Jump to content
Sign in to follow this  
dogonala

Προβληματισμος περι μεταναστευσης και μοτοσυκλετας

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες,

Εχω μια προταση για δουλεια στην Βουλγαρια σε μια θέση που κυνηγούσα καιρο. 99% Θα ξεκινησω αρχες Ιουλιου, και δεν ξερω τι να κανω με την μοτο μου. Απο την μια σκεφτομαι να την παρω μαζι με το αμαξι μου αλλα απο την αλλη δεν ξερω καθολου τις διαδικασιες και τι χρειαζετε (οποιος ξερει ας με διαφωτισει) Απο την αλλη σκεφτομαι να την πουλησω μεσα σε 15 μερες(ξερω οτι θα χασω χρηματα) και να δω μηπως κανω καμια αγορα εκει οταν μπω στο κλιμα.

Επειδη πολλα παιδια εχουν φυγει απο το φορουμ κατα καιρους τι θα μου προτινατε? Και γενικα αμα εχετε καμια συμβουλη ευπροσδεκτη

Τροποποιήθηκε από τον dogonala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

νομηζω εντως βαλκανιων δεν χρειαζεται να κανεις κατι. πας απλα και εισαι οπως την ελαδα πληρωνεις κανονηκα στο ελληνικο κρατος τα τελοι και την ασφαλια σου οπου την εχεις..... τι προβλημα να ειπαρχει? διορθοστε μεαν κανω λαθος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πας με το τουτου στην αρχη κ μαθαινεις τι κ πως μεχρι να παρεις τα ισια σου,επειτα κατεβαινεις κ τη ανεβαζεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφαλια αυτολινητου και οι ελληνικες πιμακιδες με καλυπτουν?

Για 6 μήνες σίγουρα, απλά θα κάνεις μια επέκταση στην ασφάλεια όπως θα έκανες αν ήθελες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Μετά θα πρέπει να βάλεις πινακίδες της χώρας που είσαι. ( Αυτό ισχύει γενικά στην Ευρώπη, δεν ξέρω αν η Βουλγαρία έχει άλλο νομικό πλαίσιο )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφαλια αυτολινητου και οι ελληνικες πιμακιδες με καλυπτουν?

Λογικά σε συμφέρει να βγάλεις βουλγαρικές πινακίδες ...Εγώ δεν θα σε συμβούλευα να την πουλήσεις....θα την δώσεις χώμα

Τροποποιήθηκε από τον Kostas_dev

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις μηχανή στην Βουλγαρία; Έχει χρόνια που πήγα μεν, αλλά και οι δρόμοι κι οι οδηγοί είναι λίγο... κάπως...

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mr slow δεν μπορω να φανταστω οτι θα σταματησω να οδηγαω μηχανη οποτε πρεπει να βρω μια μοντα να την ανεβασω.οποτε αρχικα ρωταω τον ασφαληστη μου. τι τιμες παιζουν σε μηχανες και αμαξια επανω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφόσον η Βουλγαρία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορείς να ζητήσεις να εγγραφεί εκεί με τη διαδικασία μεταφοράς κατοικίας ευρωπαίου πολίτη. Έχει λίγη γραφειοκρατία αλλα γλιτώνεις τέλη ταξινόμησης εκεί και υποθέτω ότι τα πάγια της θα είναι φτηνότερα στη Βουλγαρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παίδες ειναι ασφαλες να παρω το αμαξι μου βουλγαρια για 6 μηνες? ξερω οτι ειναι νομιμο αλλα ασφαλες ειναι? εννοω ενα απλο kia ceed ειναι δεν ειναι καμια πορσε. αλλα εχω ακουσει οτι κλεβουν τα ευρωπαικα

Τροποποιήθηκε από τον dogonala

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας με το αυτοκινητο ειναι ποιο απαραιτιτο απο την μηχανη μεχρι να βολευτεις.

Δεν εχεις λογο να πουλησεις την μηχανη. Κανεις λιγο υπομονη και την αναβεζεις βουλγαρια με μια μεταφορικη.

Ε τωρα για τις πινακιδες για να καταλαβεις εγω στην "ορανωμενη" Γερμανια ειχα το αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες 2 χρονια.

Πρασινη καρτα κτλ να εχεις μονο και ολα καλα. Δεν σου συνηστω να μην το γυρισεις σε βουλγαρικες πινακιδες απλα σου λεω εχεις χρονο δεν σου βαζει κανενας το μαχαιρι στο Λαιμο. Επισεις να θημηθεις να αλαξεις τον τοπο μονιμης κατοικιας στη εφορια πολυ σημαντικο εγω το φυσαω και δεν κρυονει.

αν δεν το κανεις θα φορολογιθεις και για τοιχων εισοδηματα που εχεις στην Ελλαδα αλλα και για το πλεον "παγκοσμιο" εισοδημα που θα αποκτησεις και θα φορολογιθεις και απο την βουλγαρια. Προσοχη λοιπον πρεπει να μηλησεις με εναν λογιστη σοβαρο και με εναν εφορο για την σωστη διαδικασια που πρεπει να κανεις γιατι εχει πολα παραθηρακια υπερ του κρατους. Θελω να πω οτι ναι το κρατος μας εχει αναγκη αλλα δεν μπορει να βαζει χερι σε φορολογιμενα και νομιμα εισοδηματα που εχει ο πλεον ΜΟΝΙΜΟΣ κατοικος ενος αλου κρατους τα οποια εχουν φορολογιθει ειδι μια φορα απο το αλλο κρατος. Και οταν σου λεω για χερι σου λεω για βαθυ χερι. τεσπα τι να πω χαλαλι οι μαλακιες και οι εμπυριες πληρωνοντε

Σορρυ για το off topic αλλα εχε τον νου σου.

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα