Jump to content
Ste7ios

Μπαταριες λιθιου και οχι μονο

Recommended Posts

Αν ο ανορθωτής της μηχανής δίνει π.χ 13,8V με ποιο τρόπο το όποιο κοντρολερ θα το κάνει 14,5-14,8V που αρέσκετε μια μπαταρία Λiθiου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 5 ώρες, το μέλος costas έγραψε:

Υπάρχει κάποιο πινακάκι ή κάτι τέτοιο, τέλως πάντων, που να μπορεί κάποιος που θέλει να μεταβεί σε μπαταρία λιθίου να επιλέξει τη σωστή χωριτικότητα; Ομοίως η αλλαγή ανορθωτή επιβάλλεται; Κι αν ναι, τι ανορθωτή βάζουμε; Θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση και πολύ φοβάμαι ότι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής δύσκολα θα πήγαινα σε λιθίου!!!:blush::wallbash:

Δεν νομίζω ότι κάποιο ειδικό πινακάκι θα είχε κάποια χρησιμότητα. Η επιλογή της μπαταριάς γίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μοτοσικλέτας (διαστάσεις αμπερωρια ρεύμα εκκίνησης). Απλά με την μπαταρία Λιθοιυ έχεις την δυνατότητα στις ίδιες διαστάσεις με την κλασική μπαταρία που χρησιμοποιείς να βρεις με λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα και ισχυρότερο ρεύμα εκκίνησης.

Ο ανορθωτής δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει αρκεί να δίνει τάση μεγαλύτερη από 14V και μικρότερη 15V, συνήθως όμως θέλει αλλαγή. Αν χρειάζεται να αλλαχτεί τότε καλύτερη επιλογή αν είναι κλασικός ανορθωτής είναι να αντικατασταθεί από έναν μοσφετ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 16/1/2020 at 11:34 ΜΜ, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Ακριβώς, χρειάζεται φορτιστή μπαταρίας λιθίου

φορτιζουν με τον κλασικο φορτιστη κανονικα. Εχω στην μηχανη ενα χρονο λυθιου  πριν 9 μηνες την εκλεισα μεσα γιατη πηρα αλλη μοτο, και τις εχω βαλη  κανονικο φορτιστη μονημα για συντηρηση. Ειχα να την βαλω μπροστα 5 μηνες, και την εβαλα την περασμενη πεμπτη, πηρε μπροστα με χιλια.

Την 18/1/2020 at 11:38 ΠΜ, το μέλος costikos έγραψε:

Ρε.παιδιά όλες οι λιθίου δεν έχουν μέσα controller που ρυθμίζει τη φόρτιση και γενικά την προσαρμογή στο ηλεκτρικό σύστημα?

ακριβος φιλε μου ,εχουν εσωτερικο balance και δεν χρειαζετε διαφορετικο φορτιστη.Φορτιζει και με εναν απλο.

https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/c50AAOSwOWpcnpV~/s-l225.webp

αυτου του ειδους μπαταριες λυθιου θελουν συγκεκριμένο φορτιστη.

Τροποποιήθηκε από τον getsim andreas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 18/1/2020 at 4:01 ΜΜ, το μέλος naftilos έγραψε:

Δεν νομίζω ότι κάποιο ειδικό πινακάκι θα είχε κάποια χρησιμότητα. Η επιλογή της μπαταριάς γίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μοτοσικλέτας (διαστάσεις αμπερωρια ρεύμα εκκίνησης). Απλά με την μπαταρία Λιθοιυ έχεις την δυνατότητα στις ίδιες διαστάσεις με την κλασική μπαταρία που χρησιμοποιείς να βρεις με λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα και ισχυρότερο ρεύμα εκκίνησης.

Ο ανορθωτής δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει αρκεί να δίνει τάση μεγαλύτερη από 14V και μικρότερη 15V, συνήθως όμως θέλει αλλαγή. Αν χρειάζεται να αλλαχτεί τότε καλύτερη επιλογή αν είναι κλασικός ανορθωτής είναι να αντικατασταθεί από έναν μοσφετ

ο ανορθωτης δεν χρειαζετε να αλλαξει, η λυθιου θελουν το ανωτερο ρευμα που θα πηγαινει σε αυτες να μην ειναι μεγαλυτερο τον 14,5 βολτ. ενω ειναι φουλαρισμενες με 13,6 volt.

Την 18/1/2020 at 3:41 ΜΜ, το μέλος naftilos έγραψε:

Αν ο ανορθωτής της μηχανής δίνει π.χ 13,8V με ποιο τρόπο το όποιο κοντρολερ θα το κάνει 14,5-14,8V που αρέσκετε μια μπαταρία Λiθiου?

αν ο ανορθωτη σου σου βγαζει 13,8 volt εισαι οκ για την μπαταρια λυθιου, γιατη αυτη στο φουλ ειναι 13,6 volt

το θεμα ειναι οτι επρεπε να σου βγαζει 14,1 - 14,5 volt.  Δες μηπως εχεις προβλημα με τα πηνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/18/2020 at 3:41 ΜΜ, το μέλος naftilos έγραψε:

Υπάρχουν σήμερα παλμικά (διακοπτικά υψισυχνα) boost/buck converter που σου κάνουν απο ότι τάση σε ότι τάση. Τέτοια έχουν και οι σύγχρονοι φορτιστές. Οι φορτιστές με μετασχηματιστή, μιαααα φορά κι εεενα καιρό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 19/1/2020 at 6:24 ΜΜ, το μέλος getsim andreas έγραψε:

ο ανορθωτης δεν χρειαζετε να αλλαξει, η λυθιου θελουν το ανωτερο ρευμα που θα πηγαινει σε αυτες να μην ειναι μεγαλυτερο τον 14,5 βολτ. ενω ειναι φουλαρισμενες με 13,6 volt.

αν ο ανορθωτη σου σου βγαζει 13,8 volt εισαι οκ για την μπαταρια λυθιου, γιατη αυτη στο φουλ ειναι 13,6 volt

το θεμα ειναι οτι επρεπε να σου βγαζει 14,1 - 14,5 volt.  Δες μηπως εχεις προβλημα με τα πηνια.

η μπαταρια δεν αρεσκεται στα 14,5 volt. αλλα το ανωτερο που  θα τις δωσει  ο ανωρθοτης δεν πρεπει να ειναι πανω απο 14,5 volt.τωρα αν τα πηνια σου εχουν πεσει, η ο ανορθωτης  δεν παει καλα και σου δινει 13,8 volt, η μπαταρια λυθιου θα φορτιστει κανονικα, γιατη οπως σου ξαναεγραψα η λυθιου ειναι φουλ στα 13,6 volt.

αν θα ειχες μπαταρια μολυβδου για να φορτισει στο φουλ  ηθελες 14,5volt.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και εχει γινει αναφορα σε φορτιστες-συντηρητες πιο πανω....και επειδη ο κλασσικος φορτιστης του lidl ψιλοπαρεδωσε πνευμα και δεν δουλευει ολες τις ωρες ειμαι σε αναζητηση νεου.Δεν το θελω για τρελα πραγματα,συντηρηση κυριως για την μπαταρια της μηχανης-αυτοκινητου.

Βλεπω μερικους της Noco που εχουν και mode για λιθιου αν χρειαστει στην πορεια,ειναι αξιοπιστη σαν μαρκα?

Το μοντελο ειναι αυτο,https://www.skroutz.gr/s/6801598/Noco-Genius-G3500-3-5A.html

Αν υπαρχει καποια εναλλακτικη στα 50-60 ευρω, να την ακουσουμε.

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Μιας και εχει αναφορα σε φορτιστες-συντηρητες πιο πανω....και επειδη ο κλασσικος φορτιστης του lidl ψιλοπαρεδωσε πνευμα και δεν δουλευει ολες τις ωρες ειμαι σε αναζητηση νεου.Δεν το θελω για τρελα πραγματα,συντηρηση κυριως για την μπαταρια της μηχανης-αυτοκινητου.

Βλεπω μερικους της Noco που εχουν και mode για λιθιου αν χρειαστει στην πορεια,ειναι αξιοπιστη σαν μαρκα?

Το μοντελο ειναι αυτο,https://www.skroutz.gr/s/6801598/Noco-Genius-G3500-3-5A.html

ωπα..ωραιος αυτος ο φορτιστης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ τσίμπησα τον Bormann bbc4000 

https://www.skroutz.gr/s/17144488/Bormann-BBC4000.html?keyphrase=Bormann+bbc4000

Τη μπαταρία στο Transalp650 τη φορτισε σε περίπου 4-5 ώρες 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος crussifier έγραψε:

Εγώ τσίμπησα τον Bormann bbc4000 

https://www.skroutz.gr/s/17144488/Bormann-BBC4000.html?keyphrase=Bormann+bbc4000

Τη μπαταρία στο Transalp650 τη φορτισε σε περίπου 4-5 ώρες 

Έχω πολύ κακή εμπειρία από εργαλείο BORMANN και εξίσου απαράδεκτο service.
Μακάρι να μην σου τύχει και να βγει καλός.

Και για να λέμε και καμιά αλήθεια η BORMANN είναι ελληνική εταιρεία, με "γερμανοφανές" όνομα  και καθαρά κινέζικο προϊόν στην διπλάσια τιμή από το κινέζικο. (Όπως και 2-3 ακόμα).
Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι το "Μπόρμαν" ακούγεται απείρως καλύτερο από "Χι Γου Α", οπότε μπορεί και να πλήρωνα μόνο για αυτό. :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Canardo έγραψε:

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι το "Μπόρμαν" ακούγεται απείρως καλύτερο από "Χι Γου Α", οπότε μπορεί και να πλήρωνα μόνο για αυτό. :2funny:

Ελεος, ΑΥΤΟΝ διαλέξανε για φίρμα;

981dd656a42c37322abab5ded2dbedb3-1.jpg

Τώρα μου θύμισες να πελάτη Ducatιστα που καμάρωνε γιατί έβαλε ζάντες Μαρκεζίνης

A-3514878-1430055519-5884.jpeg.jpg

Εγώ του είπα οτι τον Μαρκεζίνη δεν τον θέλω ούτε για ζάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

Έχω πολύ κακή εμπειρία από εργαλείο BORMANN και εξίσου απαράδεκτο service.
Μακάρι να μην σου τύχει και να βγει καλός.

Και για να λέμε και καμιά αλήθεια η BORMANN είναι ελληνική εταιρεία, με "γερμανοφανές" όνομα  και καθαρά κινέζικο προϊόν στην διπλάσια τιμή από το κινέζικο. (Όπως και 2-3 ακόμα).

Το ξέρω οτι είναι ελληνική. 

Ενας λόγος αυτός και ενας ακόμη οι καλές κριτικές, με οδήγησαν να δώσω 27Ε

Σεβαστό αυτό που λες, θα έχω κατά νου για βλάβες αν και για 27Ε, οι μεταφορικές και μόνο θα μου κοστίσουν παραπάνω :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 23/1/2020 at 9:46 ΠΜ, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Μιας και εχει γινει αναφορα σε φορτιστες-συντηρητες πιο πανω....και επειδη ο κλασσικος φορτιστης του lidl ψιλοπαρεδωσε πνευμα και δεν δουλευει ολες τις ωρες ειμαι σε αναζητηση νεου.Δεν το θελω για τρελα πραγματα,συντηρηση κυριως για την μπαταρια της μηχανης-αυτοκινητου.

με τις παραμετρους που εχει δειχνει καλος. ολοι στην πραξη δειχνουν την ποιοτητα τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπότε, παιδιά - και εν κατακλείδι:

Στο cbr1000rr μου του 2004, που θέλει μπαταρία

και φοράει YTZ 10s

μπορώ να βάλω αυτή

https://www.e-kiriazis.gr/ell/product/Μπαταρία_μοτοσυκλετών_SKYRICH_Τεχνολογίας_Λιθίου_LFP-4_12V_240A

https://tzampa.shop/product/skyrich-lithium-lfp-4/

(η φτηνότερη τιμή που τη βρήκα, βάζω 2 link για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν βάλω ένα)

με το ρεύμα που θα δίνει στη μίζα να είναι αρκετό,
με τον ανορθωτή του cbr να τη φορτίζει σωστά,
με το γνωστό από γερμανική αλυσίδα καταστημάτων φορτιστή μου (των 20κάτι ευρώ) να τη φορτίσει αν παραστεί ανάγκη;

Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά, ας μου πει τη γνώμη του - επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν περισσεύουν χρήματα για λάθος κινήσεις.

Ευχαριστώ.

Χριστός Ανέστη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 26/4/2020 at 0:24 ΜΜ, το μέλος Yiannis Z. έγραψε:

Οπότε, παιδιά - και εν κατακλείδι:

Στο cbr1000rr μου του 2004, που θέλει μπαταρία

και φοράει YTZ 10s

μπορώ να βάλω αυτή

https://www.e-kiriazis.gr/ell/product/Μπαταρία_μοτοσυκλετών_SKYRICH_Τεχνολογίας_Λιθίου_LFP-4_12V_240A

https://tzampa.shop/product/skyrich-lithium-lfp-4/

(η φτηνότερη τιμή που τη βρήκα, βάζω 2 link για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν βάλω ένα)

με το ρεύμα που θα δίνει στη μίζα να είναι αρκετό,
με τον ανορθωτή του cbr να τη φορτίζει σωστά,
με το γνωστό από γερμανική αλυσίδα καταστημάτων φορτιστή μου (των 20κάτι ευρώ) να τη φορτίσει αν παραστεί ανάγκη;

Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά, ας μου πει τη γνώμη του - επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν περισσεύουν χρήματα για λάθος κινήσεις.

Ευχαριστώ.

Χριστός Ανέστη

καλημερα φιλε, και χρονια πολλα. την ιδια εχω βαλει σε CB1300 πριν 15 μηνες. Κανενα προβλημα δεν εχω, φορτιζει πολυ γρηγορα, κραταει πολυ, και πολυ δυναμη. Τα φωτα τις μηχανης σου  δεν ξερω αν τα εχεις αναμενα ολη μερα, γιατη καποιοι δεν τα αναβουν λογω μπαταριας, αλλα με την λιθιου δεν θα εχεις προβλημα να τα εχεις παντα αναμενα,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ ευχαριστώ για την απάντηση, Αντρέα.

Τα φώτα μου, ναι, είναι πάντα αναμμένα και, φίλο ηλεκτρολόγο που είχα ρωτήσει αν να βάλω διακόπτη να σβήνουν, μου είχε πει να μην το κάνω, επειδή το κύκλωμα είναι κατασκευασμένο να δουλεύει με συγκεκριμένο φορτίο και θα δημιουργήσω πρόβλημα.

Δυο ερωτήσεις: 
1) Στη στέλνουν φορτισμένη, έτοιμη για χρήση;
2) Έχει χρειαστεί να τη φορτίσεις; Αν ναι, έχεις φορτιστή για λιθίου ή τη φόρτισες με φορτιστή για "κλασσικές" μπαταρίες;
Λες ο "γνωστός" που ανέφερα στο πρώτο μήνυμά μου, να κάνει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γράφω εδώ ν μην ανοίγω νέο θέμα.

Γείτονας μου ζήτησε αν έχω ηλεκτρολύτες.

Είχα κανα 3 λίτρα και του έδωσα.

Νόμιζα τα θέλει ν ξεράνει κάνα δέντρο.

Μετά έμαθα ότι έχει μια παλιά μπαταρία παρατημένη δύο χρόνια στο χωράφι και κοιτάει να τη φτιάξει γιατί είδε στο γιουτου λέει ότι αμα την ανοίξεις και ρίξεις λεμόνι μέσα γίνεται καινούρια.

Τεσπα έριξε λεμόνι και μετά θα ρίξει ηλεκτρολύτη.

Τώρα τη φορτίζει που ρώτησα.

Ξέρω προφανώς και δεν κάνει να ανοίγει κλειστού τύπου μπαταρίες.

Κινδυνεύει να κάνει τσαφ;

Η τπτ άλλο;

Μπας και τον προλάβω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσαφ όχι, απλά το πιο πιθανό δεν θα έχει απόδοση η μπαταρία. Μπορεί δλδ να ζωντανέψει έστω για λίγο να κάνει δουλειά ή να ζωντανέψει αλλά τόσο λίγο που να μην κάνει δουλειά.

Άστον να παιδευτεί, εσύ δεν έχεις κανένα λόγο (εκπαιδευτικό ή προστατευτικό) να του πεις οτιδήποτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα έτσι από περιέργεια να δω τι θα γίνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το λεμόνι, έχει κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οξύ, αλλά αντιδρά με τα μέταλλα και λιώνει τα άλατά τους. Αυτός προφανώς ελπίζει ότι το λεμόνι θα καθαρίσει τις πλάκες μολύβδου, από τα άλατα που θα έχουν κάνει με το θειικό οξύ που είχε ο ηλεκτρολύτης στην μπαταρία.

Μετά ρίχνοντας καινούριο ηλεκτρολύτη, θα δουλέψουν οι πλάκες μολύβδου και θα κρατάει η μπαταρία φορτίο.

Προφανώς αν έχει μείνει δυό χρόνια η μπαταρία, θα έχουν γίνει οι πλάκες μολύβδου σαν μυζήθρα, οπότε τι να καθαρίσει το λεμόνι.... Μπορεί βέβαια αν δεν έχει προχωρήσει πολύ η διάλυσή τους, να ψευτοκάνει δουλειά με το λεμόνι και σε συνδυασμό με μια καλή φόρτιση με πρόγραμμα αποθειίκωσης, και για το καλοκαίρι να έχει μπαταρία. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέργιο, έχω κάνει περίπου το ίδιο σε 2 μπαταρίες, μια ανοιχτού και μια κλειστού τύπου.
Τις άδειασα, τις ξέπλυνα με αποσταγμένο νερό και τις ξαναγέμισα, 1/3 ηλεκτρολύτη και 2/3 αποσταγμένο νερό.

Η ανοιχτού τύπου - αυτοκινήτου, που είχε δουλέψει περίπου 12 (!!!) χρόνια εξαντλητικά (πέραν της χρήσης σε δυο διαδοχικά αυτοκίνητα!!!, επί 1 σχεδόν χρόνο τη χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά και για τροφοδοσία inverter 12/220V, για λειτουργία τροχού, τρυπανιού, αναδευτήρα κλπ. εργαλείων, μέχρι που άδειαζε εντελώς, τη νύχτα την ξαναφόρτιζα και την άλλη μέρα πάλι το ίδιο - δεν φανταζόμουνα πως υπάρχει μπαταρία που να το αντέχει αυτό), δεν επανήλθε. Δεν δούλεψε καθόλου. Προφανώς, είχε φτάσει στο τέλος ζωής, οριστικά και αμετάκλητα.
Η κλειστού τύπου - μοτοσυκλέτας, που ήταν περίπου 4 ετών, δούλεψε κανένα 3μηνο με τη διαδικασία αυτή και, μετά, πέθανε οριστικά.

Πρόβλημα - κίνδυνος δεν υπάρχει, εκτός από το πρόβλημα στις κλειστού τύπου να μην βγει χωρίς ζημιές το καπακάκι που τις σφραγίζει οπότε, αν υποστεί ταλαιπωρία, περιμετρικά μετά θα χάνει υγρά.
Σε μια άλλη κλειστού τύπου που το δοκίμασα, την εγκατέλειψα ακριβώς επειδή ζόρισα πολύ το καπάκι για να βγει και αν την ξανάκλεινα σίγουρα μετά θα έχανε.

Αυτά τα λίγα, από την προσωπική μου εμπειρία επί του θέματος.

(Ουσιαστικά, δηλαδή, στην καλύτερη από τις 2 περιπτώσεις, έγινε ακριβώς αυτό που περιγράφει ο flyinginadream)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/4/2020 at 1:00 ΜΜ, το μέλος Yiannis Z. έγραψε:

Σ ευχαριστώ για την απάντηση, Αντρέα.

Τα φώτα μου, ναι, είναι πάντα αναμμένα και, φίλο ηλεκτρολόγο που είχα ρωτήσει αν να βάλω διακόπτη να σβήνουν, μου είχε πει να μην το κάνω, επειδή το κύκλωμα είναι κατασκευασμένο να δουλεύει με συγκεκριμένο φορτίο και θα δημιουργήσω πρόβλημα.

Δυο ερωτήσεις: 
1) Στη στέλνουν φορτισμένη, έτοιμη για χρήση;
2) Έχει χρειαστεί να τη φορτίσεις; Αν ναι, έχεις φορτιστή για λιθίου ή τη φόρτισες με φορτιστή για "κλασσικές" μπαταρίες;
Λες ο "γνωστός" που ανέφερα στο πρώτο μήνυμά μου, να κάνει;

Η μπαταρια εχει αρκετο φορτιο και μπορεις να βαλεις ανετα την μοτο μπροστα. Ειναι φουλαρισμενη στα 13,5 τοσο δειχνει το οργανακι που εχω στην μοτο ,αλλα και με το πολυμετρο  δειχνει ακριβος τα ιδια. Ασχετο με το οτι η μοτο βγαζει 14,4.  Την φορτιζεις με τον ιδιο φορτιστη που φορτιζες και την αλλη μπαταρια. Η λιθιου  για μοτο, και αυτοκινητα, εχουν εσωτερικο balance για  να φωρτιζουν με τον φορτιστη  που φορτιζες και πριν, δεν χρειαζεται να παρεις αλλον. Στο video φαινεται το balance αυτη η πλακετα ειναι.

Και αλλο ενα video, αν εισαι γνωστης του αντικειμενου, μπορεις να φτιαξεις μονο σου μπαταρια με τα καταλληλα υλικα. Ειναι αλλου τυπου μπαταρια  αλλα σχεδον με την ιδια φιλοσοφια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ΄ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, Αντρέα. Οπότε, είναι όλα οκ για τη μπαταρία που συζητάμε.

Για την ιδιοκατασκευή.

Εκεί που έχουν φτάσει - πέσει η τιμές για αυτές που συζητάμε, δεν έχει νόημα οικονομικά. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Και τεχνικά... Έχω κάνει κατασκευές με μικρές συστοιχίες, για άλλες χρήσεις - φακούς κλπ. Για τη μηχανή, δεν θα την πολυεμπιστευόμουνα. Και όπως σωστά είπες, δεν είναι ίδια μπαταρία με την LiFePo. Αυτού του τύπου (Li-ion), έχουν και θεματάκια με αναφλέξεις κλπ., απ' ό,τι λέγεται. Ούτε μπορείς να πετύχεις την ίδια ποιότητα μιας fix κατασκευής, σε θέματα κολλήσεων και τα σχετικά - και υπάρχουν και οι κραδασμοί των μοτό. Ακόμα και η πλακέτα του εμπορίου για την εξισορρόπηση, είναι ένα θέμα, δεν πολυξέρεις τι αγοράζεις. Και, έχουν και την κακή συνήθεια οι Li-ion, να σε αφήνουν ΑΚΑΡΙΑΙΑ - χωρίς καμιά σταδιακή πτώση - προειδοποίηση. Μάλλον θα ισχύει και για τις LiFePo, υποθέτω, και μπορεί γι΄αυτό να έχουν και δείκτες κατάστασης φόρτισης....δεν το ξέρω αυτό. Θα το δω στην πράξη! Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ... φακό, η μπαταρία φοrτίζει επάνω στη μηχανή!
Στα πρώτα βήματα των LiFePo που ήταν πανάκριβες, θα άξιζε μια ιδιοκατασκευή..

Σ΄ευχαριστώ, φίλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα