Jump to content
g.klomi13

Γνωμες για τοποθετηση PC5 η επαναπρογραμματισμος στοκ εγκεφαλου;

Recommended Posts

Παιδες αν μπορείτε λυστε μου μια απορια, αν και εφοσον καταληξω στο PC5 στο εξωτερικο το βρίσκω 240 ευρω μαζι με τα μεταφορικα και απο ελλαδα στον αντιπροσωπο της dynojet το εχει 350 ευρω ,δηλαδη 110 ευρω διαφορά.

Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου θα το περνατε απο ελλαδα η απο εξωτερικό;

α και κατι αλλο αν το παρω απο εξωτερικο υπαρχει περιπτωση να ερθει κλειδωμενο και να μην μπορει να ρυθμιστεί, γιατι το εμαθα και αυτο σημερα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μια χαρα ειναι απο εξω

το πηρε σουζουκακιας φιλος μου οπου το εβαλε και παει τα ιδια οπως πριν :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως λέω και στην επικεφαλίδα θα ήθελα την γνώμη σας για το παραπάνω θέμα.

Είμαι κάτοχος ενός suzuki gsx 1250 fa και οι βελτιώσεις που έχω κάνει είναι εξάτμιση after market από λαιμούς μέχρι πίσω -bmc φίλτρο αέρα .Απο την στιγμη που αφαιρέθηκε ο καταλυτης τα σκασίματα χειροτέρεψαν και έχω παρατηρήσει σε κάποιες ταχύτητες σαν να στεγνώνει η μηχανή είτε από καύσιμο η αέρα και δυσκολεύεται να ανεβάσει χιλιόμετρα,όποτε και χρειάζεται επαναπρογραμματισμο.

Αποφάσισα να κάνω άλλη μια βελτίωση και να αγοράσω ενα POWER COMMANDER 5 για να κερδίσω οτι καλύτερο μπορώ και να ρυθμιστεί η μηχανή για να δουλεύει σωστά.

Κάποιος φίλος μου πρότεινε να μην σκάσω τόσα λεφτά για αγορά PC5 άλλα να προχωρήσω στον επαναπρογραμματισμος του στοκ εγκεφάλου (σπασιμο) που κάνει την ίδια δουλειά με το PC5 αλλά μπορείς να ξεκλειδώσεις και να ρυθμίσεις και άλλες παραμέτρους που το PC5 δεν τις κάνει .

Επειδή εχω ψιλοπελαγωσει θα ήθελα τις γνωμες σας επι του θέματος.

Αδελφή ψυχή!!! :winking:
Είμαι έτοιμος να τοποθετήσω ολόσωμη στο μοτόρι μου..και σκέφτομαι τι θα ήταν καλύτερο να κάνω...PC 5 ή επαναπρογραμματισμό...?

Φίλε Γιώργο τελικά που κατέληξες..?
Με τι κόστος και τι αποτελέσματα!??

Βρε παιδιά για επαναπρογραμματισμό...ποιόν μηχανικό θα προτείνατε εντός Αττικής..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2-3 ειναι σε ολη την αθηνα οπου κανουν δουλεια,μπορω  να σου προτεινω σε πμ

επισης επειδη ειχα και pc και τωρα εχω προγραμμα θα σου πω να μην σκεφτεις καν το pc,πηγαινε σε προγραμμα κατευθειαν δεν εχει καμμια σχεση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι έτοιμος να τοποθετήσω ολόσωμη στο μοτόρι μου..και σκέφτομαι τι θα ήταν καλύτερο να κάνω...PC 5 ή επαναπρογραμματισμό...?

Βρε παιδιά για επαναπρογραμματισμό...ποιόν μηχανικό θα προτείνατε εντός Αττικής..?

Επειδη προσφατα ειχα το ιδιο διλημμα (φλασαρισμα ή εγκεφαλος) αν θες διαβασε λιγο εδω την εμπειρια μου. 

Βεβαια στην περιπτωση μου μιλαμε για EJK και οχι PC αλλα και τα δυο παραλληλοι εγκεφαλοι ειναι, η επιλογη ειχε να κανει καθαρα με την εξατμιση που φοραω.

Για μενα πολυ σημαντικος παραγοντας στην επιλογη ειναι και το κατα ποσο προκειται για μηχανη που σκοπευεις να την κρατησεις χρονια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

suzuki εχεις? υπαρχει μηχανικος στην αθηνα ο οποιος κανει αριστη δουλεια στους εργοστασιακους εγκεφαλους. στειλε μου πμ για πληροφοριες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

capture12.jpg

Για αυτον λες?

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ μόλις σήμερα το άφησα για επαναπρογραμματισμο του στοκ εγκεφάλου αφού πρώτα ξηλώθηκε το PC5. Είχε φαγωθεί ο μηχανικός μου να το πάμε εδώ και κανένα τρίμηνο που πήγε πρώτα και έκανε το R1 του.  Μέχρι το τέλος της βδομάδας λογικά θα ναι έτοιμο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη ειχα και pc και τωρα εχω προγραμμα θα σου πω να μην σκεφτεις καν το pc,πηγαινε σε προγραμμα κατευθειαν δεν εχει καμμια σχεση

για πες μας και εμάς να μάθουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2-3 ειναι σε ολη την αθηνα οπου κανουν δουλεια,μπορω  να σου προτεινω σε πμ

επισης επειδη ειχα και pc και τωρα εχω προγραμμα θα σου πω να μην σκεφτεις καν το pc,πηγαινε σε προγραμμα κατευθειαν δεν εχει καμμια σχεση

Φίλε μου και έμενα 2 μηχανικοί ακριβώς το ίδιο μου είπαν...
Ο Προγραμματισμός έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα + ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις p.c..

Αν μπορείς στείλε μου ποιόν προτείνεις αφού έχεις και προσωπική εμπειρία!

Επειδη προσφατα ειχα το ιδιο διλημμα (φλασαρισμα ή εγκεφαλος) αν θες διαβασε λιγο εδω την εμπειρια μου. 

Βεβαια στην περιπτωση μου μιλαμε για EJK και οχι PC αλλα και τα δυο παραλληλοι εγκεφαλοι ειναι, η επιλογη ειχε να κανει καθαρα με την εξατμιση που φοραω.

Για μενα πολυ σημαντικος παραγοντας στην επιλογη ειναι και το κατα ποσο προκειται για μηχανη που σκοπευεις να την κρατησεις χρονια. 

Αυτό εννοείται...

Μετά από βελτίωση σε ανάρτηση μπρος -πίσω και αυτό..Δεν σκοπεύω να την πουλήσω!
Με καλύπτει ακόμα πλήρως..και κλείνουμε σχεδόν 3 χρόνια και καμιά 60αρια χιλιάδες χιλιόμετρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ μόλις σήμερα το άφησα για επαναπρογραμματισμο του στοκ εγκεφάλου αφού πρώτα ξηλώθηκε το PC5. Είχε φαγωθεί ο μηχανικός μου να το πάμε εδώ και κανένα τρίμηνο που πήγε πρώτα και έκανε το R1 του.  Μέχρι το τέλος της βδομάδας λογικά θα ναι έτοιμο. 

Αν κρίνω από αυτό...Πολύ καλά έκανες........:yes:

Αν μπορείς πες μας που το πήγες...και όταν το πάρεις τι διαφορές είδες!
Με το καλό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν υπάρχει εγγύηση στη μέση ο επαναπρογραμματισμός νομίζω είναι η καλύτερη λύση,με περισσότερες επιλογές-δυνατοτητες.

Όσοι το έχουν κάνει ας δώσουν μερικές πληροφορίες και για τούς υπολοιπους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν κρίνω από αυτό...Πολύ καλά έκανες........:yes:

Αν μπορείς πες μας που το πήγες...και όταν το πάρεις τι διαφορές είδες!
Με το καλό...

Ναι σε αυτόν το πήγα. Συνεργάζεται με έναν στην Αμερική ο οποίος στα ξένα φόρουμ θεωρείται τοπ για το Sx (ninja 1000 στην Αμερική)  . Μόλις το πάρω θα σας πω εντυπώσεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για πες μας και εμάς να μάθουμε...

147,8 hp με το pc και 159,9 με προγραμμα

με πολυ καλυτερη καμπυλη και περισσοτερη ροπη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι είπε ο φίλος tuning παραπάνω τελικά ίσχυε στο απόλυτο. Δεν έχει καμία σχέση το μηχανάκι τώρα με το flash με το πως ήταν πριν με το PC5. Πραγματικά πεταμένα λεφτά το κομαντερ πλέον για μένα.
Το πήρα χθες και έγραψα καμιά 50αρια χιλιόμετρα και η διαφορά είναι τεράστια. Καταρχάς δουλεύει άψογα πλέον και χωρίς καθόλου σκασίματα. Το μοτέρ στροφαρει πιο γρήγορα και πιο γλυκά ( και πιο ψηλα :_devil: ) και η απόκριση του γκαζιού είναι τέλεια.
Στα 4500 χιλιόμετρα που έγινε δυναμομετρηση σε dynojet δυναμόμετρο στοκ έδωσε 118 άλογα τροχό από τα 142 που δίνει στρόφαλο η Καβασάκι. Τώρα έχει κοντά 11000 χιλιόμετρα. Προχθές, αφού έβγαλε ο μηχανικός μου το κομαντερ και έκανε κάτι μικρές επεμβάσεις στο φιλτροκουτι πήγε για ρύθμιση στο δυναμόμετρο. Fuchs αυτή την φορά. Ο μηχανικός μου έκανε τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω τι πως που και πότε αλλά δεν με χάλασε κιόλας. :2guns:

16114120_1722534767775579_57475829747687
16003252_1722533714442351_1718302063440216105894_1722533744442348_7007335525582916114615_1722534544442268_72545273301093

Τροποποιήθηκε από τον Thanos89

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

147,8 hp με το pc και 159,9 με προγραμμα

με πολυ καλυτερη καμπυλη και περισσοτερη ροπη

Συγνωμη αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος με τα +12 αλογα μονο με το προγραμμα. Δηλαδη εκτος απο καυσιμο- αβανς- και πεταλουδες ( αυτες μονο στις χαμηλες μπορουν να αποδοσουν) τι αλλο ρυθμιζει για να δωσει ιπποδυναμη; Σε ενα σχετικα σωστα ρυθμισμενη μηχανη μπορει να βελτιωση τη ομαλη λειτουργεια και αντε καμια τρυπα στη καμπυλη. Τωρα πως βγαζει 12 αλογα απ[ο αυτα μου φαινετε απιθανο. Στη θεση σου θα εκανα και μια δυναμομετρηση σε αλλο δυναμομετρο. Εκτος αν οι ρυθμισεις σου ηταν εκτος τελειως με το PC.

Φιλικα παντα.

Τροποποιήθηκε από τον Bandakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην σου κανει καμμια εντυπωση,τοσα ειναι εδω και χρονια,ρωτα οποιον σοβαρο προγραμματιστη θες να στα εξηγησει καλυτερα.

μην νομιζεις οτι ειναι πολλα διοτι το μηχανακι μου ειναι χονδα και ως γνωστο δεν πανε παραπανω,στα σουζουκι ειναι παραπανω,συνηθως,

υποψιν οτι το δυναμομετρο που πηγα θεωρειτε απο τα αυστηρα αλλα περα απο αυτο το ειδα στο δρομο και εκει δεν χωραει αμβισβητηση

επισης αυτο που λες "μια σωστα ρυθμισμενη μηχανη μπορει να βελτιωση την ομαλη λειτουργια και αντε καμμια τρυπα στην καμπυλη" το κανει το pc και αυτη ακριβως ειναι η δουλεια του,δεν παιρνεις αλογα απο το pc

στον εγκεφαλο εχεις τεραστιες επιλογες οπως αλλαγη του κοφτη ενεργοποιηση λαουντζ κοντρολ και αλλα παρα πολλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εναν ξερω που κανει αυτη την δουλεια αλλα οχι προσωπικα. μου τον προτειναν και το σκεφτομαι. Μιλαω για τον Νικόλα Μπ. καλυτερα να μην αναφερω το ονομα του παιδιου ολοκληρο αλλα εχω δει πολλες δουλειες του στο fb και φαινεται πολυ σωστος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην σου κανει καμμια εντυπωση,τοσα ειναι εδω και χρονια,ρωτα οποιον σοβαρο προγραμματιστη θες να στα εξηγησει καλυτερα.

μην νομιζεις οτι ειναι πολλα διοτι το μηχανακι μου ειναι χονδα και ως γνωστο δεν πανε παραπανω,στα σουζουκι ειναι παραπανω,συνηθως,

υποψιν οτι το δυναμομετρο που πηγα θεωρειτε απο τα αυστηρα αλλα περα απο αυτο το ειδα στο δρομο και εκει δεν χωραει αμβισβητηση

επισης αυτο που λες "μια σωστα ρυθμισμενη μηχανη μπορει να βελτιωση την ομαλη λειτουργια και αντε καμμια τρυπα στην καμπυλη" το κανει το pc και αυτη ακριβως ειναι η δουλεια του,δεν παιρνεις αλογα απο το pc

στον εγκεφαλο εχεις τεραστιες επιλογες οπως αλλαγη του κοφτη ενεργοποιηση λαουντζ κοντρολ και αλλα παρα πολλα

Δεν αντιλεγω οτι με τον επαναπρογραματισμο εχεις περισσοτερες επιλογες ρυθμισεων, αλλα στο οτι αν ρυθμισεις σωστα το καυσιμο στο PC οπως και στην Ecu flash δε θα δεις διαφορες στην ιπποδυναμη. Απο εκει και περα με το ecu flash  εχεις και το αβανς που μπορει να σου δωσει κανα αλογο παραπανω αλλα σε καμια περιπτωση 12 ιππους.

Και επειδη εχω και ο ιδιος κακη εμπειρια με τα δυναμομετρα κραταω μικρο μαχαιρι. Ξερεις ποσο ευκολα μου βγαλανε + 8 αλογα και μεγαλυτερη ροπη σε ολο το φασμα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εναν ξερω που κανει αυτη την δουλεια αλλα οχι προσωπικα. μου τον προτειναν και το σκεφτομαι. Μιλαω για τον Νικόλα Μπ. καλυτερα να μην αναφερω το ονομα του παιδιου ολοκληρο αλλα εχω δει πολλες δουλειες του στο fb και φαινεται πολυ σωστος

εχει 2 ασχημα,χρησιμοποιει ξενο δυναμομετρο και ρυθμιζει στον δρομο

Δεν αντιλεγω οτι με τον επαναπρογραματισμο εχεις περισσοτερες επιλογες ρυθμισεων, αλλα στο οτι αν ρυθμισεις σωστα το καυσιμο στο PC οπως και στην Ecu flash δε θα δεις διαφορες στην ιπποδυναμη. Απο εκει και περα με το ecu flash  εχεις και το αβανς που μπορει να σου δωσει κανα αλογο παραπανω αλλα σε καμια περιπτωση 12 ιππους.

Και επειδη εχω και ο ιδιος κακη εμπειρια με τα δυναμομετρα κραταω μικρο μαχαιρι. Ξερεις ποσο ευκολα μου βγαλανε + 8 αλογα και μεγαλυτερη ροπη σε ολο το φασμα;

φιλε μου κατι εχεις μπερδεψει 'η κατι δεν σου εχουν πει σωστα

στο pc μπορεις να πειραξεις ΜΟΝΟ βενζινες,ΤΙΠΟΤΑ αλλο,απο αυτο ΔΕΝ παιρνεις αλογα το θεο μπαρμπα να εχεις,

με τον εγκεφαλο μπορεις να πειραξεις αβανς και μειγμα μαζι με καυσαναλυση,απο μονο του αυτο ειναι ικανο να δωσει απο 8 εως 12 αλογα αναλογα το μοτο,φανταζομαι οτι θα ξερεις οτι ολα τα μοτο ειναι φιμωμενα λογο euro κλπ και στην ουσια ο προγραμματιστης παταει πανω σε αυτο,στα λεω χοντρα χοντρα γιατι αν μπουμε σε λεπτομερειες θα χαθουμε.

αν εχεις κακη εμπειρια προφανως φταιει το δυναμομετρο που πηγες και δυστυχως ειναι πολλα τετοια οπου κερνανε αλογα αβερτα,για αυτο ειπα απο την αρχη οτι στην αθηνα ειναι 2-3 οπου κανουν δουλεια

μην ξεχνας το βασικοτερο,στον δρομο και ΜΟΝΟ εσυν θα δεις αν οντως αυτα που σου ειπαν ισχυουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αυτά που λέτε να αρχίσω να ανησυχώ που πήρα άλογα από το PC :tongue:

Τα άλογα τα πήρες από την κατάργηση όλου του euro 3 εκτρώματος που είχες για σύστημα εξάτμισης. 
Είχες περάσει κάποιο χάρτη στο κομαντερ ως βάση όταν ξεκίνησες την ρύθμιση? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα άλογα τα πήρες από την κατάργηση όλου του euro 3 εκτρώματος που είχες για σύστημα εξάτμισης. Είχες περάσει κάποιο χάρτη στο κομαντερ ως βάση όταν ξεκίνησες την ρύθμιση? 

Όχι ξεκίνησε με μηδενικό χάρτη.

MLBLYHg.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ξεκίνησε με μηδενικό χάρτη.

Έκανε δουλειά σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως. Σου κάνει καθόλου σκασίματα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανε δουλειά σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως. Σου κάνει καθόλου σκασίματα?

Ναι κάτι ψιλά τα κάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα