ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Και μια και το έφερε η κουβέντα..... Μ@λακία των αντιπροσώπων που δίνουν καινούρια μηχανάκια και δε ρυθμίζουν στο συνεργείο την προφόρτιση (αν ρυθμίζονται) για τα κιλά του νέου ιδιοκτήτη. Θα το κατάφερναν μέσα σε 5 λεπτά, στη φάση της προετοιμασίας παράδοσης. Έρχεται ο πελάτης, του λένε να κρατήσει στα χέρια μπουφάν μοτοσυκλέτας και κράνος και να ανέβει στη ζυγαριά. Και με βάση τα κιλά να ρυθμίσουν προφόρτιση. Προφανώς αν έρθουν 10 πελάτες, πρακτικά έχεις ικανό μπούσουλα για κάθε ρύθμιση, για τους υπόλοιπους 50 ή 100 πελάτες της συγκεκριμένης μηχανής. 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Krosfala 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Το μηχανακι απ οτι ενιωσα εγω πρεπει να χει κοντο μεταξονιο.Πεφτει στις στροφες μολις το σκεφτεις. Κανας ειδικος δεν ειμαι αλλα απ τα λιγα που ξερω οταν κερδιζεις ευελιξια χανεις σταθεροτητα. Οποτε 2 περιπτωσεις σκεφτομαι με το φτωχο μου το μυαλο,αν κουναει μπροστα. Η μαλακωνεις μπροστα-σκληραινεις πισω. Η μεγαλωνεις κανα δοντι στα γραναζια,βαζεις καμια αλυσιδα με κανα κρικο παραπανω για να μακρυνεις μεταξονιο... 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Οποτε για να καταλαβω ειναι φυσιολογικο να πωλειται ετσι . Δηλαδη το αγοραζεις και αν στο παρουσιασει αυτο ψαχνεις μονος σου να βρεις λυση , δοκιμαζοντας ολα τα παραπανω και αλλα πολλα που αναφερονται στο νημα και σε φορουμ του εξωτερικου; 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Οποτε για να καταλαβω ειναι φυσιολογικο να πωλειται ετσι . Δηλαδη το αγοραζεις και αν στο παρουσιασει αυτο ψαχνεις μονος σου να βρεις λυση , δοκιμαζοντας ολα τα παραπανω και αλλα πολλα που αναφερονται στο νημα και σε φορουμ του εξωτερικου; Ρε συ Παναγιώτη.. Η αναλογία €/hp καθοριζει την σχέση, κουνημα/απαιτήσεις.Οσο λιγότερο κοστιζουν τα αλογα, τοσο ο "χαρακτήρας" της μηχανης δικαιολογειται να ειναι κουνιστος. Τι δεν καταλλλλλλαβαινεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Ναι, οσο κι αν ακουγεται περιεργο. Κατ αρχας δεν ψαχνεις ακριβως λυση αφου εγω θεωρω πως δεν υπαρχει προβλημα εξ αρχης. Ειναι η φιλοσοφια της συγκεκριμενης μοτοσυκλετας τετοια που δεν μπορει να σηκωσει ΚΑΙ ευσταθεια στα πολλα χιλιομετρα. Επειδη ειχες το bandit, ειναι σαν να κατηγορει καποιος την σουζουκι πως εχει πολυ βαρυ σε αισθηση μπροστινο. Η Γιαμα ηθελε να φτιαξει ενα οπλο που θα πυροβολαει στα στροφιλικια και νομιζω το εχει πετυχει. Το Μουλτιστραντα που ειναι αναλογου υφους μηχανη και κοστιζει οσο δυο Tracer σε καμια περιπτωση δεν εξειδικευεται στην σταθεροτητα μετα απο την δευτερη κατοσταδα χιλιομετρων. Απο την αλλη το XR δεν παρουσιαζει τετοια φαινομενα ΑΛΛΑ η αισθηση απο το μπροστινο κατα το στριψιμο ειναι +1 τονος. Τι οδηγας gs,τι XR , διαφορα αξιοσημειωτη σε ευκολια αλλαγης κατευθυνσης δεν βλεπεις. Αρα ζυγιζεις που θες να κερδισεις και που να χασεις και προχωρας. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ta-sio 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Συγνώμη ρε παιδια, δηλ το μηχανάκι τα παρουσιάζει αυτά μετά τα 200klm/h? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Ρε συ Τζων ο άλλος το κανει τεστ ραιντ και αφου κοψοχωλιαστει απο το κουνημα παει και το αγοραζει γιατι κανει ενα δεκαρικο. Κοροιδευομαστε και μεταξυ μας τωρα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 16 λεπτά, το μέλος ΩΡΙΩΝ έγραψε: Ρε συ Τζων ο άλλος το κανει τεστ ραιντ και αφου κοψοχωλιαστει απο το κουνημα παει και το αγοραζει γιατι κανει ενα δεκαρικο. Κοροιδευομαστε και μεταξυ μας τωρα. Ελα μου ντε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 14 λεπτά, το μέλος ΩΡΙΩΝ έγραψε: Ρε συ Τζων ο άλλος το κανει τεστ ραιντ και αφου κοψοχωλιαστει απο το κουνημα παει και το αγοραζει γιατι κανει ενα δεκαρικο. Κοροιδευομαστε και μεταξυ μας τωρα. Εγω δεν κοροιδευω κανεναν. Μεχρι στιγμης δεν εχει υπαρξει ψηλο και γρηγορο μηχανακι και να μην υπαρχουν παραπονα για κουνηματα στα πολλα ειτε αυτο κοστιζει 10 χιλιαρικα ειτε 20. Το xr βγαινει με sd και εχει αθλια αισθηση οποτε το βγαζω εκτος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Οχι φιλε μου. Δεν ειναι καθολου ετσι. Το μουλτι μονο περιστασιακα καποια μοναδα και απολυτα αιτιολογημενα παιζει να κουνησει. Στα δυο my 2010_2014 που εχω εγω το κουνημα μου ειναι αγνωστο. Τωρα ειμαι στην πλατεία της Τσαγκαραδας, ηρθα δικαβαλος τριβαλιτζος 450 χλμ με ταχύτητες προκληση για ρανταρ και δεν κουνησε ρουπι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 3 λεπτά, το μέλος ΩΡΙΩΝ έγραψε: Οχι φιλε μου. Δεν ειναι καθολου ετσι. Το μουλτι μονο περιστασιακα καποια μοναδα και απολυτα αιτιολογημενα παιζει να κουνησει. Στα δυο my 2010_2014 που εχω εγω το κουνημα μου ειναι αγνωστο. Τωρα ειμαι στην πλατεία της Τσαγκαραδας, ηρθα δικαβαλος τριβαλιτζος 450 χλμ με ταχύτητες προκληση για ρανταρ και δεν κουνησε ρουπι Χωρις να εχεις κανει καποια προσθετη παρεμβαση , βλεπε damper ? Στο δικο μου , και στο εχω ξαναπει, μετα τα 180 με βαλιτσα επερχεται ο ψοφος και ειναι στην διαθεση σου για οδηγηση οποτε θελεις. Μην ακουσω για σφιγμενα χερια , οι δοκιμες εγιναν και με ενα χερι ισα ισα να ακουμπαει στο τιμονι με χρηση cruise control. Ανεφερα και πιο πανω πως το Μουλτι ειναι βραχος οταν εισαι μονοκαβαλος η δικαβαλος αλλα και παλι δεν συγκρινεται με την στιβαροτητα του Κ κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο και αποδεκτο. Απλα μην πεφτουμε απο τα συννεφα οταν διαβαζουμε για κουνηματα. Στα ΚΤΜ που κοστιζουν πολυ παραπανω απο τα tracer εχει γινει ο κακος χαμος με το θεμα του wobble οπως επισης και στο dvt μοντελο στις συνθηκες που ανεφερα- και δεν το λεω μονο εγω, εχουν "παραπονεθει" αρκετοι στο εξωτερικο αλλα και στο εσωτερικο και μαλιστα απο εδω μεσα- οπως επισης αν θυμαμαι καλα και στα πρωτα πρωτα gs lc οπου αμεσως τα εβγαλαν μετα με sd. πριν 13 λεπτά, το μέλος ΩΡΙΩΝ έγραψε: απολυτα αιτιολογημενα παιζει να κουνησει. Define το αιτιολογημενα γαμω την vw γαμω 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Το θεμα το γνωριζω Το διαβασα σε ενα μικρο θρεντ στο ιταλικο μουλτιφορουμ που αριθμει καποιες χιλιαδες μηχανακια.Αφτερ μαρκετ παρεμβασεις, λαστιχα και ανισοκατανομη στα πηρουνια εχουν σαν αιτια περιστασιακο γουωμπλινκγ. Δεν εχει να κανει με γεωμετρίες και παρομοια σεναρια. Απο την αλλη του φιλου το τρεισερ με δυο cartrige Ttx εγινε τραινο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 13 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Και μια και το έφερε η κουβέντα..... Μ@λακία των αντιπροσώπων που δίνουν καινούρια μηχανάκια και δε ρυθμίζουν στο συνεργείο την προφόρτιση (αν ρυθμίζονται) για τα κιλά του νέου ιδιοκτήτη. Θα το κατάφερναν μέσα σε 5 λεπτά, στη φάση της προετοιμασίας παράδοσης. Έρχεται ο πελάτης, του λένε να κρατήσει στα χέρια μπουφάν μοτοσυκλέτας και κράνος και να ανέβει στη ζυγαριά. Και με βάση τα κιλά να ρυθμίσουν προφόρτιση. Προφανώς αν έρθουν 10 πελάτες, πρακτικά έχεις ικανό μπούσουλα για κάθε ρύθμιση, για τους υπόλοιπους 50 ή 100 πελάτες της συγκεκριμένης μηχανής. Ρε φιλε, ποση τεραστια δοση αληθειας μπορει να κρυβει αυτη η κουβεντα. Εμ δεν το κανουν, εμ δεν σου λενε και που μπορεις να πας να βρεις μια ακρη. Λες και ζητας κατι παραξενο και οχι το αυτονοητο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 13 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Και μια και το έφερε η κουβέντα..... Μ@λακία των αντιπροσώπων που δίνουν καινούρια μηχανάκια και δε ρυθμίζουν στο συνεργείο την προφόρτιση (αν ρυθμίζονται) για τα κιλά του νέου ιδιοκτήτη. Θα το κατάφερναν μέσα σε 5 λεπτά, στη φάση της προετοιμασίας παράδοσης. Έρχεται ο πελάτης, του λένε να κρατήσει στα χέρια μπουφάν μοτοσυκλέτας και κράνος και να ανέβει στη ζυγαριά. Και με βάση τα κιλά να ρυθμίσουν προφόρτιση. Προφανώς αν έρθουν 10 πελάτες, πρακτικά έχεις ικανό μπούσουλα για κάθε ρύθμιση, για τους υπόλοιπους 50 ή 100 πελάτες της συγκεκριμένης μηχανής. Απλα ειμαστε στο Ελλαντα και στα παπακια μας! Τι δεν καταλαβαινεις;;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Εξακολουθώ να πιστεύω πως το θέμα καρσιλαμά (που έχουν όλα τα ψηλά μηχανάκια, ακριβά και οικονομικά) βελτιώνεται με χαμηλή ζελατίνα φέρινγκ και προσοχή στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων. Ιδιαίτερα στο tracer που η στήριξη της ζελατίνας με 4 βίδες που καλύπτουν πολύ μικρή επιφάνεια, το θέμα είναι πολύ σοβαρό (κ μεγάλη μαλακία που σε τουριστικό μηχανάκι έκαναν τέτοιο λάθος στο βωμό του design). Κοντή ζελατίνα και ρύθμιση sag με το καλημέρα. Και σιγά σιγά ρυθμίσεις αποσβέσεων. Υ.Γ.: κάθε κατασκευαστής όφειλε στο owners manual (& work shop manual) να έχει έναν πίνακα και να λέει: 1. 60 κιλά αναβάτης, προφόρτιση εμπρός τόσο, προφόρτιση πίσω τόσο 2. 70 κιλά αναβάτης, τόσο κ τόσο 3. 80 κιλά αναβάτης, τόσο κ τόσο Κοκ 5 γραμμές για μονοκάβαλα 5 Γραμμές για δικάβαλα Και αναλογικά θα βρίσκαμε τα πάντα. Τώρα, με τις αντιπροσωπείες στα παπακια τους, πρεπει να χώσουμε κάποιον φίλο να κρατάει το μηχανάκι ή να μετράει με πασέτα και να κρατάει σημειώσεις. Εν τέλει, λόγω και έλλειψης εμπειρίας των περισσότερων αναβατών, δε θα μου φαινόταν απίθανο να είναι το 80% των μοτοσυκλετών αρύθμιστες εντελώς...... 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.580 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος ΩΡΙΩΝ έγραψε: Ρε συ Παναγιώτη.. Η αναλογία €/hp καθοριζει την σχέση, κουνημα/απαιτήσεις.Οσο λιγότερο κοστιζουν τα αλογα, τοσο ο "χαρακτήρας" της μηχανης δικαιολογειται να ειναι κουνιστος. Τι δεν καταλλλλλλαβαινεις Ωριωνα , έχεις δίκιο εν μέρη... Και εμένα με ξενιζει που έχει κούνημα που δεν θα έπρεπε και εγώ θεωρώ να έχει το μηχανάκι.... Δεν το έφτιαξα εγώ, μια γιαμαχα το έφτιαξε.... Αλλά λίγο πιο λογικά να το δεις... Παρουσίασαν ένα μηχανάκι με καλές επιδόσεις καλό πλαίσιο (από όσο έχω καταλαβρι) κλπ σε τιμή τσάμπα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ε δεν θα σε χαλάσει να δώσεις μετά από καιρό σύνολο κανένα 1000αρικο να κουμπωσεις κανένα ohlins πάνω και να ησυχασεις. Θα δεχοσουν εσύ πχ να πρέπει να ασχοληθείς με τις αναρτήσεις στα multi σου που έχεις δώσει τα διπλά και βάλε χρήματα;. Αν όμως το είχες πάρει 9000-10000€, ε πιστεύω θα ήσουν πιο διαλλακτικος Εγώ ξενέρωσα όταν το είδα από κοντά που το πίσω δεν είναι πλήρως ρυθμιζόμενο όπως ήταν πχ sto tdm. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.591 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 24 λεπτά, το μέλος ksino1100 έγραψε: Εξακολουθώ να πιστεύω πως το θέμα καρσιλαμά (που έχουν όλα τα ψηλά μηχανάκια, ακριβά και οικονομικά) βελτιώνεται με χαμηλή ζελατίνα φέρινγκ και προσοχή στις ρυθμίσεις Το πρωτο αφτερ που εβαλα ηταν η κοντη ζελατινα απο το PP και την εβγαλα μονο για το ταξιδι που καναμε. Θα ειχα ρυθμισει ( αν εβγαινε σωστος ο αναρτησας) και τις αναρτησεις εδω και μηνες αλλα ειχαμε τρεξιματα με το θεμα του Νικου και πηρε παραταση για Σεπτεμβρη. Το 80% που λες το θεωρω και μικρο μην σου πω αν μιλαμε για μηχανακια δρομου και οχι πιστας. Εγω θα πονταρα στο 95%+ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε: Ρε φιλε, ποση τεραστια δοση αληθειας μπορει να κρυβει αυτη η κουβεντα. Εμ δεν το κανουν, εμ δεν σου λενε και που μπορεις να πας να βρεις μια ακρη. Λες και ζητας κατι παραξενο και οχι το αυτονοητο. Εμ αυτο λεω κ εγω απο την πρωτη στιγμη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
constantine 440 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 (τροποποιήθηκε) πριν 14 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε: Μ@λακία των αντιπροσώπων που δίνουν καινούρια μηχανάκια και δε ρυθμίζουν στο συνεργείο την προφόρτιση (αν ρυθμίζονται) για τα κιλά του νέου ιδιοκτήτη. Θα το κατάφερναν μέσα σε 5 λεπτά, στη φάση της προετοιμασίας παράδοσης. Έρχεται ο πελάτης, του λένε να κρατήσει στα χέρια μπουφάν μοτοσυκλέτας και κράνος και να ανέβει στη ζυγαριά. Και με βάση τα κιλά να ρυθμίσουν προφόρτιση. πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε: Ρε φιλε, ποση τεραστια δοση αληθειας μπορει να κρυβει αυτη η κουβεντα. Εμ δεν το κανουν, εμ δεν σου λενε και που μπορεις να πας να βρεις μια ακρη. Λες και ζητας κατι παραξενο και οχι το αυτονοητο. πριν 1 ώρα, το μέλος ΚωσταςΤ έγραψε: Απλα ειμαστε στο Ελλαντα και στα παπακια μας! Τι δεν καταλαβαινεις;;;; πριν 1 ώρα, το μέλος ksino1100 έγραψε: Υ.Γ.: κάθε κατασκευαστής όφειλε στο owners manual (& work shop manual) να έχει έναν πίνακα και να λέει: 1. 60 κιλά αναβάτης, προφόρτιση εμπρός τόσο, προφόρτιση πίσω τόσο 2. 70 κιλά αναβάτης, τόσο κ τόσο 3. 80 κιλά αναβάτης, τόσο κ τόσο Κοκ 5 γραμμές για μονοκάβαλα 5 Γραμμές για δικάβαλα Και αναλογικά θα βρίσκαμε τα πάντα. Τώρα, με τις αντιπροσωπείες στα παπακια τους, πρεπει να χώσουμε κάποιον φίλο να κρατάει το μηχανάκι ή να μετράει με πασέτα και να κρατάει σημειώσεις. Εν τέλει, λόγω και έλλειψης εμπειρίας των περισσότερων αναβατών, δε θα μου φαινόταν απίθανο να είναι το 80% των μοτοσυκλετών αρύθμιστες εντελώς...... Περνάμε πολύ ωραία εδώ. Βρες μου μία αντιπροσωπεία σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που να σου ρυθμίζει τις αναρτήσεις σε καινούργιο μηχανάκι. Τι να πρωτορυθμίσει; Sag; προφόρτιση; επαναφορά; συμπίεση; Αφού όλα αυτά διαφέρουν από αναβάτη σε αναβάτη και είναι παράγοντας πολλών παραμέτρων.(βάρος φυσικά όπως έγραψες, αλλά και οδηγικό στυλ, ποιότητα οδοστρώματος, μορφολογία διαδρομής, οδήγηση σε πίστα ή σε δρόμο, ακόμα και πιέσεις ελαστικών και ένα σωρό άλλων παραμέτρων). Και όλες αυτές οι μεταβλητές σε μία καινούργια μοτοσυκλέττα που αγοράζει κάποιος και δεν έχει ιδέα πως συμπεριφέρεται. Και περιμένεις να βρεί άκρη κάποιος άλλος για εσένα; Στο owners manual τώρα, γράφει μία μέση ρύθμιση για προφόρτιση, επαναφορά και συμπίεση οι οποίες είναι και οι stock, και από εκεί ξεκινάει ο κάθε ένας. Και αν δεν έχεις φίλο να μετράει και να σε βοηθάει, πήγαινε στον μηχανικό που εμπιστεύεσαι ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ να σε βοηθήσει. Ή σε κάποιον αμορτισερά. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2017 από τον constantine 440 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xaotikos 419 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 Το sag θα έπρεπε να αναφέρεται στο manual (έστω οι τιμές που στο ktm ούτε αυτο δεν βάζουν) ή τουλάχιστον να το βάζανε στην ετοιμασία της μηχανης. Τα υπόλοιπα στην πορεία, ναι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
constantine 440 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 (τροποποιήθηκε) Δεν υπάρχει κανόνας. Ούτε στο sag, ούτε σε καμμία ρύθμιση. Όλα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Εγώ που είμαι τουρίστας θέλω 40mm sag, ο γρήγορος και στριφτερός θέλει 30mm, ο σουζάκιας θέλει 10mm ή και λιγότερο. Τι να σου πρωτογράψει το γαμοmanual; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2017 από τον constantine 440 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε: Εαν όμως το είχες πάρει 9000-10000€, ε πιστεύω θα ήσουν πιο διαλλακτικος Το ιδιο λεμε Ηλια... δ.γ* =€/hp (* δε γ@μιεται κι αν κουνάει) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος constantine 440 έγραψε: Περνάμε πολύ ωραία εδώ. Βρες μου μία αντιπροσωπεία σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που να σου ρυθμίζει τις αναρτήσεις σε καινούργιο μηχανάκι. Τι να πρωτορυθμίσει; Sag; προφόρτιση; επαναφορά; συμπίεση; Αφού όλα αυτά διαφέρουν από αναβάτη σε αναβάτη και είναι παράγοντας πολλών παραμέτρων.(βάρος φυσικά όπως έγραψες, αλλά και οδηγικό στυλ, ποιότητα οδοστρώματος, μορφολογία διαδρομής, οδήγηση σε πίστα ή σε δρόμο, ακόμα και πιέσεις ελαστικών και ένα σωρό άλλων παραμέτρων). Και όλες αυτές οι μεταβλητές σε μία καινούργια μοτοσυκλέττα που αγοράζει κάποιος και δεν έχει ιδέα πως συμπεριφέρεται. Και περιμένεις να βρεί άκρη κάποιος άλλος για εσένα; Στο owners manual τώρα, γράφει μία μέση ρύθμιση για προφόρτιση, επαναφορά και συμπίεση οι οποίες είναι και οι stock, και από εκεί ξεκινάει ο κάθε ένας. Και αν δεν έχεις φίλο να μετράει και να σε βοηθάει, πήγαινε στον μηχανικό που εμπιστεύεσαι ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ να σε βοηθήσει. Ή σε κάποιον αμορτισερά. Ήμουν απολύτως σαφής. Αναφέρθηκα στη ρύθμιση sag ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Στη φάση προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας, πριν παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη (που τα έσκασε χοντρά για την αγορά της) ΔΕΝ υπάρχουν μεταβλητές στη ρύθμιση sag, δε παει να είσαι τουρίστας ή deliverάς ή ξύνω τ' αυτιά μου στο ορεινό στροφιλίκι. Το SAG ρυθμίζεται με βάση μόνο ένα κριτήριο: το βάρος του αναβάτη. Άρα: «αγαπητέ πελάτη μας, συνήθως είστε μονοκάβαλος ή δικάβαλος? Βάζετε και βαλίτσα ή όχι? Ανεβείτε στη ζυγαριά με τον εξοπλισμό σας να δούμε. Με βάση τα συνήθη κιλά σας, ρυθμίζουμε το sag σας και αν αλλάξει το βάρος προς τα πάνω θα κάνετε αυτό (πχ θα βλέπετε έναν ή 1.5 δακτύλιο λιγότερο εμπρός, θα αυξήσετε πίσω τόσο)» Οι αποσβέσεις ας μείνουν μαμά και στην πορεία μπορεί ο ιδιοκτήτης να αυξήσεις/μειώσει αναλόγως τα δείγματα ή τις αισθήσεις του. Αλλά με κακό sag είναι όλα κουκουρούκου γιατί οι αναρτήσεις δε δουλεύουν στην κατάλληλη περιοχή τους (στο sweet spot τους θα έλεγα). Η ρύθμιση sag είναι η 1η και απαραίτητη δουλειά. Τα άλλα είναι απαραίτητα όσο αρχίζει ο αναβάτης να κυνηγά το θέμα οδήγησης...... Και κάτι ακόμα..... Για μένα θα ήταν υποχρεωτικό και κάτι ακόμα, να κάνουν (ή έστω να προτείνουν) Να ξέρουν από τον κατασκευαστή τι φορτίο «σηκώνουν» οι αναρτήσεις και αν δουν πχ αναβάτη/πελάτη 120 κιλά να του προτείνουν πως καλό θα ήταν στο 1ο service να αντικαταστήσουν τα ελατήρια με άλλης σκληρότητας, κατάλληλης για τα κιλά του ΔΕΝ αναφέρομαι στο άνω όριο κιλών που αντέχει η μοτοσυκλέτα, αλλά για τον αναβάτη, που μόνος του θα κάνει το 90% των χλμ. Αν δηλαδή ο κατασκευαστής έχει ελατήρια που δουλεύουν με μεσαία προφόρτιση με αναβάτη 80 κιλών ενώ στον 120άρη θα είναι στο άνω όριο προφόρτισης, πρότεινέ του την αντικατάσταση. Τεσπα.... Μη γίνουμε υπερβολικοί. Ας μείνουμε στο απλό, την ρύθμιση του sag στο συνεργείο, όταν την ετοιμάζουν για παράδοση: λα΄δια, υγρά, μπαταρία, γενικό τσεκ, sag. πριν 1 ώρα, το μέλος xaotikos έγραψε: Το sag θα έπρεπε να αναφέρεται στο manual (έστω οι τιμές που στο ktm ούτε αυτο δεν βάζουν) ή τουλάχιστον να το βάζανε στην ετοιμασία της μηχανης. Τα υπόλοιπα στην πορεία, ναι. Ακριβώς!!! Οι αποσβέσεις στην πορεία. Αναλόγως του είδους οδήγησης, διαδρομές κλπ Το sag δε χρειάζεται κουβέντα του στυλ «τι οδήγηση κάνεις, πας track days ή μόνο για ψάρεμα». Μια ερώτηση: πόσα κιλά είσαι με τον εξοπλισμό!! Ρύθμιση, τέλος. πριν 1 ώρα, το μέλος constantine 440 έγραψε: Δεν υπάρχει κανόνας. Ούτε στο sag, ούτε σε καμμία ρύθμιση. Όλα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Εγώ που είμαι τουρίστας θέλω 40mm sag, ο γρήγορος και στριφτερός θέλει 30mm, ο σουζάκιας θέλει 10mm ή και λιγότερο. Τι να σου πρωτογράψει το γαμοmanual; Το sag δε θέλει τίποτε άλλο πέρα από το βάρος αναβάτη. Είτε τουρίστας, είτε γρήγορος, είτε σουζόβιος. Μη το ψάξουμε σε στατικό και δυναμικό (εκεί απλά οι διαφορές θα μας δώσουν απάντηση αν θέλουμε άλλα ελατήρια) Ας είναι οκ στο δυναμικό και προχωράμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elprimerozen 4.153 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 (τροποποιήθηκε) Το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα. Είχα το γυμνό . Με το γυμνό ότι και να έκανα στην τελική του ήταν βράχος. Μέχρι και μπουνιά στο τιμόνι για να αρχίσει το τανκσλαπινγκ σήκωνε και κατάπινε. Ίδιο πλαίσιο ψαλίδι πιρούνι. Κάντε βόλτες πολλές και θα σταματήσει, θα δείτε. Άλλα κουνάνε, τα ψηλά, αυτό δεν ανήκει σ αυτά. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 6 , 2017 από τον elprimerozen 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
blackgkou 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2017 πριν 19 ώρες, το μέλος kemmotar έγραψε: επειδη τα εχουμε γραψε απειρες φορες, φιλε και νεε κατοχε του τρεισερ, αν θες κανε αιτηση να μπεις στο γνωστο γκρουπ των τρεισερ 900 στο facebook, γιατι στα φορουμ συχνα πολλοι φιλοι μαζι με το πληκτρολογιο εχουν και την κοκα κολα και το ποπ κορν διπλα! Εμ γι'αυτό ρε Γιώργη και εγώ προσπαθώ να μπω στο group να μαθαίνουμε τίποτα νέο. Sorry για το off topic. Συνεχίστε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες