Jump to content
Sign in to follow this  
andpekte

aprilia rs 125

Recommended Posts

Γεια σας θέλω να σας κανω κάποιες πληροφορίες για το rs125 το δίχρονο .Λοιπον θα είναι για μικρά ταξίδια 100χλμ η θα πρέπει να σταματάω συχνά για να κρυώσει και ποια θα είναι η κατανάλωση του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε είχα το μήχανακι αυτό,οπότε κοίτα τι παίζει..Πρέπει να κάνεις οοοοολα τα service στην ωρα τους.Στα service περιλαμβάνεται αλλαγή ελλατηρίων εμβόλου κάθε 8000χλμ και εμβόλου κάθε 16000χλμ. και οι τίμες αν δεν ξέρεις να τα κάνεις μόνος σου είναι τσιμπημένες!Οπως καταλαβαίνεις παίζει ρόλο κατα πόσο ο προηγολυμενος ιδιοκτήτης συντηρούσε το μηχανάκι.Αν ειναι κακοσυντηρημένο μπορεί να σου κολήσει με κόστος επισκευής(αν γίνει ζημιά στον κύλινδρο)κοντά στο χιλιάρικο.Εχει αυξημένη κατανάλωση για τα κυβικά του και πρέπει να υπολογίσεις σ αυτή και το λαδι μύξης(περίπου 17 ευρώ το λίτρο).Αν το μηχανάκι το πειράξεις χωρίς να ξέρεις πολυ πιθανόν να κολήσει.Το ίδιο και αν ξεχάσεις να του βάλεις λαδια ή αν του βάζεις τιποτα φθηνά απο βενζινάδικα..Σε ταξίδια που λές δεν ζεστένεται,τα 100χλμ τα έχει για πλάκα.Κατανάλωση αν το ανοίγεις περνάει τα 6λ/100χλμ+ τα λάδια.Καίει περισσοτερο απο το gsxr 600 που έχω τώρα.Με λίγα λόγια για να το συντηρήσεις πρέπει να έχεις μια καλή δουλίτσα ή τεράστιο χαρτζιλίκι αλλιώς θα καταλήξει να σκουριάζει παρατημένο στην αυλή σου και είναι κρίμα.Αν δεν έχεις τόσα πολλά να διαθέσεις κοίτα κάτι σε τετράχρονο καλύτερα.Αν έχεις να τα διαθέσεις όμως θα σε αποζημιώσει καθώς είναι μεγάλο σχολείο για να πάς αργότερα σε ss.Οτι αλλο θές ρώτα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ έχω την ιδια μηχανή. Φοράει κυλινδροπίστονο polini και νικον εξάτμιση. Απο λαδάκι castrol TTS 15,5 ευρώ πάει για γυρω στα 800 χιλιόμετρα. Εχει ακριβα ανταλακτικα και περιμενεις πολυ καιρο για να σου ερθουν και ιδικα αν ειναι και κανα παλιο rs ουτε που θα τα βρεις. Αν το πηγαινεις νορμαλ γυρω στις 4000-7000 στροφες καιει γυρω στα 6.5 παρα πολυ δλδ. Απο επηδωσεις ειναι κορυφαιο στην κατηγορία του. Εχει περιεργη κατασκευη και γενικα μπορει να σου βγαλει προβλημα στα ηλεκτρικά. Θα βγαλεις πολλες κ@βλ3ς με αυτο το μηχανακι και ειναι τερμα μουν....παγιδα. Θελει τα service στην ωρα του και αν δεν ξερεις απλα μην τα πειραζεις γιατι θα το κανεις ζημια, βρες εναν μηχανικο που να ειναι κορυφη στα aprilia και εισαι κομπλέ. Ειναι οτι πρεπει για να μαθεις να οδηγας και μετα να πας σε κατι μεγαλυτερο πχ gsxr 600 (όνειρο ζωης :wub: )

Οτιδήποτε θες να μαθεις ρωτα με.

Τροποποιήθηκε από τον mindphreak

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει εμένα αυτή η κατανάλωση δεν μου φαίνεται και μεγάλη λόγο του αμαξιού μου (Audi tt) και το runner μου που και γυρω στα 8λιτρα στα 100χλμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει εμένα αυτή η κατανάλωση δεν μου φαίνεται και μεγάλη λόγο του αμαξιού μου (Audi tt) και το runner μου που και γυρω στα 8λιτρα στα 100χλμ

Εγώ σήμερα έβαλα 5 ευρώ βενζίνη με 1,588 το λίτρο, και έκανα 39 χιλιόμετρα. Υπολόγισε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε το gsxr καιει πιο λίγο..Το rs είναι ένα μηχανάκι να το πάρεις,να συνηθήσεις στη θέση και την οδήγηση των ss και μετά να πάς παρακάτω.Εγω όταν το είχα έδινα περισσότερα σε βενζίνες-λάδια-service και ζημιές απο το gsxr.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε το gsxr καιει πιο λίγο..Το rs είναι ένα μηχανάκι να το πάρεις,να συνηθήσεις στη θέση και την οδήγηση των ss και μετά να πάς παρακάτω.Εγω όταν το είχα έδινα περισσότερα σε βενζίνες-λάδια-service και ζημιές απο το gsxr.

Αυτο το ξέρουν όλοι, αν εχεις τα λευτά μια χαρά ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και με το rs θα μπορώ ασπουμε να είμαι σε ταχύτητες 100-140 για 20 λεπτά??

Άνετα, για την πλάκα σου. Έχει ψυγείο ? Εμένα έχει και την πήγαινα με 180 (κοντέρ απο BMW) για κανά 10 λεπτό και μετα χαμήλωσα στα 160 να κρυώσει λιγο και μετα πάλι ξανά, ειναι και θέμα να μην σου μπουκώσει γιαυτό. Αλλα για τις νορμαλ ταχύτητες 130 σε αυτοκινητοδρομο μπορείς να πηγαίνεις οση ώρα θες, (μεχρι να σου τελειώσει η βενζίνη :mB_kalo_e: )

Τροποποιήθηκε από τον mindphreak

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα