Jump to content
Stefanos_V

Περίεργο περιστατικό!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Γενική μοτοσυκλετιστική ερωτηση! Τι παίζει με τη συνάθροιση στην Θεσπρωτία με τις μηχανές?? Διακομιστηκε σε κόμμα συγγενής μου από την Κέρκυρα που ξυλοκοπήθηκε άγρια(σύμφωνα με την καταγγελία) από φερομενα ως μέλη της συνάντησης στο πλοίο προς Ηγουμενίτσα!

Επαναλαμβάνω σύμφωνα με την καταγγελία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

newego_LARGE_t_77761_285911_type12746.jpg

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Europol και ΕΛ.ΑΣ. λόγω της παγκόσμιας συνάντησης των «Αγγέλων της Κολάσεως», η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη σε ένα μεγάλο κάμπινγκ στη Θεσπρωτία, ενώ έγινε προσπάθεια να κρατηθεί -όσο ήταν δυνατόν- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι «Hells Angels», όπως είναι γνωστοί παγκοσμίως, περιλαμβάνονται -τόσο από τις αρχές των ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση του Εγκλήματος (Europol)- στις συμμορίες μοτοσικλετιστών που αναπτύσσουν εγκληματικές δραστηριότητες (οutlaw).

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μικρής σχετικά δύναμης του ελληνικού παραρτήματος, την οργάνωση της συνάντησης στην απομονωμένη χερσόνησο του Δρέπανου, λίγα χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, έχουν αναλάβει κυρίως μέλη του αλβανικού, του βουλγαρικού και του σλοβενικού τμήματος.

Να σημειωθεί πως η δραστηριότητα των «Αγγέλων της Κολάσεως» καλύπτεται συχνά από ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ τα μέλη τους υποχρεώνονται να τηρούν έναν κώδικα σιωπής.

Την ανησυχία της Europol έχει αυξήσει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι «Αγγελοι της Κολάσεως» έχουν επεκτείνει την παρουσία τους στις χώρες της Αν. Ευρώπης. Την πιο πρόσφατη «αιχμή του δόρατος» αποτελούν οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με πρώτες την Τουρκία και την Αλβανία. Παράλληλα, ο πιo σκληρός θύλακος φέρεται να έχει δημιουργηθεί στην Κροατία

newego_LARGE_t_77761_285913.JPG

Σε παλιότερη έκθεση της Εuropol αναφερόταν ότι για να επεκτείνουν οι «Αγγελοι της Κολάσεως» την εδαφική επιρροή τους στην Ν.Α. Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις με τοπικές συμμορίες μοτοσυκλετιστών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, ενώ έχουν αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Τουρκία. Για να γίνει το τελευταίο, χρειάστηκε ένας μεγάλος αριθμός μελών τουρκικής καταγωγής των Badidos (αντίπαλο κλαμπ των Hells Angels) να αυτομολήσουν αρχικά στους «Αγγέλους της Κολάσεως» στη Γερμανία.

«Η κύρια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια που συνδέεται με τους "Hells Angels" και άλλες συμμορίες μοτοσυκλετιστών προέρχεται από την τάση τους να χρησιμοποιούν ακραίες μορφές βίας. Αυτό περιλαμβάνει χρήση των όπλων, εκρηκτικών μηχανισμών, όπως χειροβομβίδες, ενώ αυτή η βία χρησιμοποιείται συχνά σε ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Σε γενικές γραμμές, ο εκφοβισμός και η χρήση βίας είναι σύμφυτη με την υποκουλτούρα τους και χρησιμεύει για να ασκεί έλεγχο επί των μελών της ομάδας, αλλά και σε όσους γίνονται θύματα του εκβιασμού τους», σημειώνει σε έκθεσή της η Europol.

Η τελευταία αναφέρει επίσης πως υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε διάφορα εγκλήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Την έντονη παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας (Τουρκία, Αλβανία κ.ά.), η Εuropol τη συνδέει και με τη λεγόμενη «βαλκανική οδό» της μεταφοράς ναρκωτικών αλλά και εμπορίου «λευκής σαρκός».

Η παρουσία των «Αγγέλων της Κολάσεως» στην Ελλάδα από το 2013, όταν και επιδίωξαν να αναγνωριστούν νομικά, με την ίδρυση σωματείου στην Αθήνα με τίτλο «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας - 81 Attica», συνοδεύθηκε από γεγονότα βίας, τραβώντας την προσοχή των Αρχών.

Προβληματισμός

assets_LARGE_t_420_54516117_type12128.jpg

Η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται προβληματισμένη τόσο για τη συνάντηση όσο και για την επιλογή του χώρου. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν φτάσει στην Ηγουμενίτσα περίπου 1.300 άτομα και εκτιμάται πως ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τις 2.000, την ώρα που οι διοργανωτές έλεγαν πως θα έφταναν περίπου 4.000 μοτοσικλετιστές.

Η επιλογή του Δρέπανου δεν ήταν τυχαία. Εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση για όσους ήρθαν με τις μηχανές τους μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ή αεροπορικώς μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

assets_LARGE_t_420_54516118_type12128.jpg

Το κάμπινγκ στο Δρέπανο μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα για διανυκτέρευση. Ωστόσο, το βράδυ διέμεινε εκεί πολύ μικρότερος αριθμός -μόνο οι διοργανωτές-, περίπου 100-120 άτομα. Χάρη στη φυσική του θέση είναι απρόσιτο από τον οποιοδήποτε ανεπιθύμητο. Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η πρόσβαση στο κάμπινγκ αυτές τις μέρες απαγορεύεται αυστηρά, καθώς άντρες ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης ενημερώνουν ότι... «ο χώρος είναι prive».

Σε συναγερμό έχει τεθεί και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, καθώς από το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να καταφτάνουν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από σήμερα να αποχωρούν σταδιακά. Τις μέρες αυτές, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηγουμενίτσας έφτασε στο 100%, ενώ κρατήσεις έγιναν σε δωμάτια στην Πάργα αλλά και στα Σύβοτα.

Δεν διοργάνωσαν εκδρομές και παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλους χώρους, παρά κάθε πρωί έμπαιναν στο κάμπινγκ και έβγαιναν το βράδυ, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει catering με καφέ, φαγητό και ποτά.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που επιλέγεται το κάμπινγκ του Δρέπανου, το οποίο είναι δημοτικό και εκμισθώνεται σε ιδιώτη, για την ετήσια συνάντηση των «Αγγέλων της Κολάσεως». Το 2001 είχαν συγκεντρωθεί εκεί περίπου 8.000 άτομα από 22 χώρες, ενώ η πανευρωπαϊκή τους συνάντηση το 2010 είχε γίνει στο κάμπινγκ της Αγιάς στην Αχαΐα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ- ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Ελληνες... άγγελοι

Ο ογκώδης φάκελος της ελληνικής λέσχης

Μια ισχυρή έκρηξη τον περασμένο Νοέμβριο στα γραφεία των «Αγγέλων της Κολάσεως» στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου άνοιξε ξανά τον φάκελο της οργάνωσης. Ως πιθανοί δράστες φέρονται «ανταγωνιστές» από οργάνωση του εξωτερικού, οι οποίοι και... πλήρωσαν ντόπιους συνεργάτες τους για να πετάξουν μασούρια με δυναμίτη στο κτίριο. Η Αστυνομία συνέλαβε έναν Ελληνα και έναν Βρετανό που σχετίζονταν με τη λέσχη, με την κατηγορία της οπλοκατοχής, καθώς στα γραφεία βρέθηκαν ένα ξίφος και ένα μεταλλικό ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ στα σπίτια τους ένα 22άρι πιστόλι, μικροποσότητα χασίς, σφαίρες και στιλέτα.

Το ελληνικό παράρτημα έχει περιορισμένο αριθμό μελών και μικρή δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό και της ελληνικής λέσχης είναι ο αριθμός 81, ο οποίος στην αγγλική είναι το διακριτικό του H.A. (Hell Angels), από το όγδοο γράμμα της αλφαβήτου, το Η και το πρώτο που είναι το Α.

Μια άγρια δολοφονία

Στον ογκώδη φάκελο της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση της οργάνωσης έχει ενσωματωθεί και η άγρια δολοφονία του 31χρονου Ελληνοκαναδού, Τιμολέοντα Ψυχάρη, τον Νοέμβριο του 2012. Στις 20 Νοεμβρίου, βρέθηκε το πτώμα του στην ερημική περιοχή του Χάρακα Κερατέας και, όπως προέκυψε, οι δράστες νάρκωσαν το θύμα με υπνωτικό (χρησιμοποιώντας ως δόλωμα νεαρή αλλοδαπή που είχε γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ σε κλαμπ της παραλιακής), τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν, περιέλουσαν το πτώμα με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη. Μια δυνατή νεροποντή ωστόσο... χάλασε τα σχέδιά τους και η σορός αναγνωρίστηκε.

Ο Τ. Ψυχάρης είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012, καθώς αναζητούνταν από την καναδική αστυνομία ως συνεργάτης της μεξικανικής μαφίας που εισήγαγε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε ΗΠΑ και Καναδά. Οι Αρχές σε Μόντρεαλ και Κεμπέκ αναζητούσαν τέσσερα μέλη της μαφίας, κάποια από τα οποία σχετίζονταν με τον σκληρό πυρήνα των «Αγγέλων της Κολάσεως» στον Καναδά. Εκτός από τον Τ. Ψυχάρη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον Φρέντερικ Λαβουά, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον «Μάιο του 2014 τεμαχισμένο -σε 100 κομμάτια- στην Κολομβία.

Ποιοι είναι

Oι «Hells Angels» φέρεται να δημιουργήθηκαν στη Φοντάνα της Καλιφόρνια το 1948 από μια ομάδα βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αν και κυκλοφορούν και άλλες εκδοχές. Εγιναν ωστόσο ευρύτερα γνωστοί κυρίως κατά τη δεκαετία του '60 για να εξελιχτούν τις επόμενες δεκαετίες στην πιο γνωστή λέσχη μοτοσικλετιστών στον κόσμο.

Το πρώτο ευρωπαϊκό παράρτημα της ομάδας άνοιξε το 1969 στο Λονδίνο, ενώ από τότε έχει εξαπλωθεί σε Νότια Αμερική, Αυστραλία και Ρωσία. Σήμερα λειτουργούν 171 παραρτήματα στην Ευρώπη. Για να γίνει κανείς μέλος τους, εκτός από μηχανή τουλάχιστον 750 κυβικών, πρέπει να διαθέτει μυϊκά... προσόντα, αλλά και να έχει προταθεί από άλλα μέλη των «Hells Angels».

Τις τελευταίες δεκαετίες οι «Αγγελοι της Κολάσεως» έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, όπου η δραστηριότητά τους έχει συνοδευτεί με μια σειρά εγκληματικών γεγονότων αλλά και αιματηρών συγκρούσεων με δεκάδες νεκρούς. Η έντονη διείσδυσή τους στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης υποχρέωσε τη Europol να εκδώσει δημόσια προειδοποίηση επισημαίνοντας ότι οι «Hells Angels» αποτελούν άγνωστη απειλή και πως «χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν στενές σχέσεις με τους ανθρώπους της εξουσίας και τις αρχές και να εμφανίσουν μια ευνοϊκή εικόνα από τα ΜΜΕ».

ΠΗΓΗ

Τροποποιήθηκε από τον General

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάτι πηρε το μάτι μου αλλα έδωσα ενα ποσοστό ψεύδους στη ραδιο αρβύλα του διαδικτύου και των site που για να δεις την ειδηση θέλουν 28492 like και 273849193 διαφημίσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάτι πηρε το μάτι μου αλλα έδωσα ενα ποσοστό ψεύδους στη ραδιο αρβύλα του διαδικτύου και των site που για να δεις την ειδηση θέλουν 28492 like και 273849193 διαφημίσεις!

εγω παίζει να κέρδισα και 5 αηφόνια απο τα pop up's.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάτι πηρε το μάτι μου αλλα έδωσα ενα ποσοστό ψεύδους στη ραδιο αρβύλα του διαδικτύου και των site που για να δεις την ειδηση θέλουν 28492 like και 273849193 διαφημίσεις!

Όπως βλέπεις η πηγή είναι αξιόπιση, τον συγγενή σου τον χτυπήσανε έτσι απλά επειδή έτυχε στον δρόμο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σύμφωνα και πάλι με όσα μου είπαν του χαλβαδιαζανε τη μηχανή στο καράβι... Ε μετά δεν θέλει και πολύ φαντάζομαι με αυτά τα τυπάκια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...........στο πλοίο προς Ηγουμενίτσα!

Επαναλαμβάνω σύμφωνα με την καταγγελία!

Οτιδήποτε εγινε εν πλώ, θα τους μάζευε το Λιμενικό, μόλις βγαίναν Ηγουμενίτσα.

Επίσης θα ηρθαν ΕΚΑΒ, κλπ.

Εγινε κατι τέτοιο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω γνωρίσει τον αρχηγό τους. Μια χαρά παληκάρι ήταν, δεν νομίζω οτι συγκρίνονται με τους αντίστοιχους Αμερικάνους. Οι δικοί μας, απλά είναι Χαρλεάδες και κάνουν την καύλα τους, δεν είναι ταραξίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οτιδήποτε εγινε εν πλώ, θα τους μάζευε το Λιμενικό, μόλις βγαίναν Ηγουμενίτσα.

Επίσης θα ηρθαν ΕΚΑΒ, κλπ.

Εγινε κατι τέτοιο ?

Οπως είπα συμφωνα με οσα μου ειπαν...δεν ημουν αυτοπτης μαρτυρας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όπως βλέπεις η πηγή είναι αξιόπιση, τον συγγενή σου τον χτυπήσανε έτσι απλά επειδή έτυχε στον δρόμο;

Δε ξερω πόσο αξιόπιστο ειναι το ρεπορταζ του Εθνους, για ΑΥΤΗ την είδηση....

6 Μαιου 2015....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν ξέρω που κολλάει ακριβώς το λινκ που γράφεις, μπορείς να βάλεις και ένα πριν κάτι χρόνια αν είναι :D

http://radio-igoumen...lls-angels.html

http://www.zougla.gr...tin-igoumenitsa Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015, 11:44

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ποστ για τον άνθρωπο που δυστυχώς έχασε την ζωή του στο τροχαίο όπως και φωτογραφίες τις διοργάνωσης τους.

Θα έρχονταν το λιμενικό ε;

Τροποποιήθηκε από τον General

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν το διαβασες το λινκ, Στρατηγε.

Το ελληνικο χαρλει κλουμπ, ΔΕΝ εχει σχεση με αυτη την συγκεντρωση. (συμφωνα με το μπλογκ, παντα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

http://www.corfutime.gr/archives/29828

Ημουν χτες στο νοσοκομείο...ή θα καταλήξει ή θα μεινει φυτο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Βασικά εγω πέτυχα δυο γκρουπ απο καμια δεκαριά μηχανές το καθένα πανω στην Εγνατία πριν μερικές μέρες. Εγω επεστρεφα απο Γρεβενά και αυτοι ηταν στο αντίθετο ρεύμα που παει για Ιωάννινα και υπέθεσα οτι θα είχαν καμια συνάντηση τίποτα τσοπεραδες.. Πάντως πρέπει να πω οτι ηταν αρκετά εντυπωσιακοί στο δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Tην περασμένη Κυριακή (7/6) ταξίδευα πάνω στην Εγνατία από Θεσσαλονίκη για Γρεβενά και έβλεπα συνέχεια ομάδες χαρλεάδων να κινούνται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Είχαν σχέση με την αναφερόμενη συγκέντρωση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...