Jump to content
Miskin

Δημοπρασίες στο ebay

Recommended Posts

Ύστερα από προτροπή του τσιε είπα να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις έχω πάνω στις δημοπρασίες στο ebay. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, τι είναι το ebay, πως κάνουμε λογαριασμό, αν θέλει paypal και πως φτιάχνουμε λογαριασμό στο paypal, κλπ, γιατί κυρίως τα έχω κάνει εδώ και καιρό και έχω ξεχάσει (ή μπορεί κάτι να άλλαξε) πως γίνεται. Εδώ θα γράψω αποκλειστικά για δημοπρασίες από τη πλευρά του αγοραστή.

Καταρχήν να πω ότι έχω πάρει μέρος σε εκατοντάδες δημοπρασίες, έχω κερδίσει πάνω από 150 με τα ποσά να κυμαίνονται από 1€ ως 100 €. Δε θυμάμαι να έχω δώσει παραπάνω λεφτά. Εξάλλου "χτυπάω" συνήθως εργαλεία, ανταλλακτικά, και πιο σπάνια παρελκόμενα παιχνιδομηχανών για το γιο μου.

Το 80% των δημοπρασιών που παρακολουθώ είναι στο ebay.de λόγω χαμηλών μεταφορικών, φθηνών εργαλείων (πολύ πιο φθηνά από το ebay.co.uk) και νομίσματος. Οι υπόλοιπες είναι Αγγλία, Γαλλία και παλιότερα κάποιους συγκεκριμένους πωλητές στην Αμερική.

Εδώ θα γράψω για δημοπρασίες στο ebay.de μιας και είναι πιο δύσκολες λόγω γλώσσας. Να πω ότι δε μιλάω γρι Γερμανικά.

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε μια δημοπρασία που σας ενδιαφέρει, π.χ. τη παρακάτω

http://www.ebay.de/i...=item4ae2517529

Αποφασίζετε να χτυπήσετε τη δημοπρασία (τώρα που γράφω είναι στα 40.76 €) στα 42 €. Αμ δε

10mm1qr.jpg

Ο συγκεκριμένος πωλητής δέχεται bids από κάποιες χώρες που μέσα σε αυτές δεν είναι η Ελλάδα. Έχει να κάνει με το shipping και υποψιάζομαι (μιας και από τον συγκεκριμένο πωλητή έχω ψωνίσει παλιότερα) με χαμένα πακέτα στα ελληνικά ταχυδρομεία.

2qvxyth.jpg

Δηλαδή θα μου πείτε αν δε γράφει Ελλάδα στο Shipping δεν ασχολούμαστε; Φυσικά και ασχολούμαστε! Απλώς του στέλνουμε ένα μύνημα πριν "χτυπήσουμε" και τον ρωτάμε τον άνθρωπο αν στέλνει Ελλάδα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα σε άλλη δημοπρασία που δέχεται bids από Ελλάδα.

Να πω εδώ κάτι πολύ σημαντικό που όμως δε ξέρω που οφείλεται. Αν μπεις στη σελίδα του παραπάνω πωλητή από το ebay.de θα δεις ότι έχει αρκετά αντικείμενα σε δημοπρασία

http://www.ebay.de/u...=p2047675.l2559

Αν όμως πας μέσω ebay.co.uk, δε φαίνεται τίποτα!

http://www.ebay.co.u...788.m1543.l2754

Δε ξέρω που οφείλεται αυτό, αν κάποιος γνωρίζει ας το γράψει!

Συνεχίζω βρίσκοντας μια δημοπρασία άλλη που με ενδιαφέρει

http://www.ebay.de/i...K%3AMEBIDX%3AIT

στο shipping γράφει μόνο "Γερμανία". Δε πτοούμαστε και πάμε λίγο παρακάτω στη σελίδα για να κάνουμε ερώτηση

34yocnd.jpg

Πατάμε τον σύνδεσμο και μας πάει εδώ

2uf52r6.jpg

Επιλέγουμε το Versand (shipping) και

2927jts.jpg

εμφανίζεται η σελίδα που γράφει κάποιες λεπτομέρειες για το shipping. Το μόνο που σας απασχολεί είναι το πρώτο βελάκι και γράφει με ποια εταιρία γίνεται η αποστολή. Αυτός εδώ γράφει μια γενικότητα "paketversand" που σημαίνει "package shipping" (geia soy re google translate). Οι περισσότεροι στη Γερμανία γράφουν DHL (καλό αυτό γιατί 9 στους 10 στέλνουν Ελλάδα) και κάποιοι Hermes (κακό αυτό γιατί 9 στους 10 δεν στέλνουν Ελλάδα).

Το "paketversand" δε μας λέει τίποτις οπότε επιλέγουμε το 2ο βελάκι και πατάμε το μπλε κουμπάκι για να τον ρωτήσουμε στα ίσα!

2qtvksy.jpg

Σύμφωνα με το google translate η φράση "Haben Sie nach Griechenland versenden? Gruß" σημαίνει "Do you ship to Greece? Greetings".

Σχεδόν όλοι απαντάνε είτε θετικά (γράφωντας και το ποσό των μεταφορικών) είτε αρνητικά. Ο συγκεκριμένος μου απάντησε

29w0cog.jpg

Τα μεταφορικά με DHL είναι

http://www.dhl.de/de...iechenland.html

Μέχρι 2 kg 9 € και μέχρι 5 kg 17 €. Αυτά είναι και τα πιο συνηθισμένα μεταφορικά που ζητάνε. Ο φίλος από πάνω με τα 14 € δε μας τα λέει καλά... :aggressive:

Να πω πως όποια εταιρία και να γράφει το shipping, εμείς πρέπει να κάνουμε την ερώτηση για να είμαστε καλυμμένοι. Μη σου ζητάει μετά 40 € ο γύφτος..

Συνεχίζετε....

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αφού μάθουμε το κόστος των μεταφορικών κοιτάμε τους τρόπους πληρωμής.

2wok9bo.jpg

Ο πιο σίγουρος, απλός και γρήγορος τρόπος είναι το paypal. Δε χάνεις λεφτά. Όμως έχω πληρώσει πολλές φορές (πάνω από 20) με transfer, έμβασμα δηλαδή. Από το ebanking της τράπεζάς μου στο λογαριασμό του πωλητή. Μόνο μια φορά έχω χάσει λεφτά γιατί ο πωλητής έστειλε το δέμα με μια #@$%εταιρία (νομίζω DPD) η οποία εδώ στην Ελλάδα $#%$#%22@@!!!! Ξανάστειλε πίσω το δέμα στον πωλητή δίχως να έρθει σε επαφή μαζί μου, ο πωλητής το κράτησε και έχασα τα λεφτά δίχως να προλάβω να δώσω αρνητική ψήφο στο πωλητή (είχαν περάσει μήνες). Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Ζητάς από το πωλητή τα "bank details" (αν δε στις βγάλει αυτόματα το ebay), κάνεις τη κατάθεση και περιμένεις.

Μη με ρωτήσετε πως πληρώνουμε με paypal, υπάρχουν άπειροι οδηγοί στο νετ. :rtfm:

Πάμε τώρα στην ουσία της δημοπρασίας :popcorn:

Θεωρώ ότι υπάρχουν 2 τρόποι για να χτυπήσετε μια δημοπρασία.

Ο πρώτος είναι να αποφασίσετε πόσα λεφτά θα δίνατε για το αντικείμενο που ενδιαφέρεστε, ας πούμε 10 €, να δώσετε bid αυτά τα λεφτά και να περιμένετε τι θα γίνει. Αυτό εγώ δε το κάνω διότι ανεβάζεις τη τιμή δίχως λόγο (επειδή βαριέσαι να έχεις το νου σου) και δε ξέρω αν ο πωλητής έχει ένα δεύτερο λογαριασμό και σου ανεβάσει τη τιμή στα 9.5 € λίγο πριν λήξει η δημοπρασία (νομίζω ότι ο πωλητής μπορεί να βλέπει μέχρι πόσα λεφτά είναι το υψηλότερο bid) και να το πάρεις 9.5 € αντί 5 € ξερω γω...

Εγώ χτυπώ συνήθως μισό με ένα € παραπάνω από αυτό που βλέπω ασχέτως αν αυτό με κάνει highest bidder. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό! :grin: Εκεί θα δώσω το ποσό που θέλω, 10" πριν λήξει η δημοπρασία που γίνεται χαμός. :shoot:

Αν χάσω πάω παρακάτω.... Αν κερδίσω όμως τι γίνεται;

Συνεχίζετε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν έχετε κερδίσει ένα αντικείμενο που αναγράφεται το κόστος των μεταφορικών όπως αυτό

http://www.ebay.de/i...K%3AMEBIDX%3AIT

τότε απλώς ακολουθείτε το σύνδεσμο στο email που σας ήρθε ή ακόμα καλύτερα κάνετε τη πληρωμή μέσω του λογαριασμού σας στο ebay (My Ebay Summary).

Αν όμως δεν γράφει τα μεταφορικά και έχετε επικοινωνήσει προηγουμένως με το πωλητή ρωτώντας τα κόστη των μεταφορικών, τότε αν αργήσει να σας στείλει το λογαριασμό, του στέλνετε ένα "total amount request" (στα γερμανικά φυσικά) ενας σύνδεσμος, που θα βρείτε αν ακολουθήσετε το σύνδεσμο για τη πληρωμή. Δε μπορώ να σας το δείξω με φωτογραφίες γιατί αυτή τη στιγμή δε έχω κάποια απλήρωτη αγορά.

Νομίζω ότι μια κεντρική ιδέα έχω δώσει, αν έχετε απορίες ή κι άλλες πληροφορίες, ποστάρετε. Γενικώς τα αντικείμενα στις δημοπρασίες είναι ότι ακριβώς περιγράφει ο πωλητής. Δε κοροϊδεύουν γιατί δε θέλουν την αρνητική ψήφο. Να επιλέγετε πωλητές με πολλές συναλλαγές και πάνω από 99% δημοτικότητα

Αυτός πιο πάνω με τη Facom συλλογή είναι επαγγελματίας με 25581 συναλλαγές και 99.6% θετικές ψήφους. Ο πιο πάνω με το torx κατσαβίδι της Gedore έχει 500 συναλλαγές και 100% θετικές ψήφους. Αν κάποιος έχει, ας πούμε, 98% και λίγες συναλλαγές, μπείτε να δείτε γιατί έχει πάρει αρνητική ψήφο, μπορεί να έπεσε σε υποχόνδριο αγοραστή.

:cheers:

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εύγε συνάδελφε για την προσπάθεια.

Για εκείνο που ρώτησες: εξαρτάτε πώς "σετάρει" τα προιόντα του για πώληση στο ebay, γιαυτό άλλα εμφανίζονται στο de και άλλα στο uk. Επίσης στο uk θα πρέπει να ποστάρει αγγλικό κείμενο που σημαίνει διπλή δουλειά για αυτόν και που πίστεψέ με είναι χρονοβόρο και σπασ@ρχίδικο αν δεν είσαι μεγάλος πωλητής για να χρησιμοποιείς ειδική σύμβαση με το ebay και ειδικό πρόγραμμα για να ανεβάζεις τα προιόντα μαζικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ο φίλος από πάνω με τα 14 € δε μας τα λέει καλά... :aggressive:

Να πω πως όποια εταιρία και να γράφει το shipping, εμείς πρέπει να κάνουμε την ερώτηση για να είμαστε καλυμμένοι. Μη σου ζητάει μετά 40 € ο γύφτος..

Ζητά 14ε, διοτι ειναι οτι να'ναι ο τυπος.

Για μεσα στη Γερμανία, ζητα 3.80....

'Νταξ...

Σχετικά με την ερωτηση, μπορει να γινει στα Αγγλικά. Θα μπει ο πωλητης στην διαδικασία, να κανει τη μεταφραση και να μας απαντησει πάλι στα Αγγλικά.

Αποφευγω να κανω google translate, διοτι ισως γινει λανθασμενη συνεννόηση, και καταλήξουμε με case open, οπου θα πρεπει να μιλαμε...Γερμανικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν υπαρχουν ομως ολα στο Ε-bay...

πχ εγω που εψαχνα για ανταλλακτικα για το μοτερακι μου (astrea grand αμιζο) οσο και αν εψαχνα ειτε στο .com ειτε στο .co.uk ειτε στο .it ειτε στο .de δεν μπορεσα να βρω πολλα παρα μονο κατι κυλινδρους, δισκακια συμπλεκτη και τακακια ταμπουρων δοκιμαζοντας ολα σχεδον τα ονοματα που ξερω για την συγκεκριμενη παπια (ΕΧ5 dream, Wave 100, Comel κτλ) και το ιδιο ισχυει και για το SUPRA.

Μεγαλη προσοχη στο τι αγοραζετε

Μπορει να λεει η γενικη περιγραφη οτι κανει αλλα αν κοιταξετε λεπτομερειες να μην ειναι για το δικο σας μοντελο

ΠΧ μια απλη αναζητηση για το Honda C90 και αυτοματως βρισκεις αυτο

http://www.ebay.com/itm/MU-Burgundy-Red-hard-Saddle-bag-fits-Vulcan-Roadliner-900-Shadow-VTX-C50-C90-/391007830170?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Make%3AHonda&hash=item5b09e2009a&vxp=mtr#vi-ilComp

Αν δειτε την γενικη περιγραφη γραφει

MU Burgundy Red hard Saddle bag fits Vulcan Roadliner 900 Shadow VTX C50 C90 (Fits: Honda)

Και αμα το βαλετε πανω στο C90 χωρις να χρειαστει το μισο κοψιμο απλα βαλτε φωτο :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ας σχολιάσω κάποια που ξέρω.

1. Τα λίστινκ (η κάθε "αγγελία" δηλαδή) εμφανίζονται σε όποια χώρα τα ανεβάσει,αν μπει ebay.co.uk κι ανεβάσει εκεί ένα,θα φαίνεται στο ebay.co.uk/tokatastimatoukathenos το συγκεκριμένο αντικείμενο κλπ.

2. Υπάρχει ένα συν με την ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων κι αυτό είναι το ότι μπορεί να τα δει το ιμπέι,αν δηλαδή πάει κάτι στραβά,παράδειγμα σας έχει πει 5€ μεταφορικά και ζητήσει 30€, του λέτε ότι σας έχει πει 5€ κι αν δεν υπάρχει λόγος για την αύξηση ας πούμε, μιλάτε με το ιμπέι και του χαλάτε το μαγαζάκι.

3. Ο πωλητής μπορεί να δει το κάθε μπιντ που γίνεται κι από ποιον.

Καλές αγορές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να συμπληρώσω κάτι κρίσιμο για το τελωνείο.

Για είδη εκτός Ευρωπαικής Ενωσης η μέγιστη τιμή που περνάει χωρίς να φορολογείται είναι 34,5$ USD συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών. (μπορείτε να το τσεκάρετε απλά αν παρετε τηλ. το εδώ γραφείο της DHL).

Αυτό λέει ο νόμος. Αν τα προιόντα έρχονται με απλό ταχυδρομείο οπότε αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ τη διανομή, οπότε πιθανότατα, επαναλαμβάνω πιθανότατα δεν θα πληρώσετε τελωνείο ας είναι παραπάνω το ποσό.

Αν όμως διανομέας είναι κάποια courier και κυρίως ισχύει αυτό για την DHL τότε αφού ο αποστολέας έχει δηλώσει την τιμή στην DHL κατά την αποστολή του δέματος τότε χτυπάει αυτόματα το σύστημά τους στο τελωνείο και πέφτει φόρος, ΦΠΑ, και κόστος εκτελωνισμού κοινώς νταβατζιλίκη.(Το ιδίως για την DHL ισχύει γιατί η DHL εχει μεγάλο τμήμα εδώ στον ΕΛ. Βενιζέλο και κονομάνε από τους εκτελωνισμούς τρελλά οπότε το κυνηγάνε το θέμα).

Τι κάνουμε τότε, επικοινωνούμε με τον πωλητή για το αν μπορεί να μας τα στείλει και να δηλώσει ολικό κόστος 30$ USD συμπεριλαμβανομένου των ταχυδρομικών.

Αν ναι τότε προχωράμε στην αγορά με περισσότερη ασφάλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ το παραπάνω κόλπο ισχύει για μικρά δέματα και για την DHL, αν όμως το δέμα είναι ογκώδες και βαρύ τότε το ανοίγουν και ανάλογα του τι περιέχει και πόσα, υπάρχει πιθανότητα να την γλιτώσει κανείς, αν το έχει παρακάνει όμως σου ζητάνε αποδεικτικό πληρωμής στο εξωτερικο, μέχρι και εκτύπωση από το αποδεικτικό του Paypal μου έχουν ζητήσει για να κοστολογίσουν πραγματικά και να φορολογήσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θεωρώ ότι υπάρχουν 2 τρόποι για να χτυπήσετε μια δημοπρασία.

Ο πρώτος είναι να αποφασίσετε πόσα λεφτά θα δίνατε για το αντικείμενο που ενδιαφέρεστε, ας πούμε 10 €, να δώσετε bid αυτά τα λεφτά και να περιμένετε τι θα γίνει. Αυτό εγώ δε το κάνω διότι ανεβάζεις τη τιμή δίχως λόγο (επειδή βαριέσαι να έχεις το νου σου) και δε ξέρω αν ο πωλητής έχει ένα δεύτερο λογαριασμό και σου ανεβάσει τη τιμή στα 9.5 € λίγο πριν λήξει η δημοπρασία (νομίζω ότι ο πωλητής μπορεί να βλέπει μέχρι πόσα λεφτά είναι το υψηλότερο bid) και να το πάρεις 9.5 € αντί 5 € ξερω γω...

Κάποτε, το 2008 κάνανε κατι τέτοια. Μαζεμενοι, φιλαρακια σε σπίτια κλπ...

Τους ξετρυπωσε φυσικά το ι-μπέι και παραπέμθηκαν σε δικη στο αμέρικα.

Γενικά, δεν γλυτωνεις.

Τα'χουν σκεφτει πριν απο σενα, για σενα. B)

Και γενικά οι πωλητες, περνανε κόσκινο.

Αλλη περίπτωση, ειναι πρωτοεμφανιζόμενοι πωλητες με 2ψήφια αστερια / reviews.

Ειναι ρίσκο, αλλά ειναι ΚΑΙ ευκαιρία (τις πιο πολλές φορές) .

Μου'χει κάτσει (μαζι με άλλους...72 buyers! ) kαι ψωνιζαμε ενα fleece σε τιμη κανόνι.

Μετα απο 2 εβδομαδες αναμονη στα μειλ, και με πληρωμενο το ρουχο, άνοιξα case.

Μολις άνοιξα, αρχισαν τα excuse me / sorry for the delay = σε 1 εβδομαδα ηρθε.

1 μηνα μετά, δεν υπήρχε καν ο πωλητης.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μισκιν μπραβο για το θεμα πολυ καλο! :clapping:

να πω κατι που ανακαλυψα τυχαια σημερα καθως εκανα εξασκηση στα απταιστα γερμανικα μου.

πες οτι βλεπεις μια αγγελια στο γερμανικο e-bay και δεν βγαζεις ακρη γιατι τα γραφει ολα στα γερμανικα, αν κανεις αντιγραφη ολοκληρου του ονοματος του προιοντος και μετα ανοιξεις σε αλλη καρτελα το διεθνες e-bay και κανεις επικολληση του ονοματος και μετα αναζητηση σου βρισκει το προιον και ναι μεν η περιγραφη κ.λ.π. παραμενουν στην γερμανικη γλωσσα αλλα οι κατευθυντηριες οδηγιες ειναι πλεον στα αγγλικα.

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μισκιν, τα τελευταια 10 σεξ, το ανεβαζεις παλι μισο με ενα ευρω? ή δινεις κανα 5ευρω παραπανω για να φας τους αλλους που θα ανεβασουν μισο με ενα ευρω? και τελικα ειναι θεμα τυχης? ποιανου το πακέτο δεδομένων θα φτασει τελευταιο στον σερβερ του ιμπει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μισκιν, τα τελευταια 10 σεξ, το ανεβαζεις παλι μισο με ενα ευρω? ή δινεις κανα 5ευρω παραπανω για να φας τους αλλους που θα ανεβασουν μισο με ενα ευρω? και τελικα ειναι θεμα τυχης? ποιανου το πακέτο δεδομένων θα φτασει τελευταιο στον σερβερ του ιμπει?

Οταν π.χ. ενα αντικειμενο εχει προσφορα στα 10€ και εσυ πας να κανεις προσφορα 200€ η προσφορα δεν θα αυξηθει στα 200€ αλλα στα 12.5€.

Ομως, οταν καποιος αλλος παει να χτυπησει με 14€ αμεσως-αμεσως η προσφορα ανεβαινει απο σενα στα 15€ (auto-bid). Οποτε ειναι κατι που μπορεις να κανεις στο τελος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εξαρτάται. Αν το θέλεις πολύ το προιόν, τότε τα τελευταία δευτερόλεπτα * βάζεις το maximum που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις, διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να τη χάσεις τη δημοπρασία από αυτούς που θα βάλουν 5ευρα . Αν δεν πολυκαίγεσαι, μπορείς να ρισκάρεις με λιγότερα ή και ψίχουλα.

*10 τα θεωρώ πολλά, υπάρχει χρόνος αντίδρασης απ' τους άλλους και προτείνω τα 2-3-4 δευτερόλεπτα, αναλόγως ταχύτητας σου στο ποντίκι και ταχύτητας της σύνδεσής σου.

Υ.γ. πολύ καλό, Miskin

Αγοράζω συνήθως απ' το com, από usa, με usps, priority mail ή standard international. Μόνο μία φορά πλήρωσα τελωνείο, όταν επέλεξα express mail. Μακρυά από ups, εκτός αν είναι προπληρωμένο το κόστος εκτελωνισμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιος οδηγος. :_thumbsup:

Δεν εχω παρει μερος σε καμια δημοπρασια μεχρι τωρα, οποτε θα συμβουλευτω το παρον θεματακι αν ερθει η στιγμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστώ παιδιά, να πω επίσης ότι αν δώσετε bid ας πούμε, 16 € και πάλι δεν είστε highest bidder ΑΛΛΑ το highest bid είναι 16 €(και όχι 16.5 €) τότε ξαναχτυπήστε γιατί έχετε κάνει το ίδιο χτύπημα με τον πρώτο απλώς προηγείται στη σειρά. Μη το χάσετε για μισό ευρώ!

μισκιν, τα τελευταια 10 σεξ, το ανεβαζεις παλι μισο με ενα ευρω? ή δινεις κανα 5ευρω παραπανω για να φας τους αλλους που θα ανεβασουν μισο με ενα ευρω? και τελικα ειναι θεμα τυχης? ποιανου το πακέτο δεδομένων θα φτασει τελευταιο στον σερβερ του ιμπει?

Όχι ρε συ 1 ευρώ, θα το χτυπήσω όσο με παίρνει. Όσο είχα αποφασίσει από πριν, άντε λίγο παραπάνω, εξαρτάται από τις συνθήκες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

.......... και προτείνω τα 2-3-4 δευτερόλεπτα, αναλόγως ταχύτητας σου στο ποντίκι και ταχύτητας της σύνδεσής σου.

Ετσι. :_thumbsup:

Ακόμη καλύτερα, ειναι να έχετε 3-4 καρτέλες ανοιγμένες + έτοιμα τα ποσά, ωστε να μπορειτε να ''παίξετε'' άμεσα το ποσό.

Επίσης, φαινεται καλύτερα και γρηγορότερα η αντίστροφη μέτρηση και το outbid.

Γενικά, στα τελευταια δευτερόλεπτα πέφτουν τα θηρία + καταβροχθίζουν τη δημοπρασία....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

νομιζω οτι θα γινω υπερκαταναλωτικος αν μπω σε τετοιο τρυπακι ρε μαλακες :Ρ ουτε τζογος να ηταν :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πηρα με 7 ευρω και φρι σιπινγκ! τους γαμησα ολους ! τους εκανα μπάι νάου, και θα το θυμούνται για καιρό ! :Ρ χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω παλι εχω την εντυπωση οτι παιζει και πολυ απατεωνια και εξηγουμαι.

εγω παρει πολλα πραματα με δηποπρασιες. παντα μου κανει εντυπωση πως ενω εχει αρχικη κατι 1 ευρω π.χ σε καποια φαση και ενω ολα τα πονταρισματα πανε ομαλα ανα 2 -3 - 5 ευρω βλεπεις καποιον και εχει παει το πονταρισμα 20 ευρω πανω.

και πιστευω οτι μπαινουν με αλλο email οι ιδιοι οι πωλητες για να αυξησουν τις τιμες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

υπαρχει κατωτατο μπιντ? μπορει να τυχει να δωσει ο ιδιοκτητης κατι σε πολυ πολυ λιγοτερη τιμη απο οσο θελει?

μια στο εκατομμυριο βγαινει η συλλογη τζεντορε απο 140 που αναμενεται, να βγει 30 ευρώ. παιζει κατωτατο?(δεν μιλαω για την αρχικη τιμη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

υπαρχει κατωτατο μπιντ? μπορει να τυχει να δωσει ο ιδιοκτητης κατι σε πολυ πολυ λιγοτερη τιμη απο οσο θελει?

μια στο εκατομμυριο βγαινει η συλλογη τζεντορε απο 140 που αναμενεται, να βγει 30 ευρώ. παιζει κατωτατο?(δεν μιλαω για την αρχικη τιμη)

παιζει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω παλι εχω την εντυπωση οτι παιζει και πολυ απατεωνια και εξηγουμαι.

εγω παρει πολλα πραματα με δηποπρασιες. παντα μου κανει εντυπωση πως ενω εχει αρχικη κατι 1 ευρω π.χ σε καποια φαση και ενω ολα τα πονταρισματα πανε ομαλα ανα 2 -3 - 5 ευρω βλεπεις καποιον και εχει παει το πονταρισμα 20 ευρω πανω.

και πιστευω οτι μπαινουν με αλλο email οι ιδιοι οι πωλητες για να αυξησουν τις τιμες

Δε λέω ότι δε συμβαίνει (αν και τώρα τελευταία τους τσακώνει το ebay όπως έγραψαν και πιο πίσω) αλλά αν εγώ ποντάρω με το 1ο τρόπο που περιέγραψα, πάω δηλαδή και βάλω τα χρήματα που θα έδινα για το αντικείμενο, ας πούμε 30 € και το bid από 2 € π.χ. πάει στα 2.5 €. Αν εσύ που σκέφτεσαι και ποντάρεις με τον ίδιο τρόπο πας και βάλεις 20 €, γιατί τόσο το αξιολογείς, αυτομάτως το highest bid πάει από τα 2.5 € στα 20.5 €. Γι' αυτό και δε λέει έτσι γιατί ανεβάζεις τη τιμή του αντικειμένου.

υπαρχει κατωτατο μπιντ? μπορει να τυχει να δωσει ο ιδιοκτητης κατι σε πολυ πολυ λιγοτερη τιμη απο οσο θελει?

μια στο εκατομμυριο βγαινει η συλλογη τζεντορε απο 140 που αναμενεται, να βγει 30 ευρώ. παιζει κατωτατο?(δεν μιλαω για την αρχικη τιμη)

Ναι υπάρχει επιλογή για τον πωλητή να βάλει κατώτατη τιμή, την οποία όταν δεν έχει πιάσει ακόμα η δημοπρασία, γράφει "reserve not met". Αν το γκουγκλάρεις θα καταλάβεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

2h5ju42.jpg

Μπορεί κάποιος να βάλει στην αρχική σελίδα του ebay να του βγάζει αυτά που παρακολουθεί, π.χ. εμένα μου βγάζει όλες τις δημοπρασίες με λέξεις-κλειδιά (μάρκες και τύπους εργαλείων) που σας ενδιαφέρουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χρησιμότατο το θέμα και μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες να το ετοιμάσεις. :_thumbsup:

Η δική μου απορία, ως χρήστης που έχει συμμετάσχει σε μόλις 5-6 δημοπρασίες (κερδίζοντας 1 και μοναδική!) είναι η εξής:

Οι έχοντες συμμετάσχει σε πολύ περισσότερες, παρατηρειτε καθόλου δημοπρασίες άνευ ιδιαίτερης συμμετοχής; Δεν μιλάω πχ για την περίπτωση που πωλείται panigale με αρχικά bids του 5ευρου, αλλά έχω πετύχει τύπο που δημοπραττούσε το σύνολο του γκαράζ του, ήτοι καμιά 200αρια αφίσες των 70s.

Αξίζει να συμμετάσχει κανείς σε, ας τις αποκαλέσω χαμηλότερου ενδιαφέροντος, auctions αν δεν διαθέτει τον χρόνο και την υπομονή να είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα πάνω από το ebay; Ή θα τον φάνε οι πιο.. λιγούρηδες ή έχοντες scripts?

Τροποποιήθηκε από τον estebahn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...