Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Ανοιγω ενα μεγαλο κεφαλαιο που για καποιο λογο δεν βλεπω να συζητιεται στα φορα που ειναι η ανακατασκευη δαγκανων φρενων. Επιτρεψτε μου μια γρηγορη ανασκοπηση για να εξηγηθω για το πως προεκυψε το ολο θεμα. Ο μονος τομεας που παντα ενοιωθα οτι η VFR μου υστερει σε σχεση με μεταγενεστερα μοντελα ηταν στα φρενα -μικρες διπιστονες με γλυστρα, τι να σου κανουν, ποσο μαλλον οταν εχεις συνηθισει στις monoblock αγκυρες της Ducati... Ετσι πριν 2 χρονια αποφασισα να κανω μια δραστικη αλλαγη. Στηριζομενος σε σχεδια και την ιδεα ενος Αγγλου κατοχου VFR, μετρησα και εφτιαξα στο CAD εναν ανταπτορα για τετραπιστονες δαγκανες, κατασκευαστηκε απο αλουμινιο αεροπορικου τυπου στην Αμερικη και στη συνεχεια αγορασα ενα ζευγαρι μεταχειρισμενων τετραπιστονων δαγκανων απο VTR 1000 σε πολυ καλη κατασταση -τουλαχιστον οπτικα. Μπηκαν ολα επανω μαζι με σωληνακια υψηλης και συνδιαστηκαν με μια καινουργια ευμεγεθη τρομπα 19mm απο CBR600RR του 2007. (Σημειωτεον οτι ολα τα VFR μεχρι και το VTEC φορανε τρομπες 12mm ενω το VTR εχει 15 χιλιοστων και 19-21mm παιζουν παραδοσιακα σε superbikes.) Παρα τις αλλαγες ομως η διαφορα ομολογουμενως δεν με εντυπωσιασε. Ο λεβιες ειχε μια αρχικη νεκρη διαδρομη και δεν ειχε το αρχικο "δαγκωμα" που μου αρεσει. Ξερω οτι η Honda το κανει εσκεμμενα μεχρι ενα σημειο για λογους φιλικοτητας αλλα οχι σε τετοιο σημειο. Εκανα εξαερωση, αλλαξα υγρα, αλλα και παλι η αποκριση στη μανετα δεν ηταν αυτο που θα περιμενα. Τελικα καποια στιγμη εβγαλα τις δαγκανες και πατωντας το λεβιε των φρενων ειδα οτι ενα πιστονι ειχε κολλησει και δεν εβγαινε καθολου εξω - οσο μπελας και αν ειναι η ανακατασκευη των δαγκανων επρεπε να γινει και τα οσα βρηκα στη πορεια μου ανοιξαν πραγματικα τα ματια... {Παραλογη Ελληνικη Πραγματικοτητα ON} Την ολη διαδικασια αναγκαστηκα να την κανω μονος μου και λεω αναγκαστηκα γιατι αν μπορουσα να δωσω ενα λογικο ποσο και να γινει η δουλεια απο καποιον που ξερει καλυτερα θα το εκανα, ομως οσο κουφο και αν ακουγεται αυτο δεν καταφερα τιποτα. Ο πλεον αρμοδιος στα θεματα φρενων στο γνωστο μαγαζι του κεντρου παροτι ειμαστε γνωστοι εδω και χρονια, ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ ιδιορρυθμος χαρακτηρας. Πηγα δυο φορες εκει και του ζητησα και τις δυο φορες βοηθεια για την δουλεια ομως και τις δυο ...αρνηθηκε λεγοντας ουσιαστικα "οτι ειναι πολυ μεγαλη διαδικασια γι' αυτον και θα χρεωσει πολλα και καλυτερα να το κανω μονος μου". Ειναι η πρωτη φορα που παω σε μαγαζι παρακαλωντας να μου κανει μια δουλεια και αυτος να αρνειται! Απ' την αλλη το να αφησω καποιον γενικο μηχανικο να κανει αυτη τη δουλεια ηταν κατι που δεν ηθελα γιατι οπως τοσοι αλλοι εχω φαει τη ζωη μου να βρω ΕΝΑΝ καλο μαστορα και καθε φορα μενω απογοητευμενος με κατι. Μεγαλο κεφαλαιο αυτο το πραγμα περι μαγαζιων και μηχανικων ομως... {/Παραλογη Ελληνικη Πραγματικοτητα OFF} Αφου εκανα τη σχετικη ερευνα και μελετη επιασα δουλεια και τελικα καταλαβα οτι υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση απο το "αλλαζω τακακια" μεχρι το "φτιαχνω ουσιαστικα τα φρενα μου". Αν κρινω απο το τι βρηκα στη πορεια και το εκανα θα πω οτι ενδεχομενως υπαρχει ενας αρκετα μεγαλος αριθμος μηχανων εκει εξω με φρενα σε μαυρο χαλι χωρις να το ξερουν και χωρις να εχουν σκεφτει ποτε να κανουν κατι παραπανω απο το κλασσικο τακακια-σωληνακια-υγρα. Ετσι σκεφτηκα οτι ισως ειναι χρησιμος ενας οδηγος του τι κανουμε για να ανακατασκευασουμε τις δαγκανες των φρενων μας αλλα πριν προχωρησω θελω να ρωτησω εσας περισσοτερο απο απορια. Εχει κανει ποτε καποιος ανακατασκευη στις δαγκανες των φρενων του; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 27 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Ετσι σκεφτηκα οτι ισως ειναι χρησιμος ενας οδηγος του τι κανουμε για να ανακατασκευασουμε τις δαγκανες των φρενων μας αλλα πριν προχωρησω θελω να ρωτησω εσας περισσοτερο απο απορια. Εχει κανει ποτε καποιος ανακατασκευη στις δαγκανες των φρενων του; Καλά κάνεις και παραθέτεις τον οδήγο και πολύ καλά έκανες που ανακαίνισες τις δαγκάνες. Ήταν κάτι που αναρωτιόμουν κι εγώ. Εφ'όσον αλλάζουμε λάδια στο μοτέρ γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις δαγκάνες και το οτιδήποτε κινείται πάνω στη μηχανή; Εδώ λαδώνουμε τις ντίζες φου και φου, γιατί να μην ασχοληθούμε και με τις δαγκάνες; Περιμένουμε τον οδηγό :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Παρών. Αν και σε μένα ήταν εύκολη δουλειά, απλή διπίστονη μπροστά και μονοπίστονη πίσω. Την πίσω αν και την έλυσα και προσπάθησα να την σώσω,τελικά πήρε σύνταξη,καθώς δεν μπορούσε να επισκευαστεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Νικολα εγω δεν εχω κανει αλλα εχω εναν πρωτο ξαδερφο που ανακατασκευαζει δαγκανες απο οτιδηποτε εχει τροχους. Απο μοτοσυκλετες μεχρι μικρα αεροσκαφη. Πες μου το συνολικο βαρος που εχουν οι δαγκανες σου για να σου πω ποσο θα στοιχισουν τα μεταφορικα γιατι πεφτει κομματακι μακρια. Και ναι, δεν κανω πλακα. Αν ψαξω θα βρω καπου και δειγμα της δουλειας του και θα το ποσταρω. Ακυρο: Νομιζα οτι δεν τις εχεις κανει. Τωρα ξαναδιαβασα προσεκτικα το ποστ. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 24 , 2014 από τον FOURNARIS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Καλημερα Ειναι μια διαδικασια που με τα καταλληλα εργαλεια ειναi σχετικα ευκολη. Στην προηγουμενη μου μηχανη ειχα βαλει 4πιστονες απο cbr929 με τους αντιστοιχους αποστατες. Πριν τοποθετηθουν πανω, ηθελα να βγαλω και να καθαρισω ενα ενα τα πιστονια της καθε δαγκανας, τα εσωτερικα αυλακια της οπως και τα dust seal και τα o ring . Το υγρο φρενων που ειχε εναπομεινει μεσα, ειχε γινει σαν πηχτο λαδι με αποτελεσμα να κολλησει σε αρκετα σημεια. Ετσι με ενα κομπρεσερακι αερα, πουσαρα απο την περιοχη του ρακορ κι αρχισαν να βγαινουν με δυσκολια ενα ενα τα πιστονακια. Για να μην χτυπησουν μεταξυ τους και τα τραυματισω, εβαλα ενα μεγαλο κυλινδρικο αντικεμεινο απο λαστιχο που εχω αναμεσα στα πιστονακια κι ετσι εκανα τη δουλεια μου. Αφου τελειωσα, λυπαινα παλι με υγρο φρενων τοσο τα πιστονακια οσο και τα o ring και τα dust seal. Την ιδια δουλεια εκανα σε 2 ζευγη απο 4πιστονες για φιλους. Ο ενας μαλιστα επειδη ηδη τις φορουσε και δεν του αρεσε το αποτελεσμα, με το που καθαριστηκαν κι εγινε η αλλαγη φρενων και η εξαερωση , εμεινε εκπληκτος απο τη διαφορα. Ειναι λογικο, οταν ασκουμε πιεση στη μανετα, η τρομπα πουσαρει μεσω του υγρου φρενων τα πιστονακια της δαγκανας. Εαν αυτα ειναι κολλημενα, πρεπει να πιεσουμε αρκετα δυνατα τη μανετα. Εαν , ειναι προσφατο συντηρημενα, τοτε με λιγη πιεση, εχουμε απιστευτα καλο αποτελεσμα. Μακαρι να ειχα φωτογραφιες. Στο ebay υπαρχουν για τις δαγκανες μας ετοιμα set μαζι με o ring, dust seal, τους εξαερωτηρες και τα o ring τους στο 1/3 της τιμης απο την εδω αντιπροσωπεια της Honda. ( και τα 3 ζευγη που καθαρισα ηταν nissin απο cbr 929 και 954 ) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 24 , 2014 από τον a.r.o.stakhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 εγω εχω κανει ανακατασκευη/καθαρισμα στη δαγκανα του runner μου, και μετα δεν ειχα μπροστινο φρενο το πηγα σε ενα 'κοινο' μαστορα και μου την εφτιαξε (δεν ειχα βαλει μια τσιμουχα ή κατι τετοιο) αν θες ο μαστορας ειναι και κοντα σου http://www.motokaranikas.gr/ πες του οτι εισαι απο μενα ( ο τυπος ειναι και χοντακιας σε μεγαλο βαθμο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kefalas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Ο πλεον αρμοδιος στα θεματα φρενων στο γνωστο μαγαζι του κεντρου παροτι ειμαστε γνωστοι εδω και χρονια, ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ ιδιορρυθμος χαρακτηρας. Πηγα δυο φορες εκει και του ζητησα και τις δυο φορες βοηθεια για την δουλεια ομως και τις δυο ...αρνηθηκε λεγοντας ουσιαστικα "οτι ειναι πολυ μεγαλη διαδικασια γι' αυτον και θα χρεωσει πολλα και καλυτερα να το κανω μονος μου". Ιδίορυθμος?!?.. ίσως, αλλά τίμιος ως προς την απάντηση του. Και αυτό είναι μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά όχι εκτός Ελλ.πραγματικότητας 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Καλά κάνεις και παραθέτεις τον οδήγο και πολύ καλά έκανες που ανακαίνισες τις δαγκάνες. Ήταν κάτι που αναρωτιόμουν κι εγώ. Εφ'όσον αλλάζουμε λάδια στο μοτέρ γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις δαγκάνες και το οτιδήποτε κινείται πάνω στη μηχανή; Εδώ λαδώνουμε τις ντίζες φου και φου, γιατί να μην ασχοληθούμε και με τις δαγκάνες; Περιμένουμε τον οδηγό :) Ετσι νομιζω και γω. Για καποιο λογο η ανακατασκευη των φρενων ειναι ενα θεμα που δεν βλεπω να συζητιεται ιδιαιτερα, ομως πρεπει να εχουμε στο νου μας οτι ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα γιατι αφορα αμεσα την ασφαλεια μας. Οποιοσδηποτε τετοιος οδηγος ειναι για ενημερωση και οχι να τον παρουμε ως Βιβλο. Αν καποιος δεν νοιωθει αρκετα ικανος να πιασει ενα τετοιο εγχειρημα καλο να μην το κανει. Δεν ειναι τοσο οτι ειναι δυσκολο -η θεωρια ειναι απλη αλλα εχει δυσκολιες στην πραξη και θελει ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στο τι κανουμε και γιατι. Καλημερα Ειναι μια διαδικασια που με τα καταλληλα εργαλεια ειναi σχετικα ευκολη. Στην προηγουμενη μου μηχανη ειχα βαλει 4πιστονες απο cbr929 με τους αντιστοιχους αποστατες. Πριν τοποθετηθουν πανω, ηθελα να βγαλω και να καθαρισω ενα ενα τα πιστονια της καθε δαγκανας, τα εσωτερικα αυλακια της οπως και τα dust seal και τα o ring . Το υγρο φρενων που ειχε εναπομεινει μεσα, ειχε γινει σαν πηχτο λαδι με αποτελεσμα να κολλησει σε αρκετα σημεια. Ετσι με ενα κομπρεσερακι αερα, πουσαρα απο την περιοχη του ρακορ κι αρχισαν να βγαινουν με δυσκολια ενα ενα τα πιστονακια. Για να μην χτυπησουν μεταξυ τους και τα τραυματισω, εβαλα ενα μεγαλο κυλινδρικο αντικεμεινο απο λαστιχο που εχω αναμεσα στα πιστονακια κι ετσι εκανα τη δουλεια μου. Αφου τελειωσα, λυπαινα παλι με υγρο φρενων τοσο τα πιστονακια οσο και τα o ring και τα dust seal. Συμφωνω οτι σαν διαδικασια θεωρητικα ειναι σχετικα ευκολη. Ομως στη πραξη ακριβως λογω του οτι ΔΕΝ υπαρχουν καταλληλα εργαλεια ευρεως διαθεσιμα μπορει καποιος να παιδευτει απο αρκετα εως παρα πολυ. Το μεγαλο προβλημα ειναι στο βγαλσιμο των πιστονιων. Η μονη ενστανση που θα κανω στα οσα αναφερεις ειναι για τη χρηση αερα. Μπορει να βγουν τα πιστονια αν δεν εχουν κολλησει ιδιαιτερα αλλα γενικοτερα η χρηση του αερα στα διεθνη φορα που διαβασα ΔΕΝ συνισταται γιατι μπορει να αποβει ακρως επικινδυνη εως και μοιραια. Ο πεπιεσμενος αερας δεν ελεγχεται και αν ενα πιστονι ξεκολλησει αποτομα μπορει να εκτοξευθει με τεραστια δυναμη και να γινει κανονικοτατο βλημμα κανονιου! Πιστεψτε με ΔΕΝ θελετε να σας χτυπησει ενας ατσαλινος κυλινδρος 20-30 χιλιοστων που εχει φυγει απο μια κολλημενη δαγκανα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nihil004 954 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Θα ανέβει κάποια στιγμή οδηγός με τη διαδικασία και φωτογραφίες, ή το θέμα είναι απλά για κουβέντα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 εγω εχω κανει ανακατασκευη/καθαρισμα στη δαγκανα του runner μου, και μετα δεν ειχα μπροστινο φρενο το πηγα σε ενα 'κοινο' μαστορα και μου την εφτιαξε (δεν ειχα βαλει μια τσιμουχα ή κατι τετοιο) Αυτο ακριβως θελω να τονισω με τη παραπανω προειδοποιηση. Αν ξεχασεις μια τσιμουχα το αποτελεσμα μπορει να ειναι τραγικο. Θα φυγουν ολα τα υγρα εξω και ειτε θα καταστρεψουν οποιαδηποτε επιφανεια ακουμπησουν (ζαντες, πλαστικα κλπ) ειτε θα φυγουν σταδιακα και ως λαδι θα πεσουν πανω στο δισκο με αποτελεσμα να μην εχεις κανενα φρενο οταν το χρειαστεις. ΠΟΛΥ επικινδυνα σεναρια... Νικολα εγω δεν εχω κανει αλλα εχω εναν πρωτο ξαδερφο που ανακατασκευαζει δαγκανες απο οτιδηποτε εχει τροχους. Απο μοτοσυκλετες μεχρι μικρα αεροσκαφη. Πες μου το συνολικο βαρος που εχουν οι δαγκανες σου για να σου πω ποσο θα στοιχισουν τα μεταφορικα γιατι πεφτει κομματακι μακρια. Και ναι, δεν κανω πλακα. Αν ψαξω θα βρω καπου και δειγμα της δουλειας του και θα το ποσταρω. Ακυρο: Νομιζα οτι δεν τις εχεις κανει. Τωρα ξαναδιαβασα προσεκτικα το ποστ. Να σαι καλα αδερφε Πετρο μου, αλλα οπως εγραψα πηρα την αποφαση και δεν το μετανοιωσα. Ιδίορυθμος?!?.. ίσως, αλλά τίμιος ως προς την απάντηση του. Και αυτό είναι μπορεί να είναι σπάνιο, αλλά όχι εκτός Ελλ.πραγματικότητας Με τον συγκεκριμενο ανθρωπο ειμαστε γνωστοι εδω και χρονια και εχουμε αμοιβαια εκτιμηση. ΟΜΩΣ πηγα ζητωντας βοηθεια σε κατι που πραγματικα με δυσκολευε ΠΑΡΑ πολυ και δεν δεχτηκε να με βοηθησει παροτι ειχα καθε προθεση να τον αποζημιωσω για το χρονο/κοπο του. Δικαιωμα του να αρνηθει αλλα οταν ξερει οτι πολυ δυσκολα (εως ακατορθωτα) θα εβρισκα εναλλακτικη βοηθεια μιας που ειναι ουσιαστικα μονοπωλειο στο θεμα φρενα, συγνωμη αλλα με ενοχλει. Αυτη η συζητηση ομως ειναι για ενα αλλο θεμα και αλλη στιγμη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Ετσι νομιζω και γω. Για καποιο λογο η ανακατασκευη των φρενων ειναι ενα θεμα που δεν βλεπω να συζητιεται ιδιαιτερα, ομως πρεπει να εχουμε στο νου μας οτι ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα γιατι αφορα αμεσα την ασφαλεια μας. Οποιοσδηποτε τετοιος οδηγος ειναι για ενημερωση και οχι να τον παρουμε ως Βιβλο. Αν καποιος δεν νοιωθει αρκετα ικανος να πιασει ενα τετοιο εγχειρημα καλο να μην το κανει. Δεν ειναι τοσο οτι ειναι δυσκολο -η θεωρια ειναι απλη αλλα εχει δυσκολιες στην πραξη και θελει ΜΕΓΑΛΗ προσοχη στο τι κανουμε και γιατι. Συμφωνω οτι σαν διαδικασια θεωρητικα ειναι σχετικα ευκολη. Ομως στη πραξη ακριβως λογω του οτι ΔΕΝ υπαρχουν καταλληλα εργαλεια ευρεως διαθεσιμα μπορει καποιος να παιδευτει απο αρκετα εως παρα πολυ. Το μεγαλο προβλημα ειναι στο βγαλσιμο των πιστονιων. Η μονη ενστανση που θα κανω στα οσα αναφερεις ειναι για τη χρηση αερα. Μπορει να βγουν τα πιστονια αν δεν εχουν κολλησει ιδιαιτερα αλλα γενικοτερα η χρηση του αερα στα διεθνη φορα που διαβασα ΔΕΝ συνισταται γιατι μπορει να αποβει ακρως επικινδυνη εως και μοιραια. Ο πεπιεσμενος αερας δεν ελεγχεται και αν ενα πιστονι ξεκολλησει αποτομα μπορει να εκτοξευθει με τεραστια δυναμη και να γινει κανονικοτατο βλημμα κανονιου! Πιστεψτε με ΔΕΝ θελετε να σας χτυπησει ενας ατσαλινος κυλινδρος 20-30 χιλιοστων που εχει φυγει απο μια κολλημενη δαγκανα. Σε μια τετραπιστονη δαγκανα, ειναι λιγο δυσκολο με μικρο κομπρεσερ αερα να συμβει κατι τετοιο απο τη στιγμη που λαμβανεις μετρα ασφαλειας. Ακομη και αποτομα να πεταχτει ενα πιστονακι, θα χτυπησει στο απεναντι , πρεπει να το βγαλεις εσυ ο ιδιος απο τα πλαγια, χωρια οτι οπως εχω γραψει ειχα χρησιμοποιησει ενα κυλινδρικο λαστιχενιο αντικειμενο ( το οποιο εχουν οι μιζες που χρησιμοποιουμε στον αερομοντελισμο ) που απορροφα ολη την ορμη οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να εκτοξευθει κατι. Απομονωνεις με 2 γωνιακες πιαστρες ή οποιο αλλο εργαλειο βολευει, τα πρωτα 2 πιστονια αφου βαλεις 2 κομματια σαμπρελας για να μην τραυματισεις τα πιστονακια και σου μενουν τα υπολοιπα 2 οπου βαζεις εναν λαστιχενιο κυλινδρο και δινεις απο το κομπρεσερακι σιγα σιγα αερα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και τυλιγμενη σαμπρελα αντι του λαστιχενιου κυλινδρου. Στη μια απο τις δαγκανες που καθαρισα, το ενα πιστονι ηταν κολλημενο. Με τον παραπανω τροπο βγηκε αργα αργα και με ασφαλεια χωρις μαλιστα να τραυματισω τα πιστονια. Εχω δει να βγαζουν τα πιστονακια με μυτοτσιμπιδα κ.τ.λ. κατι που θεωρω τερμα λαθος οπως και το να πατας τη μανετα την ωρα που η δαγκανα ειναι εκτος δισκοπλακας ( εκει ναι , οντως με τις καταλληλς προυποθεσεις ενα πιστονακι μπορει να να γινει βλημμα κανονιου ) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 24 , 2014 από τον a.r.o.stakhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 404 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Να ρωτησω εγω κατι; Τι εννοουμε με τον ορο "rebuild δαγκανων"; Απλα λυνουμε, καθαριζουμε, γρασαρουμε, αλλαζουμε λαστιχακια και υγρα, η κατι αλλο; Το ρωταω, διοτι μολις εκανα στο δικο μου αυτα που εγραψα (ok, απλη δαγκανιτσα ειναι) αλλα δεν αντιμετωπισα καμια δυσκολια και ειναι και σχεδον 15 χρονων μηχανακι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kefalas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Αυτη η συζητηση ομως ειναι για ενα αλλο θεμα και αλλη στιγμη... Δεκτό.... my bad!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Μια παρατήρηση για το αλουμίνιο: αν στο σημείο αυτό αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες καλό θα ήταν να ελέγξεις το εύρος θερμοκρασιών μέσα στο οποίο το συγκεκριμένο κράμα διατηρεί τις ιδιότητες του. Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω απο πρώτο χέρι οτι το ντουραλουμινίο οταν θερμανθεί χάνει την αντοχή του και καταρρέει. Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 Θα ανέβει κάποια στιγμή οδηγός με τη διαδικασία και φωτογραφίες, ή το θέμα είναι απλά για κουβέντα? Κάτσε ρε κι εσύ, εδώ μαθαίνουμε τόσα πράγματα και θάματα... Ότι ένας άνθρωπος μόνο ξέρει να λύνει πυρηνικούς αντιδραστήρες δαγκάνες, να καθαρίζει, να αλλάζει δαγκάνες, και να τις ξαναδένει στην Ελλάδα, Ότι άμα προσκολιόμαστε σε κάποιον, είμαστε γνωστοί με εκτίμηση Ότι άμα δεν μας κάνει τζαμπέ τις δουλειές να μας ξελασπώνει ο γνωστός με την εκτίμηση, είναι παράλογη ελληνική πραγματικότητα και τον κράζουμε στο ιντερνετ. κάτσε, έχει πράγμα το θέμα, λίγα λίγα μην μας έρθουν και μαζεμένα και χάσουμε κανά καλσόν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Κάτσε ρε κι εσύ, εδώ μαθαίνουμε τόσα πράγματα και θάματα... Aν και δεν εχει κανενα νοημα, θα τσιμπησω για λιγο... Ότι ένας άνθρωπος μόνο ξέρει να λύνει πυρηνικούς αντιδραστήρες δαγκάνες, να καθαρίζει, να αλλάζει δαγκάνες, και να τις ξαναδένει στην Ελλάδα, Αν για εσενα αυτη ειναι μια πανευκολη διαδικασια δεν σημαινει οτι ειναι το ιδιο για καποιον χωρις ιδιαιτερες τεχνικες γνωσεις και εργαλεια οπως εγω. Γι' αυτο και ζητησα τη βοηθεια ενος ανθρωπου που ειναι γνωστο οτι ΕΙΝΑΙ γνωστης επι του θεματος και ελπιζα οτι μπορει να με βοηθησει. Ισως να μπορουσε να το κανει και καποιος σε ενα συνοικιακο συνεργειο, ομως ουτε χρονο εχω να αφηνω την εργασια μου ουτε το κουραγιο να ψαχνω την Αθηνα και τα περιξ μηπως και αν... Ότι άμα προσκολιόμαστε σε κάποιον, είμαστε γνωστοί με εκτίμηση Η λεξη "προσκολιόμαστε" ακομα δεν υπαρχει σε κανενα λεξικο, αλλα αν εννοεις οτι εχω μια ΚΑΛΗ σχεση πελατη-μαγαζατορα, οπου εχω αγορασει αρκετα πραγματα απο εκει και οταν τον συναντω ανταλλαζουμε και μια καλημερα, τοτε ναι αυτο ισχυει και πες το οπως θες. Ότι άμα δεν μας κάνει τζαμπέ τις δουλειές να μας ξελασπώνει ο γνωστός με την εκτίμηση, είναι παράλογη ελληνική πραγματικότητα και τον κράζουμε στο ιντερνετ. "Αν μπορουσα να δωσω ενα λογικο ποσο και να γινει η δουλεια απο καποιον που ξερει καλυτερα θα το εκανα, ομως οσο κουφο και αν ακουγεται αυτο δεν καταφερα τιποτα." Για να στο κανω φραγκοδιφραγκα κοινως ζητουσα να ΠΛΗΡΩΣΩ τη δουλεια του ανθρωπου και αυτος αρνουνταν. Οσο δικαιωμα του ειναι αυτο, αλλο τοσο δικαιωμα μου να ομολογησω οτι με πειραξε και το θεωρησα ενα παραλογο σε μια αγορα που ζητας να κανεις μια δουλεια (ειτε λεγεται φτιαξιμο φρενων ειτε σερβις) και δεν μπορεις να την κανεις σωστα παροτι πληρωνεις. κάτσε, έχει πράγμα το θέμα, λίγα λίγα μην μας έρθουν και μαζεμένα και χάσουμε κανά καλσόν... Το θεμα ΔΕΝ ειναι θεμα γιατι το παρον νημα αφορα την ανακασκευη φρενων και οχι το οποιο μαγαζι και συνεργειο. Εγινε κατι, ενοιωσα ασχημα, το ανεφερα ΟΠΩΣ εγινε αλλα μεχρι εκει και δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναναφερθω στο ζητημα. Αν θες πραγμα και δραμα μπορεις να απευθυνθεις εδω . Ασε που ειμαι σιγουρος οτι εκει θα βρεις κατι και για το καλσον που χανει... Τροποποιήθηκε Απρίλιος 24 , 2014 από τον Ταξιδευτής 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Ας πιασουμε τα πραγματα απ' την αρχη. Μηχανικος ΔΕΝ ειμαι και κατα πασα πιθανοτητα εκανα τα παντα λαθος /η και με τον δυσκολο τροπο, οποτε συγνωμη προκαταβολικα απο τους γνωστες... Αναφερω μερικα πραγματα που αντιμετωπισα γιατι θεωρω οτι μπορει να ενδιαφερουν καποιους... Ειδα αρκετα παιδια που ανεφεραν οτι βρηκαν την ολη διαδικασια ιδιαιτερα απλη. Αν ελεγα εγω κατι τετοιο θα ημουν ψευτης. Αυτο που με φοβιζε περισσοτερο απ' ολα ηταν το ΠΩΣ να βγαλω τα ρημαδια τα εμβολα απο τις φωλιες τους! Διαβαζοντας οσο μπορουσα επι του θεματος για να ξεστραβωθω και βλεποντας αρκετα βιντεο με τη διαδικασια καταλαβα τι επρεπε να κανω και οντως δεν ηταν θεωρητικα κατι δυσκολο. Σε κατι τεχνικα βιντεο ο τυπος αφαιρουσε τα εμβολα με το χερι, ομως κατι μου ελεγε οτι δεν θα ξεμπερδευα το ιδιο ευκολα κι εγω... Πριν συνεχισω με τη διαδικασια της ανακατασκευης θα σας πω τα λαθη που εκανα για να τα αποφυγετε εσεις. - Καταρχας πιστεψα βλακωδως οτι τα εμβολα μπορουσαν να αφαιρεθουν με το χερι. ΛΑΘΟΣ. Δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν εκτος και αν ειναι σε αριστη κατασταση και τα εχεις βγαλει ηδη πολυ εξω. Συν οτι τα υγρα φρενων οντας λαδια κανουν τα εμβολα να γλυστρουν σαν σαπουναδα πανω σε παρκε. - Επισης δεν ηξερα ποσο μπορουν να βγουν τα εμβολα προτου φυγουν τελειως και αρχισουν να πεταγονται υγρα φρενων παντου, οποτε δεν ηθελα να το ρισκαρω. Δευτερο λαθος. Τουλαχιστον στις Nissin μου τα εμβολα μπορουν να φτασουν να συναντηθουν στη μεση χωρις κανενα προβλημα να βγουν εξω και φανταζομαι οτι το ιδιο ισχυει για πολλες αλλες μαρκες. (τονιζω το "μεση" καθως αν αφησετε ενα εμβολο να βγει πιο εξω απο τα αλλα τοτε θα βγει τελικα και θα υπαρχει σοβαρο θεμα με τα υγρα κλπ) - Εχοντας βγαλει τις δαγκανες απο το κυκλωμα των φρενων και εχοντας ανοιξει πανω στο παγκο προσπαθησα να βγαλω τα εμβολα. Ουτε για αστειο. Ακομα και αυτο που εβγαινε ευκολα με το χερι απλα με αγνοουσε. Οσο για τα υπολοιπα που ηταν κολλημενα ας μην το συζητησουμε καλυτερα. Σε καποια βιντεο ανεφερε οτι αν καποιο εμβολο δεν βγαινει, τοτε δοκιμαστε με μια πενσα που εχετε βαλει διπλωμενο ενα κομματι παλιας σαμπρελας μπροστα. ΜΗΝ το κανετε. Τα εμβολα ειναι ατσαλινα αλλα γρατσουνιζονται για πλακα. Στη περιπτωση μου η πιεση για να αφαιρεθουν ηταν τοση που δεν υπηρχε περιπτωση να μην γινει ζημια. Στο ενα εμβολο που δοκιμασα να αφαιρεσω το μονο που καταφερα ηταν να το μετακινησω ελαφρα αλλα και να το τραυματισω ανεπανορθωτα κανοντας μια μεγαλη οριζοντια χαρακια με τη πενσα καθως και ενα καλο σημαδι απο το μερος που ειχε "δαγκωσει" η πενσα. Αφησα τα υπολοιπα εμβολα στην ησυχια τους, παραγγειλα ενα νεο εμβολο και επιασα το θεμα απ' την αρχη σωστα και ομορφα... Τα σωστα βηματα λοιπον ειναι ως εξης: 1. ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΤ. Τις δαγκανες τις ειχα αγορασει απο το ebay Αγγλιας. Δεν μπορουσα να γνωρισω σε τι κατασταση ειναι οι τσιμουχες και εξαλλου αφου ηδη ενα εμβολο κολλουσε, σιγουρα δεν ηταν στην καλυτερη δυνατη λειτουργικη κατασταση. Ετσι αποφασισα να ακολουθησω την ακριβη οδο της αγορας ενος πληρους κιτ ανακατασκευης των δαγκανων απο εξειδικευμενο "φρεναδικο" του εξωτερικου. Μπορει να κοστιζε αρκετα (60 ευρω) αλλα ηταν σιγουρα η καλυτερη λυση για να εχω ουσιαστικα ολοκαινουργιες δαγκανες. Το κιτ ηταν αυτο ακριβως με 16 τσιμουχες διαφορετικων μεγεθων, νεες βαλβιδες εξαερωσης, νεα λαστιχα στις ενωσεις των δαγκανων, καπακια, γρασο κλπ. 2. ΒΙΔΕΣ Με τις δαγκανες δεμενες ακομα επανω στη μηχανη ξεκινησα το λυσιμο των βιδων. (Ειναι πολυ πιο ευκολο να λασκαρεις τις βιδες ενω η δαγκανα ειναι ακομα επανω στη μηχανη, παρα να παλευεις μετα.) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο σκοπος ειναι να χαλαρωσουμε τις βιδες και ΟΧΙ να τις βγαλουμε τελειως. (φωτο απο ιντερνετ) Οι βιδες που μας ενδιαφερουν σε πρωτη φαση ειναι οι 4 μαυρες στη πανω πλευρα και η κεντρικη βιδα/πηρος που κραταει τα τακακια στη θεση τους. 3. ΠΕΙΡΟΙ Με τις βιδες ΕΛΑΦΡΑ χαλαρωμενες εβγαλα τους κεντρικους πειρους. Περα απο τη δουλεια της συγκρατησης των τακακιων οι πειροι εκτελλουν και αλλη μια εργασια: πανω τους (πρεπει να) μετακινουνται ελαφρα τα τακακια καθως πιανουν τις πλευστες δισκοπλακες. Αν ειναι μεσα στη βρωμα δεν αφηνουν τα τακακια να πατανε οπως πρεπει στο δισκο. Αφου αφαιρεθηκαν τριφτηκαν απο σκουριες και μακα και γυαλιστηκαν με αλοιφη μεταλλων. 4. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΩΝ Το πιο δυσκολο κομματι της ιστορια για μενα. Εδω οι περισσοτεροι απλα λενε "βγαλτε τα εμβολα" χωρις ομως να λενε τι κανετε αν τα ατιμα κερατακια δεν θελουν να πανε πουθενα. Η ιδεα του πεπιεσμενου αερα δεν συστηνεται. Επισης το να βγαζουμε ενα ενα τα εμβολα περα του οτι ειναι ειναι χρονοβορο εχει και το προβλημα οτι δεν σε αφηνει να αλλαξεις τις τσιμουχες και να καθαρισεις τις φωλιες γιατι ειναι χωμενες αρκετα μεσα και δεν βγαινουν ευκολα. (Εννοειται βεβαια οτι ΔΕΝ βαζουμε αιχμηρο αντικειμενο για να τις ξηλωσουμε διοτι θα τραυματισουμε τα σωματα των δαγκανων.) Για να βγαζεις λοιπον ενα ενα τα εμβολα πρεπει προφανως ολα τα αλλα να ειναι στη θεση τους, οποτε καθε ενα που καθαριζουμε πρεπει να μπαινει στη θεση του για να βγει το επομενο. Ετσι ομως δεν μπορουμε ποτε να εχουμε τις δαγκανες ανοιγμενες ωστε να αλλαξουμε τις τσιμουχες γιατι παντα θα υπαρχουν επανω φορεμενα τα εμβολα. Το σωστο ειναι να βγουν ολα τα εμβολα. Εδω ομως εχουμε ενα θεμα. Αν τα πιασουμε με ταναλια θα τα τραυματισουμε, ενω με το χερι απλα το ξεχναμε. Εγω εκανα το εξης χωρις να σημαινει οτι ειναι και η καλυτερη μεθοδος. Αφου ειχα ηδη βγαλει τις δαγκανες απο τη μηχανη δεν ειχε νοημα να τις ξαναμονταρω και να εξαερωσω κλπ. Ετσι πηρα την παλια τρομπα φρενων που ειχα και την συνδεσα με ενα σωληνακι φρενων και μια μανετα φτιαχνοντας ενα απλο κυκλωμα φρενων. Συνδεσα επανω μια μια τις δαγκανες, εξαερωσα και πατησα φρενο προσεκτικα ωστε να βγουν προς τα εξω τα εμβολα. Το κακο εδω ηταν το εξης: δεν εβγαιναν ολα μαζι με τιποτα. Περα απο το ενα εμβολο στη δεξια δαγκανα που ηξερα οτι ηταν κολλημενο, τα αλλα δυο απεναντι παρεμεναν πεισματικα στη θεση τους, ενω και στην αλλη τα πραγματα ηταν ελαχιστα καλυτερα. Παροτι εβγαιναν ολα προς τα εξω, ενα ηθελε να βγει τελειως ενω τα αλλα οχι. Αυτο ομως ηταν αναμενομενο. Πιεσα τερμα μεσα το εμβολο που εβγαινε ευκολα εξω, και το κρατησα στη θεση του με μια πολυ ανοιχτη ταναλια χρησιμοποιωντας απειροελαχιστη πιεση για να μην το τραυματισω. Με αυτο το τροπο καθοδηγησα τα εμβολα ωστε να βγουν ολα μεχρι τη μεση οπου και ακουμπησαν μεταξυ τους. Εβαλα τις δαγκανες παλι στο παγκο και τις ανοιξα. Τα εμβολα παλι δεν εβγαιναν με το χερι ομως τωρα ηξερα τι επρεπε να κανω. Επιασα την ακρη του χειλους του καθε εμβολου ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ με τη πενσα και ενα χοντρο πανι ενδιαμεσα και το μετακινουσα περα δωθε μεχρι να ελευθερωθει απο τη φωλια. Επισης, το πιασιμο απ' το χειλος ειναι πολυ σημαντικο. Ακομα και αν τραυματιζοταν το εμβολο θα γινονταν μονο σε ενα σημειο ΚΑΙ στο μονο τμημα του σωματος εμβολου που ειναι παντα εξω απ' τις τσιμουχες. (Τα εμβολα παντα εκτεινονται απ' τις φωλιες μερικα χιλιοστα). Το καλυτερο ολων θα ηταν μια αντιστροφη πενσα που να πιανει απο μεσα το εμβολο ομως δεν εχω ενα τετοιο εργαλειο και δεν ξερω που θα μπορουσα να βρω... Αν καποιος επιχειρησει την ιδια διαδικασια και βρει καποιο καλυτερο τροπο να αφαιρεσει κολλημενα εμβολα τοτε by all means... Τροποποιήθηκε Απρίλιος 26 , 2014 από τον ksino1100 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 5. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Τωρα ξεκινουσε το ωραιο κομματι. Επλυνα τα εμβολα καλα για να φυγουν υπολλειματα των υγρων φρενων και σκονες, βρωμιες κλπ. Στη συνεχεια με τη βοηθεια μερικων οδοντογλυφιδων εβγαλα πολυ προσεκτικα ολα τα παλια τσιμουχακια απο τις φωλιες τους. Στη συνεχεια με ενα μικρο σφουγγαρακι πιατων καθαρισα τις δαγκανες. Στη περιπτωση μου απο τη μεσα μερια και ειδικα στις γωνιες ηταν καταμαυρες απο τα χρονια με ολη τη σκονη των τακακιων και του δρομου. Δεν ειχα καθαριστικο φρενων που θα ηταν το ιδανικο οποτε χρησιμοποιησα παραφινελαιο και υγρο πιατων και με πολυ υπομονη τις καθαρισα οσο μπορουσα καλυτερα. Με μερικες ακομα οδοντογλυφιδες και ενα καθαρο πανι, καθαρισα τις φωλιες των τσιμουχων απο τυχον βρωμιες. Στεγνωσα τις δαγκανες με ζεστο αερα ωστε να μην υπαρχουν νερα πουθενα και μπηκαν στην ακρη για να καθαρισω τα εμβολα. Εκ πρωτης οψεως τα εμβολα εμοιαζαν αρκετα καθαρα αφου τα ειχα πλυνει ομως οταν αρχισα να τα τριβω με την γυαλιστικη αλοιφη πραγματικα εμεινα εμβροντητος. Τελικα ειχαν πολυ μεγαλη βρωμια επανω τους που οσο και να τα ειχα καθαρισει οντας πανω στις δαγκανες δεν θα ειχα καταφερει τιποτα παροτι θα φαινονταν καθαρα. Το πανι στο σημειο που καθαριζε γινοταν καταμαυρο σαν πισσα και τα εμβολα με τη σειρα τους γινοταν σαν καθρεφτες απο τη λαμψη. Τωρα νομιζω οτι κατι κανουμε... 6. ΔΕΣΙΜΟ Η διαδικασια αυτη ηταν επισης πολυ πιο απλη και ευκολη απ' οτι φανταζομουν. Εβαλα τις νεες τσιμουχες στις φωλιες τους προσεχοντας τις διαμετρους και το να πηγαινει η χοντρη τσιμουχα (λαδιου) στη κατω φωλια και η λεπτη στην πανω. Κατι που διαβασα και και ειδα να αναφερεται ως ακρως σημαντικο ειναι οτι η χοντρη τσιμουχα πρεπει να μπαινει κατα τετοιο τροπο που στο κατω μερος της να κανει ενα σκαλοπατι που γινεται αισθητο στο δαχτυλο σε σχεση με τη φωλια. Κοινως μοιαζει να προεξεχει στη κατω πλευρα προς τα μεσα. Αυτο που ειδα στη πραξη οταν εβαλα τις τσιμουχες ηταν οτι το καθε δαχτυλιδι δεν εχει το πλατος της φωλιας αλλα αφηνει ενα μικρο λουκι κενο. Η εξηγηση που διαβασα ειναι οτι εκει μεσα μπαινει το υγρο των φρενων, σπρωχνει προς τα πανω τη τσιμουχα και τη στεγανοποιει πανω στο σωμα του εμβολου. Αυτη η εξηγηση μου ακουγεται λογικη, συν οτι οι παλιες τσιμουχες ηταν επισης τοποθετημενες με τον ιδιο τροπο, οποτε και εγω φροντισα να τις βαλω με τον ιδιο τροπο. Μετα τις τσιμουχες πηρα τα εμβολα και με λιγο υγρο φρενων για λιπανση κεντραριζα τη καθε μια πανω στη φωλια προσεχοντας να μην τσαλακωσω τις λεπτες τσιμουχες της σκονης. Δεν υπηρχε κανενα προβλημα -με λιγη προσοχη τα εμβολα μπηκαν μεσα πανευκολα και χωρις καθολου πιεση. Γενικα αν δειτε οτι το εμβολο δυσκολευεται να μπει μην το ζορισετε. Κανονικα θα πρεπει να μπει χωρις καμια πιεση. Βαλτε λιγο λαδακι, βεβαιωθειτε οτι δεν εχει τσαλακωθει καποια τσιμουχα και ξαναπροσπαθηστε. Με τα εμβολα στη θεση τους, αλλαξα τα στρογγυλα o-rings αναμεσα στις δαγκανες καθως και τις βαλβιδες εξαερωσης χωρις αυτο να ειναι απαραιτητο. Απλα αφου τα ειχα στο κιτ τα χρησιμοποιησα. Κατοπιν οι δαγκανες δεθηκαν και εκανα ελεγχο οτι ολες οι βιδες ειναι σφιγμενες στη σωστη τους ροπη οπως προβλεπει το manual. Εγινε αλλαγη υγρων, εξαερωση και ελεγχος για διαρροες κλπ. Αν ολα εχουν παει κατ' ευχην τα εμβολα πρεπει να κινουνται ολα μαζι προς τα εξω χωρις προβλημα. Στη περιπτωση μου ολα δειχνουν να ειναι καλα. Αν και δεν με εμπιστευομαι γενικοτερα η εγχειρηση δειχνει να πετυχε... Ο χρονος θα δειξει. :) 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Krosfala 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2014 (τροποποιήθηκε) Μια χαρα μαν,ωραια δουλεια εκανες! Ξερω καποιον που σιγουρα θα παρει θαρρος απ αυτο για να κανει τη δουλεια και στο δικο του :) ονοματα δε λεμε... Επισης για να δεις το αποτελεσμα μπορεις να λυσεις τις δαγκανες μια-μια και κρατωντας τη μια να πατησεις ελαφρως τη μανετα ωστε να δεις αν κ τα 4 εμβολα κουνιουνται μαζι Τροποποιήθηκε Απρίλιος 24 , 2014 από τον Krosfala Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.006 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 ΕΥΓΕ αδερφέ Νικόλα, ωραία δουλειά φίλε μου και χρησιμότατος οδηγός ! :_thumbsup: Ευχαριστώ φίλε μου που το μοιράστηκες και ξεστραβώθηκα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 404 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 Ευγε!!! Αρα κι εγω εκανα σωστη δουλεια που ειχα την απορια... *Krosfala, τα εμβολα βγαινουν ενα ενα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 Χαιρομαι που σας φαινεται χρησιμος ο οδηγος για τα φρενα παιδια. :) Θα ηθελα να ειχα βρει κατι παρομοιο οταν παιδευομουν στα τυφλα ωστε να προλαβω και τα λαθη που εκανα. Πιθανον να το ξερετε ηδη αλλα τα εμβολακια ειναι ΑΚΡΙΒΑ.. Η Honda μου ζητουσε 30 ευρω για το ενα που χαλασα. Για σκεφτειτε να εχεις να αλλαξεις και τα 8 ποσο παει... Χωρια που οπως μου ειπαν σε ολες τις αντιπροσωπειες που ρωτησα δεν υπαρχει πουθενα στοκ στην Ελλαδα, οποτε θα επρεπε να το παραγγειλουμε απο τις κεντρικες αποθηκες της Honda στο Βελγιο με χρονο αναμονης 20 εργασιμες ημερες... Πιστεψτε με δεν θελετε να τα χαλασετε στη προσπαθεια να τα βγαλετε απο τις δαγκανες... Φιλε Africaptan ο Krosfalas μαλλον εννοει οτι αν τα εμβολα λειτουργουν σωστα τοτε θα πρεπει να βγαινουν ολα μαζι προς τα εξω οταν εχουν εξαερωθει και λειτουργουν σωστα. Τωρα αν καποιο βγαινει λιγο πιο γρηγορα απο καποιο αλλο δεν νομιζω να υπαρχει θεμα, αρκει να βγαινουν ολα τελικα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.006 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 30 ευρώ το ένα ? Ρε μαμώ το φελέκι μου μέσα ....δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράματα γιατί είναι τόσο ακριβά. Τα σμάρτ κλίπς στο δικό μου πηγαίνανε 2,5 ευρώ το ένα κάτι σιδεράκια του .ώλου, επίσης οι ζάντες κάτι 340άρια και τα καλάμια άλλα τόσα ενώ άλλα όπως τα πλαστικά, ολόκληρο πλαινό νάχει 110 ευρώ....τρελά πράματα λέμε ! Η μια βίδα 90 λεπτά...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 Κατι που διαβασα και και ειδα να αναφερεται ως ακρως σημαντικο ειναι οτι η χοντρη τσιμουχα πρεπει να μπαινει κατα τετοιο τροπο που στο κατω μερος της να κανει ενα σκαλοπατι που γινεται αισθητο στο δαχτυλο σε σχεση με τη φωλια. Κοινως μοιαζει να προεξεχει στη κατω πλευρα προς τα μεσα. Αυτο που ειδα στη πραξη οταν εβαλα τις τσιμουχες ηταν οτι το καθε δαχτυλιδι δεν εχει το πλατος της φωλιας αλλα αφηνει ενα μικρο λουκι κενο. Η εξηγηση που διαβασα ειναι οτι εκει μεσα μπαινει το υγρο των φρενων, σπρωχνει προς τα πανω τη τσιμουχα και τη στεγανοποιει πανω στο σωμα του εμβολου. Αυτη η εξηγηση μου ακουγεται λογικη, συν οτι οι παλιες τσιμουχες ηταν επισης τοποθετημενες με τον ιδιο τροπο, οποτε και εγω φροντισα να τις βαλω με τον ιδιο τροπο. Επανερχομαι σ' αυτο που ανεφερα πιο πανω γιατι νομιζω οτι αξιζει να τονιστει. Αν παρατηρησετε τις φωλιες των τσιμουχων προσεκτικα θα δειτε οτι η πιο φαρδια του λαδιου που βρισκεται πιο κατω μεσα στη θηκη του εμβολου εχει ενα μεγαλο γωνιασμενο χειλος στο κατω της μερος που δεν υπαρχει στη πανω φωλια που ειναι για τις τσιμουχες της σκονης. Ενας τεχνικος σε ενα αμερικανικο βιντεο ισχυριζοταν οτι οι τσιμουχες του λαδιου εχουν φορα, δηλαδη δεν μπαινουν το ιδιο και απ' τις δυο πλευρες τους. Συγκεκριμενα ελεγε οτι η κατω πλευρα εχει ελαχιστα μικροτερη διαμετρο ωστε να δημιουργει το σκαλοπατι που ειναι ακρως απαραιτητο για να μην φευγουν τα λαδια. Ο τροπος να το ελεγξεις υποτιθεται ειναι να βαλεις τις τσιμουχες στη θεση τους και να τις πιασεις με το δαχτυλο. Αν κανουν σκαλοπατι τοτε οκ. Αν οχι τοτε συμφωνα με τον τεχνικο θα πρεπει να μπουν αναποδα. Στη πραξη και μετα απο προσεκτικο ελεγχο αυτο δεν δειχνει να ισχυει. Πρωτα απ' ολα αν κατι τοσο σοβαρο οσο η φορα τοποθετησης ισχυε οπως αναφεροταν στο βιντεο τοτε τα τσιμουχακια θα ειχαν καποια σημανση η εστω θα γινοταν αναφορα στις οδηγιες του κιτ, κατι που δεν υπαρχει. Επισης, μετρησα με παχυμετρο τις τσιμουχες και δεν εδειξαν να εχουν καποια αποκλιση. Τελος, δοκιμασα να τοποθετησω τις τσιμουχες ειτε με την πανω οψη ειτε με την κατω και στις δυο περιπτωσεις το σκαλοπατι υπηρχε κανονικα κατι που μαλλον εχει να κανει με τη γωνιασμενη κατω πλευρα της φωλιας παρα με οτιδηποτε αλλο. Οπως και αν εχει οταν βαλετε τις τσιμουχες καντε εναν ελεγχο οτι εχουν πατησει σωστα στις φωλιες τους και οτι στις τσιμουχες του λαδιου υπαρχει αυτο το σκαλοπατι που ειναι απαραιτητο για τη στεγανοποιηση του ολου συστηματος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.946 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2014 30 ευρώ το ένα ? Ρε μαμώ το φελέκι μου μέσα ....δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράματα γιατί είναι τόσο ακριβά. Τα σμάρτ κλίπς στο δικό μου πηγαίνανε 2,5 ευρώ το ένα κάτι σιδεράκια του .ώλου, επίσης οι ζάντες κάτι 340άρια και τα καλάμια άλλα τόσα ενώ άλλα όπως τα πλαστικά, ολόκληρο πλαινό νάχει 110 ευρώ....τρελά πράματα λέμε ! Η μια βίδα 90 λεπτά...... Μα ειναι γνωστο οτι απ' τα ανταλλακτικα κοιταζουν οι εταιριες να βγαλουν τα λεφτα τους. Σε πιανουν πελατη με τη μηχανη που σου πουλανε με πολυ συμπιεσμενο περιθωριο κερδους ελλεω ανταγωνισμου και αφου σε εχουν τοτε αρχιζουν να σε βαρανε. Πρωτο σερβις για λαδια στα 1000 χλμ στη Ducati = 140 ευρω. Σερβις των 10.000 χλμ = 480 ευρω. Σερβις των 20.000 = 650 ευρω, αλλαγη λαδιων στα μπροστινα στις 40.000 = 280 ευρω κλπ κλπ Καπου ειχα διαβασει ενα αρθρο οπου ειχαν υπολογισει ποσο θα κοστιζε να φτιαξει καποιος μια ολοκληρη μεσαια μοτοσυκλετα απο ανταλλακτικα και το κοστος ηταν αστρονομικο -100.000 ευρω η κατι τετοιο! Οπως και αν εχει, εδω το προβλημα δεν ηταν τοσο το κοστος, οσο ο χρονος αναμονης. Για 30 ημερες δεν θα ειχα μηχανη για ενα εμβολακι που θα περιμενα να φερει ο Σαρακακης απο τα κεντρικα της Honda στο Βελγιο. Και η πλακα ειναι οτι αυτο δεν ειναι λογω παλαιοτητας ανταλλακτικων, αλλα γιατι δεν κρατανε στοκ παρα μονο στα απολυτως απαραιτητα καθημερινα αναλωσιμα. Και υπαρχουν και χειροτερα -αν θελησω ποτε κατι για την Αυρα αφηστε το... Ειδικη παραγγελια απευθειας στην Ιαπωνια. (σνιφ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες