Jump to content
koutsouk

" Γονατίζει " με ανοιχτό γκάζι...

Recommended Posts

Αμα λειτουργει καλα σε ολο το ευρος τοτε παει να πει οτι ειναι ενταξει η συμπιεση. Εχουνε μεινει βαλβιδες - μιζα - αυτοματος αποσυμπιεστης

Βασικά θα πω πως ουσιαστικά δεν είναι πρόβλημα ουσιαστικό . Δηλαδή πατάω το κουμπί κάνει το κόμπιασμα . Αφήνω το κουμπί , ξαναπατάω και παίρνει κανονικά . Χρονισμός δε θα έπαιρνε μπροστά με τίποτα , και αν έπαιρνε θα μπέρδευε και γενικά θα ήταν κάτι πολύ φανερό και οπωσδήποτε μεγάλο πρόβλημα. Έχω μάθει για την ώρα να ζω με αυτό η αλήθεια είναι . Ένα ίδιο πρόβλημα είχε κι ένα ακόμα παλικάρι με μια bmw σε γειτονικό forum και από ότι κατάλαβα δε το έλυσε ποτέ.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=126376

Βασικά το μόνο που θεωρητικά έχει να κάνει με το γκάζι και να είναι ηλεκτρικό είναι το tps που έχει πάνω το καρμπιρατέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρεσέτ στο TPS ?

Τηλέφωνο στα κεντρικά της εταιρείας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καρμπ και tps γιατί νομίζω ότι δεν πάνε μαζι? μόνο τα ψεκαστά δεν έχουν tps?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καρμπ και tps γιατί νομίζω ότι δεν πάνε μαζι? μόνο τα ψεκαστά δεν έχουν tps?

όχι έχουν και κάποια κάρμπ, ακόμα και το πρώτο ινόβα έχει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και TPS και αυτόματο τσόκ και και και και ...ψάξε βρές ......!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονικα πρεπει να παιρνει μπρος χωρις γκαζι και το ρελαντι να ρυθμιζεται μονο με το μοτερ ζεστο

η λιγοτερη συμπιεση ειναι αφορμη για να μην παιρνει ευκολα μπρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου... νομίζω ότι μπορείς απλά να προσποιείσαι στον εαυτό σου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσο έχεις ακόμα το μηχανάκι.

Για να ησυχάσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό κάνω η αλήθεια είναι . Αλλά εγκυκλοπαιδική συζήτηση μήπως και μπορέσουμε να καταλάβουμε τι φταίει δεν είναι κακή !

Ένας άλλος φίλος είπε πως από τη περιγραφή του προβλήματος , φαίνεται σα να παρουσιάζει υδραυλική συμπίεση , πράγμα που σημαίνει οτι η βαλβίδες εισαγωγής δε σφραγίζουν σωστά και περνάει καύσιμο στο θάλαμο. Δε ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει , αλλά τα δεδομένα δείχνουν κάτι τέτοιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σε όλους.

Ανοίγω το θέμα που είναι αμιγώς τεχνικής φύσεως για να μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι .

Έχω στη κατοχή μου ένα Kymco Xciting 500 με τροφοδοσία καρμπιρατέρ.

Το θέμα είναι το εξής :

Κάποιες φορές όταν η συμπίεση είναι στο ανώτατο σημείο , ανοίγω το διακόπτη , πατάω μίζα , γονατίζει για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια γυρίζει το μοτέρ και παίρνει κανονικά μπροστά.

Αν κλείσω τελείως τη βίδα του ρελαντί - που πρακτικά σημαίνει πως θα κλείσω τη πεταλούδα εντελώς δε γίνεται ποτέ τέτοιου είδους κόμπιασμα . Φυσικά τότε δε θα πάρει με τίποτα μπροστά .

Αν πάω να το βάλω μπροστά στο κανονικό του ρελαντί και ανοίξω το γκάζι κατά τη διάρκεια της μιζιάς τότε γονατίζει εντελώς και φυσικά δε θα πάρει μπροστά αφού δεν έχει δύναμη να γυρίσει το μοτέρ.

Η ερώτηση είναι αν έτσι λειτουργεί κανονικά το σύστημα αυτό. Δηλαδή όλα τα μηχανάκια με τέτοια τροφοδοσία αν πας να τα βάλεις μπροστά με 1/4 του γκαζιού ανοιχτό γονατίζουν ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα και έχει τέτοια συμπεριφορά;

Αν έπρεπε να γυρίζει το μοτέρ άσχετα με το αν το γκάζι είναι ανοιχτό ή όχι τότε προς πια κατεύθυνση θα έπρεπε να ψαχτώ ώστε να το λύσω αυτό το θέμα;

Η ερώτηση είναι και μηχανικής φύσεως για το τι προκαλεί την μεγάλη αύξηση συμπίεσης αν το γκάζι είναι ανοιχτό .

Επίσης να αναφέρω πως το καρμπιρατέρ είναι πολύ σωστά ρυθμισμένο , με απροβλημάτιστη λειτουργία σε όλο το εύρος των στροφών , ρελαντί πολύ σταθερό , γενικά όλα καλά.

Μπαταρία φορτισμένη πλήρως , μίζα ελεγμένη και συντηρημένη σωστά , λάδια , φίλτρα νέα .

Ευχαριστώ !

Το καρμπ σου, κατουράει βενζίνη και πλημυρίζει τον κύλινδρο, και αφού τα υγρά είναι ασυμπίεστα, για αυτό σου κολλάει.

Βγάλε καρμπ, έλεγξε, καθάρισε, ρύθμισε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καρμπ σου, κατουράει βενζίνη και πλημυρίζει τον κύλινδρο, και αφού τα υγρά είναι ασυμπίεστα, για αυτό σου κολλάει.

Βγάλε καρμπ, έλεγξε, καθάρισε, ρύθμισε.

Σωστό !

Ή μέχει μέσα στον κύλινδρο βενζίνη πριν το σβήσω και στην επόμενη προσπάθεια να πάρει μπροστά κολλάει. Σε αυτή τη περίπτωση το καταλαβαίνω.

Στην άλλη περίπτωση που ανοίγω το γκάζι με σβηστό το μηχανάκι και πάω να βάλω μπροστά γιατί κατουράει πάλι και μάλιστα σε συνεχόμενο βαθμό ώστε να κολλάει τόσο πολύ ωστε να μη γυρίζει το μοτέρ; Και τι θα πρέπει να ελέγξω ακριβώς; Από αυτά που βλέπω πάντως με σβηστό το μηχανάκι μόνο την αντλία επιτάχυνσης βλέπω να ψεκάζει βενζίνη όταν ανοίγω το γκάζι. Αλλά η τρύπα της αντλίας είναι πριν από τη πεταλούδα , προς τη μεριά του φίλτρου αέρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστό !

Ή μέχει μέσα στον κύλινδρο βενζίνη πριν το σβήσω και στην επόμενη προσπάθεια να πάρει μπροστά κολλάει. Σε αυτή τη περίπτωση το καταλαβαίνω.

Στην άλλη περίπτωση που ανοίγω το γκάζι με σβηστό το μηχανάκι και πάω να βάλω μπροστά γιατί κατουράει πάλι και μάλιστα σε συνεχόμενο βαθμό ώστε να κολλάει τόσο πολύ ωστε να μη γυρίζει το μοτέρ; Και τι θα πρέπει να ελέγξω ακριβώς; Από αυτά που βλέπω πάντως με σβηστό το μηχανάκι μόνο την αντλία επιτάχυνσης βλέπω να ψεκάζει βενζίνη όταν ανοίγω το γκάζι. Αλλά η τρύπα της αντλίας είναι πριν από τη πεταλούδα , προς τη μεριά του φίλτρου αέρος.

Το κάνει παγωμένο το πρωί που πάς να το πάρεις ή ζεστό?

Άν το κάνει παγωμένο πόσο μπορεί να κατουράει το κάρμπ ?

Πόση βενζίνη έχει μέσα άν δεν λειτουργεί η αντλία βενζίνης και πόσο μπορεί να μείνει η βενζίνη μέσα αποβραδύς χωρίς νάχει εξατμιστεί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει περιοδικότητα στο πρόβλημα . Εμφανίζεται όποτε θέλει . Είτε κρύο , είτε ζεστό .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει περιοδικότητα στο πρόβλημα . Εμφανίζεται όποτε θέλει . Είτε κρύο , είτε ζεστό .

Κατά την άποψή μου λοιπόν αν εμφανίζεται παγωμένο καταρρίπτεται η υπόθεση του χασίματος του κάρμπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός κι αν όταν ανοίγει ο διακόπτης και αρχίζει να λειτουργεί η αντλία περνάει καύσιμο στο κύλινδρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός κι αν όταν ανοίγει ο διακόπτης και αρχίζει να λειτουργεί η αντλία περνάει καύσιμο στο κύλινδρο.

Έχει ηλεκτρική αντλία?

Ακούς βζζζζζ κλάκ όταν ανοίγεις διακόπτη?

Αν όχι και είναι μηχανική η αντλία τότε φέρνει με το γύρισμα της μίζας αν δεν κάνω λάθος.

Προπλήρωση κάνει μόνο η ηλεκτρική με άνοιγμα του διακόπτη και συνήθως γίνεται στα ψεκαστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιας και λετε για υδραυλικη συμπιεση μηπως εχεις βαλει πολυ λαδι και ζοριζετε να γυρισει ο στροφαλοφορος??? αυτο εχει μια λογικη γιατι στην αρχη ειναι πλημιρισμενος ο στροφαλοφορος απο λαδι και οταν γυρναει το κυκλοφορει και φευγει μια ποσοτητα απο κατω και τον ελυθερωνει το στροφαλο να γυρισει κανονικα. για ελεγξε σταθμη λαδιων

επισης οταν ειναι παγωμενο ενα μοτερ μεσα τα μεταλλα ειναι σφιγμενο και το πρωτο γυρισμα θελει λιγη δυναμη, ειδικα σε ενα μονοκυλινδρο μεγαλου κυβισμου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εμένα γονατιζε όταν άνοιγα έστω και λίγο το γκάζι, στο τέρμα γκάζι απλά δεν γυρνάνε καθόλου το μοτερ , αποδείχτηκε ότι τα καρβουνακια της μίζας ήταν στα τελευταία τους και για αυτό το έκανε. Δεν το έκανε πάντα αλλά σχεδόν πάντα, δεν είχε σημάδια αν ήταν ζεστό ή κρύο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα το κανει και με καινουργια εργοστασιακη μιζα.

Σταθμη λαδιου οκ

σαββα αντλια ηλεκτρικη !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εμένα γονατιζε όταν άνοιγα έστω και λίγο το γκάζι, στο τέρμα γκάζι απλά δεν γυρνάνε καθόλου το μοτερ , αποδείχτηκε ότι τα καρβουνακια της μίζας ήταν στα τελευταία τους και για αυτό το έκανε. Δεν το έκανε πάντα αλλά σχεδόν πάντα, δεν είχε σημάδια αν ήταν ζεστό ή κρύο

Κι αφου αλλαξες καρβουνακα σταματησε να το κανει και ολα καλα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι αφου αλλαξες καρβουνακα σταματησε να το κανει και ολα καλα;

βασικά δεν μπήκα σε αυτον το κοπο γιατί ειχα στην άκρη ενα άλλο μοτερ και έβαλα την μίζα απο αυτό, η μιζα που τα ειχε παίξει δεν ηταν το θέμα οτι ειχε δουλέψει πολυ, απλά λόγο ακινησίας πολλών χρόνων (για ολο το μοτέρ) για κάποιο λόγο φαγώθηκαν πολυ γρήγορα (την άνοιξα και το είδα), έβαλα την παλιά μίζα και όλα μια χαρά. Σε εσενα υπάρχει περίπτωση απλα να μην κάνουν σωστή επαφή τα καρβουνάκια ή να θέλουν καθάρισμα

Οτι και να ναι εμένα μίζα μου μυρίζει ολο αυτό το θέμα

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το δοκιμασω κι αυτο μια και δε την εχω ανοιξει απο τοτε που μπηκε πανω και βλεπουμε !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

edit: άκυρο, λάθος θεμα

Κοίτα αυτο πρώτα γιατί ειναι το ποιο απλό πράγμα που μπορείς να κανεις το οποίο δεν θέλει μελέτη και δεν θα πειράξεις μοτέρ, ναι την μίζα την έβαλες πάνω καινούρια αλλα δεν παύει να ηταν κάποια χρόνια σε κάποιο ράφι ή αποθήκη

Εμενα η μιζα που εγκατέλειψε όντως δεν ήταν πολύ δουλεμένη αλλά είχε πολλά χρόνια να δουλέψει, ή παλιά που έβαλα τώρα πάνω έχει κανει υπερβολικά χλμ αλλά δουλεύει μια χαρά

Τροποποιήθηκε από τον jpn_sakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα το κανει και με καινουργια εργοστασιακη μιζα.

Σταθμη λαδιου οκ

σαββα αντλια ηλεκτρικη !!

Τότε έχει βάση είτε ζεστό είτε κρύο το ξεχείλισμα.

Τώρα τα καρβουνάκια που λέει ο φίλος από πάνω ....χμμμ νομίζω πως διάβασα παραπάνω πως έβαλες και άλλη μίζα και έκανε τα ίδια.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι έβαλα άλλη κι έκανε τα ίδια . Θα ανοίξω τη δική μου να της κάνω κι ένα καθάρισμα. Για καλό θα είναι έτσι κι αλλιώς !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα