Jump to content
loutsos13

YAMAHA MT-07 (2014)

Recommended Posts

Σήμερα άλλαξα λάδια/φίλτρο λαδιού στις 15.500 χλμ, έγινε κι ένα γενικό τσεκ της μηχανής. Τα τακάκια είναι ακόμα σαν καινούρια, αρκετά πάνω από την μέση. Η αλυσίδα δεν ήθελε καθόλου τέντωμα,  όλα οκ. Πάμε για τα 20.000 τώρα. Love my bike :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπον παιδια μετα απο το service που αλλαξα ολα αυτα που σας εγραψα παραπανω  Φίλτρο λαδιού  Μπουζί Γρασάρισμα ρουλεμάν τιμονιού και μοχλικού πίσω ανάρτησης και λαδια τα οποια τα αγορασα εγω μου πηρε 110 ευρω μαζι με την εργασια σε ευχαριστω πολυ Mentalmind για το ενδιαφέρον σ ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον παιδια μετα απο το service που αλλαξα ολα αυτα που σας εγραψα παραπανω  Φίλτρο λαδιού  Μπουζί Γρασάρισμα ρουλεμάν τιμονιού και μοχλικού πίσω ανάρτησης και λαδια τα οποια τα αγορασα εγω μου πηρε 110 ευρω μαζι με την εργασια σε ευχαριστω πολυ Mentalmind για το ενδιαφέρον σ ......

Για πιο λογο να γρασαρεις ρουμεναν τιμονιου και μοχλικου σε καινουριο μηχανακι? Απο το εργοστασιο ξερα σας τα δινουνε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ετσι παιδια ...... υπαρχουν πολλοι απατεωνες και θελει πολυ ψαξιμο με τα συνεργεια 
Οι ανθρωποι παραμυθιαζουν τον κοσμο και χρεωνουν οτι τους κατεβει .....αν δεν ξερεις και δεν ψαχτεις , την πατησες 
Για αλλαγη λαδια -φιλτρο και τσεκαρισμα αλυσιδα , υγρα , εκει που παω χρεωνει 49,90 ευρω 
Οποτε τα  επι πλεον 70-80 ευρω που σου χρεωσε ( αφου ταλαδια τα αγορασες εσυ )  ειναι το μπουζι και η εργασια του με τα γρασσαρισματα

Τροποποιήθηκε από τον kimi3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πιο λογο να γρασαρεις ρουμεναν τιμονιου και μοχλικου σε καινουριο μηχανακι? Απο το εργοστασιο ξερα σας τα δινουνε?

Γιατί το λέει το manual.

ετσι παιδια ...... υπαρχουν πολλοι απατεωνες και θελει πολυ ψαξιμο με τα συνεργεια Οι ανθρωποι παραμυθιαζουν τον κοσμο και χρεωνουν οτι τους κατεβει .....αν δεν ξερεις και δεν ψαχτεις , την πατησες 
Για αλλαγη λαδια -φιλτρο και τσεκαρισμα αλυσιδα , υγρα , εκει που παω χρεωνει 49,90 ευρω 
Οποτε τα  επι πλεον 70-80 ευρω που σου χρεωσε ( αφου ταλαδια τα αγορασες εσυ )  ειναι το μπουζι και η εργασια του με τα γρασσαρισματα

Για να αλλάξεις τα μπουζί θέλει μία ώρα δουλειά μέχρι να λύσεις όλα τα πλαστικά από πάνω κ.τ.λ. και την κάθε εργατοώρα την χρεώνουν κάπου στα 60€.
Οπότε, τα λεφτά που πλήρωσε το παιδί είναι τα λογικά, παρακάτω δεν θα βρεις σε εξουσιοδοτημένο service της yamaha.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί το λέει το manual.

Για να αλλάξεις τα μπουζί θέλει μία ώρα δουλειά μέχρι να λύσεις όλα τα πλαστικά από πάνω κ.τ.λ. και την κάθε εργατοώρα την χρεώνουν κάπου στα 60€.Οπότε, τα λεφτά που πλήρωσε το παιδί είναι τα λογικά, παρακάτω δεν θα βρεις σε εξουσιοδοτημένο service της yamaha.

<<λογικα >> δεν ειναι καθολου τα 60 ευρω εργατοωρα  ....ληστεια ειναι 
ας οψεται η εγγυηση !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους,

έχω το δικό μου ΜΤ από τον Σεπτ. 2014, και πλέον έχω 26.000χλμ. Θέλω να γράψω δύο πραγματάκια για όποιον έχει αγοράσει πρόσφατα την μηχανή ή για όποιον θέλει να την αγοράσει (όταν την είχα αγοράσει η αλήθεια είναι δεν έβλεπα παρά ελάχιστο κόσμο με την ίδια μοτό και τώρα τις βλέπω παντού)

Του κάνω κανονικά τα σέρβις σύμφωνα με το εγχειρίδιο και του κάνω και ενδιάμεση αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού κάθε 5.000χλμ.

Ουσιαστικά τα σέρβις 1.000χλμ, 5.000χλμ, 10.000χλμ, 15.000 χλμ και 25.000χλμ που έχω κάνει ως τώρα είναι λάδια και φίλτρο λαδιού με κάποιους οπτικούς ελέγχους. Το κόστος που πληρώνω είναι 45€.

Στα 20.000 χλμ έκανα λάδια φ. λαδιού μπουζί και μου πήραν 70€

Τα τακάκια μου ακόμη έχουν 3-4.000 χλμ

Τα σέρβις μου τα κάνω στον Μπαρούς στην Γαλατσίου.

Τελευταία του άλλαξα και τα λάστιχα και του ξανάέβαλα τα Michellin με κόστος 280€ (επειδή κινούμε με μηχανή χειμώνα καλοκαίρι με ήλιο ή βροχή θέλω ένα λάστιχο να ζεσταίνεται γρήγορα ώστε να μην έχω θέμα, κυρίως στις βροχερές μέρες, οπότε προτίμησα το μαλακό Michellin από το ποιο σκληρό Metzeler)

Το μοναδικό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάθε 3.000 χλμ χοντρικά θέλει μάζεμα η αλυσίδα, εξάλλου επειδή την προσέχω αρκετά με καθαριότητα και λάδωμα είναι σαν καινούργια ακόμη.

Ένα μόνο προβληματάκι μου έβγαλε, εντός εγγύησης, ο αισθητήρας που δείχνει τι ταχύτητα έχεις κουμπωμένη δεν λειτουργούσε, και δεν μου εμφάνιζε ποτέ την πρώτη ταχύτητα (απλά ήταν κενό το σημείο στο κατράν που δείχνει τις ταχύτητες) και αναβόσβηνε το νούμερο 6 όταν ήταν κουμπωμένη η έκτη.

Όταν την αγόρασα είχα κάνει το λάθος να την πάρω με (δώρο) μπαγκαζιέρα και μέχρι να την ξηλώσω τελείως η κατανάλωση μου ήταν χοντρικά στα 5,7lt/100kms. Με κινηση μέσα σε πόλη (αλλά όχι σε συνθήκες σταμάτα ξεκινα με τρομερή κίνηση) σε νορμάλ συνθήκες. Πλέον χωρίς μπαγκαζιέρα στις ίδιες συνθήκες μου καίει 4,7lt/100kms.

Σε ταξίδι έχει να κάνει με την ταχυτητα. Η τελική που έχω δει είναι στον σούπερ δρόμο προς Καλαμάτα 210km/h.

Εύχομαι όλοι να απολαμβάνεται τη μηχανή μας και να είμαστε πάντα καλά να την χαιρόμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό με την ένδειξη της πρώτης μου το κάνει κι εμένα. Δεν έχω ασχοληθεί όμως. Απλά ξέρεις πως όταν δε δείχνει ένδειξη έχεις πρώτη.  :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον τελευταίο καιρό όταν μπαίνει το ABS (νομίζω) κάνει ένα μικρό σφυριγματάκι για όσο διαρκεί η ενεργοποίησή του. Το κάνει και σε σας?

1 χρόνο τώρα δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω να είχε επέμβει κιόλας. Ίσως είναι "προειδοποίηση" ή ότι οδηγάω πιο απότομα, ή ότι τα λάστιχα θέλουν αλλαγή σιγά σιγά μετά τια 16,500 χλμ που έχω γράψει.

Αυτό με την ένδειξη της 1ης ταχύτητας δεν το έχω παρατηρήσει στο δικό μου.

Τροποποιήθηκε από τον BabisStinson

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον τελευταίο καιρό όταν μπαίνει το ABS (νομίζω) κάνει ένα μικρό σφυριγματάκι για όσο διαρκεί η ενεργοποίησή του. Το κάνει και σε σας?

1 χρόνο τώρα δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω να είχε επέμβει κιόλας. Ίσως είναι "προειδοποίηση" ή ότι οδηγάω πιο απότομα, ή ότι τα λάστιχα θέλουν αλλαγή σιγά σιγά μετά τια 16,500 χλμ που έχω γράψει.

Σφύριγμα σου κάνει; ή σαν έναν ηλεκτρικό ήχο; Αν το κάνει πιστέυω είναι από τα ABS. Το ίδιο μου κάνει και όταν τύχει να κατέβω πεζοδρόμιο και πέσει ο πίσω τροχός λίγο απότομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σφύριγμα σου κάνει; ή σαν έναν ηλεκτρικό ήχο; Αν το κάνει πιστέυω είναι από τα ABS. Το ίδιο μου κάνει και όταν τύχει να κατέβω πεζοδρόμιο και πέσει ο πίσω τροχός λίγο απότομα.

Αυτό ακριβώς κάνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως ο ήχος είναι σαν κι αυτόν;

https://youtu.be/CaScZ2CFTPY

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που ακούω εγώ όχι, είναι ηλεκτρικός ήχος και τον ακούω κυρίως όταν κατέβω το πεζοδρόμιο λίγο απότομα. Αυτό που κάνει στο video ευτυχώς δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αυτό ακριβώς ακούω. Τι είναι αυτό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αυτό ακριβώς ακούω. Τι είναι αυτό?

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω. Πάντως έχουμε μια σχετική συζήτηση εδώ αν θες να συνεισφέρεις.  :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να ρωτήσω κάτι off topic, τα πλαστικά για να τα αλλάξεις στο mt07 πόσο κάνουν περίπου, μήπως ξέρει κάποιος κάποια τιμή ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να ρωτήσω κάτι off topic, τα πλαστικά για να τα αλλάξεις στο mt07 πόσο κάνουν περίπου, μήπως ξέρει κάποιος κάποια τιμή ? 

Καλησπέρα Γιάννη!

Εγώ είχα ρωτήσει το καλοκαίρι στη YAMAHA για τα πλαϊνά πλαστικά carbon των αεραγωγών και μου είχαν πει:

7Ο ευρώ το ένα και 15 ευρώ η πιάστρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα Γιάννη!

Εγώ είχα ρωτήσει το καλοκαίρι στη YAMAHA για τα πλαϊνά πλαστικά carbon των αεραγωγών και μου είχαν πει:

7Ο ευρώ το ένα και 15 ευρώ η πιάστρα!

Επισης,  να συμπληρωσω , τα πλαστικα του εμπρος φτερου , 45 ευρω το ενα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλο το forum! Tην προηγούμενη Κυριακή ταξίδεψα στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών και αντιμετώπισα 2 προβλήματα. Τα καταθέτω:

1)  Ενώ φορούσα κράνος κλειστού τύπου και συγκεκριμένα Nolan N87, φορούσα και ακουστικά ώστε να ακούω μουσική στο ταξίδι μου. Το περίεργο είναι ότι υπήρχαν συνέχεια διακοπές στην αναπαραγωγή και ο λόγος είναι ότι από την δύναμη του αέρα πιεζόταν ο διακόπτης που υπάρχει στα hands free με αποτέλεσμα εγώ να πηγαίνω με 18Ο χλμ και συνέχεια να χαλάει η ψυχολογία μου! Δοκίμασα να κρύψω το διακόπτη μέσα από το κράνος, απέτυχα. Δοκίμασα να κρύψω το διακόπτη μέσα στο μπουφάν, απέτυχα! Δοκίμασα και έβγαλα το ακουστικό που είχε το διακόπτη και τα έκρυψα μέσα στο μπουφάν ακούγοντας μουσική μόνο από το αριστερό, απέτυχα. Αύριο θα ταξιδέψω με ακουστικά πάλι αλλά χωρίς διακόπτη αυτή τη φορά. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και ανακάλυψε και τη λύση ας το καταθέσει.

2) Συνάντησα πολλά προβλήματα στα διόδια και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα . Πείτε μου, πως να δώσω ψιλά για τα διόδια όταν φοράω γάντια μηχανής χειμερινά που δεν χωράνε καν μέσα στην τσέπη από το μπουφάν?  Βγάζοντας τα γάντια για να πληρώσω, αντιμετώπιζα πρόβλημα όταν πλήρωνα και μετά ήθελα να τα βάλω πάλι γρήγορα γιατί τα δάχτυλα ίδρωναν και η εσωτερική επένδυση δίπλωνε λίγο και άντε γεια μετά, δεν έμπαιναν με τίποτα. Αύριο θα ταξιδέψω με καινούργια γάντια μηχανής all weather της Nordcap τα Street II  αλλά θα έχω και συνεπιβάτη. Ρώτησα για fast pass κάρτα για τα διόδια αλλά δεν ισχύει για δίτροχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταξιδι με 180χαω με το MT;   :blink: :worshippy:

Παντως για τα διοδια, εγω δινω ολοκληρο το πορτοφολι και απλα λεω στον/στην υπαλληλο να κρατησει το αντιστοιχο ποσο. Εννοειται πως δε θα εχεις μεσα στο πορτοφολι ολα σου τα λεφτα, αλλα περιπου οσα θα χρειαστουν για το ταξιδι. Δεν ειχα ποτε προβλημα (εννοω να μου λειπουν λεφτα στο τελος).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταξιδι με 180χαω με το MT;   :blink: :worshippy:

Παντως για τα διοδια, εγω δινω ολοκληρο το πορτοφολι και απλα λεω στον/στην υπαλληλο να κρατησει το αντιστοιχο ποσο. Εννοειται πως δε θα εχεις μεσα στο πορτοφολι ολα σου τα λεφτα, αλλα περιπου οσα θα χρειαστουν για το ταξιδι. Δεν ειχα ποτε προβλημα (εννοω να μου λειπουν λεφτα στο τελος).

Σε ευχαριστώ φίλε για την άμεση απάντησή σου! Αυτό έκανα στην επιστροφή, έβαζα το χέρι μου στην τσέπη και τους άνοιγα την παλάμη μου με όλα τα κέρματα, έπαιρναν το αντίτιμο που ήθελαν, μου έβαζαν τα ρέστα και όλα καλά ώσπου όταν επέστρεψα σπίτι, διαπίστωσα με λύπη μου ότι είχε σκιστεί η τσέπη από το μπουφάν Nordcap και μάλλον αυτό έγινε από την τριβή των κερμάτων καθ΄ όλη τη διαδρομή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με συνοδηγο ειναι πανευκολο, στην εξωτερικη τσεπη του μπουφαν τα λεφτα και πληρωνει αυτος. 

Μονος σου ο,τι σου ποσταρε ο κοσμας απο πανω +τανκ μπαγκ. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο αλλά πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει με αυτή τη μηχανή  και ποιος πιστεύεται ότι έχει τα περισσότερα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο αλλά πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει με αυτή τη μηχανή  και ποιος πιστεύεται ότι έχει τα περισσότερα 

17.400 χλμ από τον Ιούλιο του 2015. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα