Jump to content
Kostas-MotoLover

Kymco Agility City 200i. Ακούραστος εργάτης και πιστός σκύλος

Recommended Posts

Περί Kymco Agility City 200i ο λόγος

 

 Φωτογραφία απ' το net, γιατί διαπίστωσα ότι δεν έχω ανεβάσει κάποια της προκοπής στο photobucket και άντε ψάχνε τώρα. ΟΚ, μικρό το κακό, έτσι ακριβώς είναι.

agility50_image10-2.jpg

Μετακομίζοντας στα Β.Π. βρέθηκα ξαφνικά να χρειάζομαι όχημα για να πηγαίνω στη δουλειά, από κει που πήγαινα είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, καθώς ήμουν τυχερός και η δουλειά ήταν 1,5 χλμ απ’ το σπίτι μου. Έκανα και το περπάτημά μου, μια χαρά.

 

Τώρα τα χλμ είχαν γίνει αισίως 14 και για ποδήλατο ούτε λόγος. Μέσα σε λεωφόρους θα με τρώγανε λάχανο πολύ σύντομα. Έτσι άρχισα να πηγαίνω με το cbf-600. Ωραία και άνετα θα σκεφτείτε. Ναι, ώσπου άρχισε να με πονάει έντονα ο τένοντας του αριστερού χεριού λόγω συμπλέκτη. Εμ, μες την κίνηση όλη την ώρα ήθελε δουλειά η μανέτα.

 

Έτσι ο κύβος ερρίφθη. Υπήρχε άμεση ανάγκη για ένα μικρό μηχανάκι χωρίς συμπλέκτη, ευέλικτο και φτηνό. Να μπορώ να κάνω και τις δουλειές μου γύρω-γύρω αντί να τρέχω με το μεγάλο και να ταλαιπωρούμαστε αμφότεροι. Αλλά να μην το έχω και πολλή έννοια μη γρατζουνιστεί, μην το φάνε κλπ. Κάτι να περνάει απαρατήρητο. Το ταπεινό Kymco πάντως ξεφεύγει της προσοχής, πλην σκραπ που εκεί μαζεύουν και κατσαρόλες με φακές (σίδηρο έχουν κι αυτές, κάτι θα πιάνουν). :tooth:

 

Οι υποψήφιοι: παπάκι και σκούτερ. Παπάκι είχα πολύ παλιότερα, ένα χρέπι C-50 που του κόλλησα μπιέλα έτσι που το πήγαινα, αλλά πέραν του πήγαινε-έλα δεν με βόλεψε και σε τίποτα άλλο. Ήθελα περισσότερα πια. Να μπορώ να το φορτώνω και τίποτα. Και τα χερούλια στο παπί ή οποιοδήποτε μηχανάκι είναι όχι απλώς ακατάλληλα, αλλά και επικίνδυνα.

 

Έτσι έπεσε το μάτι μου στο Kymco Agility City 200i. Ωραίο, μικρό, ευέλικτο έδειχνε, είχε και επίπεδο πάτωμα για να βάζω πράγματα. Αααααααχ αυτό το επίπεδο πάτωμα..... πόσο έμελε να το ερωτευτώ μετέπειτα. :wub:

 

Μετά από 5 χρόνια κι αυτό (τον Σεπτέμβρη τα κλείνει) και 29.000 χλμ ακριβώς (χτες τα συμπλήρωσα), νομίζω αξίζει ν’ αναφερθώ λίγο πριν καταργηθεί και δεν έχει ίσως τόσο νόημα ένα review, παρά μόνο για μεταχειρισμένο.

 

 

 

 

Πάμε λοιπόν αναλυτικά:

 

Εξωτερική εμφάνιση: Το βρίσκω ομορφούλι, αν και η εμφάνιση σ’ ένα σκούτερ και για τη δουλειά που τό ‘θελα θα ήταν το τελευταίο που θα κοίταγα. Μ’ ενδιέφερε μόνο να μην είναι έκτρωμα, να μπορώ να το βλέπω ευχάριστα βρε αδερφέ. Το μικρούλι Agility της οικογένειας Kymco ήταν μια χαρά εμφανισιακά. Χρωματικές επιλογές ελάχιστες δυστυχώς. Μαύρο (ξου-ξου μακριά), ασημί-μαύρο και θαλασσί. Πήγα για το θαλασσί, θα κάνει λέει 2 μήνες να φέρουν, είχαν τελειώσει. Εγώ το ήθελα ΤΩΡΑ, ΧΤΕΣ. Υπάρχει ασημί-μαύρο ετοιμοπαράδοτο? Οκ, τύλιξέ μου ένα μάστορη, θα το πάρω. Χωρίς τζατζίκι. :2funny:

 

Ποιότητα πλαστικών - συναρμογή: Τα πλαστικά δείχνουν αρκετά καλά. Έχουν και μια ωραία γυαλιστερή μεταλλιζέ βαφή στο ασημί του, ενώ τα μαύρα κομμάτια του είναι ματ. Πάντως δείχνουν σκληρά και όχι εύκαμπτα, οπότε τυχόν ζόρισμά τους μάλλον θα συνεπάγεται εύκολο ράγισμα….. λέω εγώ τώρα. Η συναρμογή τους δεν είναι και άψογη, έχουν μερικά τριξιματάκια εδώ κι εκεί, αλλά ευτυχώς όχι τίποτα σπουδαίο. Το πιο έντονο τέτοιο φαινόμενο εμφανίζεται στο μασκάκι μπροστά, που σε συνδυασμό μ’ ένα τράνταγμα που κάνει όλο το μηχανάκι όταν ξεκινάει για 1-2 δεύτερα μόνο, κάνει έναν εκνευριστικό θόρυβο, αλλά και ως αίσθηση (το τράνταγμα). Ίσως δεν πιάνει εύκολα ο ιμάντας και θέλει “προσαρμογή”, κακώς δεν έχω ασχοληθεί να δω τι είναι. Με αφορμή το review θ’ ασχοληθώ. Πάντως δεν έχει βγει κάποια βλάβη απ’ αυτό, θα δούμε αν είναι κατασκευαστική αηδία ή θέμα συντήρησης.

 

Ένα θεματάκι έχω προσέξει στις βίδες που πιάνουν στα πλαστικά και στο καπάκι της εξάτμισης, οι οποίες κάπως συχνά ξεβιδώνουν και φεύγουν από πάνω, οπότε κατά καιρούς βλέπεις 1-2 να λείπουν. Αυτό είναι κατασκευαστική αηδία, εφόσον το εμφανίζουν όλα και σύμφωνα με τον μάστορη. Βασικά χαλάνε οι βόλτες πάνω στο πλαστικό, αυτό είναι το θέμα.

 

Επίσης, το κυλινδρικό μαύρο λαστιχάκι που προσαρμόζεται κάτω από το κεντρικό σταντ για να απορροφάει τους κραδασμούς απ’ αυτό και να μην ακουμπάει στον κινητήρα, είναι χειρότερο κι από δραπέτη του Αλκατράζ. Σε 1-2 μήνες την έχει κάνει, 5-6 έχω αλλάξει μέχρι που με τον μάστορα το στερεώσαμε με tire-up και ησύχασα.

 

Άνεση - εργονομία: Στο Agility η θέση οδήγησης είναι αρκετά καλή και “πολεμική”. Κάθεσαι μπροστά και το τιμόνι είναι σχετικά χαμηλά, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι θα σκύψεις και θα χυθείς με φόρα μπροστά. Καλά..... πολεμικό χωρίς σφαίρες ένα πράμα, αλλά αυτά είναι άλλης ενότητας Ευαγγέλια. Υπομονή μέχρι το “Κινητήρας-επιδόσεις”.

Η θέση κάτω απ’ τη σέλα χωράει κράνος τύπου jet λόγω ύπαρξης εκεί και του ντεπόζιτου, αλλά είναι ικανοποιητικός και βαθύς για χαρτιά, αδιάβροχα, κριπτονάϊτ και λοιπά απαραίτητα καθημερινά καλούδια. Και το κράνος πίσω στο βαλιτσάκι. Η συνύπαρξη όμως με το ντεπόζιτο έχει ένα σημαντικό μείον. Όταν ανοίξεις την τάπα να φουλάρεις και τυχόν χυθεί λίγη βενζίνη γύρω της, αν έχεις καμμιά μπλούζα / μπαλακλάβα μέσα, παίρνουν μυρωδιά και άντε να συνέλθουν....

1819436_2_b.jpg

kymco-agility-r16-41f3df50f91a705c3b3adb

 

 

Οι διακόπτες καλοί, 5 χρόνια τώρα δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό. Τα φώτα δεν ανάβουν όταν βάλεις μπρος, προφανώς δεν υπόκεινταν στην υποχρεωτική ρύθμιση που ισχύει για τα μεγάλα 2τροχα. Έτσι θυμάμαι πάντα (συνήθεια είναι) ν’ ανάβω τον διακόπτη για να φαίνομαι κάπως και τη μέρα.

 

Η σέλα έχει μια λίγο ενοχλητική κλίση προς τα εμπρός, αλλά συνηθίζεται εύκολα. Αν δεν μπορείς, πας στον ΣΑΚΗ (starsel.gr) και σου τη σενιάρει με αστείο κόστος. Τότε όμως ψιλοψηλώνει και χάνεις αυτή την πολεμική θέση οδήγησης. Ξέρω, περιμένετε με αγωνία να δείτε τί μάχες γίνονται στο δρόμο, με το Agility να βάζει φωτιά στην άσφαλτο.... υπομονή και μικρές μπουκιές μη μου πνιγείτε.

 

Τα πατητήρια του συνοδηγού στο δικό μου είναι ενσωματωμένα στην ποδιά και εξέχουν ελάχιστα, με αποτέλεσμα ο πίσω να μην μπορεί ν' ακουμπήσει σωστά. Το θέμα αυτό δεν υπάρχει πλέον στα νεότερα μοντέλα, καθώς έχουν προστεθεί ανοιγόμενα και ικανοποιητικά σε μέγεθος.

Οι αναρτήσεις μάλλον είναι σκληρές, καθώς οι 16άρηδες τροχοί δεν καταφέρνουν και τόσο καλά να εξαλείφουν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος (ενίοτε και του χειριστή) και κοπανάει αρκετά όταν πέφτει στα γνωστά πηγάδια. Σε συνδυασμό με το ντάπα-ντούπα και της βαλίτσας πίσω, νομίζεις μερικές φορές ότι θα σκορπίσεις στους 5 δρόμους. Αλλά όχι, το σκουτεράκι είναι εκεί, βράχος. Μόνη ένδειξη ταλαιπωρίας του στα κωλοφρεάτια και τα συνεχή σπασίματα στους “δρόμους” (Θεός να τους κάνει), η πρόσφατη χαλάρωση των ρουλεμάν τιμονιού, που σφίχτηκαν στο μάστορη και όλα κομπλέ. Την επόμενη φορά μάλλον θ’ αλλαχτούνε, δε βλέπω να σηκώνουν πάλι σφίξιμο. Έχω προσέξει ότι σε παρατεταμένες ανωμαλίες του δρόμου (καλά, μερικά σημεία δεν υπάρχουν λέμε, ούτε σε βομβαρδισμένο τόπο τέτοιο χάλι) το μηχανάκι τελικά συντονίζεται απ’ τις συνεχείς αναταράξεις και πρέπει να κόψεις ή να λοξοδρομήσεις για να συνέλθει. Χαλιέται πολύ με αυτά τα Ελληνικά θαύματα.

 

Χαλιέται επίσης με τα δικάβαλα, δεν είναι και το καλύτερό του. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι με 2 άτομα (και όχι υπέρβαρα, κάτι λιγότερο από 150 κιλά σύνολο, αν και το ίδιο ζυγίζει 114 το καημένο, μην είμαστε και πλεονέκτες) σε κάποια σημεία πχ σε ελαφρές αναταράξεις απ' το οδόστρωμα, αισθάνομαι συχνά έναν θόρυβο απ' τη μετάδοση. Μου έχει δώσει την εντύπωση ότι ο ιμάντας τεντώνεται υπερβολικά και τσινάει. Αν ο ιμάντας στα σκούτερ λειτουργεί με τη λογική των αλυσίδων στις μηχανές, όπου ρυθμίζεις τέντωμα αναλόγως του βάρους που συνήθως έχεις, τότε σίγουρα είναι αυτό. Δε νομίζω να τερματίζει η ανάρτηση γιατί δεν κάνει γκουπ, αλλά έναν ήχο σαν βζζζζζν. Δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα όμως αφού κατά 99% είμαι μονοκάβαλος και σπάνια ανεβαίνει η γυναίκα για κανά μπάνιο πχ προς Λούτσα μεριά και όλες τις φορές μας έχει πάει χωρίς πρόβλημα. Άσε που φαντάζομαι ότι αν είναι όντως θέμα τεντώματος ιμάντα ο λόγος, θα εμφανίζεται στα περισσότερα - αν όχι όλα - τα μικρά σκούτερ κάτω των 100-130 κιλών.

Τα φώτα πορείας του είναι σχεδόν ανεπαρκή θα έλεγα, με μια δέσμη ασθενική και χωρίς διάχυση φωτός. Αυτός που τά ‘βαλε μάλλον είχε στο νού του τα κεριά που συνοδεύουμε τον Επιτάφιο τη Μ. Παρασκευή. Φωτίζει δε τόσο κοντά που όταν δεις κάτι έχεις ήδη πέσει μέσα. Μόνο με τον προβολέα κάτι γίνεται. Δυστυχώς έχω προσέξει ότι αν σηκώσω τη δέσμη στα πορείας, ο προβολέας τυφλώνει τον Αντίχριστο κάπου εκεί στα σύννεφα που κάθεται, ενώ αν χαμηλώσω τον προβολέα χαμηλώνει και το πορείας που φέγγει μπροστά μου στα 5 μέτρα. Anyway, μέσα στη Αθήνα που υπάρχει επαρκής φωτισμός (δε θέλω γέλια) πάω με τα πορείας και όπου έχει σκοτάδια βάζω προβολείς να βλέπω λιγουλάκι. Έτσι κι αλλιώς δε στραβώνονται οι απέναντι. (Κάτι τέτοιες ώρες κάνω συγκρίσεις με τα φώτα του V-Strom και μού ‘ρχεται να βάλω τα κλάμματα).....:cry2:

 

Από ενδείξεις το καντράν έχει ταχύμετρο στο κέντρο, ένα ηλεκτρονικό ρολόϊ, δείκτη βενζίνης και τα κλασικά φωτάκια φλας-φώτων-βλάβης κινητήρα κλπ…. Θερμοκρασία δεν υπάρχει, μάλλον δεν την έχει και ανάγκη ως φαίνεται. Αν εκραγεί εν κινήσει θα το μάθεις πρώτος. Το 140 χαω μ' αρέσει. :crazy: 

kymco-agility-r16-150-3dd26ce3b599b4fc10

 

 

Στο λαιμό (κολώνα) τιμονιού έχει έναν πολύ πρακτικό πλαστικό γάντζο στον οποίο ενδείκνυται να κρεμάς πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις στο βαλιτσάκι (βλέπε αμέσως παρακάτω).

Κάτω απ' το γάντζο υπάρχει κι ένα ντουλαπάκι για μικροπράγματα που ανοίγει και αυτό με το κλειδί της μίζας.. Βολικό αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσε έως τώρα, δε θέλω να σκορπάω πράγματα εδώ κι εκεί γιατί μετά τα ψάχνω. :doh: Έχω προσέξει πάντως ότι μπάζει σκόνη με τον καιρό, οπότε δεν είναι και για πολλά-πολλά. 

agility_r16_200i_19.jpg

 

 

Η βαλιτσούλα των 33 λίτρων πίσω χωράει ένα κράνος full face και κάτι ψιλά. Το οβάλ σχήμα της όμως κάνει τα πράγματα μέσα να κάνουν περιστροφές γύρω απ’ τον εαυτό τους και τα νεύρα μου. :taz: Μια φορά έκανα το λάθος κι έβαλα μέσα τάπερ με ρευστό φαγητό (μπάμιες νομίζω) και το άδειαζα μετά με το λάστιχο. Ποτέ ξανά, στο γατζάκι μπροστά τα ευαίσθητα.

 

Τελευταίο άφησα το επίπεδο πάτωμα. Είναι ό,τι καλύτερο για μένα η ύπαρξή του σ’ ένα εργαλείο πόλης. Το τί έχω κουβαλήσει εκεί πάνω δε λέγεται. Χαρτόνια με μπύρες και κόκα κόλες, από πάνω τσουβαλάκι πατάτες και από πάνω ν’ ακουμπάνε 6-7 τσάντες του super market. Μέχρι και νιπτήρα μπάνιου και μικρό τραπεζάκι σαλονιού με χωριστό τζάμι έχω μεταφέρει (μαζί αυτά). Τελευταίο επίτευγμα η μεταφορά ολόκληρου απορροφήτηρα στο service. Άνετα μιλάμε, τον ακούμπησα (χώρεσε ίσα-ίσα) και πήγα χαλαρά και χωρίς άγχος. Αυτή η διευκόλυνση δεν πληρώνεται με τίποτα λέμε.

 

Μία ενδεικτική φωτογραφία (δεν έχω βγάλει κι άλλες). Στο πάτωμα μεταφέρθηκε και το στρογγυλό τζάμι του τραπεζιού, αλλά ελέω Μέρφυ το κατέβασα γιατί σίγουρα θα έπεφτε και θα γινόταν θρύψαλα μέχρι να βγάλω τη φωτογραφία......

DSCF0230.jpg

 

 

Κινητήρας-επιδόσεις: Εδώ είμαστεεεεε. 200i διαβάζεις. Ναι , καλά. 163cc είναι με το ζόρι. Κάντο βρε άνθρωπε 190+ να έχει και 2 ρημαδοάλογα παραπάνω. Ο κινητήρας με την “εκπληκτική” απόδοση των 11,5 αλόγων (όταν είναι λίγα βάζουμε και υποδιαιρέσεις μη μας φάνε κανά χλιμίντρισμα), κινεί απλά ικανοποιητικά τα 114 κιλά του μοτό και τα κιλά του αναβάτη (παρακαλώ όχι συχνά δικάβαλα, δεν θέλει μεγάλη παρέα ο Kymcos. Στο δρόμο μαζεύει τα χιλιόμετρα με ηρεμία και απάθεια, σε σημείο που αν έχεις πάνω σου καφέ, τσιγάρο και εφημερίδα, έχεις χρόνο να τα αξιοποιήσεις και τα 3. :rotfl: Και περισσεύει και χρόνος να χαζέψεις κανά γκομενάκι στο πεζοδρόμιο πριν μπει ο… κόφτης στα 110 χαω.  Όχι, κόφτη δεν έχει, αλλά η τελική του είναι αυτή, ούτε χλμ παραπάνω. Το ‘χω δοκιμάσει επανειλλημένως. Και φυσικά όχι με κόντρα άνεμο, ούτε σε ανωφέρεια έστω και ελαφριά. Υπερβάλλω λίγο χάριν αστεϊσμού, ίσως ζητάω και πολλά από ένα φτηνό μικρό σκούτερ. Τα 90-95 πάντως τα πιάνει εύκολα.

Προσωπικά θα ήθελα 3-4 άλογα ακόμα ώστε να είναι λίγο πιο σπιρτόζικο. Στο δρόμο έχω δει ότι τα SH150 πχ με αφήνουν πίσω πάντα. Τα 3 άλογα παραπάνω έχουν κάποιο αντίκρισμα, μικρό μεν αλλά υπάρχει. Στοιχίζουν όμως και σημαντικά περισσότερο (+1.200 ευρώ τότε) και είναι και στόχος αλητοκλεφταράδων. Άσε που τότε το SH είχε ταμπούρο πίσω κι έπαθα πολιτισμικό σοκ. :shock: Α ρε Χονδάρα με τις βλακείες σου…..

 

Αν πάντως δεν έχεις αξιόλογες απαιτήσεις, μέσα στην πόλη και λίγο έξω απ’ αυτή για κανά μπάνιο, θα σε πάει αξιοπρεπώς. (Μ’ αρέσει αυτή η λέξη γιατί επιδέχεται ξεχειλώματος ενοιολογικά. Μπορεί ας πούμε να με περνάνε και τετραπληγικά σαληγκάρια κι εγώ να σου πω ότι κινούμαι αξιοπρεπώς. Χαχαχα). :tooth:

 

Φρένα: Εδώ η Kymco έβαλε τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερα 2τροχα και κατασκευαστές (ναι ρε Suzuki, για σένα το λέω και μην κάνεις πώς δεν ακούς). Οι δαγκάνες μπρος-πίσω είναι όχι απλά άριστες, αλλά και ανέλπιστα καλύτερες για τις επιδόσεις του οχήματος. Η απόσταση φρεναρίσματος είναι κάθε φορά η μισή απ’ όση νομίζεις όταν δεις τον κίνδυνο και σταματάει με εκπληκτική ευστάθεια χωρίς να φύγει πόντο απ’ τη γραμμή του. Μάλιστα κωλοκάθεται κατά το κοινώς λεγόμενο και έτσι ρίχνει κι άλλο το κέντρο βάρος του, βοηθώντας να μη φύγει δεξιά-αριστερά. Πραγματικά έχω πάθει πλάκα όλα αυτά τα χρόνια με τα φρένα του σκούτερ μου και βρίσκω άλλον έναν λόγο (ανάποδα τώρα) για να βάλω τα κλάμματα όταν τα συγκρίνω με τα μαμά του V-Strom. Φανταστείτε ότι η πίσω δαγκάνα του σκούτερ είναι μεγαλύτερη απ’ την πίσω του V-Strom! Και σχεδόν ίση με την μπροστινή του Ιάπωνα. Να σημειωθεί δε ότι το σκούτερ δεν έχει ABS, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν μπλοκάρει οι τροχοί, πρέπει να το προσπαθήσεις πάρα πολύ για να φρενάρεις άτσαλα και με μπλοκάρισμα τροχών. Ακόμα και με μόνο το ένα φρένο – και μάλιστα το πίσω – φρενάρεις άνετα και πολύ πριν το μπαμ. Προσωπικά χρησιμοποιώ πιο πολύ το πίσω έχοντας πάντα ενδόμυχα το φόβο του μπροστινού για γλίστρημα που δεν μαζεύεται. Η χρήση δε, συνδυαστικά και των δύο είναι μια καθημερινή απόλαυση (μετά τον Freddo Cappuccino).

Μπροστινή δαγκάνα.

DSCF0556.jpg

Πίσω δαγκάνα (μεγαλύτερη της μπροστινής και 2πίστονη)!!!

DSCF0554.jpg

Αριστερά κάτω βλέπετε μία εκ των βιδών του καπακιού της εξάτμισης και την πατέντα που έκανα (πρόσθεσα ένα μαλακό υλικό - το ασημί - να δέσει επάνω του) για να συγκρατηθεί η βίδα και να μη φύγει κι αυτή προς άγνωστη κατεύθυνση....

 

 

Οδηγική συμπεριφορά: Με βάση τον ασθενικό κινητήρα και την καλή / χαμηλή θέση οδήγησης και χαμηλό βάρος στον αντίποδα, τελικά το σκουτεράκι κινείται μέσα στην πόλη και τα αυτοκίνητα πολύ εύκολα. Χωράει παντού και οι ελιγμοί του είναι παιχνίδι χάρις στο μικρό μέγεθος και βάρος του. Για ταχύτητες μέχρι 80 χαω είναι ταμάμ (οι ενδείξεις στο κοντέρ απ’ τα 80 και μετά είναι με κόκκινο αντί άσπρο, κάτι δείχνει αυτό). Στη γεμάτη πόλη δε χρειάζεσαι πολλά περισσότερα. Μόνο σε ανοιχτό δρόμο φαίνεται η έλλειψη ταχύτητας όταν φοβάσαι μη σε πάρουν σβάρνα οι γλήγοροι γιωταχήδες.

 

Κατανάλωση: Η κατανάλωσή του κυμαίνεται σταθερά στα 3-3,5 λίτρα / 100 km. Δεν τη λες και μικρή, αλλά όχι και απαγορευτική. Ίσως οφείλεται στη μικρή ιπποδύναμη που το κάνει να ζορίζεται λίγο. Το καλό είναι ότι δεν ξεφεύγει πιο πάνω, τόσο είναι. Η αυτονομία του σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο των χχμμμμμ πόσων αλήθεια λίτρων?..... Αυτό είναι μάλλον γνωστό μόνο στον εκάστοτε Κορεάτη που συναρμολογεί τα μηχανάκια στο εργοστάσιο, και το κάθε ντεπόζιτο μάλλον είναι όσο τους βγει. Η δημοσιευμένη χωρητικότητα πάντως είναι 6 λίτρα, αλλά το δικό μου μια φορά που έμεινα και έσπρωξα μέχρι το βενζινάδικο, πήρε μόνο 5,1 λίτρα! Μεγάλη απόκλιση και στοιχίζει αρκετά σε αυτονομία. Τί να πω, δεν έχω λόγια για μερικά πράγματα.

 

Θέματα αξιοπιστίας: Είναι Made in Korea. Παρότι έχω ακούσει από κάποιους μεγάλα παράπονα, προσωπικά δεν έχω άσχημες εμπειρίες και βλάβες δεν έχει βγάλει. Μάλιστα συνηθίζω να διαχωρίζω τις βλάβες σ’ αυτές που σε ακινητοποιούν ή θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα (ανεπίτρεπτες και κατακριτέες) και σε κείνες που είναι αβλαβείς. Το Agility στα χέρια μου έχει βγάλει μόνο τα εξής:

 

-       Ένα χαλασμένο φλοτέρ (αλλάχτηκε εντός εγγύησης). Κλάϊν-μάϊν ζημιά.

 

-       Μια τσιμούχα διαφορικού που δακρύζει περιστασιακά ευτυχώς και ελάχιστα, και όσες φορές κι αν την έχουμε αλλάξει, και η νέα δακρύζει. Φαίνεται πως είναι ευσυγκίνητος ο Κορεάτης και δεν του τό ‘χα. Πάντως, η ποσότητα που διαφεύγει είναι τόσο αμελητέα που δεν χρειάζεται καν συμπλήρωμα όσες φορές το έχουμε τσεκάρει. Μιλάμε για μερικές σταγόνες και τίποτα περισσότερο. Απλά το λέρωμα σε τρομάζει, ιδίως αν είσαι άσχετος σαν εμένα.

 

Και οι δύο “ζημιές” πάντως είναι αστείες και σίγουρα ούτε για πλάκα επικίνδυνες. Συνεχίζεις κανονικά και όποτε θες ασχολείσαι.

 

Και τα ανταλλακτικά / service είναι φτηνά, φτηνότερα από κάτι άλλα επώνυμα που βαράνε αλύπητα. Άσε που μπορείς άνετα να πας σε νησί με δαύτο και να μην ανησυχείς, αφού τα περισσότερα νοικιάρικα είναι Kymco (σκούτερ και γουρούνες) και όλο και θα βρεις λύση σε τυχόν πρόβλημά σου. Ενώ αν έχεις κανά σπάνιο, τον ήπιες.

 

Απαραίτητη σημείωση: Και το σκούτερ απολαμβάνει τη θαλπωρή του κλειστού γκαράζ δίπλα στο Stromatex, οπότε δεν γνωρίζω και δεν θα μάθω πώς θα ήταν αν ήταν εκτεθειμένο στο δρόμο.

 

 

 

Συμπερασματικά: Παρά τα όποια αρνητικά του, το έχω αγαπήσει και το εκτιμάω αφάνταστα διότι μου έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Σε σημείο να μην μπορώ να φανταστώ μέρα χωρίς αυτό και δεν υπερβάλλω καθόλου. Όποτε έχει χρειαστεί να το αφήσω για service πχ, νοιώθω στερητικό σύνδρομο και αισθάνομαι ότι είμαι εγκλωβισμένος χωρίς αυτό.

 

Αν ήταν καλή αγορά? Ναι, τηρουμένων των αναλογιών (ανάγκες – χρήση) και της τιμής του (στα 2.100 ευρώ το 2010) ήταν απ’ τις φθηνότερες λύσεις. Και δεν ήθελα να ρίξω λεφτά σ’ ένα μηχανάκι καθαρά εργάτη. Αν τ’ αρνητικά του μου φαινόντουσαν αφόρητα μια 5ετία τώρα, θα το είχα δώσει για άλλο. Αντιθέτως το έχω κρατήσει και βλέπω να το κρατάω κι άλλα χρόνια ακόμα.

 

Αν θα το ξανάπαιρνα? Άνετα βάσει των μέχρι τώρα αναγκών μου και έχοντας φυσικά και το V-Strom για πιο έξω. Αν ήταν να έχω μόνο ένα μικρό, θα πήγαινα σίγουρα σε κάτι πιο δυνατό να με καλύπτει παντού. Θα κοίταγα πάλι όμως προς Kymco μεριά, πχ το People Gti 300 που είναι και το δυνατότερο της αγοράς μέχρι τώρα με 29 αλόγατα και πάει σφαίρα. Το καλό με το ασθενικό του κινητήρα του είναι ότι μετά ανεβαίνεις στο V-Strom και λες “Ουάου, τί μηχανάρα έχω και δεν την εκτιμάω”..... αυτό είναι που λένε “ουδέν κακό αμιγές καλού”. Και μόνο για τα εκπληκτικά φρένα του πάντως (καημός μου έχουν γίνει τα καλά φρένα), θα το ξανάπαιρνα.

 

 

 

(+)

 

ΦΡΕΝΑΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΤΩΜΑ, θέση οδήγησης, ευελιξία, αξιοπιστία (έως τώρα), φτηνά ανταλλακτικά και service, ικανοποιητικό δίκτυο service παντού ακόμα και στα νησιά λόγω γουρούνων, δεν τό ‘χουν σε εκτίμηση οι κλέφτες, μικροπροβληματάκια εργονομίας που παρουσιάζονται επιλύονται άμεσα στην επόμενη χρονιά.

 

(-)

 

Μικρή ιπποδύναμη - αργές ρεπρίζ, βίδες στα πλαστικά που λασκάρουν ενίοτε, σχετικά υψηλή κατανάλωση, ανεπαρκή φώτα μεσαίας σκάλας, σχετικά σκληρές αναρτήσεις, συντονισμός σε παρατεταμένες ανωμαλίες του οδοστρώματος, δεν αρέσκεται σε δικάβαλα.

 

Σημείωση: Το τρέμουλο κατά το ξεκίνημα δεν το αναφέρω διότι δεν ξέρω αν είναι κατασκευαστικό μειονέκτημα, ή θέμα συντήρησης που επιλύεται. Θα το μάθω και θα ενημερώσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπράβο σου!!  Έχουμε ανάγκη απο τέτοια θέματα.  Πραγματικά τα review των αναβατών δεν έχουν καμία σχέση με τα review των περιοδικών μοτο.  Καλό υπόλοιπο ημέρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ας έχουμε και τον αντίλογο:

Από τα δίτροχα που έχω οδηγήσει είναι τον 2ο χειρότερο. Πλαστικά να τρίζουν σαν κομπρεσέρ, οδηγική συμπεριφορά "πατινάζ σε πάγο", αναρτήσεις για δημιουργία δισκοκήλης, διαρροές λαδιού (σε καινούργιο μοτο), πλαϊνό σταντ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες (κλείνει μόνο του ενώ έχεις σταθμεύσει), φρένα με αίσθηση "έκανα διαθήκη; δεν θυμάμαι", πλαίσιο που κλίνει προς λειτουργία "ακορντεόν". Ο γαμπρός μου το άντεξε 3 μήνες πριν το πουλήσει. Το συγκεκριμένο scooter single handedly με έκανε να ακούω Kymco και να τρέχω μακριά.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και όχι πανανθρώπινη αλήθεια και τα γράφω μόνο για να έχει ο υποψήφιος αγοραστής και τις δύο πλευρές του νομίσματος. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπράβο σου!!  Έχουμε ανάγκη απο τέτοια θέματα.  Πραγματικά τα review των αναβατών δεν έχουν καμία σχέση με τα review των περιοδικών μοτο.  Καλό υπόλοιπο ημέρας.

Άσε, τα περιοδικά είναι άλλη ιστορία. Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει φάση......:whistling:

 

Ας έχουμε και τον αντίλογο:

Από τα δίτροχα που έχω οδηγήσει είναι τον 2ο χειρότερο. Πλαστικά να τρίζουν σαν κομπρεσέρ, οδηγική συμπεριφορά "πατινάζ σε πάγο", αναρτήσεις για δημιουργία δισκοκήλης, διαρροές λαδιού (σε καινούργιο μοτο), πλαϊνό σταντ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες (κλείνει μόνο του ενώ έχεις σταθμεύσει), φρένα με αίσθηση "έκανα διαθήκη; δεν θυμάμαι", πλαίσιο που κλίνει προς λειτουργία "ακορντεόν". Ο γαμπρός μου το άντεξε 3 μήνες πριν το πουλήσει. Το συγκεκριμένο scooter single handedly με έκανε να ακούω Kymco και να τρέχω μακριά.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και όχι πανανθρώπινη αλήθεια και τα γράφω μόνο για να έχει ο υποψήφιος αγοραστής και τις δύο πλευρές του νομίσματος. 

Δεκτός ο αντίλογος, μετοχές δεν έχω σε κανέναν τους.

Στην παράγραφο περί "Αξιοπιστίας" αναφέρω κι εγώ ότι έχω ακούσει μερικά ΠΟΛΥ αρνητικά σχόλια, ΑΛΛΑ προέρχονται από ανθρώπους που είναι αρνητικοί και απόλυτοι σε ΌΛΑ με αποτέλεσμα να γίνονται κάπου άδικοι.

Κατ' αρχήν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς - πέραν της ολοκληρωτικής απαξίωσης - είναι γενικόλογοι / αόριστοι και κάποιοι παντελώς άδικοι (*). Εγώ έκανα πλήρη και λεπτομερή ανάλυση έχοντας βιώσει 29.000 χλμ μαζί του. Και κυκλοφοράνε χιλιάδες στην Αθήνα και στη χώρα. Όλοι τόσο ηλίθιοι είναι ν' ανέχονται τέτοιο έκτρωμα? Μάλλον ξαναλέω έτυχε στην περίπτωση να βγει μάπα, δεν ξέρω τί γραμμή παραγωγής έχουν και πόσο ελέγχουν τί βγαίνει από κει. Άμα μου κάνεις τα εισιτήρια για Κορέα, θα πάω να το διαπιστώσω. :laugh: :tongue:

(*) Συγκεκριμένα:

1) Τα φρένα του είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει προσωπικά, και υπέρ του δέοντος αρκετά για το συγκεκριμένο σκαρί, ενώ ΠΟΤΕ δε μ' έχουν προδώσει ή τρομάξει. Ίσα-ίσα που σταματάω πολύ νωρίτερα απ' όσο εκτιμώ στιγμιαία, έχοντας τελικά ένα χαμόγελο ικανοποίησης / ανακούφισης. Πού είδες εσύ τα άθλια φρένα, είναι πραγματικά άξιο απορίας.:_unsure: Μακάρι νά 'χε και το V-Strom τέτοια αντίστοιχα μαμά φρένα......

Τώρα αν ο γαμπρός σου έτυχε στην περίπτωση, είπαμε, υπάρχουν κι αυτά. Το θέμα είναι να είναι ελάχιστα. (Εδώ βλέπουμε πράματα και θάματα από μοτοσυκλέτες των 15.000+, μην αρχίσω και ξερνάω γιατί θα πικράνω κόσμο και δε θέλω. Ελαττώματα που σε σκοτώνουν εν κινήσει, όχι τριξίματα..... Μην κοιτάς που επικρατεί ομερτά και δεν λέγονται ανοιχτά. Εγώ απλά έχω το θάρρος να γράψω τα πάντα, ακόμα και το παραμικρό).

2) Το σταντ έχει ένα ελατήριο επαναφοράς και μόλις η μοτοσυκλέτα σηκωθεί και δεν ακουμπάει, ανεβαίνει για να μην το ξεχνάς. Αν δε σε βολεύει (ούτε εμένα), απλά βγάζεις το ελατήριο, αλλά θα πρέπει να θυμάσαι να το κλείνεις. Θα μου πεις "ας είχε αισθητήρα να σβήνει τον κινητήρα αν δεν το ανεβάσεις".  Θα σου απαντήσω ότι πολλά ζητάμε από ένα σκούτερ αυτού του είδους και ότι η τιμή δεν θα ήταν αυτή αν είχε το ένα και το άλλο επάνω. Στάξε 5.500 ευρώ να πάρεις ένα 300άρι, υπάρχουν λύσεις. Και πάλι δε θά 'σαι σίγουρος ότι κι αυτό δε θα σου βγάλει άλλα, και ίσως χειρότερα. Και ισχύει για όλα αυτό (δυστυχώς).

Αν το είχες ζήσει, θα ήξερες πώς είναι φτιαγμένο. Προφανώς δεν στηρίχτηκε καλά και ο κουμπάρος σου το άφησε χωρίς να έχει τερματίσει το σταντ σε λοξή θέση, αλλά κάθετη. Και με το βάρος / πιθανό σκούντημα πάρτο κάτω. Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά το κεντρικό σταντ και δεν έχω τέτοια θέματα.  :winking:

 

Αλήθεια, έτσι από περιέργεια, το χειρότερο ποιό ήταν και τί έκανε? Σε πυροβολούσε όταν καθόσουν πάνω του? :tease::tongue:

 

Φιλικά. :smile:

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Περί Kymco Agility City 200i ο λόγος

 

 Φωτογραφία απ' το net, γιατί διαπίστωσα ότι δεν έχω ανεβάσει κάποια της προκοπής στο photobucket και άντε ψάχνε τώρα. ΟΚ, μικρό το κακό, έτσι ακριβώς είναι.

agility50_image10-2.jpg

Μετακομίζοντας στα Β.Π. βρέθηκα ξαφνικά να χρειάζομαι όχημα για να πηγαίνω στη δουλειά, από κει που πήγαινα είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, καθώς ήμουν τυχερός και η δουλειά ήταν 1,5 χλμ απ’ το σπίτι μου. Έκανα και το περπάτημά μου, μια χαρά.

 

Τώρα τα χλμ είχαν γίνει αισίως 14 και για ποδήλατο ούτε λόγος. Μέσα σε λεωφόρους θα με τρώγανε λάχανο πολύ σύντομα. Έτσι άρχισα να πηγαίνω με το cbf-600. Ωραία και άνετα θα σκεφτείτε. Ναι, ώσπου άρχισε να με πονάει έντονα ο τένοντας του αριστερού χεριού λόγω συμπλέκτη. Εμ, μες την κίνηση όλη την ώρα ήθελε δουλειά η μανέτα.

 

Έτσι ο κύβος ερρίφθη. Υπήρχε άμεση ανάγκη για ένα μικρό μηχανάκι χωρίς συμπλέκτη, ευέλικτο και φτηνό. Να μπορώ να κάνω και τις δουλειές μου γύρω-γύρω αντί να τρέχω με το μεγάλο και να ταλαιπωρούμαστε αμφότεροι. Αλλά να μην το έχω και πολλή έννοια μη γρατζουνιστεί, μην το φάνε κλπ. Κάτι να περνάει απαρατήρητο. Το ταπεινό Kymco πάντως ξεφεύγει της προσοχής, πλην σκραπ που εκεί μαζεύουν και κατσαρόλες με φακές (σίδηρο έχουν κι αυτές, κάτι θα πιάνουν). :tooth:

 

Οι υποψήφιοι: παπάκι και σκούτερ. Παπάκι είχα πολύ παλιότερα, ένα χρέπι C-50 που του κόλλησα μπιέλα έτσι που το πήγαινα, αλλά πέραν του πήγαινε-έλα δεν με βόλεψε και σε τίποτα άλλο. Ήθελα περισσότερα πια. Να μπορώ να το φορτώνω και τίποτα. Και τα χερούλια στο παπί ή οποιοδήποτε μηχανάκι είναι όχι απλώς ακατάλληλα, αλλά και επικίνδυνα.

 

Έτσι έπεσε το μάτι μου στο Kymco Agility City 200i. Ωραίο, μικρό, ευέλικτο έδειχνε, είχε και επίπεδο πάτωμα για να βάζω πράγματα. Αααααααχ αυτό το επίπεδο πάτωμα..... πόσο έμελε να το ερωτευτώ μετέπειτα. :wub:

 

Μετά από 5 χρόνια κι αυτό (τον Σεπτέμβρη τα κλείνει) και 29.000 χλμ ακριβώς (χτες τα συμπλήρωσα), νομίζω αξίζει ν’ αναφερθώ λίγο πριν καταργηθεί και δεν έχει ίσως τόσο νόημα ένα review, παρά μόνο για μεταχειρισμένο.

 

 

 

 

Πάμε λοιπόν αναλυτικά:

 

Εξωτερική εμφάνιση: Το βρίσκω ομορφούλι, αν και η εμφάνιση σ’ ένα σκούτερ και για τη δουλειά που τό ‘θελα θα ήταν το τελευταίο που θα κοίταγα. Μ’ ενδιέφερε μόνο να μην είναι έκτρωμα, να μπορώ να το βλέπω ευχάριστα βρε αδερφέ. Το μικρούλι Agility της οικογένειας Kymco ήταν μια χαρά εμφανισιακά. Χρωματικές επιλογές ελάχιστες δυστυχώς. Μαύρο (ξου-ξου μακριά), ασημί-μαύρο και θαλασσί. Πήγα για το θαλασσί, θα κάνει λέει 2 μήνες να φέρουν, είχαν τελειώσει. Εγώ το ήθελα ΤΩΡΑ, ΧΤΕΣ. Υπάρχει ασημί-μαύρο ετοιμοπαράδοτο? Οκ, τύλιξέ μου ένα μάστορη, θα το πάρω. Χωρίς τζατζίκι. :2funny:

 

Ποιότητα πλαστικών - συναρμογή: Τα πλαστικά δείχνουν αρκετά καλά. Έχουν και μια ωραία γυαλιστερή μεταλλιζέ βαφή στο ασημί του, ενώ τα μαύρα κομμάτια του είναι ματ. Πάντως δείχνουν σκληρά και όχι εύκαμπτα, οπότε τυχόν ζόρισμά τους μάλλον θα συνεπάγεται εύκολο ράγισμα….. λέω εγώ τώρα. Η συναρμογή τους δεν είναι και άψογη, έχουν μερικά τριξιματάκια εδώ κι εκεί, αλλά ευτυχώς όχι τίποτα σπουδαίο. Το πιο έντονο τέτοιο φαινόμενο εμφανίζεται στο μασκάκι μπροστά, που σε συνδυασμό μ’ ένα τράνταγμα που κάνει όλο το μηχανάκι όταν ξεκινάει για 1-2 δεύτερα μόνο, κάνει έναν εκνευριστικό θόρυβο, αλλά και ως αίσθηση (το τράνταγμα). Ίσως δεν πιάνει εύκολα ο ιμάντας και θέλει “προσαρμογή”, κακώς δεν έχω ασχοληθεί να δω τι είναι. Με αφορμή το review θ’ ασχοληθώ. Πάντως δεν έχει βγει κάποια βλάβη απ’ αυτό, θα δούμε αν είναι κατασκευαστική αηδία ή θέμα συντήρησης.

 

Ένα θεματάκι έχω προσέξει στις βίδες που πιάνουν στα πλαστικά και στο καπάκι της εξάτμισης, οι οποίες κάπως συχνά ξεβιδώνουν και φεύγουν από πάνω, οπότε κατά καιρούς βλέπεις 1-2 να λείπουν. Αυτό είναι κατασκευαστική αηδία, εφόσον το εμφανίζουν όλα και σύμφωνα με τον μάστορη. Βασικά χαλάνε οι βόλτες πάνω στο πλαστικό, αυτό είναι το θέμα.

 

Επίσης, το κυλινδρικό μαύρο λαστιχάκι που προσαρμόζεται κάτω από το κεντρικό σταντ για να απορροφάει τους κραδασμούς απ’ αυτό και να μην ακουμπάει στον κινητήρα, είναι χειρότερο κι από δραπέτη του Αλκατράζ. Σε 1-2 μήνες την έχει κάνει, 5-6 έχω αλλάξει μέχρι που με τον μάστορα το στερεώσαμε με tire-up και ησύχασα.

 

Άνεση - εργονομία: Στο Agility η θέση οδήγησης είναι αρκετά καλή και “πολεμική”. Κάθεσαι μπροστά και το τιμόνι είναι σχετικά χαμηλά, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι θα σκύψεις και θα χυθείς με φόρα μπροστά. Καλά..... πολεμικό χωρίς σφαίρες ένα πράμα, αλλά αυτά είναι άλλης ενότητας Ευαγγέλια. Υπομονή μέχρι το “Κινητήρας-επιδόσεις”.

Η θέση κάτω απ’ τη σέλα χωράει κράνος τύπου jet λόγω ύπαρξης εκεί και του ντεπόζιτου, αλλά είναι ικανοποιητικός και βαθύς για χαρτιά, αδιάβροχα, κριπτονάϊτ και λοιπά απαραίτητα καθημερινά καλούδια. Και το κράνος πίσω στο βαλιτσάκι. Η συνύπαρξη όμως με το ντεπόζιτο έχει ένα σημαντικό μείον. Όταν ανοίξεις την τάπα να φουλάρεις και τυχόν χυθεί λίγη βενζίνη γύρω της, αν έχεις καμμιά μπλούζα / μπαλακλάβα μέσα, παίρνουν μυρωδιά και άντε να συνέλθουν....

1819436_2_b.jpg

kymco-agility-r16-41f3df50f91a705c3b3adb

 

 

Οι διακόπτες καλοί, 5 χρόνια τώρα δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό. Τα φώτα δεν ανάβουν όταν βάλεις μπρος, προφανώς δεν υπόκεινταν στην υποχρεωτική ρύθμιση που ισχύει για τα μεγάλα 2τροχα. Έτσι θυμάμαι πάντα (συνήθεια είναι) ν’ ανάβω τον διακόπτη για να φαίνομαι κάπως και τη μέρα.

 

Η σέλα έχει μια λίγο ενοχλητική κλίση προς τα εμπρός, αλλά συνηθίζεται εύκολα. Αν δεν μπορείς, πας στον ΣΑΚΗ (starsel.gr) και σου τη σενιάρει με αστείο κόστος. Τότε όμως ψιλοψηλώνει και χάνεις αυτή την πολεμική θέση οδήγησης. Ξέρω, περιμένετε με αγωνία να δείτε τί μάχες γίνονται στο δρόμο, με το Agility να βάζει φωτιά στην άσφαλτο.... υπομονή και μικρές μπουκιές μη μου πνιγείτε.

 

Τα πατητήρια του συνοδηγού στο δικό μου είναι ενσωματωμένα στην ποδιά και εξέχουν ελάχιστα, με αποτέλεσμα ο πίσω να μην μπορεί ν' ακουμπήσει σωστά. Το θέμα αυτό δεν υπάρχει πλέον στα νεότερα μοντέλα, καθώς έχουν προστεθεί ανοιγόμενα και ικανοποιητικά σε μέγεθος.

Οι αναρτήσεις μάλλον είναι σκληρές, καθώς οι 16άρηδες τροχοί δεν καταφέρνουν και τόσο καλά να εξαλείφουν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος (ενίοτε και του χειριστή) και κοπανάει αρκετά όταν πέφτει στα γνωστά πηγάδια. Σε συνδυασμό με το ντάπα-ντούπα και της βαλίτσας πίσω, νομίζεις μερικές φορές ότι θα σκορπίσεις στους 5 δρόμους. Αλλά όχι, το σκουτεράκι είναι εκεί, βράχος. Μόνη ένδειξη ταλαιπωρίας του στα κωλοφρεάτια και τα συνεχή σπασίματα στους “δρόμους” (Θεός να τους κάνει), η πρόσφατη χαλάρωση των ρουλεμάν τιμονιού, που σφίχτηκαν στο μάστορη και όλα κομπλέ. Την επόμενη φορά μάλλον θ’ αλλαχτούνε, δε βλέπω να σηκώνουν πάλι σφίξιμο. Έχω προσέξει ότι σε παρατεταμένες ανωμαλίες του δρόμου (καλά, μερικά σημεία δεν υπάρχουν λέμε, ούτε σε βομβαρδισμένο τόπο τέτοιο χάλι) το μηχανάκι τελικά συντονίζεται απ’ τις συνεχείς αναταράξεις και πρέπει να κόψεις ή να λοξοδρομήσεις για να συνέλθει. Χαλιέται πολύ με αυτά τα Ελληνικά θαύματα.

 

Χαλιέται επίσης με τα δικάβαλα, δεν είναι και το καλύτερό του. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι με 2 άτομα (και όχι υπέρβαρα, κάτι λιγότερο από 150 κιλά σύνολο, αν και το ίδιο ζυγίζει 114 το καημένο, μην είμαστε και πλεονέκτες) σε κάποια σημεία πχ σε ελαφρές αναταράξεις απ' το οδόστρωμα, αισθάνομαι συχνά έναν θόρυβο απ' τη μετάδοση. Μου έχει δώσει την εντύπωση ότι ο ιμάντας τεντώνεται υπερβολικά και τσινάει. Αν ο ιμάντας στα σκούτερ λειτουργεί με τη λογική των αλυσίδων στις μηχανές, όπου ρυθμίζεις τέντωμα αναλόγως του βάρους που συνήθως έχεις, τότε σίγουρα είναι αυτό. Δε νομίζω να τερματίζει η ανάρτηση γιατί δεν κάνει γκουπ, αλλά έναν ήχο σαν βζζζζζν. Δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα όμως αφού κατά 99% είμαι μονοκάβαλος και σπάνια ανεβαίνει η γυναίκα για κανά μπάνιο πχ προς Λούτσα μεριά και όλες τις φορές μας έχει πάει χωρίς πρόβλημα. Άσε που φαντάζομαι ότι αν είναι όντως θέμα τεντώματος ιμάντα ο λόγος, θα εμφανίζεται στα περισσότερα - αν όχι όλα - τα μικρά σκούτερ κάτω των 100-130 κιλών.

Τα φώτα πορείας του είναι σχεδόν ανεπαρκή θα έλεγα, με μια δέσμη ασθενική και χωρίς διάχυση φωτός. Αυτός που τά ‘βαλε μάλλον είχε στο νού του τα κεριά που συνοδεύουμε τον Επιτάφιο τη Μ. Παρασκευή. Φωτίζει δε τόσο κοντά που όταν δεις κάτι έχεις ήδη πέσει μέσα. Μόνο με τον προβολέα κάτι γίνεται. Δυστυχώς έχω προσέξει ότι αν σηκώσω τη δέσμη στα πορείας, ο προβολέας τυφλώνει τον Αντίχριστο κάπου εκεί στα σύννεφα που κάθεται, ενώ αν χαμηλώσω τον προβολέα χαμηλώνει και το πορείας που φέγγει μπροστά μου στα 5 μέτρα. Anyway, μέσα στη Αθήνα που υπάρχει επαρκής φωτισμός (δε θέλω γέλια) πάω με τα πορείας και όπου έχει σκοτάδια βάζω προβολείς να βλέπω λιγουλάκι. Έτσι κι αλλιώς δε στραβώνονται οι απέναντι. (Κάτι τέτοιες ώρες κάνω συγκρίσεις με τα φώτα του V-Strom και μού ‘ρχεται να βάλω τα κλάμματα).....:cry2:

 

Από ενδείξεις το καντράν έχει ταχύμετρο στο κέντρο, ένα ηλεκτρονικό ρολόϊ, δείκτη βενζίνης και τα κλασικά φωτάκια φλας-φώτων-βλάβης κινητήρα κλπ…. Θερμοκρασία δεν υπάρχει, μάλλον δεν την έχει και ανάγκη ως φαίνεται. Αν εκραγεί εν κινήσει θα το μάθεις πρώτος. Το 140 χαω μ' αρέσει. :crazy: 

kymco-agility-r16-150-3dd26ce3b599b4fc10

 

 

Στο λαιμό (κολώνα) τιμονιού έχει έναν πολύ πρακτικό πλαστικό γάντζο στον οποίο ενδείκνυται να κρεμάς πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις στο βαλιτσάκι (βλέπε αμέσως παρακάτω).

Κάτω απ' το γάντζο υπάρχει κι ένα ντουλαπάκι για μικροπράγματα που ανοίγει και αυτό με το κλειδί της μίζας.. Βολικό αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσε έως τώρα, δε θέλω να σκορπάω πράγματα εδώ κι εκεί γιατί μετά τα ψάχνω. :doh: Έχω προσέξει πάντως ότι μπάζει σκόνη με τον καιρό, οπότε δεν είναι και για πολλά-πολλά. 

agility_r16_200i_19.jpg

 

 

Η βαλιτσούλα των 33 λίτρων πίσω χωράει ένα κράνος full face και κάτι ψιλά. Το οβάλ σχήμα της όμως κάνει τα πράγματα μέσα να κάνουν περιστροφές γύρω απ’ τον εαυτό τους και τα νεύρα μου. :taz: Μια φορά έκανα το λάθος κι έβαλα μέσα τάπερ με ρευστό φαγητό (μπάμιες νομίζω) και το άδειαζα μετά με το λάστιχο. Ποτέ ξανά, στο γατζάκι μπροστά τα ευαίσθητα.

 

Τελευταίο άφησα το επίπεδο πάτωμα. Είναι ό,τι καλύτερο για μένα η ύπαρξή του σ’ ένα εργαλείο πόλης. Το τί έχω κουβαλήσει εκεί πάνω δε λέγεται. Χαρτόνια με μπύρες και κόκα κόλες, από πάνω τσουβαλάκι πατάτες και από πάνω ν’ ακουμπάνε 6-7 τσάντες του super market. Μέχρι και νιπτήρα μπάνιου και μικρό τραπεζάκι σαλονιού με χωριστό τζάμι έχω μεταφέρει (μαζί αυτά). Τελευταίο επίτευγμα η μεταφορά ολόκληρου απορροφήτηρα στο service. Άνετα μιλάμε, τον ακούμπησα (χώρεσε ίσα-ίσα) και πήγα χαλαρά και χωρίς άγχος. Αυτή η διευκόλυνση δεν πληρώνεται με τίποτα λέμε.

 

Μία ενδεικτική φωτογραφία (δεν έχω βγάλει κι άλλες). Στο πάτωμα μεταφέρθηκε και το στρογγυλό τζάμι του τραπεζιού, αλλά ελέω Μέρφυ το κατέβασα γιατί σίγουρα θα έπεφτε και θα γινόταν θρύψαλα μέχρι να βγάλω τη φωτογραφία......

DSCF0230.jpg

 

 

Κινητήρας-επιδόσεις: Εδώ είμαστεεεεε. 200i διαβάζεις. Ναι , καλά. 163cc είναι με το ζόρι. Κάντο βρε άνθρωπε 190+ να έχει και 2 ρημαδοάλογα παραπάνω. Ο κινητήρας με την “εκπληκτική” απόδοση των 11,5 αλόγων (όταν είναι λίγα βάζουμε και υποδιαιρέσεις μη μας φάνε κανά χλιμίντρισμα), κινεί απλά ικανοποιητικά τα 114 κιλά του μοτό και τα κιλά του αναβάτη (παρακαλώ όχι συχνά δικάβαλα, δεν θέλει μεγάλη παρέα ο Kymcos. Στο δρόμο μαζεύει τα χιλιόμετρα με ηρεμία και απάθεια, σε σημείο που αν έχεις πάνω σου καφέ, τσιγάρο και εφημερίδα, έχεις χρόνο να τα αξιοποιήσεις και τα 3. :rotfl: Και περισσεύει και χρόνος να χαζέψεις κανά γκομενάκι στο πεζοδρόμιο πριν μπει ο… κόφτης στα 110 χαω.  Όχι, κόφτη δεν έχει, αλλά η τελική του είναι αυτή, ούτε χλμ παραπάνω. Το ‘χω δοκιμάσει επανειλλημένως. Και φυσικά όχι με κόντρα άνεμο, ούτε σε ανωφέρεια έστω και ελαφριά. Υπερβάλλω λίγο χάριν αστεϊσμού, ίσως ζητάω και πολλά από ένα φτηνό μικρό σκούτερ. Τα 90-95 πάντως τα πιάνει εύκολα.

Προσωπικά θα ήθελα 3-4 άλογα ακόμα ώστε να είναι λίγο πιο σπιρτόζικο. Στο δρόμο έχω δει ότι τα SH150 πχ με αφήνουν πίσω πάντα. Τα 3 άλογα παραπάνω έχουν κάποιο αντίκρισμα, μικρό μεν αλλά υπάρχει. Στοιχίζουν όμως και σημαντικά περισσότερο (+1.200 ευρώ τότε) και είναι και στόχος αλητοκλεφταράδων. Άσε που τότε το SH είχε ταμπούρο πίσω κι έπαθα πολιτισμικό σοκ. :shock: Α ρε Χονδάρα με τις βλακείες σου…..

 

Αν πάντως δεν έχεις αξιόλογες απαιτήσεις, μέσα στην πόλη και λίγο έξω απ’ αυτή για κανά μπάνιο, θα σε πάει αξιοπρεπώς. (Μ’ αρέσει αυτή η λέξη γιατί επιδέχεται ξεχειλώματος ενοιολογικά. Μπορεί ας πούμε να με περνάνε και τετραπληγικά σαληγκάρια κι εγώ να σου πω ότι κινούμαι αξιοπρεπώς. Χαχαχα). :tooth:

 

Φρένα: Εδώ η Kymco έβαλε τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερα 2τροχα και κατασκευαστές (ναι ρε Χόνδα, για σένα το λέω και μην κάνεις πώς δεν ακούς). Οι δαγκάνες μπρος-πίσω είναι όχι απλά άριστες, αλλά και ανέλπιστα καλύτερες για τις επιδόσεις του οχήματος. Η απόσταση φρεναρίσματος είναι κάθε φορά η μισή απ’ όση νομίζεις όταν δεις τον κίνδυνο και σταματάει με εκπληκτική ευστάθεια χωρίς να φύγει πόντο απ’ τη γραμμή του. Μάλιστα κωλοκάθεται κατά το κοινώς λεγόμενο και έτσι ρίχνει κι άλλο το κέντρο βάρος του, βοηθώντας να μη φύγει δεξιά-αριστερά. Πραγματικά έχω πάθει πλάκα όλα αυτά τα χρόνια με τα φρένα του σκούτερ μου και βρίσκω άλλον έναν λόγο (ανάποδα τώρα) για να βάλω τα κλάμματα όταν τα συγκρίνω με τα μαμά του V-Strom. Φανταστείτε ότι η πίσω δαγκάνα του σκούτερ είναι μεγαλύτερη απ’ την πίσω του V-Strom! Και σχεδόν ίση με την μπροστινή του Ιάπωνα. Να σημειωθεί δε ότι το σκούτερ δεν έχει ABS, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν μπλοκάρει οι τροχοί, πρέπει να το προσπαθήσεις πάρα πολύ για να φρενάρεις άτσαλα και με μπλοκάρισμα τροχών. Ακόμα και με μόνο το ένα φρένο – και μάλιστα το πίσω – φρενάρεις άνετα και πολύ πριν το μπαμ. Προσωπικά χρησιμοποιώ πιο πολύ το πίσω έχοντας πάντα ενδόμυχα το φόβο του μπροστινού για γλίστρημα που δεν μαζεύεται. Η χρήση δε, συνδυαστικά και των δύο είναι μια καθημερινή απόλαυση (μετά τον Freddo Cappuccino).

Μπροστινή δαγκάνα.

DSCF0556.jpg

Πίσω δαγκάνα (μεγαλύτερη της μπροστινής και 2πίστονη)!!!

DSCF0554.jpg

Αριστερά κάτω βλέπετε μία εκ των βιδών του καπακιού της εξάτμισης και την πατέντα που έκανα (πρόσθεσα ένα μαλακό υλικό - το ασημί - να δέσει επάνω του) για να συγκρατηθεί η βίδα και να μη φύγει κι αυτή προς άγνωστη κατεύθυνση....

 

 

Οδηγική συμπεριφορά: Με βάση τον ασθενικό κινητήρα και την καλή / χαμηλή θέση οδήγησης και χαμηλό βάρος στον αντίποδα, τελικά το σκουτεράκι κινείται μέσα στην πόλη και τα αυτοκίνητα πολύ εύκολα. Χωράει παντού και οι ελιγμοί του είναι παιχνίδι χάρις στο μικρό μέγεθος και βάρος του. Για ταχύτητες μέχρι 80 χαω είναι ταμάμ (οι ενδείξεις στο κοντέρ απ’ τα 80 και μετά είναι με κόκκινο αντί άσπρο, κάτι δείχνει αυτό). Στη γεμάτη πόλη δε χρειάζεσαι πολλά περισσότερα. Μόνο σε ανοιχτό δρόμο φαίνεται η έλλειψη ταχύτητας όταν φοβάσαι μη σε πάρουν σβάρνα οι γλήγοροι γιωταχήδες.

 

Κατανάλωση: Η κατανάλωσή του κυμαίνεται σταθερά στα 3-3,5 λίτρα / 100 km. Δεν τη λες και μικρή, αλλά όχι και απαγορευτική. Ίσως οφείλεται στη μικρή ιπποδύναμη που το κάνει να ζορίζεται λίγο. Το καλό είναι ότι δεν ξεφεύγει πιο πάνω, τόσο είναι. Η αυτονομία του σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο των χχμμμμμ πόσων αλήθεια λίτρων?..... Αυτό είναι μάλλον γνωστό μόνο στον εκάστοτε Κορεάτη που συναρμολογεί τα μηχανάκια στο εργοστάσιο, και το κάθε ντεπόζιτο μάλλον είναι όσο τους βγει. Η δημοσιευμένη χωρητικότητα πάντως είναι 6 λίτρα, αλλά το δικό μου μια φορά που έμεινα και έσπρωξα μέχρι το βενζινάδικο, πήρε μόνο 5,1 λίτρα! Μεγάλη απόκλιση και στοιχίζει αρκετά σε αυτονομία. Τί να πω, δεν έχω λόγια για μερικά πράγματα.

 

Θέματα αξιοπιστίας: Είναι Made in Korea. Παρότι έχω ακούσει από κάποιους μεγάλα παράπονα, προσωπικά δεν έχω άσχημες εμπειρίες και βλάβες δεν έχει βγάλει. Μάλιστα συνηθίζω να διαχωρίζω τις βλάβες σ’ αυτές που σε ακινητοποιούν ή θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα (ανεπίτρεπτες και κατακριτέες) και σε κείνες που είναι αβλαβείς. Το Agility στα χέρια μου έχει βγάλει μόνο τα εξής:

 

-       Ένα χαλασμένο φλοτέρ (αλλάχτηκε εντός εγγύησης). Κλάϊν-μάϊν ζημιά.

 

-       Μια τσιμούχα διαφορικού που δακρύζει περιστασιακά ευτυχώς και ελάχιστα, και όσες φορές κι αν την έχουμε αλλάξει, και η νέα δακρύζει. Φαίνεται πως είναι ευσυγκίνητος ο Κορεάτης και δεν του τό ‘χα. Πάντως, η ποσότητα που διαφεύγει είναι τόσο αμελητέα που δεν χρειάζεται καν συμπλήρωμα όσες φορές το έχουμε τσεκάρει. Μιλάμε για μερικές σταγόνες και τίποτα περισσότερο. Απλά το λέρωμα σε τρομάζει, ιδίως αν είσαι άσχετος σαν εμένα.

 

Και οι δύο “ζημιές” πάντως είναι αστείες και σίγουρα ούτε για πλάκα επικίνδυνες. Συνεχίζεις κανονικά και όποτε θες ασχολείσαι.

 

Και τα ανταλλακτικά / service είναι φτηνά, φτηνότερα από κάτι άλλα επώνυμα που βαράνε αλύπητα. Άσε που μπορείς άνετα να πας σε νησί με δαύτο και να μην ανησυχείς, αφού τα περισσότερα νοικιάρικα είναι Kymco (σκούτερ και γουρούνες) και όλο και θα βρεις λύση σε τυχόν πρόβλημά σου. Ενώ αν έχεις κανά σπάνιο, τον ήπιες.

 

Απαραίτητη σημείωση: Και το σκούτερ απολαμβάνει τη θαλπωρή του κλειστού γκαράζ δίπλα στο Stromatex, οπότε δεν γνωρίζω και δεν θα μάθω πώς θα ήταν αν ήταν εκτεθειμένο στο δρόμο.

 

 

 

Συμπερασματικά: Παρά τα όποια αρνητικά του, το έχω αγαπήσει και το εκτιμάω αφάνταστα διότι μου έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Σε σημείο να μην μπορώ να φανταστώ μέρα χωρίς αυτό και δεν υπερβάλλω καθόλου. Όποτε έχει χρειαστεί να το αφήσω για service πχ, νοιώθω στερητικό σύνδρομο και αισθάνομαι ότι είμαι εγκλωβισμένος χωρίς αυτό.

 

Αν ήταν καλή αγορά? Ναι, τηρουμένων των αναλογιών (ανάγκες – χρήση) και της τιμής του (στα 2.100 ευρώ το 2010) ήταν απ’ τις φθηνότερες λύσεις. Και δεν ήθελα να ρίξω λεφτά σ’ ένα μηχανάκι καθαρά εργάτη. Αν τ’ αρνητικά του μου φαινόντουσαν αφόρητα μια 5ετία τώρα, θα το είχα δώσει για άλλο. Αντιθέτως το έχω κρατήσει και βλέπω να το κρατάω κι άλλα χρόνια ακόμα.

 

Αν θα το ξανάπαιρνα? Άνετα βάσει των μέχρι τώρα αναγκών μου και έχοντας φυσικά και το V-Strom για πιο έξω. Αν ήταν να έχω μόνο ένα μικρό, θα πήγαινα σίγουρα σε κάτι πιο δυνατό να με καλύπτει παντού. Θα κοίταγα πάλι όμως προς Kymco μεριά, πχ το People Gti 300 που είναι και το δυνατότερο της αγοράς μέχρι τώρα με 29 αλόγατα και πάει σφαίρα. Το καλό με το ασθενικό του κινητήρα του είναι ότι μετά ανεβαίνεις στο V-Strom και λες “Ουάου, τί μηχανάρα έχω και δεν την εκτιμάω”..... αυτό είναι που λένε “ουδέν κακό αμιγές καλού”. Και μόνο για τα εκπληκτικά φρένα του πάντως (καημός μου έχουν γίνει τα καλά φρένα), θα το ξανάπαιρνα.

 

 

 

(+)

 

ΦΡΕΝΑΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΤΩΜΑ, θέση οδήγησης, ευελιξία, αξιοπιστία (έως τώρα), φτηνά ανταλλακτικά και service, ικανοποιητικό δίκτυο service παντού ακόμα και στα νησιά λόγω γουρούνων, δεν τό ‘χουν σε εκτίμηση οι κλέφτες, μικροπροβληματάκια εργονομίας που παρουσιάζονται επιλύονται άμεσα στην επόμενη χρονιά.

 

(-)

 

Μικρή ιπποδύναμη - αργές ρεπρίζ, βίδες στα πλαστικά που λασκάρουν ενίοτε, σχετικά υψηλή κατανάλωση, ανεπαρκή φώτα μεσαίας σκάλας, σχετικά σκληρές αναρτήσεις, συντονισμός σε παρατεταμένες ανωμαλίες του οδοστρώματος, δεν αρέσκεται σε δικάβαλα.

 

Σημείωση: Το τρέμουλο κατά το ξεκίνημα δεν το αναφέρω διότι δεν ξέρω αν είναι κατασκευαστικό μειονέκτημα, ή θέμα συντήρησης που επιλύεται. Θα το μάθω και θα ενημερώσω.

Το συγκεκεκριμενο σκουτερ το εχει η φιλη μου για τις καθημερινες της μετακινησεις,μετα απο  120000 χλμ και τρια χρονια στον δρομο(αφου εκει φυλασσεται) δεν εχει κανει ουτε τσαφ με εξαιρεση την αρνηση να παρει μπρος αν τυχον μεινει μερες χωρις να δουλεψει οταν εχει κρυο.Ακριβως οπως τα περιγραφεις ειναι για το κυμκο,με την μονη διαφορα οτι στην εκδοση των 150cc που εχει η φιλη μου η καταναλωση και λογω καρμπυρατερ φτανει και τα 4 λιτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Sorry αλλά αυτό που γίνεται με τη διαχείριση των παραθέσεων είναι κωμικοτραγικό. :_hrm:

Το συγκεκεκριμενο σκουτερ το εχει η φιλη μου για τις καθημερινες της μετακινησεις,μετα απο  120000 χλμ και τρια χρονια στον δρομο(αφου εκει φυλασσεται) δεν εχει κανει ουτε τσαφ με εξαιρεση την αρνηση να παρει μπρος αν τυχον μεινει μερες χωρις να δουλεψει οταν εχει κρυο.Ακριβως οπως τα περιγραφεις ειναι για το κυμκο,με την μονη διαφορα οτι στην εκδοση των 150cc που εχει η φιλη μου η καταναλωση και λογω καρμπυρατερ φτανει και τα 4 λιτρα.

Να υποθέσω ότι σου ξέφυγε ένα μηδενικό παραπάνω και εννοείς 12.000 χλμ, έτσι?

Διότι αν έχει βγάλει αυτό το σκούτερ 120.000 χλμ χωρίς κιχ, μάλλον θα πρέπει να επισκεφθείς τους Αγίους Τόπους ως μάρτυρας θαύματος! :tooth: 

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΡΕ..Εεεε.. μην του λετε μπραβο κ του δινετε αερα..αυτος ειναι ικανος να γραψει rewiew ακομα κ για τις καρεκλες που εχει στο σπιτι,,,:peep:

χε,χε ωραιος Κωστα,εχεις κουραγιο κ οπρεξη για κατι που πολλοι βαριουνται.

χρησιμα θεματα για 2 μοτορια που κυκλοφορουν αρκετα απο δυατα στους δρομους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλά τα λες! Και μπράβο για τον κόπο σου αλλά δεν παύει να είναι kymco!

Ο Geoοοοοrgeee!! ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ  "ειναι ικανος να γραψει rewiew ακομα κ για τις καρεκλες που εχει στο σπιτι" ΛΕΕΙ!!!!!

Ελπίζω προσεχώς 
review και για άλλες μηχανές, καλό υπόλοιπο!
 :biker8zj:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΡΕ..Εεεε.. μην του λετε μπραβο κ του δινετε αερα..αυτος ειναι ικανος να γραψει rewiew ακομα κ για τις καρεκλες που εχει στο σπιτι,,,:peep:

χε,χε ωραιος Κωστα,εχεις κουραγιο κ οπρεξη για κατι που πολλοι βαριουνται.

Κι εγώ βαριόμουνα Γιώργο, ας μην κρυβόμαστε. Είπα όμως θα το γράψω (το 1ο) και μετά πήρα φόρα..... και να δω ποιός θα με σταματήσει. :laugh:

χρησιμα θεματα για 2 μοτορια που κυκλοφορουν αρκετα απο δυατα στους δρομους!

:tooth::rotfl::2funny: Ρε τί έγραψε το άτομο......  :worthy:

Μη μου δίνεις ιδέες μεγάλε μην αρχίσω κανά αφιέρωμα για....... ράφια κι αποθήκες!!! :crazy:

 

Γράφεις πολυ ωραία φίλος και αντικειμενικά

Like!

Προσπαθώ και ότι καταφέρω.:blush2:

 

Καλά τα λες! Και μπράβο για τον κόπο σου αλλά δεν παύει να είναι kymco!

Καμμία αντίρρηση. Γνωρίζω ότι οι ταμπέλες δύσκολα βγαίνουν άμα μπουν. Αν δεν υπήρχαν τόσα και τόσα τραγικά πραγματικά περιστατικά με μοτοσυκλέτες επώνυμες και πανάκριβες, θα σού 'λεγα ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα το θέμα είναι λίγο μπερδεγουέϊ. Θέσεις στο βάθρο και θέσφατα αλλάζουν συνεχώς και νέοι παίχτες μπαίνουν δυναμικά για να εκθρονίσουν μερικούς ψωροφαντασμένους και επαναπαυμένους στις δάφνες τους. 


Ο Geoοοοοrgeee!! ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ  "ειναι ικανος να γραψει rewiew ακομα κ για τις καρεκλες που εχει στο σπιτι" ΛΕΕΙ!!!!!

Ελπίζω προσεχώς 
review και για άλλες μηχανές, καλό υπόλοιπο!
 :biker8zj:

Είπαμε, είναι σχεδόν έτοιμο και το 3ο στη σειρά. Ένα συγκριτικό μεταξύ γουρούνων! :yahoo: Για 1η φορά νομίζω εδώ μέσα κάτι ανάλογο.

Είναι να μην κάτσω ν' ασχοληθώ, έτσι και ξεκινήσω δε σταματάω...... 

Περιμένω όμως απ' τους υπευθύνους να μου πουν αν υπάρχει ή αν θα μπει η κατηγορία "Συγκριτικό" που υπήρχε νομίζω στην προηγούμενη πλατφόρμα. Διότι αφορά σύγκριση 2 και όχι ένα απλό review μιας μοτό.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατηγορία συγκριτικό, χρήσιμο, ναι μακάρι να μπει..Να φανταστώ εσύ έδωσες την ιδέα;  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατηγορία συγκριτικό, χρήσιμο, ναι μακάρι να μπει..Να φανταστώ εσύ έδωσες την ιδέα;  

Όχι, υπήρχε η κατηγορία στην παλιά πλατφόρμα, αλλά δεν τη βρίσκω στη νέα. Αναμένω να μου πουν τί παίζει και μετά θα ποστάρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

 

Ας έχουμε και τον αντίλογο:

Από τα δίτροχα που έχω οδηγήσει είναι τον 2ο χειρότερο. Πλαστικά να τρίζουν σαν κομπρεσέρ, οδηγική συμπεριφορά "πατινάζ σε πάγο", αναρτήσεις για δημιουργία δισκοκήλης, διαρροές λαδιού (σε καινούργιο μοτο), πλαϊνό σταντ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες (κλείνει μόνο του ενώ έχεις σταθμεύσει), φρένα με αίσθηση "έκανα διαθήκη; δεν θυμάμαι", πλαίσιο που κλίνει προς λειτουργία "ακορντεόν". Ο γαμπρός μου το άντεξε 3 μήνες πριν το πουλήσει. Το συγκεκριμένο scooter single handedly με έκανε να ακούω Kymco και να τρέχω μακριά.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και όχι πανανθρώπινη αλήθεια και τα γράφω μόνο για να έχει ο υποψήφιος αγοραστής και τις δύο πλευρές του νομίσματος. 

Δεκτός ο αντίλογος, μετοχές δεν έχω σε κανέναν τους.

Στην παράγραφο περί "Αξιοπιστίας" αναφέρω κι εγώ ότι έχω ακούσει μερικά ΠΟΛΥ αρνητικά σχόλια, ΑΛΛΑ προέρχονται από ανθρώπους που είναι αρνητικοί και απόλυτοι σε ΌΛΑ με αποτέλεσμα να γίνονται κάπου άδικοι.

Κατ' αρχήν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς - πέραν της ολοκληρωτικής απαξίωσης - είναι γενικόλογοι / αόριστοι

Ναι είναι, δεν νομίζω ότι αξίζει να εμβαθύνω περαιτέρω 

και κάποιοι παντελώς άδικοι (*).

Γιατι; Αυτό που προκύπτει;

Εγώ έκανα πλήρη και λεπτομερή ανάλυση έχοντας βιώσει 29.000 χλμ μαζί του.

Και κυκλοφοράνε χιλιάδες στην Αθήνα και στη χώρα. Όλοι τόσο ηλίθιοι είναι ν' ανέχονται τέτοιο έκτρωμα?

Άρα έχουμε το γνωστό επιχείρημα "1 εκατομμύριο μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος" a.k.a. "όλοι το λένε, όλοι"

Μάλλον ξαναλέω έτυχε στην περίπτωση να βγει μάπα, δεν ξέρω τί γραμμή παραγωγής έχουν και πόσο ελέγχουν τί βγαίνει από κει. Άμα μου κάνεις τα εισιτήρια για Κορέα, θα πάω να το διαπιστώσω. :laugh: :tongue:

Στείλε Paypal ID :winking:

(*) Συγκεκριμένα:

1) Τα φρένα του είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει προσωπικά, και υπέρ του δέοντος αρκετά για το συγκεκριμένο σκαρί, ενώ ΠΟΤΕ δε μ' έχουν προδώσει ή τρομάξει. Ίσα-ίσα που σταματάω πολύ νωρίτερα απ' όσο εκτιμώ στιγμιαία, έχοντας τελικά ένα χαμόγελο ικανοποίησης / ανακούφισης. Πού είδες εσύ τα άθλια φρένα, είναι πραγματικά άξιο απορίας.:_unsure: Μακάρι νά 'χε και το V-Strom τέτοια αντίστοιχα μαμά φρένα......

Agree to disagree

Τώρα αν ο γαμπρός σου έτυχε στην περίπτωση, είπαμε, υπάρχουν κι αυτά. Το θέμα είναι να είναι ελάχιστα. (Εδώ βλέπουμε πράματα και θάματα από μοτοσυκλέτες των 15.000+, μην αρχίσω και ξερνάω γιατί θα πικράνω κόσμο και δε θέλω. Ελαττώματα που σε σκοτώνουν εν κινήσει, όχι τριξίματα..... Μην κοιτάς που επικρατεί ομερτά και δεν λέγονται ανοιχτά. Εγώ απλά έχω το θάρρος να γράψω τα πάντα, ακόμα και το παραμικρό).

Μπορεί, δεν μάθαμε γιατί ευτυχώς το ξεφορτώθηκε άμεσα.

2) Το σταντ έχει ένα ελατήριο επαναφοράς και μόλις η μοτοσυκλέτα σηκωθεί και δεν ακουμπάει, ανεβαίνει για να μην το ξεχνάς. Αν δε σε βολεύει (ούτε εμένα), απλά βγάζεις το ελατήριο, αλλά θα πρέπει να θυμάσαι να το κλείνεις. Θα μου πεις "ας είχε αισθητήρα να σβήνει τον κινητήρα αν δεν το ανεβάσεις".  Θα σου απαντήσω ότι πολλά ζητάμε από ένα σκούτερ αυτού του είδους και ότι η τιμή δεν θα ήταν αυτή αν είχε το ένα και το άλλο επάνω. Στάξε 5.500 ευρώ να πάρεις ένα 300άρι, υπάρχουν λύσεις. Και πάλι δε θά 'σαι σίγουρος ότι κι αυτό δε θα σου βγάλει άλλα, και ίσως χειρότερα. Και ισχύει για όλα αυτό (δυστυχώς).

Το σταντ έχει ελατήριο τόσο κακοσχεδιασμένο που σε στάση και πλήρη ανάπτυξη είχε την τάση να κλείνει μόνο του και να ρίχνει το scooter χωρίς πολύ κόπο.

Αν το είχες ζήσει, θα ήξερες πώς είναι φτιαγμένο.

Μια εβδομάδα μου έφτασα για να καταλάβω με τι είχα να κάνω.

Προφανώς δεν στηρίχτηκε καλά και ο κουμπάρος σου το άφησε χωρίς να έχει τερματίσει το σταντ σε λοξή θέση, αλλά κάθετη. Και με το βάρος / πιθανό σκούντημα πάρτο κάτω. Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά το κεντρικό σταντ και δεν έχω τέτοια θέματα.  :winking:

Nice!

 

Αλήθεια, έτσι από περιέργεια, το χειρότερο ποιό ήταν και τί έκανε? Σε πυροβολούσε όταν καθόσουν πάνω του? :tease::tongue:

 

Φιλικά. :smile:

Νομίζω ότι σε ένα δημόσιο διάλογο δεν έχουν θέση ειρωνείες.

Ως κερασάκι θα πω ότι είναι το μοναδικό δίκυκλο που οδηγούσα με το ένα χέρι. Το δεξί χέρι ήταν στο γκάζι και το αριστερό έπιανε τα πλαστικά να μην τρίζουν εν κινήση, αλλιώς σου έσπαγε την συγκέντρωση. Το καταλαβαίνω οτι δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις από ένα όχημα τόσο φθηνό αλλά με την Kymco μακριά και αγαπημένοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Περί Kymco Agility City 200i ο λόγος

........................

 

Σημείωση: Το τρέμουλο κατά το ξεκίνημα δεν το αναφέρω διότι δεν ξέρω αν είναι κατασκευαστικό μειονέκτημα, ή θέμα συντήρησης που επιλύεται. Θα το μάθω και θα ενημερώσω.

Λοιπόν, έχω νέα. :biggrin:

Κατ' αρχήν ν' αναφέρω άλλο ένα προσόν του επίπεδου πατώματος που δεν είχα αντιληφθεί. Είναι και συλλέκτης / συγκρατητής βιδών. :blink: 

Τί εννοώ? Προημερών και εν κινήσει, αντιλήφθηκα μια βίδα πάνω στο πάτωμα να πηγαίνει πέρα-δώθε, αλλά να μην φεύγει στο δρόμο, λόγω του ανάγλυφου πλαστικού που υπάρχει στο πάτωμα. :mB_kalo_e: 

Σταμάτησα και είδα ότι είναι "γνωστή φυσιογνωμία", δηλ. δικιά μου (απ' το μηχανάκι ρε, όχι από μένα).  :crazy:  :laugh: Τη μάζεψα και λίγο αργότερα διαπίστωσα ότι ήταν απ' το μασκάκι, που έτριζε αν θυμάστε. :winking: Δυστυχώς δεν είχα προσέξει ότι έλειπε. Μαύρη αυτή, μαύρο και το πλαστικό, δε φαινόταν το κενό στο πλάϊ.

Την έσφιξα στη θέση της και τσέκαρα και την ίδια αριστερή. Τελείως ξεσφιγμένη κι αυτή, έτοιμη να φύγει...... το μασκάκι ήταν σχεδόν στον αέρα. :huh:

Σφίγγοντας και τις δύο, το μασκάκι "έδεσε" και το τρίξιμο που έκανε στο ξεκίνημα εξαφανίστηκε σχεδόν ολοσχερώς. Άρα δεν ήταν κάποιο μόνιμο κατασκευαστικό μειονέκτημα πέραν του συνήθους υπόπτου, των βιδών που ξεσφίγγουν μόνες τους λόγω των συνεχών γκάπα-γκούπα στους ελληνικούς καρόδρομους. :mad:

 

Συμβουλή προς κατόχους: Ελέγχετε 2-3 φορές το χρόνο (είναι αρκετό) τις βίδες της ποδιάς, της μάσκας και του προστατευτικού της εξάτμισης και δε θά 'χετε πρόβλημα.

 

:_hi:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιος Κωστη πολυ καλη αναλυση! Εχω και εγω εναν ιδιο ματρακα σε λευκο! Με την πρωτη ευκαιρια θα σφιξω τις βιδες!

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιος Κωστη πολυ καλη αναλυση! Εχω και εγω εναν ιδιο ματρακα σε λευκο! Με την πρωτη ευκαιρια θα σφιξω τις βιδες!

 

Σφίξτες μη μαζεύεις κομμάτια απ' το δρόμο και ξεφτυλιστούμε τελείως....... :tooth: :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είναι το κατάληλλο θέμα για να επιστρέψω μετά απο καιρό στα posts του Mybike (διαβάζω καθημερινα φυσικά)

Χαιρετίζω το φίλτατο Κώστα motolover με την ευκαιρία!

Λοιπόν,

Kymco Agility 150cc αγορασμένο καινούριο για 1.700€ το Μάρτιο του 2009.

Μέχρι σήμερα έχει κάνει 40.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Τα 30.000 τα έκανε σε 3 χρόνια στη διαδρομή Πακράτι - Βαρυμπόπη και πίσω. Τα υπόλοιπα μετά σε μετακινήσεις εντός κέντρου.

Η γενική αίσθηση που δίνει σαν αγορά είναι ότι άξιζε μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα του.

Τρελό εργαλείο πόλης. Πας απροβλημάτιστα όπου θες στο κέντρο, η κίνηση απλά δεν σε ενδιαφέρει, χώνεται παντού και φορτώνεται σα γαϊδούρι.

Του έβαλα και μια μπαγκαζιέρα 46λιτρα και ξένοιασα με τα δύο κράνη.

Τραβάει πολύ καλά ακόμη και με δύο άτομα. Σε δουλειές που πάω με συνάδελφο πίσω 95κιλά εγώ και 110 εκείνος κινούμαστε με άνεση.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα στα πλαστικά, δεν τρίζει και δεν συντονίζει απολύτως τίποτα.

Μέγιστη ταχύτητα 95χ/α δοκιμασμένο άπειρες φορές στη Κηφισίας.

Προβλήματα που έχει βγάλει:

-Καμμένο ανορθωτή στα 1500χιλ που αλλάχθηκε εντός εγγύησης

-Κομμένο ιμάντα δύο φορές αλλά μπορούσα να τον είχα αλλάξει νωρίτερα και να το είχα γλιτώσει.

-Ραγισμένη φτερωτή στο σύστημα μετάδοσης (στα 39.500χιλ) κόστος αλλαγής 8€

- Το γνωστό λαστιχάκι του στάντ το οποίο αντικαταστάθηκε με βελτιωμένο απο την εταιρία και δεν παθαίνει τίποτα πλέον.

Συντήρηση:

Σέρβις συντήρησης (λάδια και έλεγχο) κάθε 1500χιλ επειδή θέλω να το φροντίζω για να με φροντίζει. Το κόστος στο απλό σέρβις κάνα 20εύρο.

Υπέρ:

- Κόστος Απόκτησης. Με 1.700€ καινούριο ήταν πραγματική ευκαιρία.

- Κόστος Συντήρησης και ανταλλακτικών: Τα ανταλλακτικά είναι φτηνά, το ακριβότερο είναι ο ιμάντας που έχει 50€.

- Μεγάλη δυνατότητα φόρτωσης στο επίπεδο πάτωμα, σουπερμαρκετ, λαϊκη και μεταφορές παιχνιδάκι

- Τρομερά ευέλικτο στην κίνηση, γενικά έχεις μια αίσθηση σα να μετακινείσαι στο δρόμο χωρίς να οδηγείς, γίνεσαι ένα με το μοτόρι.

- Δυνατό τράβηγμα χαμηλά (στην εκκίνηση) και μέχρι τα 70χ/α.

- Πάρα πολύ καλά φρένα.

- Εμφανισιακά ακόμη και μετά απο 6 χρόνια είναι μια χαρά, γενικά έχει μια ουδέτερη διαχρονική σχεδίαση που κρατάει.

- Ποιότητα, έχουν περάσει 40.000χιλιόμετρα και 6μιση χρόνια, είναι παρκαρισμένο μονίμως έξω και το μόνο που βλέπεις είναι μια μικρή θαμπάδα στο κρύσταλλο το προβολέα και το μικρό μασκάκι. Τα υπόλοιπα πλαστικά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

- Δεν ασχολείται κανείς μαζί του για να το κλέψει, αλλά τώρα πια έχει κάνει ούτως ή άλλως απόσβεση.

Κατά:

- Σέλα: Έχει κλίση προς τα εμπρός ακόμη και μετά τη μόντα και είναι σκληρή και κουράζει τη μέση.

- Αναρτήσεις: Κούτσουρα ακόμα και στη ποιο μαλακή ρύθμιση.

- Τελική ταχύτητα / δύναμη: Αν και τέλειο μέχρι τα 70χ/α τα οποία τα πιάνει σε χρόνο dt μετά δεν έχει άλλο...

- Υπερβολικά μικρό ντεπόζιτο (4lt μετρημένα)

Σύνοψη:

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την αγορά, όταν το πήρα ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να δώσω περισσότερα.

Είναι ένα μηχανάκι που δίνει αυτά που υπόσχεται και είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ, δεν σε νοιάζει που θα πας εντός πόλης, που θα το αφήσεις, πόσες στάσεις θα κάνεις. Απλά το καβαλάς και ξεκινάς.

Τώρα πια όμως θέλω κάτι μεγαλύτερο στα 300 κυβικά που να τραβάει περισσότερο, να είναι ποιο άνετο και να δίνει μια ποιο στιβαρή αίσθηση. Να μην είναι όμως και μπανιέρα.

Βασικός υποψήφιος το People 300GTi ABS το οποίο περιμένω μέχρι το Νοέμβρη να δω αν θα ανανεωθεί εμφανησιακά επιτέλους, αλλιως απο το 2016 θα το πάρω όπως είναι.

Υ.Γ.

Αυτό με το στερητικό σύνδρομο το έχω και εγώ όταν το πάω για σέρβις... Σα να περπατάς ξυπόλητος ένα πράγμα, χάνεις την αίσθηση ότι μπορείς να πάς όπου θες χωρίς κόπο..

Να προσθεσω ότι το εν λόγο μηχανάκι ήταν ο βασικός λόγος που πούλησα το fazer που αγόρασα πριν απο ένα χρόνο περίπου. Καλή και άγια η μηχανή αλλά να παίρνεις το σκούτερ για να πας στο γκαράζ να πάρεις τη μηχανή και να τη βασανίζεις στην κίνηση, για μια φορά στο τόσο που θα την πάρεις για βόλτα δεν λεεί. Σκούτερ και πάλι σκούτερ.

Τροποποιήθηκε από τον BlackAdder

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

40€ είχα δώσει εγώ στο starsel για βελτιώση του αφρώδους και καινούριο κάλυμα αντιολισθητικό.

Αλλά η δική μου σέλα ήταν χειρότερη απο του 200 μετά την είχαν φτιάξει κάπως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είναι το κατάληλλο θέμα για να επιστρέψω μετά απο καιρό στα posts του Mybike (διαβάζω καθημερινα φυσικά)

Χαιρετίζω το φίλτατο Κώστα motolover με την ευκαιρία! Πού 'σαι ρε γειτονόπουλο Γιάννη..... :biggrin: μετά τις μπίλιες Dr Pulley δεν ξαναειδωθήκαμε.

Λοιπόν,

Kymco Agility 150cc αγορασμένο καινούριο για 1.700€ το Μάρτιο του 2009.

Μέχρι σήμερα έχει κάνει 40.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Τα 30.000 τα έκανε σε 3 χρόνια στη διαδρομή Πακράτι - Βαρυμπόπη και πίσω. Τα υπόλοιπα μετά σε μετακινήσεις εντός κέντρου.

Η γενική αίσθηση που δίνει σαν αγορά είναι ότι άξιζε μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα του.

Τρελό εργαλείο πόλης. Πας απροβλημάτιστα όπου θες στο κέντρο, η κίνηση απλά δεν σε ενδιαφέρει, χώνεται παντού και φορτώνεται σα γαϊδούρι.

Του έβαλα και μια μπαγκαζιέρα 46λιτρα και ξένοιασα με τα δύο κράνη.

Τραβάει πολύ καλά ακόμη και με δύο άτομα. Σε δουλειές που πάω με συνάδελφο πίσω 95κιλά εγώ και 110 εκείνος κινούμαστε με άνεση. Η αλήθεια είναι ότι το δικό σου τραβάει καλύτερα απ' το δικό μου και με εμφανή διαφορά. Θυμάμαι ότι χάζεψα στο λίγο που μου το έδωσες εκεί στην ανηφορίτσα για να δοκιμάσω τη σέλα που έφτιαξες. Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά γίνεται (πάλι χειρότερο μου δώσανε εμένα, :laugh: :sopase: όπως το v-strom με τα αθλιότερα φρένα ever). 

Δεν είχα κανένα πρόβλημα στα πλαστικά, δεν τρίζει και δεν συντονίζει απολύτως τίποτα.

Μέγιστη ταχύτητα 95χ/α δοκιμασμένο άπειρες φορές στη Κηφισίας. Μάλλον λοιπόν το έχεις "κοντύνει" και έχει αρπάγματα, χάνοντας σε τελική,αφού το δικό μου (μαμά) πιάνει 110 στο τέρμα-τέρμα με πιο εύκολο τα 105 (κοντερίσια πάντα).

Προβλήματα που έχει βγάλει:

-Καμμένο ανορθωτή στα 1500χιλ που αλλάχθηκε εντός εγγύησης

-Κομμένο ιμάντα δύο φορές αλλά μπορούσα να τον είχα αλλάξει νωρίτερα και να το είχα γλιτώσει.

-Ραγισμένη φτερωτή στο σύστημα μετάδοσης (στα 39.500χιλ) κόστος αλλαγής 8€

- Το γνωστό λαστιχάκι του στάντ το οποίο αντικαταστάθηκε με βελτιωμένο απο την εταιρία και δεν παθαίνει τίποτα πλέον. Άσε πια αυτό το λαστιχάκι.......:plaf: βάσανο είχε καταντήσει μέχρι να το αλλάξουνε λίγο (το πιάσαμε και με tireup)

Συντήρηση:

Σέρβις συντήρησης (λάδια και έλεγχο) κάθε 1500χιλ επειδή θέλω να το φροντίζω για να με φροντίζει. Το κόστος στο απλό σέρβις κάνα 20εύρο.

Υπέρ:

- Κόστος Απόκτησης. Με 1.700€ καινούριο ήταν πραγματική ευκαιρία.

- Κόστος Συντήρησης και ανταλλακτικών: Τα ανταλλακτικά είναι φτηνά, το ακριβότερο είναι ο ιμάντας που έχει 50€.

- Μεγάλη δυνατότητα φόρτωσης στο επίπεδο πάτωμα, σουπερμαρκετ, λαϊκη και μεταφορές παιχνιδάκι

- Τρομερά ευέλικτο στην κίνηση, γενικά έχεις μια αίσθηση σα να μετακινείσαι στο δρόμο χωρίς να οδηγείς, γίνεσαι ένα με το μοτόρι.

- Δυνατό τράβηγμα χαμηλά (στην εκκίνηση) και μέχρι τα 70χ/α.

- Πάρα πολύ καλά φρένα.

- Εμφανισιακά ακόμη και μετά απο 6 χρόνια είναι μια χαρά, γενικά έχει μια ουδέτερη διαχρονική σχεδίαση που κρατάει.

- Ποιότητα, έχουν περάσει 40.000χιλιόμετρα και 6μιση χρόνια, είναι παρκαρισμένο μονίμως έξω και το μόνο που βλέπεις είναι μια μικρή θαμπάδα στο κρύσταλλο το προβολέα και το μικρό μασκάκι. Τα υπόλοιπα πλαστικά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

- Δεν ασχολείται κανείς μαζί του για να το κλέψει, αλλά τώρα πια έχει κάνει ούτως ή άλλως απόσβεση.

Κατά:

- Σέλα: Έχει κλίση προς τα εμπρός ακόμη και μετά τη μόντα και είναι σκληρή και κουράζει τη μέση.

- Αναρτήσεις: Κούτσουρα ακόμα και στη ποιο μαλακή ρύθμιση.

- Τελική ταχύτητα / δύναμη: Αν και τέλειο μέχρι τα 70χ/α τα οποία τα πιάνει σε χρόνο dt μετά δεν έχει άλλο...

- Υπερβολικά μικρό ντεπόζιτο (4lt μετρημένα) 4 έχει εσένα? ΌΛΟ? :blink: Εμένα έχει 5,1 λίτρα, μετρημένα όταν έμεινα από βενζίνη στο δρόμο μια φορά. :peep: Σύμφωνα με τα specs πάντως, http://www.kymco.com/event/agilitycity/spec.asp έπρεπε να έχει 6λιτρο ντεπόζιτο. Και θα ήταν ταμάμ.

Σύνοψη:

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την αγορά, όταν το πήρα ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να δώσω περισσότερα.

Είναι ένα μηχανάκι που δίνει αυτά που υπόσχεται και είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ, δεν σε νοιάζει που θα πας εντός πόλης, που θα το αφήσεις, πόσες στάσεις θα κάνεις. Απλά το καβαλάς και ξεκινάς.

Τώρα πια όμως θέλω κάτι μεγαλύτερο στα 300 κυβικά που να τραβάει περισσότερο, να είναι ποιο άνετο και να δίνει μια ποιο στιβαρή αίσθηση. Να μην είναι όμως και μπανιέρα.

Βασικός υποψήφιος το People 300GTi ABS χαχα, κι εγώ το ίδιο όπως θα είδες..... τυχαίο? :mB_kalo_e:  το οποίο περιμένω μέχρι το Νοέμβρη να δω αν θα ανανεωθεί εμφανησιακά επιτέλους, αλλιως απο το 2016 θα το πάρω όπως είναι.

Υ.Γ.

Αυτό με το στερητικό σύνδρομο το έχω και εγώ όταν το πάω για σέρβις... Σα να περπατάς ξυπόλητος ένα πράγμα, χάνεις την αίσθηση ότι μπορείς να πάς όπου θες χωρίς κόπο..

Να προσθεσω ότι το εν λόγο μηχανάκι ήταν ο βασικός λόγος που πούλησα το fazer που αγόρασα πριν απο ένα χρόνο περίπου. Καλή και άγια η μηχανή αλλά να παίρνεις το σκούτερ για να πας στο γκαράζ να πάρεις τη μηχανή και να τη βασανίζεις στην κίνηση, για μια φορά στο τόσο που θα την πάρεις για βόλτα δεν λεεί. Σκούτερ και πάλι σκούτερ.

 

40€ είχα δώσει εγώ στο starsel για βελτιώση του αφρώδους και καινούριο κάλυμα αντιολισθητικό.

Αλλά η δική μου σέλα ήταν χειρότερη απο του 200 μετά την είχαν φτιάξει κάπως.

Ναι, όντως στο 200άρι (Θεός να το κάνει 200cc) :laugh: είναι βελτιωμένη η σέλα. Εγώ δεν την πείραξα. Δεν είναι η πιο άνετη, αλλά απ' την αρχική πολύ καλύτερη.

 

Αυτό μ' αρέσει και εκτιμάω στην Kymco. Ότι αφουγκράζεται ΑΜΕΣΑ τον κόσμο που κάνει τις παρατηρήσεις του για ό,τι προκύψει και φροντίζει να τα διορθώσει στις επόμενες κιόλας παρτίδες. :respekt: Πράγμα που δεν συναντάμε εύκολα σήμερα...... :winking:

 

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ καλά για Kymco 2ης κατηγορίας.Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω τα προϊόντα της kymco χρόνια τώρα πριν την μάθει ο πολύς ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα,λόγο του ότι ο γαμπρός μου είναι από τους πρώτους αντιπρόσωπους και έχει στόλο με ενοικιαζόμενα.Περιττό να πω πως στα μέρη μου κυκλοφορούν ακόμα top boy με 100.000 + χιλιόμετρα(πρώην νοικιαζόμενα).

Αυτό που λίγοι όμως ξέρουν είναι πως η Kymco έχει διάφορα εργοστάσια.το πρώτο και κύριο εργοστάσιο(στην ταιβάν) είναι αυτό που πλέον βγάζει τα "καλά" μηχανάκια (people gti 200-300,xciting 300-400-500,movie κ.α.) τα οποία,ειδικά τα πιο πρόσφατα people gti 300 abs ,xciting 400 abs είναι εφάμιλλα(και σε σημεία ακόμα καλύτερα) με τα Ιαπωνικά και ευρωπαικά.
Ενώ αντίστοιχα υπάρχει και το εργοστάσιο στην Κίνα το οποίο βγάζει τα 2ης (ας το πούμε και να με συγχωρέσετε κάποιοι διότι δεν το λέω για δυσφήμηση,αλλά για να τα ξεχωρίσω) κατηγορίας (όλα τα agility,downtown κ.α.) και αυτό φαίνεται στην τιμή.
Συγκεκριμένα,έχω το kymco people s 125 (2007 μοντέλο)το οποίο και είχα αγοράσει 2600 ευρώ τότε.1-2 χρόνια μετά(δεν θυμάμαι) βγαίνει το agility το οποίο το έπαιρνες 200κ.εκ. κάτω από 2000 ευρώ.Αυτή η έκπτωση στην τιμή στην ουσία ήταν έκπτωση στην ποιότητα και αυτό είναι προφανές κοιτάζοντας το 8 χρονών δικό μου(23.000 χιλ.) να έιναι σε καλύτερη κατάσταση από ένα agility 2 χρονών.
Όλο αυτό έγινε για να μπορέσει να ανταγωνιστεί η kymco την sym στις τιμές.Προσωπικά θεωρώ είναι το μεγαλύτερο λάθος του εισαγωγέα που έφερε τα agility και αυτό φαίνεται στις πωλήσεις.όταν βγήκε το ατζιλιτι η κιμκο είχε εκτοξευθεί σε πωλήσεις στην Ελλάδα,γινόταν χαμός.Τώρα όμως η σιμ πουλάει 100+ σιμφονι το μήνα και η κιμκο 15 διότι ο κόσμος δεν έμεινε ευχαριστημένος και κατάφερε η εταιρία να αμαυρώσει την εικόνα της στην συνείδηση των καταναλωτών και έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να λένε "απ'τα χειρότερα μηχανάκια, κινέζικο, κλπ".Κρίμα διότι η μπάλα παίρνει και τα "καλά" μηχανάκια,τα οποία ο πολύς ο κόσμος(ο πολύς αγοράζει τα φθηνά,γι'αυτό) δεν ξέρει στην πραγματικότητα πόσο καλά είναι.

Χαίρομαι όμως που διαβάζω πως υπάρχουν κάτοχοι   ατζιλιτι τα οποία τους έχουν δικαιώσει με την επιλογή τους. 
Πολυ καλό ριβιου κώστα,με λίγη προσοχή και αν δεν το παραμελήσεις,θα σου βγάλει πολλά χιλιόμετρα ακόμα!
Συγνώμη για το σεντόνι αλλά πρέπει ο κόσμος,όχι μόνο οι κάτοχοι, να γνωρίζουν τι παίζει με την kymco και πως υπάρχουν 2 κατηγορίες ποιότητας σκούτερ στην γκάμα της. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό που λίγοι όμως ξέρουν είναι πως η Kymco έχει διάφορα εργοστάσια.το πρώτο και κύριο εργοστάσιο(στην ταιβάν) είναι αυτό που πλέον βγάζει τα "καλά" μηχανάκια (people gti 200-300,xciting 300-400-500,movie κ.α.) τα οποία,ειδικά τα πιο πρόσφατα people gti 300 abs ,xciting 400 abs είναι εφάμιλλα(και σε σημεία ακόμα καλύτερα) με τα Ιαπωνικά και ευρωπαικά.
Ενώ αντίστοιχα υπάρχει και το εργοστάσιο στην Κίνα το οποίο βγάζει τα 2ης (ας το πούμε και να με συγχωρέσετε κάποιοι διότι δεν το λέω για δυσφήμηση,αλλά για να τα ξεχωρίσω) κατηγορίας (όλα τα agility,downtown κ.α.) και αυτό φαίνεται στην τιμή.

Ευχάριστη πληροφορία αυτή!

Αν το GTi μου βγεί καλύτερο απο το Agility σε αξιοπιστία και ποιότητα, χτυπάω τατού το Kymco (λέμε τώρα...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό που λίγοι όμως ξέρουν είναι πως η Kymco έχει διάφορα εργοστάσια.το πρώτο και κύριο εργοστάσιο(στην ταιβάν) είναι αυτό που πλέον βγάζει τα "καλά" μηχανάκια (people gti 200-300,xciting 300-400-500,movie κ.α.) τα οποία,ειδικά τα πιο πρόσφατα people gti 300 abs ,xciting 400 abs είναι εφάμιλλα(και σε σημεία ακόμα καλύτερα) με τα Ιαπωνικά και ευρωπαικά.
Ενώ αντίστοιχα υπάρχει και το εργοστάσιο στην Κίνα το οποίο βγάζει τα 2ης (ας το πούμε και να με συγχωρέσετε κάποιοι διότι δεν το λέω για δυσφήμηση,αλλά για να τα ξεχωρίσω) κατηγορίας (όλα τα agility,downtown κ.α.) και αυτό φαίνεται στην τιμή.

Ευχάριστη πληροφορία αυτή!

Αν το GTi μου βγεί καλύτερο απο το Agility σε αξιοπιστία και ποιότητα, χτυπάω τατού το Kymco (λέμε τώρα...)

Χαχα, στο μυαλό μου είσαι ρε συ Γιάννη. Το ίδιο θα έγραφα κι εγώ τώρα. :laugh:

 

Να με δω με tattoo Kymco και τί στον κόσμο.......:crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...