Jump to content
VaggosGLX

HOW TO - Κυλινδρος & Πιστονι, Τι ειναι, πως επιλεγω και αλλαγη τους

Recommended Posts

Άλλος ένας υπεργαμ@τος οδηγός στο ΜΒ! Μπράβο και πάλι μπράβο. :worshippy:

Φτιάξτο PDF μπορεί κάποιος να το θέλει!:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Άλλος ένας υπεργαμ@τος οδηγός στο ΜΒ! Μπράβο και πάλι μπράβο. :worshippy:

Φτιάξτο PDF μπορεί κάποιος να το θέλει!:laugh:

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!

Η αρχικη ιδεα ηταν πρωτα να φτιαχτει το δικο μου παπι ωστε να εχω και περισσοτερες φωτο αλλα και βιντεο σε περιπτωση που καποιος δεν καταλαβαινει κατι και σε συννενοηση με τον κ. Διαχειριστη μου εδωσε το ελευθερο να κινηθω οπως νομιζω. Ετσι εφτιαξα αυτους τους οδηγους...

Η ιδεα ειναι να φτιαχτουν και αλλοι για αλλα ζητηματα ωστε καποιο μελος να μπορει να ανατρεχει σε αυτους, να σχολιαζει σε αυτους για θεματα που τον απασχολουν και να μειωθει ο ογκος των επαναλαμβανομενων θεματων για εξοικονομηση και χωρου αλλα και πολυθεματολογιας σε ενα θεμα

Οσο για PDF εαν χρειαστει μπορω να φτιαξω απλα δεν εχω τοση εμπειρια σε τετοια θεματα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια ρε Βαγγο για τον οδηγο! Πραγματικα παρα πολύ καλος, με αρκετες εικονες ώστε να είναι ευχάριστος στην αναγνωση και κατανοητος.

Ελπιζω να βρεις το κουραγιο να γραψεις και αλλους οδηγούς γιατι θα είναι πολύ ωραιο να υπαρχει ένα θεμα με ολους τους οδηγούς μαζεμένους που σε παραπεμπουν με λινκ!!

Ειδικα αν ασχοληθουν/θουμε και αλλα ατομα που γνωριζουν , θα πραγματοποιηθεί αρκετα πιο γρηγορα το σχεδιο ! :)  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια Βάγγο.

Και για τον κόπο σου αλλά και για την ποιότητα του οδηγού σου,θα φανεί χρήσιμος μπούσουλας σε πολλά παιδιά που πειραματίζονται με αυτά.:worshippy: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο,τι πιο χρησιμο εδω μεσα!! Μπραβο αναλυτικο απλο και ευκολο στο διαβασμα!!!!

Υ.Γ βεβαια καλυτερα θα ηταν ο οδηγος για μοτερ γιαμαχα (αυτα χαλαν πιο ευκολα :mB_kalo_e::tooth:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο,τι πιο χρησιμο εδω μεσα!! Μπραβο αναλυτικο απλο και ευκολο στο διαβασμα!!!!

Υ.Γ βεβαια καλυτερα θα ηταν ο οδηγος για μοτερ γιαμαχα (αυτα χαλαν πιο ευκολα :mB_kalo_e::tooth:)

Δεν με αφησε ο αδερφος μου να κανω πειραματα στον παλιο κινητηρα του Τ50 αλλιως θα τον εφτιαχνα YAMAHA only :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!

Η αρχικη ιδεα ηταν πρωτα να φτιαχτει το δικο μου παπι ωστε να εχω και περισσοτερες φωτο αλλα και βιντεο σε περιπτωση που καποιος δεν καταλαβαινει κατι και σε συννενοηση με τον κ. Διαχειριστη μου εδωσε το ελευθερο να κινηθω οπως νομιζω. Ετσι εφτιαξα αυτους τους οδηγους...

Η ιδεα ειναι να φτιαχτουν και αλλοι για αλλα ζητηματα ωστε καποιο μελος να μπορει να ανατρεχει σε αυτους, να σχολιαζει σε αυτους για θεματα που τον απασχολουν και να μειωθει ο ογκος των επαναλαμβανομενων θεματων για εξοικονομηση και χωρου αλλα και πολυθεματολογιας σε ενα θεμα

Οσο για PDF εαν χρειαστει μπορω να φτιαξω απλα δεν εχω τοση εμπειρια σε τετοια θεματα....

Είναι πολύ ωραίο ότι στο φόρουμ υπάρχουν και άτομα που ασχολούνται να ενημερώσουν/βοηθήσουν τους άλλους.

Διότι το ΜΒ εκτός από την καύλα που πουλάει, ενδιαφέρεται και για τη μόρφωση του κόσμου!:laugh:

Όσο για το PDF απλά τα πετάς όλα αυτά σε ένα Word πατάς Αρχείο, Αποθήκευση Ως και επιλέγεις PDF Format (Εγώ τέτοιους οδηγούς μπορώ να φτιάχνω μόνο δυστυχώς)

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι σημερα που μπηκα δεν μου εμφανιζει τις μισες εικονες ρε παιδια; Συμβαινει και σε εσας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι σημερα που μπηκα δεν μου εμφανιζει τις μισες εικονες ρε παιδια; Συμβαινει και σε εσας;

Σημερα 5/10/2015 που ειδα στις ειδοποιησεις μου εμφανιζει κανονικα τα παντα. Ας το επιβεβαιωσει και αλλο μελος να ειμαστε σιγουροι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα 5/10/2015 που ειδα στις ειδοποιησεις μου εμφανιζει κανονικα τα παντα. Ας το επιβεβαιωσει και αλλο μελος να ειμαστε σιγουροι...

Ενταξει , Βαγγελη, μην ανησυχεις φιλε, τελικα δικο μου θεμα ηταν.Όλα καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερώτηση?Αν βάλουμε το IN που γράφει το πιστονι, να κοιτάει προς τα κάτω, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα???

Τροποποιήθηκε από τον teosignup

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 6 Αυγούστου 2018 at 11:10 ΜΜ, το μέλος teosignup έγραψε:

Μια ερώτηση?Αν βάλουμε το IN που γράφει το πιστονι, να κοιτάει προς τα κάτω, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα???

Μιλας για διχρονο ή τετραχρονο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα το εμβολο ανάποδα με το ΙΝ να κοιτάει στην εξαγωγή,και τώρα μου κάνει ένα θόρυβο.Honda innova carb.Και μετά θυμήθηκα απο την σχολή μηχανολογίας που πήγαινα μικρός για την παρέκκλιση του πύρου στο έμβολο.Ισχύει κάτι τέτοιο στα παπιά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πίρος. Πυρ, είναι η φωτιά.

Όχι τα πιστόνια στα παπιά έχουνε άλλους νόμους της Φυσικής, και δεν χρειάζεται να έχουν offset στον πίρο

( σοβαρά τώρα; ) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαίνω την απάντηση σου.Ειμαι αδικαιολόγητος το ξέρω, για την πατάτα που έκανα.

:blush::blush::blush::blush:

:biggrin:Μου προτείνεις να το λύσω και να το τοποθετήσω σωστά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 19/8/2018 at 10:09 ΜΜ, το μέλος teosignup έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω την απάντηση σου.Ειμαι αδικαιολόγητος το ξέρω, για την πατάτα που έκανα.

:blush::blush::blush::blush:

:biggrin:Μου προτείνεις να το λύσω και να το τοποθετήσω σωστά?

Λυσε το μοτερ και βαλε αλλο πιστονι (μιας και αυτο θα ακουμπησε με την βαλβιδα εισαγωγης, Πηγαινε την κεφαλη σε μηχανουργειο για ελεγχο και πιθανον επισκευη της εδρας (εαν εχει παραμορφωθει πρεπει να ξανατριφτει αλλιως δεν θα σφραγιζει καλα), αντικατεστησε την βαλβιδα εισαγωγης και ελενξε το διακενο, ελενξε την μπιελα για τυχον παραμορφωση και το διακενο στο στροφαλο καθως και την διαμετρο της τρυπας του πειρου. Λογικα με μια αλλαγη πιστονιου και τριψιμο της εδρας βαλβιδας εισαγωγης και αλλαγη της βαλβιδας εισαγωγης θα εισαι ενταξει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα το πιστόνι σωστά και φύγανε όλοι οι θόρυβοι.Στο ρελαντί παγωμένο ακούγεται όπως όταν το πήρα καινούργιο.:yes:

Οταν ζεσταθεί κάνει εναν θόρυβο σάν βαλβίδες περίπου.Γιατί όμως να ακουμπήσει η βαλβίδα εισαγωγής στο πιστόνι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 28/8/2018 at 10:54 ΠΜ, το μέλος teosignup έγραψε:

Εβαλα το πιστόνι σωστά και φύγανε όλοι οι θόρυβοι.Στο ρελαντί παγωμένο ακούγεται όπως όταν το πήρα καινούργιο.:yes:

Οταν ζεσταθεί κάνει εναν θόρυβο σάν βαλβίδες περίπου.Γιατί όμως να ακουμπήσει η βαλβίδα εισαγωγής στο πιστόνι?

Εχει να κανει με το συνολικο χρονο που μενει ανοικτη και με το βυθισμα που κανει η βαλβιδα. Οσο πιο αγριος ο εκκεντροφορος το πιο πολυ ωρα μενει ανοικτη η βαλβιδα (πατημενη προς το πιστονι) και πιο πολυ πιεζεται η βαλβιδα να ανοιξει. Για αυτο και τα πιστονια συνηθως εχουν τσεπες (σκαψιμο) εκει που μπορει η βαλβιδα να ακουμπησει το πιστονι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα. Οι τρύπες στο πιστόνι που δείχνω με τα κόκκινα βέλη σε τι χρησιμεύουν? Το πιστόνι είναι για τετράχρονο μηχανάκι:

QcTzrGj.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 27 λεπτά, το μέλος klab έγραψε:

Για να περνάει το λάδι

Το λάδι που επιστρέφει στο κάρτερ περνάει από εκεί? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα