Jump to content
Captain Slow

BMW S1000 XR TEST RIDE

Recommended Posts

@xampos

καλα τα λες αλλα αλλο πραγμα να πεις εμενα μου αρεσει-μου ταιριαζει

το χ ή το ψ

και αλλο να λες το ταδε ειναι ψοφιο

το ταδε γ@μει τα παντα ολα

αναφερομενος σε μοτοσυκλετες που ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ πανω

απο τις δυνατοτητες μας

εκει ειναι οι ενσταση μου

το πως το παει ο καθενας στο δρομο

κ αν εγω παω πιο γρηγορα απο σενα δεν λεει τπτ

Οταν θα σε περασει καποιος απο πανω με κανενα KLE οταν εσυ καβαλας την Ducatara σου

τι θα κανεις?

θα πας να το ριξεις στα βραχια γιατι ειναι χρεπι?

Τροποποιήθηκε από τον foten21

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη ετυχε να το οδηγησω το μηχανακι στο event του MOTO,δεν μπορω να καταλαβω γιατι το θαβεται τοσο...?

Το μηχανακι εχει δυναμη πολυ η οποια φαινεται απο τις 6-7000 rpm και πανω ομως....ισως για αυτο να φαινεται αδυναμο και κουφιο σε οσους εχουν συνιθησει την ροπη στις χαμηλομεσαιες απο τα V2....

Εμενα μου φανηκε αρκετα δυνατο αν και δεν το ελιωσα .....απλα 3 γυρους στην πιστα με πλοηγο αλαλ στην ευθεια και σε καποια σημεια μπορουσες να παιξεις λιγο παραπανω.

Στα καπακια μετα το XR καβαλησα το 1190....μου φανηκε πιο δυνατο κι ας μην ειναι στα απολυτα νουμερα αλλα επειδη η ροπη του ηταν περισσοτερη στις στροφες που τα δουλεψα και τα δυο σου δινει την αισθηση του πιο δυνατου.

Που μας εφτασαν ρε πο#$%η μου...........να λεμε 1000αρακι,αδυναμο,κουφιο μια ON-off μοτοσυκλετα με ιπποδυναμη που θα ζηλευαν πολλα ss πριν κατι χρονια.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα καπακια μετα το XR καβαλησα το 1190....μου φανηκε πιο δυνατο κι ας μην ειναι στα απολυτα νουμερα αλλα επειδη η ροπη του ηταν περισσοτερη στις στροφες που τα δουλεψα και τα δυο σου δινει την αισθηση του πιο δυνατου.

Αυτό νομίζω είναι και το ζουμί, ότι για να χτυπούσε πραγματικά το multi χρειαζόταν κάτι διαφορετικό απ'τον Ι4 τετρακύλινδρο που του βάλανε ώστε να σου κάνει πιο... κανίβαλος!

Που μας εφτασαν ρε πο#$%η μου...........να λεμε 1000αρακι,αδυναμο,κουφιο μια ON-off μοτοσυκλετα με ιπποδυναμη που θα ζηλευαν πολλα ss πριν κατι χρονια.....

Καλά, αδύναμο αντικειμενικά δεν γίνεται να'ναι, αυτό είναι δεδομένο. Ο Ντένης το συνέκρινε με το βελτιωμένο (σωστά;) multi του και του φάνηκε κατώτερο. That's all. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να δω s1000XR με ολοσωμη,φιλτρο, προγραμμα και -1 δοντι μπροστα (γιατι δεν νομιζω να χρειαζεται κανεις τα 260+ σε τετοια μοτοσυκλετα) και σφυριχτε κλεφτικα μετα για 1000αρακια Ι4.....

:afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:cheers:

Να έχω γω τον Ντένι μπροστά να κάνει πραπ με το v2 και να έχω δώσει 20000 περιμένοντας το ΧR να γεμίσει..

Ρε πάτε καλά.

Είδατε το KTM στο video? :pray: Εθελοτυφλείτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:cheers:

Να έχω γω τον Ντένι μπροστά να κάνει πραπ με το v2 και να έχω δώσει 20000 περιμένοντας το ΧR να γεμίσει..

Ρε πάτε καλά.

Είδατε το KTM στο video? :pray: Εθελοτυφλείτε.

Σκέψου ομως να εχεις κανα V2 των 20000....και να σου κανει καποιος με κανα μεκανάκι 10ετίας Ι5 Ι4 και οτιδήποτε αλλο κανα "σούβλισμα" με ΟΣΑ σε καμια είσοδο και να εξαφανιστεί στην εξοδο....

μετά θα φτάινε τα λάστιχα...τα κέρατα...το φεγγάρι....ο ΕΡμής....το Eurogroup....ΚΤΛ ΚΤΛ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατρε, το θεμα ειναι πως ο Ντενης (και ο καθε Ντενης) που κανει πραπ με το V2 μπροστα οτι μηχανη και να ειχε παλι πραπ θα εκανε .....εκει μπροστα σου και εσυ παλι απο εκει πισω θα εψαχνες να βρεις ....τι στο διαολο φταιει και δεν γεμιζει το μηχανακι σου. (η ο καθε ενας που πιστευει πως οντως παιζει ρολο η διαταξη του κινητηρα στον δρομο)

Εχεις την αποψη σου ,δεν επιμενω αλλο πανω σε αυτο . Επιμενω πανω στην δικη μου αποψη πως δεν κανουν τα ρασσα τον Παππα .

Οποιος καταλαβε ,καταλαβε :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς Χαμπο:

Εγώ φιλαράκι να ξέρεις δεν είμαι κουλός, φταίει το μηχανάκι μου...Δώσε χρυσαφί cbf με ohlins να τους πατήσω όλους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τη συζήτηση με τον πιο απλό τρόπο, ώστε να καταλάβουνε όλοι, τι συμβαίνει με τους κυλίνδρους, τα κυβικά, τα V τα Ι4, Ι3 και ούτω καθεξίς.

Οι παρακάτω προδιαγραφές, μεταξύ άλλων πολλών, αφορούνε τον περιορισμό των κυλίνδρων και του κυβισμού στις κατηγορίες WSBK & WSS στο Παγκόσμιο (κι όχι μόνον, όπου βάσει αυτών παγκοσμίως τηρούνται) Πρωτάθλημα Superbike.

http://www.fim-live.com/en/sport/regulations-and-documents/superbike/

2.4.3 Engine configurations and displacement capacities

The following engine configurations comprise the Superbike class.

Over 750cc up to 1000cc 4 stroke 3- and 4-cylinder

Over 850cc up to 1200cc 4 stroke 2- cylinder

The displacement capacity bore and stroke must remain at the homologated

size.

All machines must be normally aspirated.

2.4.4.1 The minimum weight will be:

All machines 168 kg

Κι εδώ φαίνεται ακόμη καλύτερα.

2.5.3 Engine configurations and displacement capacities

The following engine configurations comprise the Supersport class.

Over 400cc up to 600cc 4 stroke 4 cylinders

Over 500cc up to 675cc 4 stroke 3 cylinders

Over 600cc up to 750cc 4 stroke 2 cylinders

The displacement capacity bore and stroke must remain at the homologated

size. Modifying the bore and stroke to reach class limits is not allowed.

.....................................

2.5.4.1. Minimum weight

The minimum weight will be:

600cc 4 cylinders 161 kg

675cc 3 cylinders 161 kg

750cc 2 cylinders 161 kg

Το να παρακολουθούμε αγώνες καμιά φορά, δίνει απαντήσεις σε πολλά περισσότερα πράγματα για το αν κερδίζει ο Ρόσσι, ο Μαρκέζ, η χονδα, η Yamaha.

Εδώ οι αγωνιστικοί κανόνες κάνουνε σαφές πως ένας κινητήρας 1000cc αρχιτεκτονικής V2 είναι σαφώς υποδεέστερος ενός κινητήρα ίδιου κυβισμού αλλά με περισσότερους κυλίνδρους I4 ή V4, οπότε και υπάρχει η ανάγκη μιας ισορροπίας μεταξύ αρχιτεκτονικών κατασκευής κινητήρων. Τα υπόλοιπα που συζητάτε περί των "δεν αρπάζει", ή "είναι κούφιο", ή "ροπιάζει κατευθείαν", "ξεψυχάει νωρίς", εξηγούντε σε αυτές τις παραγράφους των κανονισμών με τρόπο απλό.

Ένας βασικός παράγοντας επιλογής της κάθε εταιρείας στην αρχιτεκτονική κατασκευής του κινητήρα είναι το κόστος. Άλλος βασικός παράγοντας είναι η αντοχή του κινητήρα σε αγωνιστικά (αν μιλάμε για αγώνες) χιλιόμετρα, σε σχέση πάντα με το κόστος. Όταν η ducati είχε το 999 στα 1000cc V2, τους έβγαινε ο κούκος αηδόνι ώστε να φτάνουνε και να ξεπερνάνε πολλές φορές με τον Bayliss στα clip-ons τους Ι4 ανταγωνιστές τους. Γι'αυτό και πήγανε στα 1200cc.

Αυτό που, κατά αναλογία με τους αγώνες, συμβαίνει αυτούσιο και το καταλαβαίνουμε στη οδήγηση με των μοτοσικλετών μας κάθε μέρα, είναι πως οι δικύλινδροι κινητήρες, βάση αρχιτεκτονικής, έχουνε σχεδόν άμεσο άρπαγμα διότι πάντα είναι στη σωστή σχέση στο κιβώτιο, διαφορετικά σκορτσάρουνε, όμως δεν μπορούνε να πάνε ψηλά σε στροφές. Ενώ οι τετρακύλινδροι είναι ελαστικοί, δηλαδή μπορείς να είσαι με κρεμασμένες 5ες & 6ες με 40χ.α.ω. χωρίς πρόβλημα, παρόλα αυτά μπορούνε να ανεβάσουνε γρηγορότερα υψηλότερες στροφές. Είναι θέμα αντισταθμίσματος της κάθε αρχιτεκτονικής.

Το ζήτημα είναι πως η κάθε αρχιτεκτονική βολεύει τον τρόπο οδήγησής μας στη βόλτα, στο κυνηγητό, στην πόλη και τελικά στην καθημερινή συμβίωση. Άρα προφανώς ένας I4 θα είναι κούφιος χαμηλά, αλλά θα στροφάρει καλύτερα και ψηλότερα και σαφώς ένας V2 θα είναι τουφέκι στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις, όμως ψηλά ο V2 ξεψυχάει νωρίς. Το κιβώτιο ταχυτήτων και η χρήση του, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πώς ο καθένας μας εκμεταλλεύεται την κάθε μηχανή με την εκάστοτε διάταξη. Το βάρος επίσης είναι ένα στοιχείο όπου στους αγώνες το εξαλίψανε, στις μηχανές παραγωγής όμως παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις προδιαγραφές στα περιφεριακά, αναρτήσεις, φρένα κτλ. Άρα τι βολεύει στον καθένα και τι ζητάει. Δεν είναι λοιπόν απαραίτητα κακό το πως συμπεριφέρεται η κάθε διάταξη κινητήρα, αλλά το τι ζητάει ο καθένας μας.

Τροποποιήθηκε από τον h.a.balafoutre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λεπόν...Σήμερα οδήγησα το XR ( την φουλ έκδοση και στα καπάκια το νέο Μούλτι ( το απλό ) και ενώ παλαιότερα είχα οδηγήσει και το 1200άρι το GS το LC. Τελευταίο απομεινάρι είναι το 1190 που χέζομαι να το δοκιμάσω επειδή φοβάμαι πως θα είναι τόσο γαμάτο που θα με κάνει να παραβλέψω το πόσο κακάσχημο είναι. Θα μείνω όμως στα δύο μοντέλα - φρεσκαδούρες των δύο εταιριών. Οι δύο μηχανές , παρά τα όσα κουλά διατυμπανίζει η μπεμβέ , είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και αν έχουν ένα κοινό σημείο επαφής , αυτό δεν είναι άλλο από το ότι και τα δύο ΔΕΝ είναι κορυφαία touring μηχανάκια. Ο Ευρωπαίος βασιλιάς είναι ένας, λέγεται gs και ουδεμία αμφισβήτηση δεν μπορεί να υπάρξει επί τούτου. Δεν ξέρω πόσο καλό είναι το μάρκετινγκ της μπεμβέ αλλά σήμερα στα μάτια μου δικαιώθηκαν οι χιλιάδες ταξινομήσεις από ανθρώπους που βάζουν στην κορυφή των προτιμήσεών τους το ταξίδι - και αυτό δεν το γράφω ως αρνητικό αλλά ως άκρως θετικό για τον χαρακτήρα των δύο μοτοσυκλετών. Πάμε λοιπόν σε ένα μίνι συγκριτικό ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

- Άοσμη και άγευστη θέση οδήγησης το XR σε σχέση με την επιθετική και άκρως κ@υλωτική θέση του Μούλτι. Πολύ καλύτερη και η σέλα του συνεπιβάτη στο Ιταλικό.

- Φοβεροί πίνακες οργάνων και στα δύο μοντέλα. Πιο επιθετικός και σπορ του μπεμβέ , πιο high tech του Μούλτι. Η εργονομία και στα δύο μηχανάκια έχει πιάσει ταβάνι.

- Σε επίπεδο άισθησης , το Μούλτι μου φάνηκε πιο ελαφρύ , πιο άμεσο και πιο υπάκουο στις αλλαγές κατευθύνσεων.

- Συμπαθητικό κιβώτιο το Ντουκ , πολύ καλό του XR

- Τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω τα φρένα του XR από αυτά του Μούλτι.

- Φοβερός ήχος κι από τα δύο μηχανάκια αλλά φυσικά διαφορετικός.

- Κραδασμοί...Γ@μησέ τα και τα δύο. Το μεν ΧR, ανάμεσα στις 4 και στις 6 χιλ στροφές σε διαλύει σε όλο σου το σώμα ενώ και στο Μούλτι , ο κώλος σου μοιάζει με ζελέ από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα. Η ζέστη σε πυκνή κίνηση είναι υπαρκτή στο XR και διαολεμένη στο Μούλτι.

- Καλή ανεμοκάλυψη και τα δύο , συνολικά καλύτερη του Μούλτι.

- Τελευταίο άφησα το γκάζι που φαίνεται να έχουν τα δύο μοντέλα. Κύριοι μπεμβεδάκηδες , τον ΗΠΙΑΜΕ. Κατέβηκα από το XR και ήθελα να ζητήσω γονατιστός συγγνώμη από το Κ μου που κάθισα τον κώλο μου στο " χρέπι ". Ντάξει , ψηλά ξυρίζει άγρια αλλά πολύ ψηλά ρε παιδάκι μου. Εκεί που με το Κ ανοίγεις την τρίτη και νιώθεις τις απανωτές κλωτσιές , με το XR περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις...Δεν λέω , είναι ένα μοτέρ που με έβαζε συνεχώς στην τσίτα και είναι πραγματικά πολύ δυνατό αλλα υποθέτω πως σε μακροχρόνια συμβίωση είναι κάτι που θα κουράσει. Σε αντίθεση με το Μούλτι που απλά ΣΚΑΒΕΙ παντού και πάντα. Προσοχή , δεν έπαθα την μουνόπλακα που περίμενα πως θα πάθω αλλά είναι πολύ γρήγορο το καταραμένο. Δεν ξέρω τι λένε τα παπίερς αλλά εμένα μου φάνηκε η μέρα με την νύχτα στον τρόπο που αποδίδουν την δύναμή τους στον δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να έχω γω τον Ντένη μπροστά να κάνει πραπ με το v2 και να έχω δώσει 20000 περιμένοντας το ΧR να γεμίσει..

με το XR περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις...Σε αντίθεση με το Μούλτι που απλά ΣΚΑΒΕΙ παντού και πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Gouky 7 επιβεβαιώνεις τον Ντένη που μου έλεγε :

που είναι τα άλογα του xr ?

Τροποποιήθηκε από τον tre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη , τα άλογα υπάρχουν και μετά τις 6-6,5 χιλ στροφές το μηχανάκι είναι πύραυλος. Απλά εμένα δεν μου ταίριαξε σαν φιλοσοφία αυτή η λειτουργία του μοτέρ. Όταν κατέβηκα , μου άφησε μια αίσθηση πως για 20 χιλιάρικα είναι μια πολύ μέτρια μηχανή , για 16 χιλιάρικα θα ήταν ένα καλό μηχάνημα και για 13-14 χιλιάρικα το τέλειο μηχανάκι και πίστεψέ με , είμαι από αυτούς που ποτέ δεν βάζουν στην εξίσωση το θέμα τιμής / πακέτου. Είναι μια μοτοσυκλέτα που με το δικό μου το μυαλό δεν "έπαιξε" καθόλου. Δεν γίνεται να αυτοπροσδιορίζεσαι ως κανίβαλος και την ίδια στιγμή , το υδρόψυκτο gs να έχει περισσότερο νεύρο σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών. Στο μουλτιστράντα ρε παιδί μου άνοιγα το γκάζι και γινόμουν ήχος και φως και σε συνδυασμό με την απίστευτα καλύτερη θέση οδήγησης θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζογελάει σαν βλαμμένος ακόμα κι όταν πήγαινα με 60 χλμ. Ξέρεις πως όταν στρίψεις την γκαζιέρα , τα 160 ονομαστικά άλογα θα είναι εκεί χωρίς να πρέπει να σκεφτείς πολλά πολλά. Για καθαρά τουριστικά μηχανάκια και τα δύο είναι μετριότατα και το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Για κάποιον όμως που ψάχνει ένα υπεράνετο μοτάρντ που θα τον ταξιδέψει για πλάκα σε οποιοδήποτε ασφάλτινο τερέν , το μουλτιστράντα είναι έτη φωτός μπροστά από το Γερμανικό μοντέλο με μοναδικό ( και σοβαρότατο ) μειονέκτημα τα φρένα. Θέλω να πιστεύω πως στην S έκδοση , τα διαφορετικά φρένα θα κάνουν και καλύτερη δουλειά και θα έχουν καλύτερη αίσθηση στην μανέτα. Αν θα αγόραζα το XR ; Ποτέ των ποτών. Το Μουλτιστράντα; Μάλλον ναι. Το GS ; Με κλειστά τα μάτια αλλά σε διαφορετική φάση της ζωής μου. Προς το παρών αντέχω να ψήνονται τα @@ μου και να δονείται ο κώλος μου ως αντάλλαγμα της απόλυτης αδρεναλίνης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη , τα άλογα υπάρχουν και μετά τις 6-6,5 χιλ στροφές το μηχανάκι είναι πύραυλος. Απλά εμένα δεν μου ταίριαξε σαν φιλοσοφία αυτή η λειτουργία του μοτέρ. Όταν κατέβηκα , μου άφησε μια αίσθηση πως για 20 χιλιάρικα είναι μια πολύ μέτρια μηχανή , για 16 χιλιάρικα θα ήταν ένα καλό μηχάνημα και για 13-14 χιλιάρικα το τέλειο μηχανάκι και πίστεψέ με , είμαι από αυτούς που ποτέ δεν βάζουν στην εξίσωση το θέμα τιμής / πακέτου. Είναι μια μοτοσυκλέτα που με το δικό μου το μυαλό δεν "έπαιξε" καθόλου. Δεν γίνεται να αυτοπροσδιορίζεσαι ως κανίβαλος και την ίδια στιγμή , το υδρόψυκτο gs να έχει περισσότερο νεύρο σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών. Στο μουλτιστράντα ρε παιδί μου άνοιγα το γκάζι και γινόμουν ήχος και φως και σε συνδυασμό με την απίστευτα καλύτερη θέση οδήγησης θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζογελάει σαν βλαμμένος ακόμα κι όταν πήγαινα με 60 χλμ. Ξέρεις πως όταν στρίψεις την γκαζιέρα , τα 160 ονομαστικά άλογα θα είναι εκεί χωρίς να πρέπει να σκεφτείς πολλά πολλά. Για καθαρά τουριστικά μηχανάκια και τα δύο είναι μετριότατα και το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Για κάποιον όμως που ψάχνει ένα υπεράνετο μοτάρντ που θα τον ταξιδέψει για πλάκα σε οποιοδήποτε ασφάλτινο τερέν , το μουλτιστράντα είναι έτη φωτός μπροστά από το Γερμανικό μοντέλο με μοναδικό ( και σοβαρότατο ) μειονέκτημα τα φρένα. Θέλω να πιστεύω πως στην S έκδοση , τα διαφορετικά φρένα θα κάνουν και καλύτερη δουλειά και θα έχουν καλύτερη αίσθηση στην μανέτα. Αν θα αγόραζα το XR ; Ποτέ των ποτών. Το Μουλτιστράντα; Μάλλον ναι. Το GS ; Με κλειστά τα μάτια αλλά σε διαφορετική φάση της ζωής μου. Προς το παρών αντέχω να ψήνονται τα @@ μου και να δονείται ο κώλος μου ως αντάλλαγμα της απόλυτης αδρεναλίνης.

Αφού ρε Gouky ταχουμε ξαναπει, για 1190 είσαι γιατί δεν το ομολογείς??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ και επαυξανω.

Τα έχω γράψει αναλυτικά και ο φίλος

το περιέγραψε ώς έχει.

Δεν είπαμε ότι το μηχανάκι σέρνεται....

αλλά όταν έχεις μια κάποια εμπειρία σε

μότο με κυβικά και άλογα, τότε περιμένεις

κάτι διαφορετικό από αυτό που προσπαθει

ή bmw να προμοταρει ως αντίπαλο δέος.

Τι μηχαναρα έχω ρε γαμωτο........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελευταίο απομεινάρι είναι το 1190 που χέζομαι να το δοκιμάσω επειδή φοβάμαι πως θα είναι τόσο γαμάτο που θα με κάνει να παραβλέψω το πόσο κακάσχημο είναι.

Φιλε , τα ιδια λεω και εγω ,ειναι κακασχημο αλλα επειδη το εχω οδηγησει ειναι και γ@ματο !!!

Και αν τελικα το δεις απο αλλη πτικη γωνια και με μερικες πινελιες στην εξωτερικη του εμφανιση τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα :wub:

Το εργαλειο ειναι ρουκετα σε λεω

11232068_717933821649230_5388820728428010660_n.jpg

screenshot on pc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μηχαναρα έχω ρε γαμωτο........

Όποτε σε πιάσει το άγχος της αλλαγής της, πες μου να σου ξαναδώσω τη χωριάτα για μια βόλτα να στρώσεις!... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Να κοτσάρω και γω τη δοκιμη μου εδω, για να μη γεμιζουμε το τοπο με ιδια θεματα. ) 

Test Ride Bmw s1000xr 21-03-16

Ρεπό σήμερα, και έκατσε η φάση ωραία, καθώς έδωσα το ακούραστο kle στο συνεργείο για συντήτηση  σε καδένα και κομπλερ μίζας, ώστε εχω σοβαρές πιθανότητες να βγάλω το Λεωνίδιο και το καλοκαίρι χωρίς να μείνει.

Αμεσως μετά ειχα κλείσει  ραντεβού στη Βmw, για να πάρω στην  αρχή το  S1000XR και μετα το R1200GS adventure  LC.

Υπογραφω τα χαρτιά, και μου παρκάρει ο υπάλληλος έξω τη μοτοσυκλέτα για να μου δειξει τα βασικά.  Ωραία μοτοσυκλέτα, χωρις κραυγαλέες σχεδιαστικές κωρόνες, με μέγεθος από αυτά που μαρέσουν, με αρκετό μάκρος για να μη νοιωθω ότι οδηγάω ποδήλατο, και σχετικά στενη για να μην είναι σα ποταμόπλοιο.

Από φωτογραφίες μου άρεσαν ιδιαίτερα τα όργανα της, και ετσι ήταν κι από κοντά. Το μεγάλο στροφομετρο να είναι στο προσκηνιο, με το μονοχρωμο ηλεκτρονικο πολυοργανο διπλα.

Αφου τελείωσε η ενημέρωση, ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι εχει και το μπλιμπλικι (gear assist κατι) που ανεβάζει ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη.  Quick shift δηλαδής. Αυτό μαλιστα, θελω να το δοκιμάσω.

Πατάω τη μίζα, και μιας και ειμαι ένας αμαθος από διτροχα κτήνη, ξαφνιάστικα από τον αγριο ήχο του. Στις ξερογκαζιές μοιάζει με αγριεμένο σκύλο, και μέσα από την αγριάδα, μπορεις να διακρίνεις και τη κλασσικη μελωδικότητα ενός χιλιάρη τετρακύλινδρου, αλλα εδώ αυτός εδώ είναι λυσσασμένος.

Ξεκινάω με σκοπο να ανέβω τη Κλεισθένους για να βγώ προς Πεντέλη. Το κιβώτιο είναι πολύ ωραίο, με ψιλοσκληρό συμπλέκτη.  Εχω διαβάσει διάφορες κριτικές για αδύναμο σε σχεση με τις προδιαγραφες του χαμηλά, αλλα εμένα μου φάνηκε εκπληκτικά ελαστικός, και με πολύ δυναμη παντού .

Ανέβηκα ανηφόρα με 6η και 30(;) και πηγαινε μια χαρά. Δε σκορτσάριζε καθόλου.  Σε κάποιο σημειο δοκίμασα να ανοίξω ελάχιστα το γκάζι παραπάνω όταν αδειασε ο δρόμος, και αν δεν ηταν τα αψογα (όπως σε ολες τις ακριβες-συγχρονες μοτο ) ηλεκτονικά, θα εκανε παντιλικιά, καθως ενοιωσες την ουρά να θέλει να φύγει. Εβαλα το rain mode με συνοπτικές διαδικασίες,  οσο ημουν στο γλυστερο δρομο της Κλεισθενους, και  ήταν όλα μια χαρά.

Εχει όντως ένα ψιλοηλίθιο συντονισμο εκει γυρω στις 5 χιλιάδες, αλλα ειλικρινα όλα δουλέυανε τοσο αψογα, που δε θα του εδινα σημασία, αν δεν ειχα διαβάσει εντυπώσεις από τους προηγούμενους.

Τις ελάχιστες φορές που τόλμησα να περάσω τις 6-7 χιλιάδες στροφές, εγινε χαμός, τοτε ερχεται πολύ δύναμη  και τρομάζεις αν εισαι απειρος όπως εγώ. Αλλιώς φαντάζομαι, γουστάρεις ατελείωτα.

Ο ήχος ηταν απλά πανταχού παρών,  ένοιωθα  λες και εχεις σφηνώσει ένα θηρίο σε ένα κουτί αναμεσα στα πόδια σου, κι αυτό προσπαθει με ουρλιαχτά να ξεφύγει από τη φυλακή του, και να ξεχυθει στο δρόμο.

Ανέβηκα στη Πεντέλη και το δοκίμασα σε γνωστή διαδρομή. Σε κατι ευθειες το ανοιξά, και ένοιωσα λίγη από την μαγεία των ss , με τον κινητήρα να γιατρεύει κουφούς, το shifter να σε κανει να νοιώθεις χεράς και φοβερός, και τα χιλιόμετρα να έρχονται καταιγιστικά.

Μιας και ανέφερα το shifter, να πω ότι ηταν φανταστικο σε αυτή τη μηχανή. Καθιστα αχρηστο τον συμπλέκτη,  ειδικα στα ανεβασματα που μου φάνηκε πιο φυσικο, και κανει ξεκουραστη την οδηγηση. Με τετοιο μπλιμπλικι, τι να τα κανεις τα αυτοματα;

Η ανάρτηση τουλάχιστον στη νορμάλ ρυθμιση, ηταν σφιχτή, τοσο όμως ώστε να μη γίνεται κουραστική, αλλα να σου θυμιζει ταυτόχρονα, ότι οδηγεις μια σπορ κατασκευή.

Καπου εκει στη πεντέλη, εβγάλα και τα προσωπικά συμπεράσματα μου, μιας και ηταν η πρωτη φορα που οδηγουσα κατι γρηγορο σε γνωστη διαδρομή.

Αυτή η μηχανή δεν είναι για μένα, γιατι εγω αφενός δεν εχω τις ικανότητες, την εμπειρια και την κάψα να τη πάω ουτε καν στο 50% των δυνατοτητων της. Εχω πολύ δρομο ακομα να διασχισω από το πώς στριβω με το Κle, για να φτάσω να αξιοποιω τετοιο μηχάνημα.

Το άλλο που είδα, και δε νομίζω πως θα αλλάξει, είναι το ότι αυτή η μοτοσυκλέτα, σε προκαλεί να πηγαίνεις γρήγορα. Μου θύμισε την triple, μονο που τουτη εκτός από τον παράγοντα κα@λα εχει και τα πολλά πολλά αλογα να βάλει στην εξίσωση.

Έχει όλα τα απαραιτητα για να κανεις πολλά πολλά χιλιομετρά, όπως αψογη εργονομια, αναρτησεις, εξοπλισμο, αλλα δε πιστεύω ότι είναι δυνατό να πας ήρεμα. Στο γυρισμό επιτηδες, δοκιμασα να παω με  δυο ταχυτητες πανω, μη σας πω τρείς, και να παω χαλαρά. Αμ  δε, παλι να τρέχω ήθελα. Είναι σα γκόμενα που είναι πανέμορφή, σου έρχεται συνέχεια με τα σεξυ φορέματα με τα σκισίματα, και αντι να κάτσει να πει μια ωραία κουβέντα που και πού, σε προκαλεί συνέχεια και ανοίγει προκλητικά τα υπέροχα πόδια της…

Πολύ καλο μηχάνημα, για μένα πολύ ομορφο, αλλα και να είχα τα λεφτά, δε θα το έπαιρνα. Μετά από αυτό οδήγησα το τεράστιο R1200GS adventure, και αυτό ηταν άααλη φαση!

ΥΓ. από ότι φαινεται, η προοπτικη του καθενός, είναι πολύ πολύ διαφορετική, αναλογα με το τι εχει συνηθίσει να οδηγάει!

1923832_10207125077140260_83755403868868

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
λοιπον εφερε και η εδω αντιπροσωπια το εν λογω μηχανακι για τεστ ραιντ και πηγα :grin:
Σαν τεστ ραιντ ηταν λιγο μαπα γιατι εφευγες απ την αντιπροσωπια και πηγαινες 5 χιλιομετρα πανω και γυρνουσες και σε αδιαφορη διαδρομη. Οποτε αυτα που μπορεσα να αποκομισω ειναι τα εξης:
Υπηρχαν κραδασμοι σε καποια φαση στα χερια.
Ο ηχος του κινητηρα οταν ανοιγες το γκαζι, απλα δεν υπαρχει, σκετη γκαβλα!
Η αποδοση νταξει, εχει γκαζι αρκετο αλλα δεν τρομαζει.
Το quicksifter τα σπαει! πολυ ομαλη λειτουργεια και δεν το καταλαβαινεις πως αλλαζουν οι ταχυτητες.
Ο συμπλεκτης αδιαφορος τελειως.
Τα φρενα αποτελεσματικα αλλα χωρις καμια αισθηση χωρις δαγκωμα, ψιλο μαπα μου φανηκαν(το r1200gs lc εχει πολυ καλυτερα).
Συμπεριφορα αναρτησεων δεν μπορει να εκτιμηθει λογω της συντομης διαδρομης.

Ωραιο μηχανακι παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

capture13.jpg

Το μεκανακι το βολταρα στην "πιστα" της Παρνηθας κ δυστυχως δεν μου αρεσε καθολου.Δεν θα μπω σε λεπτομερειες γιατι βαριεμαι να γραφω, αλλα θα πω οτι δεν θα ειχα προβλημα να κανω τουρισμο στο εξωτερικο αλλα μεχρι εκει.

Για σπορ οδηγηση ουτε για αστειο αφου πρωτον υπαρχει το RR κ δευτερον το μουλτιστραντα που ειναι καθαρα ανωτερο!!  

Δυστυχως δεν μου εδωσε καμια ευχαριστηση σε αντιθεση με το 1200RS που μουρλαθηκα επανω στο βουνο κ δεν ηθελα να το επιστρεψω στον Παναγιωτοπουλο.

capture16.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για σπορ οδηγηση ουτε για αστειο αφου πρωτον υπαρχει το RR κ δευτερον το μουλτιστραντα που ειναι καθαρα ανωτερο!!  

Που διαπιστώνεις την ανωτερότητα του Μούλτι; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα