Jump to content
g1ann1s

Κληρονομιά αυτοκινήτου και κατάθεση πινακίδων του. Τι και πως ?

Recommended Posts

Αν και το φόρουμ δεν έχει μεγάλη σχέση με το αυτοκίνητο θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα πάνω στις παραπάνω δύο διαδικασίες οι οποιες όπως πάντα περιπλέκονται εξαιτίας συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων..

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται.

Αρχικά να πω ότι δημιουργείται το θέμα εξαιτίας του θανάτου του πατέρα μου και εξαιτίας του γεγονότος κατέληξε στα χέρια μου το αυτοκίνητό του. Εγώ είμαι ήδη κάτοχος ενός ακόμα αυτοκινήτου οπότε η ύπαρξη και των δύο είναι κάτι που πρακτικά δεν γίνεται μιας και ήδη το ένα δεν είμαι ικανός να συντηρήσω.. Επειδή το συναισθηματικό δέσιμο είναι μεγάλο αποφάσισα ότι έστω χωρίς πινακίδες θέλω να το κρατήσω και όοοταν θα έχω την άνεση, να το περιποιηθώ ώστε να διατηρήσω αυτό το ρομαντικό πνεύμα που μου δημιουργούν οι αναμνήσεις σε αυτό.

Το αυτοκίνητο είναι 1600 μοντέλο '91 όχι ιδιαίτερης αξίας οπότε δεν θα κέρδιζα και κάτι αν το πουλούσα. Πάω λοιπόν σήμερα στην εφορία και μου λένε ότι δεν γίνεται να καταθέσω τις πινακίδες διότι δεν έχει γίνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς. Πρέπει να γίνει αποδοχή να πάω στο υπουργείο να γίνει μεταβίβαση με το χαρτί που θα μου δώσουν να πληρώσω 165 (?) ευρώ πιθανώς ( δεν έψαξα ακριβώς πόσο κοστίζει) για την έκδοση νέας άδειας στο όνομά μου και έπειτα να πάω να καταθέσω τις πινακίδες.

Για να γίνει όμως η μεταβίβαση πρέπει το όχημα το οποίο είναι ακινητοποιημένο από όταν αρρώστησε ο πατέρας μου (περίπου 1 χρόνο) να έχει περάσει ΚΤΕΟ, κάτι που δεν έχει γίνει γιατί δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα. Οπότε το ΚΤΕΟ έχει λήξει. Πάω σε ένα ΚΤΕΟ να ρωτήσω τι γίνεται και ανακαλύπτω ότι η μπροστινή πινακίδα δεν είναι αυθεντική και δεν έχει το εθνόσημο (αγορασμένο από το 1997 έχει περάσει με αυτή την πινακίδα πόσες φορές ΚΤΕΟ και τώρα το είδαν πρώτη φορά). Οπότε μου λένε ότι πρέπει να πάω να κάνω δήλωση στην τροχαία ότι χάθηκε να πάω στο υπουργείο να εκδόσω νέες πινακίδες πληρώνοντας ένα παράβολο 30 ευρώ.

Έπειτα θα μπορώ να το περάσω ΚΤΕΟ το οποίο έχει προσαύξηση επειδή έχει περάσει η ημερομηνία και να πληρώσω από ότι μου είπαν κανα 120άρι ευρώ και έπειτα να γίνει η μεταβίβαση στο όνομά μου για να μπορέσω να καταθέσω την πινακίδα.

Και αναρωτώμαι τελικά.. Όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή δεν έχω 265 ευρώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας του 2014...? Οπότε για να μην πληρώσω 265 ευρώ θα πληρώσω 315 ? Και αν προλάβω το τέλος του Δεκέμβρη.. Οπότε μετά θα τα πληρώσω έτσι και αλλιώς..

Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει να μου πει αν δεν ισχύει κάτι από όλα αυτά ή αν υπάρχει άλλος δρόμος. Από το πρωί έχω πελαγώσει ολίγον..

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δυστηχως φιλε μου οτι σου ειπαν ισχυουν ολα!!!πρεπει δηλαδη να κανεις αποδοχη κληρονομιας πρωτα να περασει στο ονομα σου και μετα να καταθεσεις πινακιδες.για αυτα τρεχω και εγω αυτες τις μερες μια απο τα ιδια.. :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συλλυπητήρια για τον πατέρα σου. Μακάρι να μπορέσεις να κρατήσεις το αυτοκίνητό του κάπου σε μια γωνιά να τον θυμάσαι.

Μην πελαγώνεις. Οι λύσεις θα έρθουν από μόνες τους. Ηρέμησε διότι ο,τι και να γίνει οι πινακίδες, εν τέλει, θα παραδοθούν και το αυτοκίνητο θα έρθει στην ιδιοκτησία σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει έτσι εκανα και εγώ

Με την αποδοχή μεταβιβάζεται σε εσένα σαν αντικείμενο και διαλεγεις εαν θα το κυκλοφορησεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως ετσι. Και εγω αντιμετωπισα παρομοια περιπτωση μονο που το αυτοκινητο του παππου ηταν ενα παμπαλαιο Λαντα που δεν περνουσε ΚΤΕΟ με τιποτα και δεν με αφηναν να καταθεσω πινακιδες.

Ειδα και επαθα να ξεμπλεξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς τασυλλυπητήρια μου για τον πατέρα σου.

Να γνωρίζεις ότι σ' αυτήν την περίπτωση της αποδοχής κληρονομιάς το αυτοκίνητο πάει σ' όλους τους κληρονόμους (τυχόν αδέρφια σου, μητέρα σου) και θα πρέπει να παραιτηθούν απο το δικαίωμα της κληρονομιάς. Υστερα έρχεται η μεταβίβαση.

Θυμάμαι περίπτωση παρόμοια με την δική σου αλλά έγω έτυχα σε φορτηγό, μετά την κληρονομιά έκανα 4 μεταβιβάσεις στην σειρά, απο τον αδερφό μου σε 'μένα, απο την μητέρα μου σε 'μένα και απο μένα ως κληρονόμος πάλι σε μένα ως ιδοκτήτης και πάλι αλλη μια τελευταία απο μένα πάλι σε μένα, απο ιδιοκτήτης σε επαγγελματίας. :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα συλλυπητήρια μου για τον πατέρα σου πραγματικά. Δυστυχώς η διαδικασία απαιτεί πολύ τρέξιμο και άντε να βρεις κουράγιο, αλλά μην στεναχωριέσαι σιγά σιγά θα γίνουν.Πάντως καλά κάνεις και το κρατάς. Εμείς κρατάμε αυτοκίνητο του 71!!! Και πάλι τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε τις πινακίδες από το scooter του πεθερού ο οποίος μας άφησε πριν κάτι μήνες. Καμία αποδοχή κληρονομιάς, καμία μεταβίβαση. ΚΤΕΟ είχε περάσει. Η άδεια όμως ήταν ακόμη στο όνομα του.

Με το χαρτί της άδειας, τις πινακίδες και το ποιστοποιητικό θανάτου κάναμε δουλειά χωρίς εμπόδια και προβλήματα μέσα σε 10λεπτά. Για πίεσε λίγο τις καταστάσεις γιατί εφόσων στην περίπτωση μας το δέχτηκαν σημαίνει οτι μπορεί να γίνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε τις πινακίδες από το scooter του πεθερού ο οποίος μας άφησε πριν κάτι μήνες. Καμία αποδοχή κληρονομιάς, καμία μεταβίβαση. ΚΤΕΟ είχε περάσει. Η άδεια όμως ήταν ακόμη στο όνομα του.

Με το χαρτί της άδειας, τις πινακίδες και το ποιστοποιητικό θανάτου κάναμε δουλειά χωρίς εμπόδια και προβλήματα μέσα σε 10λεπτά. Για πίεσε λίγο τις καταστάσεις γιατί εφόσων στην περίπτωση μας το δέχτηκαν σημαίνει οτι μπορεί να γίνει.

Μα και εγώ κάτι τέτοιο φανταζόμουν ότι θα γίνει.. Δεν γίνεται να θέλω να καταθέσω πινακίδες, που σημαίνει πως υπάρχει λόγος που θέλω να το κάνω, και να πρέπει να μπλέξω σε τόση χαρτούρα κ να πληρώσω τελικά πολύ περισσότερα από ότι θα πλήρωνα αν ήθελα να το κρατήσω.. Θα κάνω και αύριο μερικές προσπάθειες μπας κ βγάλω άκρη, διαφορετικά τον ήπιαμε..

ρε παιδιά ούτε να πεθάνει κανείς με την ησυχία του δεν μπορεί δηλαδή.. Τόση γραφειοκρατία που τρώω στη μάπα τόσο καιρό..ελεος..

Ευχαριστώ πολύ όλους για τα συλλυπητήρια!

Τροποποιήθηκε από τον g1ann1s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε φίλε συλλυπητήρια αρχικά για τον χαμό του πατέρα σου. Κατά δεύτερόν όσο διαβάζω το ποστ σου μου θυμίζει ελληνική ταινία ανεβοκατεβαίνοντάς τα σκαλιά ενός Υπουργείου. Κλείνοντάς επιβεβαιώνω και εγώ ότι δυστηχώς αυτή είναι η διαδικασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιλάς για αυτό το αυτοκίνητο που κλάπηκε απο κάτω απο το σπίτι σου και δεν ξαναείδε ποτέ κανένας, αυτό ή τις πινακίδες του?

Ξέρω, είμαι άκυρος αλλά με αυτά που διαβάζω..

Συλλυπητήρια και απο εμένα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H αποδοχή κληρονομίας σε τι είναι;

Χειρόγραφη διαθήκη;

Επίσημη διαθήκη παρουσία συμβολαιογράφου;

Αναφέρεται με σαφήνεια ότι εσύ κληρονομείς το αυτοκίνητο;

Δεν είναι πολύ απλά τα πράγματα, και θέλει κάποιες διαδικασίες, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, αναγνώριση από δικαστήριο, που στην ουσία δεν είναι τπτ, απλά παρουσιάζεσαι στον δικαστή, σε ρωτάει αν αναγνωρίζεις τα γράμματα και επιβεβαιώνεις ότι είναι η διαθήκη του, και ΜΕΤΑ κάποια στιγμή βγαίνει και τυπικά η απόφαση και θεωρείται αξιόπιστο έγραφο η διαθήκη.

Η αναγνώριση κληρονομίας μπορεί να γίνει και άμεσα, αλλά επίσημα θα γίνει αφού κινήσεις διαδικασίες.

Η αναγνώριση θα γίνει παρουσία συμβολαιογράφου, ο οποίος υποχρεούται να ειδοποιήσει και την ΔΟΥ, ώστε να σου χρεώσει η εφορία, τον φόρο κληρονομίας σε περίπτωση που υπάρχει ακίνητη περιουσία.

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι ότι το αυτοκίνητο, ειδικά αν έχεις και ακίνητη περιουσία, είναι συνήθως το πταίσμα του πταίσματος από τα βάσανα που θα έχεις στις διαδικασίες...

...

Για το αμάξι τώρα, εγώ θα έπιανα τον έφορα, ή κάποιον προιστάμενο, και θα του εξηγούσα ανθρώπινα την κατάσταση, ότι δεν έχεις να πληρώνεις τέλη, και ότι αν και τυπικά όχι 100% σωστό, ας δώσει μια εντολή να περάσει το αμάξι σε ακινησία, σαν να το είχε περάσει ο πατέρας σου. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι στην εφορία, δεν είναι τόσο του τύπου, και κοιτάνε να εξυπηρετήσουνε ''αδικα'' τρεξίματα, σαν το δικό σου.

Αργότερα, όταν ξεμπλέξεις από την διαδικασία της κληρονομιάς, το ξαναβγάζεις σε κίνηση εσύ, το μεταβιβάζεις με τα χαρτιά της κληρονομιάς και από κει και πέρα, το ξανακάνεις κίνηση ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτά, καλή τύχη και τα συλληπητήριά μου για τον πατέρα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν, τα θερμά μου συλλυπητήρια Γιάννη. :(

Να ζήσετε να τον θυμόσαστε. :pray:

Λίγα πράγματα εν συντομία για τις διαθήκες για να κατατοπιστείς, γιατί κατά περίπτωση διαφέρουν οι απαιτούμενες κινήσεις και δεν γράφεις ποιά περίπτωση ισχύει.

Είναι 3 μορφών:

- Εξ' αδιαθέτου (να μην έχει γίνει κανένα χαρτί δηλ.)

- Χειρόγραφη διαθήκη εις χείρας.

- Επίσημη διαθήκη παρουσία συμβολαιογράφου.

- Αν δεν υπάρχει τίποτα ως διαθήκη (περίπτωση εξ' αδιαθέτου), τότε δικαιούνται σχετικά μερίδια όλοι οι στενοί συγγενείς (μητέρα, αδέρφια) και ό,τι γίνει πρέπει να είναι από κοινού.

Σ' αυτή την περίπτωση οι ημερομηνίες τυχόν αποποίησης τρέχουν από την ημερομηνία θανάτου και είναι 4 μήνες, ενώ για αποδοχή 6 μήνες.

Τυχόν αδράνεια του κληρονόμου συνεπάγεται αυτόματα αποδοχή (και όχι αποποίηση όπως ίσως θα νόμιζαν κάποιοι).

- Αν υπάρχει ιδιόχειρη διαθήκη εις χείρας, χρειάζεται δικαστήριο για την αναγνώρισή της και των κληρονόμων που αναφέρονται. Εκεί συνήθως μπαίνει και η περίπτωση προσβολής της διαθήκης από τυχόν θιγόμενους.

- Αν υπάρχει διαθήκη παρουσία συμβολαιογράφου, δεν προσβάλλεται από κανέναν και οι ημερομηνίες τρέχουν από τη δημοσίευσή της - απαιτείται αίτηση του συμβολαιογράφου για δημοσίευση της διαθήκης (μετά από αίτημα οποιουδήποτε ενδιαφερομένου φυσικά) στο Πρωτοδικείο που ανήκε ο θανών με βάση την κατοικία του -.

Οι προθεσμίες είναι πάλι οι ίδιες με ανωτέρω (4 και 6 μήνες), αλλά προσοχή! Η ημερομηνία δημοσίευσης δε σημαίνει ότι θα συμπίπτει ή θα είναι πολύ κοντά στο πότε θα την πάρεις εσύ στα χέρια σου, άρα και θα ενημερωθείς για το περιεχόμενό της.

Δυστυχώς, η έννοια της "δημοσίευσης" έχει παρελθόν πολλών ετών και είναι αναχρονιστικός όρος πλέον, αφού ως δημοσίευση εννοούν την απόφασή τους που φυσικά εσύ δεν ξέρεις.

Για να την πάρεις στα χέρια σου (μέσω του συμβολαιογράφου για να μην τρέχεις κάθε μέρα να βλέπεις), απαιτείται η καθαρογραφή της "απόφασης", πράγμα που μπορεί να πάρει μήνα+. Αλλά οι αλήτες δεν δικαιολογούν το χαμένο χρόνο μέχρι να ενημερωθείς και για να πάρεις τυχόν παράταση, θέλει δικαστήριο!!!

Φαντάσου ότι σε δική μου περίπτωση μόλις φέτος, η "δημοσίευση" διαθήκης θείας μου είχε ημερομηνία 01/08/2013!!!!!!! δηλ. ακριβώς την 1η μέρα που ήταν κλειστά τα δικαστήρια για καλοκαίρι και άνοιγαν 15/09/2013, δηλ. μου φάγανε 1,5 μήνα απ' τους 4 που χρειαζόμουν για τυχόν αποποίηση και την έρευνα που θα έπρεπε να κάνω πρώτα για το τί να κάνω.

Άστα, μπουρδελιστάν και αδικία ακόμα και μέσα στους "Ναούς της δικαιοσύνης"...... :mB_faskelo:

Γι' αυτό φωνάζω συνέχεια για την ξεφτιλισμένη ελληνική δικαιοσύνη.

...

Για το αμάξι τώρα, εγώ θα έπιανα τον έφορα, ή κάποιον προιστάμενο, και θα του εξηγούσα ανθρώπινα την κατάσταση, ότι δεν έχεις να πληρώνεις τέλη, και ότι αν και τυπικά όχι 100% σωστό, ας δώσει μια εντολή να περάσει το αμάξι σε ακινησία, σαν να το είχε περάσει ο πατέρας σου. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι στην εφορία, δεν είναι τόσο του τύπου, και κοιτάνε να εξυπηρετήσουνε ''αδικα'' τρεξίματα, σαν το δικό σου.

Αργότερα, όταν ξεμπλέξεις από την διαδικασία της κληρονομιάς, το ξαναβγάζεις σε κίνηση εσύ, το μεταβιβάζεις με τα χαρτιά της κληρονομιάς και από κει και πέρα, το ξανακάνεις κίνηση ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτά, καλή τύχη και τα συλληπητήριά μου για τον πατέρα σου.

Δοκίμασε αυτό που σου λέει ο flying και προσπάθησε έτσι να περάσεις και το σκόπελο της "παράνομης" πινακίδας που θα σου επιφέρει επιπλέον ταλαιπωρία και έξοδα.

Εφόσον προτίθεσαι να καταθέσεις πινακίδες, κοίτα μήπως γίνει δεκτή κατευθείαν κατάθεση από σας. Τί νόημα έχει να βγάλεις καινούργιες αφού πιθανόν να καταστραφούν κιόλας αφού μάλλον θ' αργήσεις να το επανακυκλοφορήσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Να διευκρινήσω ότι οι διαδικασίες αποδοχής κληρονομιάς (εξ'αδιαθέτου) έχουν ξεκινήσει και όσοι έπρεπε να κάνουν αποποίηση το έχουν κάνει. Όλα έως τώρα είναι απλά μια ταλαιπωρεία αλλά το θέμα του αυτοκινήτου ήρθε να ξεχειλήσει το ποτήρι..

Ο παραλογισμός δεν έχει όρια σε αυτή τη χώρα .. Άμα συνεχίσω να λέω γεγονότα που έχω δει πάνω στο θέμα κληρονομιάς και γενικότερα στο θέμα θανάτου, είναι να πάρουμε από ένα καλάσνικοφ και να αρχίσουμε να μοιράζουμε τα ίδια προβλήματα στις οικογένειες αυτών που μας τα προκαλούν.. (μεγάλη κακία..συγγνώμη)

Θα δούμε ... Πλέον έχω βάλει το δικό μου αυτοκίνητο αγγελία μπας κ πουληθεί, που είναι πιο εύκολη η διαδικασία να φύγει από πάνω μου το έξοδο, και τελικά να κρατήσω το παλιό του πατέρα μου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συλληπητηρια για τον πατερα σου κατ αρχην

Και κατα δευτερον κατι που δεν αναφερθηκε.Την στιγμη που θα παραδωσεις πινακιδες μην εχεις μετα το αγχος του ΚΤΕΟ. Μεχρι να παραδωσεις τις πινακιδες βεβαια δεν πρεπει να εκρεμμει ΚΤΕΟ.Μετα την παραδωση των πινακιδων δεν υποχρεουσαι να περασεις ελεγχο ΚΤΕΟ αρκει να μην χασεις το χαρτι απο την εφορια που θα σου δωσουν οταν παραδωσεις τις πινακιδες ετσι ωστε να αποδειξεις οτι ειχες παραδωσει τις πινακιδες και το αυτοκινητο δεν κυκλοφορουσε!

Λεπτομερεια μεν αλλα σημαντικη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Να διευκρινήσω ότι οι διαδικασίες αποδοχής κληρονομιάς (εξ'αδιαθέτου) έχουν ξεκινήσει και όσοι έπρεπε να κάνουν αποποίηση το έχουν κάνει. Όλα έως τώρα είναι απλά μια ταλαιπωρεία αλλά το θέμα του αυτοκινήτου ήρθε να ξεχειλήσει το ποτήρι..

Ο παραλογισμός δεν έχει όρια σε αυτή τη χώρα .. Άμα συνεχίσω να λέω γεγονότα που έχω δει πάνω στο θέμα κληρονομιάς και γενικότερα στο θέμα θανάτου, είναι να πάρουμε από ένα καλάσνικοφ και να αρχίσουμε να μοιράζουμε τα ίδια προβλήματα στις οικογένειες αυτών που μας τα προκαλούν.. (μεγάλη κακία..συγγνώμη)

Πώς σε νοιώθω....

Να σου πω ένα ωραίο? Στα ΚΕΠ λέει δεν κάνουν θεώρηση πιστοποιητικού θανάτου εκδόσεως πέραν του 3μήνου. Πρέπει να βγάλεις καινούργιο!!!

Σε ερώτησή μου γιατί, μου είπαν ότι έτσι προβλέπεται για όλα τα πιστοποιητικά (προφανώς λόγω ενδεχόμενης αλλαγής κατάστασης).

Και της λέω της υπαλλήλου: "κοπέλα μου, τί θα μπορούσε ν' αλλάξει σ' ένα πιστοποιητικό θανάτου? Θ' αναστηθεί η θεία μου? Αν είναι να περιμένω, αφού την αγαπούσα πολύ και θα χαιρόμουνα να την ξαναδώ ζωντανή".

- ΚΕΠ: "Δίκιο έχετε κύριε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο Νόμος και μας δεσμεύει".

- ΕΓΩ: "Δίκιο το ξέρω ότι έχω, πού να το βρω όμως? Εσείς δεν μπορείτε να ζητήσετε τέτοιες βελτιώσεις να μην ταλαιπωρείτε τον κόσμο?"

- ΚΕΠ: "Θέλετε να τους το πείτε εσείς?"

- ΕΓΩ: "Κοπέλα μου, εγώ δεν έχω συνεργασία με τα Υπουργεία όπως εσείς (εδώ κολλάει άριστα το: γ^μώ τα Υπουργεία σας), δουλειά σας είναι. Αφού βλέπετε τα στραβά γιατί δεν κάνετε κάτι να διορθωθούν? Δεν πρέπει τίποτα σ' αυτήν την κωλοχώρα να διορθωθεί επιτέλους? Άλλωστε, αν πάω από κει να τους τα πω, θα πλακωθούμε στα μπουνίδια με τους ηλίθιους, δεν είμαι κατάλληλος".

- ΚΕΠ: "........"

Εδώ λοιπόν κολλάει δικαιολογημένα αυτό που λες για όσους μας ταλαιπωρούν με τις "αποφάσεις-νόμους" τους που δεν έχουν όριο χαζομάρας.

Θα δούμε ... Πλέον έχω βάλει το δικό μου αυτοκίνητο αγγελία μπας κ πουληθεί, που είναι πιο εύκολη η διαδικασία να φύγει από πάνω μου το έξοδο, και τελικά να κρατήσω το παλιό του πατέρα μου..

Καλό κουράγιο.... γενικώς.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

name='ΚωσταςΤ' timestamp='1386153232' post='1629003'

Συλληπητηρια για τον πατερα σου κατ αρχην

Και κατα δευτερον κατι που δεν αναφερθηκε.Την στιγμη που θα παραδωσεις πινακιδες μην εχεις μετα το αγχος του ΚΤΕΟ. Μεχρι να παραδωσεις τις πινακιδες βεβαια δεν πρεπει να εκρεμμει ΚΤΕΟ.Μετα την παραδωση των πινακιδων δεν υποχρεουσαι να περασεις ελεγχο ΚΤΕΟ αρκει να μην χασεις το χαρτι απο την εφορια που θα σου δωσουν οταν παραδωσεις τις πινακιδες ετσι ωστε να αποδειξεις οτι ειχες παραδωσει τις πινακιδες και το αυτοκινητο δεν κυκλοφορουσε!

Λεπτομερεια μεν αλλα σημαντικη

Νομιζω οτι κανεις λαθος γιατι για την καταθεση χρειαζεσαι πρωτα κληρονομικο και μετα μεταβιβαση και για την μεταβιβαση χρειαζεσαι ΚΤΕΟ αρα ΚΤΕΟ υποχρεωτικο.Ηπεριπτωση που αναφερεις αφορα το αν ληξει το ΚΤΕΟ κατα την διαρκεια της ακινησιας επισης αφου ειναι λιγμενο πριν την ακινησια συνεχιζει να θεωρειτε λιγμενο οποτε και πληρωνει το ποσο που ανεφερε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα και καλές γιορτές παιδιά ! Πάντα με υγεία εύχομαι!

Είπα να μοιραστώ μαζί σας τελικά την εξέλιξη της ιστορίας και να ανακυρηχθώ ως ο πιο "Μα@@κας" του 2013...

Ας πάρουμε τις διαδικασίες από την αρχή όπως έγιναν. Θα είναι μακρύ το κείμενο αλλά τουλάχιστον ας γνωστοποιηθεί η περίπτωση μήπως τύχει (χτυπα ξυλο) κάποιος σε παρόμοια κατάσταση.

Αρχικά λοιπόν έγινε αποδοχή κληρονομιάς του οχήματος στην εφορία. Από εκεί επειδή κληρονόμοι είμαστε με τον αδερφό μου βγήκε ότι μας ανήκει κατά 50% στον καθένα. Επόμενο στάδιο ήταν να γίνει η μεταβίβαση η οποία όμως κολλούσε στο κομμάτι ΚΤΕΟ. Για να περάσω όμως ΚΤΕΟ έπρεπε να βγουν νέες πινακίδες οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να βγουν στην παλιά άδεια διότι έπρεπε να το είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ( ο πατέρας μου δλδ). Άρα έπρεπε να γίνει πρώτα μεταβίβαση. Πως θα γίνει αυτό όμως χωρίς ΚΤΕΟ? Γυρνώντας σε 3 υπουργεία και ακούγοντας από τον καθένα το μακρύ του και το κοντό του έφτασα να βγάλω άκρη στο ΥΜΕ του Περιστερίου. Παρεπιπτώντως το χειρότερο είναι εκείνο του Πειραιά, όπου έφτασα στον προιστάμενο, ο οποίος του εύχομαι να μπει στην εφεδρία και να μην ξαναπιάσει δουλειά ποτέ και να του καεί το βίντεο επίσης...(10 μέρες μετά και ακόμα τρέμω από τα νεύρα μου όταν σκέφοτμαι τι μακακίες μου έλεγε). Τέσπα, στο θέμα λοιπόν, κάναμε κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα περάσουμε ΚΤΕΟ το όχημα μόλις έρθει στην ιδιοκτησία μας και μας έβγαλαν μία άδεια που ανέγραφε ότι δίνεται μόνο για να περάσει κτεο το οχημα. Επίσης έδωσαν και νέες πινακίδες και αριθμό. Κατευθείαν περάστηκε ΚΤΕΟ και με το αντίγραφο του ΚΤΕΟ μου αλλάξαν την άδεια και έγινε κανονική. Για να γίνει αυτό έπρεπε να πάω στο χωριό όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο από το καλοκαίρι, να διακινδυνεύσω κυκλοφορώντας με μία άδεια που δεν ήταν ουσιαστικά έγκυρη ώστε να το πάω στο ΚΤΕΟ να περάσει.. Τελικά όλα καλά μέχρι το σημείο αυτό..

Κόστος : Μεταβίβαση 75 ευρώ, Πινακίδες 30 ευρώ, ΚΤΕΟ 82 ευρώ (εκπρόθεσμο), Ασφάλεια 135 ευρώ και τέλη κυκλοφορίας που πλήρωσα ο Μα@@κας για το 2014 265 ευρώ.

Το ζουμί. Όπως είχα πει είχα βάλει αγγελία το δικό μου αυτοκίνητο το οποίο τελικά πουλήθηκε όσο κόστισαν τα παραπάνω...

Και το γκραν φινάλε !!

Χθες βράδυ έχοντας το αμάξι μόλις 1 βδομάδα στην κατοχή μου τράκαρα και τώρα το καπό κοιτάει πορτπαγκάζ...

Καλές γιορτές και με το καλό να φύγει το ρημάδι το 2013....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ το λές με άλλη έννοια το ''μαλάκας'' αλλά εγώ δεν θα σε αποκαλούσα ποτέ έτσι.

Εντελώς αντίθετα, βλέπω ένα Έλληνα, που κουράστηκε, κινήθηκε, πλήρωσε και έφερε σε τάξη μια γραφειοκρατική του εκκρεμότητα.

Όχι μόνο μαλάκας δεν τον λες, ίσα ίσα, μακάρι όλοι οι νεοέλληνες, να ήταν έτσι σωστοί, τακτοποιημένοι και μετρημένοι όπως εσύ.

Ειδικά άμα δεις τι γίνεται στις ακίνητες περιουσίες, τι χάος υπάρχει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, γιατί ο πατέρας έλεγε δεν βαριέσαι, ο γιός που ανέλαβε λέει ντάξ μωρέ δικό μου είναι, και τελικά είναι χαμένη η ιδιοκτησία και θα χρωστάει και άλλη τόση....

Το ξαναγράφω bold μακάρι όλοι οι νεοέλληνες, να ήταν έτσι σωστοί, τακτοποιημένοι και μετρημένοι όπως εσύ

Για το τρακάρισμα τώρα, ατυχία, κακός χειρισμός, όλα μαζί; Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα, καταλαβαίνω ότι νοιώθεις πως έκανες τόσα και τελικά αμάξι δεν έχεις, αλλά θα την βγάλεις την άκρη. Καλό ξεμπέρδεμα

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τη μηχανοργάνωση του ελληνικου δημοσιου.

Αυτη η κατασταση δεν προκειται ποτε να αλλαξει, γιατι δικαιολογει τη αργομισθια εκατονταδων χιλιαδων τεμπεληδων που πρεπει να εχουν μια σφραγιδα και να υπογραφουν, δημιουργει αριστες προυποθεσεις για πασης φυσεως λαδωματα και γρηγοροσημα, και ταιζει και χιλιαδες αλλους αχρηστους λαντζερηδες π.χ. δικηγορους, λογιστες, εκτελωνιστες κοκ.

Εχω αναφερει σε παλιοτερο ποστ μου την περιπτωση θειας μου, που για να παρει την ελληνικη συνταξη του μακαριτη συζυγου της, χρειαστηκαν 13 χαρτια απο διαφορες υπηρεσιες και 6 μηνες, ενω για να παρει την αμερικανικη ενα χαρτι στην πρεσβεια και 3 εβδομαδες.

Επισης η αμερικανικη συνταξη ερχεται προφορολογημενη, γεγονος που σημαινει οτι δεν υποβαλλει η θεια μου ΠΟΤΕ φορολογικη δηλωση εκει, απλα δε χρειαζεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τη μηχανοργάνωση του ελληνικου δημοσιου.

Αυτη η κατασταση δεν προκειται ποτε να αλλαξει, γιατι δικαιολογει τη αργομισθια εκατονταδων χιλιαδων τεμπεληδων που πρεπει να εχουν μια σφραγιδα και να υπογραφουν, δημιουργει αριστες προυποθεσεις για πασης φυσεως λαδωματα και γρηγοροσημα, και ταιζει και χιλιαδες αλλους αχρηστους λαντζερηδες π.χ. δικηγορους, λογιστες, εκτελωνιστες κοκ.

Εχω αναφερει σε παλιοτερο ποστ μου την περιπτωση θειας μου, που για να παρει την ελληνικη συνταξη του μακαριτη συζυγου της, χρειαστηκαν 13 χαρτια απο διαφορες υπηρεσιες και 6 μηνες, ενω για να παρει την αμερικανικη ενα χαρτι στην πρεσβεια και 3 εβδομαδες.

Επισης η αμερικανικη συνταξη ερχεται προφορολογημενη, γεγονος που σημαινει οτι δεν υποβαλλει η θεια μου ΠΟΤΕ φορολογικη δηλωση εκει, απλα δε χρειαζεται!

6 μήνες ?? Τυχερή είναι... εμείς κλείσαμε τους 6 και περιμένουμε σε άλλους 3 και βλέπουμε για την σύνταξη που δικαιούμαστε εγώ (επειδή είμαι φοιτητής) κ η μητέρα μου... Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας, 

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν γνωρίζεται, πέθανε ο πατέρας μου και είχε ένα αμάξι το οποίο κληρονομώ εγώ και ο αδερφός μου. Το θέμα είναι ότι εγω έχω προχωρήσει σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογράφο ενώ εκείνος όχι, το αμάξι δεν έχει κάποια αξία και δεν το χρειάζομαστε οπότε του πρότεινα η να παραδώσουμε πινακίδες η να το πάμε για ολική διαγραφή. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να ολοκληρώσω τη μεταβίβαση στο δικό μου 50% επείδή ο αδερφός μου δεν προχωράει με τα χαρτιά, το ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου έχει λήξει και τον άλλο μήνα είναι και τα τέλη, μπορώ κάπως να προχωρήσω μόνη μου για να μη βρεθώ να πληρώνω πρόστιμα και τέλη? όπου και να ρώτησα είπαν ότι πρέπει να κάνουμε μαζί τη μεταβίβαση αλλά εκείνος αδιαφορεί πλήρως, τι μπορώ να κάνω??? Παρεπιπτόντως μένουμε και οι δύο Αθήνα και το αμάξι είναι Πρέβεζα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκίμασες να μπεις με το username και τον κωδικό του πατέρα σου στο taxisnet, και να το δηλώσεις προσωρινή ακινησία;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα