Giorgos Pallikaras 347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλημέρα!!! έχουμε τίποτα κατά νου στο θέμα αυτόματη λίπανση? αξίζει? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konmacro 39 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Θελω να ξερω κι εγω για κατι τετοιο γιατι οταν εψαχνα αλυσιδογραναζα ειδα πολλες αλυσιδες που ελεγαν για αυτοματη λιπανση. Αρα περιμενω απαντησεις επισης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos Pallikaras 347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 εγω μιλάω για μηχανισμό που λιπαίνει αυτόματα την αλυσίδα και οχι αλυσίδα με ο-ρινγκ η χ-ρινγκ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tzitziloni 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλημέρα. Από ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό: http://www.scottoile...m/de/virtuemart Δεν ξέρω αν αξίζει, αλλά από ότι βλέπω έχει κιτάκια για διάφορες μάρκες και μοντέλα ΥΓ: έχει και universal κιτ συμβατό με όλα τα μοντέλα!!! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2015 από τον Tzitziloni Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=scottoiler%20site%3Amybike.gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tzitziloni 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Ωχ σόρρυ. Δεν ήξερα ότι υπήρχε ήδη σαν θέμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Θεωρώ με ένα καλό σπρέυ και μιά αυτολιπαινόμενη αλυσίδα,το 99% των μοτοσυκλετών μας είναι κομπλέ. Θα πρέπει να υπάρχει ειδική περίπτωση να απαιτεί τέτοιο εξειδικευμένο (μαρκετινίστικο!) προϊόν. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 δεν υπαρχετε..... μπορειτε να ριξετε 150ε για αλυσιδα και γραναζια και να ξοδεψετε 200 για να την λιπαινετε..... αντι να λιπαινετε μια στο τοσο και αφου κανει τον κυκλο ζωης ττους να βαλετε μια καινουργια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Ανάλογα τη χρήση, πχ. αν ταξιδεύεις συνέχεια το θεωρώ απαραίτητο. Παλαιότερα υπήρχαν μηχανικά συστήματα αυτόματης λίπανσης, σήμερα είναι ηλεκτρικά και πιο εξελιγμένα. Το αστείο είναι ότι πριν πολλά χρόνια που το είχε βάλει ένας γνωστός αρκετοί τον κορόιδευαν, σήμερα αυτοί που τον κορόιδευαν έχουν βάλει όλοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Οι μάγκες στη scottoiler είναι φαρμακείο κανονικό. 15 λίρες κοστίζει το ένα λίτρο ανταλλακτικό λάδι. 3 λίρες δίνουν ένα πλαστικό συνδετηράκι Τ ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο φυσικός 1.350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Έχω το scottoiler στο VFR από το 1999. Κάνει πολύ καλή δουλειά και βέβαια χρησιμοποιώ λάδι εμπορίου και όχι το δικό τους. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως λερώνει τη ζάντα (όχι το λάστιχο) αλλά το θεωρώ μικρό πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Εγω παντως προτιμω να τη φροντιζω μονος μου. Δεν ειναι κατι δα και τοσο δυσκολο βασικα. Να, βλεποντας αυτα που λεει ο Νικος για τους scottoiler και κατι αλλα παπια με το ροδελακι που κραταει τα απειρα μποσικα παρατημενων αλυσιδων...δεν ξερω. Μπορει να ακουγομαι κακος αλλα ειμαστε πολυ φυγοπονοι. Νομιζω... 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos Pallikaras 347 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 δεν υπαρχετε..... μπορειτε να ριξετε 150ε για αλυσιδα και γραναζια και να ξοδεψετε 200 για να την λιπαινετε..... αντι να λιπαινετε μια στο τοσο και αφου κανει τον κυκλο ζωης ττους να βαλετε μια καινουργια ¨Ενα σέτ αλυσίδα γρανάζια για το παπί σου κοστίζει 40-50 ευρώ ενώ ένα σετ για μηχανή μεγάλου κυβισμού κοστίζει 150+....οπότε προσπαθώ να την κρατώ σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορώ ώστε να μην θέλω συνεχώς αλλαγή....φιλικά πάντα! Εγω παντως προτιμω να τη φροντιζω μονος μου. Δεν ειναι κατι δα και τοσο δυσκολο βασικα. Να, βλεποντας αυτα που λεει ο Νικος για τους scottoiler και κατι αλλα παπια με το ροδελακι που κραταει τα απειρα μποσικα παρατημενων αλυσιδων...δεν ξερω. Μπορει να ακουγομαι κακος αλλα ειμαστε πολυ φυγοπονοι. Νομιζω... Ναι ρε Τόλη δεν έχεις άδικο αλλά πιστεύω οτι ένας μηχανισμός σαν τον σκοτοιλερ κάνει πολύ καλή δουλειά...τώρα αυτό το ροδελάκι δεν ξέρω κατα ποσο κανει δουλεια.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Εγω δε θα το βαζα. Αλλα και οι επιλογες ειναι προσωπικη υποθεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Αυτολιπαινόμενη αλυσίδα και καλό γράσο και άσε τα scottoiler 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καθαρισμα και σπρει λαδιου ή γρασου... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2015 από τον HLIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Το κιτ οπως και να το κανουμε λιπαινει συνεχομενα την αλυσιδα και οχι μια στο τοσο, αυτο μειωνει τις τριβες αρα και τις θερμοκρασιες, μεγαλωνει τη ζωη της αλυσιδας αλλα η αποσβεση γινεται σταδιακα, το θεμα ειναι οτι το κοστος ειναι τσιμπιμενο, για ατομα που κανουν ταξιδαρες ή γί' αυτους που δεν εχουν και πολυ χρονο να ασχοληθουν ειναι καλη περιπτωση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Ας υποθεσουμε οτι μια καλη αλυσιδα με O-ring ή X-ring, χρειαζεται λιπανση καθε 800-1000 km. Αυτο σημαινει, για καποιον που χρησιμοποιει περιστασιακα την μοτοσικλετα του, ή για μικρες διαδρομες ως επι το πλειστον, πως θα χρειαστεις περιπου μια φορα καθε 45-60 μερες να ασχοληθεις 3 λεπτα, να ριξεις λιγο λαδι στην αλυσιδα σου. Αξιζει; Αν ομως, εισαι ο τυπος που με την μοτοσικλετα σου, κανεις συχνα πολυημερα ταξιδια, τοτε θα χρειαστει. Γιατι 1-2 φορες τον χρονο, θα κανεις 400-600χλμ ανα μερα, για 4-5 μερες. Δεν θες μετα απο τοσες ωρες οδηγησης, στο τελος καθε μερας, να εχεις το μυαλο σου και στην λιπανση αλυσιδας. Εκει, ναι, αξιζει. Για τους υπολοιπους, κοινους χρηστες μοτοσικλετων, πιστευω πως ειναι απλα ενα αχρηστο μαρκετινιστικο προϊον. Αρα, η απαντηση ειναι, τι χρηση κανεις με την μοτοσικλετα σου; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2015 από τον r3negade Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agamoi-thytai 155 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Το εχω βάλει απο την πρώτη στιγμή που πήρα το V-Strom. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Ειδικά όταν κυκλοφορείς με κάθε καιρό ειναι σημαντικό. Δεν νομίζω πως ειναι για τεμπέληδες. Θεωρώ πως ειναι μια ασφάλεια επιπλέον. Και χρησιμοποιώ άσχετο λάδι απο τη μέρα που τελείωσε το δικό του. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) 8ε κ βγαζει χρονια,ενα κουταλακι τη φορα 1ε κ στα ταξιδια ενα σπρει 5ε,δεν πιανει χωρο.. συνολο13ε ;14; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 3 , 2015 από τον John247 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Το προϊόν αυτό στάζει δύο σταγόνες λάδι το λεπτό,όταν είσαι εν κινήσει. Αν εκείνη την ώρα είσαι σε χωματόδρομο με αυξημένα επίπεδα σκόνης, δεν θα ανακατευτεί το λάδι με τη σκόνη,με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Υπάρχουν και φθηνά, ημιαυτόματα συστηματα. Εφαρμόζονται σε βιομηχανίες / εργοστασια πχ. τροφίμων / αρτοποιίας, τσιμέντου, κεραμοποιίας κλπ. Τοποθετούνται σε σταθερά σημεία, και λιπαίνουν καδένες σε συνθήκες πολυ πιο αντίξοες απο περιβάλλον μοτό...(ανω των 300°c, σχ. υγρασία 100%, σκόνη απο πετρωματα, κραδασμοί απίθανοι, κλπ.) Ανοίγεις το βανάκι + εχει ροή. Φορτώνει με λάδι απο πάνω. Ή καταργειται η βουρτσα + μπαινει σωληνακι σταθερό για την αλυσιδα. ή ειναι, ολικής απώλειας = όσο λαδι μπει, θα κατεβει πάνω στην καδενα όσο κινειται . Η συναρμογη δεν ειναι δυσκολη, και λογικα ακομη θα υπάρχουν. Φθηνή λύση, και εχεις πάντα λάδι καβάντζα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Τα έχουμε ξαναπεί. Εν συντομία... Τη λίπανση που σου παρέχει ένας λιπαντής και το λάδι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την πετύχεις με το χέρι. (Εκτός και αν μετά από κάθε βόλτα λιπαίνεις...). Κάθε χιλιόμετρο που κάνουμε η λίπανση μειώνεται, ειδικά σε σημεία που δεν έχει στρώσει καλά, και κάποια στιγμή φτάνει να είναι ελάχιστη... Το θέμα το έχω ψάξει αρκετά, και έχω φτάσει μέχρι τις βιομηχανικές εφαρμογές, όπου εκεί συνήθως χρησιμοποιούν εμβάπτιση της αλυσίδας σε μπάνιο λαδιού αλλά και ψεκασμό... (υπάρχουν και μερικά ελάχιστα δίτροχα που χρησιμοποιούν εμβάπτιση...) Τι κερδίζεις; Οι φθορά της αλυσίδας και των γραναζιών πέφτει στο ελάχιστο, ενώ είναι και πιο ομοιόμορφη, και λιπαίνει και σημεία που τα σπρέι αδυνατούν να λιπάνουν. (Δεν είναι αρκετά λεπτόρευστα). Εκτός αυτού το λάδι ξεπλένει την αλυσίδα από σκόνες κλπ, διατηρώντας το εσωτερικό της πάντα καθαρό (που πέρα από το αισθητικό μειώνει τη φθορά), σε αντίθεση με τα σπρέι που τις προσελκύουν... Αποτέλεσμα; Να διπλασιάζεται τουλάχιστον η διάρκεια ζωής της αλυσίδας (είμαι συντηρητικός...) και να μειώνονται αναλογικά τα τεντώματα... Κερασάκι, ο χρόνος που γλιτώνεις με καθαρισμό και λίπανση. Υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας... Πότε δεν δουλεύει; Όταν η εγκατάσταση δεν γίνεται σωστά και το λάδι δεν πέφτει στο γρανάζι, όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα λιπαντικά, λάθος ιξώδες για τις περιβαλλοντικές θερμοκρασίες (ξεπερνιέται με τα ηλεκτρονικά αλλά τα ζορίζεις), και όταν η ροή λαδιού δεν είναι ανάλογη της ταχύτητας μας... Και φυσικά υπάρχει πάντα η περίπτωση να πέσεις σε ελαττωματική συσκευή... Για λάδι, το καταλληλότερο είναι το manual gear oil (γιατί περιέχει και MoS2) που είναι το πιο κοντινό στα πιο εξειδικευμένα...Και μην κολλάτε με τα πανάκριβα μοντέλα της Scottoiler, κ.α. τέτοια. Υπάρχουν και άλλα πολλά για κάθε βαλάντιο... π.χ. Tutoro... 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Με λίγη φαντασία + μαστορική, φτιαχνουμε και δικό μας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2015 Εγω παντως παρατηρησα οτι λιπαινω την αλυσιδα στο ΧR πριν το βουνο και οταν γυριζω εχει στεγνωσει, φυσικα δεν θα εβαζα ποτε κιτ σε ´κεινο το μηχανακι γιατι το βγαζω μια στο τοσο και τα χιλιομετρα ειναι λιγα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες