Jump to content
loutsos13

YAMAHA MT-07 (2014)

Recommended Posts

Μια γλυκιά και ηλιόλουστη καλημέρα σε όλο το forum!

Σήμερα πέρασα στο ΜΤ07 την παραπάνω προστατευτική σίτα για το ψυγείο. Ευχαριστώ κατ΄αρχήν τους φίλους του forum που προσπάθησαν να με κατευθύνουν να αγοράσω το καλύτερο για μένα αλλά επέλεξα τελικά με πολλή σκέψη αυτή που ήδη είχα εντοπίσεi και είχε κάνει κλικ στην καρδιά μου!

Να ευχαριστήσω την CosmoMotoAccessories και τον Βασίλη Νικολαϊδη για την απίστευτη εξυπηρέτηση και γρήγορη παράδοση της σίτας την επόμενη κιόλας μέρα στο σπίτι μου. Να πω ότι η σίτα είναι εκπληκτική, πανέμορφη με το λογότυπο ΜΤ Ο7, κούμπωσε στις υφιστάμενες βίδες χωρίς καμιά τροποποίηση, ταίριαξε απίστευτα επάνω στο ψυγείο χωρίς να το αγγίζει και να το επηρεάζει, δεν τρίζει, δεν δημιουργεί κανενός είδους συντονισμό και φυσικά προστατεύει το ψυγείο από τυχόν πετραδάκια που θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά στο ψυγείο. Ο λόγος που δεν επέλεξα κάποια σίτα με μικρότερα ανοίγματα είναι ότι λόγω της επιφάνειας της, μικρότερα ανοίγματα = περισσότερη λαμαρίνα = λιγότερος αέρας = δυσκολότερη καύση =  μεγαλύτερη κατανάλωση .

Την προτείνω σε όλους σας, υπεύθυνα και ανεπιφύλακτα!   ANGELO

μια χαρα καλοφορετη.ποσο σου πηγε φιλε μου με τα μεταφορικα??

Δες πάντως κι εδώ: https://www.facebook.com/CarDressingTapetsariesAutokinetonskaphonKMoto/?fref=ts , σε μια ερώτηση που που είχα στείλει για αντίστοιχη αλλαγή στην σέλα ώστε να την κάνουμε σαν της Bagster: http://www.bagster.com/saddlery.html?cat=6287&vehicle=11952 μου είχε πει γύρω στα 90 ευρώ.

Έχει αλλάξει κανείς το τιμόνι με πιο χαμηλό/flat?

ενδιαφερον θα κανω μια ερωτηση και εκει.εμενα βασικα δν με νοιζει να αλλαξω το σχεδιο το υλικο σε κατι πιο παχυ,αντικραδασμικο θελω!!ευχαριστω παντως!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μια χαρα καλοφορετη.ποσο σου πηγε φιλε μου με τα μεταφορικα??

Καλησπέρα σε όλο το forum!

Η προστατευτική σίτα για το ψυγείο του MTO7 στοίχισε 45 ευρώ και 5 ευρώ τα έξοδα αποστολής με ΕΛΤΑ Courier.

Αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις προστατευτική σίτα ψυγείου zaxas87 είναι η καλύτερη επιλογή!

Καλά ταξίδια να κάνουμε όλοι μας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο λόγος που δεν επέλεξα κάποια σίτα με μικρότερα ανοίγματα είναι ότι λόγω της επιφάνειας της, μικρότερα ανοίγματα = περισσότερη λαμαρίνα = λιγότερος αέρας = δυσκολότερη καύση =  μεγαλύτερη κατανάλωση .

Αυτη τη μεταβαση δυσκολευομαι να την κατανοησω. Το πολυ πολυ να μην επεφτε τοσο ευκολα η θερμοκρασια σε χαμηλοτερες ταχυτητες, οχι οτι θα ειχες δυσκολοτερη καυση.
Anyway, μεγεια και το οχημα και τη σιτα, και καλως ηρθες στο φορουμ. 
:smile:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτη τη μεταβαση δυσκολευομαι να την κατανοησω. Το πολυ πολυ να μην επεφτε τοσο ευκολα η θερμοκρασια σε χαμηλοτερες ταχυτητες, οχι οτι θα ειχες δυσκολοτερη καυση.Anyway, μεγεια και το οχημα και τη σιτα, και καλως ηρθες στο φορουμ. :smile:

Φίλε Alex_cbr,

Καύση είναι η χημική αντίδραση ενός στοιχείου (βενζίνη) με το Οξυγόνο (Ο2).

Στις συνήθεις καύσεις, ως οξειδωτικό μέσο, χρησιμοποιείται το Οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα.

Όταν το Οξυγόνο είναι αρκετό για να γίνει η καύση, τότε ολόκληρος ο άνθρακας μετατρέπεται σε Διοξείδιο του Άνθρακα CO2.  Την καύση αυτή την λέμε Τέλεια καύση = μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερη απόδοση του κινητήρα με λιγότερη κατανάλωση

Όταν το Oξυγόνο όμως δεν επαρκεί για να μετατραπεί ολόκληρος ο άνθρακας σε CO2, τότε παράγονται επικίνδυνα αέρια όπως Μονοξείδιο του Άνθρακα CO και σωματίδια άνθρακα (αιθάλη, καπνιά)
Την καύση αυτή την λέμε Ατελή καύση = λιγότερη ισχύ, μικρότερη απόδοση του κινητήρα με περισσότερη κατανάλωση!

Δες αυτό ακριβώς που γίνεται με τα φίλτρα. Ο λόγος που καθαρίζουμε / φυσάμε τα φίλτρα αέρος είναι γιατί όταν ένα φίλτρο έχει σκόνη, οι κυψελίδες του κλείνουν / βουλώνουν με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν να εισαχθεί επαρκής αέρας στον κινητήρα με αποτέλεσμα τη μειωμένη του απόδοση.

Ζεις μονάχα μια φορά! YAMAHA MTO7   ANGELO

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Alex_cbr,

Καύση είναι η χημική αντίδραση ενός στοιχείου (βενζίνη) με το Οξυγόνο (Ο2).

Στις συνήθεις καύσεις, ως οξειδωτικό μέσο, χρησιμοποιείται το Οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα.

Όταν το Οξυγόνο είναι αρκετό για να γίνει η καύση, τότε ολόκληρος ο άνθρακας μετατρέπεται σε Διοξείδιο του Άνθρακα CO2.  Την καύση αυτή την λέμε Τέλεια καύση = μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερη απόδοση του κινητήρα με λιγότερη κατανάλωση

Όταν το Oξυγόνο όμως δεν επαρκεί για να μετατραπεί ολόκληρος ο άνθρακας σε CO2, τότε παράγονται επικίνδυνα αέρια όπως Μονοξείδιο του Άνθρακα CO και σωματίδια άνθρακα (αιθάλη, καπνιά)
Την καύση αυτή την λέμε Ατελή καύση = λιγότερη ισχύ, μικρότερη απόδοση του κινητήρα με περισσότερη κατανάλωση!

Δες αυτό ακριβώς που γίνεται με τα φίλτρα. Ο λόγος που καθαρίζουμε / φυσάμε τα φίλτρα αέρος είναι γιατί όταν ένα φίλτρο έχει σκόνη, οι κυψελίδες του κλείνουν / βουλώνουν με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν να εισαχθεί επαρκής αέρας στον κινητήρα με αποτέλεσμα τη μειωμένη του απόδοση.

Ζεις μονάχα μια φορά! YAMAHA MTO7   ANGELO

Φιλε μου το τι ειναι η καυση το γνωριζω αρκετα καλα.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σχεση εχει ο λιγοτερος αερας που προσπιπτει στο ψυγειο, με τον αερα της εισαγωγης του κινητηρα που χρησιμοποιειται για να γινει η καυση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου το τι ειναι η καυση το γνωριζω αρκετα καλα.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι σχεση εχει ο λιγοτερος αερας που προσπιπτει στο ψυγειο, με τον αερα της εισαγωγης του κινητηρα που χρησιμοποιειται για να γινει η καυση.

Φίλε Alex_cbr, ο αέρας που διαπερνάει το ψυγείο ευθύνεται για τη θερμοκρασία του κινητήρα και τα θερμαινόμενα μέρη του, σε συνεργασία με το αντιψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα του. Αν για κάποιο λόγο ο αέρας δεν επαρκεί είτε λόγω χαμηλής ταχύτητας είτε λόγω στάσης τη δουλειά αυτή αναλαμβάνει το βιντιλατέρ! Τώρα όσο αφορά τον την καύση, έχεις απόλυτα δίκιο.

ANGELO

Yamaha MT07 - Ζεις μονάχα μια φορά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η σήτα που σου έδειξα είναι ουσιαστικά  συρμάτινη και δεν επηρεάζει την ροή αέρα στο ψυγείο. Αντίθετα αυτή που έβαλες με τις μεγάλες μεταλλικές επίπεδες λάμες μειώνει την επιφάνεια και την ομαλή ροή του αέραΌλες οι καλές εταιρίες συρμάτινες ουσιαστικά σου πουλάνε,  όχι το σχέδιο του Μπαμη της γειτονιάςΠάει αυτο.

μικρότερα ανοίγματα = περισσότερη λαμαρίνα = λιγότερος αέρας = δυσκολότερη καύση =  μεγαλύτερη κατανάλωση .

Μην γράφουμε ότι να ναι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ηλιόλουστη κυριακακάτικη καλησπέρα σε όλο το forum.

Θέλω να ρωτήσω,  πως λειτουργεί o μετρητής μέσης κατανάλωσης στον ψηφιακό πίνακα των ενδείξεων του MT07?

Δηλ, εγώ πρώτα βάζω καύσιμο, πηγαίνω εκεί που λέει Average μηδενίζω με το δεξί κουμπί και αυτό αρχίζει μέτρηση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ηλιόλουστη κυριακακάτικη καλησπέρα σε όλο το forum.

Θέλω να ρωτήσω,  πως λειτουργεί o μετρητής μέσης κατανάλωσης στον ψηφιακό πίνακα των ενδείξεων του MT07?

Δηλ, εγώ πρώτα βάζω καύσιμο, πηγαίνω εκεί που λέει Average μηδενίζω με το δεξί κουμπί και αυτό αρχίζει μέτρηση?

Δεν έχει σημασία πότε θα βάλεις καύσιμο, κατά τα άλλα ναι έτσι λειτουργεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έρχεται σύντομα απ' ότι φαίνεται. Να δούμε τι φωτισμό θα έχει (σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον τωρινό με την μία λάμπα αλογόνου)  και πόσο Transformer θα φαίνεται. Επίσης να δούμε αν θα το πουλάει και ως αξεσουάρ για τα MT-07 2014-2016. 

http://bikeit.gr/new-models/yamaha/9462-nea-montela-2017-yamaha-mt-07-epivevaiosi-tou-neou-provolea.html

mt07_2017_2a.jpgmt07_2017.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έρχεται σύντομα απ' ότι φαίνεται. Να δούμε τι φωτισμό θα έχει (σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον τωρινό με την μία λάμπα αλογόνου)  και πόσο Transformer θα φαίνεται. Επίσης να δούμε αν θα το πουλάει και ως αξεσουάρ για τα MT-07 2014-2016. 

http://bikeit.gr/new-models/yamaha/9462-nea-montela-2017-yamaha-mt-07-epivevaiosi-tou-neou-provolea.html

Σίγουρα θα ήθελα να δω πως φαίνεται στο 07 αυτή η μούρη.

Μπορεί να είναι σαν Decepticon αλλά αυτό το κάτι είναι ενδιαφέρον.

Για να δούμε και τιμή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα να χαζέψουμε λίγο, Nitron R1 (Sport): :biggrin:

mtshocks.jpg

Κόσμημα..!

Τροποποιήθηκε από τον BabisStinson

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δικό σου;

Όχι, προς το παρόν τουλάχιστον.. :whistling:

To είδα όμως live τις προάλλες στην Wolf Racing και μου έτρεξαν τα σάλια..!!!! 

Τροποποιήθηκε από τον BabisStinson

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαιρετικο προιον και με ωραια εμφανιση- υλικα κατασκευης... δεν βλεπεις πλαστικουρα πουθενα (οπως σε αλλες εταιρειες). εχω την ntr3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαιρετικο προιον και με ωραια εμφανιση- υλικα κατασκευης... δεν βλεπεις πλαστικουρα πουθενα (οπως σε αλλες εταιρειες). εχω την ntr3

Βγάζει και "titanium" χρώμα το ελατήριο, αλλά πιστεύω το γαλάζιο είναι για να κάνει μπαμ..! Περισσότερες εντυπώσεις από την ανάρτηση, μετά από κάποια χιλιόμετρα που έχεις γράψει με το Tracer?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την φοραω απο απριλιο, εχω μπει και μεγαρα και εχω κανει και ταξιδακι μονοκαβαλος-δικαβαλος...  

στο tracer δεν τη βγαζει με χρυσαφια, αλουμινιου ολα, ναι με τυρκουαζ ελατηριο το εχω παρει. 

εξαιρετικες εντυπωσεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την φοραω απο απριλιο, εχω μπει και μεγαρα και εχω κανει και ταξιδακι μονοκαβαλος-δικαβαλος...  

στο tracer δεν τη βγαζει με χρυσαφια, αλουμινιου ολα, ναι με τυρκουαζ ελατηριο το εχω παρει. 

εξαιρετικες εντυπωσεις. 

Νόμιζω οτι θα πρέπει να την βάλω και εγώ στα υπόψη μου, καθώς η Öhlins ειναι ποιο ακριβή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω στα ιδια λεφτα ειναι με τις οποιες εκπτωσεις κανουν οι εμποροι εισαγωγεις... ψαξε το. η nitron ntr1 βγαινει στα 550-585 ευρω νομιζω. με συνδυασμο πχ cartridge andreani δινει τιμη ο wolf εξαιρετικη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω στα ιδια λεφτα ειναι με τις οποιες εκπτωσεις κανουν οι εμποροι εισαγωγεις... ψαξε το. η nitron ntr1 βγαινει στα 550-585 ευρω νομιζω. με συνδυασμο πχ cartridge andreani δινει τιμη ο wolf εξαιρετικη.

Öhlins απ'οσο κοιτάω είναι στα ~700 ευρό. Δεν έχω πάει κάπου για να πιέσω καλύτερη τιμή, αλλά είναι σίγουρα μεγάλη η διαφορά για να το ρίξει 150+ ευρο.

Επίσης andreani έχει 548 χωρίς Φ.Π.Α. και άλλα έξοδα. Οπότε με πρόχειρο υπολογισμό πάλι κάπου ~700 βγαίνει.

Τροποποιήθηκε από τον brandonheat
update

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

585 ευρώ  με την τοποθέτηση η Nitron R1 στην Wolf Racing, τις προάλλες ρώτησα.

Öhlins απ'οσο κοιτάω είναι στα ~700 ευρό. Δεν έχω πάει κάπου για να πιέσω καλύτερη τιμή, αλλά είναι σίγουρα μεγάλη η διαφορά για να το ρίξει 150+ ευρο.

Επίσης andreani έχει 548 χωρίς Φ.Π.Α. και άλλα έξοδα. Οπότε με πρόχειρο υπολογισμό πάλι κάπου ~700 βγαίνει.

Η Ohlins (YA 419) S46DR1 έχει 599 ευρώ (πρόσφατη ερώτηση στον εισαγωγέα Τασούλη), το αμορτισέρ μόνο, χωρίς τοποθέτηση. Και δεν ρυθμίζεται και σε ύψος, όπως κάνει η Nitron.

Πιστεύω η Nitron πίσω (και όποτε μπορέσεις οικονομικά βάζεις και την υδραυλική προφόρτιση ή το εξωτερικό δοχείο) και μπροστά τα φυσίγγια της Andreani είναι ο πιο value for money συνδιασμός για την συνολική βελτίωση του τομέα ανάρτηση στην μηχανή μας.

Εγώ βασικά έχω καταλήξει, απλά πολλά έξοδα αυτόν τον καιρό και δεν μας παίρνει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

585 ευρώ  με την τοποθέτηση η Nitron R1 στην Wolf Racing, τις προάλλες ρώτησα.

Η Ohlins (YA 419) S46DR1 έχει 599 ευρώ (πρόσφατη ερώτηση στον εισαγωγέα Τασούλη), το αμορτισέρ μόνο, χωρίς τοποθέτηση. Και δεν ρυθμίζεται και σε ύψος, όπως κάνει η Nitron.

Πιστεύω η Nitron πίσω (και όποτε μπορέσεις οικονομικά βάζεις και την υδραυλική προφόρτιση ή το εξωτερικό δοχείο) και μπροστά τα φυσίγγια της Andreani είναι ο πιο value for money συνδιασμός για την συνολική βελτίωση του τομέα ανάρτηση στην μηχανή μας.

Εγώ βασικά έχω καταλήξει, απλά πολλά έξοδα αυτόν τον καιρό και δεν μας παίρνει..

Αυτό με την μη ρύθμιση ύψους το γνώριζα, αλλά διάβασα για την νέα σειρά που έβγαλε η Ohlins για τα ΜΤ με επιλογή ρύθμισης.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που την έχω πάλι στα υπόψην μου.

Πάντως και ο συνδιασμός που πρότεινες είναι δυνατός. 

Τροποποιήθηκε από τον brandonheat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό με την μη ρύθμιση ύψους το γνώριζα, αλλά διάβασα για την νέα σειρά που έβγαλε η Ohlins για τα ΜΤ με επιλογή ρύθμισης.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που την έχω πάλι στα υπόψην μου.

Πάντως και ο συνδιασμός που πρότεινες είναι δυνατός. 

Εάν αναφέρεσαι σε αυτό, εγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πλέον μπορείς να πας να προμηθευτείς τα Ohlins κατευεθείαν από τα εξουσιοδοτημένα της Μοτοδυναμικής. Δεν λέει κάτι ότι έβγαλαν νέο αμορτισέρ με επιλογή ρύθμισης ύψους. Το νέο προϊόν που βγήκε για την ΜΤ-07 είναι τα NIX-22 φυσίγγια αλλά το κόστος είναι αρκετό: https://www.ohlins.eu/en/products/motorcycle/fks-204--5466/ και αν ισχύει αυτό που διάβασα στο fz07.org δεν είναι κατασκευασμένα Σουηδία (αν κάποιον τον ενδιαφέρει αυτό) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα