Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2014 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2014 Ερώτηση: Παίζει ρόλο ο αριθμός των σπειρών ανά πόλο; Φαντάζομαι ότι με το ίδιο πάχος σύρματος η διαφορά στον αριθμό σπειρών (άρα και στην τάση;) θα είναι αμελητέα, αλλά εγκυκλοπαιδικά και μόνο ρωτάω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2014 Ωραίος γιωργη,αστερι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2014 Ερώτηση: Παίζει ρόλο ο αριθμός των σπειρών ανά πόλο; Φαντάζομαι ότι με το ίδιο πάχος σύρματος η διαφορά στον αριθμό σπειρών (άρα και στην τάση;) θα είναι αμελητέα, αλλά εγκυκλοπαιδικά και μόνο ρωτάω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostastsiou 416 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2014 Περισσότερες σπείρες --> περισσότερη μαγνητική ροή-->υψηλότερη επαγόμενη τάση για ίδιες στροφές 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2014 Περισσότερες σπείρες --> περισσότερη μαγνητική ροή-->υψηλότερη επαγόμενη τάση για ίδιες στροφές Συμφωνώ με το φίλο Κώστα και συμπληρώνω: κατά την κατασκευή της γεννήτριας (μιλάμε τώρα για τη μελέτη των μηχανικών στο εργοστάσιο) υπολογίζεται το συνολικό ρεύμα/κατανάλωση της μηχανής (φώτα, αισθητήρες, μπουζά, abs, θερμαινόμενα γκριπ κοκ που ΘΑ εχει) και δίνουν ένα ποσοστό επιπλέον για ασφάλεια. (αν δηλαδή η συνολική ισχύς κατανάλωσης είναι 300watt, δώσε σου λέει 500watt ισχύ παραγωγής) Κοινώς να αντέξει κανένα βραχυκύκλωμα ή κάποιο έξτρα αξεσουάρ που θα προσθέσει ο ιδιοκτήτης. Με το τρόπο αυτό υπολογίζεται η μέγιστη κατανάλωση και κατ'επέκταση η διατομή του σύρματος που θα πρέπει να επιλεγεί προκειμένου η γεννήτρια μας να αντέξει τα ηλεκτρικά φορτία. Στο Vstrom 650 του οποίου είναι η γεννήτρια που κουβεντιάζουμε, αποτελείται η κάθε φάση από 6 πηνία των 40 στροφών με διατομή σύρματος 1,10mm ή σε καρέ 0,9503mm². Από τους σχετικούς πίνακες προκύπτει ότι η τριφασική γεννήτρια μας μπορεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια. Σε συνέχεια των παραπάνω και με αφορμή την ερώτηση, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι: σε περίπτωση που μας κάτσει η στραβή, μπορούμε να αυξήσουμε ελαφρώς τη διατομή. Η αντοχή στα φορτία/αξεσουάρ εξαρτάται από τη διατομή του σύρματος ενώ από το πλήθος των στροφών η παραγόμενη τάση. (με σταθερές στροφές πηνίων η παραγόμενη τάση είναι ανεξάρτητη από τη διατομή του σύρματος) Έτσι, αν αντί για 1,10mm διατομή σύρματος επιλεγεί 1,20mm, η διαφορά προς τα πάνω είναι κοντά στο 15% το οποίο δίνει "έξτρα ασφάλεια" όσον αφορά στην αντοχή της γεννήτριας καθώς απομακρυνόμαστε από τα οριακά της σημεία. (κοινώς δουλεύει πιο "ξεκούραστα") Το εύλογο ερώτημα βέβαια που θα προκύψει άμεσα είναι "γιατί να μη βάλω ένα σύρμα 2,00mm να έχω το κεφάλι μου ήσυχο??" Πολύ απλά ΔΕ θα χωρέσουν τα σύρματα μέσα στα λούκια της γεννήτριας. :) 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2014 όσο δε γουστάρω τα ηλεκτρολογικά τόσο γουστάρω να διαβάζω ποστ σου Γιώργο! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2014 Γιώργο, αν ισχύει αυτό που λες (που όντως ισχύει) νομίζω οτι ΔΕΝ πρέπει να βάλουμε πιο χοντρό σύρμα! Εξηγούμαι: Ναι, θα αντέχει περισσότερο ρεύμα - λογικό. Η παραγόμενη τάση θα είναι μικρότερη (λόγω των λιγότερων σπειρών). Δε μας νοιάζει στις ψηλές στροφές γιατί έτσι κι αλλιώς ο σταθεροποιητής θα την κατεβάσει στην ονομαστική -- μέχρι 14~14.5V Αλλά στο ρελαντί; θα πρέπει να αυξήσουμε το ρελαντί για να μην πέφτει η τάση κάτω από 12V, και λίγα λέω. Άρα νομίζω η μαμά χ... γκουχ γκουχ εταιρεία έχει διαλέξει τη σωστή ισορροπία για τη συγκεκριμένη γεννήτρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2014 Ναι, θα αντέχει περισσότερο ρεύμα - λογικό. Η παραγόμενη τάση θα είναι μικρότερη (λόγω των λιγότερων σπειρών). Δε μας νοιάζει στις ψηλές στροφές γιατί έτσι κι αλλιώς ο σταθεροποιητής θα την κατεβάσει στην ονομαστική -- μέχρι 14~14.5V Αλλά στο ρελαντί; θα πρέπει να αυξήσουμε το ρελαντί για να μην πέφτει η τάση κάτω από 12V, και λίγα λέω. Άρα νομίζω η μαμά χ... γκουχ γκουχ εταιρεία έχει διαλέξει τη σωστή ισορροπία για τη συγκεκριμένη γεννήτρια. Αγαπητε Κωστα δεν ειπα πουθενα να μειωσουμε τον αριθμο των στροφων. :) απλως οτι μπορουμε να αυξησουμε ελαφρως τη διατομη του συρματος. Αν καποιος επιλεξει να βαλει 1.5mm συρμα και δεν τον χωρεσει να βαλει τις 40 στροφες στο καθε πηνιο, σαφως και υπαρχει κινδυνος να γινει αυτο που λες. Επαναλαμβανω ομως πως η προτροπη ηταν μονο για αυξηση της διατομης του συρματος σε ταξη μεγεθους +15% που θα χωρεσει στο λουκι ανετα χωρις να μειωσεις πληθος στροφων. :) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lamproscrf 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 καλησπερα σε ολους.. ξεκινησα και εγω σιγα σιγα τον οδηγο αυτο... ουφφφ.. αναρωτιεμαι εαν πρεπει να ξανατυλιξω 220 φορες το καθε τσουτσουνακι... πρεπει να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι στροφες σε ολα τα τσουτσουνακια ιδιες...? συνολο τσουτσουνακιων 8. δυο καλωδιακια και αλλα δυο το ματακι.. η διαταξη ειναι διπλα διπλα.. μια αρχη και ενα τελος.. τα εχω βρει ειναι ευκολο... εαν παρω ενα συρμα περιτυλιξης 5mm θα εχω προβλημα?? εαν υπερβαινω τις 40 στροφες θα ειμαι καλυμενος?? να παρω 1.20 συρμα και να παω τις στροφες στις 200 ας πουμε? πολλα διληματα.. crf 450r Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dogonala 233 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Απειρα μπραβο για το μερακι σου και την υπομονη σου. εγω που ειμαι κουλαδι αυτα τα βλέπω rocket science!!! :punk: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 ............... Λάμπρε καλως ορισες σοτ mybike! :D Σχετικα με τις αποριες σου, αναφερονται ολα μεσα. Εν παση περιπτωσει, σου λεω οτι: 1. απο το πληθος των στροφων που βαζεις, εξαρταται η παραγομενη ταση. (volt) 2. απο το παχος του συρματος που βαζεις, εξαρταται η παραγομενη ενταση. (ρευμα σε ampere) Αυτο που πρεπει εσυ να κανεις, ετσι ωστε να εισαι εντος προδιαγραφων κατασκευαστη, ειναι να βαλεις ακριβως τα ιδια. Τοσο σε διαμετρο (καρε) συρματος οσο και σε στροφες. Βεβαια, στο ποστ31, αναφερω οτι μπορεις να "ξεφυγεις" λιγο στη διατομη του συρματος προς τα πανω (περιπου 10 με 15%) για να εχεις μεγαλυτερη αντοχη. Αυτο και μονο. Στο τυλιγμα σου τωρα... Δε νομιζω οτι καθε πηνιο εχει 220 στροφες, μου φαινονται υπερβολικα πολλες. Εστω ομως οτι εχει και κατα το τυλιγμα κανεις λαθος και βαλεις 215 ή 225, δε χαθηκε ο κοσμος. Θα "χαθει" αν φυγεις αρκετα εκτος προδιαγραφών και βαλεις στο ενα πχ 180 και στο αλλο 260. Ποσταρε και καμια φωτο απο τη δουλεια σου. :) Καλη συνεχεια 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Συγχαρητήρια για το ποστ, πολύ καλό. Για τους βλάκες σαν του λόγου μου, με βάση τι σημειώνεις τα + / - για την φορά περιέλιξης?Η κάθε φάση αποτελείται από 1 ενιαίο καλώδιο που περιελίσσεται σε 6 πηνία, σωστά?Στο τέλος που λες "Κολλάμε το καλώδιο που είχε η γεννήτρια επάνω της", παίζει φωτό/επεξήγηση ή είναι κάτι που θα είναι προφανές όταν αποσυανρμολογήσουμε το σύστημα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Συγχαρητήρια για το ποστ, πολύ καλό. Δεκτά, δεκτά... :P :D με βάση τι σημειώνεις τα + / - για την φορά περιέλιξης? Προφανως σε μπερδευει αυτη η εικονα, πώς προκυπτει η φορα Αν θυμασαι καθολου απο διανυσματα...... Βασικα και να μη θυμασαι, εξηγω το συμβολισμο που εχω ακολουθησει. Δεν ειναι δικη μου εμπνευση, διανυσματικος λογισμος ειναι. Το διανυσμα ειναι ενα βελακι με καποιες ιδιοτητες που δε μας νιαζουν τωρα. Εστω το διανυσμα αυτο >-------------> το οποιο προφανως σε αυτην την περιπτωση ειναι συνεπιπεδο με την οθονη. Αν το διανυσμα (διευθυνση) ειναι καθετο στο επιπεδο της οθονης, υπαρχουν δυο πιθανες περιπτωσεις. Να κοιταει προς εσενα (η φορα του) ή να φευγει απο σενα. Οταν ερχεται σε σενα, επειδη και καλα βλεπεις την ακμη του βελους, συμβολιζεται με εναν κυκλο και μια τελεια στο κεντρο. Οταν φευγει απο σενα, επειδη και καλα βλεπεις την ουρα του βελους, συμβολιζεται με εναν κυκλο με ενα σταυρο (ή συν, αν προτιμας) στο κεντρο. :) Στις γραμμες λοιπον που εχω σημειωσει στο παραπανω σχεδιο, φαινεται η σειρα που τυλιγονται τα πηνια. Ενα παρα δυο, δηλαδη ενα τυλιγεις δυο αφηνεις. Οταν φτασεις στο να τυλιξεις, δειχνεις το σημειο που τοποθετεις το συρμα στον πυρηνα και μετα αν το φερνεις βολτα προς τα κατω (αριστεροστροφο τυλιγμα) ή το περνας απο πανω (δεξιοστροφο τυλιγμα). Η φορα τυλιξης εχει τεραστια σημασια, αυτη καθοριζει τη φορα του ρευματος. (θυμιζει κανονα δεξιου χεριου) Αν κανεις και τα 18 πηνια στην αντιθετη φορα απο αυτη που εχεις σημειωσει, δεν υπαρχει προβλημα. Αν τα κανεις περιπου, αστα να πανε στο διαολο. Αν κανεις 3 σωστα & 3 λαθος, η γεννητρια δε θα βγαζει ρευμα! Ο κανονας δεξιου χεριου φαινεται σε αυτην την εικονα με τα δαχτυλα σου δειχνεις τη φορα τυλιξης και με τον αντιχειρα το ρευμα. (τα απλουστευω για να γινουν αντιληπτα, μην πει κανεις οτι λεω παπαριες) Φαντασου τωρα οτι το αλλο πηνιο εχει αναποδη φορα τυλιξης, ο αντιχειρας σου θα δειχνει κατω. Ετσι, το ενα πηνιο αναιρει το αλλο και το συνολο της παραγομενης τασης (αν γινει και στα 6) θα ειναι μηδεν. Η κάθε φάση αποτελείται από 1 ενιαίο καλώδιο που περιελίσσεται σε 6 πηνία, σωστά? Σωστα. Βεβαια, γενικα να ξερεις οτι μπορει (για λογους που δε μας νοιαζουν τωρα) να υπαρχουν και παραπανω συρματα (δεν ειναι σωστο να το λες καλωδιο) που τυλιγονται ταυτοχρονα. Στο τέλος που λες "Κολλάμε το καλώδιο που είχε η γεννήτρια επάνω της", παίζει φωτό/επεξήγηση ή είναι κάτι που θα είναι προφανές όταν αποσυανρμολογήσουμε το σύστημα? H διαδικασια φαινεται σε αυτο το βιντεακι. (δεν ειναι δικο μου) Η μονη διαφορα ειναι οτι το συρμα περιελιξης δεν εχει την πλαστικη μονωση του καλωδιου, αλλα μια διαφορετική που λεγεται εμαγιε. (γιατι λεγεται ετσι, μη με ρωτας) Με εναν αναπτηρα (ή μικρο καμινετο) καις στο σημειο που θες να κολλησεις και στη συνεχεια ξυνεις με ενα γυαλοχαρτο ωστε να καθαρισει, να μεινει καθαρος χαλκος. Στη συνεχεια οτι βλεπεις στο βιντεο... :D 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 (τροποποιήθηκε) Δεκτά, δεκτά... :P :D Προφανως σε μπερδευει αυτη η εικονα, πώς προκυπτει η φορα Αν θυμασαι καθολου απο διανυσματα...... Βασικα και να μη θυμασαι, εξηγω το συμβολισμο που εχω ακολουθησει. Δεν ειναι δικη μου εμπνευση, διανυσματικος λογισμος ειναι. Το διανυσμα ειναι ενα βελακι με καποιες ιδιοτητες που δε μας νιαζουν τωρα. Εστω το διανυσμα αυτο >-------------> το οποιο προφανως σε αυτην την περιπτωση ειναι συνεπιπεδο με την οθονη. Αν το διανυσμα (διευθυνση) ειναι καθετο στο επιπεδο της οθονης, υπαρχουν δυο πιθανες περιπτωσεις. Να κοιταει προς εσενα (η φορα του) ή να φευγει απο σενα. Οταν ερχεται σε σενα, επειδη και καλα βλεπεις την ακμη του βελους, συμβολιζεται με εναν κυκλο και μια τελεια στο κεντρο. Οταν φευγει απο σενα, επειδη και καλα βλεπεις την ουρα του βελους, συμβολιζεται με εναν κυκλο με ενα σταυρο (ή συν, αν προτιμας) στο κεντρο. :) Στις γραμμες λοιπον που εχω σημειωσει στο παραπανω σχεδιο, φαινεται η σειρα που τυλιγονται τα πηνια. Ενα παρα δυο, δηλαδη ενα τυλιγεις δυο αφηνεις. Οταν φτασεις στο να τυλιξεις, δειχνεις το σημειο που τοποθετεις το συρμα στον πυρηνα και μετα αν το φερνεις βολτα προς τα κατω (αριστεροστροφο τυλιγμα) ή το περνας απο πανω (δεξιοστροφο τυλιγμα). Η φορα τυλιξης εχει τεραστια σημασια, αυτη καθοριζει τη φορα του ρευματος. (θυμιζει κανονα δεξιου χεριου) Αν κανεις και τα 18 πηνια στην αντιθετη φορα απο αυτη που εχεις σημειωσει, δεν υπαρχει προβλημα. Αν τα κανεις περιπου, αστα να πανε στο διαολο. Αν κανεις 3 σωστα & 3 λαθος, η γεννητρια δε θα βγαζει ρευμα! Ο κανονας δεξιου χεριου φαινεται σε αυτην την εικονα με τα δαχτυλα σου δειχνεις τη φορα τυλιξης και με τον αντιχειρα το ρευμα. (τα απλουστευω για να γινουν αντιληπτα, μην πει κανεις οτι λεω παπαριες) Φαντασου τωρα οτι το αλλο πηνιο εχει αναποδη φορα τυλιξης, ο αντιχειρας σου θα δειχνει κατω. Ετσι, το ενα πηνιο αναιρει το αλλο και το συνολο της παραγομενης τασης (αν γινει και στα 6) θα ειναι μηδεν. Σωστα. Βεβαια, γενικα να ξερεις οτι μπορει (για λογους που δε μας νοιαζουν τωρα) να υπαρχουν και παραπανω συρματα (δεν ειναι σωστο να το λες καλωδιο) που τυλιγονται ταυτοχρονα. H διαδικασια φαινεται σε αυτο το βιντεακι. (δεν ειναι δικο μου) Η μονη διαφορα ειναι οτι το συρμα περιελιξης δεν εχει την πλαστικη μονωση του καλωδιου, αλλα μια διαφορετική που λεγεται εμαγιε. (γιατι λεγεται ετσι, μη με ρωτας) Με εναν αναπτηρα (ή μικρο καμινετο) καις στο σημειο που θες να κολλησεις και στη συνεχεια ξυνεις με ενα γυαλοχαρτο ωστε να καθαρισει, να μεινει καθαρος χαλκος. Στη συνεχεια οτι βλεπεις στο βιντεο... :D Τι μου θύμισες με τα διανύσματα, σωστός, εγώ απλά έγραψα +/- στον εγκέφαλο αυθαίρετα. Άρα για να σιγουρευτώ, στο σχέδιο η τύλιξη είναι αριστερόστροφη, σωστά? Και το σύρμα όταν μεταβαίνει στον επόμενο πυρήνα περνάει απο ΚΑΤΩ (όπως τον κοιτάμε, δηλαδή "από πίσω"), έτσι? Όταν τυλίγουμε νέο πυρήνα ξεκινάμε πάντα από πάνω (ψηλά) και τελειώνουμε κάτω (χαμηλά) για να βγούνε οι απολήξεις κοντά στο κέντρο του δίσκου? Τέλος, μονή περιέλιξη στο καθένα? Ερωτήσεις άσχετου που μπορεί να μην το κάνει ποτέ, αλλά μπήκα στην διαδικασία να το καταλάβω και μου την σπάει να είμαι αβέβαιος. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 από τον Le Flwr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snpl 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Να διορθώσω λίγο χωρίς να γίνουμε μπίλιες ως συνήθως? :D 1. απο το πληθος των στροφων που βαζεις, εξαρταται η παραγομενη ταση. (volt) 2. απο το παχος του συρματος που βαζεις, εξαρταται η παραγομενη ενταση. (ρευμα σε ampere) 1) Η παραγομενη τάση εξαρτάται μόνο από τον ρυθμο μεταβολής της μαγνητικής ροής. Συνεπώς η μαγνητική ροή στην γενήτρια της μηχανής μπορεί να μεταβληθεί μόνο με : α) την ταχύτητα περιστροφής, β) τον αριθμό των σπειρών γ) την αλλαγή στην ένταση του μαγνητικού πεδιου. Στην κατασκευή το μόνο που μπορεί να επηρεάσεις είναι ο αριθμός των σπειρων. 2) Η ένταση του παραγώμενου ρεύματος εξαρτάται μόνο από το φορτίο της γεννήτριας και την παραγώμενη τάση. Κατά συνέπεια αν το κυκλωμά σου τραβάει 10Α και βάλεις σύρμα που δεν αντέχει 10Α θα κάψεις τα πηνία. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lamproscrf 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Ωραία δουλειά, έχω μερικές απορίες όμως, επειδή λούζεται στο καυτό λάδι, το βερνίκι είναι ειδικευμένο για αυτή την δουλειά; ή είναι απλό βερνίκι ακρυλικό γενικά για βαφές; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 ................... Συμφωνουμε απολυτα. Εστιασα, ισως ανεπιτυχως, σε αυτο που γραφεις παρακατω Στην κατασκευή το μόνο που μπορεί να επηρεάσεις είναι ο αριθμός των σπειρων. η αλλαγη στην κατασκευη πώς θα επηρεάσει τη γεννητρια. Συμπληρωνω οτι και τη διατομη του συρματος μπορουμε να αλλαξουμε. Στο δευτερο σκελος, το παχυτερο συρμα δινει τη δυνατοτητα για παραγωγη (ζητηση απο τη μοτα αν θες) περισσοτερων αμπερ, οχι οτι βαζεις χοντρο συρμα και ανεβαινουν τα αμπερ μονα τους. Το τριτο σκελος Να διορθώσω λίγο χωρίς να γίνουμε μπίλιες ως συνήθως? Αν η παρεμβαση ειναι του στυλ αυτου, να παμε την κουβεντα παρακατω, δεν εχω προβλημα. Ακομα και ανοησιες να γραφω, αν μου το αποδειξεις, κερδισμενος βγαινω. Συνηθως ομως οι παρεμβασεις σου δεν ειναι με υφος οπως αυτης εδω. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Typhoon 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Πολικε αρκούδε η γεννήτρια είναι στεγανή κ δεν έρχεται σε επαφή με τα λάδια του κινητήρα. Ίσως σε μπερδεύει το κιβώτιο ταχυτήτων που λειτουργεί μέσα στα λάδια του κάρτερ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Πολικε αρκούδε η γεννήτρια είναι στεγανή κ δεν έρχεται σε επαφή με τα λάδια του κινητήρα. Ίσως σε μπερδεύει το κιβώτιο ταχυτήτων που λειτουργεί μέσα στα λάδια του κάρτερ Ανάλογα τον κατασκευαστή, ρώτησα επειδή στο δικό μου βρίσκεται μέσα στα λάδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Αρκουδε διαβασες το πρωτο ποστ ολοκληρο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Ναι το διάβασα, μου διέφυγε κάτι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Απο το πρωτο ποστ το τελικό στάδιο: το βερνίκωμα της περιέλιξης, το οποίο φροντίζει να "δέσει" η περιέλιξη μας και να αποκτήσει μηχανική αντοχή. Για τη δουλειά αυτή επιλέχθηκε πολυστερικό βερνίκι περιέλιξης της εταιρείας elektrotek 428. Απίστευτη μυρωδιά, σου έρχεται ζαλάδα κατευθείαν, αλλά έγινε δουλειά τρομερή. Και βεβαια, δεν επηρεάζεται από τα λάδια της μηχανής. Προσέξτε το αυτό..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
polikos arkoudos 220 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Ευχαριστώ, μου έβγαλε τα μάτια και δε το είχα δει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες