Jump to content
Ste7ios

Μπαταριες λιθιου και οχι μονο

Recommended Posts

Κωστα για την αλυσιδα σου θα γραψεις τιποτε??

Χρυσες δουλειες θα κανει ο τυπος μιας και ολοι οι καγκουραιοι ετοιμαζονται να ελαφρυνουν.

capture9.jpg

capture6.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όσοι έχετε βάλει τέτοιες μπαταρίες στις μοτο σας τι φορτιστή-συντηρητή χρησιμοποιείτε;

Ο απλός ctek κάνει γι αυτή τη χρήση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και το θεμα λεει οχι μονο λιθιου ας ρωτησω εδω μεσα μπας και μαθω κατι γιατι δε ξερω τι μου γινεται

Μιλαγα με μαστορα και μου ειπε πως η μπαταρια ειναι το τροφοδοτικο της μηχανης. Τα ρευματα που στελνει ειναι πολη σημαντικα στη λειτουργια και πρεπει να φορας μονο επωμνυμες και επιλγμενες μαρκες

Δε ξερω αν υπερεβαλε αν και δεν ειχε σκοπο να μου πουλησει κατι, αλλα οντως περα απο το να σου σβησει, μπορει μια μπαταρια να κανει ζημια σε μια μηχανη αν τυχον δε στειλω σωστο ρευμα και να προκαλεσει αρυθμιες και δυσλειτουργιες η ολα αυτα ακουγονται για να μας καβλαντιζουν

Και στο πρακτικο του θεματος, σε z750, που δε κυκλοφορουσα τωρα τελευταια και απλα εβαζα μπρος και εκανα το τετραγωνο ως συντηρηση μιας και δεν εχω φορτιστη συντηρητη, τη περασμενη βδομαδα αν και η μηχανη πηρε, ενιωσα ενα τσαφ οταν εβαλα μπρος. Ε σημερα μια βδομαδα αργοτερα και δε παιρνει. Τοσο πολυ τραβαι ο meta legow 3 που με μια βολτα τη βδομαδα εκφορτιζεται

Εν πασει περιπτωση επειδη βλεπω το ψαχνετε πολυ εδω μεσα, ποια μπαταρια λετε να βαλω τωρα να μου κρατησει και να χω το κεφαλι μου υσηχο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τροφοδοτικό της μηχανής σε ηλεκτρικό ρεύμα, είναι το σύστημα γεννήτριας-ανόρθωσης. Η μπαταρία είναι μια προσωρινή αποθήκη ηλεκτρισμού, δλδ ηλεκτρικού φορτίου, όχι η πηγή.

Αν πάψει να τροφοδοτεί την κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα της μηχανής η γεννήτρια-ανόρθωση, δεν θα περάσει πολύ ώρα, ειδικά σε ψεκαστή μοτοσυκλέτα & αναμμένα φώτα, που θα μείνεις από ρεύμα μόλις αδειάσει η ''αποθήκη'' μπαταρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβγαλα το καλλυμα της σελας και ο προηγουμενος φοραγε μια outdo battery. Πρεπει να ναι απο αυτες που κανουν 40 ευρω. Ποια προτεινετε να βαλω τωρα ως καινουρια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Ste7ios 

Το λεπον φιλε εκλεισα 3 χρονια και παω να περασω τον 4 χειμωνα. Το διευκρινιζω γιατι εθιξες θεμα περι κρυου. Προς το παρον η μπαταρια καρφωμενη στα 14.1v πορεια. Το θεμα ειναι οτι ο φορτιστοσυντηρητης που εχω της Oxford δεν ειμαι σιγουρος εαν κανει για λιθιου μπαταριες.
Αυτα προς το παρον 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 10χρονια δεν προκειται να τα φτασεις ποτε!! Τα κιτρινα vstrom παραγουν ρευμα μονα τους!!:laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος ΚωσταςΤ έγραψε:

@Ste7ios 

Το λεπον φιλε εκλεισα 3 χρονια και παω να περασω τον 4 χειμωνα. Το διευκρινιζω γιατι εθιξες θεμα περι κρυου. Προς το παρον η μπαταρια καρφωμενη στα 14.1v πορεια. Το θεμα ειναι οτι ο φορτιστοσυντηρητης που εχω της Oxford δεν ειμαι σιγουρος εαν κανει για λιθιου μπαταριες.
Αυτα προς το παρον 

160 ομως που αναφερεις (δε ξερω πως εχουν τωρα) σε σχεση με τα 30-40 που εχει μια απη μπαταρια ειναι τουλαχιστον 4πλασια τιμη και πρεπει να βγαλει περιπου τοσο παραπανω για να δικαιολογησει την αγορα. Εστω οτι μια απλη μπαταρια βγαζει τουλαχιστον 2 χρονια (για να μη πω παραπανω με καλη συντηρηση), λογικα θες να σε βγαλει πανω απο 8 για να πεις οτι τελικα αξιζε. Ενταξει καλα πας εισαι καπου στα μισα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος ziki έγραψε:

160 ομως που αναφερεις (δε ξερω πως εχουν τωρα) σε σχεση με τα 30-40 που εχει μια απη μπαταρια ειναι τουλαχιστον 4πλασια τιμη και πρεπει να βγαλει περιπου τοσο παραπανω για να δικαιολογησει την αγορα. Εστω οτι μια απλη μπαταρια βγαζει τουλαχιστον 2 χρονια (για να μη πω παραπανω με καλη συντηρηση), λογικα θες να σε βγαλει πανω απο 8 για να πεις οτι τελικα αξιζε. Ενταξει καλα πας εισαι καπου στα μισα

Το μονο σιγουρο ειναι οτι για λιθιου μπαταρια πρεπει να με βγαλει παραπανω (δεν ξερω ποσο παραπανω) απο τις κανονικες. Ισως τα 8 χρονια ειναι υπερβολη. ΙΣως και να κανω λαθος. Η μηχανη κινειται πολυ 12 μηνες το χρονο οποτε για θεμα συντηρησης δεν το συζητω, τουλαχιστον προς το παρον. Απαντω στον Στελιο για τα οσα γραφει περι κρυου, χειμωνα και καυσωνα. Δοξα τω Θεω ακομα δεν εχω γινει Eject απο F16 :_zeppelin:

Στο δε σκουτερ εχω απλη μπαταρια που σε ενα μηνα περιπου κλεινω 2 χρονια αλλα καπου την βλεπω σιγα σιγα να μου δειχνει καποια σημαδια εξανλτησης. Και να επισημανω οτι και το σκουτερ κινειται αρκετα!

Εδω ειμαστε και θα ενημερωνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκοοτερ και γω το λιωνω καθημερινα και 2 χρονια κραταει η μπαταρια. Του βαζω μια φθηνιαρα με 35ε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ και 7-8μηνες έχω βάλει μπαταρία λιθίου της skyrich, ευχαριστημένος καθώς φορτίζει εύκολα και έχει δυνατή εκκίνηση, χώρια το βάροςτης που είναι ελάχιστο.

Το τελευταίο διάστημα μιας και η εργασία μου είναι 6-7 λεπτά με την μηχανή δεν φόρτιζε αρκετά... φυσιολογικά.

Ειδικά με την παγωνιά που έκανε και εδώ στην Αθήνα είχε δυσκολία να πάρει μπροστά, ακόμα και έτσι με το χέρι κολλημένο στην ....μίζα έπαιρνε εκεί που οι συμβατικές θα είχαν παραδοση πνεύμα.

Επειδή έχει φωτεινές ενδείξεις και κουμπί (τεστ) που μπορείς να κάνεις για να δεις την κατάσταση της,το έκανα και έδειχνε σε άριστη κατάσταση.

Καλού κακού πήγα και πήρα φορτιστή-συντηρητη της ίδιας εταιρίας από σκρουτζομαγαζο 48€

Το καλό είναι ότι έχει έξτρα καλώδια που καταλήγουν σε βύσμα ώστε να τα τοποθετήσεις μόνιμα πάνω και να γίνει η φόρτιση παιχνιδάκι

https://ibb.co/k6JQHFTk6JQHFT

https://ibb.co/85xbK0T

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Εδώ και 7-8μηνες έχω βάλει μπαταρία λιθίου της skyrich, ευχαριστημένος καθώς φορτίζει εύκολα και έχει δυνατή εκκίνηση, χώρια το βάροςτης που είναι ελάχιστο.

Το τελευταίο διάστημα μιας και η εργασία μου είναι 6-7 λεπτά με την μηχανή δεν φόρτιζε αρκετά... φυσιολογικά.

Ειδικά με την παγωνιά που έκανε και εδώ στην Αθήνα είχε δυσκολία να πάρει μπροστά, ακόμα και έτσι με το χέρι κολλημένο στην ....μίζα έπαιρνε εκεί που οι συμβατικές θα είχαν παραδοση πνεύμα.

Επειδή έχει φωτεινές ενδείξεις και κουμπί (τεστ) που μπορείς να κάνεις για να δεις την κατάσταση της,το έκανα και έδειχνε σε άριστη κατάσταση.

Καλού κακού πήγα και πήρα φορτιστή-συντηρητη της ίδιας εταιρίας από σκρουτζομαγαζο 48€

Το καλό είναι ότι έχει έξτρα καλώδια που καταλήγουν σε βύσμα ώστε να τα τοποθετήσεις μόνιμα πάνω και να γίνει η φόρτιση παιχνιδάκι

καλες ειναι οι λιθιου,αλλα θελουν δικο τους φορτιστη,δεν κανει ο κλασικος

Τροποποιήθηκε από τον πυξιδας990

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Δεν ξέρω τι λένε οι skyrich φορτιστές, αλλά με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις ένα ctek...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 54 λεπτά, το μέλος Malkav έγραψε:

για δώστε κανα Link για φορτιστή......

Εδώ είσαι..

https://www.skroutz.gr/s/13219845/Skyrich-Lithium-Ion-Battery-Charger-HBCLF0201.html

πριν 11 ώρες, το μέλος Ravendark έγραψε:

Δεν ξέρω τι λένε οι skyrich φορτιστές, αλλά με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις ένα ctek...

Ούτε εγώ ξέρω, ευκαιρία να μάθουμε:winking:.

Από την στιγμή που είναι της skyrich πάντως πιστεύω ότι θα βγει αστέρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος Ravendark έγραψε:

βγαζει ctek για λιθιου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος πυξιδας990 έγραψε:

βγαζει ctek για λιθιου?

https://www.ctek.com/products/vehicle/lithium-xs

Αλλά τσούζει λίγο η τιμή, τώρα το είδα

Τροποποιήθηκε από τον Ravendark

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλοι βγάζουν πλέον για λιθίου.... Optimate και Ctek από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες αλλά με την ανάλογη τιμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ακριβώς, είπαμε τσούζει η τιμή.

Εάν αποδειχθεί αξιόπιστος πάντως  της skyrich θα είναι vfm.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δικιά μου skyrich αποχαιρέτησε πριν 1,5 μήνα στο μεγάλο και έβαλα πάλι motobatt.

Δεν ξέρω πόσο καιρό την είχε ο προηγούμενος αλλά η δύναμη της στην εκκίνηση, μέχρι να πεθάνει, ήταν εντυπωσιακή.

Το τέστερ την έδειχνε οκ αλλά φαινόταν το ζόρι την τελευταία εβδομάδα.

Την πήγα για μέτρημα και έδειχνε οκ :blink: αλλά μου είπε ο ηλεκτρολόγος να έχω τον νου μου εφ' όσον παρατήρησα δυσκολία στην εκκίνηση, γιατί θα με αφήσει ξερό τελείως ξαφνικά, είναι απότομη η πτώση της.

Όταν μετά από 2 ημέρες άρχισε να μηδενίζει τους μερικούς χιλιομετρητές, έτρεξα για αλλαγή μπαταρίας.

Το τελευταίο μιζάρισμα πηγαίνοντας να βάλω την motobatt ήταν πολύ αστείο, λες και βάραγα προπελιά σε αεροπλάνο του 1ου παγκοσμίου πολέμου.

Σχεδόν μέτραγα τις πιστονιές, αλλά η ρουφιάνα κατάφερε να το βάλει μπρος το βαπόρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 16/1/2020 at 11:29 ΠΜ, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Έχε υπ όψιν σου ότι η μπαταρία Λιθιου με τις χαμηλές θερμοκρασίες πέφτει σε λήθαργο. Χρειάζεται μια καλή κατανάλωση ρεύματος το χειμώνα πριν την εκκίνηση για να ξυπνήσει. Όπως άναμμα τα μεγάλα φωτά συνεχόμενα για τρία-τέσσερα λεπτά πριν την μίζα. Επιπλέον χρειάζεται και τον ανάλογο ανορθωτή συνήθως ο μαμά δεν κάνει. Αρέσκετε σε τάσεις φόρτισης πάνω από 14V και μέχρι 15 κάτω από τα 14 υποφορτίζει ποιο πάνω μειώνετε η διάρκεια ζωής της

Τροποποιήθηκε από τον naftilos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει κάποιο πινακάκι ή κάτι τέτοιο, τέλως πάντων, που να μπορεί κάποιος που θέλει να μεταβεί σε μπαταρία λιθίου να επιλέξει τη σωστή χωριτικότητα; Ομοίως η αλλαγή ανορθωτή επιβάλλεται; Κι αν ναι, τι ανορθωτή βάζουμε; Θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση και πολύ φοβάμαι ότι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής δύσκολα θα πήγαινα σε λιθίου!!!:blush::wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε.παιδιά όλες οι λιθίου δεν έχουν μέσα controller που ρυθμίζει τη φόρτιση και γενικά την προσαρμογή στο ηλεκτρικό σύστημα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα