Jump to content
loutsos13

YAMAHA MT-07 (2014)

Recommended Posts

Όσον αφορά το θέμα για το service των 10.000 και εγώ είμαι ενήμερος ότι δεν χρειάζεται να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία για να είσαι εντός εγγύησης, απλά σε νόμιμο συνεργείο. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Yamaha (για άλλο λόγο) πέσαμε και σε αυτό το θέμα και επειδή το πίεσα δέχτηκαν οτι ναι μεν έτσι είναι βάση νόμου αλλά πρέπει και αυτοί με κάποιο τρόπο να προστατέψουν τις αντιπροσωπίες τους.

Γιαυτό και λένε οτι πρέπει να κάνεις τα service σε αυτους.

Καλησπέρα φίλε. Το ξέρω αυτό που λες και άλλα φιλαράκια εδώ το έχουν αναφέρει ξανά αλλά όταν πήρα τηλ στη YAMAHA, ρητά μου ξεκαθάρισαν ότι αν δεν πάει η γιαπωνέζα μου σε ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, παύει η ισχύς της Εγγύησης, Anyway, εγώ ήδη έκλεισα ραντεβού για να κατέβω στην Αθήνα σε εξουσιοδοτημένο και ας πληρώσω κάτι παραπάνω αρκεί να γίνει ενδελεχής έλεγχος στη μηχανή μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μια που πιάσαμε το θέμα πλυσίματος, για όποιον ενδιαφέρεται, παίζει πολύ καλό και φτηνό πλυστικό-πιεστικό της michelin το οποίο είναι και σε προσφορά τώρα, στα 79 ευρώ (από 105€).
Το μοντέλο λέγεται MPX 100 και έχει και το ματζαφλάρι για τη σαπουνάδα.
Σκέφτομαι να το πάρω, αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κατεβάσω μπαλαντέζα από τον δεύτερο μέχρι το πεζοδρόμιο

Michelin-MPX-100-%CE%A0%CE%BB%CF%85%CF%8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια που πιάσαμε το θέμα πλυσίματος, για όποιον ενδιαφέρεται, παίζει πολύ καλό και φτηνό πλυστικό-πιεστικό της michelin το οποίο είναι και σε προσφορά τώρα, στα 79 ευρώ (από 105€).
Το μοντέλο λέγεται MPX 100 και έχει και το ματζαφλάρι για τη σαπουνάδα.
Σκέφτομαι να το πάρω, αλλά δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κατεβάσω μπαλαντέζα από τον δεύτερο μέχρι το πεζοδρόμιο

Michelin-MPX-100-%CE%A0%CE%BB%CF%85%CF%8

Καλησπέρα. Όποιος ενδιαφέρεται υπάρχει και αυτό το Πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης 150 Bar διαθέσιμο στα LIDL, στα 100 ευρώ.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=66667

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

21 ευρώ παραπάνω για να πάρω πλυστικό από το lidl?
Michelin έχει και ένα όνομα στην πιάτσα...

Ναι  @sunblock έχεις απόλυτα δίκιο, το Michelin έχει όνομα. Όμως, δεν έχει ρόδες άρα το κουβαλάς με το χέρι, έχει μόλις 100 bar δηλ 50 bar περισσότερο από όσο ένας απλός αντάπτορας πίεσης με 10 ευρώ που προσαρμόζεται στο λάστιχο. Anyway, εγώ τελικά από τα LIDL το αγόρασα χθες, έχει ρόδες για να κινείται εύκολα, είναι πτυσσόμενο το χερούλι ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο όταν αποθηκεύεται, έχει δυναμικότητα πίεσης 150 bar, η αντλία είναι αλουμινίου άρα μεγάλη διάρκεια ζωής, έχει βούρτσα περιστρεφόμενη, απορρυπαντικό πλυσίματος 500ml και 3 χρόνια εγγύηση. Αχαριστία θα ήταν να ζητήσεις κάτι περισσότερο με 100 ευρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

shiny bike στη νικαια...πηγαινε και θα με θυμηθεις...10 ευρω παιρνουν τα παιδια αλλα η δουλεια π κανουν ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη

Ευχαριστώ και πάλι!

Κομπλέ, είναι και δίπλα μου.

Ευχαριστώ πολύ!

Μία σημείωση: το Shiny Bike υπάρχει ακόμα στο ίδιο σημείο αλλά άλλαξε ιδιοκτήτη εδώ και λίγους μήνες...ο Τάσος που το είχε το πούλησε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους απανταχού μηχανόβιων ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ07! Με είχαν ενημερώσει ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει να αναβοσβήνει η ένδειξη της βενζίνης, μετράει αντίστροφα έως περίπου 5Ο χλμ επιπλέον απόσταση για να σβήσει η μηχανή. Ύστερα από δοκιμή που έκανα με τη γιαπωνέζα μου, απο τη στιγμή που άρχισε να μετράει αντίστροφα και με μέση ταχύτητα τα 120 χλμ/ώρα διένυσα απόσταση 65 χλμ και ύστερα η μηχανή έσβησε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους απανταχού μηχανόβιων ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ07! Με είχαν ενημερώσει ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει να αναβοσβήνει η ένδειξη της βενζίνης, μετράει αντίστροφα έως περίπου 5Ο χλμ επιπλέον απόσταση για να σβήσει η μηχανή. Ύστερα από δοκιμή που έκανα με τη γιαπωνέζα μου, απο τη στιγμή που άρχισε να μετράει αντίστροφα και με μέση ταχύτητα τα 120 χλμ/ώρα διένυσα απόσταση 65 χλμ και ύστερα η μηχανή έσβησε.

Ειναι σχετικο με την οδηγηση σου αυτο. Αν πηγαινες ας πουμε με 90 αντι για 120 θα διενυες 70-75.

Χονδρικα να ξερεις πως οταν αρχιζει να ανασβοσηνει η τελευταια μπαρα, το τεποζιτο ειναι στο 1/4 (~3,5 λιτρα απο τα 14 που παιρνει συνολικα η μηχανη μας). Αν μεχρι να μπεις στη ρεζερβα εχεις κανει ας πουμε 200χλμ (εγω εκει παιζω συνηθως), τοτε σου μενουν χονδρικα αλλα 65(200/3). Τα 50 που λεει η Yamaha ειναι συντηρητικα για ευνοητους λογους.

Προσωπικα οταν μπω στη ρεζερβα κανω συνηθως γυρω στα 20 ακομα χλμ και μετα παω βενζιναδικο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καλησπέρα σας θέλω λιγο τα φωτα σας εαν γνωρίζεται εδω και 2 μερες το ΜΤακι μου κατα την διάρκεια της πορείας μου διαπίστωσα οτι οταν ειμαι με τεταρτη ταχυτητα στο μηχανάκι και οταν πατήσω τον συμπλεκτη και πατήσω ελαφρώς το γκάζι για να κατεβάσω ταχύτητα για να μην κοπανήσει ένιωσα ενα κενό στο γκάζι λες και ηταν μπουκωμενο οταν το πηγα στον μηχανικο και το εβαλε επανω μου ειπε ,οτι του εκανε κατι ρυθμίσεις μέσω υπολογιστη και οτι βρηκε τρια προβληματακια .Αυτο δεν το εχει ξανακανει ποτε αλλα μου το εκανε απο την ωρα που του έβαλα βενζίνη σε ενα βενζινάδικο λετε να φταίει η βενζίνη η να ειναι κατι αλλο???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καλησπέρα σας θέλω λιγο τα φωτα σας εαν γνωρίζεται εδω και 2 μερες το ΜΤακι μου κατα την διάρκεια της πορείας μου διαπίστωσα οτι οταν ειμαι με τεταρτη ταχυτητα στο μηχανάκι και οταν πατήσω τον συμπλεκτη και πατήσω ελαφρώς το γκάζι για να κατεβάσω ταχύτητα για να μην κοπανήσει ένιωσα ενα κενό στο γκάζι λες και ηταν μπουκωμενο οταν το πηγα στον μηχανικο και το εβαλε επανω μου ειπε ,οτι του εκανε κατι ρυθμίσεις μέσω υπολογιστη και οτι βρηκε τρια προβληματακια .Αυτο δεν το εχει ξανακανει ποτε αλλα μου το εκανε απο την ωρα που του έβαλα βενζίνη σε ενα βενζινάδικο λετε να φταίει η βενζίνη η να ειναι κατι αλλο???

Δεν καταλαβα τι ρωτας ακριβως. Το πηγες στο μηχανικο, βρηκε το προβλημα και το διορθωσε, σωστα; Δε σου ειπε τι ακριβως εκανε στη μηχανη σου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβα τι ρωτας ακριβως. Το πηγες στο μηχανικο, βρηκε το προβλημα και το διορθωσε, σωστα; Δε σου ειπε τι ακριβως εκανε στη μηχανη σου;

Το διόρθωσε ειναι σχετικό γιατι το ξανα έκανε αυτο παλι η μηχανη .οχι παιδια δεν τον ρώτησα δυστυχώς γιατι δεν πήγα να το παρω εγω το μηχανη το πηρε ο πατερας μ και δεν τον ρώτησε ενταξει θα μιλήσω βέβαια μαζί του απο δεύτερα ..ρωτάω μήπως φταίει η βενζίνη η κάτι αλλο και εαν σας εχει συμβεί εσας το συγκεκριμένο περιστατικο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το διόρθωσε ειναι σχετικό γιατι το ξανα έκανε αυτο παλι η μηχανη .οχι παιδια δεν τον ρώτησα δυστυχώς γιατι δεν πήγα να το παρω εγω το μηχανη το πηρε ο πατερας μ και δεν τον ρώτησε ενταξει θα μιλήσω βέβαια μαζί του απο δεύτερα ..ρωτάω μήπως φταίει η βενζίνη η κάτι αλλο και εαν σας εχει συμβεί εσας το συγκεκριμένο περιστατικο ?

Καλησπέρα,
Ξεκινάω με το ότι δεν θέλω να επιβαιβεώσω ότι φταίει η βενζίνη ούτε λέω ότι στη δική σου περίπτωση φταίει η βενζίνη. Το τι φταίει θα στο πει ο μιχανικός... γιατί όλοι το παίζουμε μάστορες του internet.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι η δική μου περίπτωση. Όταν λοιπόν βάζω βενζίνη σε κάθε τυχαίο παρτήριο και μου βάζουν μούφα βενζίνη τοτε η μιχανή ζεστή (80 με 85 βαθμούς) σταματάω στο φανάρι και πάω να βάλω νεκρα η πρώτη τότε σβήνει. Και μην αρχίσει κανείς και σχολιάζει αυτό το μύνημα και λέει ότι το πρόβλημα το έχει η μηχανή... γιατί το έχω κάνει επαναλυλημένα σε 2 πρατήρια και το κάνει κάθε φορά. Οι τύποι μάλλον μου βάζουν νερό μέσα. Όμως ακόμα και με αυτή την βενζίνη δεν μου το έχει κάνει ποτε με μεγάλη σχέση στο κυβότιο πχ 2, 3, 4 κτλ. Το κάνει μόνο όταν παω να σταματίσω και πάω να βάλω από δευτέρα νεκρά ή πρώτη.

Τροποποιήθηκε από τον MT_07

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το νερό και η βενζίνη δεν αναμειγνύονται. Εάν σου έβαζαν νερό και βενζίνη στο ντεπόζιτο, το νερό θα πήγαινε στον πάτο και η αντλία σου θα ρούφαγε σκέτο νερό. Δε θα έπαιρνε καν μπρος ο κινητήρας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το νερό και η βενζίνη δεν αναμειγνύονται. Εάν σου έβαζαν νερό και βενζίνη στο ντεπόζιτο, το νερό θα πήγαινε στον πάτο και η αντλία σου θα ρούφαγε σκέτο νερό. Δε θα έπαιρνε καν μπρος ο κινητήρας.

χαχαχαχα συμφωνώ μαζι σου, αλλά η βενζίνη μια χαρά αναμειγνύεται με το βενζόλιο και την αλκοόλη... ή χειρότερης ποιότητας σε οκτανια βενζίνη. Το νερό είναι τρόπος του λέγειν. Αν όμως ο βενζινας που πας σου λέει ότι η βενζίνη δεν αναμειγνύεται τότε μην τον πιστεύεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παιδιά και καλό Πάσχα να έχουμε,

Μια ερώτηση θέλω να κάνω για κάτι που ίσως κάποιοι να έχετε παρατηρήσει.

Όταν είμαι πάνω απο 4.000 RPM ακούω έναν ελαφρύ μεταλικό θόρυβο που αυξομιώνει τον ρυθμό του ανάλογα με τις στροφές της μηχανής.

Ακούγεται σαν τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ και έρχεται απο την μέση και κάτω της μηχανής.

Έκανα έναν έλεγχο μήπως είναι πινακίδα που συγχρονίζει και ακουμπάει στο σασί, αλυσίδα, η κάτι άλλο, αλλά δεν...

Απ' όσο το έψαξα σε forums κτλ, κάποιοι έχουν αναφέρει ότι είναι ήχος απο τις βαλβίδες και είναι συνηθησμένο γενικά στα Yam.

Το ρωτάω μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

21 ευρώ παραπάνω για να πάρω πλυστικό από το lidl?
Michelin έχει και ένα όνομα στην πιάτσα...

εχω πλυστικο απο τα lidl 4 χρονια και δεν εχει παθει τιποτα. Απο τα καλα προιοντα που βγαζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν είμαι πάνω απο 4.000 RPM ακούω έναν ελαφρύ μεταλικό θόρυβο που αυξομιώνει τον ρυθμό του ανάλογα με τις στροφές της μηχανής.

Ακούγεται σαν τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ και έρχεται απο την μέση και κάτω της μηχανής.

Έκανα έναν έλεγχο μήπως είναι πινακίδα που συγχρονίζει και ακουμπάει στο σασί, αλυσίδα, η κάτι άλλο, αλλά δεν...

Απ' όσο το έψαξα σε forums κτλ, κάποιοι έχουν αναφέρει ότι είναι ήχος απο τις βαλβίδες και είναι συνηθησμένο γενικά στα Yam.

Αν το ακούς εν κινήσει κατά 99% είναι η αλυσίδα, η μαμά είναι πολύ θορυβώδης. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το ακούς εν κινήσει κατά 99% είναι η αλυσίδα, η μαμά είναι πολύ θορυβώδης. 

Ίσως να είναι η αλυσίδα, προσπάθησα βέβαια να το τεστάρω αν είναι όντως αυτό και πριν μια βδομάδα την καθάρισα και την λίπανα.

Απλά αυτό που με παραξενεύει είναι πως ακούγεται άλλος θόρυβος απο αυτόν που έκανε η αλυσίδα πριν την τεντώσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν πήρα την μηχανή ακουγα και εγω 2 θορυβους. Ο ένας ηταν της αλυσίδας, ενοχλιτικος αλλα κατανοητός γιατί προκειται για σιδερα που τρίβονται μεταξυ τους. Ο άλλος ομως θορυβος με ανησυχούσε καθος ηταν μεταλικος και όχι απο πλαστικά. Πηγα λοιπον στον αντιπρόσωπο που το πήρα, αλλά και σε ενα άλλο συνεργείο της yamaha. Μου ειπαν και οι δύο πως ειναι η καδένα  (http://www.yamaha-motor.com.au/sites/yamaha-motor/files/imagecache/lightbox/2014_MT-07_engine.jpg) και πως ειναι φυσιολογικό. Και συνηθως ακουγεται στις μεσαίες στροφες, γιατί οι μεσαιες στροφές έχουν τους περισότερους κραδασμούς. Αλλά επίσεις ακούγεται και όταν η θερμοκρασία του κινητήρα πάει πανω απο 85 βαθμούς (φυσιολογικό και συχνό φαινόμενο), γιατί τότε το λάδι γίνεται λίγο ποιό λεπτό (λίγο ποιο λεπτό μην φανταστείς νερό) και τρίβεται λίγο περισσότερο η αλυσίδα της καδένας. Αυτά έμαθα εγώ όταν άκουγαν αυτον τον θόρυβο και το έψαξα. Πάντος το καλύτερο είναι να το ακούσει τεχνικός και να σου πει.

Τροποποιήθηκε από τον MT_07

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 4/12/2017 at 3:09 ΜΜ, το μέλος sunblock έγραψε:

Μπορείς να ελέγξεις αν είναι η αλυσίδα ή όχι, ανεβάζοντας στροφές με νεκρά σταματημένος.

Καλησπέρα,

Αλυσίδα δεν είναι καθώς δεν ακούγεται ο συγκεκριμένος ήχος απο εκέι.

Έκανα μια βόλτα χωρίς κράνος και είμαι σίγουρος.

Την 4/13/2017 at 1:37 ΜΜ, το μέλος MT_07 έγραψε:

οταν πήρα την μηχανή ακουγα και εγω 2 θορυβους. Ο ένας ηταν της αλυσίδας, ενοχλιτικος αλλα κατανοητός γιατί προκειται για σιδερα που τρίβονται μεταξυ τους. Ο άλλος ομως θορυβος με ανησυχούσε καθος ηταν μεταλικος και όχι απο πλαστικά. Πηγα λοιπον στον αντιπρόσωπο που το πήρα, αλλά και σε ενα άλλο συνεργείο της yamaha. Μου ειπαν και οι δύο πως ειναι η καδένα  (http://www.yamaha-motor.com.au/sites/yamaha-motor/files/imagecache/lightbox/2014_MT-07_engine.jpg) και πως ειναι φυσιολογικό. Και συνηθως ακουγεται στις μεσαίες στροφες, γιατί οι μεσαιες στροφές έχουν τους περισότερους κραδασμούς. Αλλά επίσεις ακούγεται και όταν η θερμοκρασία του κινητήρα πάει πανω απο 85 βαθμούς (φυσιολογικό και συχνό φαινόμενο), γιατί τότε το λάδι γίνεται λίγο ποιό λεπτό (λίγο ποιο λεπτό μην φανταστείς νερό) και τρίβεται λίγο περισσότερο η αλυσίδα της καδένας. Αυτά έμαθα εγώ όταν άκουγαν αυτον τον θόρυβο και το έψαξα. Πάντος το καλύτερο είναι να το ακούσει τεχνικός και να σου πει.

Ο ήχος που ακούω είναι αυτός ακριβώς.

Ο οποίος αυξομιώνει ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα.

Προς το παρών δεν ανησυχώ και στο σέρβις των 10κ θα δω αν όλα είναι οκ (είμαι σχεδόν στα 6κ τώρα) εντός εγγύησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα στην οικογένεια των ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ07! Σήμερα το απόγευμα, κατά τις 19:20, ηλιόλουστη ημέρα, η θερμοκρασία της γιαπωνέζας, αφού διένυσα μόλις 7χλμ είχε φτάσει τους 106c . Θυμάμαι που στη Yamaha μου είχαν πει ότι η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 90c έως 94c. Θα πρέπει να ανησυχώ ή απλά επηρεάστηκε και από τη ζεστή ημέρα που ήταν σήμερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος ANGMAN έγραψε:

Καλησπέρα στην οικογένεια των ΥΑΜΑΗΑ ΜΤ07! Σήμερα το απόγευμα, κατά τις 19:20, ηλιόλουστη ημέρα, η θερμοκρασία της γιαπωνέζας, αφού διένυσα μόλις 7χλμ είχε φτάσει τους 106c . Θυμάμαι που στη Yamaha μου είχαν πει ότι η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περίπου 90c έως 94c. Θα πρέπει να ανησυχώ ή απλά επηρεάστηκε και από τη ζεστή ημέρα που ήταν σήμερα?

Καλημέρα φίλος.

Νομίζω οτι κάτι τέτοιες μέρες και εμένα ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία (κάποιες φορές πάνω απο τους 100 C') αλλά αρκετές φορές έχω και φανάρια στο ενδιάμεσο.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι οκ η όχι, αλλά με βάση την δικιά μου εμπειρία είναι λογικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας γνωστος μου θελει να βαλει στο 07 του ένα από τα παρακατω windscreen..εχει βαλει καποιος ?

http://www.ebay.com/itm/112236296374?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=412610882581&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/232098217381?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα βάλει το αλουμινίου στο 09 δεν κάνει κάτι, καλύτερα να βάλει το δεύτερο που είναι ρεπλικα του αυθεντικού της γιαμαχα που και όμορφο δείχνει και δουλειά κάνει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα