Jump to content
stantonop

Θεσ/νίκη - Σμύρνη απ' ευθείας με πλοίο.

Recommended Posts

Αυξάνονται οι πιθανότητες έναρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2014 το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνας πλοιοκτήτης αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση λήψης των απαραίτητων αδειών από την πλευρά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για να μπορέσει να δρομολογήσει καράβι ανάμεσα στα δύο λιμάνια τρεις φορές την εβδομάδα. Η σύνδεση θα έχει τόσο τουριστικό, όσο και εμπορικό-επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για μεταφορά επισκεπτών από και προς τη Σμύρνη, καθώς και φορτηγών οχημάτων.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, είναι ενήμερη για αυτή την πρωτοβουλία και αναμένει τον πλοιοκτήτη για να καθοριστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες, όσον αφορά στη λειτουργία της γραμμής, η οποία θα δώσει από την πρώτη στιγμή αξιοσημείωτα έσοδα στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, που προκύπτει από τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι πως θα έχουν τη δυνατότητα οι Τουρκικές εξαγωγές και τα φορτηγά, που τις μεταφέρουν, να διοχετεύονται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μέσω της Εγνατίας Οδού και της Ηουμενίτσας, προς τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές.

Έτσι, αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και οι ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα, στους Κήπους του Έβρου, όπου συνωστίζονται πολλές φορές τα Τουρκικά φορτηγά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα επέδειξαν ενδιαφέρον και Ιταλικές μεταφορικές εταιρείες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με τη Σμύρνη.

Δ.Διαμαντίδης

πηγή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μακάρι να γίνει και να συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες κινήσεις να γνωριστούν οι λαοί ότι μπορούν να συζούν ειρηνικά πέρα απο εθνικιστικα εμβλήματα και εξτρεμιστικές συμπεριφορές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ καλή φάση θα είναι... Θα πηγαίνουμε πιο άνετα σε εκείνα τα καταπληκτικά μέρη που μεγάλωσαν οι παππούδες μας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ακόμα και παπί να έχει κάποιος, το καβαλάει και κάνει και την βόλτα του στην γύρω περιοχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ένα όνειρο δεκαετιών αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά και θα σημάνει μεγάλο τουριστικό όφελος για την πόλη.

Οι πιθανότητες δημιουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής μέσα στους επόμενους μήνες αυξάνονται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στην ελληνική αποστολή που είχε επαφές μαζί τους στη Σμύρνη, στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Travel Turkey Izmir που πραγματοποιήθηκε από τις 4 ως τις 7 Δεκεμβρίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο της τουρκικής πόλης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συνδράμει από την πλευρά της όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την επίσημη πολιτεία και τους φορείς, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μην είναι αποκομμένη από τη Σμύρνη, μιας και έχει αποδειχθεί ότι οι κάτοικοί της «διψούν» να την επισκεφθούν καθώς διατηρούν μαζί της συγγενικούς δεσμούς και αισθήματα αγάπης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος συνόδευσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ekrem Demirtaz, διαβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στην ολοκλήρωσή της μέσα στους επόμενους μήνες.

«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη μας. Θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός μας, αλλά και οι εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη και εμπόδιζε την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς είχε διαπιστωθεί το σημαντικό ενδιαφέρον των δυνητικών επισκεπτών, αλλά υπήρχε πρόβλημα πρόσβασής τους στη Θεσσαλονίκη. Η επιτάχυνση των διαδικασιών είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Την ίδια ώρα, η ΕΞΘ συνεχίζει τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, για την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας των δύο πόλεων, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και να προωθηθεί το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης.

Η ΕΞΘ στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης

Η ΕΞΘ συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της για την τουρκική αγορά που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για τη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν δεκάδες τουριστικοί πράκτορες που θέλησαν να αντλήσουν πληροφορίες για να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη στις εκδρομές που οργανώνουν για το 2015, αλλά και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να ταξιδέψει στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

Το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την τουρκική πλευρά για τη Θεσσαλονίκη φάνηκε από τις επισκέψεις στο περίπτερο της Θεσσαλονίκης, τόσο του Πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtaz, όσο και του μητροπολιτικού Δημάρχου Σμύρνης κ. Aziz Kocaoglu και της Δημάρχου του Κονάκ Σμύρνης κυρίας Sema Pegdas.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις κυρίες Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου και Κωνσταντίνα Μπουκουβάλα, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχείων της πόλης.

πηγή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

θα ανοιξουν και οι αγορες στο κεντρο της θεσσελονικης, οντως "ιστορικο" βημα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

λέγαν για δεύτερο εξάμηνο του 14 για να δούμε για το 15 μπάς και....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ετοιμη να ξεκινήσει από το φετινό καλοκαίρι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη, μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες μεταξύ των δύο πλευρών, σε συνέχεια και των επίσημων διμερών επαφών των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζει σε ανακοίνωση της η HELLENIC SEAWAYS.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της HELLENIC SEAWAYS, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης νέων δρομολογίων, και έχουν την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει στη λογική της κρουαζιέρας τακτικής δρομολόγησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας για το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και εμπορικές μεταφορές, ενισχύοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν και την οικονομία.

ΠΗΓΗ

Τροποποιήθηκε από τον stantonop
ε-Ε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...