Jump to content
StelioZz

Πρωτο παπακι

Recommended Posts

το innova αν θυμαμαι καλα και το adress εχουν μπολικο χωρο στη σελα αν σε ενδιαφερει.

το suzuki adress πολλοι το θεωρουν ως το πιο ανετο

τωρα για αξιοπιστία, αμα βρεις κανενα να ειναι "made in japan" και οχι "made in indonesia" όπως το 99% προτιμησε το και ας ειναι οτι μαρκα θελει (kawasaki - honda - yamaha - suzuki)

crypton

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6104339/

adress

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6047806/

kazer

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6124416/

inova

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5735126/

wave

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6076465/

Τροποποιήθηκε από τον nikosk0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οκ ρε φιλε ευχαριστω για την βοηθεια. θα κοιταχτω περισσοτερο. μαλλον kaze R ή crypton

Αν αναφέρεσαι σε καινούρια , καλύτερα να πάρεις το kaze . Το crypton 110 το έχει φίλος και δεν αξίζει και πολύ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν βρισκω πολλα στην πατρα. για καποια honda η yahama που πηρα μου λεγανε μαλακιες. τεσπα δεν ξερω αν θα κανω μαλακια αλλα θα παω με αυτο. ετσι και αλλιως YOLO!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα ειμαι νεος στο forum. και αφου διαβασα μερικα αρθρα (vs) αποφασισα να αναρτησω εγω ενα νεο θεμα μηπως με βοηθησετε με τις δικες μου "αναγκες"

Αρχικα να σας ενημερωσω οτι πηρα διπλωμα α1 πριν 6 μηνες, νομιζω με το kymco visa r (99% σιγουρος).

Να πω την αληθεια με βολευε αρκετα (μονο το φρενο στο ποδι ήταν λιγο ψηλο αλλα αυτο φτιαχνεται φυσικα.

Επειδη ειμαι φοιτητης στην πατρα και δεν μενω στο κεντρο εχω βαρεθει την συγκοινωνια.Ετσι αποφασισα να αγορασω 1 καινουριο παπακι (δεν εχω τις γνωσεις και φοβαμαι να παρω μετα/σμενο) για να πηγαινω παν/μιο , κεντρο τα βραδια οποτε αρχισα να ψαχνομαι.

Στα περισσοτερα post ενδιαφερονται για τελικες και επιταχυνσεις, εμενα δεν με ενδιαφερει τιποτα απο τα 2 προς το παρον.

Αυτα που με ενδιαφερουν ειναι τα εξης

1) να αντεξει 5 χρονακια

2) να μην εχει μεγαλη καταναλωση

3) να ειναι βολικο στο καθισμα

4) να μην χρειαζεται συνεργειο καθε 10 μετρα/

5) να ειναι σχετικα φτηνο

Extra info δεν γνωριζω ΣΤΟΥΠΙ απο μηχανολογικα και "πειραγματα" ^.^

Budget: πανω απο 1600 πολυ δυσκολα

. (επειδη χρειαζομαι και αλλα 100 για το κρανος)

Ευχαριστω εκ των προτερων

PS αν παρω καποιο ακριβο επωνυμο θα ηθελα να μαθω αν μπορει να κανει την διαδρομη Πατρα-καλαματα με 2-3 στασεις)

Με βάση τον προϋπολογισμό σου, αν θέλεις καινούριο, μάλλον σε κινέζικο θα καταλήξεις. Για επώνυμο (ιαπωνικό) καινούριο θέλεις +++ στο budget σου. Μην ξεχνάς ότι για κράνος θα χρειαστείς αρκετά παραπάνω από 100 ευρώ και σίγουρα θα χρειαστείς και κανά μπουφανάκι μηχανής.

Οπότε έχουμε ή καινούριο κινέζικο ή μεταχειρισμένο ιαπωνικό. Για τα μεταχειρισμένα δεν θα σου πω κάτι. Αν είναι συντηρημένα σωστά, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Στα 100 - 125 κυβικά υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και βαλάντια! Καλό έλεγχο σε έμπειστο μηχανικό αφού εσύ δεν το έχεις και βουρ για βόλτες.

Αν επιλέξεις καινούριο κινέζικο εκεί ισχύουν κάποια πράγματα όπως τα έχω διαπιστώσει εγώ (κάτοχος κινέζικου). Όλα τα κινέζικα δεν είναι ίδια. Οπότε, ναι εδώ χρειάζεται να το ψάξεις με γνώμες κατόχων. Καλό όνομα έχουν τα daytona αλλά για εμένα είναι υπερτιμημένα. Υπάρχουν κάποιες μάρκες που έχουν βγει καλές. Επίσης, το δικό μου μου έχει βγει καλό και τα καινούρια αυτήν τη στιγμή παίζουν περίπου στα 1100 ευρώ και από ανταλλακτικά είναι σχετικά οκ. Αν καταλήξεις σε κινέζικο όμως, θα πρέπει να σκαμπάζεις από μηχανικά ή να έχεις κάποιο γνωστό που θα προσφερθεί να σε βοηθήσει αφιλοκερδώς για να μπορέσεις να κάνεις το μηχανάκι αξιόπιστο. Γιατί είναι παραπάνω από σίγουρο ότι ο κινέζος αργά ή γρήγορα (ότι και νά 'ναι) θα σου βγάλει θέματα. Θέματα που σαν ανταλλακτικά θα είναι φτηνά μεν, τα εργατικά σε μάστορα όμως, θα σου βγούνε πολλά.

Μεταχειρισμένο κινέζικο δεν θα στο πρότεινα, εκτός αν είναι από δικό σου άνθρωπο και ξέρεις το μηχανάκι...

Τώρα, στα 5 ερωτήματα που έκανες:

1)Είτε κινέζικο είτε ιαπωνικό μεταχειρισμένο, αν εξ' αρχής είναι σωστό και το συντηρήσεις και εσύ σωστά και δεν κάνεις καγκουριές, θα σου αντέξει παραπάνω από 5 χρόνια...

2)Η κατανάλωση στα "μαμά" παπιά 100 - 125 cc με καρμπυρατέρ κυμαίνεται στα (χοντρικά) 2,5 l/100km. Τα ψεκαστά καίνε ελαφρώς λιγότερο

3)Κανένα παπί δεν είναι αντικειμενικά, βολικό στο κάθισμα. Αυτό είναι θέμα συνήθειας και υπομονής δικής σου. Πάντως, αν η σέλα τους δεν είναι ταλαιπωρημένη, για τη χρήση που θέλεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

4)Αυτό έχει σχέση με το πως θα του φερθείς εσύ. Εκτός αν πέσεις σε κακό κινέζο ή ταλαιπωρημένο ιάπωνα, αν το συντηρείς σωστά (+τα παραπάνω που σου έγραψα για τα κινέζικα) θα κάνεις πολλά-πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα

5)Περί ορέξεως...

Συνοψίζοντας, η γνώμη μου είναι ότι για τη χρήση που θέλεις, ότι και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί να είναι σωστό. Τα "ύποπτα-πειραγμένα" μην τα κοιτάς καν, δεν κάνουν για εσένα.

Α!, ότι και αν πάρεις, το Πάτρα - Καλαμάτα θα το κάνουν χωρίς πρόβλημα, αν πηγαίνεις νορμάλ. Πρόβλημα θα έχει ο πισινός σου και η μέση σου, αν πλακωθείς χωρίς στάσεις. Αν το πάρεις χαλαρά και κάνεις τις στάσεις σου, όλα θα είναι οκ και θα το ευχαριστηθείς κιόλας. Ακόμα και τώρα και με τον κινέζο μου, όταν μου δίνεται η ευκαιρία για ταξιδάκι (200 - 300 χλμ) δεν λέω όχι και μέχρι τώρα έχω κάνει πολλά τέτοια, τα περισσότερα δικάβαλος!. Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω παρα πολυ ρε φιλε για την βοηθεια αυτη (και τον κοπο να γραψεις ενα τετοιο κειμενο). οπως ειπα μαλον θα παω με το daytona.Ετσι και αλλιως δεν σκαμπαζω απο αυτα και οι φιλοι μου ειναι ακομα χειροτεροι.Στην τελικη 18 χρονων ειμαι ελπιζω να μην γινει καμια στραβη στα πρωτα 1-2 χρονια και αποκτησω καποιες εμπειριες

Τροποποιήθηκε από τον StelioZz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα περισσότερα από αυτά που περιμένεις να σου βγάλει ένα "καλής ποιότητας" κινέζικο, συμπεριλαμβανομένου και του sprinter, μπορείς και μόνος σου να τα αντιμετωπίσεις με απλά εργαλεία και λίγο ψάξιμο. Αν αποκτήσεις κάποιες γενικές γνώσεις, εύκολα θα ανταπεξέλθεις. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ψάξιμο από εσένα, όρεξη και θέληση. Δεν σου λέω ότι θα μάθεις να κατεβάζεις και να λύνεις μοτέρ (και ούτε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο υπό νορμάλ συνθήκες), αλλά να αλλάξεις μια τσιμούχα που δακρύζει για παράδειγμα, δεν είναι κάτι φοβερό. Τέτοια απλά πράγματα θα σου βγάλει. Να θυμάσαι ότι τα κινέζικα έχουν άθλια πλαστικά και σπάνε για πλάκα, οπότε να έχεις σαν κανόνα όταν λύνεις για κάποιο λόγο τα πλαστικά, φρόντισε να αλλάξεις όλα τα αναλλώσιμα που είναι από κάτω με επώνυμα ώστε να μην χρειαστεί μετά από λίγο να ξαναλύσεις για κάτι άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι το γνωριζω αυτο και σκοπευω να το προσεχω (ελπιζω τουλαχιστον). τι εννοεις ολα τα αναλλωσιμα? οπως φιλτρακια κτλ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ηθελα επισης να κανω μια ερωτηση, ενα δερματινο καλο/ακριβο μπουφαν μπορει να αντικαταστησει τα ειδικα μπουφαν μηχανης? ειναι φυσικα αντιανεμικο,αδιαβροχο και σχετικα σκληρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για παράδειγμα, θα έρθει η ώρα να αλλάξεις μπουζί, ρύθμιση βαλβίδων και αλλαγή/πλύσιμο φίλτρου αέρα. Οπότε τα πλαστικά θα λυθούν. Ε, μαζί άλλαξε και τα σωληνάκια και το φίλτρο βενζίνης, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε απασχολήσουν.

Όσον αφορά στο μπουφάν, όχι δεν κάνει αυτό που λες. Τα τζάκετ μηχανής, πέρα από την προστασία από το κρύο και τη βροχή, έχουν ειδικά προστατευτικά για την κακιά την ώρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα