Jump to content
efkola

YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

Recommended Posts

Καλησπέρα.Ηρθε η ωρα για αλλαγή των μαμα ελαστικων, μετα απο 17000χλμ.Και πολυ κρατησαν.Τι εχετε βάλει και εισαστε ευχαριστημένοι;
Την μηχανη την χρησιμοποιώ 90% στην Αθήνα,σε ανοιχτούς δρόμους,καμια εξορμηση και σπάνια κανενα track day.Θελω γρηγορο ζεσταμα,και στρίψημο οποτε δοθει η ευκαιρεία.Μιας και ειναι ηδη γνωστο το θεμα του wobbling, μου προτειναν σημερα απο γνωστο λαστιχαδικο το BT021 και Prelli Rosso II,ενω δεν ηταν θετικοι με το Metzeler M7RR που προτεινα εγω,μιας και εχω ακουσει πολλα καλα για αυτό.Εσεις τι γνωμη εχετε για αυτά ή κάποιο αλλο που εχετε δοκιμασει, για τέτοιο στιλ οδηγησης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προφανως εννοεις τα battlax s21,τα φοραγε φιλος σε ιδιο μηχανακι με το δικο σου και ηταν πολυ ευχαριστημενος,τα φορουσα κι εγω σε διαφορετικο μηχανακι με αριστες εντυπωσεις.

Rosso 2 δεν εχω να σου πω καλα λογια απο προσωπικη εμπειρια,αλλα εχε στο μυαλο σου οτι πλεον υπαρχει το rosso 3.

Αν σε παιρνει να περιμενεις λιγακι,θα βγει το s22 που θα ειναι βελτωμενο σε σχεση με το πολυ καλο s21.Το ιδιο θα κανω κι εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος george_cc έγραψε:

Καλησπέρα.Ηρθε η ωρα για αλλαγή των μαμα ελαστικων, μετα απο 17000χλμ.Και πολυ κρατησαν.Τι εχετε βάλει και εισαστε ευχαριστημένοι;
Την μηχανη την χρησιμοποιώ 90% στην Αθήνα,σε ανοιχτούς δρόμους,καμια εξορμηση και σπάνια κανενα track day.Θελω γρηγορο ζεσταμα,και στρίψημο οποτε δοθει η ευκαιρεία.Μιας και ειναι ηδη γνωστο το θεμα του wobbling, μου προτειναν σημερα απο γνωστο λαστιχαδικο το BT021 και Prelli Rosso II,ενω δεν ηταν θετικοι με το Metzeler M7RR που προτεινα εγω,μιας και εχω ακουσει πολλα καλα για αυτό.Εσεις τι γνωμη εχετε για αυτά ή κάποιο αλλο που εχετε δοκιμασει, για τέτοιο στιλ οδηγησης;

Σου απάντησα σε άλλο φόρουμ που έθεσες  το ίδιο ερώτημα. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.  Ότι βάλεις να είναι σύγχρονο. Το μαμα είναι από τα αθλιοτερα ελαστικά εβερ. Και πολύ το κράτησες. Το s22 δεν θα βγει νωριτερα από τα μέσα 2019.... τωρα ειναι under development....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεναρης 2019,τα πιο εμπορικα νουμερα και Γεναρης του 2020 τα υπολοιπα.

https://gb.mynetmoto.com/news.cfm/1225-the-new-battlax-hypersport-s22--taking-you-to-the-next-level.html

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα αλλαζω λαστιχα οταν τρωγονται.Ελπιζω να κραταει πανω απο 8.000χλμ.Το μαμα κρατησε τοσο πολυ επειδη ειναι και κουτσουρο.
Ρωτησα 3 λαστιχαδες και οι 3 μου ειπαν πρωτη επιλογη το S21.Στην αρχη νομιζα οτι το προτεινουν για να ξεφορτωθουν στοκ ενοψει S22,οπως και για το Rosso II που μου προτειναν.Εγω τους προτεινα το Μ7RR, αλλα ειχαν αντιθετη αποψη.Μετα απο τοσες γνωμες εχω πειστει οτι το S21 ειναι αρκετα καλο για το μηχανακι μας.Παλαιοτερα ειχα βαλει το S16pro σε ενα R1 που ειχα και δεν ημουν τοσο ευχαριστημενος στην ευθεια,γιατι σπιναριζε παντου.Στο στροφιλικι ηταν βεβαια πολυ καλο.
Το Tracer βεβαια δεν εχει την δυναμη του R1 για να σπιναρει παντου στην ευθεια, και ελπιζω η κεντρικη λωριδα που ειναι ποιο σκληρη απο τις 3 του ελαστικου να παταει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει θεμα για το s21,μπορεις να ριξεις μια ματια.

http://www.mybike.gr/topic/80843-νέο-battlax-s21-από-την-bridgestone/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα!

Οκ, ζω σε νησί πολύ αλμύρα, αλλά δικαιολογείται να σκάει η μπογιά, λόγω σκουριάς από κάτω, στα stems των καθρεπτών;

Μιλάμε για πολύ έντονο φαινόμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος rtifosi έγραψε:

Καλημέρα!

Οκ, ζω σε νησί πολύ αλμύρα, αλλά δικαιολογείται να σκάει η μπογιά, λόγω σκουριάς από κάτω, στα stems των καθρεπτών;

Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, που ειναι η χαμηλότερη δυνατή. Δικαιολογείται ομως ότι εμφανίστηκε και σε σένα γιατι εχει εμφανιστεί και σε άλλους τι ίδιο φαινόμενο! Οχι σε εμενα, αλλα το εχω ξανακούσει, κυρίως σε όσους δεν έχουν κλειστό γκαράζ ή κάνουν χρήση παντός καιρού στο εργαλείο τους!

Τροποποιήθηκε από τον maxim46

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 λεπτά, το μέλος maxim46 έγραψε:

Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, που ειναι η χαμηλότερη δυνατή. Δικαιολογείται ομως ότι εμφανίστηκε και σε σένα γιατι εχει εμφανιστεί και σε άλλους τι ίδιο φαινόμενο! Οχι σε εμενα, αλλα το εχω ξανακούσει, κυρίως σε όσους δεν έχουν κλειστό γκαράζ ή κάνουν χρήση παντός καιρού στο εργαλείο τους!

Α δλδ υπάρχει και σε άλλους αυτό. Γιατί δεν το είχα δει πουθενά. 

Νταξ καταλαβαίνω διαφορά περιφερειακά να "αρπάζουν" λιγάκι, έχει απίστευτη αλμύρα εκεί, αλλά το βαμμένο μέταλλο του καθρέπτη ρε γμτ...;

Εγώ ωστόσο δεν έχω καν σκέπαστρο.

Τεσπα, εφόσον είναι μόνο αισθητικό δεν θα σκάσω κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος rtifosi έγραψε:

Καλημέρα!

Υποκειμενική άποψη εντελώς αλλά ναι, φυσιολογικό είναι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε εκείνο το σημείο που λες, εκει ουσιαστικά ξεκινάει η βαφή και άρα ειναι το πιο ευάλωτο σημείο, εγκλωβίζεται η υγρασία που στην προκειμένη περίπτωση μιλαμε για αρμύρα (ισχυρό διαβρωτικό) και πετάει το χρωμα. 

Οταν μιλαμε για καθρέπτη και απλά για σκάσιμο του χρώματος ειναι απλά αισθητικό, αλλα δεν παύει να ειναι διάβρωση και ειδικά για ενα μηχανάκι που οι πρώτοι κάτοχοι σβήνουν ή πρόσφατα έσβησαν τα 3 κεράκια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βαφη δεν ειναι καλη σε αυτο το μηχανακι ... εχω δει ποστ ξενων που παραπονουνται για σκασιματα μπογιας με μικρο χτυπημα ... επισης μεγαλο ειναι το θεμα με τρυπημα του ψυγειου απο σκουρια σε μηχανακια στην Αγγλια (υγρασια)...

Οταν ειχα το vstrom για λιγο κανα χρονο σε νησι, εμφανισε σκουριες σε σημεια που δεκα χρονια πριν δεν ειχε κανει τιποτα (σε κλειστο γκαραζ βεβαια). Μετα απο συμβουλη ντοπιου, εβαζα WD40 στα καλαμια και γενικα οτι ηταν αβαφτο μεταλλο για να το αποφυγω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι με τοση υγρασια και μετα μου τα πεταξε αποτομα.
Ενα χρονο ηταν σε ανοικτο γκαραζ και δεν ειχε τιποτα, και σε ενα εξαμηνο πεταξε σκουριες παντου στα περιφερειακα μολις εχασε τη καλυψη απο πανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα!εχω αγοράσει εδώ και κάποιες μέρες το μηχανάκι!το πήρα μεταχειρισμένο και έχει χούφτες από Ktm!θελω να τις βγάλω αλλά δεν ξέρω τι αντίβαρα να βάλω με όλα αυτά που έχω διαβάσει για το κοσκινισμα...έχει κανείς να προτείνει κάποια;(rizoma,barracuda κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος lefterakis έγραψε:

Καλησπέρα!εχω αγοράσει εδώ και κάποιες μέρες το μηχανάκι!το πήρα μεταχειρισμένο και έχει χούφτες από Ktm!θελω να τις βγάλω αλλά δεν ξέρω τι αντίβαρα να βάλω με όλα αυτά που έχω διαβάσει για το κοσκινισμα...έχει κανείς να προτείνει κάποια;(rizoma,barracuda κλπ)

αυτα των μτ09 ειναι 200 γραμμαρια το ενα. νορμαλ καλο βαρος

υπαρχουν βαρυτερα απο tdm (με πατεντα) καθως και απο καβασακι μπαινουν που ειναι πολυ βαρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κέρδιζω κάτι με αυτά η είναι μύθος;γιατί έχω βρει κάτι aftermarket που μ αρεσουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρητικά θα εχεις λιγότερους κραδασμούς σε σχέση με ελαφρύτερα αντίβαρα, γιατί αν μιλαμε για μοντέλα 2015-2017 ειναι δύσκολο να αντικαταστήσεις τα περίπου 600gr που ζυγίζει κάθε μαμά χούφτα. Πρακτικά το πως θα αισθάνεσαι τους κραδασμούς ανάμεσα σε δυο αντίβαρα που διαφέρουν πχ 100-150gr ειναι σε εσενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος maxim46 έγραψε:

Θεωρητικά θα εχεις λιγότερους κραδασμούς σε σχέση με ελαφρύτερα αντίβαρα, γιατί αν μιλαμε για μοντέλα 2015-2017 ειναι δύσκολο να αντικαταστήσεις τα περίπου 600gr που ζυγίζει κάθε μαμά χούφτα. Πρακτικά το πως θα αισθάνεσαι τους κραδασμούς ανάμεσα σε δυο αντίβαρα που διαφέρουν πχ 100-150gr ειναι σε εσενα.

οι μαμα χουφτες πρεπει να υπολογιστουν και με το συστημα συγκρατησης τους, ήτοι βιδες κλπ... το βαρος παει στα 800-900 γραμμαρια 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα! Τελικά έβαλα τιμόνι rizoma μαζι με αντίβαρα rizoma!απο χούφτες προτείνεται κάτι δοκιμασμένο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα

Αυριο θα παω να δωσω προκαταβολη για το Tracer

Καινούργιο μοντελο 2109

Δεν εχω βγαλει ακομα ακρη με το προβλημα που υπάρχει στο τιμονι του προηγούμενου μοντελου

Υπαρχει ακομα στο καινουργιο?

Έκανα ενα test drive αλλα σε συνθήκες πόλης οποτε δεν μπόρεσα να το δω σε πολλα χιλιόμετρα 

Αυτο όμως που παρατήρησα και δεν μου αρεσε καθόλου ηταν οτι ακομα και στα λιγα χιλιομετρα χωρίς χέρια το τιμόνι έτρεμε κοσκίνιζε αμέσως

Στη κουβεντα που ειχα με το καταστημα μου ανεφερε οτι ειναι λογικό γιατι φορούσε βαλίτσα 48 λιτρα 

Και οι αλλες μοτο που ειχα φορούσαν βαλίτσα μεγάλη (tiger 800-Beneli TRK502x) αλλα ποτε δεν ειχα τετοιο πρόβλημα

Καμια βοήθεια  ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε μου!

Δεδομένων αυτών των προβληματισμών που έχεις και του ανησυχητικού μηνύματος που έλαβες από το σύντομο test ride, γιατί βιάζεσαι να πας να δώσεις την προκαταβολή και δε φροντίζεις να κάνεις ένα πιο ολοκληρωμένο και πειστικό test ride;

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι δεν μπορω αλλο χωρις μηχανη και γιατι πρέπει μεσα στην εβδομάδα για προσωπικούς λογους να εχω παρει 

Το ερωτημα ομως παραμενει

Εχει λυθει το προβλημα στο καινουργιο μοντελο?

Εχει παρατηρήσει κανενας κατοχος του να του κανει ατο το κοσκονιμα που αναφερω στα λιγα χιλιομετρα η ηταν προβλημα της συγκεκριμενης μοτο?

Και αν ναι τι μπορεί να φταίει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/3/2019 at 9:42 ΜΜ, το μέλος skokman έγραψε:

Γιατι δεν μπορω αλλο χωρις μηχανη και γιατι πρέπει μεσα στην εβδομάδα για προσωπικούς λογους να εχω παρει 

Το ερωτημα ομως παραμενει

Εχει λυθει το προβλημα στο καινουργιο μοντελο?

Εχει παρατηρήσει κανενας κατοχος του να του κανει ατο το κοσκονιμα που αναφερω στα λιγα χιλιομετρα η ηταν προβλημα της συγκεκριμενης μοτο?

Και αν ναι τι μπορεί να φταίει?

Έχει λυθεί το πρόβλημα αδερφέ!κάτοχος απλου μοντέλου 2018 με 10.000 χλμ

Καλή αγορά σου εύχομαι,εγώ το έχω ευχαριστηθεί απίστευτα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα