Jump to content
panagos123

οικονομικό σκούτερ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι καινούριος στον χώρο των μότο και γενικά των 2τροχων και σκέφτομαι να αγοράσω ενα σκουτεράκι μέχρι 150cc για λόγους οικονομίας, και ευελιξίας στην πόλη.

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις με την πιο χαμηλή κατανάλωση βενζίνης και σε τιμή που να μην ξεπερνά τα 1700-1800 ευρώ.

Απ'οτι έχω ακουστά τα πιο οικονομικά είναι τα παπιά, αλλά επειδή δεν θέλω πάπια και τα σκουτεράκια μου αρέσουν περισσότερο, αν υπάρχει σκούτερ με κατανάλωση τόσο χαμηλή όσο και τα παπιά θα με ενδιέφερε.

κάποιες επιφυλάξεις που έχω: ενα σκουτερ με χαμηλή κατανάλωση θα υστερεί αρκετά σε επιδόσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα σκούτερ των ίδιων κυβικών?

Το ξέρω οτι οικονομία και επιδόσεις δεν πάνε μαζί. Αυτό που θέλω όμως είναι οταν κάποια στιγμή (οχι παντα) θέλω να κάνω μια γρήγορη εκκίνηση απο φανάρι πχ να έχω την δυνατότητα, μην είναι εντελώς "ψόφιο". Οπως επίσης και να μπορώ να βγώ εκτός πόλης για λίγα χιλιόμετρα (Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική για κανένα μπανάκι) και να πηγαίνω άνετα με 70-80 αντε 90 το πολύ χλμ/ωρα.

Επίσης κάτι τελευταίο. Απ'οτι διαβάζω εδώ στο φόρουμ όλοι προτείνεται full face κρανος ανεξάρτητα απο το μηχανάκι για 100% προστασία. και επειδή βλέπω οτι σχεδόν όλα τα σκούτερ 125-150cc χωράν μόνο jet κρανος κάτω απο την σέλα και προβληματίζομαι.

Υπάρχει κανένα που να χωράει full face?

Αν όχι τι να κάνω? Να πάρω jet ή να πάρω fullface και να το κουβαλάω στο χέρι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτο που ψαχνεις λεγεται pcx. Μπας στο car.gr και δες τι παιζει. Εχει τελικη γυρω στα 120 και καιει σαν παπι,ισως κατω και απο 2.5 λιτρα.

Εναλλακτικα sym symphony & suzuki sixteen στα χρηματα αυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το honda pcx απ`οσο ξερω εχει απο τις πιο χαμηλες καταναλωσεις γενικοτερα.αλλα ας μας διαφωτισουν και οι κατοχοι καλυτερα.

παντως για να ξερεις στα συγχρονα σκουτερακια οσο ανεβαινεις σε κυβικα τοσο πεφτεις και καπως στις καταναλωσεις.ο λογος ειναι οτι τα μικρα σκουτερακια επειδη εχουν μεγαλο βαρος τραβανε λιγακι παραπανω στην καταναλωση συγκριτικα με καποιο αντιστοιχο στα 250-350 κυβικα που δεν ζοριζεται και τοσο λογω μεγαλυτερου κυβισμου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

honda vision. To νοίκιασα σε καλοκαιρινές διακοπές και δεν καίει τίποτα!

Απ'οτι βλέπω έχει τσιμπημένη τιμή. κοντά 2000 με 110cc ενώ υπάρχουν αρκετά φθηνότερα στα 150cc.

ποιο είναι καλύτερο αυτό με τις 14'' ρόδες ή τις 16''?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεκινάω από το κράνος. Το μηχανάκι μου έχει μηδέν αποθηκευτικούς χώρους (ίσα ίσα να χωράνε τα χαρτιά κάτω από τη σέλα), εδώ και 2 χρόνια όταν κατεβαίνω από τη μηχανή περνάω το κρανάκι στον αγκώνα και όλα οκ. Ένα full face κράνος σε προστατεύει καλύτερα και με τις προσφορές που βρίσκεις κατά καιρούς μπορείς να πάρεις ένα με σχετικά ελαφριά υλικά σε λογική τιμή. Οπότε μη σε απασχολεί το πώς θα το κουβαλάς και πάρε ότι είναι καλύτερο σε προστασία. Επίσης, και να μπορούσα να αφήσω το κράνος στη μηχανή δε θα το έκανα σε τακτική βάση. Συχνά πυκνά ακούγονται περιπτώσεις που έχουν ανοίξει μπαγκαζιέρες για να κλέψουν κράνη, είτε γιατί τα χρησιμοποιούν για μηχανές ή τα πουλάνε, είτε γιατί τα χρησιμοποιούν για ληστείες/επεισόδια κλπ. Οπότε εφόσον το κουβαλάω έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να θυσιάσω προστασία προς όφελος της αποθήκευσης.

Για τα σκουτερ τώρα. Τα σύγχρονα σκούτερ και φρενάρουν σωστά, και πατάνε σωστά και πάνε μια χαρά. Απλά λόγω του συστήματος μετάδοσης πάντα θα καίνε παραπάνω από ένα δίκυκλο με ταχύτητες που έχει ίδιο κυβισμό και τύπο κινητήρα. Τα σκούτερ αν ακούσεις τον ήχο τους καταλαβαίνεις ότι πάνε λίγο πολύ με σταθερές στροφές. Αντίθετα, σε ένα μηχανάκι με ταχύτητες αν ανεβάσεις μια σχέση στο κιβώτιο οι στροφές πέφτουν και πας πιο οικονομικά. Στα μικρά κυβικά οι διαφορές δεν είναι απαγορευτικές, αλλά αυξάνονται σχετικά απότομα όσο ανεβαίνεις σε κυβισμό. Νομίζω ότι στα 150-200 cc θα είσαι μια χαρά πάντως, πόσο να κάψει πια. Υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ που έχουν και σκούτερ και μηχανές με συμπλέκτη, θα σε κατατοπίσουν καλύτερα για τη σύγκριση σε αυτό το θέμα.

Τέλος, για την περιστασιακή εξόρμηση και τις ταχύτητες που αναφέρεις, τα κυβικά που λες δεν είναι απαγορευτικά και θα κάνουν τη δουλειά τους. Για μένα δύο είναι τα θέματα στα μικρά κυβικά όταν ταξιδεύεις σε εθνική ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και έχουν και τα δύο να κάνουν με την δική σου ασφάλεια.

1. Να μπορείς να ταξιδεύεις με την ταχύτητα που κατά μέσο όρο κινούνται και τα υπόλοιπα οχήματα. Πχ, σε δρόμο που όλοι πάνε με 120 να μην είσαι με 60 και 70, γιατί είναι εξίσου επικίνδυνο με το να τρέχεις εσύ παραπάνω από την υπόλοιπη κίνηση. Οι περισσότερες έρευνες ατυχημάτων λένε ότι τα ατυχήματα δεν προκαλούνται μόνο από υπερβολική ταχύτητα, αλλά και από μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα κίνησης του ενός οχήματος με το άλλο.
  2. Να μπορείς να ανοίξεις γρήγορα και αποφασιστικά για να αποφύγεις ένα εμπόδιο αν χρειαστεί (με άλλα λόγια ροπή, δηλαδή κυβικά). Πχ, με το δικό μου επειδή δεν έχει ανεμοκάλυψη και η θέση οδήγησης είναι πολύ όρθια, οι πιο ξεκούραστες ταχύτητες σε εθνική οδό είναι να πηγαίνεις από 80 ως 120 με μια 5η στο κιβώτιο. Αν όμως πρέπει να αποφύγω κάτι, μπορώ να κατεβάσω μια 4η για να επιταχύνει γρήγορα μέχρι τα 140.

Γενικά, τα 250άρια είναι επαρκή σε αυτό τον τομέα, τα 125 όχι και τόσο. Ο κυβισμός που λες είναι κάπου στη μέση αλλά από την άλλη παίζει ρόλο και το φόρτωμα, το πώς δουλεύει το συγκεκριμένο μοτέρ και τι δύναμη βγάζει, το πώς βγάζει αυτή τη δύναμη στο δρόμο (μετάδοση/κιβώτιο κλπ), οπότε περίμενε απαντήσεις και από άλλους που θα ξέρουν να σου πουν περισσότερα για συγκεκριμένα μοντέλα σκούτερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ'οτι βλέπω έχει τσιμπημένη τιμή. κοντά 2000 με 110cc ενώ υπάρχουν αρκετά φθηνότερα στα 150cc.

ποιο είναι καλύτερο αυτό με τις 14'' ρόδες ή τις 16''?

Kαινούριο παίζει στα 1900. To agility είναι αερόψυκτο . Θα καίει σίγουρα παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά το psx ξεφεύγει η τιμή του. Είπαμε μέχρι 1800 ευρώ ώστε μαζί με το κράνος και κανένα γάντι για αρχή να μην ξεπεράσω τα 2 χιλιάρικα. Παραπάνω δεν σηκώνει η τσέπη μου.

τι λέτε για το kymco people one? κατι πήρε το μάτι μου οτι καίει 2λίτρα/100χλμ!!!

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας για daytona trevis, derbi sonar και derbi variant.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα σκουτερ με 14αρα ροδα εχουν περισσοτερο χωρο κατω απο την σελα,αυτα με την 16αρα ειναι πιο ευελικτα και εχουν καλυτερη αισθηση.

Οποτε δικη μου συμβουλη,κοιτας σκουτερ μεχρι 150 κυβικα,αν το θες για καθημερινη οικονομια,κοιτας για φουλ φεις κρανακι(κατα προτιμηση ελαφρυ να μην σε κουραζει),να εχει 16αρα ροδα και οποιο βρεις σε καλυτερη κατασταση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαινούριο παίζει στα 1900. To agility είναι αερόψυκτο . Θα καίει σίγουρα παραπάνω.

to honda vision τι είναι? απ'οσα εχω κοιτάξει μεχρι τώρα νομίζω ολα αερόψυκτα νομίζω έλεγαν. Ολα αυτά δλδ καίνε παραπάνω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετοιμαζόμουν να σου κάνω ένα ψιλοreview στο pcx, αλλά είδα ότι ξεφεύγει απ'το budget σου. Γενικά πάντως, η κατανάλωσή του με μένα, παίζει γύρω στο 2,4 και με 80-90 κινείσαι άνετα σε εθνικές κτλ. Αλλά δεν χωράει full-face κάτω απ' την σέλα.

Καλές αγορές ότι και να πάρεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δες μεταχειρισμενο hd2 200cc sym και σ αυτα τα λ7 που λες το βρισκεις σε κατασταση καινουριου !

και εχει και κανει ολα αυτα που θες ! η μετα πας σε honda sh150 που ειναι λιγο πιο ακριβο .

Δεν θέλω μεταχειρισμένο. Honda απο την άλλη θα ήθελα να αποφύγω λόγω τιμής και ακριβών ανταλλακτικών.

Σκέφτομαι πιο πολύ για sym ή kymco. και περιμένω απόψεις για daytona trevis και Derbi αν έχει ή ξέρει κανείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το daytona μπορείς να διαβάσεις εδώ http://scooternet.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82/daytona-trevis-125-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B7/ όπως και για άλλα μοντέλα.

καινούριο μέχρι 1700-1800 δεν θα βρεις ψεκασμό οπότε υπολόγιζε κατανάλωση από 3-4+ εξαρτάτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω φιλε μου ηταν να παρω καινουριο παπι και κατεληξα σε μεταχειρισμενο σκουτερακι και συγκεκριμενα στο PCX 125 του `10.

Αυτα που εχω να σου πω εγω ειναι τα εξης:

1)ενα απο τα ποιο ανετα μηχανακια στην κατηγορια του

2)απο καταναλωση εμενα μου κανει με 6αρι ντεποζιτο 200+ χλμ με max τα 70χλμ/ω

3)full face χωραει κατω απο την σελα ανετα

4)εθνικη θα πιαστει λιγο η μεση σου οποτε κανε καμια σταση αν μπορεις

Μονο σε 3 θεματα δεν συμφωνω,

που δεν εχει πισω δισκοφρενο

που εχει κοφτη στα ~105 χλμ/ω

και οι σκληρες πισω αναρτησεις

Αν το ψαξεις θα το βρεις μεταχειρισμενο στα χρηματα που δινεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα