Jump to content
efkola

YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

Recommended Posts

Πριν λιγο μου ηρθε μια επιστολη απο την Yamaha και λεει για αντικατασταση εξαρτηματων,προκειμενου να βελτωθει το συστημα στηριξης του τιμονιου.Τηλεφωνησα εκει που πηρα την μηχανη και μου ειπαν οτι θα παραγγειλουν τα εξαρτηματα και θα με ειδοποιησουν για την αντικατασταση.Παντως μου ειπαν οτι δεν εχει σχεση με το τρεμουλο του τιμονιου.

Εχει ερθει σε κανενα αλλο αυτη η επιστολη;Γνωριζετε τι ακριβως αλλαζουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μόλις με πήραν και εμένα τηλεφωνο απ την αντιπροσωπεία! Είπαν πως θα έρθει μία επιστολή που θα γράφει για αντικατάσταση : 1) Καβαλέτα τιμονιού και 2) Τεντωτήρας καδένας !

Μοντέλο 2015 (το κόκκινο το γρήγορο :yes:), αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο Κρήτης! Θα βγάλω και φώτο την επιστολή μόλις την παραλάβω, να ξέρετε τι να ζητήσετε εαν δεν σας έχουν ενημερώσει ακόμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mου ήρθε και μένα για τα καβαλέτα. Shazam φαντάζομαι εσύ τεντωτήρα δεν είχες αλλάξει μέχρι τώρα, έτσι?

Επίσης, παιδιά μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να βρούμε το service manual (όχι το owner's) ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mου ήρθε και μένα για τα καβαλέτα. Shazam φαντάζομαι εσύ τεντωτήρα δεν είχες αλλάξει μέχρι τώρα, έτσι?

Επίσης, παιδιά μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να βρούμε το service manual (όχι το owner's) ?

Τεντωτηρα όχι, δεν άλλαξα.. Όταν πήγα για να τεντωσω την αλυσίδα το Νοέμβρη μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (ο μηχανικος). Η ερώτηση απ την Αντιπροσωπεία χθες στο τηλεφώνημα ήταν "Εάν έχω παρατηρήσει κάποιον έντονο θόρυβο να προέρχεται από εκει".

Νομίζω πάντως Γιώργο πως το owner's λέει ότι χρειάζεσαι για το service  (αναλυτικα) - εκτός αν λες κάτι διαφορετικό!

Έλαβα την επιστολή απ τη Μοτοδυναμικη αλλά δε μπορώ να την ανεβάσω απ το κινητό, οπότε θα σας την ποστάρω απ το σπίτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πράγματι το owner's γράφει ότι χρειάζεται για την βασική συντήρηση της μοτο, αλλά το service είναι για όλα τα άλλα, πλέον τις βασικής συντηρήσης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ζωη με τους τεντωτηρες εχει θεμα η yamaha.  Και στο tdm τεντωτηρα αλλαξα απο την τσεπη μου βεβαια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα καινούργια έχουν διαφορετικό μπλοκ στο μοτέρ και διαφορετική λίπανση του τεντωτηρα. Με απλά λόγια η γιαμαχα έγραψε στα παλιά της παπούτσια τους ιδιοκτήτες. Όταν θα πουλήσουν οι αγοραστές φυσικά θα επιλέξουν μτχ με το νέο μοτέρ... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ έλαβα την επιστολή πριν λίγες μέρες. Σε επικοινωνία με τον τοπικό αντιπρόσωπο κλείσαμε ραντεβού για 28/4 και μου είπε για αλλαγή τιμονοπλακας , για καβαλετα δεν ανάφερε τίποτα. Μήπως δεν  κατάλαβα καλά; Μήπως τα αλλάζουν και τα δύο. Θα δείξει από βδομάδα. θα ενημερωσω για οτι συμβει.Υπομονή και καλά χιλιόμετρα σε όλους. ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδού! 

Στην έκθεση που ρώτησα στην ΥAMAHA, είπαν πως παίζει ένα θέμα με το βάψιμο των καβαλέτων και φθείρεται (λόγω χρόνου?) , άρα θα υπάρχει ένας τζόγος, επομένως λόγω κραδασμών ενδέχεται οι βίδες που συγκρατούν το τιμόνι στα καβαλέτα να λασκάρουν.. Πάντα υποθετικά! Και πως τα καινούργια που θα αντικαταστήσουν θα είναι άβαφτα .

Όσο για τον τεντωτήρα, η πιο "ασφαλής" επιλογή που έχεις είναι να ρολάρεις με μια 3η η 4η στο κιβώτιο, περίπου στις 3.000 - 4.000σ.α.λ και ΕΑΝ ακούς έναν ασυνήθιστα δυνατό μεταλλικό θόρυβο, τότε ναι είναι θέμα τεντωτήρα . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη προσεχως θα τσιμπησω ενα του 2015, εχει βαλει κανεις μηπως πανω το quickshifter https://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/sport-touring/tracer-900.aspx?view=accessories&partcode=2SC-181A0-00-00&year=2017 να μου πει κοστος εντυπωσεις κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος furious99 έγραψε:

Επειδη προσεχως θα τσιμπησω ενα του 2015, εχει βαλει κανεις μηπως πανω το quickshifter https://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/sport-touring/tracer-900.aspx?view=accessories&partcode=2SC-181A0-00-00&year=2017 να μου πει κοστος εντυπωσεις κλπ.

μην κανεις τετοιο λαθος. ουτε του 2017 μπορουν να το βαλουν . το σαιτ ειναι λαθος. αν ενδιαφερεσαι για σιφτερ βαλε το CORDONA , strain gauge shifter push + pull

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/5/2017 at 4:57 ΜΜ, το μέλος hornettrela έγραψε:

Πλεον μπαινει. Αμα θελεις κανε μια ερωτηση στον Πιπεριγκο. Κοστος γυρω στα 350

η ενημερωση που ειχα ειναι απο τον γιωργο τον ιδιο. το μαμα κανει γυρω στα 300 ευρω. μιλησα μαζι του τις προαλλες και ειναι ακομα στο ψαξιμο. προσωπικα θα επελεγα αφτερμαρκετ οπως και εκανα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω τον ρωτησα πριν 1 βδομαδα. το αφτερμαρκετ ποσο και απο που? η εγκατασταση ειναι ευκολη ή πρεπει να στην κανει καποιος που ξερει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτηση προς τους tracerαδες φιλους..Στη θεσσαλονικη ο μερεμετζακης εχει 2 tracer 900 2017 μοντελα και τα 2 ενα μαυρο κ ενα μπλε καινουρια..10,200 + πινακιδες το μαυρο 10,000 + πινακιδες το μπλε..αξιζει η αγορα η να παω σε μτχ με πολυ λιγοτερα?υπαρχουν τπτ αλλαγες στα 2017 μοντελα?Να ενημερωσω οτι δεν ειμαι και ο πιο σταθερος μηχανοβιος εχω την αρρωστια να αλλαζω μοτο :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοειται πως αν εχεις σκοπο να την αλλαξεις γρηγορα πηγαινε σε μτχ. Θα χασεις λιγοτερα λεφτα... Διαφορες ειναι οτι το 17 εχει παραπανω μονοδρομο συμπλεκτη και traction με δυνατοτητα ρυθμισης ευαισθησιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα παιδιά

Το  μοντελο  του 2017 γνωρίζουμε αν εχει το γνωστό πρόβλημα του κοσκινισματος,;;

Ενδιαφέρομαι να το αγορασω και κολλαω σε αυτα που αναφερουν πολυ κάτοχοι της μοτοσυκλετας

Αν μπορουν να απαντησουν οι κατοχοι κατά κύριο λόγο επειδη ειναι γνωστες και δεν ακουσαν απο κάποιον άλλο για το προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η αναρτηση ειναι ιδια, το ιδιο οι διαστασεις της μηχανης... οποτε δυναται να υπαρχει η οποια ευαισθησια η οποια δεν ειναι ορατη σε ολους τους αναβατες. για εμενα δεν ειναι προβλημα μιας και λυνεται σχετικα ανεξοδα. το προβλημα ειναι η επιλογη καλαμιου 41 αντι για 43mm, το κοντο μετατροχιο το οποιο ομως δινει απαραμιλη ευελιξια και στριφτερη συμπεριφορα στην μηχανη και τριτον η σχετικα κακη αεροδυναμικη αντισταση που ελαφρωνει το μπροστινο (σχεδιασμος χουφτας- ζελατινας και πλαινου φερινγκ)....

το μηχανακι ειναι φοβερο και εφοσον το επιλεξεις μια αντιπροσωπεια γιαμαχα αναλαμβανει χωρις καμια χρεωση απο μεριας σου να στο κανει τραινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος kemmotar έγραψε:

η αναρτηση ειναι ιδια, το ιδιο οι διαστασεις της μηχανης... οποτε δυναται να υπαρχει η οποια ευαισθησια η οποια δεν ειναι ορατη σε ολους τους αναβατες. για εμενα δεν ειναι προβλημα μιας και λυνεται σχετικα ανεξοδα. το προβλημα ειναι η επιλογη καλαμιου 41 αντι για 43mm, το κοντο μετατροχιο το οποιο ομως δινει απαραμιλη ευελιξια και στριφτερη συμπεριφορα στην μηχανη και τριτον η σχετικα κακη αεροδυναμικη αντισταση που ελαφρωνει το μπροστινο (σχεδιασμος χουφτας- ζελατινας και πλαινου φερινγκ)....

το μηχανακι ειναι φοβερο και εφοσον το επιλεξεις μια αντιπροσωπεια γιαμαχα αναλαμβανει χωρις καμια χρεωση απο μεριας σου να στο κανει τραινο.

Να αυτά λες και θα πάω να το πάρω κ εγώ στο τέλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια υπαρχουν κι αλλα μηχανακι. Ετσι οπως πατε θα γεμισει ο κοσμος TRACER... Θα γινουμε το νεο VSTROM! xaxaxaxa... (αστειευομαι)

Το μηχανακι ειναι φοβερο. Με μια αναρτηση και ενα ελαστικο που του ταιριαζει θα το καταευχαριστηθειτε... MOVE ON!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος hornettrela έγραψε:

Παιδια υπαρχουν κι αλλα μηχανακι. Ετσι οπως πατε θα γεμισει ο κοσμος TRACER... Θα γινουμε το νεο VSTROM! xaxaxaxa... (αστειευομαι)

Το μηχανακι ειναι φοβερο. Με μια αναρτηση και ενα ελαστικο που του ταιριαζει θα το καταευχαριστηθειτε... MOVE ON!

Δλδ τι κόστος έξτρα θα χρειαστεί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/6/2017 at 0:36 ΜΜ, το μέλος kemmotar έγραψε:

μια αντιπροσωπεια γιαμαχα αναλαμβανει χωρις καμια χρεωση απο μεριας σου να στο κανει τραινο.

Τι κινησεις θα κανει δηλαδη η αντιπροσωπεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα