Jump to content
Sign in to follow this  
stavros-2stroker

Πώς να προστατεύσω το δίκτυο wifi ;

Recommended Posts

Επειδή καταλάθως έσβησα ολόκληρο σεντόνι που είχα γράψει , μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Από την πρώτη μέρα που εγκατέστησα το router μου άλλαξα το όνομα και το κωδικό που εμφανίζονται αλλά δεν πήραξα καμία άλλη ρύθμιση .Κάποια στιγμή είδα ότι το λαμπάκι του wifi αναβοσβήνει πολύ συχνά χωρίς να το χρησιμοποιώ εγώ αλλά νόμιζα ότι ήταν κάποιος συγγενής μου που για κάποιο διάστημα χρησιμοποιούσε εν γνώσει μου το wifi μου επειδή είχε ένα θέμα με το router του αλλά δεν ήταν αυτός τελικά .

Άλλαξα πολλές φορές username και password για την είσοδο στις ρυθμίσεις του router , όνομα και κωδικό wifi , έκανα το δίκτυο "αόρατο" ,το ρύθμισα να δέχεται συγκεκριμένες mac adresses , έβαλα να δέχεται μόνο ένα client στο wifi , έριξα την ισχύ του wifi στο 25% (άλλα μάλλον δεν έγινε τίποτα γιατί στα σημεία του σπιτιού που πέφτει το σήμα είναι ακόμα το ίδιο με πρώτα ) . Ενοείται πως τις ρυθμίσεις τις άλλαζα με το wifi κλειστό.

Παρ' όλα αυτά ακόμα και τώρα μόλις ανοίξω το wifi , το λαμπάκι αναβοσβήνει σα να είναι συνδεδεμένος κάποιος στο δίκτυο . Έψαξα με το wnet watcher , το wifikill από android και από την σελίδα με τις ρυθμίσεις του router αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κανένα , τι να κάνω ;

ΥΓ1

Υποψιάζομαι κάποιον αλλά μην μου πείτε για τσαμπουκάδες, δεν έχω στοιχεία ακόμα απλά υποθέσεις κάνω , δεν με ενδιαφέρει αυτή η λύση , προτιμώ λύση από το pc .

ΥΓ2

Μην μου πείτε πως είναι κάποια δική μου συσκευή που συνδέεται αυτόματα , δεν είναι ...

Βγαίνω γιατί έχω δουλεία :bye:,περιμένω ιδέες ...

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει αλλά αν έχεις οτε είναι πολύ εύκολο να σου σπάνε τον κωδικό με ένα application που κυκλοφορεί.

Το είδα με τα μάτια μου το προηγούμενο ΣΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη λίστα με τις συσκευές που έχουν συνδεθεί βλέπεις κάποια MAC που δεν αναγνωρίζεις;

Αν όχι τότε απλά το λαμπάκι αναβοσβήνει...γιατί έτσι.

Αν λειτουργείς WPA2 έχεις αλλάξει όνομα στο wifi και έχεις και ένα δυνατό password δεν έχεις θέμα (εκτός αν σε έχει βάλει στο μάτι η NSA ξέρω γω).

ΥΓ1. Mια μικρή πιθανότητα να στο σπάσουν είναι να έχει εγκατασταθεί στο PC που αλλάζεις τις ρυθμίσεις κάποιο πρόγραμμα καταγραφής του πληκτρολογίου σου αλλά δύσκολο το κόβω.

ΥΓ2. Δυνατά password είναι τα μακρυνάρια. Από το να έχεις κάποιο με 7-8 χαρακτήρες γεμάτο σύμβολα (@!#$) αριθμούς και γράμματα καλύτερα μια πρόταση μεγάλη χωρίς κενά (ξέρω κι εγώ tohondacbf250einaitokaliteromihanakipouexeibgeipote)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι WEP στο σπάω σε 5 λεπτά...Μόνο WPA και password κάτι το οποίο να μην υπάρχει σε λεξικό... πχ 3labr3$m3anmpor3is, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο... αν βάλεις τηλέφωνο, σε μία μέρα στο έχω βρει επίσης και WPA να έχεις...

Πιθανότατα τα λαμπάκια που βλέπεις δεν είναι επειδή είναι άλλος μέσα αλλά πιθανή επικοινωνία συσκευών σου με το μόντεμ, keepalives κτλ...για να το δεις θα μπεις στο μοντεμ σου, και να πας να δεις τι ΙΡ έχει δώσει ο DHCP σου... ψάξε για DHCP client list ή κάτι τέτοιο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός και αν ο γείτονας σου ανήκει στους anonymous δεν εχεις τίποτα να φοβάσαι. Με τόσους περιορισμους που εβαλες λίγο δύσκολο να μπορεσει κάποιος να μπει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Wpa2 και περιεργος είναι ο κωδικος και δεν βρίσκω ξένη mac.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δυσκολια του να επιλεξεις password.

"Πατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να αποτελειται απο τουλαχιστον 8 χαρακτηρες"

"Βραστη Πατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει κενα.

"Βραστηπατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να περιεχει τουλαχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα.

"1βραστηκωλοπατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να περιεχει τουλαχιστον 1 κεφαλαίο γραμμα.

"50βραστεςΚΩΛΟπατατες"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει περισσοτερα απο ενα διαδοχικα κεφαλαια γραμματα

"60ΒραστεςΚωλοΠατατεςΤουΚωλου,ΠουΘαΣαςΤιςΧωσωΣτονΚωλο"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει σημεία στίξης .

"ΕχωΑρχισειΝαΤαΠαιρνω50ΒραστεςΚωλοπατατεςΠουΘαΣαςΤιςΧωσωΣτονΚωλοΑνΔενΤοΔεχτειςΤωρα"

Συγγνωμη ο κωδικος αυτος ηδη χρησιμοποιείται..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν απενεργοποιήσεις το Wlan και συνδεθείς ενσύρματα,πάλι θα αναβοσβήνουν τα λαμπάκια.

Για μένα δεν υφίσταται leak.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις android κινητό, κατέβασε το Fing (δωρεάν). Βλέπεις πόσοι και ποιοί έχουν συνδεθεί στο Wifi σου.

Αν και όπως αναφέρθηκε, με αυτά που έχεις κάνει, δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Και σε εμένα αναβοσβήνει καμιά φορά χωρίς να χρησιμοποιείται το ασύρματο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλου κακού, κατέβασε και την δωρεάν εφαρμογή Fing απο το Google Play, με την οποια (αφου συνδεθεις με το router σου) , μπορεις να δεις ποσες και πιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες σε αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λαμπάκι δεν είναι τίποτα. Μπορεί να αναβοσβήνει για οποιονδήποτε λόγο, χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση. Αν έχεις συνδέσεις μπορείς να τις δεις πιθανώς στο router σου (το εύκολο) ή π.χ. με κάποιο sniffer στο δίκτυο σου (το δύσκολο).

Εν πάση περίπτωσή αν χρησιμοποιείς WPA2 και ένα καλό - δυνατό passoword μην ασχολείσαι, μια χαρά είσαι... Είσαι οκ εκτός και αν έχεις WEP ενεργοποιημένο που είναι τρύπιο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάλε WPA2 PSK κρυπτογράφηση και ένα σύνθετο password. Τα WEP σπάνε αρκετά εύκολα από κάποιον που ξέρει 2-3 πραγματάκια από δίκτυα. Επίσης το WPA σπάει με έναν εύκολο κωδικό εάν ο "κακούλης" έχει καλό λεξικό. Αυτά τώρα για κάποιον που ξέρει κάποια πραγματάκια. Κάποια router που έχουν πάνω το default password σπάνε ακόμα πιο εύκολα ακόμα και από κάποιον που δεν έχει ιδέα χρησιμοποιώντας έτοιμα προγραμματάκια. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να αλλάξεις τον κωδικό. Αρχικά κάνε reset το router σου, άλλαξε του στην συνέχεια το όνομα, και επέλεξε το WPA2 με ένα σύνθετο κωδικό και θα είσαι μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικο να αναβοσβηνει το λαμπακι.

Το εχω παρατηρησει και εγω σε πολλα router.

Οποτε μην αγχωνεσαι δε σου κλεβει κανεις ιντερνετ.

Παντως βαλε WPA και κανα κωδικο περιεργο και δε νομιζω να ασχοληθει καν να σπασει κανενας το δικο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πιθανότερο είναι πως αναβοσβήνει γιατί έτσι γουστάρει.

Στο δικό αναβοσβήνει από την πρώτη μέρα χωρίς να είναι συνδεδεμένο τίποτα.

Έτσι είναι η λειτουργία του λέει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δυσκολια του να επιλεξεις password.

"Πατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να αποτελειται απο τουλαχιστον 8 χαρακτηρες"

"Βραστη Πατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει κενα.

"Βραστηπατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να περιεχει τουλαχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα.

"1βραστηκωλοπατατα"

Συγγνωμη ο κωδικος πρεπει να περιεχει τουλαχιστον 1 κεφαλαίο γραμμα.

"50βραστεςΚΩΛΟπατατες"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει περισσοτερα απο ενα διαδοχικα κεφαλαια γραμματα

"60ΒραστεςΚωλοΠατατεςΤουΚωλου,ΠουΘαΣαςΤιςΧωσωΣτονΚωλο"

Συγγνωμη ο κωδικος δεν μπορει να περιεχει σημεία στίξης .

"ΕχωΑρχισειΝαΤαΠαιρνω50ΒραστεςΚωλοπατατεςΠουΘαΣαςΤιςΧωσωΣτονΚωλοΑνΔενΤοΔεχτειςΤωρα"

Συγγνωμη ο κωδικος αυτος ηδη χρησιμοποιείται..

:worshippy: :worshippy: γελαω σαν τον ηλιθιο,επικο ποστ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι, κάποιος με τις απαραίτητες γνώσεις για να σπάσει ένα καλά ασφαλισμένο δίκτυο, θα το κάνει μια φορά (για εκπαιδευτικούς σκόπους ή για την πρόκληση) και δεν θα ασχοληθεί ξανά,ούτε ζημιά θα σου κάνει. Είναι απλά χάσιμο χρόνου, και χρόνος σημαίνει γνώση, σιγά μην τον σπαταλήσει.

Τα τσουτσέκια που το παίζουν χακεράδες με έτοιμα προγραμματάκια και applications είναι απλά άσχετοι και στην πρώτη δυσκολία που θα συναντήσει το υπερ-πρόγραμμά τους τα παρατάνε,οπότε μην σκας,τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τα έχεις.Γεμίσαμε υπερ-hackers που δεν ξέρουν τι σημαίνει γραμμή εντολών πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν απενεργοποιήσεις το Wlan και συνδεθείς ενσύρματα,πάλι θα αναβοσβήνουν τα λαμπάκια.

Για μένα δεν υφίσταται leak.

όταν συνδέονται ενσύρματα το lan1(η οποίο άλλο χρησιμοποιώ δεν αναβοσβηνει τρέλα αλλά μονο όταν πρεπει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι, κάποιος με τις απαραίτητες γνώσεις για να σπάσει ένα καλά ασφαλισμένο δίκτυο, θα το κάνει μια φορά (για εκπαιδευτικούς σκόπους ή για την πρόκληση) και δεν θα ασχοληθεί ξανά,ούτε ζημιά θα σου κάνει. Είναι απλά χάσιμο χρόνου, και χρόνος σημαίνει γνώση, σιγά μην τον σπαταλήσει.

Τα τσουτσέκια που το παίζουν χακεράδες με έτοιμα προγραμματάκια και applications είναι απλά άσχετοι και στην πρώτη δυσκολία που θα συναντήσει το υπερ-πρόγραμμά τους τα παρατάνε,οπότε μην σκας,τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τα έχεις.Γεμίσαμε υπερ-hackers που δεν ξέρουν τι σημαίνει γραμμή εντολών πλέον.

ή αν δεν έχει ίντερνετ! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όταν συνδέονται ενσύρματα το lan1(η οποίο άλλο χρησιμοποιώ δεν αναβοσβηνει τρέλα αλλά μονο όταν πρεπει

Μην συγκρίνεις... Δουλεύουν με πολύ διαφορετικό τρόπο. Το WiFi τρώει παρεμβολές (αναγκαστικά), στέλνει διάφορα σήματα και δεν συμμαζεύεται... Το λαμπάκι είναι ενδεικτικό. Δεν σημαίνει ότι αφορά πακέτα δεδομένων...

Ο μόνος τρόπος να δεις αν έχεις συνδέσεις είναι μέσω του router (αν δίνει τέτοια πληροφορία) ή κάποιου εργαλείου που βλέπει τι γίνεται στο δίκτυο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσω του router δεν έχω κάποια mac αλλά εδώ το ξεκλειδώνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα(αν υπάρχει τελικά ο περιβόητος"χακερ") μια mac δεν θα μπορεί να κρύψει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν βάζω νέο κωδικό , το πρόβλημα εξαφανίζεται μέχρι να το αφήσω κάποια φορά ανοικτό για λίγο παραπάνω , μέχρι να ξανααλλάξω κωδικό . Κάποιος π@στης έχει ανοικτό pc 24/7 με πρόγραμμα για να σπάει κωδικούς .Ούτως ή άλλως είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω powerline για να μην έχω ακτινοβολία , τώρα υποχρεώνομαι. Το πρόβλημα μου με το powerline είναι ότι έχω τριφασικό ρεύμα (με τις πρίζες που θα χρησιμοποιήσω σε άλλη φάση η κάθε μία) και δεν δουλεύουν όλα . Από ότι έχω ακούσει τα devolo δουλεύουν στο τριφασικό αλλά στο e-shop και στο public που με βολεύουν για να μην μπλέξω με ταχυδρομεία και courier δεν τα έχει (για την ακρίβεια το e-shop έχει διαθέσιμο ένα σετ των 112€) . Θα ποστάρω μερικά από το e-shop και το public και όποιος ξέρει αν κάποιο από αυτά δουλεύει σε τριφασικό να απαντήσει .

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/av500-powerline-adapter-starter-kit-tl-pa4020pkit/prod6850097pp/ στα σχόλια το skroutz κάποιος γράφει ότι δουλεύουν και σε διαφορετικές φάσεις αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος γιατί αλλιώς θα πετάξω 50€ που δεν περισσεύουν .

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa2010pkit-av200-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612529

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010pkit-av500-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612535

http://www.e-shop.gr/netgear-xavb5401-powerline-500-passthru-kit-p-PER.616895

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω κάποια TP-Link (όταν πάω σπίτι θα δω μοντέλο) τα οποία δουλεύουν σε τριφασικό. Και τα 2 είναι σε πολύπριζο.

Υποθέτω πώς όλα τα TP-Link θα δουλεύουν εφ'όσον δουλεύουν τα δικά μου που είναι 5 χρονών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα