innova 04 7.915 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Όσοι τα δουλεουμε, ξερουμε πόσο χρησιμα ειναι και μας λύνουν τα χέρια. Η χρήση τους ποικίλλει απο καθαρα ερασιτεχνικη εως επαγγελματική, και αναλογη ειναι και η τιμή. Ειναι τελικά? Ας πουμε λοιπόν, ποιά έχουμε, ποια ειναι τα σημεία που θελουν προσοχη στην επιλογή τους πριν την αγορά, ποια ειναι τα value for money, κλπ. Σημαντικός παράγοντας, ειναι η μπαταρία. Τις περισσότερες φορές, ειναι ο αδυναμος κρίκος, και η τιμη της ξεπερνα το 50-60% της τιμης του εργαλείου. Ή...... όχι ? Υπάρχει λύση ή άλλη άποψη εκτος απο τις εργοστασιακες μπαταρίες ή τις ιμιτασιόν ? Ξεκινω. Αγορά το 2010, απο ι-σοπ σε προσφορά = 42ε. Εζησε μεχρι το 2014, και τα εφτυσε η μπαταρία. Η νέα, εχει 36 ε..... Αποφασισα να το παρκάρω, και να δοκιμασω απο Λιντλ. Πήρα το μικρό 10.8V, και συντομα πηρα και το άλλο των 14.4V. εκαστο ειχε, 40ε. Χρηση επαγγελματική, όχι ομως βαριά. Το 14.4, ειναι αρκετα βαρύτερο, και με βολευει περισσοτερο το μικρό. Λογω χωρου που θα δουλευει και δινει πιο ευκολη λαβη. Και τα δυο αρκετα δυνατα, και με 1 φόρτιση / μήνα. Εχουν επιλογεα ροπης στη στεφανη, και συρταρωτο επιλογεα πάνω για αργό/γρηγορο. Οχι κρουση. (Δεν με ενδιέφερε καν). Πίσω εχουν και ένδειξη καταστασης μπαταρίας, με 3 led. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
uncle ben 328 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 (τροποποιήθηκε) Λογω δουλειας (ηλεκτρολογος σε βιομηχανικα projects , πολλες ασφαλειες, χιλιαδες βιδες!!) ειχα επιλεξει μια σειρα ης Bosh με διπλη μπαταρια. δυστυχως δεν εμεινα ευχαριστημενος για τα λευτα που κοστισαν. Τελικα στο μαγαζι πλεον χρησιμοποιουμε ρευματος , και για εξωτερικες καταστασεις πηρα ενα B&D στα 12v με 2 μπαταριες , και εχω μεινει εξαιρετικα ευχαριστημενος και απο τις 2 επιλογες. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 28 , 2015 από τον uncle ben Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.871 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Έχουμε τρεις βιδολόγους στο σπίτι. Ο ποιο παλιός ένας bosh 14,4 βολτ ο οποίος είναι πάνω από 15 ετών και χωρίς αλλαγή μπαταριάς δουλεύει ακόμα άψογα αν και έχει φάει πολύ σκατο τόσα χρόνια. Ο δεύτερος πάλι bosh 12 βολτ καμιά 10 ετών και χωρίς να έχει κάνει κάτι σοβαρό η μπαταριά του μας άφησε χρόνους. Ο τρίτος πάλι bosh 18 βολτ κρουστικός καμιά 8 ετών έχει φάει και αυτός αρκετό ζόρι χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα, η 2 μπαταρίες του έχουν βραχυκύκλωση από λάθος στην φόρτιση που τους έκανε ο πατέρας μου. Μια ζωή είμαστε φανατική της "γερμανικής" αυτής εταιρείας αλλά πολύ ακριβή δυστυχώς και έχασε την ποιότητα που είχε παλιά. Αν ήταν να πάρω εργαλείο τώρα θα δοκίμαζα κάτι σε Makita. Όσο για της μπαταρίες που χάλασαν από τον 18αρι μου βρήκαν ιμιτασιόν μπαταριά με στοιχεία της Sanyo και είναι παρά πολύ καλή εδω και 2 χρόνια που την έχουμε και κόστισε μόνο 100 ευρώ γιατί η γνήσια είχε τουλάχιστον τα δίπλα σε κόστος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gympowas 341 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Μόνο μακίτα και ντε βαλτ !!!! αξίζουν!!!! Τα υπολοίπα είναι λαχείο !!! Ακριβά για μεσαίο χρήστη αλλά για μια ζωή !!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Εχω 4 επαναφορτιζομενα. Πλεον, προτιμω εκεινα που ζυγιζουν ενα κιλο και εχουν δυνατοτητες φτηνοτερων και με μεγαλυτερη μπαταρια. Για τον λογο αυτο εχω ενα παλμικο κατσαβιδι της makita, 10.8 βολτ και ενα δραπανοκατσαβιδο της black and decker 10.8 βολτ και αξιας 100 ευρω. Και τα δυο τα χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα κανοντας τα παντα (αναδευση δομικων υλικων και χρωματων, μεχρι και αντλια απορροης υδατων) εκτος απο τρυπες 8mm+ σε τσιμεντο, και ξεβιδωμα μπετοβιδων 7mm χωμενες σε τσιμεντο για 15 ετη. Στο τελευταιο δοκιμασα ενα 18αρι makita βιδολογο, και ξεβιδωσε με ζορι τις μισες. Προτιμω, εν ολιγοις, το πολυ χαμηλο βαρος και ογκο με απλα αρκετη δυναμη. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Βιδολόγος Κατσαβιδιέρα ή επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό κατσαβίδι ή εν συντομία σκέτο επαναφορτιζόμενο. Ότι βιδώνει βίδες δεν πάει να πεί αυτόματα ότι ονομάζεται και βιδολόγος. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Έγω λέω από βδομάδα λέω να πάρω το Bosch GSB 10.8V. Θέλω να είναι κρουστικό, ελαφρύ και μελλοντικά θα πάρω και μια μπαταρία 10.8V 4Ah και θα τα συνδυάσω με άλλα εργαλεία solo (κατσαβίδι, σέγα, κλπ) που θα πάρω μελλοντικά. Γενικώς δε το κατέχω πολύ με τα εργαλεία μπαταρίας, πιστεύω ότι δε χρειάζομαι κάτι πιο δυνατό λόγω ερασιτεχνικής χρήσης. Για τα Ryobi τι γνώμη έχετε; Βγάζει 10.8V; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 miskin για εμενα μην το παρεις.προτιμησε απο 12v και πανω. κλαιν-μαιν που εχει και κρουση στα 10.8v και μεγιστο λεει 10mm τρυπα σε τοιχοποιια,γελαει ο κοσμος με αυτα τα χαρακτηριστικα που δινουν οι εταιρειες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 12V δεν έχουν οι καλές εταιρείες, εκτός από κάτι Milwaukee ακριβοθώρητα. Τα 14.4V είναι σε μέγεθος σαν τα 18V οπότε μια η άλλη. Τα 30 Nm που δίνει ροπή πάντως για το μικρό δεν είναι λίγα. Εγώ μέχρι Φ8 θα τρυπάω, για πιο μεγάλες θα έχω του ρεύματος. Είπαμε ερασιτέχνης! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Τρυπαει για πλακα 8αρες τρυπες. Απλα δεν θα κανεις πολλες Λογω μικρης χωρητικοτητας της μπαταριας. Αγοραζε αποκλειστικα προιοντα οπου μπορεις ανα πασα στιγμη να βρεις στο εμποριο 2η μπαταρια και οποιοδηποτε αλλο ανραλλακτικο. Το bosch, δεν μου αρεσει και πολυ, αλλα δεν παυει να ειναι σκυλι και να πληρει αυτες τις προδιαγραφες. Tα makita τα θεωρω πολυ καλυτερα ειδικα στην συγκεκριμενη κατηγορια. Και 10αρες τρυπες θα ανοιγεις εαν δεν ειναι ζορικο τσιμεντο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Τρυπαει για πλακα 8αρες τρυπες. Απλα δεν θα κανεις πολλες Λογω μικρης χωρητικοτητας της μπαταριας. Αγοραζε αποκλειστικα προιοντα οπου μπορεις ανα πασα στιγμη να βρεις στο εμποριο 2η μπαταρια και οποιοδηποτε αλλο ανραλλακτικο. Το bosch, δεν μου αρεσει και πολυ, αλλα δεν παυει να ειναι σκυλι και να πληρει αυτες τις προδιαγραφες. Tα makita τα θεωρω πολυ καλυτερα ειδικα στην συγκεκριμενη κατηγορια. Και 10αρες τρυπες θα ανοιγεις εαν δεν ειναι ζορικο τσιμεντο... Αυτό είναι εγγυημένο με τα Bosch! H Makita δε προμοτάρει και πολύ τα 10.8V, δεν βρίσκω να έχει μπαταρία μεγαλύτερη από 1.3Ah (τουλάχιστον Ελλάδα), ενώ η Bosch βγάζει και 4Ah! Επίσης επειδή έχω ένα πολυεργαλείο της Bosch με L-Boxx θέλω να πάρω πάλι με L-Boxx γιατί με βολεύει στη μεταφορά (ενώνονται). Και οι δυο εταιρείες τα 10.8V τα φτιάχνουν Ασία (Κίνα η Makita, Μαλαισία η Bosch) οπότε μια η άλλη. Υπάρχουν και τα DeWalt για τα οποία ισχύει πάνω κάτω ότι έγραψα και για τα Makita. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Φωτο δεν εχω να σας δειξω απλως να σας πω οτι εχω ενα Kraussman πορτοκαλι δραπανοκατσαβιδο κρουστικο με το οποιο εχω κανει δουλεια επαγγελματικη παρ'οτι δεν ειμαι επαγγελματιας τεχνιτης. Αρκει να γραψω οτι με εκεινο τρυπησα πετροντουβαρο 50εκ παχος περιπου 70χρονων και συνεχισα να δουλευω μετα. Ειναι και το σερβις της εταιριας απαιχτο. Και τα περισσοτερα ηλεκτρικα μου απο εκει ειναι. Τη συστηνω ανεπιφυλακτα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 εγώ έχω αυτό: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4764 ένα κατοστάρικο το είχα πάρει, δεν έχει βγάλει κανένα θέμα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ βέβαια, το έχω 3 χρόνια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) 12V δεν έχουν οι καλές εταιρείες, εκτός από κάτι Milwaukee ακριβοθώρητα. Τα 14.4V είναι σε μέγεθος σαν τα 18V οπότε μια η άλλη. Τα 30 Nm που δίνει ροπή πάντως για το μικρό δεν είναι λίγα. Εγώ μέχρι Φ8 θα τρυπάω, για πιο μεγάλες θα έχω του ρεύματος. Είπαμε ερασιτέχνης! miskin οριστε. αυτο πρεπει να εχω κι`εγω αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα αν ειναι ο ιδιος κωδικος. http://www.skroutz.g...akita+6271DWPE3 και εδω απο εξωτερικο με 3 μπαταριες http://www.hsstoolshop.co.uk/makita-6271dwpe3-12v-10mm-drill-driver-3-batteries-6527-p.asp Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2015 από τον fasarias Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Ni-cad μπαταρίες; Νομίζω ότι δεν είναι καλή επιλογή. Σα να πάρεις αμάξι που καίει super. Καλύτερα να πάρω κάτι νέο για να βρίσκω μπαταρίες και ανταλλακτικά πιο εύκολα. Άσε που αν θέλω αργότερα να πάρω μια σέγα π.χ. να μη πληρώνω και μπαταρίες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλημερα για μενα makita 18v και τελος. ειμαι επαγγελματιας και τα δουλευω πολλα χρονια. ειναι λιγο ακριβα αλλα τα βγαζουν τα λεφτα τους με το παραπανω! τα DEWALT μετα πολυ καλα και αυτα. τα ΒΟSCH για τα σκουπιδια. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2015 από τον rekla Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Great 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Εδω δυσσαρεστημενος απο Wurth... 2 κατσαβιδια μπαταριας... αυτο και ενα μικροτερο... με επαγγελματικη χρηση το μεγαλο κρατησε 2χρονια(μετα τα φτυσαν κ οι 2μπαταριες κ ο φορτιστης) και το μικροτερο 1 χρονο... Μακρια απο Wurth... τα ειχα ακριβοπληρωσει κιολας... -Τωρα ψαχνομαι αν μπορουν να γινουν με καλωδιο.... ξερεις κανεις αν γινεται??? . . . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλημερα για μενα makita 18v και τελος. ειμαι επαγγελματιας και τα δουλευω πολλα χρονια. ειναι λιγο ακριβα αλλα τα βγαζουν τα λεφτα τους με το παραπανω! τα DEWALT μετα πολυ καλα και αυτα. τα ΒΟSCH για τα σκουπιδια. Είναι γεγονός ότι οι επαγγελματίες πίνουν νερό στο όνομα των Makita! Έχω ένα τριβείο δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά εγώ δεν είμαι επαγγελματίας, δε με νοιάζει τόσο πολύ να είναι άσπαστο, αλλά να είναι βολικό, ελαφρύ, με πολλές επιλογές και η Bosch τα έχει όλα αυτά συν ότι δεν είναι για τα σκουπίδια, νομίζω υπερβάλλεις. Εδω δυσσαρεστημενος απο Wurth... 2 κατσαβιδια μπαταριας... αυτο και ενα μικροτερο... με επαγγελέκκεντρο τριβείο ρεύματοςματικη χρηση το μεγαλο κρατησε 2χρονια(μετα τα φτυσαν κ οι 2μπαταριες κ ο φορτιστης) και το μικροτερο 1 χρονο... Μακρια απο Wurth... τα ειχα ακριβοπληρωσει κιολας... -Τωρα ψαχνομαι αν μπορουν να γινουν με καλωδιο.... ξερεις κανεις αν γινεται??? . . . H Wurth δε κατασκευάζει εργαλεία. Το συγκεκριμένο είναι Metabo ο κατασκευαστής. edit: Λάθος! Ο κατασκευαστής είναι η SKIL! Είπα και γω Metabo και να χαλάσει τόσο εύκολα.... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 29 , 2015 από τον Miskin Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 σε μπαταριας φιλε μου ειναι για κλαματα τα bocsh σε αντιθεση με τον ανταγωνισμο παντα. για ερασιτεχνικες καταστασης ολα καλα ειναι,αλλα ο επαγγελματιας που θελει πολλα απο ενα εργαλειο,θελει κορυφη και μονο. και μια ειναι η εταιρια που απλα ειναι αλλου σε εργαλεια HILTI. για το σπιτι και με 30 ευρω κανεις δουλεια μια χαρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 σε μπαταριας φιλε μου ειναι για κλαματα τα bocsh σε αντιθεση με τον ανταγωνισμο παντα. για ερασιτεχνικες καταστασης ολα καλα ειναι,αλλα ο επαγγελματιας που θελει πολλα απο ενα εργαλειο,θελει κορυφη και μονο. και μια ειναι η εταιρια που απλα ειναι αλλου σε εργαλεια HILTI. για το σπιτι και με 30 ευρω κανεις δουλεια μια χαρα. Τα Hilti δεν είναι για τα δόντια μου πολύ ακριβά. Όταν λέω ότι το εργαλείο θα δουλεύει ερασιτεχνικά εννοώ ότι για μια-δυο μέρες θα δουλεύει φουλ και μετά μπορεί να κάθεται 1 μήνα. ένα B&D 12v που είχα έκλασε, οπότε τα πέταξα τα 30 €. Μια φορά το ζόρισα και με πούλησε. Θα πάρω το Boschάκι και αν κλάσει και αυτό, τότε θα το θάψω και αυτό όπως κάνω με όλα τα εργαλεία που με πουλάνε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Road Pirat 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Budget από Practiker το πήρα το 2010 κάτω από 30 ευρώ. Με ερασιτεχνική χρήση η μπαταρία του τα έχει παίξει. Πολύ κακή ποιότητα γενικά σαν εργαλείο μακριά δεν αξίζουν. Υ. Τα λεφτά του παντός τα έβγαλε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Budget από Practiker το πήρα το 2010 κάτω από 30 ευρώ. Με ερασιτεχνική χρήση η μπαταρία του τα έχει παίξει. Πολύ κακή ποιότητα γενικά σαν εργαλείο μακριά δεν αξίζουν. Υ. Τα λεφτά του παντός τα έβγαλε. Αν θες εργαλείο vfm τότε πάρε το δραπανοκατσάβιδο του Lidl και θα με θυμηθείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 miskin θες πριν το αγορασεις να σου δανεισω κανα 2-3 μερες το δικο μου να το δεις αν σε βολευει.το ιδιο ειναι απλα ειναι το προηγουμενο μοντελο χωρις τσοκ στην κεφαλη να δεχεται και τρυπανια,παιρνει μονο μυτη για κατσαβιδι,ή εχεις κλειδωσει οτι θα το παρεις οπωσδηποτε. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Ποιο δικό σου; Το Makita; Έχεις Bosch 10.8V; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
komatoza 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2015 Αυτά έχω εδώ και 5 χρόνια και είναι σαν καινούργια ,το κρουστικό είναι τουμπανο https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=gRgYVc2aHY7vaNOqgugB&url=http://www.skroutz.gr/s/91969/Makita-LCT204W-DF330D-TD090D.html&ved=0CDUQFjAF&usg=AFQjCNEEcFnTzYuXzKTjYugzMH7fL03jtg&sig2=mwo3rlUPpHbQg_cIZcxutQ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες