Jump to content
jpn_sakis

Χαλάει συνέχεια το παξιμάδι του εμπρός γραναζιού

Recommended Posts

σωστό το σκεπτικό σου, το γρανάζι μπαίνει μόνο απο την μια πλευρά, να μην ειναι το σωστό γρανάζι δεν νομίζω (μου ειχε περάσει απο το μυαλό) εχω μαζέψει πολλά γρανάζια απο αλλαγές και έχω ένα αδούλευτο 14ρη (15 μαμα), ολα ίδια είναι μεταξύ τους

Παρε ενα παχυμετρο και μετρα ενα προς ενα τα Καρε του αξονα,ετσι για να σου φυγει η περιεργεια και μετρα το κενο που εχει το γραναζι (καινουργιο ) για να δεις αν υπαρχει καποιο μικρο κενο που ομως δημιουργει μικροκραδασμους ωστε να ξεβιδωνετε η βιδα.

Η ΠΑΣΟΚΟΛΑ τουλαχιστον η loctype ειναι πολυ ισχυρη αν ξεραθει.Παντα εβαζα στο γραναζι του DRZ που ασφαλιζε με βιδωμα και ασφαλεια.Οσες φορες δεν εβαζα ξεβιδονοταν η βιδα παρολο που την επιανε η τσαλακωμενη ασφαλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κόλλες υπάρχουν πολλών τύπων. Υπάρχουν οι μαλακές, οι μεσαίου, και πολύ δυνατες οι οποίες μπορούν να λυθούν με εργαλεία. Εξαρτάται από την μάρκα.

Ακόμη υπάρχει και τύπος ο οποίος αν στεγνώσει δεν μπορεί λα λυθεί με εργαλεία παρα μόνο αν τις ζεστάνεις με φλόγιστρο τα εξαρτήματα που είναι κολλημένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να βαλεις πρασινη ή κοκκινη(θελει ζεσταμα για να το ξεβιδωσεις) ,οχι την μπλε δε θα σου κανει δουλεια...Επισης προσεχε να πεσει μονο στο σπειρωμα,μην βαφτισεις ολη την περιοχη :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το καινουργιο γραναζι επανω στον αξονα (κ χωρις το παξιμαδι) δοκιμασε να δεις τυχον τζογο μεταξυ τους με το χερι.

μιλαμε για ψιλοπραματα τα οποια ομως εν κινησει κ με τις δυναμεις που ασκουνται αποκτουν αλλη ισχυ!

εαν εχουν...ξερεις τι πρεπει να κανεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, αύριο θα πάρω παξιμάδι ασφάλεια κόλλα αλλά πρώτα θα δω αν υπάρχει διαφορά - φθορά με σύγκριση το αδούλευτο γρανάζι που εχω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν λεω αν μπορουσες να εχεις κ μια εικονα απο εναν κουτα αξονα κ να παρεις μετρησεις ωστε να συγκρινεις με τον ηδη υπαρχοντα θα ηταν τελεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε jnp_sakis τελικά τι έκανες με το πρόβλημα. Λύθηκε?

Ξέρω.... η περιέργεια είναι κακό πράμα αλλά τι να κάνω. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν έχω κάνει κατι ακόμα, θα ενημερώσω οταν το φτιάξω και θα δω τα αποτελέσματα

απο οτι κατάλαβα έγινε απο δικιά μου απροσεξία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχασα να ενημερώσω,

Το σπείρωμα στον άξονα έχει μια μικρή φθορά αλλά ευτυχώς δεν είναι ανησυχητική, ο άξονας και το σπείρωμα καθαριστήκαν μπήκε καινούριο γρανάζι - παξιμάδι - ασφάλεια, σφίχτηκαν προσεχτικά και χτυπητά ενώ μεγάλη σημασία έδωσα στην ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά, οι υποψίες μου πήγαν σε αστοχία του καρέ του γραναζιού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα