Jump to content
Sign in to follow this  
Bart Allen

Φλάτζα για CBF 250

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι κάτοχος ενος CBF 250 του 06' μόντελο και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έκανα το μικρό προβλεπόμενο σερβις (λαδια,μπουζι και φιλτρο λαδιου) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αποφάσισα να πάω ένα μικρό ταξιδακι απο Αθήνα - Αμφιλοχία που είναι γύρω στα 330χλμ.

Όταν φτάνω λοιπόν παρατηρώ ότι έχανε αρκετό λάδάκι απο τον κύλινδρο και είχε γεμίσει εξωτερίκα το μοτερ... Το πάω εκεί σε έναν τοπικό μάστορα και μου είπε ότι λογικά κάηκε η φλάτζα και θα θέλει αλλάγη. Του εξηγω ότι θα καθομουν πολυ λίγες μερες και θα έπρεπε να επιστρέψω Αθήνα και μου είπε παρατήρησε το αυτές τις μέρες αν χάνει πολύ κάλεσε οδική αλλίως αν δεν το ζορίσεις μπορείς να το πάς και μόνος σου.

Πράγματι το παρατηρούσα όσο ήμουν κάτω και έχανε ελαχιστα στις βολτες που έκανα εκει όποτε και συμπλήρωσα λιγο και το ξανα ανέβασα ωστε να το πάω στον δικό μου μάστορα.

ΤΟ πηγαίνω λοιπόν και μου λεει αυτό που περίμενα να ακουσω οτι θελει αλλαγη φλατζας δηλαδη και θα πάει γυρω στα 110 ευρώ μαζι με την αλλαγη 2 τσιμουχων και εργατικα.

Παω να το παραλάβω και στην πρώτη βόλτα παρατηρώ στο φανάρι οτι βγάζει λευκό καπνό απο το μοτερ και ότι εστάξε κι αλλο λάδι με αποτέλεσμα να του το ξανα πάω πίσω και να το δει. Όταν μου είπε οτι έιναι έτοιμο πάλι δεν πολυ κατάλαβα απο που προέκυψε παλι η διαρροή και ο λευκός καπνός αλλά μου είπε οτι παρατήρησε κάποια υγρασια σε μερικα σημέια του μότερ και το ξανα άνοιξε για να κολλήσει ίσως τυχον διαρροές (χώρις επιπλέον χρέωση).

Λέω εντάξει τέλος καλό όλα καλά αφου έχω και πάλι την μηχανή μου πίσω ας μην ασχολήθω παραπάνω όποτε λέω να πάω μια βόλτα Πειραια απο την σχολή μου οπου θα μπορουσα να ανεβασω και λιγο στροφες για να δω αν εξακολουθει να υπαρχει καποιο προβλημα και παρατηρώ παλι να έχει λάδια στο μοτερ. Σκέφτομαι ισως να πέσανε κατα την τοποθετηση του οποτε τα σκουπιζω και σε δεύτερη βόλτα ξανα παρατηρώ οτι βγήκε πάλι λάδακι πολύ λίγο βεβαια αλλα σιγουρα υποδηλωνει οτι υπαρχει καποιο θεμα παλι. Όπου και του το ξανα πήγα και περιμένω να με ενημερώσει.

Οι προβληματισμοι μου λοιπον κλείνοντας είναι οι εξής:

1) Το μηχανάκι έχει πάνω του 50Κ χιλιόμετρα και λογικά ο προηγούμενος δεν ειχε ξανα αλλάξει φλατζα όποτε ήταν η ώρα του ή το ζόρισα πολύ εγώ στο ταξίδι που του έκανα?? Πράγμα που μου φαίνεται απίθανο διοτι πήγαινα σταθερά με 80-100 χλμ αντε σε καμια προσπεραση να πηγα 120 και απο στάσεις εκανα 2 μια στο υψος του κιατου περιπου για 5 λεπτα και μια στο καραβακι ριου - αντιρριου περίπου ενα μισαωρο και ταξίδεψα νωρις το πρωι με χαμηλή θερμοκρασία.

2) Υπάρχει ενας μικρος εκνευρισμος γιατι εδω και 15 μέρες είμαι αμηχανος με ολη αυτη την ιστορια και δεν μπορω να εξηγήσω την προχειροτητα του μαστορα την πρώτη φορα που μου εδωσε ανετοιμο μηχανακι που με μια μικρη δοκιμη θα καταλαβαινε οτι υπαρχει ακομη προβλημα και μιλω για την φορα που την πηρα πισω που εβγαλε και τον λευκο καπνο. Σύνηθως ήταν σχολαστικός στην μεχρι τωρα συνεργασία μας.

Το θέμα είναι όμως οτι δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζει να βγαζει λαδακι απο την στιγμη που και η φλατζα αλλαχτηκε αλλα και το τσεκαρε για τυχον διαρροες??

Τροποποιήθηκε από τον Bart Allen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τη διαρροή την παρατήρησες στο σημείο που έχω κυκλώσει παρακάτω (ένωση κυλίνδρου με κορμό);

311kynm.jpg

Αν ναι, είναι σχεδόν φυσιολογικό, όσα cbf έχω δει που πηγαίνουν σε υψηλές σ.α.λ. για ώρα  (πχ το δικό μου) , χάνουν λίγο λάδι από εκείνο το σημείο. Είναι αρκετά κοινό σε μονοκύλινδρα που δουλεύουν ψηλά, η διαρροή είναι ελάχιστη και αν προσέχεις την ποσότητα του λαδιού σου συχνά, δεν θα έχεις ποτέ κάποιο θέμα. Μάλιστα, βάζοντας 15/50 λάδι, μετά από καιρό, παρατήρησα ότι η διαρροή έχει ελαττωθεί έως και εξαφανιστεί.

Τροποποιήθηκε από τον FunkyBear

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι φιλε μου εκει γυρω εχω παρατηρησει το λαδακι!!! Απλως μου κανει εντυπωση γιατι στα 3 χρονια που το εχω πρωτη φορα μου βγαζει λαδι και το εχω ζορισει αρκετα μπορω να πω!!!

Απο λάδια βαζω Motul 15-50 και τα 3 χρονια που το εχω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα