Jump to content
loutsos13

YAMAHA MT-07 (2014)

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι και ότι και να πείτε θα έχετε δίκιο,εξάλλου καλύτερα να μιλάς με κάποιον τρελό παρά με κάποιον αναποφάσιστο:cry:

Είδα αυτόν τον ανεμοθώρακα και μου αρέσει πολύ. Μπορεί κάποιος να μου πει που θα τον βρω και πόσο έχει?

Αυτός εδώ δεν είναι;

http://www.motoraid.eu/windscreen-puig-sport-dark-smoke-yamaha-mt-07

Τροποποιήθηκε από τον pitapola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γλυκιά ηλιόλουστη καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες @pitapola

Με μια μικρή ματιά που έριξα κλίνω προς αυτόν τον ανεμοθώρακα της Ermax

https://www.ermax.com/Yamaha/MT-07-FZ-07/sport-screen-MT-07/FZ-7-2014/2017.html?egap=article&ida=4806

Ένα μικρό push θέλω από κάποιον που συμφωνεί μαζί μου για να το αποφασίσω. Νομίζω ότι τα 27cm είναι ικανοποιητικά χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα του ΜΤ07.

Της Ermax την 27cm την τοποθέτησα στο δικό μου την περασμένη εβδομάδα, σε σκούρο φιμέ, την έχει ετοιμοπαράδοτη ο Γεωργόπουλος. (http://www.akisgeorgopoulos.gr/)

Κόβει αέρα από τον κορμό (είμαι 1.86) και αν σκύψεις βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση, αλλά μην περιμένεις και θαύματα. Πιστεύω είναι η ζελατίνα που αλλοιώνει λιγότερο τον χαρακτήρα του ΜΤ, γιαυτό και την προτίμησα κι εγώ.

Αυτά τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ της Gilles είναι πανέμορφα, αλλά είχα ρωτήσει τιμή και έπαθα συγκοπή :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως μου αρεσει που ολα τα "ντερεκια" εδω μεσα πηγαμε και αγορασαμε το ΜΤ07. Κλασικο μηχανακι για ψηλους.  :tooth:

1,86 ο ενας, 1,89 ο αλλος, 1,90 εγω. Αμα σου αρεσει το μηχανακι τελικα μαθαινεις να κανεις και λιγη γιογκα για να βολευτεις επανω του. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως μου αρεσει που ολα τα "ντερεκια" εδω μεσα πηγαμε και αγορασαμε το ΜΤ07. Κλασικο μηχανακι για ψηλους.  :tooth:

1,86 ο ενας, 1,89 ο αλλος, 1,90 εγω. Αμα σου αρεσει το μηχανακι τελικα μαθαινεις να κανεις και λιγη γιογκα για να βολευτεις επανω του. 

Εννοείται μηχανάκι για ψηλούς :biggrin: 

Άντε να βγει και το Tenere στην EICMA 2017, γιατί με βλέπω να παραγγέλνω αμορτισέρ τώρα την άνοιξη να την περάσω πακέτο με τα νέα ελαστικά.. :angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους σας.

Τελικά το αποφάσισα και παρήγγειλα την συγκεκριμένη ζελατίνα Puig 7015n

http://www.motoraid.eu/windscreen-puig-sport-dark-smoke-yamaha-mt-07 

Ήδη έχει γίνει παραγγελία της συγκεκριμένης ζελατίνας και από άλλον ενδιαφερόμενο στο συγκεκριμένο κατάστημα και μου είπε ότι επειδή η παραγγελία γίνεται στην Ισπανία, αν κάποιος τη θέλει μπορεί να την παραγγείλει σήμερα και να την παραλάβει έως 5 Μαρτίου διαφορετικά κάνει τουλάχιστον 2Ο μέρες. Να σημειώσω ότι η τιμή δεν αλλάζει. Σας ευχαριστώ όλους και θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου!

Τροποποιήθηκε από τον ANGMAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα οικογένεια των ΜΤ07. Κρίση ξεκρίση ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπότες moto. Από μια μικρή διαδικτυακή βόλτα που έκανα στα shops έχω καταλήξει στις ιταλικές Falco Liberty 2

http://www.motoraid.eu/falco-liberty-2?search=falco boots&page=2

Υπάρχει κάποιος που να έχει μπότες από την ίδια εταιρία, όχι απαραίτητα τις ίδιες, ώστε να μου πει τη γνώμη του ή να μου προτείνει άλλες μπότες moto? Θέλω medium στο ύψος όπως είναι οι συγκεκριμένες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παρέα. Έχει βάλει κάνεις κάμερα οπισθοπορείας προκειμένου να καταργήσει τους καθρέφτες? Ας μου πει κάποιος εντυπώσεις, σε ποιο μαγαζί μπορεί κανείς να απευθυνθεί, πόσο περίπου κοστίζει. Οτιδήποτε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα στην οικογένεια των MT07, είστε όλοι καλά? Η γιαπωνέζα μου έφτασε αισίως τα 10.000 χλμ και ετοιμαζόμαστε για το σέρβις. Επειδή είμαι από επαρχία θα κατέβω στην Αθήνα να το κάνω και θέλω να μου πει κάποιος που ήδη το έχει κάνει, τι πρέπει να προσέξω. Με πιο απλά λόγια, προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα λαδιού και τύπο ή τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της YAMAHA βάζουν λάδια συγκεκριμένα? Πόσο στοιχίζει το εν λόγω σέρβις αν υποθέσουμε ότι εκτός από λάδια, φίλτρο λαδιού και τεχνικό έλεγχο δεν θα κάνει καμία άλλη εργασία? Δεκτές όλες οι πληροφορίες που μπορείτε να δώσετε.

Καλησπέρα MT07. Σήμερα έκανα μία μικρή έρευνα αγοράς σχετικά με το service των 10.000 χλμ για την YAMAHA MT07. Οι τιμές κυμαίνονται από 100 - 160 ευρώ σε εξουσιοδοτημένα της YAMAHA φυσικά. Τα λάδια που χρησιμοποιούν είναι τα Yamalube και τα Castrol. O πιο φθηνός βρίσκεται στην περιοχή Πετράλωνα. Ερώτηση: Προτείνετε για κάποιο σοβαρό λόγο να πάω κάπου αλλού? Θα γίνει αλλαγή λαδιών και καθαρισμός φίλτρου αέρος, ρύθμισμα βαλβίδων, ίσως αλλαγή φίλτρου λαδιού αν χρειάζεται και τεχνικός έλεγχος όλων των σημείων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα MT07. Σήμερα έκανα μία μικρή έρευνα αγοράς σχετικά με το service των 10.000 χλμ για την YAMAHA MT07. Οι τιμές κυμαίνονται από 100 - 160 ευρώ σε εξουσιοδοτημένα της YAMAHA φυσικά. Τα λάδια που χρησιμοποιούν είναι τα Yamalube και τα Castrol. O πιο φθηνός βρίσκεται στην περιοχή Πετράλωνα. Ερώτηση: Προτείνετε για κάποιο σοβαρό λόγο να πάω κάπου αλλού? Θα γίνει αλλαγή λαδιών και καθαρισμός φίλτρου αέρος, ρύθμισμα βαλβίδων, ίσως αλλαγή φίλτρου λαδιού αν χρειάζεται και τεχνικός έλεγχος όλων των σημείων.

Ρύθμισμα βαλβίδων στις 10.000 χλμ? Έγινε έλεγχος και όντως χρειάζεται κάτι τέτοιο? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πας σε εξουσιοδοτημένο. Εγώ το έκοψα από το service των 10Κ και μετά. Βάζω και καλύτερα λάδια και πληρώνω και λιγότερο, τα φίλτρα είναι τα εργοστασιακά, με εξαίρεση το DNA φίλτρο αέρα που έχω τοποθετήσει. Τώρα ετοιμάζομαι για το service των 20Κ σε κανένα τριβδόμαδο, μαζί με νέα λάστιχα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε @BabisStinson δεν έκανα ακόμη το service των 10.000 και η εγγύηση είναι ακόμη σε ισχύ, γι΄αυτό είμαι υποχρεωμένος να το πάω σε εξουσιοδοτημένο. Απλά λέω ότι μου είπαν κάποια από τα εξουσιοδοτημένα της YAMAHA με τα οποία είχα τηλεφωνική επικοινωνία. Αλήθεια, τι πέτυχες με το φίλτρο αέρος DNA?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ANGMAN Δεν υποχρεούσαι να πας σε εξουσιοδοτημένο εδώ και πολλά χρόνια, απλά σε νόμιμο συνεργείο. Έχει συζητηθεί και αναλυθεί ξανά και ξανά πολλές φορές. Κάνε μια αναζήτηση και θα δεις ;-) Απλά πιστεύω προτιμάμε περισσότερο το εξουσιοδοτημένο σε περίοδο εγγύησης για "ψυχολογικούς" λόγους..

Με το φίλτρο αέρος DNA έχεις καλύτερη εισροή αέρα και δεν το αλλάζεις κάθε 5Κ χιλιόμετρα, απλά το καθαρίζεις:

https://www.e-dnafilters.gr/product/Motorcycle-Filters/Yamaha/DNA-1035/R-Y7N14-01/Yamaha-MT-07-(14-16)-DNA-Air-Filter

Επίσης, κάνει πιο ωραίο θόρυβο η εισαγωγή αέρα. :angel_not: :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ANGMAN Δεν υποχρεούσαι να πας σε εξουσιοδοτημένο εδώ και πολλά χρόνια, απλά σε νόμιμο συνεργείο. Έχει συζητηθεί και αναλυθεί ξανά και ξανά πολλές φορές. Κάνε μια αναζήτηση και θα δεις ;-) Απλά πιστεύω προτιμάμε περισσότερο το εξουσιοδοτημένο σε περίοδο εγγύησης για "ψυχολογικούς" λόγους..

Με το φίλτρο αέρος DNA έχεις καλύτερη εισροή αέρα και δεν το αλλάζεις κάθε 5Κ χιλιόμετρα, απλά το καθαρίζεις:

https://www.e-dnafilters.gr/product/Motorcycle-Filters/Yamaha/DNA-1035/R-Y7N14-01/Yamaha-MT-07-(14-16)-DNA-Air-Filter

Επίσης, κάνει πιο ωραίο θόρυβο η εισαγωγή αέρα. :angel_not: :biggrin:

@BabisStinson είχα πάρει τηλ στη ΥΑΜΑΗΑ για το θέμα εγγύησης και service και μου ξεκαθάρισε ρητά ότι κανένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει το Service book και να ισχύει η Εγγύηση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρυθμιση βαλβιδων στις 10000; Μηπως μπερδευτηκες και πηρες στην ΚΤΜ αντι για τη Yamaha; :tooth:

Δεν παιζει τετοιο πραγμα, δες και το μανιουαλ ιδιοκτητη, φαινονται τα σερβις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@BabisStinson είχα πάρει τηλ στη ΥΑΜΑΗΑ για το θέμα εγγύησης και service και μου ξεκαθάρισε ρητά ότι κανένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει το Service book και να ισχύει η Εγγύηση!

Δε νομίζω ότι ο λόγος της Yamaha είναι υπεράνω του νόμου, αλλά επιλογή του καθενός το τι θα κάνει. Εγώ προσωπικά γιατί έχω στάξει λεφτά σε εξουσιοδοτημένο και παραλίγο να ανατιναχτεί το μοτέρ μου, δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://www.autoblog.gr/2010/10/12/block-exemption-and-choice-of-car-maintenance/

Ψάξε και άλλα. Δεν ισχύει αυτό που είπαν.

Βαλβίδες στις 10.000 χλμ μου ακούγεται απίστευτο. Τσέκαρες και θέλουν ρύθμιση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλα τα ΜΤ07 φιλαράκια και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας σε όλες μου τις απορίες. Μίλησα σήμερα με εξουσιοδοτημένο της ΥΑΜΑΗΑ και τελικά έκλεισα ραντεβού για το service των 10.000 χλμ το οποίο δεν θεωρείται απλά αλλαγή λαδιών αλλά το 1ο μεγάλο service του ΜΤ07. Περιλαμβάνει την αλλαγή λαδιών και του φίλτρου λαδιού, καθαρισμός φίλτρου αέρος και γενικότερος καθαρισμός μερών και φυσικά ολοκληρωμένος έλεγχος όλων των σημείων της γιαπωνέζας, ώστε αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο την εγγύηση που ακόμη έχουμε στη διάθεσή μας. Μόνο η εργασία είναι 60 ευρώ + ΦΠΑ. Σύνολο θα είναι 120 ευρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

75€ εργατικα για αλλαγη λαδιου, φιλτρου και πεντε-δεκα οπτικους ελεγχους δλδ ε; 

Αουτς..  :_hrm:

Τροποποιήθηκε από τον pitapola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη το πεις πουθενά αλλά από το 2002 υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία/νομοθεσία που λέει οτι μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε νόμιμο συνεργείο το service σου χωρίς να χάνεις την εγγύησή σου.

(Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1400/2002 της Επιτροπής για την εφαρμογή του άρθρου 81 παρ. 3 της συνθήκης σε ορισμένες κατηγορίες κάθετων συμφωνιών και εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. )

Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις τόσα λεφτά, κρίμα είναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους.

Όσον αφορά το θέμα για το service των 10.000 και εγώ είμαι ενήμερος ότι δεν χρειάζεται να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία για να είσαι εντός εγγύησης, απλά σε νόμιμο συνεργείο. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Yamaha (για άλλο λόγο) πέσαμε και σε αυτό το θέμα και επειδή το πίεσα δέχτηκαν οτι ναι μεν έτσι είναι βάση νόμου αλλά πρέπει και αυτοί με κάποιο τρόπο να προστατέψουν τις αντιπροσωπίες τους.

Γιαυτό και λένε οτι πρέπει να κάνεις τα service σε αυτους.

Ξέχωρα απο αυτό εγώ το δικό μου θα το κάνω εκεί που το πάω και τώρα γιατι είναι πάντα σωστός στην δουλειά του και εκτός απο το πρώτο service των 1.000 χλμ δεν μου έχει ξαναπάρει λεφτά (το έχω πάει 5-6 φορές).

Τώρα κάτι άλλο που θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν και θα κάνω το ίδιο post και στο γενικό topic.

Έχει κάποιος στο μυαλό του ένα σωστό πλυντήριο για μηχανές?

Ξοδεύω πάνω απο 1:30 ώρα κάθε φορά στο πλύσιμο - στέγνωμα - καθάρισμα και παρότι είμαι σχολαστικός, δεν κάνω και το σούπερ καθάρισμα.

Όποιος έχει να προτείνει κάποιο στην Αθήνα / προάστια θα το εκτιμούσα.

Τροποποιήθηκε από τον brandonheat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους.

Όσον αφορά το θέμα για το service των 10.000 και εγώ είμαι ενήμερος ότι δεν χρειάζεται να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία για να είσαι εντός εγγύησης, απλά σε νόμιμο συνεργείο. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Yamaha (για άλλο λόγο) πέσαμε και σε αυτό το θέμα και επειδή το πίεσα δέχτηκαν οτι ναι μεν έτσι είναι βάση νόμου αλλά πρέπει και αυτοί με κάποιο τρόπο να προστατέψουν τις αντιπροσωπίες τους.

Γιαυτό και λένε οτι πρέπει να κάνεις τα service σε αυτους.

Ξέχωρα απο αυτό εγώ το δικό μου θα το κάνω εκεί που το πάω και τώρα γιατι είναι πάντα σωστός στην δουλειά του και εκτός απο το πρώτο service των 1.000 χλμ δεν μου έχει ξαναπάρει λεφτά (το έχω πάει 5-6 φορές).

Τώρα κάτι άλλο που θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν και θα κάνω το ίδιο post και στο γενικό topic.

Ξοδεύω πάνω απο 1:30 ώρα κάθε φορά στο πλύσιμο - στέγνωμα - καθάρισμα και παρότι είμαι σχολαστικός, δεν κάνω και το σούπερ καθάρισμα.

Όταν το κάνεις μόνος σου τι ακριβώς χρησιμοποιείς; Μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά από ότι σε ένα πλυντήριο με κάποια βασικά εργαλεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν το κάνεις μόνος σου τι ακριβώς χρησιμοποιείς; Μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά από ότι σε ένα πλυντήριο με κάποια βασικά εργαλεία.

Για αρχή την βρέχω καλά με το λάστιχο (πάντα είναι κρύα η μηχανή και έχω καλύψει την έξοδο της εξάτμισης), έπειτα την ψεκάζω με σαπουνάδα (χρησιμοποιώ αυτά τα δοχεία τύπου ΑΖΑΧ) για να πάει παντού (με προσοχή για να μην γεμίσω και τις φύσες).

Η διαδικασία αυτή με την σαπουνάδα πρέπει να μου πέρνει κάνα 15 λεπτο...

Έπειτα με μια βούρτσα με μαλακή τρίχα καθαρίζω την αλυσίδα (δεν έχω και paddock ακόμα και κάνω κάτι καγκουρίες προς το παρών με το πατάκι).

Μετά την ξεπλένω με το λάστιχο και την στεγνώνω με το πετσί για να μην αφήσει θαμπάδες και άλατα το νερό.

Τέλος την αφήνω να στεγνώσει για όσο περισσότερο μπορώ.

Μετά βάζω το λιπαντικό στην αλυσίδα με το σπρέι.

Αυτά εν ολίγης, απλά δεν έχω πιεστικό και τα αντίστοιχα καθαριστικά για να κάνω την όλη διαδικασία.

Επίσης το κόστος που έχω ακούσει για τα πλυντήρια μηχανών δεν είναι και μεγάλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αρχή την βρέχω καλά με το λάστιχο (πάντα είναι κρύα η μηχανή και έχω καλύψει την έξοδο της εξάτμισης), έπειτα την ψεκάζω με σαπουνάδα (χρησιμοποιώ αυτά τα δοχεία τύπου ΑΖΑΧ) για να πάει παντού (με προσοχή για να μην γεμίσω και τις φύσες).

Η διαδικασία αυτή με την σαπουνάδα πρέπει να μου πέρνει κάνα 15 λεπτο...

Έπειτα με μια βούρτσα με μαλακή τρίχα καθαρίζω την αλυσίδα (δεν έχω και paddock ακόμα και κάνω κάτι καγκουρίες προς το παρών με το πατάκι).

Μετά την ξεπλένω με το λάστιχο και την στεγνώνω με το πετσί για να μην αφήσει θαμπάδες και άλατα το νερό.

Τέλος την αφήνω να στεγνώσει για όσο περισσότερο μπορώ.

Μετά βάζω το λιπαντικό στην αλυσίδα με το σπρέι.

Αυτά εν ολίγης, απλά δεν έχω πιεστικό και τα αντίστοιχα καθαριστικά για να κάνω την όλη διαδικασία.

Επίσης το κόστος που έχω ακούσει για τα πλυντήρια μηχανών δεν είναι και μεγάλο.

Καταρχήν, καλό θα ήταν (δεν έχω ιδέα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεσαι) να ξεφορτωθείς το λάστιχο. Ξοδεύεις υπερβολικά πολύ νερό, χωρίς να κάνεις ουσιαστική δουλειά. Θα πρότεινα να επενδύσεις σε κάποιο πιεστικό με πίεση < 100 bar (δε βάζεις σε κίνδυνο εξαρτήματα της μηχανής) και θα σου χρησιμεύσει σε πολλές δουλειές πέρα από το πλύσιμο της μηχανής. Ή τουλάχιστον πάρε έναν αντάπτορα για το λάστιχο, ο οποίος θα το μετατρέπει σε μίνι-πιεστικό (ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Αρχίζεις όπως είπες βρέχοντας ολόκληρη τη μηχανή, μετά (εδώ αρχίζει να βοηθάει πολύ το πιεστικό) έχοντας ένα τέτοιο αρχίζεις να ψεκάζεις ολόκληρη τη μηχανή από πάνω μέχρι κάτω μέχρι να γίνει κάτασπρη (την πρώτη φορά αν δεν έχεις πάνω κεριά κλπ καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις υγρό πιάτων γιατί είναι αρκετά δυνατό και θα καθαρίσει καλά, τις επόμενες όμως καλύτερο είναι κάποιο εξειδικευμένο σαπούνι αυτοκινήτου). Αφήνεις κάποια λεπτά το σαπούνι να μαλακώσει τη βρωμιά γιατί αν πας αμέσως με σφουγγάρι στην ουσία τρίβεις τη βρωμιά πάνω στα πλαστικά,μεταλλικά κλπ δημιουργώντας γρατσουνιές. Μετά ξεπλένεις καλά (πάλι τεράστια βοήθεια το πιεστικό). Αυτό ήταν το "touchless wash stage"

Όσον αφορά πετσέτες,σφουγγάρια κλπ οτιδήποτε πάρεις θα φροντίσεις να είναι μικροίνες (microfiber). Είναι απορροφητικά, μαλακά και το σημαντικότερο δε δημιουργούν γρατσουνιές ακόμα και σε στεγνή επιφάνεια (αν είναι καθαρά  φυσικά). Αρχίζεις με το χέρι τώρα,ένα σφουγγάρι και ένα σαπούνι (θυμήσου τι είπα πάνω για κουζίνας/εξειδικευμένο αυτοκινήτου) και πλένεις μια-μια τις διάφορες περιοχές της μηχανής φροντίζοντας να ξεπλένεις συχνά για να την κρατάς υγρή (προσπάθησε να μην την πλένεις κάτω από τον ήλιο) από πάνω προς τα κάτω. Καλό είναι να έχεις 2 κουβάδες έναν που ξεπλένεις και έναν με καθαρό νερό και σαπούνι. Για την περιοχή των ζαντών-αλυσίδας-γραναζιών καλό είναι να έχεις λίγη κηροζίνη/παραφινέλαιο και να τα πλύνεις με πινέλο/βούρτσα γιατί έχουν πολλή βρωμιά. 

Μόλις τελειώσεις με το πλύσιμο, στεγνώνεις τον "κορμό της μηχανής" με πετσέτες μικροινών (με 3-4 ευρώ βρίσκεις στο σουπερμάρκετ. Αν έχεις διαθέσιμο κομπρεσεράκι αέρα φυσάς από πάνω προς τα κάτω να φύγει το πολύ νερό από τις σημαντικές περιοχές, σκουπίζεις την αλυσίδα και κάνεις μια μικρή γύρα για να στεγνώσει με τον αέρα και να φύγουν τα νερά από τις δύσκολες περιοχές. Γυρίζεις, λαδώνεις αλυσίδα και αν μπορείς την αφήνεις κάνα 8ωρο για να στεγνώσει το λάδι και να μην σου κάνει τη ζάντα μ@υνί ξανά.

Done! :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

shiny bike στη νικαια...πηγαινε και θα με θυμηθεις...10 ευρω παιρνουν τα παιδια αλλα η δουλεια π κανουν ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Done! :biggrin:

Αρκετά περιγραφικός ο τρόπος :)

Ευχαριστώ πρωτίστως για τον χρόνο σου και την απάντηση σου.

Όσον αφορά τα επιμέρους κομμάτια του πλυσίματος δεν ανέφερα οτι έχω αντάπτορα ρύθμισης πίεσης και ρίψης νερού για το λάστιχο (αυτό το μαρκούτσι που αλλάζεις την ριπή του νερού), καθώς και σφουγγάρι για πλύσιμο αυτοκινήτου και πετσέτες με μικροίνες.

Απλά για να μην μακρηγορώ πολύ δεν τα έγραψα. 

Σίγουρα κρατάω τα:

• Έχοντας ένα τέτοιο αρχίζεις να ψεκάζεις ολόκληρη τη μηχανή από πάνω μέχρι κάτω μέχρι να γίνει κάτασπρη.
  • Εξειδικευμένο σαπούνι αυτοκινήτου.
  • Αφήνεις κάποια λεπτά το σαπούνι να μαλακώσει τη βρωμιά.
  • Για την περιοχή των ζαντών-αλυσίδας-γραναζιών καλό είναι να έχεις λίγη κηροζίνη/παραφινέλαιο.

Ευχαριστώ και πάλι!

shiny bike στη νικαια...πηγαινε και θα με θυμηθεις...10 ευρω παιρνουν τα παιδια αλλα η δουλεια π κανουν ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη

Κομπλέ, είναι και δίπλα μου.

Ευχαριστώ πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα