Jump to content
karellen

Πως μαλακώνει ένα δερμάτινο γάντι;

Recommended Posts

...γιατί μου είναι λίγο σφιχτά,ειδικά όταν σφίγγω τα δάχτυλα.

Υπάρχει κανένας τρόπος,κανά υγρό,να ντώσουν λίγο γιατί κουράζει μετά από κάμποση οδήγηση.

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νίκο δοκίμασε το με δική σου ευθύνη :whistling:

http://www.doityourself.com/stry/how-to-soften-leather-motorcycle-gloves

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα αρβυλα βαζαμε λυπος. κανει τιποτα?

επισης εχω και εγω ενα ζευγαρι γαντια χειμερινα (σαν δερματινα μπορει και δερματινα) αχρησιμοποιητα τα οποια ομως δεν με βολευουν γιατι ειναι καπως σκληρα δεν λυγιζουν πολυ και δεν με βολευουν στο να κανω κινησεις. παιρνει τιποτα η ειναι ετσι η κοψια τους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με λίπος

ίσως κάνει και βαζελίνη αλλά δεν είμαι σίγουρος

Πάντως σε καμία περίπτωση αλκοολούχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δέρμα, θέλει κρέμα.

Που να περιεχει κερί μέλισσας και άλλα συστατικά.

Οι κρεμες αυτες, λειτουργουν διεισδυτικά και συντηρούν το δέρμα.

Με την χρήση, θα μαλακωσει κιόλας.

To ίδιο ισχύει για γάντια, ζώνες, καπέλα δερματινα.

renovateur_cream.jpg

Το λίπος φώκιας, δεν κάνει και τόσο.

Παραμενει στην επιφάνεια, δεν διεισδύει και σύντομα με την χρήση δημιουργει γρομπαλάκια λίπους που φευγουν απο πάνω.

Επίσης, λερώνει + σκουραινει τα γκριπ. Και φυσικά γλυστρανε....

Κακό, όμως δεν επιφέρει στο δέρμα.

Απλά, ειναι ακατάλληλο για γάντια.

Ναι, για υποδήματα.

Οχι βρέξιμο + φόρεμα.

Δεν θα κανει τίποτα.

Ισα-ισα, θα σκληρυνει το δέρμα, όταν στεγνωσει.

Και τότε πλέον, ειναι πολυ ευαισθητο + κόβεται.

Οχι βαζελίνη ή baby-oil. Ειναι πετρελαικά, και καταστρεφουν το δέρμα.

Μακρυά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δέρμα, θέλει κρέμα.

Που να περιεχει κερί μέλισσας και άλλα συστατικά.

Θαναση η κλασσικη κηραλοιφη κανει;

Εγω μια φορα εβαλα βαζελινη και ειδα τρελη διαφορα, αλλα δεν ηξερα οτι κανει κακο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομιζω οτι το baby oil κανει τοσο ζημια. Τι σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι στην χρηση αυτων των προιοντων καθως το δερμα εαν μαλακωσει πολυ, αποδυναμωνεται και εν τελει κοβεται. Ασε που η αδιαβροχοποιηση παει περιπατο.

Σχετικα με τα γαντια του Νικου, θα προτεινα ....αρκερη χρηση και καμια χρηση βοηθηματων οπως στο λινκ στην αρχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω βαζω μια αλοιφη για καθισματα αυτοκινητου.Εχει πολυ καλα αποτελ φυεσματα.Με κερι φυσικα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα dainese full προστασια που είχα πάρει και με δυσκολεύανε αρκετα στην κίνηση, με βρέξιμο με χλιαρό νερο, φόρεμα για κανένα μισάωρο και μετα στεγνωμα σε σκιερό μέρος μαλακώσανε αρκετά.

Δεν έχω δοκιμάσει αλοιφές κλπ αλλά αν κάνουν ΚΑΛΗ δουλεια (μαρκα, μαγαζί, κόστος; ) να δοκιμάσω να τα μαλακώσω κιάλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση η κλασσικη κηραλοιφη κανει;

Εγω μια φορα εβαλα βαζελινη και ειδα τρελη διαφορα, αλλα δεν ηξερα οτι κανει κακο

Ναι, κανονικά.

Σε τι εφαρμογή την δουλευεις αυτην την κηραλοιφή ?

Γενικά, τα προιοντα συντηρησης / αναζωογόνησης / βαφής για επεξεργασμενα δέρματα, έχουν ελάχιστα χημικά πρόσθετα.

Το ανθρώπινο δέρμα που δέχεται μια χαρά το baby-oil ή Vaseline, εχει φυσική υγρασία + αναπνοή και εκει δρουν ενυδατικά.

Στο επεξεργασμένο όμως δέρμα, κλείνουν οι πόροι και σφίγγει το δέρμα + γίνεται άκαμπτο όταν βαλουμε τετοια προιοντα.

Ακόμη χειρότερα, σε σουέτ / ναμπούκ δέρματα, όπου εκει πλέον χρησιμοποιούνται άλλα προιόντα.

@gkourmoul. Η αδιαβροχοποίηση υφίσταται. Αν ηταν πριν αδιάβροχο, ετσι θα παραμείνει.

Οι ρενοβατίνες είναι διεισδυτικές + εισχωρουν σε βαθος, χωρις να επηρεάσουν την επεξεργασία που εχει δεχθει το δέρμα.

Αν ομως μπει βαζελίνη ή οτιδηποτε άλλο, χάνεται η φυσικη επικοινωνια που εχει το δέρμα, εγκλωβίζει την υγρασία που εκπέμπουμε συνεχως και

αρχίζει να αλλοιώνεται και να καταστρέφεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα κεριά / conditioners / balsams από όσο έχω διαβάσει χρειάζεται κάποια προσοχή καθώς δεν πρέπει να περιέχουν μαλακτικά γιατί έτσι το δέρμα θα γίνει πιο μαλακό μεν (επιθυμητό για κοινά ρούχα) αλλά από την άλλη θα χάσει τις προστατευτικές του ιδιότητες (τριβή & θερμοκρασία).

Προσωπικά εγώ έκανα το εξής (αν και δεν συστήνεται). Τα μούσκεψα σε χλιαρό νερό (όπως αναφέρεται παραπάνω), και αφού πότισαν, άρχισα να τα φοράω και να κάνω ό,τι κίνηση μπορούσα να κάνω. Τα άφηνα μπροστά σε έναν ανεμιστήρα για 15'-20' και τα ξαναφόραγα κάνοντας πάλι κινήσεις. Και ξανά-μανά μέχρι να στεγνώσουν.

Στα μανίκια τους είχα τοποθετήσει δακτύλιους ώστε να μην κλείνουν και ο αέρας να μπαίνει μέσα στο γάντι μέχρι τέρμα.

Τα γάντια από εκεί που μου προκαλούσαν πόνο μετά από λίγα λεπτά (ναί, τόσο πολύ) μετά από αυτή τη διαδικασία ήταν σα να μην τα φοράω!

Ζουν ακόμη μετά από 3-4 χρόνια και τα περιποιούμαι με balsam για δέρματα μηχανής μια φορά το χρόνο περίπου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα!

Η Autoglym έχει δύο προϊόντα για πλήρη περιποίηση δέρματος,

πρώτα το καθαριστικό δέρματος: http://www.ebay.co.u...=item336b87a37d

και μετά τον καθαρισμό ενυδάτωση με ειδικό γαλάκτωμα: http://www.ebay.co.u...=item2ed6a88f55

Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζουν ακόμη μετά από 3-4 χρόνια και τα περιποιούμαι με balsam για δέρματα μηχανής μια φορά το χρόνο περίπου...

Ακριβως γι' αυτο το λόγο ζούν.

Γενικά, θελει προσοχή το δέρμα άπαξ και βραχεί.

Πρέπει να στεγνωσει μακρυα απο εστία φλόγας/ακτινοβολίας (πχ. τζάκια..) και σε ίσκιο (οχι ήλιο..).

Και υστερα απαραιτητως, μια κρεμα ή λάδι συντηρησης δερματινων.

Θα ζησει χρόνια.

Καλησπέρα!

Η Autoglym έχει δύο προϊόντα για πλήρη περιποίηση δέρματος,

Είναι συναφή, αλλά όχι ακριβως για την περίπτωση μας.

Αυτά, ειναι κατάλληλα για δερμάτινα σαλόνια / ταπετσαρίες αυτοκινητων.

Τα δικά μας, τα φοράμε και παίρνουν κίνηση διαρκως.

Οι ταπετσαρίες, είναι τοποθετημένες μόνιμα και τις βαράει ο ήλιος αλύπητα.

Η Autoglym, ειναι απο τις καλύτερες.

Γενικά, πάντως τετοια προιόντα θα βρειτε εύκολα στον τσαγκάρη της περιοχής σας.

Ζητήστε λάδι ή κρέμα άχρωμη για δερμάτινα παπουτσια με κερί μέλισσας.

Στην εφαρμογή, θελει λίγο σχετικά και με τα γάντια τα φοράτε + παιρνετε μικροποσότητες απο το βαζάκι + τα μπλέκετε μεταξυ τους.

Γίνονται ματ, αλλά με ενα καθαρό πανί θα γυαλίσουν αν θελετε (πχ. τα παπούτσια).

Αποφύγετε τα ειδη απο σουπερ-μαρκετ, ειναι πολυ χαμηλη η ποιοτητα τους.

Σχετικά με το βρέξιμο + άνοιγμα, υπάρχουν σπρέι / υγρα ανοίγματος.

31GzspuOQhL._SY395_.jpg

Το δέρμα ανοίγει με υγρά + μόνιμη πίεση. Σταδιακά...

Πρέπει να βραχεί μεσα / εξω το δέρμα, ωστε να αρχίσει να ανοίγει με πίεση στη βίδα.

56388.jpg

Αποφύγετε το ολικό βρέξιμο με νερό ή μαλακτικό πλυντηρίου (ναι, το'χω ακουσει κι αυτό....) :blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάση η κηραλοιφη που έχω είναι φτιαγμένη από φίλο και την χρησιμοποιώ για καψιματα και διάφορα άλλα δερματικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως γι' αυτο το λόγο ζούν.

Γενικά, θελει προσοχή το δέρμα άπαξ και βραχεί.

Πρέπει να στεγνωσει μακρυα απο εστία φλόγας/ακτινοβολίας (πχ. τζάκια..) και σε ίσκιο (οχι ήλιο..).

Και υστερα απαραιτητως, μια κρεμα ή λάδι συντηρησης δερματινων.

Θα ζησει χρόνια.

Ακριβώς! Πολύ σωστός!

Για το στέγνωμα, το ίδιο ισχύει και για όλα τα τεχνικά υφάσματα. Αν υπάρχει αέρας ακόμη καλύτερα μια και θα στεγνώσουν πιο γρήγορα (για αυτό και το κόλπο με τον ανεμιστήρα).

Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ: Effax Leather - Balsam, και ένα καθαριστικό της Procycle που δεν υπάρχει στον κατάλογο του Louis πλέον αλλά έχει άλλα...

Μου έκανε εντύπωση πόσο ανάγκη έχει το δέρμα από περιποίηση, και το συνειδητοποίησα όταν πέρασα με το balsam την επένδυση ενός τιμονιού σε σκάφος που το έτρωγε ο ήλιος, και η αλμύρα. Είχε στεγνώσει εντελώς. Μόνο με σπάτουλα που δεν το πέρασα. Το έπινε! Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Έγινε όπως ήταν πριν 10 χρόνια και επανήλθε το χρώμα του!

Παρεμπιπτόντως το balsam έχει τέλεια μυρωδιά. Σαν γλυκό ένα πράγμα. Κρατιέσαι να μην το φας με το κουταλάκι! :)

Τροποποιήθηκε από τον Ste7ios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θανάση η κηραλοιφη που έχω είναι φτιαγμένη από φίλο και την χρησιμοποιώ για καψιματα και διάφορα άλλα δερματικα.

Α, κατάλαβα.

Ναι, ειναι εξαιρετικό προιον όποιοι κι αν το φτιάχνουν. Πολυ υψηλή περιεκτικότητα σε κερί.

Εχει ομως...... :mB_kalo_e: υψηλό ιξώδες, και θα σε βασανίσει.

Βάζε τη πίσω απο το ψυγείο, στον συμπυκνωτή να γινεται πιο ρευστη, ωστε να δουλευτει εύκολα. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να γινεται πιο ρευστη, ωστε να δουλευτει εύκολα. :afro:

Σου εστειλε πμ και σου ειπε που την βαζει?

:peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά η λύση βρέθηκε και ήταν αποτελεσματική χάρις την καταδρομική (μα εντελώς!) ανταπόκριση ΦΙΛΟΥ από δω και το γαντάκι έστρωσε κατά πολύ πλέον.

Τον ευχαριστώ και δημόσια. :cheers:

0416.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλος μου χαρισε πριν κανα μηνα δερματινο μπουφαν μηχανης το οποιο δεν το φροντιζε ιδιαιτερα. Αγορασα μια κρεμα της Saphir για να το συντηρησω. Μου τονισε η κοπελα που μου την εδωσε να τη χρησιμοποιησω με φειδω. Βλεπω ομως πως το δερμα την ρουφηξε κατευθειαν, πανω κατω οπως πριν ειναι. Μηπως να το ξαναεκανα ενα περασμα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλος μου χαρισε πριν κανα μηνα δερματινο μπουφαν μηχανης το οποιο δεν το φροντιζε ιδιαιτερα. Αγορασα μια κρεμα της Saphir για να το συντηρησω. Μου τονισε η κοπελα που μου την εδωσε να τη χρησιμοποιησω με φειδω. Βλεπω ομως πως το δερμα την ρουφηξε κατευθειαν, πανω κατω οπως πριν ειναι. Μηπως να το ξαναεκανα ενα περασμα;

Ναι, δεν κάνει κακό. Η φειδώ που σου συνέστησε η κοπέλα, εχει να κανει με την ποσότητα + την επιφάνεια. Δε θελει πολυ = μενει ασπρίλα απο το κερί που εμπεριεχει (αλλά θα απορροφηθεί φυσικά), δεν θελει λίγο = το τραβά συνεχεια.

Γενικά, ειναι λεπτη καπως η ισορροπία και μόνο μεσω εμπειρίας το καταφερνεις με την 1η.

Δοκιμασε σταδιακα ανα 2ημερο, ωστε να το πετυχεις ακριβως. Επέμενε στις ραφές. Πάτα το να πηγαινει μεσα, να τις διαποτίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα