Jump to content
GavriilVet

Οδηγηση τη νύχτα,βασανο η απολαυση;

Recommended Posts

Και ειδικα τα δευτερα 100 που ηταν σε βουνα με στροφες! 

αν και γενικά οδηγαω βράδυ χωρίς να έχω θέμα,μη σου πω καλύτερα κιόλας,στη πόλη όμως άντε και καμιά εθνική.

Μια φορά που ετυχε και με επιασε η  νύχτα στο προκόπι ευβοιας στα στροφιλίκια,δικάβαλο στο fazer με τα φωτα της μηχανής μόνο και τα γκρεμίδια δίπλα δε μπορώ να πω ότι ήταν καλή εμπειρία :grin: ..όσο μ άρεσε το πρωί αυτή η διαδρομή και εστριβα κιόλας,τόσο εκλασα μεντες το βράδυ :crazy:  ,και ας ηταν και γνωστή,την είχα κάνει και 3-4 φορές παλιότερα

Τροποποιήθηκε από τον bill_daytona

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πριν 20 χρονια εκανα το Πατρα -Αθηνα στις 12 την νυχτα και η εμπειρια ηταν τρομακτικη!! Ειδικα αφου ειχα περασει 22 μερες στο εξωτερικο, ειχα συνηθισει την σημανση, διαγραμμισεις, ματια της γατας στο οδοστρωμα, φωτισμο στα επικινδυνα σημεια, βρεθηκα στον χειροτερο εθνικο της χωρας να μην βλεπω τιποτα!!

Απο τοτε το αποφευγω να οδηγω νυχτα μοτοσυκλετα. Με το αμαξι δεν εχω προβλημα, αν και πλεον εχουν αλλαξει πολλα στις ΕΟ, εκτος του Αθηνα -Πατρα.

Το Αθηνα -Καλαματα που κανω συχνα ειναι βολτα στο παρκο σε σχεση με τον παραπανω "δρομο"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αληθεια ειναι οτι δε μου αρεσει να οδηγαω τη νυχτα. Η ορατοτητα ειναι πολυ περιορισμενη και ο κυνδυνος μεγαλος. Το κανω μονο οταν δεν εχω αλλη επιλογη. Η αγαπημενη μου ωρα ειναι το απογευμα και τα καλοκαιρια νωρις το πρωι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η οδήγηση την νύχτα είναι απολαυστική σίγουρα,αλλά εξίσου επικίνδυνη.

Πας αρκετά πιο αργά,καθώς φώτα μηδεν.Βέβαια έχει και αυτό μια αίγλη.

Οδηγάς πολύ τσιτωμένος καθώς πρέπει να είσαι 101%έτοιμος για κάτι και με συνεπώς κουράζεσαι και παραπάνω.

Προσωπικά αν μπορώ αποφεύγω την πολύωρη οδήγηση την νύχτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο αν και γενικά οδηγαω βράδυ χωρίς να έχω θέμα,μη σου πω καλύτερα κιόλας,στη πόλη όμως άντε και καμιά εθνική.

Μια φορά που ετυχε και με επιασε η  νύχτα στο προκόπι ευβοιας στα στροφιλίκια,δικάβαλο στο fazer με τα φωτα της μηχανής μόνο και τα γκρεμίδια δίπλα δε μπορώ να πω ότι ήταν καλή εμπειρία :grin: ..όσο μ άρεσε το πρωί αυτή η διαδρομή και εστριβα κιόλας,τόσο εκλασα μεντες το βράδυ :crazy:  ,και ας ηταν και γνωστή,την είχα κάνει και 3-4 φορές παλιότερα

Ακριβώς έτσι νοιώθω και εγω...  

Η καλύτερη ωρα για στροφιλικια και απόδραση νομίζω είναι το πρωί,  οσο πιο πρωί γίνεται.. 

Όταν όλοι και όλα κοιμούνται,  να πετάς χαμηλά, είτε πηγαίνοντας χαλαρά,  είτε πιο γρήγορα 

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τότε που έκανα το retrofit με τους προτζέκτορες, δωσ' μου νύχτα 

προτζέκτορες στο RSV4?????????? 

Βράδυ το λατρεύω, αλλά έχω προσέξει ότι ακόμα και σε δρόμους που δεν ξέρω, κινούμαι με μικρότερες ταχύτητες από'τι την ημέρα... και ας είναι γνωστοί και σχετικά χωρίς κίνηση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μενα ειναι απολαυση καθως ο δρομος ειναι αδειος (μενω σε επαρχια) και οταν βγαινω εξω απο το χωριο μονος μου παω με 20-30 και χλαρωνω (αποφευγω να παω μονος γα ευνοητους λογους)! Επισης πολλες φορες περνω κανενα φιλαρακι και παμε δκαβαλοι και μιλαμε. Αλλα πολλες φορες παμε και με τον ξαδερφο μου με ξεχωριστα μηχανακια διπλα διπλα και οταν θελουμε να τρεξουμε μπορουμε πιο ανετα απο τη μερα αφου βλεπουμε αν ερχετι κποιος!!

Εννοειται πως πρεπει να ειμαστε ξεκουραστοι για να οδηγησουμε βραδυ και να ειμαστε σε ετοιμοτητα για οτιδηποτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προτζέκτορες στο RSV4?????????? 

Όχι, σε άλλο μοτό μπήκανε. Πού τέτοια δουλειά σε ιταλικό :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, σε άλλο μοτό μπήκανε. Πού τέτοια δουλειά σε ιταλικό :tongue:

Πήρες άλλο μηχανάκι και μας το κρύβεις?

:think:

Αν είναι να με πιάσει η νύχτα με τη μηχανή στο δρόμο προγραμματίζω να με πιάσει την ώρα που βγαίνω από επαρχιακό στην εθνική. Η οδήγηση τη νύχτα σε επαρχιακό και δη σε ορεινό σφικτό επαρχιακό είναι εξαιρετικά κουραστικό λόγο του περιορισμού του οπτικού πεδίου από τη δέσμη των Φώτων που μεταβάλετε συνεχώς πάνω στις στροφές. Ενώ είναι ακόμα ποιο κουραστικό σε επαρχιακό του κάμπου με αυξημένη κίνηση καθώς τα Φώτα των αντίθετα κινουμένων οχημάτων σε στραβώνουν προσωρινά κατά την διασταύρωση μαζί τους και για μερικά δευτερόλεπτα πας τυφλά δεν βλέπεις ούτε το δρόμο εμπρός σου ούτε τι υπάρχει πάνω σε αυτόν.

Το έχω δει πολλές φορές το έργο και φροντίζω την ώρα που πέφτει η νύχτα εγώ να πέφτω σε μια είσοδο να μπω σε εθνικό δίκτυο. Τώρα αν με πιάσει η νύχτα πριν προλάβω να πιάσω εθνική, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος θα πλεύσω όπως όπως μέχρι την κοντινότερη είσοδο από εκεί που βρίσκομαι

Τροποποιήθηκε από τον naftilos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου αρέσει η οδήγηση τη νύχτα. Φωτίζουν πολύ καλά τα φανάρια μου. Αρκεί να είναι καθαρή η ζελατίνα και το παρμπρίζ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήρες άλλο μηχανάκι και μας το κρύβεις?

Όχι Θωμά, δες εδώ! http://www.mybike.gr/forums/topic/73397-retrofitting-και-συγκριτικό-morimoto-mini-h1-vs-china-kt/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα