Jump to content
o_xlapatsas

Είσαι μοτοσυκλετιστής. Θα ήθελες να δεις το παιδί σου μοτοσυκλετιστή;

436 ψήφοι

1. 1. Θα ήθελες το παιδί σου να ακολουθήσει "τα ίχνη σου";

• Ναί. Θέλω να του μεταδώσω το "μικρόβιο", θέλω να τον δω στα ίχνη μου
      49
    • Θα συζητούσα μαζί του το ενδεχόμενο να θελήσει να με ακολουθήσει, αλλά δεν θα τον πίεζα.
      53
    • ΕΑΝ μου εξέφραζε ενδιαφέρον, θα συζητούσαμε για τα υπέρ και τα κατά, και θα άφηνα την απόφαση πάνω του
      260
    • Μπα...ξέρω τους κινδύνους και προτιμώ να είμαι ήσυχος...
      46

Recommended Posts

Πρεπει να πιασουμε μια κουβεντα αντιστοιχη "τι θα κανουμε οι μπαμπαδες αμα η κορη μάς φερει γαμπρο καγκουράκο ...ναουμε γέρο στην μπαντα να κανω μια σουζα με το μοτορι σου και την κορη σου απανω..."...εκει να δω ποσο Πολιτισμενοι ειμεθα... :hunter::grin:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Aπο το κινέζικο μινι κρος που εμαθαν δέκα παιδιά ......................

στο sx super cross ...............

H μεγαλύτερη μοτοευτυχία κάθε μοτομπαμπά !!!!!!!!!!!!!!!

kinezos601_n_zpsd90b5fd4.jpgsupercrossn_zps05ec2006.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέχρι τώρα συνειδητά δεν έγραψα κάτι , αν και έχω δύο γιούς 25 και 16 χρονών.

Ήθελα να δω τις απαντήσεις σας και να δω και από άλλες οπτικές γωνίες ( που πιθανόν να μην είχα σκεφτεί ) το θέμα.

Που καταλήγω ?

Αν το παιδί είναι αδιάφορο ( ο μεγάλος μου ) , δεν σκαλίζεις το θέμα. Μια Γερμανική παροιμία λέει: Μην ξυπνάς το θηρίο που κοιμάται.

Αν το παιδί γουστάρει ( ο μικρός μου ) , φροντίζεις να του μιλάς και να του δείχνεις συνέχεια το πως θα επιβιώσει , επάνω στις δυο ρόδες.

Πότε θα οδηγήσει επιθετικά , πότε θα οδηγήσει αμυντικά , πως θα φρενάρει , πως θα μιλήσει σε πιθανό έλεγχο.

Και το κυριότερο για εμένα , πως θα '' ψυχογραφήσει '' τους άλλους οδηγούς και πεζούς που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ποιοί στατιστικά είναι οι πιο επικίνδυνοι , όπως σμαρτάκηδες - σκουτεράκηδες ( σόρυ Σάββας :tooth: ) , οδηγοί στρατιωτικών οχημάτων , γυναίκες , παππούδες κλπ.

Τα διπλώματα , ασφάλειες , κράνη , φυσικά και εννοούνται.

Από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός παίδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα να δω τις απαντήσεις σας και να δω και από άλλες οπτικές γωνίες ( που πιθανόν να μην είχα σκεφτεί ) το θέμα.

Που καταλήγω ?

Αν το παιδί είναι αδιάφορο ( ο μεγάλος μου ) , δεν σκαλίζεις το θέμα. Μια Γερμανική παροιμία λέει: Μην ξυπνάς το θηρίο που κοιμάται.

Αν το παιδί γουστάρει ( ο μικρός μου ) , φροντίζεις να του μιλάς και να του δείχνεις συνέχεια το πως θα επιβιώσει , επάνω στις δυο ρόδες.

Πότε θα οδηγήσει επιθετικά , πότε θα οδηγήσει αμυντικά , πως θα φρενάρει , πως θα μιλήσει σε πιθανό έλεγχο.

Και το κυριότερο για εμένα , πως θα '' ψυχογραφήσει '' τους άλλους οδηγούς και πεζούς που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ποιοί στατιστικά είναι οι πιο επικίνδυνοι , όπως σμαρτάκηδες - σκουτεράκηδες ( σόρυ Σάββας :tooth: ) , οδηγοί στρατιωτικών οχημάτων , γυναίκες , παππούδες κλπ.

Νο οφένς σειρούλα ξέρω τι εννοείς ακριβώς και είμαι μαζί σου αλλά συμπεριέλαβε και τους λοιπούς δίκυκλους διότι προσωπικά βλέπω άπειρους από κάθε κατηγορία να κάνουν ότι θέλεις , για νάμαστε δίκαιοι ε ?

Μην αρχίσω τα παραδείγματα και μη βάλω την κάμερα επάνω και σας δείξω ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΜΗ ΣΚΟΥΤΕΡΑΚΗΔΕΣ να δίνουν ρεσιτάλ......σόρυ γκάις αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νο οφένς σειρούλα ξέρω τι εννοείς ακριβώς και είμαι μαζί σου αλλά συμπεριέλαβε και τους λοιπούς δίκυκλους διότι προσωπικά βλέπω άπειρους από κάθε κατηγορία να κάνουν ότι θέλεις , για νάμαστε δίκαιοι ε ?

Μην αρχίσω τα παραδείγματα και μη βάλω την κάμερα επάνω και σας δείξω ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΜΗ ΣΚΟΥΤΕΡΑΚΗΔΕΣ να δίνουν ρεσιτάλ......σόρυ γκάις αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Σιγά ρε σάββα μη σου έθιξαν και το σπίτι...

σαν τους σκουτεράκηδες δεν έχει... πως να το κάνουμε, δεν νιώθουν τα παλικάρια απλά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά ρε σάββα μη σου έθιξαν και το σπίτι...

σαν τους σκουτεράκηδες δεν έχει... πως να το κάνουμε, δεν νιώθουν τα παλικάρια απλά...

Μπάαα εγώ άλλα βλέπω εδώ έξω τώρα αν εσύ δεν τα βλέπεις μάλλον εθελοτυφλείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποπτεύομαι, ότι ο Καρδινάλιος Χαλκίδας εννοεί ότι ΔΕΝ ξερεις/ουμε, το πότε θα του'ρθει η γλύκα για μοτό.

Και ασχετως του πότε θα γινει αυτό, ΝΑ ειναι τουλάχιστον έτοιμο.

Το γεγονός ότι δεν του αρέσουν -ΑΣΧΕΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ-, είναι ελάσσονος σημασίας.

Οι καταλυτικοί παράγοντες που ΘΑ βρεθούν μπροστα του, είναι τυχαίοι + άγνωστοι. (ωστε να κάτσει η μπίλια στο πράσινο)

Τουλάχιστον, ΑΝ κάτσει, να ειναι έτοιμο.

Λέγε ορε Καρδινάλιε, αυτό λές ?

Δηλαδή τί μου λέτε? Να κάνω προληπτικά εκπαίδευση μήπως και του αρέσει αργότερα? Oh mon Dieu. :plaf: :D

Μα τότε εμμέσως πλην σαφώς το "σπρώχνω" προς τα κει. Ωραία λογική έχετε ρε σεις.... αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω. :lac: Δεν ξύνομαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

Άμα δε συγκινείται απ' τα 2τροχα, απλά κάνω την πάπια και το σταυρό μου. :pray: :lol:

Άμα και όταν συγκινηθεί, τότε θα δω τα σημάδια (αν είναι κανά περαστικό πείσμα, ζήλεια, μιμητισμός) και αν είναι μικρόβιο, τότε ΔΕΝ το γλιτώνουμε και αρχίζουμε εκπαίδευση όσο μπορούμε καλύτερη (δόξα τω Θεό, παραδείγματα άπειρα και τακτικές οδήγησης δοκιμασμένες).

Ουσιαστικά, συμφωνώ απόλυτα με τον καρντάση τον Γιάννη. :respekt:

Που καταλήγω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή τί μου λέτε? Να κάνω προληπτικά εκπαίδευση μήπως και του αρέσει αργότερα? Oh mon Dieu. :plaf: :D

Μα τότε εμμέσως πλην σαφώς το "σπρώχνω" προς τα κει. Ωραία λογική έχετε ρε σεις.... αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω. :lac: Δεν ξύνομαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

Κωστή η καλύτερη εξειδικευμένη προληπτική εκπαίδευση για εμένα είναι το ποδήλατο. Και λέω εξειδικευμένη γιατί οποιαδήποτε "εκπαίδευση" προς την κατεύθυνση της ωριμότητας, της εσωτερικής ισορροπίας αλλά και του αθλητισμού είναι κατ΄εμέ και προετοιμασία για οδήγηση μηχανής.

Το ποδήλατο μπορεί από πολύ μικρή ηλικία να καλωδιώσει τον εγκέφαλο και το σώμα για την δίτροχη ισορροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί παγκόσμιοι ήταν ως παιδιά ποδηλάτες.

Συνήθως τα παιδιά το λατρεύουν οπότε δεν θέλει σπρώξιμο, ακόμα και αν χρειαστεί λίγο σπρώξιμο δεν βλέπω κάτι κακό αφού το παιδί έχει μόνο να κερδίσει. Επαφή με το σώμα, επαφή με την φύση, επαφή με το γονιό, επαφή με άλλα παιδιά, επαφή με την ελευθερία, ισορροπία ανάμεσα στην έξαψη και τον κίνδυνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστή η καλύτερη εξειδικευμένη προληπτική εκπαίδευση για εμένα είναι το ποδήλατο. Και λέω εξειδικευμένη γιατί οποιαδήποτε "εκπαίδευση" προς την κατεύθυνση της ωριμότητας, της εσωτερικής ισορροπίας αλλά και του αθλητισμού είναι κατ΄εμέ και προετοιμασία για οδήγηση μηχανής.

Το ποδήλατο μπορεί από πολύ μικρή ηλικία να καλωδιώσει τον εγκέφαλο και το σώμα για την δίτροχη ισορροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί παγκόσμιοι ήταν ως παιδιά ποδηλάτες.

Συνήθως τα παιδιά το λατρεύουν οπότε δεν θέλει σπρώξιμο, ακόμα και αν χρειαστεί λίγο σπρώξιμο δεν βλέπω κάτι κακό αφού το παιδί έχει μόνο να κερδίσει. Επαφή με το σώμα, επαφή με την φύση, επαφή με το γονιό, επαφή με άλλα παιδιά, επαφή με την ελευθερία, ισορροπία ανάμεσα στην έξαψη και τον κίνδυνο.

Εννοείται και συμφωνώ. :yes:

Απλά δεν αναφέρθηκα στο ποδήλατο, καθώς δεν έχει σχέση νομίζω με τη μηχανή όσον αφορά το πού (ή πρέπει να) κινούνται αμφότερα (αν κινείσαι με το ποδήλατο σε πόλεις σαν την Αθήνα και σε λεωφόρους, κινδυνεύεις εξίσου), αλλά και σε ταχύτητα.

Σαφώς και το ποδήλατο είναι η καλύτερη μέθοδος εξάσκησης και διασκέδασης ενός παιδιού σε 2τροχο.

Προσωπικά μεγάλωσα πάνω σε ποδήλατα, σε φάση να λένε όλοι στον πατέρα μου "αυτό το παιδί δεν το έχουμε δει να περπατάει, όλο καβάλα στο ποδήλατο είναι". :lol:

Σαφώς και με βοήθησε απεριόριστα στο να μάθω ισορροπία αλλά και τους κινδύνους γλιστρήματος σε πιο soft επίπεδα όταν υπήρχε πτώση. Ήμουν όμως σε χωριό με μηδαμινή κίνηση τροχοφόρων.

Στη μικρή έχω ήδη πάρει το 2ο ποδήλατο (2τροχο με βοηθητικές) και το πάει τάπα μες το σπίτι. :peep: Κάνει τη διαδρομή σαλόνι-τραπεζαρία-διάδρομος και παίρνει κάτι στροφές άλλο να σου λέω κι άλλο να τη βλέπεις..... :lipssealed:Δεν τρακάρει ποτέ σε τοίχους (σαϊνί το μικρό σαν τον μπαμπά της). :tooth: :P

Το ότι ένα παιδί όμως έχει ή κάνει ποδήλατο ΔΕΝ σημαίνει ότι μεγαλώνοντας θα θέλει οπωσδήποτε να μεταπηδήσει σε μοτοσυκλέτα.

Τρανό παράδειγμα όλοι οι τότε φίλοι μου. Όλοι είχαμε ποδήλατα, ελάχιστοι πήραν μηχανές.

Ειδικά αν έχει σαβουριαστεί μερικές φορές με το ποδήλατο, κάλλιστα μπορεί να δει με άλλο μάτι το 2τροχο και να το αποφύγει από μόνο του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα λέμε...... για τους άνετους και μοντέρνους. :mB_kalo_e:

paidi_motosukleta1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα το εκανα ποτε! Αλλο το παιδικο καθισματακι στο ποδηλατο και αλλο στο μηχανακι.

Δικαβαλο θα κατσει απο πισω μου μονο οταν φτανει οπως πρεπει τα μαρσπιε και φτανει να με αγκαλιασει κανονικα για να κρατιεται, εννοειται με πληρη εξοπλισμο, οχι που βλεπω κατι παιδακια σαν κρεμασμενα στην πισω σελα και αλλα τετοια απαραδεκτα.

Τροποποιήθηκε από τον peterpan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μενα ολος ο κινδυνος της μηχανης ειναι στο μυαλο. Με αυτη την σκεψη προχωρησα και στην αγορα μεγαλης. Οδηγουσα honda astrea με λαστιχο 6 ετιας φρενα μηδεν και τιμονι στραβο απο ατυχημα. Το οδηγουσα 4 χρονια και μου λεγαν οτι το Fz6 θα ναι επικινδυνο γιατι εχει αλογα. Ουτε καν! Το Fz6 ειναι πολυ ποιο ασφαλες απ ολα που ειχα, αλλα εχω δει και το κοντερ σπανια να ανεβαινει πανω απο 80 σε επαχιακους και πανω απο 140 εγνατια. Κοτα? Ναι κοτα γιατι οχι.

Τωρα εχω 3 κορες και κοιτα προβλημα! Θα ανεβαινουν σε μηχανακια, ω ναι θα ανεβαινουν. Εκει με καιει ασχημα, θα κανω τα παντα να εχουν το δικο τους μηχανακι, εστω σκουτερακι, θα κανω τα παντα να ειναι αυτες ο οδηγος. Θελω να τους μεταδωσω την ευθυνη και τη γνωση για τον κινδυνο που κρυβουν οι μηχανες μικρες η μεγαλες. Θα θελα να δω καποια απο αυτες να με ακολουθουν με μεγαλη μηχανη σε ταξιδια.

Με αλλα λογια να εχουν μηχανη δε με πειραζει, να ειναι συνεπιβατες με αγχωνει ιδιαιτερα.

Τροποποιήθηκε από τον nikos_f3n

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα και όταν συγκινηθεί, τότε θα δω τα σημάδια (αν είναι κανά περαστικό πείσμα, ζήλεια, μιμητισμός) και αν είναι μικρόβιο, τότε ΔΕΝ το γλιτώνουμε και αρχίζουμε εκπαίδευση όσο μπορούμε καλύτερη (δόξα τω Θεό, παραδείγματα άπειρα και τακτικές οδήγησης δοκιμασμένες).

Ωραίες οι απόψεις, και συμφωνω.

Ομως, θα σας βαλω δύσκολο σενάριο, αλλά πραγματικό. (με εμένα πρωταγωνιστη)

Καλοκαίρι 1988.

5 φίλοι, εχουμε πάει Μήλο.

Και φυσικά, νοικιάσαμε 2 μοτό, κατι DT 50 + παπί.(ενας μόνο είχε δίπλωμα μοτό. Οι υπολοιποι ειχαμε μόνο για ΙΧ..)

Οι δικοί μας, δεν το μαθαν ποτέ.

Διοτι, ΔΕΝ συνεβη κατι.....

Ουτε να οδηγαμε ξεραμε, ουτε ειχαμε φυσικά μοτό δικό μας, οκ ποδηλατο ξεραμε, αλλά τα υπόλοιπα δεν ειχαμε ιδεα.

Ουτε οι δικοι μας γονεις, ειναι σχετικοί.

Τιποτα.

0.

Το γεγονος, οτι ''το'χα με τη μοτό'' δεν αποτελεί δικαιολογία, ουτε θα με εβγαζε απο την δυσκολη θεση σε ενδεχομενη στραβη.

Το γεγονος παραμενει.

Πηρα τα ρίσκα μου, οδηγησα το DT 3κάβαλο, και αλωνισαμε τη Μήλο.

Κοιτωντας πίσω, θα προτιμουσα να μου'χε πεί κάποιος 5 πράγματα, και οχι να τραβιεμαι the hard way.

Κανεις όμως, στο περιβάλλον μου, ΔΕΝ ειχε σχεση με μοτό.

Και μεχρι να παω στη Μήλο, δεν ειχα οδηγησει καν με συμπλέκτη. Κανα παπί, δανεικό το τετραγωνο απο περιέργεια....

Και ουτε ειχα εκδηλώσει καν ενδιαφερον για 2τροχο.

Ουτε καν.

Αυτό εννοώ.

Ειναι άγνωστο πότε θα συμβεί, και ΠΟΥ θα ειναι ΤΟΤΕ ο γονιός.

Σε μας, ηταν 86 ν.μ. μακρυά.

Και δεν ειχαν ιδέα.

3 αδέρφια είμαστε, και όλοι με μοτό.

Μάθαμε, ο ενας τον αλλο, την άλλη.

Αυτά.

Για πειτε. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα να διαβάσω όλο το thread πριν απαντήσω.

Δεν έχω προλάβει τόσες μέρες να ασχοληθώ όπως πρέπει αλλά ακόμα τίποτα.

Θα απαντήσω σύντομα και όταν διαβάσω όλο το thread μπορεί να γράψω και μερικά ακόμα πράγματα.

Η τσούπα μου είναι ακόμα μικρή. Μόλις 7.5.

Έχει σαφείς ενδείξεις πως της αρέσουν οι μοτοσυκλέτες και επιπλέον έχει και καθημερινά ερεθίσματα αφού οδηγούμε δίκυκλα και οι δυο γονείς της.

Έστω κι αν το ένα είναι scooter (vespa) [sorry Σάββα :tooth: :lol:]

Ναι, θα την κατευθύνω προς τα δίκυκλα.

Αφενός δε θα μπορέσω να της το αρνηθώ στο μέλλον αν το ζητήσει (δεν υπάρχει επιχείρημα για να της πω όχι από τη στιγμή που οδηγώ καθημερινά 2κυκλο), αφετέρου προτιμώ σαφώς να της παρέχω το δικό της δίκυκλο που θα οδηγήσει μετά από την σωστή εκπαίδευση που θα της κάνω (είτε μόνος είτε σε συνδυασμό με κάποιο σχολείο, πχ riding του Χούντρα) παρά να ανέβει σε μηχανάκι φίλης/φίλου/αμόρε που πιθανότατα να έχει γονείς κάφρους που δε του έδειξαν/έμαθαν κάτι ως προς την οδήγηση (ή συνδυαστικά μπορεί να κυκλοφορεί με παρτάλι κλπ)

Ναι είναι υψηλότατο ρίσκο, αλλά είναι μέχρι ενός σημείου ελεγχόμενο και χαμηλότερο από το να βολτάρει με άσχετους....

Κράνος το έχει ήδη συνηθήσει. Θα φοράει και τη μπουφανιά της/γάντια, θα με έχει συνοδέψει και σε εκδρομούλες με τη μηχανή για να βουτήξει στα πιο βαθιά και βλέπουμε!!

Μακάρι να είμαστε καλά οικονομικά για να δεχθεί πολύ καλύτερη και εξειδικευμένη εκπαίδευση αλλά και ίσως και κάποιο μικρό μηχανάκι (μονόγκαζο) για πρόβες και βασικές αρχές σε κλειστούς χώρους (πάρκινγκ, αλάνες κοκ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κράνος το έχει ήδη συνηθήσει. Θα φοράει και τη μπουφανιά της/γάντια, θα με έχει συνοδέψει και σε εκδρομούλες με τη μηχανή για να βουτήξει στα πιο βαθιά και βλέπουμε!!

Ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην καβαλήσει ποτέ ξανά μηχανάκι :lol: :lol: :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να σας ακολουθήσουν σε βόλτες είναι πιθανόν αλλά όχι σίγουρο, οι έχοντες κόρες,..........οι έχοντες υιούς κάτι θα κάνετε, οι λοιποί ....θα δείξει.......

Έχετε υπόψη σας ότι τα θηλυκά τα φυλάνε τα σάπια πολύυυυυυ με ότι αυτό συνεπάγεται και πάλι ξαναλέω υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα συνήθως.

Τροποποιήθηκε από τον ΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως τον ΠαναγιωτηςΚ πολύ τον χαίρομαι που έχει παρέα του την κορακλα του την Αγγελική. Πολύ μάχιμος συνεπιβάτης και πολύ καλη παρέα! Για μένα τέτοιες σχέσεις αποτελούν πρότυπο και μακάρι να αξιωθω και εγώ μια μέρα να κάνω το ίδιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα λέμε...... για τους άνετους και μοντέρνους. :mB_kalo_e:

paidi_motosukleta1.jpg

ΠΟΤΕ.

Σε περιπτωση σαβουρας δεν θα απελευθερωθει απο την μηχανη ( οτι και αν παθει), αλλα θα παρασυρθει μαζι της και μαλλον το αποτελεσμα ειναι αναμενομενο, θες δεν θες..

Δεν θελω να πιστεψω οτι ειναι αληθινη φωτο και οτι αυτη η μαλακια πωλειται..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θελω να πιστεψω οτι ειναι αληθινη φωτο και οτι αυτη η μαλακια πωλειται..

Child-on-back-of-bike.jpg

κανονικοτατα και με εγκριση TUV...ασφαλεστατο αφου το παιδι απλα καθεται στο καθισμα προστασιας,παταει σε ειδικους ιμαντες σωστοτερα και πιο σταθερα και και δεν ειναι δεμενο εκει στο καθισμα...Ειναι δηλαδη για να εχει καλυτερη ασφαλεια εν κινησει και πιο καλη θεση σε σχεση με την σελα(δεν πεφτει δεν γλυστραει ...). Οσο κι αν φαινεται "καπως" ειναι καλυτερο απο το να καθεται στην απλη σελα...

Δεν το ειχα ποτέ,ουτε θα το παρω...ομως δεν παυει να ειναι ασφαλές :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές αλλά ξέρω ότι όταν έκανα παιδιά άλλαξα από τρίπορτο σε ΘΗΡΙΟ και τάσκασα χοντρά, όχι ποτέ δεν τάβαλα μικρά επάνω σε μοτοσακό και ποτέ δεν θα τόκανα...άποψή μου ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές αλλά ...όχι ποτέ δεν τάβαλα μικρά επάνω σε μοτοσακό και ποτέ δεν θα τόκανα...

και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ εσυ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΒΒΑ!!! :clapping:

σκεψου να μαθαινανε απο μικρα σε σκουτερ...παει ο μοτοσυκλετισμος!!! :grin: :mB_kalo_e: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ εσυ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΒΒΑ!!! :clapping:

σκεψου να μαθαινανε απο μικρα σε σκουτερ...παει ο μοτοσυκλετισμος!!! :grin::mB_kalo_e::crazy:

Και άμα μαθαίνανε σε ΜΑΟΥΝΕΣ θάτανε καλύτεροι Καπεταναίοι ? :crazy:

Μαθούλη μαουνιέρη προπελομερκελάκια, τότε είχα ΚΑΙ σκούτερ αλλά όχι ως κύριο αλλά ΠΑΝΤΑ ΤΖΑΠΑΝΙ ! :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το μαθαινα το παιδί από μικρό , ώστε να γίνει κομμάτι του εαυτού του...όπως η γλώσσα και η ομιλία , έτσι και αυτό...ώστε φτάνοντας σε κατάλληλη ηλικία να είναι συνηδητοποιημένο , και να έχει αποκτήσει οδηγική συμπεριφορά , αλλά και λογική-φόβο για το δεξί γκρίπ....

Εννοείτε ότι μεσα σε πίστες θα μου φάει πολλά λεφτά....χαχαχα....καλύτερα όμως εκεί παρά σε νοσοκομεία....

Έπειτα θα του δίνω βιβλία του Βροχίδη ή του Jupiter ή ότι άλλο σχετικό , γιατί εδώ που τα λέμε...Life is an incredible adventure.....or it's nothing at all !!!!

Παρά όλα αυτά όμως...η διαχείριση των ''φρένων'' στη λογική και το πάθος , νομίζω πρεπει να διδαχθεί μέσα και από άλλα adventure σπορ ταυτοχρονα όπως σκι , ή κάτι αλλο όμορφα αλλά έντονο....

Ίσως κάποτε βολτάρουμε μαζί τον κόσμο...ίσως όχι...αλλά το πνεύμα της παρούσας απάντησης θα έχει βρει συνεχιστή.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανονικοτατα και με εγκριση TUV...ασφαλεστατο αφου το παιδι απλα καθεται στο καθισμα προστασιας,παταει σε ειδικους ιμαντες σωστοτερα και πιο σταθερα και και δεν ειναι δεμενο εκει στο καθισμα...Ειναι δηλαδη για να εχει καλυτερη ασφαλεια εν κινησει και πιο καλη θεση σε σχεση με την σελα(δεν πεφτει δεν γλυστραει ...). Οσο κι αν φαινεται "καπως" ειναι καλυτερο απο το να καθεται στην απλη σελα...

Δεν το ειχα ποτέ,ουτε θα το παρω...ομως δεν παυει να ειναι ασφαλές :)

Αν και παλι δεν θα το επαιρνα για κανεναν λογο, παρολα αυτα ομολογω οτι πιστευα οτι το παιδι δενεται κιολας.. ( συνηθισμενος απο τα καθισματακια αυτοκινητου.)

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά αυτά δεν ειναι τίποτα...............

Πριν καμμιά δεκαριά χρόνια περίπου .............σε trial ride στην Αττική γνωστός μοτομαμπάς εντουράς στον χώρο .........εκανε δικάβαλλο την διαδρομή

με τον γιό του δεμένο στο καθαρόαιμο εντούρο..............

51 ετών σήμερα ο μπαμπάς ,ενεργός αθλητής κ 18 ετών ο υιός ...........με παπάκια κ ετσι..........

Δεν ειχα τρέξει αλλά το ειπαν 5 γνωστοί αναβάτες .........

Μπορούσες να τρέξεις κ δικάβαλλο ...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα