Jump to content
Apisteftos

Το τόπικ των σύντομων απαντήσεων vol. 2

Recommended Posts

Καλησπέρα! Σύντομη ερώτηση για σύντομη απάντηση. Η σκουριά που έχει σχηματιστεί από τυχόν υγρασία στην αλυσίδα της γιαπωνέζας μου ΜΤ07, δεν βγαίνει με το καθαριστικό της WURTH.Τι άλλο να χρησιμοποιήσω?

WD40 που είναι αντισκωριακό φαντάζομαι κάνει!

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα! Σύντομη ερώτηση για σύντομη απάντηση. Η σκουριά που έχει σχηματιστεί από τυχόν υγρασία στην αλυσίδα της γιαπωνέζας μου ΜΤ07, δεν βγαίνει με το καθαριστικό της WURTH.Τι άλλο να χρησιμοποιήσω?

Περα  απο το οποιο καθαριστικο χρησιμοποιεις, πολυ καλη δουλεια κανει και μια σκληρη βουρτσα. Κατι τετοιο ειναι ο,τι πρεπει για αυτη τη δουλεια. Απο e-bay ειναι αστεια η τιμη. Αν δεν μπορεις να περιμενεις το βρισκεις και εδω σε πολυ μεγαλυτερη τιμη βεβαια. αν βαλεις Wurth ή WD-40 και το αφησεις να δουλεψει, μετα με την βουρτσα αυτη θα γινει καινουρια η αλυσιδα. Στο τελος περνας με πανι και τελειωνεις με λιπαντικο.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περα  απο το οποιο καθαριστικο χρησιμοποιεις, πολυ καλη δουλεια κανει και μια σκληρη βουρτσα. Κατι τετοιο ειναι ο,τι πρεπει για αυτη τη δουλεια. Απο e-bay ειναι αστεια η τιμη. Αν δεν μπορεις να περιμενεις το βρισκεις και εδω σε πολυ μεγαλυτερη τιμη βεβαια. αν βαλεις Wurth ή WD-40 και το αφησεις να δουλεψει, μετα με την βουρτσα αυτη θα γινει καινουρια η αλυσιδα. Στο τελος περνας με πανι και τελειωνεις με λιπαντικο.

Το συγκεκριμένο πινέλο το έχω χρησιμοποιήσει και δεν φέρνει αποτέλεσμα. Μάλιστα, επειδή έκρινα ότι είναι λεπτή η τρίχα του, χρησιμοποίησα μια παλιά οδοντόβουρτσα μα και πάλι δεν κατάφερα τίποτα. WD4O δεν έχω, όμως έχω στη διάθεσή μου το ROST_OFF της WURTH το οποίο θα το δοκιμάσω αύριο και ευελπιστώ να έχω ευχάριστα νέα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το συγκεκριμένο πινέλο το έχω χρησιμοποιήσει και δεν φέρνει αποτέλεσμα. Μάλιστα, επειδή έκρινα ότι είναι λεπτή η τρίχα του, χρησιμοποίησα μια παλιά οδοντόβουρτσα μα και πάλι δεν κατάφερα τίποτα. WD4O δεν έχω, όμως έχω στη διάθεσή μου το ROST_OFF της WURTH το οποίο θα το δοκιμάσω αύριο και ευελπιστώ να έχω ευχάριστα νέα

Ναι,ε; Περιεργο, το εχω κι εγω και μια χαρα δουλεια κανει.

Μαλλον την παραμελησες την αλυσιδα και δεν ειναι μονο επιφανειακη η σκουρια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι,ε; Περιεργο, το εχω κι εγω και μια χαρα δουλεια κανει.

Μαλλον την παραμελησες την αλυσιδα και δεν ειναι μονο επιφανειακη η σκουρια. 

Θα το δοκιμάσω αύριο και με το συγκεκριμένο πινέλο. Να σε ρωτήσω όμως κάτι φίλε, το πινέλο πως καθαρίζει μετά από τους ρύπους, λάδια, γράσσο κλπ ώστε να είναι καθαρό και έτοιμο για την επόμενη φορά χρήσης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το δοκιμάσω αύριο και με το συγκεκριμένο πινέλο. Να σε ρωτήσω όμως κάτι φίλε, το πινέλο πως καθαρίζει μετά από τους ρύπους, λάδια, γράσσο κλπ ώστε να είναι καθαρό και έτοιμο για την επόμενη φορά χρήσης?

Με το ίδιο το καθαριστικό της αλυσίδας

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτηξη

ειναι ενα υλικο σαν γρασσο πρασινου η μπλε χρωματος δεν θυμαμαι καλα , το οποιο χρησιμοποιειται για λιπανση της αλυσιδας αντι για σπρευ και μου ειπαν πως δεν λερωνει ζαντα.

ξερουμε πως λεγεται και που το βρισκω?

ευχαριστω

Γενικώς η χρήση γράσου σε αλυσίδες κίνησης δεν συνίσταται, γιατί δεν μπορεί να διεισδύσει παντού και να προστατεύσει όλα τα μέρη της αλυσίδας, με μόνη εξαίρεση ίσως αν βγει η αλυσίδα και μπει σε ταψί με ζεσταμένο - λιωμένο γράσο.

Το καλύτερο είναι λάδι με πρόσθετα EP, κοινώς λάδι για μη αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων - βαλβολίνη, αλλά πρακτικά είναι λύση μόνο με κάποιον λιπαντή.

Η μόνη ενδιάμεση λύση είναι τα γνωστά σπρέι αλυσίδας...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα. Όσο αφορά το θέμα με τον καθαρισμό της αλυσίδας από την επιφανειακή σκουριά έχω να πω ότι: Χρησιμοποίησα το ROST-OFF της Wurth και το 3πλευρο πινέλο και το αποτέλεσμα ήταν θετικό ως ένα βαθμό αλλά πάλι στην αλυσίδα υπάρχουν υπολείμματα. Δεν τη διαλύει εντελώς.

Τροποποιήθηκε από τον ANGMAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

17124724_1469946109684989_274797638_n.jp

ρε παιδια εχει κολλησει το μυαλο μου, πως λεγεται αυτο το γυρω γυρω που το πουλανε με το μετρο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πλύνω τη μηχανη πρεπει να βαλω στις εξατμισεισ αυτες τις πλαστικες ταπες που βαζουν συνηθως στα MX? Αν μπει νερο στις εξατμισεις τι μπορει να παθει η μηχανη? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πλύνω τη μηχανη πρεπει να βαλω στις εξατμισεισ αυτες τις πλαστικες ταπες που βαζουν συνηθως στα MX? Αν μπει νερο στις εξατμισεις τι μπορει να παθει η μηχανη? 

Θα ήταν καλό μεν, όχι απαραίτητο δε. Αν δεν έχεις όρεξη να πάρεις τάπες απλά φροντίζεις να μη ρίχνεις νερό κάθετα στα τελικά.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το κανω με πιεστικο δυσκολα να μη παει και στις εξατμισεις... θα παρω ταπες για σιγουρια... Ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρες τάπες δοχείων από φελλό, με την κατάλληλη διάμετρο για τις εξατμίσεις σου!

Ή απλά σφήνωσε νάιλον σακούλα στην τρύπα (προφανώς χωρίς να είναι ζεστή η εξάτμιση)

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φελλο τοσο μεγαλης διαμετρου δε ξερω αν θα βρω, που θα βρω και αν αξιζει σε κοστος αντι για ταπες. Απο τη σακουλα δε θα περασει? Εκτος και αν τη πιανω με λαστιχακι. Εσεις τι βαζετε? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φελλο τοσο μεγαλης διαμετρου δε ξερω αν θα βρω, που θα βρω και αν αξιζει σε κοστος αντι για ταπες. Απο τη σακουλα δε θα περασει? Εκτος και αν τη πιανω με λαστιχακι. Εσεις τι βαζετε? 

Βάλε ένα τέτοιο! :tooth:

Buttplug.png

Πέρα απ' την πλάκα εγώ έχω πάρει αυτό:

http://www.stelpet.gr/gr/el/products/tapa-eksatmisis-mikri-pg2550-progrip

Τροποποιήθηκε από τον Sledgehammer
  • Like 4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι μεγαλη η τρυπα (της εξατμιση ε) και δε ξερω αν θα χωραει :mB_kalo_e:

Μαλλον θα την παλεψω προς το παρων με καμια πατεντα, στυλ σακουλας μεχρι να ερθουν οι ταπες, θα τις παρω απο ebay μιας και με ~ 3 ευρω παιρνω 2 που χρειαζομαι.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φελλό θα βρεις όπως και δήποτε υπάρχουν σε όλες τις διαστάσεις,αν είναι οι μαμά εξατμίσεις κάνει αυτός για 5λιτρη νταμιζάνα ακριβώς!.Αν δεν είναι ακριβώς πάρε λίγο μεγαλύτερο και 'φάε' λίγο τη διάμετρο με ένα μαχαίρι.

Μια άλλη καλή πατέντα που έχω κάνει για τις άφτερ μαρκετ που έχουν μεγαλύτερη τρύπα πίσω:

Παίρνεις ένα σωληνάριο σιλικόνη φτηνή,την ξεσφραγίζεις μπροστά,την τρυπάς πίσω και αν μπορείς κάνε και μια ελαφρά σχισμή στα πλάγια με ένα κοπίδι και άστην 3-4 μέρες παρατημένη να πήξει.Μόλις στεγνώσει σκίσε με το κοπίδι το περίβλημα και θα σου φανερωθεί ένας κύλινδρος σφιχτός-ελαστικός κατάλληλος για οποιαδήποτε τάπα!

Τροποποιήθηκε από τον karellen
  • Like 5

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φελλό θα βρεις όπως και δήποτε υπάρχουν σε όλες τις διαστάσεις,αν είναι οι μαμά εξατμίσεις κάνει αυτός για 5λιτρη νταμιζάνα ακριβώς!.Αν δεν είναι ακριβώς πάρε λίγο μεγαλύτερο και 'φάε' λίγο τη διάμετρο με ένα μαχαίρι.

Μια άλλη καλή πατέντα που έχω κάνει για τις άφτερ μαρκετ που έχουν μεγαλύτερη τρύπα πίσω:

Παίρνεις ένα σωληνάριο σιλικόνη φτηνή,την ξεσφραγίζεις μπροστά,την τρυπάς πίσω και αν μπορείς κάνε και μια ελαφρά σχισμή στα πλάγια με ένα κοπίδι και άστην 3-4 μέρες παρατημένη να πήξει.Μόλις στεγνώσει σκίσε με το κοπίδι το περίβλημα και θα σου φανερωθεί ένας κύλινδρος σφιχτός-ελαστικός κατάλληλος για οποιαδήποτε τάπα!

Θα το δοκιμάσω αλλά όχι για τάπα, δεν μπορώ να αγοράζω διαφορετικά παιχνίδια για κάθε παρτενέρ, κοπελιά φέρε ένα σωληνάριο σιλικόνη και θα το προσαρμόσουμε ανάλογα :tooth:

• Like 3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερώτηξη / απορία

Έχω σφούτερ της Kymco με 16άρηδες τροχούς. Παλιά έβγαινε με 14άρηδες και τους δύο, και λέγανε ότι τους μεγάλωσαν για περισσότερη άνεση και ασφάλεια (να μην κοπανάει τόσο σε λακούβες, να περνάει πιο εύκολα, να είναι πιο ελέγξιμο το μηχανάκι παρά με τα μικρά ροδάκια).

Το facelift μοντέλο έχει μπροστά 16άρη και πίσω 14άρη! Και το διαφημίζουν σαν "περισσότερη ευελιξία"..... 

http://www.kymco.gr/product/agility-16-200i/   ***   http://www.kymco.gr/product/agility-16-200i/#texa

Τί ισχύει τελικά?  Και με τις 2 ίντσες διαφορά απ' ότι πριν μεταξύ των τροχών, θα το θεωρούσατε αναβάθμιση ή πισωγύρισμα? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά ο 16άρης εμπρός βοηθά στη σταθερότητα σε μεγάλες λεωφόρους και εθνικές οδούς, επιτρέπει πιο χαλαρή μετακίνηση σε ρυθμούς χαλαρού ταξιδίου.

Ο δε 14άρης πίσω μπαίνει για να κερδίσουν (σαφώς) χώρους για μεταφορά, κάτω από τη σέλα!

Βέβαια είναι υποθετικά τα περί ευστάθειας με 16άρηδες γιατί παίζουν πολλά σενάρια.

Γεωμετρία πλαισίου, μεταξόνιο, κατανομή μάζας. Όπως και οι διαστάσεις ελαστικών, γιατί μπορεί πχ να υπάρχει 16άρης τροχός αλλά με μικρότερο φάρδος+προφίλ ελαστικού, οπότε παίζει να μιλάμε για παραπλήσια διάμετρο τροχού εμπρός!

Προσωπικά σε scooter θεωρώ πως η καταλληλότερη διάσταση είναι 15" εμπρός και 14" πίσω.

Όσο σταθερό χρειάζεται, χώρος για ικανοποιητικής διαμέτρου δισκόφρενο-α και δαγκάνες ενώ πίσω 14άρης αυξάνει πολύ τη μεταφορική ικανότητα, που είναι το Α και το Ω για την χρήση των scooters!

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή η αμήχανη στιγμή που μέχρι και τα ποστ του συντονιστή διπλοποστάρονται :crazy:

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

17124724_1469946109684989_274797638_n.jp

ρε παιδια εχει κολλησει το μυαλο μου, πως λεγεται αυτο το γυρω γυρω που το πουλανε με το μετρο?

up

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...