Jump to content

Recommended Posts

ανοιγω πρωι το ΜΒ κ βλεπω θεμα του Β_Β...

αμμεσα καφεδακι ζεστο κ το ταξιδι ξεκινα...Βαγγελη σ'ευχαριστουμε που μας ταξιδευεις!!

(για το ηπειρωτικο κλαρινο ειμαι μικρος για να σχολιασω αυτη την μαγεια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα καλύτερα 215 χλμ, της χώρας.

Γραμμάτιο ανεξόφλητο, η Νιάλα....

Βαγγέλη + παρέα, να'στε πάντα όρθιοι να μας χαρίζετε τέτοιες εικόνες και περιγραφές . :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου θυμησες ρε Βαγγελακη ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ θελω να ξαναπατησω Αγραφα!(μλακα Παπσουζα ακουυυυυυυυυς???)...Το οδοιπορικο σου εξαιρετικο,οι φωτο γαρνιρισμα στην απολαυση να διαβαζω τα οδοιπορικα σου στα βουνα της πατριδας μας...εισαι ωραιος φιλε!Keep riding και καθε φορα και πιο ψηλα...τον πήχη!Τις καλημερες μου...μας εφτιαξες παλι! :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αλλη μια φορα ο λογος και οι φωτογραφιες με αφησαν με ανοιχτο το στομα!

παντα τετοια Βαγγελη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλο ενα καταπληκτικο οδοιπορικο!

Ευχαριστουμε πολυ Βαγγελη εσενα και την παρεα σου για το ταξιδι που μας πηγατε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαιρετικες φωτογραφίες! :worshippy:

ζήλεψα πολύ τη διαδρομή... :blush2:

να υποθέσω έχεις κάποια καλή φωτογραφική μηχανή από αυτές τις μεγάλες ε?

παντα καλοτάξιδοι να είστε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια μικρή γεύση στα κλεφτά στην δουλειά... η απόλαυση θα έρθει όπως αρμόζει σ ένα τέτοιο οδοιπορικό... μπράβο παίδες πάντα γεροί να είστε να μας ταξιδεύετε κ να μας βάζετε στο τριπακι να ακολουθησουμε τα βήματα σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για άλλη μια φορά κοιτώ σα χάνος τις εικόνες και ρουφάω τις λέξεις σου ρε μπαγάσα!!! Να'σαι πάντα καλά και να μας ταξιδεύεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άπλα τέλειο ταξίδεψα νοερά και εγώ με το υπέροχο κείμενο σου τόσο πολύ που νόμιζα ότι αναπνέω τον αέρα του βουνού για τις φωτογραφίες τι να πω.. Εύχομαι πάντα τέτοια, ελπίζω μια μέρα να κάνω και εγώ βόλτες σε αυτά τα υπέροχα μέρη και άλλα τόσα της Ελλάδος μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να σας ευχαριστήσω πολύ για το ότι διαβάζετε το οδοιπορικό μου και επίσης για τα σχόλια που γράφετε.

Χθες δυστυχώς (ή ευτυχως :) ), δεν μπορεσα να ολοκληρώσω το οδοιπορικό λόγω του ότι το σύστημα από ένα σημείο και μετά δεν μου εμφάνιζε τις φωτογραφίες. Κάποιος διαχειριστής μπορεί να μου πει αν κάνω εγώ κάτι λάθος ή αν φταίει κάτι άλλο?

Άντε να συνεχίσουμε :)

_DSC2399.JPG

2-3 φορές επιχειρήσαμε να πληρώσουμε τους καφέδες και τις μπύρες αλλά ένα βλέμμα του Στέφανου ήταν αρκετό να μας πείσει ποιός θα πλήρωνε. Εις το επανιδείν φίλε...

Ξανά στον δρόμο για τον επόμενο προορισμό μας που ήταν το χωριό Βραγγιανά. Λίγα χιλιόμετρα ασφάλτου και ξανά στα χωμάτινα κομμάτια.

(Αν επιχειρήσετε την ίδια διαδρομή στο σημείο Β του χάρτη παρακάτω θα δείτε πινακίδα προς Πετρίλο. Μετά από κάποια χιλιόμετρα θα συναντήσετε το χωριό Χάρις όπου θα πρέπει να προσέξετε μέσα στο χωριό για κλειστή δεξιά στροφή και πινακίδα που αναφέρει προς Βραγγιανά και κάποια άλλα χωριά.Σημείο C).

Χάρτης Διαδρομής

Τροποποιήθηκε από τον B_B

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από το χωριό Χάρις και μετά οι αισθήσεις μας πάλι στο on....

_DSC2405.jpg

_DSC2404.JPG

_DSC2407.JPG

(

σημείο φωτογράφισης)

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής υπάρχει αυτή η πινακίδα. Όποια διαδρομή και να επιλέξετε αποζημειώνει...

_DSC2409.JPG

"Χαμένοι" στην ομορφιά του τοπίου φτάνουμε στα Βραγγιανά... όπου και γίνεται και η ανασυγκρότηση. Ο κύριος στόχος του οδοιπορικού ήταν να περάσουμε τη Νιάλα την οποία και θα συναντούσαμε μετά τα Άγγραφα. Οι όποιες πληροφορίες θυμόμουν για το συγκεκριμένο πέρασμα ήταν από οδοιπορικά που είχα πραγματοποιήσει με τον Γιάννη.

2 φορές είχαμε επιχειρήσει να περάσουμε από την Νιάλα αλλά και τις δύο το βουνό μας το αρνήθηκε (εδώ & εδώ)

Οι πληροφορίες λοιπόν λίγες και το τηλεφώνημα στον Γιάννη επιβεβλημμένο. Γνωρίζω πως γνωρίζει τα Άγραφα καλύτερα και από την παλάμη του. Μετά από ολιγόλεπτη επικοινωνία είχαμε ότι χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε τον δρόμο μας...(Γιάννη ευχαριστώ)

Άποψη της θέας από την πλατεία του χωριού.

DSC04208.jpg

(φωτογραφία Θάνου)

DSC04212.jpg

(φωτογραφία Θάνου)

Ακολουθόντας τον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε για το χωριό Άγραφα (μέσα στο χωριό Βραγγιανά υπάρχει μικρή πινακίδα που γράφει προς Άγραφα και ο δρόμος οδηγεί δεξιά). Δυστυχώς στο google maps η διαδρομή δεν είναι χαρτογραφημμένη. Το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής (από τα Βραγγιανά μέχρι το χωριό Άγραφα είναι από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Δύσκολο κομμάτι (ειδικά για αρχάριους) αλλά με χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη προσοχή είναι πραγματική απόλαυση...

(Φωτογραφίες από το συγκεκριμένο κομμάτι δεν υπάρχουν παρά μόνο βίντεο.)

Ο δρόμος σε οδηγεί ψηλά και μετά χαμηλώνει και φτάνει μέχρι τον Αγραφιώτη ποταμό.

DSC04215.jpg

Πέτρινο γεφύρι στην διαδρομή προς το χωριό Άγραφα (φωτογραφία Θάνου)

DSC04221.jpg

Δίπλα στον Αγραφιώτη ποταμό (φωτογραφία Θάνου)

_DSC2421.JPG

Γάργαρα νερά που αναβλύζουν μέσα από την καρδιά του βουνού...

_DSC2426.JPG

_DSC2428.JPG

Μετά από λίγα χιλιόμετρα άφιξη στα Άγραφα. Χωριό με "βαριά" ιστορία από τους πολέμους με τους Τουρκαλβανούς. Το χωριό κάηκε από τους Ιταλούς το 1942 και ξαναχτίστηκε. Στον λόφο της Αγ. Βαρβάρας δεσπόζει ο ανδριάντας του Αντώνη Κατσαντώνη (περισσότερες πληροφορίες

εδώ).

Άποψη του χωριού των Αγράφων

_DSC2432.JPG

_DSC2431.JPG

Το Toyota μου χάλασε ένα πολύ ωραίο κάδρο :)

Στον δρόμο ξανά πολύ κοντά αυτή τη φορά στον στόχο μας

_DSC2430.jpg

Βγαίνοντας από το χωριό Άγραφα και ανεβαίνοντας ψηλά η θέα της γύρω περιοχής είναι κάπως έτσι....

_DSC2433.JPG

έτσι...

_DSC2435.JPG

έτσι...

_DSC2436.JPG

και το χωριό των Αγράφων φαίνεται κάπως έτσι...

DSC04236.jpg

(

σημείο φωτογράφισης, φωτογραφία Θάνου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλη, οι φωτό είναι μεχρι 25 ανα πόστ. (ή 35 αν δεν ξεκούτιανα ακόμη.... :mB_kalo_e: )

Οκ, ειναι όλες πάντως. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι φταίει και δεν μου εμφανίζει τις φωτογραφίες... :(

Ελπίζω να μην ενοχλεί τους διαχειριστές να ποστάρω το link από το blog μου ώστε να συνεχίσει όποιος θέλει την ανάγνωση του οδοιπορικού.

To link είναι........http://northcape2010.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

Αν παραβιάζω κάποιους από τους κανόνες παρακαλώ αφαιρέστε το.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω πω ζημιά που μου έκανες... :wallbash:

είδα τις τελευταίες φωτό στο μπλογκ, αυτές στην κορυφογραμμή στη Νιάλα και έπαθα... :wallbash:

ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!!!!!!!!! :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα