Jump to content
arisxios

..μώ την τεχνολογία μου !!!

Recommended Posts

Ένεκα η τεχνολογία προχωράει

:waycon1:.ο καθένας κάνει το μακρύ και το κοντό του

Αυτό είναι καλύτερο .όχι το άλλο :clapping:

Και για να μην σας κουράζω άλλο τι θα προτείνατε

apple i mac

windows 8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα Windows 8 δεν μου άρεσαν.Το περιβάλλον εργασίας τους διαφέρει πολύ απο κάθε προηγούμενο λειτουργικό Windows,χωρίς να προσφέρει κάτι στην λειτουργικότητα.Για desktop θεωρώ πως δεν είναι και ο,τι καλύτερο αυτό το Interface.Το δίλλημα για μένα θα ήταν λοιπόν Windows 7 ή iMac, και πιθανότητα θα κατέληγα σε Windows που τα καταφέρνουν καλά και πολύ πιο φτηνά απ'τα Mac.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

linux ρεεε

περα απ'την πλακα ποτε μα ποτε windows 8 γιατι ειναι απλα τραγικα αν δεν εχεις οθονη αφης.

windows (συγκεκριμενα τα 7) ειναι (κατ'εμε) 1000 φορες καλυτερα απο mac γιατι εχεις ελευθερια να κανεις οτι θελεις πανω τους.

Τροποποιήθηκε από τον Roaf Beast

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

linux ρεεε

περα απ'την πλακα ποτε μα ποτε windows 8 γιατι ειναι απλα τραγικα αν δεν εχεις οθονη αφης.

windows (συγκεκριμενα τα 7) ειναι (κατ'εμε) 1000 φορες καλυτερα απο mac γιατι εχεις ελευθερια να κανεις οτι θελεις πανω τους.

ok :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οντως τα windows 8 δεν λενε και πολλα σε σταθερους Η/Υ αλλα σε tablets και laptop με οθονη αφης ειναι πολυ ωραια!!

τωρα για τους i mac δεν ειχα ποτε αρα δεν μπορω να εκφερω γνωμη!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά ότι είναι τραγικό το περιβάλλον με τα windows 8 αν χρησιμοποιείς το metro συμφωνώ, αλλά υπάρχουν τόσα προγράμματα δωρεάν και μη που το απενεργοποιούνε και επαναφέρουν κανονικά το κουμπί της έναρξης όπως τα 7. Δηλαδή περιβάλλον 7 με τις βελτιώσεις των 8 που είναι πιο γρήγορα και σταθερά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά ότι είναι τραγικό το περιβάλλον με τα windows 8 αν χρησιμοποιείς το metro συμφωνώ, αλλά υπάρχουν τόσα προγράμματα δωρεάν και μη που το απενεργοποιούνε και επαναφέρουν κανονικά το κουμπί της έναρξης όπως τα 7. Δηλαδή περιβάλλον 7 με τις βελτιώσεις των 8 που είναι πιο γρήγορα και σταθερά.

το ενα και μοναδικο πραγμα που "τελειoποιησαν" στα 7 και τα vista το εβγαλαν και μετα εκαναν ολοκληρo update (8.1) για να το επαναφερουν.

ok :)

δεν εχω δει mac να αλλαζει ουτε τα κομματια του (cpu κτλ) ουτε να μπαινουν στα αρχεια συστηματος και να τα κανουν να φαινονται σαν windows. ενω με λιγο scriptτ (νομιζω οτι ειναι script αυτο που ειδα) φτιαχνεις χαλαρα ενα μοναδικο windows pc.

Τροποποιήθηκε από τον Roaf Beast

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψάχνεσε για το τι να αγοράσεις/εγκαταστήσεις ή απλά συζήτηση να γίνεται; :think:

Αν ψάχνεσε τότε για να πάρεις μία σωστή απάντηση θα πρέπει να αναφέρεις την χρήση που θες να κάνεις.

πχ. σε ενδιαφέρει το gaming;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Mac μου αρέσουν... Το '99 απέκτησα το πρώτο μου Mac αφήνοντας πίσω των κόσμο των Commodore Amiga, ένα PowerBook G4, το οποίο το έχω ακόμη για διάφορες δουλίτσες. Το 2004 αναγκαστικά απέκτησα και ένα MacBook Pro καθώς η επεξεργασία RAW φωτογραφιών και η αναπαραγωγή / επεξεργασία HD Video ήταν αδύνατη στο παλιό.

Έχουν αρκετά καλά. Μου αρέσει περισσότερο το περιβάλλον του Mac OS X, η απλότητα του, οι ευκολίες του, η καλύτερη απόδοση που έχουν σε σχέση με τα Windows και κάποια πιο τεχνικά πράγματα όπως τη διαχείριση χρώματος που στα Windows δεν πετυχαίνεις τόσο εύκολα. Μου δίνει επίσης την δυνατότητα να κάνω διάφορες δουλίτσες στο Unix περιβάλλον του...

Το άλλο που με βολεύει επίσης είναι το integration με τις mobile συσκευές της (iCloud) και είναι όλα πολύ εύκολα χωρίς να ασχολούμαι.

Το να κάτσω και να περιγράψω πως ακριβώς είναι, είναι δύσκολο από εδώ. Καλύτερα να επισκεφτείς τις σελίδες της Apple που έχει και διάφορα video που σε ξεναγούν στο περιβάλλον αλλά και να διαβάσεις και κάποια reviews π.χ. από το Ars Technica, κλπ:

http://www.apple.com/imac/

http://www.apple.com/osx/

http://arstechnica.com/apple/2013/10/os-x-10-9/

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς και μια έκθεση σε κάποιο κατάστημα και να το ψαχουλέψεις λίγο...

Τα Windows 8 τεχνολογικά είναι περισσότερο βελτιωμένα από τα 7 αλλά με GUI έκαναν μεγάλη πατάτα. Η σύγκλιση των mobile & desktop platforms είναι δεδομένη και χρήσιμη και όλοι προς τα εκεί πάνε. Και η Apple το ίδιο πράγμα κάνει. iOS και OS X ανταλλάσσουν στοιχεία μεταξύ τους χωρίς όμως να προκαλούν το κομφούζιο που κατάφερε η Microsoft. Δυνατότητες του iOS περνάνε στο OS X όχι όμως αυτές που δεν έχουν νόημα σε ένα desktop περιβάλλον.

Δώστε πάντως μια ευκαιρία στα 8.1 που έρχονται να μπαλώσουν κάποια προβλήματα / γκρίνιες των 8. Προσωπικά θα τους δώσω μια ευκαιρία (θέλω δεν θέλω δηλαδή μια και αλλιώς δεν θα μπορώ να διαχειριστώ τα Windows 2012 Server remotely). Συνήθεια είναι στην τελική όσο και να τα βρίζουμε τώρα...

Επίσης σχετικά με το θέμα DIY PC vs Mac, προφανώς ο Mac ή και οποιοσδήποτε έτοιμο επώνυμο μηχάνημα θα πήγαινε άπατο.

Το να πειράξω κάτι δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ, πέρα από το να αλλάξω κάποιο δίσκο ή μνήμη, πράγμα που μπορείς να κάνεις και σε ένα Mac.

Το iMac πάντως είναι κόσμημα (υποκειμενικό) και είναι πολύ ποιοτική κατασκευή. Αν θες να πάρεις iMac για να μειώσεις το κόστος, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο δίσκο και μνήμη αργότερα.

Φυσικά μπορείς πάντα να πειραματιστείς με κάποια Linux διανομή... Τον αν θα παραμείνεις σε αυτό εξαρτάται από τα γούστα σου, τις ανάγκες σου, και την διάθεση σου να μάθεις. Εγώ τώρα που μεγάλωσα δεν θέλω ούτε να το βλέπω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ωστε και εσύ είσαι τυφλό προβατο που έχει mac?

Πως τόλμησες. και μας το λες κιολας.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τον Νοέμβριο του 2010 έχω στην κατοχή μου έναν iMac!

Τον υπολογιστή τον έχω για επαγγελματική δουλειά κυρίως με σχεδιαστικά προγράμματα (Autocad, Archicad, 3ds Max, Rhinocerus, ShetchUp, Photoshop) και τόσο καιρό ο υπολογιστής πηγαίνε σφαίρα, έχει απίστευτο περιβάλλον!

Ποτέ δεν μου έχει ζητήσει τίποτα!

Τα κομμάτια ενός mac είναι ίδια με κάποιου κοινού υπολογιστή!Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το περιβάλλον, το οποίο εγώ προσωπικά πίνω νερό στην Apple!Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Αν υπάρχει συμβατότητα σε προγράμματα αυτή είναι άψογη χωρίς γκουκ μουκ!

Δυστυχώς ακόμα κάποια σχεδιαστικά προγράμματα δεν έχουν βγει σε mac οπότε και επειδή πρέπει να τα δουλεύω, αναγκάστικα να κάνω partition στον σκληρό και αναγκαστικά τα δουλεύω με το VmWare για να κάνω την δουλειά μου!

3+ χρόνια τώρα δεν μου έχει βγάλει κανένα σφάλμα στα προγράμματα, ούτε ως διαδικασίες ως υπολογιστής, ούτε τίποτα!

Δεν νομίζω να βάλω ποτέ Windows σε υπολογιστή μου και δεν νομίζω να πάρω ποτέ υπολογιστή με Windows!

Το παραπάνω αποτελεί προσωπική άποψη βάσει της ΔΟΥΛΕΙΑΣ μου και η επιλογή μου ήταν άψογη εν τέλει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ωστε και εσύ είσαι τυφλό προβατο που έχει mac?

Πως τόλμησες. και μας το λες κιολας.....

όχι δε ρίχνεις λάδι στη φωτιά καθόλου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει και το Μακ τα στραβά του, αλλά ρολααααααάρει.

Το μεγάλο συν είναι ότι αν έχεις το πλήρες πακέτο Μακ-άιφώνι-άιπάντι-άικλάουντ, όλα μιλάνε αγαστά μεταξύ τους χωρίς να ασχολείσαι, ακόμα και αν είναι παλία μοντέλα.

Εσύ ασχολείσαι με αυτό που θες να κάνεις και δεν ασχολείσαι σχεδόν καθόλου με το μηχάνημα. Και τα δυο-τρία που θα σου λείψουν από τα Γουίντιοτς, θα τα κοτσάρεις με λίγα φτηνά αππς από το ξέγνοιαστα εύκολο αππστορ.

Μιλάμε για πολιτισμό αρκεί να είσαι οκ με το εφαρμοστό κοστούμι που πουλάει η Απλ γιατί αλλιώς θα σε σφίγγει σαν ζουρλομανδύας.

Αν θες να σκαλίζεις, ξέχνα το ακριβό πακέτο και στήσε 7 και Λίνουξ και πάρε Ανδροειδή και τα ρέστα (πολλά) δρακουλίνια...

Το κακό είναι ότι θα ασχολείσαι πολύ με τα μηχανήματα, σαν να κουρδίζεις συνέχεια καρμπυρατέρ-πλατίνες για να τσουλάς ενώ με το Μακ (συνήθως) απλά ρολαααάρεις και ασχολείσαι με αυτό που θες να κάνεις και όχι με το μηχάνημα και το όποιο λειτουργικό της Κακιάς Αυτοκρατορίας ή της Συλλογικής Επανάστασης των Γκνου. Τόσο ξενέρωμα: Βάζεις μπροστά και φεύγεις και ας μην ξέρεις τίποτα από μηχανολογία δηλαδή (εκτός και αν πέσεις πάνω σε κάποια από τις σχετικά σπάνιες πατάτες της Μήλο που δεν είναι όσο τέλεια μας μοστράρει συνεχώς και βλαστημήσεις τότε όλο το γενεαλογικό δέντρο του Τζόμπουρα και του Γουόζ και σκαλίζεις το Λέξους που ρέταρε σαν Άξεντ εκεί που δεν το περίμενες)

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπεεε... :P

Ξεκίνησα την πορεία μου, τις ένδοξες εποχές του Sinclair ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore Amiga, Atari ST, είδα τα πρώτα IBM PC, Macintosh, τις πρώτες εκδόσεις των Windows, Mac OS, OS X, Linux, BSD, OpenVMS και δεν συμμαζεύεται... Συνδέθηκα με 2400 baud στα πρώτα BBS, είδα το Internet, το world wide web, τον πρώτο WWW Browser (Mosaic)...

Τα Windows ποτέ δεν κατάφεραν να γίνουν το αγαπημένο μου περιβάλλον / λειτουργικό σύστημα... Αυτό που λάτρεψα ήταν η Amiga και πολύ αργότερα, αφού πέρασα μια μεγάλη περίοδο με Windows 95 & 2000, ο Macintosh.

Αφού τα δοκίμασα όλα επαγγελματικά και μη, καταστάλαξα ότι για μένα, για προσωπική χρήση, είναι το Mac OS και κατ'επέκταση το iOS, η Apple-ο-ποίηση των πραγμάτων... :P

Όπως κάθε εταιρία η Apple έχει αρκετά στραβά όπως και οι υπόλοιπες αλλά μπορώ να τα παραβλέψω αφού το προϊόν της μου κάνει τόσο πολύ!

Σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί επιλέγεται γενικά ό,τι κάνει τη δουλειά, γρήγορα, και φθηνότερα, και πρέπει να πω ότι η Microsoft τα καταφέρνει πολύ καλά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(αντέγραφες και δισκέττες στον Αντέλι ή στου Τόμας?)

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο πολύ όπως τα λέει ο Mi_Ka! Δεν ασχολείσαι! Δεν σου απαγορεύει όμως κανείς αν θες να ψαχτείς, καθώς από κάτω από το βολικό περιβάλλον βρίσκεται ένα πραγματικό Unix.

Εκτιμώ πολύ το ότι δουλεύει έτσι. Μου αφήνει χρόνο να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, τα hobby μου, να κάνω τις βόλτες μου με το Honda μου, να πιω μια μπίρα με τους φίλους μου... Πιτσιρικάς ήμουν συνέχεια χωμένος κάτω από τα 'καπό', όχι πια... Οι εποχές που γούσταρα να πειράζω τον kernel και να τον κάνω recompile έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

(αντέγραφες και δισκέττες στον Αντέλι ή στου Τόμας?)

(Μπα... Είχα πολύ καλούς φίλους! Θυμάμαι μόνο ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι, τον Εγκέφαλο στη Στουρνάρα & κάτι παιδιά στην Ν.Ιωνία...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(σουξέ που είχαν τα διπλά κασεττόφωνα για να αντιγράφεις παιχνίδια στο Spectrum!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(σουξέ που είχαν τα διπλά κασεττόφωνα για να αντιγράφεις παιχνίδια στο Spectrum!)

(Χα Χα... Είχε πέσει πολύ πατέντα! Είχαν επιστρατευτεί Walkman, απλά κασετόφωνα, πείραγμα του αζιμούθιου της κεφαλής, hackιές για ξεπεραστούν τα κλειδώματα των loaders... Χαμός, άπειρη συγκίνηση! Α ρε εποχές...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα