Jump to content
Sign in to follow this  
IlliGoS

2 μήνες με τα Michelin PR3 - Εντυπώσεις

Recommended Posts

Είπα να γράψω για της εντυπώσεις μου που είχα με τα Michelin Pilot Road 3 τα όποια φόρεσα πρίν απο δύο μήνες. Η εντυπώσεις καθώς δεν έχω και πολλά σημεία αναφοράς θα είναι σε σχέση με προηγούμενα λάστιχα που είχα και τα οποία ήταν ένας συνδυασμός Metzeler M1 μπροστά και Μ3 πίσω. Πριν από αυτό το πίσω φορούσα το Μ1 και πίσω το οποίο το άλλαξα λόγω δολιοφθορας(κοινώς μου το τρύπησαν με σουβλί).

Καταρχήν να μιλήσω για το κίνητρο με το οποίο επέλεξα το συγκεκριμένο λάστιχο. Γενικά η χρήση που κάνω με το μηχανάκι είναι κυρίως για βόλτες σε στριφτερούς δρόμους(Πετροκέρασα, Δεύτερο Πόδι...) όπου και προσπαθώ να απολαμβάνω τα στροφιλίκια. Τουριστικά ταξίδια δεν κάνω. Θα με ρωτήσετε εύλογα γιατί δεν διάλεξες σπόρ λάστιχο τότε; Η εξήγηση ακολουθεί παρακάτω. Η εμπειρία που είχα πρότερα ήταν με τα δύο Metzeler. Βέβαια μιλάμε για ένα συγκεκριμένο σπορ λάστιχο μίας συγκεκρίμένης εταιρείας αλλά είχα ένα πρόβλημα. Και τα δύο με δυσκολέυαν στο στρίψιμο. Ο τρόπος που θα προσπαθήσω να το περιγράψω ήταν ότι είχαν την τάση να πέφτουν πολύ -ξέρω ότι αυτό θεωρείται καλό γενικά αλλά ο τρόπος που το ένοιωθα εγώ δεν ήταν θετικός- με την ένοια ότι έπαιρνα την κλίση και δυσκολευόμουν να ελέγξω τελικά την ποσότητα της. Δηλαδή δυσκολευόμουν να πετύχω την κλίση που ήθελα. Όταν έφτανα στην κλίση που ήθελα τελικά το ένοιωθα ότι ήθελε να πέσει ακόμη παραπάνω. Η ότι μέσα στην στροφή έχοντας την κλίση που ήθελα δυσκολευόμουν να την κρατήσω. Όλα τα παραπάνω με είχαν βάλει σε σκέψεις. Καθώς δεν είχα δοκιμάσει άλλα σπορ λάστιχα θεωρούσα πολύ πιθανό η συμπεριφορά αυτή να οφείλεται στην φύση των σπόρ ελλαστικών τα οποία φαίνεται να ξεπερνούν τις δυνατότητες μου. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι τουριστικό μήπως και μου είναι ποιο εύκολο και έτσι τελικά κάνω περισσότερη πρόοδο. Από εκεί και πέρα επέλεξα να εμπιστευτώ την γενική καλή εντύπωση που διάβαζα σε forum οπότε και τα επέλεξα.

Τελικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Συνολικά η εντυπωσεις μου απόδείχθηκαν να ανταποκρίνονται στο παραπάνω συλογισμό, οπότε πέτυχα τους στόχους μου με την συγκεκριμένη επιλογή.

Αναλυτικά οι εντυπώσεις μου: + σημαίνει βελτιώση, - σημαίνει υποβάθμιση.

+ Υπάρχει σημαντική αίσθηση ότι είναι ποιο σταθερό στην ευθεία.

++ Πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης. Και στον ήχο και σαν αίσθηση κραδασμών.

-- Η πίεση που χρειάζεται στο τιμόνι για να στρίψεις είναι σημαντικά αυξημένη. Πχ ή αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο θέλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και δύναμη. Βέβαια μετά από λίγο καιρό το συνήθισα και πλέον δεν το καταλαβαίνω αλλά η διαφορά ήταν μέρα με τη νύχτα.

+ Η πρόσφυση στην λασπούρα(ψιλόβροχο, λάσπη) είναι καλύτερη, ειδικά για το μπροστινό. Σημαντική μείωση στις επεμβάσεις του ABS.

-*10 Η πρόσφηση στο πολύ βρεγμένο(έντονη βροχή, καταιγίδα) για το πίσω είναι εξαιρετικά κακή. Το πίσω γλιστράει πανέυκολα και μάλιστα και με πολύ βίαιο και απότομο τρόπο ειδικά σε διαγραμμίσεις. Το Μ3 σε αυτό ήταν κλάσεις ανώτερο και δεν γλιστρούσε τόσο εύκολα και ήταν ποιο προοδευτικό και ήρεμο αν γλιστρούσε. Πρέπει να πώ ότι το συγκεκριμένο με εξεπληξε καθώς περίμενα από το μάρκετινγκ να είναι ακόμη και καλύτερο στο συγκεκριμένο τομέα shok.gif .

+++ Σταθερότητα και προβλεψιμότητα στις στροφές. Έδώ πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Από τις πρώτες μέρες κατάφερα πάρα πολύ γρήγορα να πετυχαίνω ακριβώς την κλίση που ήθελα και να την κρατάω/αλλάζω με απόλυτη ακρίβεια. Πρέπει να πώ ότι έκανα πρόοδο μέσα σε αυτό το δίμηνο που δεν έκανα σε μήνες με τα προήγούμενα λάστιχα. Μου εμπέουν εμπισττοσύνη και κάνουν ακριβώς ότι ζητήσω. Πρέπει να πώ ότι οι κλίσεις μου και εμπιστοσύνη μου βελτιώθηκαν σημαντικά wink.gif .

Καλό απόγευμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν ξερω αν παραγονται ακομα για τις διαστασεις του bandit, αλλα νομιζω εχει αντικατασταθει με το pr4.

Τελος παντων.

Το λαστιχο ειναι εξεραιτικο. Θα πω μονο τα εξης.

Προχθες που πηγα σε ενα συνεργειο, με ρωταει ενα παιδι ...

Καινουρια ειναι φιλε?

Οχι, του λεω, ειναι τριων ετων και .... 24.000 χιλιομετρων.

Για τα επομενα 20 δευτερολεπτα κοιταζε μια τα λαστιχα, μια εμενα, μηπως τον δουλευα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...