panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 (τροποποιήθηκε) Επειδή το άρθρο για το CB500X είναι γενικού ενδιαφέροντος και έχει μεγαλώσει πολύ είπα να ξεκινήσω ένα νέο αποκλειστικά για τον κραδασμό από τον κινητήρα. Είμαι στην αναμονή για την απάντηση από τον Σαρακάκη και αναρωτιέμαι αν έχουν και άλλοι το ίδιο θέμα. Το πρόβλημα εν συντομία. Κάτω από τις 4000 στροφές όταν ανοίγω το γκάζι είτε για αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο είτε απλά για να επιταχύνω υπάρχει έντονος κραδασμός ο οποίος γίνεται περισσότερο αισθητός στο δεξί χέρι (ίσως επειδή είναι το γκάζι από εκεί και δεν είναι σταθερή η λαβή). Ο κραδασμός είναι ορατός και στον καθρέπτη ο οποίος συντονίζει χωρίς πάντως να είναι χαλαρός. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 11 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Φαντάζομαι πριν απο όλα τα άλλα θα πρέπει στο συνεργείο σου στα πλαίσια της εγγύησης να σου ελέγξουν όλες τις συσφίξεις στην βίδες και κυρίως στις βίδες στήριξης του μοτέρ στο πλαίσιο. Επίσης αν υπάρχουν κάποια αξεσουάρ, κυρίως μανιτάρια ή κάγκελα να μην υπάρχει κάποιο ελλατωμα σε αυτά (ένα κρακ κάπου μπορεί να προκαλέσει απίστευτο κραδασμό) και αντίστοιχα κι αυτά να είναι σωστά τοποθετημένα και σφιγμένα πάνω στη μηχανή. Απο εκεί και έπειτα μπορεί να γίνει μια σύγκριση με κάποιο test ride φαντάζομαι και αν σε εκείνο δεν υπάρχει ο κραδασμός (που λογικά δεν θα υπάρχει) να απαιτήσεις να βρεθεί μια λύση. Αλήθεια αυτός ο κραδασμός υπάρχει απο την αρχή που το πήρες? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nicolikas 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Συμφωνώ κι εγώ ότι η σύγκριση με κάποια άλλη αντίστοιχη μηχανή είναι ό,τι πιο σίγουρο, αλλά σκορτσάρισμα μου μυρίζεται όπως παρουσιάζεται και το xt660. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 για δες μηπως συντονιζει ο καθρεφτης (βγαλτον και πανε μια δοκιμη). και το cb1300s απο τους καθρεφτες συντονιζε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Το πρόβλημα εν συντομία. Κάτω από τις 4000 στροφές όταν ανοίγω το γκάζι είτε για αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο στο κανει με ολες τις σχεσεις η' μονο με τις μεγαλες?ρωτω διοτι απο 4η κ πανω σιγουρα θα σκορτσαρει που λενε κ στην μοτο-αργκο διαλεκτο...λογω ελειψης ροπης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Αθήνα μένεις; Να σου έδινα το δικό μου να οδηγήσεις για να τα συγκρίνουμε. θα βοηθούσε πολύ. Λες να είναι το σφύξιμο των βιδών; και δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα;! Μην βιάζεσαι, προσπάθησε να αποκλίσεις όσο είναι δυνατόν κάποιες αιτίες και πάντα στα πλαίσια της εγγύησης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Ο κραδασμός υπάρχει από την αρχή και γίνεται ποιο έντονος όταν ζεσταίνεται η μηχανή. Το κάνει σε όλες τις σχέσεις. Ο καθρέπτης είναι καλά βιδωμένος και από εξτρά έχω μόνο βαλίτσα. Δοκίμασα χωρίς τη βαλίτσα και ο κραδασμός παραμένει. Εχθές το παρατήρησα καλύτερα και ο κραδασμός μεταφέρεται και στα μπροστινά φλας. Όταν έκανα test ride το καλοκαίρι ο κραδασμός φυσικά δεν υπήρχε (το ξέχασα αυτό εχθές που ήμουν στον αντιπρόσωπο). Αναμένω απάντηση και θα σας ενημερώσω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Ο καθρέπτης είναι καλά βιδωμένος και στο cb καλα βιδωμενος ηταν αλλα συντονιζε το 'σωμα' του καθρεφτη και απο εκει το κατεβαζε στη βαση του και στο φαιρινγ (δεν ηταν πανω στο τιμονι οι καθρεφτες) δοκιμασε να τους βγαλεις τελιως αν θες και κανε μια βολτα μπας και... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.273 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Δικύλινδρο εν σειρά μοτέρ με 180 κομβία, χωρίς αντικραδασμικό άξονα, λογικό είναι να έχει κραδασμούς. Μπας και έχει φυσιολογικούς κραδασμούς και εσύ τους λαμβάνεις ως μη-φυσιολογικούς; Μπορείς να βρεις ένα άλλο CB500X, και μέσω του φόρουμ ίσως, να συγκρίνεις; Σε περίπτωση που πράγματι είναι αφύσικοι οι κραδασμοί, είναι πολλά πράγματα που μπορεί να τους προκαλούν: Από μια ξεσφιγμένη βίδα στο πλαίσιο, ένα προβληματάκι άνισης τροφοδοσίας, μια κακή αλυσίδα μετάδοσης, μέχρι κατασκευαστικό λάθος μέσα στο μοτέρ. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Οδηγώ KLE τα τελευταία 15 χρόνια. Νομίζω πως μπορώ να καταλάβω αν ο κραδασμός είναι φυσιολογικός ή όχι. Θα δοκιμάσω να βγάλω τους καθρέπτες μπας και! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Το CB500X έχει αντικραδασμικό άξονα πίσω από το μπλοκ των κυλίνδρων. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.627 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Παντως σε συναδελφου απ ο,τι τον ρωτησα σημερα δεν ακουγεται κιχ απο πουθενα! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xamogelo 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Ούτε σε εμένα ακούγετε κάτι..... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Ρώτησα έναν λογικό άνθρωπο που κατέχει πέντε πράγματα και μου είπε ότι σίγουρα δεν είναι θέμα του μοτέρ διότι ο κραδασμός -όπως περιέγραψες πιό πρίν- εμφανίζεται σε όλες τις σχέσεις. Δηλ. αν πας π.χ σταθερά 80km/h με 4η και ανεβάσεις ή κατεβάσεις σε 5η ή 3η και ο κραδασμός παραμένει, σίγουρα δεν προέρχεται από κατασκευαστικό λάθος του μοτέρ. Άρα τι μένει; όλο το υπόλοιπο πλαίσιο της μηχανής. Πρώτο και βασικότερο απ' όλα πρέπει οι ρόδες να είναι ζυγοσταθμισμένες, π.χ στις δικές μου ρόδες πάνω στην επιφάνεια των ζαντών έχουν τοποθετηθεί αντίβαρα που σημαίνει ότι έχει γίνει έλεγχος ζυγοστάθμισης και με την τοποθέτηση των αντίβαρων έγιναν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Στη φωτογραφία του CB σου στο άλλο post, όσο μπορώ να διακρίνω δεν έχεις τέτοια αντίβαρα. Δεύτερο επειδή ανέφερες ότι ο κραδασμός γίνεται πιό έντονος όταν ζεστένεται η μηχανή, η θερμότητά της περνάει στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας μέσω των σημείων ένωσης με το (ζεστό) μοτέρ. Κάπου εκεί έχει γίνει πατάτα, θες κάτι δεν έχει σφίξει καλά, κάποιο λάστιχο ίσως λείπει, κάτι έχει τοποθετηθεί στραβά και αυτό με την σειρά του προκαλεί τον κραδασμό. Τι να σου πω ρε φιλαράκο, στεναχωριέμαι και εγώ γιατί έχουμε ακριβώς την ίδια μηχανή και την πήραμε με λίγες μέρες διαφορά. Επέμενε, μην βάζεις το κεφάλι κάτω (ξέρω ότι είναι καινούργια και Honda) αλλά δεν παύει να είναι μηχάνημα και σου κατσε η αναποδιά. Δεν μπορεί κάτι θα βρεθεί, κάτι θα φταίει, ματιασμένη αποκλείεται να 'ναι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 85 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ; ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟ SERVICE; ΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΣΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΝΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ( ΕΠΙΔΕΙΞΗ) ;; ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΨΕΣ οΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ! ΑΝ ΘΕΣ ΣΕ Π.Μ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ- ΕΜΠΟΡΟ- ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΕ Π.Μ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ!ΣΥΓΝΩΜΗ , ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑ... ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 (τροποποιήθηκε) Δεν υπάρχει λόγος για στεναχώρια (προς το παρόν τουλάχιστον!) Περιμένω να δω τι ακριβώς συμβαίνει και πως θα αντιμετωπιστεί. Θα υπάρξει θέμα αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα οπότε θα πάμε σε άλλες καταστάσεις. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2014 από τον panmih Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.273 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 Από τόσα που σου γράψαμε, τσέκαρες τίποτα; Καθρέπτες είπε ο ένας φίλος, αζυγοστάθμιστους τροχούς είπε ο άλλος φίλος, τι έκανες, τα έλεγξες; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 Δεν τα έλεγξα. Η πρώτη εκτίμηση από τον αντιπρόσωπο είναι πως ο κραδασμός προέρχεται από τον κινητήρα. Θα αφήσω τους μηχανικούς να κάνουν ότι έλεγχο θεωρούν απαραίτητο. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2014 Δεν τα έλεγξα. Η πρώτη εκτίμηση από τον αντιπρόσωπο είναι πως ο κραδασμός προέρχεται από τον κινητήρα. Θα αφήσω τους μηχανικούς να κάνουν ότι έλεγχο θεωρούν απαραίτητο. και καλα θα κανεις με τη μοτο στην εγγυηση! μη δωσεις ευρω, για ζυγοσταθμιση πχ, αυτοι πρεπει να σου την κανουν, αν ειναι αυτο... και οτι ειναι... και λογικα θα το κανουν, μην αγχωνεσαι.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzeronymo 59 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2014 Ούτε σε εμένα ακούγετε κάτι..... Mιλαμε για το νεο 500 Χ αντε συντονισου 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xamogelo 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2014 Mιλαμε για το νεο 500 Χ αντε συντονισου Κύριοι συντονιστές, παρακαλώ δια την άμεση διαδικασία μπαν(ι)αρίσματος του κυρίου Τζερόνιμου δια του απρεπούς τρόπου που μου ομιλεί και με αναγκάζει να παρακολουθώ-διαβάζω τα θέματα με τους ψυχολόγους.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2014 Μια πρώτη αλλά όχι οριστική απάντηση είναι πως έτσι είναι κατασκευασμένος ο κινητήρας και ως τις περίπου 4000 στροφές συντονίζει με αποτέλεσμα τον κραδασμό. Θα ήθελα να το δει όποιος μπορεί στο CB του επιταχύνοντας και κάνοντας τις αλλαγές σχέσεων στις 4000 στροφές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzeronymo 59 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2014 Τι ειπα οτι εισαι αλλου , μιλανε εδω για το new 500 honda X εσυ εχεις το CBF 500 :yawn: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve 444 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Μια πρώτη αλλά όχι οριστική απάντηση είναι πως έτσι είναι κατασκευασμένος ο κινητήρας και ως τις περίπου 4000 στροφές συντονίζει με αποτέλεσμα τον κραδασμό. Θα ήθελα να το δει όποιος μπορεί στο CB του επιταχύνοντας και κάνοντας τις αλλαγές σχέσεων στις 4000 στροφές. Panmih έκανα πολλές φορές σήμερα αυτό που ήθελες με τις στροφές. Το παρατήρησα πολύ καλά για να μην λέω λάθος πράγματα. Όταν εφάπτεται το πόδι με το τεπόζιτο στα πλάγια καταλαβαίνεις κάποιο μικρό συνεχή κραδασμό σαν να τρίζει λίγο το μαύρο πλαστικό που ακουμπάει με το πόδι, εντάξει λογικό μου φαίνεται γιατί ζορίζεται και η μηχανή ΑΛΛΑ σε όλες τις περιπτώσεις στο τιμόνι δεν καταλάβαινα απολύτως τίποτα! Τα χιλιόμετρά μου είναι 1.200, ο κινητήρας έχει ξεκινήσει από τα 700km και συνεχώς "ανοίγει"-γίνεται πιό ελαστικός, του 'χω κάνει και το πρώτο σερβις (καινούργια λάδια). Αυτά παρατήρησα από την μεριά μου εύχομαι να σε βοήθησα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panmih 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Ευχαριστώ Στάθη. Θα ήμουν ευτυχής αν είχα αυτό που περιγράφεις. Σε μένα χορεύει το τιμόνι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες