ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Όχι η στατιστική είναι κλάδος των μαθηματικών, αλλά όπως και να πάιξεις με τα νούμερα, πάντα θα έχει ρόλο το δείγμα πληθυσμού που έχει επιλεγεί για την στατιστική ανάλυση. Αν σε πείραξε που έβαλα την Ελλαδίτσα για παράδειγμα, τότε μήπως να βρούμε μια έρευνα από Ευρώπη ή ακόμα καλύτερα παγκόσμια. Δεν ζήτησα αν δεχτεί κανένας τα λεγόμενα μου σαν χρυσή αλήθεια, οπότε χαλάρωσε, αντίθετα δεν θα σταματήσω πάντα να λέω και να γράφω, να βλέπει κάποιος τις μηχανές που θέλει να πάρει μόνο μέσα από το δικό του πρίσμα και βιώματα! Αυτό που θέλω να επιστήσω την προσοχή, είναι τα γενικά λόγια που κυκλοφορούν και αποτρέπουν κόσμο από την μία ή την άλλη μάρκα, πράγμα που το θεωρώ χαζό. Ναι..... Η στατιστική είναι κλάδος των Μαθηματικών. Ναι, η αξιοπιστία των συμπερασμάτων μια στατιστικής, εξαρτάται κυρίως από το δείγμα του πληθυσμού. Ότι λάθος και να έχει γίνει όμως, στην επιλογή του πληθυσμού, μια έρευνα 12Κ ατόμων είναι δραματικά πιο αξιόπιστη από την στατιστική που κάνεις εσύ, στηριζόμενος σε ένα άτομο, τον εαυτό σου! Απλά Μαθηματικά είναι. Τα μαθαίνουν και σε μικρότερες τάξεις, στο Γυμνάσιο πια...... Δε με πείραξε που έβαλες την Ελλάδα. Αφενός γιατί δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα για να πατήσεις στα συμπεράσματά της, αφετέρου δεν έχω λόγο να χαλαστώ γιατί δεν έχω κανένα όφελος από την κουβέντα. Είμαι δε, ιδιαίτερα χαλαρός, ρελαντί δουλεύω....Μη σου πω πως έχει ενεργοποιηθεί και το start-stop αλά pcx στο φανάρι. Δεν είναι εφικτό να αγοράσει κάποιος μηχανή με βάση τα βιώματά του. Πρώτον γιατί υπάρχει εξελικτική πορεία (εκτός κι αν κάποιος πχ έχει φάει τηγανιά στο κεφάλι και θέλει να αγοράζει συνεχώς transalp) και δεύτερον δεν υπάρχει προσωπική εμπειρία και βιώματα. Γιατί κάθε μηχανάκι, έχει την δική του ταυτότητα και χαρακτήρα. Τι βιώματα θα έχει κάποιος από Super Duke 1290 αν δε το έχει? Να πάρει μια γεύση, ή ακόμα περισσότερες πληροφορίες αν έχει την ικανότητα του φιλτραρίσματος πληροφοριών από ένα test ride, ναι. Παρερμηνεύεις την κουβέντα μου, χωρίς λόγο. Δεν απέτρεψα τον LeFlwr από SD990/950 επειδή χαλάει..... Εσύ άρχισες να μιλάς για κλισέ και λόγια και μυαλά κολλημένα στο '90. Εγώ εστίασα στο τι θέλει να κάνει ο Ιάσονας με το μηχανάκι του, οδηγικά κυρίως, αλλά και χρηστικά (επειδή θέλει το μηχανάκι να είναι και γαϊδούρι για τη δουλειά) Το 1290 το ανέφερα στην κουβέντα, όχι ως σενάριο αγοράς, αλλά για να καταλάβεις ποιος είναι ο κύριος σχεδιαστικός στόχος. Το fun to ride και όχι το «χαρούμενος γυρίζει από του Βερόπουλου» Μακάρι να υπήρχε μια ευρωπαϊκή ,εμπεριστατομένη τέτοια μελέτη, όχι μόνο για Aprilia, αλλά για όλες τις μάρκες, θα βοήθαγε πολύ κόσμο να ξετυφλωθεί. Θα το ψάξω φίλε μου, όχι προς αντιπαράθεση προς εσένα, αλλά από προσωπική ανάγκη για επαλήθευση αυτού που παρατηρώ γύρω μου. Όσο για το άβατο που λες...δεν κατάλαβα που το πας, αλλά που θα πάει θα το καταλάβω. Όταν βρεις την μελέτη, θα ήθελα να μας την αναφέρεις. Φτιάξε και ξεχωριστό θέμα, να τραβήξει τα βλέμματα και τον σεβασμό μας. Μέχρι τότε, λυπάμαι, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πίσω στην αξιοπιστία, ακόμα κι αν μιλάμε για χαζοβλάβες, που όμως είναι αυτές οι χαζές που θα αναγκάσουν τον Ιάσονα να πάρει τον ηλεκτρικό ή το λεωφορείο να πάει στη δουλειά του επειδή στο Dorso για παράδειγμα βγήκεπρόβλημα (το γνωστό) στη μίζαπρόβλημα στα δοχεία υγρών φρένου/συμπλέκτηπρόβλημα με τον συμπλέκτηπρόβλημα στη φίσα των οργάνωνπρόβλημα στο σασμάνπρόβλημα με ρεταρίσματα/βηξίματαπρόβλημα επειδή απλά κάνει κρύοπρόβλημα με το....λόττο και διάφορα άλλα........ Η σύγκριση που ανέφερα, δεν είναι δικιά σου κουβέντα, οπότε μην αγχώνεσαι, δεν θα αμαυρωθεί η εικόνα σου, είναι όμως μια σωστή αναλογία για το τι πιστεύει πολύ κόσμος. Μην ξεχνάς ότι δεν κάνουμε συζήτηση μεταξύ μας, αλλά μιλάμε σε ένα θρεντ ενός παιδιού που θέλει να αγοράσει μηχανή και του προτείνουμε μοντέλα. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως τα ευρωπαικά, από μηχανάκια με παράξενους κινητήρες και περιφερειακά, με πιο απόλυτα στυλ οδήγησης, έχουν γίνει και έχουν βγάλει μοντέλα με πιο ευέλικτο και ποικίλο προσανατολισμό. Επίσης υπάρχουν πια δίκτυα επισκευών που μπορούν να τα υποστηρίξουν. Παράλληλα τα άχρωμα ιαπωνικά, καταφέρνουν να χτίζουν χαρακτήρα και να κυκλοφορούν με περιφερειακά υψηλής ποιότητας. Είπαμε, κάτω κι από ρελαντί....... Για ποιο άγχος μιλάς? Ποια εικόνα μου θα αμαυρωθεί? Πλάκα μας κάνεις? Ναι, οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει πιο ήρεμο χαρακτήρα οδηγικά, σε κάποια μοντέλα, σε σχέση με το παρελθόν. Τα δίκτυα επισκευών υπάρχουν. Ναι. Η τιμολόγηση και το ύφος όμως, δεν υπάρχουν. Ιδιαίτερα στα τρανταχτά ονόματα. ΕΥΤΥΧΩΣ, Aprilia & Guzzi, συντηρούνται/επισκευάζονται πλέον σε μονάδες της Piaggio οπότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Πολλά ιαπωνικά είναι άχρωμα και άοσμα. Πολλά από αυτά καλώς (γιατί πρέπει να παίξουν απλά το ρόλο του κουβαλητή) αρκετά άλλα κακώς (γιατί είναι ακριβά για όσα προσφέρουν) Σ'ευχαριστώ για την βοήθεια ανάδειξης του κειμένου μου! Φυσικά και διαφωνούμε, μια και εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Το αντίστροφο είναι που θα έπρεπε να μας προβληματίσει! Για την ώρα βολεύομαι, αν και με κουράζει σε οδήγηση διαρκείας στην Εθνική, οπότε συνήθως επιλέγω διαδρομές από επαρχιακούς όπου χαίρομαι τα καλά του στοιχεία. Δεν αναδείκνυα το δικό σου κείμενο. Δική σου δουλειά είναι αυτή. Έδινα απλώς τον τόνο που ήθελα εγώ, σε συγκεκριμένο τμήμα της κουβέντας. Αν δεν έχεις βάλει ζελατίνα στο εμπρός φανάρι, κάνε το. Σαφώς το Shiver είναι καλύτερο για επαρχιακές διαδρομές, αλλά κάποιες στιγμές θα πρέπει να μπεις εθνική για να έχεις σταθερό σβέλτο ρυθμό για κάλυψη αποστάσεων. Αλλά χαλαρός ρυθμός εθνικής σημαίνει πως θα τρως ξύλο από τον αέρα στα 160+. Δεν έχεις βρει κάτι? Μιλώντας προσωπικά, εγώ πιάστηκα από εκεί που είχε αναφέρει το Dorso...το SD σίγουρα δεν είναι το ιδανικό μηχανάκι all around, αλλά με τα ηλεκτρονικά και τους διαφορετικούς χάρτες, είναι σίγουρα πιο εύκολο από το παλιό 990... Το SD 1290 είναι πολύ μακριά λόγω κόστους. Για το 990 μιλούσαν, που είναι λήσταρχος εντός πόλης και πολύ άγαρμπος για χαλαρές αστικές μετακινήσεις. Δεν κάνει για το καθημερινό μπρου μπρου σπίτι-δουλειά και ανάποδα. Ούτε το Dorso κάνει...... Δεν τα ανέφερα αυτά για να απαιτήσω τίποτα, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου είναι να ενημερώσω ότι στη εποχή όπου όλες οι εταιρείες ψωνίζουν περιφερειακά και ανταλλακτικά / εξαρτήματα από τους ίδιους προμηθευτές, όταν όλες οι εταιρείες θέλουν να έχουν παρουσία σε όλες τις κατηγορίες, τότε πάυουν να υπάρχουν "σχολές" μοτοσυκλετών και απλά πρέπει κανείς να επιλέγει απλά αυτό που του κάνει και του αρέσει. Και μια και μιλάμε για την Aprilia, ο τρόπος κατασκευής των μηχανών της έχει αλλάξει άρδην από τότε που έγινε μέλος της Piaggio, μια και πήρε τεχνογνωσία πιο μαζικής παραγωγής... Μπορεί δυο εταιρίες να παραγγείλουν από τον ίδιο προμηθευτή αισθητήρες θερμοκρασίας. Αλλά οι προδιαγραφές και απαιτήσεις να είναι πολύ διαφορετικές. Γιαυτό και σε κάποια μηχανάκια υπάρχει αυξημένο άγχος όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης το μηχανάκι, σκεπτόμενος τι θα συμβεί (ή χειρότερα, δε θα συμβεί) στο πάτημα του κουμπιού δεξιά στο τιμόνι. Εννοείται πως καθένας επιλέγει με τα δικά του κριτήρια, με τα δικά του θέλω, με τις δικές του ικανότητες οδήγησης και κυρίως με τα λεφτά του. Γιαυτό άλλωστε έχουμε τόση πολυχρωμία στους δρόμους και αυτό μόνο καλό είναι! Συμφωνώ, η Aprilia είναι πολύ καλύτερη από τη μέρα που την αγκάλιασε η Piaggio! Ευτυχώς.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Α και επειδή ίσως να μην ήμουν σαφής για τι χρήση το θέλω α) Καθημερινά 2x20 χλμ με ταχύτητες 60-100 (σχετική αξιοπιστία, παλεψιμότητα σε αυτές τις συνθήκες, να μην αυτοαναφλέγεται άμα δεν το πας κόφτες, να μην καίει εξωπραγματικά πολλά, να μπορεί να οδηγηθεί επιστρέφοντας κουρασμένος απο την δουλειά χωρίς να σουτάρεις αδρεναλίνη) β) ΣΚ βόλτες, από 100 έως όσα χλμ για γούστο (γκάζι, στήσιμο) γ) 1 - 2 φορές τον χρόνο ταξίδι τύπου Ιταλία ( άνω των 1000χλμ) (γκάζι ταξιδίου, να φορτώνεται καμιά 40αριά λίτρα τουλάχιστον) Μόνο στην αυτονομία νομίζω θα έχω ζήτημα, τι λέτε? Ιάσονα, με βάση τα όσα διαβάζω στα posts σου, εδώ, θα ήθελα να σου προτείνω μια εναλλακτική αλλά δυστυχώς σε ανεβάζω στο κόστος. Πολύυυυυ ευχάριστο στο δρόμο, ωραιότατα φρένα (προσωπικά θα έβαζα μια ακτινική τρόμπα εμπρός για καλύτερη αίσθηση), πολύ καλό άρπαγμα, αθλητική συμπεριφορά στο δρόμο, πατάς και χωματόδρομο, πας άνετα ταξίδια και ορεινά στροφιλίκια, είναι πανεύκολο για την πόλη κ θεωρώ πως συνολικά σε καλύπτει σε όσα θες να κάνεις. Tiger 800 XC http://www.car.gr/cl...s/view/6577170/ ΑΝ μπορείς να κρατηθείς, περίμενε να φτάσει Νοέμβρης. Το μηχανάκι σου θα χάσει στην πώληση, λιγότερα από όσα θα χάσει το μοντέλο αυτό, άλλα θα κλείσει λίγο η ψαλίδα (και ίσως έχεις καβατζώσει λίγα € παραπάνω) Πως σου φαίνεται? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 (τροποποιήθηκε) Δεν κάνει για το καθημερινό μπρου μπρου σπίτι-δουλειά και ανάποδα. Ούτε το Dorso κάνει...... Γιατι οχι? Απο τους μπλε μεχρι τους διαφορους που βλεπω στο δρομο(και τον ενα που ξερω), ολοι χαλαρα το πανε χωρις να τους χαλαει σε κατι. Οσα reviews εχω δει επισης αυτη την εντυπωση μου δινουν. Δεν θα ελεγα με τιποτα οτι το dorso ειναι μηχανακι κανιβαλος και μη φιλικο σε συμβατικη χρηση.. Εκτος αν αποριπτεις την κατηγορια γενικοτερα. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 15 , 2015 από τον CptAngel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Πως σου φαίνεται? Ωραία πρόταση αλλά πολύ on-off ρε παιδί μου, πιο μεγάλο πιο "σοβαρό" πιο ογκώδες και φαντάζομαι πιο βαρύ από εκεί που στοχεύω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Ωραία πρόταση αλλά πολύ on-off ρε παιδί μου, πιο μεγάλο πιο "σοβαρό" πιο ογκώδες και φαντάζομαι πιο βαρύ από εκεί που στοχεύω. Επειδή το έχω οδηγήσει, σου λέω πως θα το γουστάρεις πολύ!!! Είναι πολύ ωραίο στο δρόμο. Προσωπικά το θεωρώ πολύυυυυ καλύτερο του F800, ιδιαίτερα σε αθλητική οδήγηση και παιχνιδάκια σε ορεινές διαδρομές. Πας ΕΧΤΕΣ να το κάνεις μια βόλτα, να δεις πως σου φαίνεται στα χέρια σου. Και θέλω οπωσδήποτε την άποψή σου μετά τη βόλτα. Αν έχω κόψει σωστά τα θέλω σου Ιάσονα, και μπορείς να σπρώξεις λίιιγα € παραπάνω, νομίζω χτυπήσαμε διάνα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Γιατι οχι? Απο τους μπλε μεχρι τους διαφορους που βλεπω στο δρομο(και τον ενα που ξερω), ολοι χαλαρα το πανε χωρις να τους χαλαει σε κατι. Οσα reviews εχω δει επισης αυτη την εντυπωση μου δινουν. Δεν θα ελεγα με τιποτα οτι το dorso ειναι μηχανακι κανιβαλος και μη φιλικο σε συμβατικη χρηση.. Εκτος αν αποριπτεις την κατηγορια γενικοτερα. Άγγελε, τα Dorso & Shiver πάντα μου άρεσαν στη μεσαία κλάση. Αλλά οι αρρυθμίες και τα θεματάκια του ηλεκτρόγκαζου, δεν είναι κατάλληλοι σύντροφοι για χαλαρές μετακινήσεις στην πόλη.... Πόσο μάλλον μετά από το βελούδο μοτέρ του Hornet. Είναι κουκλιά, ξεχωριστά και με ωραία συμπεριφορά στο δρόμο, αλλά έχουν άτσαλη συμπεριφορά αν πηγαίνεις χαλαρός και ωραίος. Θέλουν τα γκάζια τους για να στρώνουν...... Οι μπλε δεν ενδιαφέρονται βρε συ. Λες και είναι δικά τους? Κι εγώ, αν ήμουν ζητάς, SD1290 θα τους ζητούσα και θα τους έπειθα να το πάρουν κιόλας!!! Ε ρε καφριλίκια που θα έκανα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 (τροποποιήθηκε) Για τους μπλε εννοω οτι για να τα καβαλανε τοσες ωρες δικαβαλα κι' ολας και να αντεχουν, δε μπορει να ειναι και τοσο ασχημα :P Αλλα ισχυει το περι ηλεκτρογκαζου. Σπαστικο πραγμα :P Αν και νομιζω οτι τα περισσοτερα μονοκυλινδρα/δικυλινδρα μεγαλου κυβισμου ειναι σπαστικα σε χαμηλες ταχυτητες. Παρ' ολα αυτα ειναι παντα ψηλα στις προτιμησεις για χρηση πολης. Οποτε που καταληγουμε Τροποποιήθηκε Ιούνιος 15 , 2015 από τον CptAngel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Οποτε που καταληγουμε χαχαχαχα.... Ρε τρελοκομείο!!! Εμείς δε καταλήγουμε κάπου Ο Ιάσονας πρέπει να καταλήξει....... Ιάσονααααααα..........μη ξεχάσεις, το μηχανάκι να είναι 3C 800cc :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosk0 453 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 ένα φχαριστω δεν διάβασα που σας άνοιξα τα μάτια για τον τίγρη :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tammy 198 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Πολυ σωστός ο κσινο περί προβλημάτων στο ντορσο (και η μίζα εχει θεματάκια , δεν θυμαμαι αν το εγραψες). Απαράδεκτη η απριλια να επιτρέπει ενα τέτοιο μηχανακι να χάνει αξιοπιστία κ κύρος. Επίσης κάτι που δεν αναφέρει κανεις -->δες μαύρο ντορσο που εχει φαει ήλιο κ πες μου πόσο άθλια ποιότητα έχουν τα πλαστικά. Ολα αυτά (κ κάποια ακομη)με αποθάρρυναν προ μηνός απο αγορά ντορσο. Μήπως τελικά ο Ιάπωνας ειναι μονόδρομος; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosk0 453 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 μα να οδηγας μπατσικό? αμαρτία :P :P :P 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chaoskiller 111 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Ναι..... Η στατιστική είναι κλάδος των Μαθηματικών. Ναι, η αξιοπιστία των συμπερασμάτων μια στατιστικής, εξαρτάται κυρίως από το δείγμα του πληθυσμού. Ότι λάθος και να έχει γίνει όμως, στην επιλογή του πληθυσμού, μια έρευνα 12Κ ατόμων είναι δραματικά πιο αξιόπιστη από την στατιστική που κάνεις εσύ, στηριζόμενος σε ένα άτομο, τον εαυτό σου! Δεν έκανα φίλε μου στατιστική με βάση τον εαυτό μου και αυτό πάω να σου εξηγήσω, ότι αυτό που έχει σημασία, όπως πολύ σωστά αναφέρεις παρακάτω, εφόσον δεν υπάρχει αξιόλογη στατιστική, τουλάχιστον να μην αποτρέπουμε κόσμο από μάρκες που , προσπαθούν, τουλάχιστον να βελτιώσουν το προιόν που προσφέρουν, με μονοκόμματες ατάκες του τύπου "άστο αυτά χαλάνε". (και πάλι, παράδεθγμα είναι αυτό, μην μου γράψεις τώρα ότι σου βάζω λόγια) Απλά Μαθηματικά είναι. Τα μαθαίνουν και σε μικρότερες τάξεις, στο Γυμνάσιο πια...... έχεις πλάκα, αλλά όχι πολύ... Δε με πείραξε που έβαλες την Ελλάδα. Αφενός γιατί δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα για να πατήσεις στα συμπεράσματά της, αφετέρου δεν έχω λόγο να χαλαστώ γιατί δεν έχω κανένα όφελος από την κουβέντα. Ενώ εγώ έχω μετοχές στο Piaggio group!!!..είπα έχεις πλάκα, αλλά όχι πολύ... Είμαι δε, ιδιαίτερα χαλαρός, ρελαντί δουλεύω....Μη σου πω πως έχει ενεργοποιηθεί και το start-stop αλά pcx στο φανάρι. Δεν είναι εφικτό να αγοράσει κάποιος μηχανή με βάση τα βιώματά του. Αλλά πως? Αλλιώς θα υπήρχε ένα μοντέλο μηχανής και δεν θα υπήρχε καν θέμα συζήτησης Πρώτον γιατί υπάρχει εξελικτική πορεία (εκτός κι αν κάποιος πχ έχει φάει τηγανιά στο κεφάλι και θέλει να αγοράζει συνεχώς transalp) και δεύτερον δεν υπάρχει προσωπική εμπειρία και βιώματα. Αυτό τώρα δεν το καταλαβαίνω καθόλου, λυπάμαι φίλε μου, αλλά χάνω τον ειρμό της σκέψης σου...Γιατί κάθε μηχανάκι, έχει την δική του ταυτότητα και χαρακτήρα. Τι βιώματα θα έχει κάποιος από Super Duke 1290 αν δε το έχει? Να πάρει μια γεύση, ή ακόμα περισσότερες πληροφορίες αν έχει την ικανότητα του φιλτραρίσματος πληροφοριών από ένα test ride, ναι. Αν είχες ένα γυμνό, ξέρεις τι να παεριμένεις από ένα γυμνό. Αν είχες ένα sport-touring, ξέρεις τι ναπεριμένεις από ένα τέτοιο. Τόσο απλά..και αναλόγως αν σε καλύπτει αυτή η κατηγορία μηχανής που είχες ή όχι, επιλέγεις την επόμενη.. Παρερμηνεύεις την κουβέντα μου, χωρίς λόγο. Δεν απέτρεψα τον LeFlwr από SD990/950 επειδή χαλάει..... Εσύ άρχισες να μιλάς για κλισέ και λόγια και μυαλά κολλημένα στο '90. Εγώ εστίασα στο τι θέλει να κάνει ο Ιάσονας με το μηχανάκι του, οδηγικά κυρίως, αλλά και χρηστικά (επειδή θέλει το μηχανάκι να είναι και γαϊδούρι για τη δουλειά) Το 1290 το ανέφερα στην κουβέντα, όχι ως σενάριο αγοράς, αλλά για να καταλάβεις ποιος είναι ο κύριος σχεδιαστικός στόχος. Το fun to ride και όχι το «χαρούμενος γυρίζει από του Βερόπουλου» Όταν βρεις την μελέτη, θα ήθελα να μας την αναφέρεις. Φτιάξε και ξεχωριστό θέμα, να τραβήξει τα βλέμματα και τον σεβασμό μας. Μέχρι τότε, λυπάμαι, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πίσω στην αξιοπιστία, ακόμα κι αν μιλάμε για χαζοβλάβες, που όμως είναι αυτές οι χαζές που θα αναγκάσουν τον Ιάσονα να πάρει τον ηλεκτρικό ή το λεωφορείο να πάει στη δουλειά του επειδή στο Dorso για παράδειγμα βγήκεπρόβλημα (το γνωστό) στη μίζαπρόβλημα στα δοχεία υγρών φρένου/συμπλέκτηπρόβλημα με τον συμπλέκτηπρόβλημα στη φίσα των οργάνωνπρόβλημα στο σασμάνπρόβλημα με ρεταρίσματα/βηξίματαπρόβλημα επειδή απλά κάνει κρύοπρόβλημα με το....λόττο και διάφορα άλλα........ Ωραία τα αποσιωπητικά και η έρευνα που έκανες για τις βλάβες του Dorso, θα βοηθήσουν το παληκάρι να αποφασίσει. Μακάρι να έκανες και με τις άλλες μηχανές που του πρότειναν, αλλά μάλλον εκεί δεν είχες να αποδείξεις κάτι, ε? Είπαμε, κάτω κι από ρελαντί....... Για ποιο άγχος μιλάς? Ποια εικόνα μου θα αμαυρωθεί? Πλάκα μας κάνεις? Ναι, οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει πιο ήρεμο χαρακτήρα οδηγικά, σε κάποια μοντέλα, σε σχέση με το παρελθόν. Τα δίκτυα επισκευών υπάρχουν. Ναι. Η τιμολόγηση και το ύφος όμως, δεν υπάρχουν. Ιδιαίτερα στα τρανταχτά ονόματα. ΕΥΤΥΧΩΣ, Aprilia & Guzzi, συντηρούνται/επισκευάζονται πλέον σε μονάδες της Piaggio οπότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Πολλά ιαπωνικά είναι άχρωμα και άοσμα. Πολλά από αυτά καλώς (γιατί πρέπει να παίξουν απλά το ρόλο του κουβαλητή) αρκετά άλλα κακώς (γιατί είναι ακριβά για όσα προσφέρουν) Δεν αναδείκνυα το δικό σου κείμενο. Δική σου δουλειά είναι αυτή.Νόμιζα πως την έκανα Έδινα απλώς τον τόνο που ήθελα εγώ, σε συγκεκριμένο τμήμα της κουβέντας. Αν δεν έχεις βάλει ζελατίνα στο εμπρός φανάρι, κάνε το. Προσωπικά μου αρέσει πολύ όπως είναι γυμνό, αν και η ζελατίνα θα βελτίωναι κάπως το ξύλο μετά τα 150. Σαφώς το Shiver είναι καλύτερο για επαρχιακές διαδρομές, αλλά κάποιες στιγμές θα πρέπει να μπεις εθνική για να έχεις σταθερό σβέλτο ρυθμό για κάλυψη αποστάσεων. Αλλά χαλαρός ρυθμός εθνικής σημαίνει πως θα τρως ξύλο από τον αέρα στα 160+. Δεν έχεις βρει κάτι? Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει πάνω απο 500-550 χλμ σε μία μέρα, οποτε ο ρυθμός μπορεί να είναι αρκετά χαλαρός, άσε που με τα 15 λτ ντεπόζιτο, στα 200 χλμ περίπου σταματάω για ξέπιασμα και καύσιμο. Το SD 1290 είναι πολύ μακριά λόγω κόστους. Για το 990 μιλούσαν, που είναι λήσταρχος εντός πόλης και πολύ άγαρμπος για χαλαρές αστικές μετακινήσεις. Δεν κάνει για το καθημερινό μπρου μπρου σπίτι-δουλειά και ανάποδα. Ούτε το Dorso κάνει......Αντιθέτως, πιστεύω πως κάνει ιδανικά, κινείται σαν παπάκι μέσα από τα αυτοκίνητα και το τιμόνι είναι πάνω από τους καθρέπτες! Εκεί που χάνει, είναι στην πρακτικότητα όσον αφορά μπαγκαζιέρα και πλαινές...δεν δείχνει καθόλου όμορφο και γδέρνονται τα πλαστικά του από τα σαμάρια.. Μπορεί δυο εταιρίες να παραγγείλουν από τον ίδιο προμηθευτή αισθητήρες θερμοκρασίας. Αλλά οι προδιαγραφές και απαιτήσεις να είναι πολύ διαφορετικές. Γιαυτό και σε κάποια μηχανάκια υπάρχει αυξημένο άγχος όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης το μηχανάκι, σκεπτόμενος τι θα συμβεί (ή χειρότερα, δε θα συμβεί) στο πάτημα του κουμπιού δεξιά στο τιμόνι. Εννοείται πως καθένας επιλέγει με τα δικά του κριτήρια, με τα δικά του θέλω, με τις δικές του ικανότητες οδήγησης και κυρίως με τα λεφτά του. Γιαυτό άλλωστε έχουμε τόση πολυχρωμία στους δρόμους και αυτό μόνο καλό είναι! Σεαυτό μόνο +1000 μπορώ να σχολιάσω! Συμφωνώ, η Aprilia είναι πολύ καλύτερη από τη μέρα που την αγκάλιασε η Piaggio! Ευτυχώς.... Φίλε εσύ που ψάχνεις, σόρρυ αν στο σφάξαμε λίγο το θέμα, αλλά έτσι είναι τα φόρουμ...λίγο η δυσκολία του γραπτού λόγου, λίγο που θες να μοιραστείς αυτά που πιστεύεις,,,μπορεί και να χαθεί η μπάλα! ότι και να διαλέξεις, κοίτα να σου κάνει σε όλα: στο πορτοφόλι, στο χέρι, στο μάτι...και καλούς δρόμους! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Εγώ πάντως λέω πως όλοι λίγο πολύ θα γουστάραμε ένα dorso 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chaoskiller 111 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 (τροποποιήθηκε) το Tiger 800 ειδικά στην έκδοση Χ , αν θυμάμαι καλά, είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι. Το μόνο που μου χτυπάει άσχημα είναι το ενιαίο πλαίσιο-υποπλαίσιο, το οποίο θα τσούξει σε περίπτωση πτώσης. Αν σε βγάζουν τα οικονομικά είναι μία εξαιρετική all around επιλογή, αν και ευρωπαϊκό... :blush2: :lipssealed: :mB_kalo_e: Τροποποιήθηκε Ιούνιος 15 , 2015 από τον chaoskiller Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2015 Εγώ πάντως λέω πως όλοι λίγο πολύ θα γουστάραμε ένα dorso τσουκ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Χουμ, πάντως δεν είδα κάποιο πρόβλημα με το γκάζι αν και δεν ήμασταν σε συνθήκες κίνησης πέρα από κανένα φανάρι με 4-5 αυτοκίνητα. Το Tiger στα νούμερα δεν φαίνεται πολύ βαρύτερο αλλά ποτέ δεν μου φαινόταν για fun bike το στυλ του. Δίνει η Triumph κανένα τεστ, επειδή δεν βρίσκω τίποτα στο site τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Χουμ, πάντως δεν είδα κάποιο πρόβλημα με το γκάζι αν και δεν ήμασταν σε συνθήκες κίνησης πέρα από κανένα φανάρι με 4-5 αυτοκίνητα. Το Tiger στα νούμερα δεν φαίνεται πολύ βαρύτερο αλλά ποτέ δεν μου φαινόταν για fun bike το στυλ του. Δίνει η Triumph κανένα τεστ, επειδή δεν βρίσκω τίποτα στο site τους. Ιάσονα, το tiger είναι ελαφρύ σε αίσθηση. Προσωπικά το Dorso που φάνηκε βαρύτερο στα χέρια (αλλά ήταν διαφορετική χρονική στιγμή, οπότε δε στο δένω) Πάρε τηλέφωνα. Κάνε κλικ και ρώτα τους αν έχουν μηχανάκι για δοκιμή! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Doufe 716 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 δεν θα πω τπτ για το μεκανακι γτ θα πεσουν να με φανε. αν εισαι αθηνα/πειραια ελα να στο δωσω να κανεις μια βολτα !!! αν κ στανταρ εχουν testride κ αθηνα κ πειραια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Μίλα ρε Γιάννη. Μη μασάς..... Αν δεν ακούσουμε εσάς τους ιδιοκτήτες, το χάσαμε το κορμί πατριώτ'.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 To Tiger βγάζει γούστα ωραία και άμα θέλεις είναι και πολιτισμένο.Μοτεράκλα με ροπή από το ρελαντί και στήσιμο πάνω από το μέσο όρο. Σε πρόσφατο terst ride τού έκανα κοντά 100χλμ.Ανέβηκα Ταΰγετο,κόντεψα να φτάσω Σπάρτη και στην επιστροφή,που είχα πάρει τα χούγια του,στα στροφιλίκια ήταν απόλαυση! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 δεν θα πω τπτ για το μεκανακι γτ θα πεσουν να με φανε. αν εισαι αθηνα/πειραια ελα να στο δωσω να κανεις μια βολτα !!! αν κ στανταρ εχουν testride κ αθηνα κ πειραια Μπαααααα, εσύ δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε φίλε........ :P :lol: :P Πολύ δύσκολο αγόρι μας βγήκε ο Ιάσονας και αποδεικνύεται σωστός ο τίτλος του τόπικ. :D Συμφωνώ κι εγώ με το test-ride, εφόσον έχεις αρνητική οδηγική εντύπωση για ένα μηχανάκι που κατά τ' άλλα (αν κατάλαβα καλά) δεν απορρίπτεις, πχ λόγω εμφάνισης η προέλευσης ή κάτι άλλο. Άρα, βουρ για δοκιμή και βλέπεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eko 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 (τροποποιήθηκε) Δίνει η Triumph κανένα τεστ, επειδή δεν βρίσκω τίποτα στο site τους. Το δινει, η πλακα ειναι οτι περνεις το 800 και , αν υπαρχει, σου δινουν και το 1050 και μετα Τροποποιήθηκε Ιούνιος 16 , 2015 από τον eko Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16 , 2015 Το δινει, η πλακα ειναι οτι περνεις το 800 και , αν υπαρχει, σου δινουν και το 1050 και μετα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες