Jump to content

Recommended Posts

Γειά σε όλους...λοιπόν σήμερα πήγα στα πρακτικερ και αγόρασα 2 γερμανοπολήγωνα περίπου 5 ευρο το ένα μάρκας proxxon.ττώρα κοιτάζω στο ιντερνετ και βρήκα κλειδιά που κάνουν 1 ευρο το ένα..μάρκας amtech..

http://www.toolshous...=com_virtuemart

Επειδή τώρα τελευταία βαρέθηκα να πληρώνω τους μάστορες για να μου φτιάχνουν την μηχανή..προσπαθώ να φτιάχνω τα πάντα μόνος μου και γουστάρω κιόλας..

και απο εργαλεία αγοράζω ότι μου χρειάζετε κάθε φορά γιάτι δεν έχω σχεδών τίποτα..

τι να κάνω? να συνεχίσω να παίρνω τα ακριβά η να πάω σχιστό και σε παζάρια και να πάρω τα πιο φθηνά...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

γιατι αν παρεις ακριβα ξεβιδωνουν καλυτερα????

απλα παρε καποια ανθεκτικα να σου κρατησουν μην κοπουν κιολας στη μεση.

με λιγα λογια ουτε φθηνα ουτε ακριβα,

υ.γ τα ακριβα εργαλεια τα θεωρω απατη, εκτος αν ειναι τρυπανια κλπ... :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

\

Αν είσαι επαγγελματίας μόνο απάτη δεν είναι τα ακριβά εργαλεία αλλά μονόδρομος για τον ερασιτέχνη είναι τα μέτρια και τα φτηνά για κανένα γιατί είναι επικίνδυνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω εχεις μεγαλο λαθος τα καλα κλειδια κοβοντε και σπανε...

για να μην σου χαλασουν τις βιδες

τα μαπα σου χαλανε τα κεφαλια απο τις βιδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φθηνό εργαλείο θα το πληρώσεις τελικά ακριβό.Τα proxxon είναι καλής ποιότητας εργαλεία,ενας ερασειτέχνης δε θέλει τίποτα παραπάνω.Τα ανώνυμα κινέζικα δεν είναι μόνο οτι θα σου σπάσουν,αλλά θα σε ταλαιπωρήσουν όταν θα σου κάνουν τα κεφάλια απ'τις βίδες βούτυρο και θα τρέχεις.Το σωστό κλειδί πιάνει καλά,ασκεί δύναμη στις πλευρές της βίδας και οχι μόνο στις γωνίες και φυσικά αντέχει στο χρόνο και τη χρήση.Αν σου κάτσει καλό εργαλείο με 1 ευρώ,τι να πώ...απλά τις περισσότερες φορές είναι μαπα.Ούτε φυσικά θα πάρεις μόνο Beta,Facom κλπ,που είναι πανάκριβα.Απλά μια μέση λύση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς εδώ δεν ισχύει value for money, εδώ υπάρχει το επώνυμα προϊόντα τα οποια αποτελούν και την διάφορα στην ποιότητα εργασίας εάν θέλετε να μπορείτε να δοκιμάσετε φθηνά εργαλεία όμως είμαι πολύ σίγουρος ότι θα αναθεώρησετε και όχι μόνο..!

Τα proxxon είναι καλά, τα αλλα που εγραψες παζαρτζιδικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ουτε φθηνα ,ουτε ακριβα!

ξαναγραφω,,

ευχαριστω.

οσο για την ερασιτεχνικη χρηση σε αυτην αναφερομα ετσι και αλλιως, δεν αναφερει το παιδι πουθενα οτι εχει μηχανουργειο.ουτε καποιος απο εμας φανταζομαι. αν εχεται πειτε το να το ξερουμε και εμεις ..

Τροποποιήθηκε από τον panos1995

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ώστε κόβονται ... και τα χέρια σου που θα πάνε όταν σπάσει το κλειδί την ώρα που ασκείς αρκετή δύναμη ;

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εργαλείο πρέπει να είναι ακριβο και ποιοτικό, γιατί αν φας το κεφάλι μιας βιδας μπορεί να σου στοιχισει 10 σειρές εργαλεία και άπειρα τρεξίματα

Προτίμησε εργαλεία χρωμίου βαναντίου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε ακριβα γερμανοπολυγωνα στα νουμερα 8-10-12-14-17-19-21

τα χρησιμοποιουν ολα τα γιαπωνεζικα

επισης ισως να χρειαστεις και αλλεν 4-5-6

και ειδικα σταυροκατσαβιδα γιατι τα γιαπωνεζικα εχουν αλλες βιδες που χαλανε με τα απλα σταυροκατσαβιδα

αλλα εδεν θυμαμαι τωρα πως λεγονται θα μας πει καπιος σιγουρα

επισης παρε και μερικα Τ σπαστα σιγουρα για τα νουμερα 8-10-12

Τροποποιήθηκε από τον yannisdoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ώστε κόβονται ... και τα χέρια σου που θα πάνε όταν σπάσει το κλειδί την ώρα που ασκείς αρκετή δύναμη ;

αγορινα ακου!

τα καλα κλειδι οταν βαζεις πολυ δυναμη και η βιδα εχει για παραδειγμα κολυσει και δεν μπορει να την κουνησει

και εσυ απο πεισμα βαλεις παραπανω δυναμη σπανε απλα τα πραγματα

τα μαπα κλειδια με το που βαζεις δυναμη ανοιγουν (αποκτανε μποσικα οταν βαλεις δυναμη)

και εκει ειναι που χαλας το κεφαλι και μετα γραφεις στο mybike

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Ετσι οπως πηγα να ξεβιδωσω την ταπα λαδιου στα καρτερ το κλειδι πηδηξε πανω απο το κεφαλι και πλεον γυρναει τρελα

το κεφαλι με λιγα λογια δεν εχει γωνιες τι να κανω που να παω?

ps. οτι ειπα παραπανω εντεινεται σε βιδες που εχουν καποια φθωρα ηδη κα με το συνεχες βαλε βγαλε το πραγμα συνεχιζει νια φθηνει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αγορινα ακου!

τα καλα κλειδι οταν βαζεις πολυ δυναμη και η βιδα εχει για παραδειγμα κολυσει και δεν μπορει να την κουνησει

τα μαπα κλειδια με το που βαζεις δυναμη ανοιγουν (αποκτανε μποσικα οταν βαλεις δυναμη)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Ετσι οπως πηγα να ξεβιδωσω την ταπα λαδιου στα καρτερ το κλειδι πηδηξε πανω απο το κεφαλι και πλεον γυρναει τρελα

ps. οτι ειπα παραπανω εντεινεται σε βιδες που εχουν καποια φθωρα ηδη κα με το συνεχες βαλε βγαλε το πραγμα συνεχιζει νια φθηνει

Δεν πιάνουν σωστά τα φτηνά κλειδιά,δεν είναι σωστά σχεδιασμένα.Ασκούν δύναμη στις γωνίες της βίδας και φυσιολογικά,τη χαλάνε.Ένα σωστό κλειδί ούτε θα σπάσει,ούτε θα χαλάσει.Ασκεί δύναμη ομοιόμορφα στη βίβα,και "πιάνει" γερά πάνω της.Στην τάπα του λαδιού προσπάθησε με Dremel να ξαναφτιάξεις τις γωνίες,ή κάνε μια τομή για ίσιο κατσαβίδι.Αλλιώς τρυπάνι και τα γνωστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αγορινα ακου!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

"Αγορίνα" δε σου τα 'παν σωστά , θα σου πω τι έχω παρατηρήσει με τα εργαλεία που έχω δουλέψει το no name της πλάκας δε πατάει καλά στη βίδα τη χαλάει και σπάει και αυτό , το μέτριο στραβώνει και το facom δε θα πάθει τίποτα (φυσικά μέχρι κάποια δύναμη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Χριστος κι η Παναγια...

Συγνωμη φιλε αλλα αυτα τα πραγματα δεν ισχυουν με τιποτα.

Για το ον τοπικ τωρα, τα φτηνα εργαλεια του πρακτικερ για ερασιτεχνικη (ισως κι ελαφρα επαγγελματικη) χρηση ειναι μια χαρα και πολυ καλα μαλιστα. Θα ελεγα το εξης σαν εναλλακτικη, για οταν βεβαια εχεις τις προσφορες, να δεις τα εργαλεια του lidl. Πολυ πιο φθηνα κι εξισου ποιοτικα, αντε ενα κλικ κατω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα σου προτεινα Force. Πολυ καλα εργαλεια , ειδικα για την τιμη τους. Μια φορα τα δινεις αλλα τα κρατας για μια ζωη. Δε φανταζεσαι τι χρηματα εχω γλυτωσει απο το να πηγαινα τη μηχανη σε ''μαστορους'' .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνεις έρευνα αγοράς. Δεν γράφεις στο google "καλύτερα εργαλεία" γιατί θα σου βγάλει Facom και μόλις δεις τιμές θα πεις Fuck'em και θα το ξεβιδώνω με τα δόντια.

Καλύτερα μια μέση λύση. Του Lidl όπως λένε και από πάνω τα παιδιά, εγώ έχω πάρει ολόκληρη σειρά γερμανοπωλύγωνα Dexter από το Leroy Merlin και είμαι υπερευχαριστημένος (δεδομένου οτι κάθε Σαββατοκύριακο όλο και κάτι θα λύσω από τα μηχανάκια μου για επισκευή ή/και φρεσκάρισμα. Είναι το χούι μου Γιαμαχαίοι, δεν χαλάνε τα Honda :mB_kalo_e:

Όπως προείπαν τα παιδιά, τα φτηνά εργαλεία πάσχουν σε συναρμογή, και δημιουργούν τάσεις στα κεφάλια των εξάγωνων βιδών, τάσεις που αντί το πολύγωνο/γερμανικό κλειδί να ξεβιδώνει την βίδα την κάνει στρογγυλή.

Το σάββατο πήγα να αλλάξω τακάκια και υγρά φρένων στο ΑΧ-1, και από φτηνιαρικο εργαλείο έκανα την κεφαλή της βίδας εξαέρωσης ολοστρόγγυλη. Ευτυχώς που είχα και άλλη βίδα εξαέρωσης.

Μάρκες που θα συνιστούσα είναι Dexter, Force, Mannesmann. Η Facom δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι πηρα πριν καιρο και τα χρησιμοποιω τοσο στη δικη μου μηχανη οσο και σε φιλων:

Η μικρη συλλογη

http://www.tool-mani...id=2100&cid=391

Η μεγαλλη συλλογη

http://www.tool-mani...id=2106&cid=391

Αλενν

http://www.tool-mani...id=2126&cid=391

2 ροποκλειδα: http://www.tool-mania.gr/store/Product/ProductInfo.aspx?id=2158&cid=391

α) 3/8 x 295 (6 - 30)Nm και

β) 3/8 x 380 (19 - 110)Nm με τους αντιστοιχους ανταπτορες απο 3/8 σε 1/2 και 1/4

Τα γερμανοπολυγωνα μου εμειναν και ειμαι κομπλε. Μια φορα πληρωνεις αλλα τα κρατας για μια ζωη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο εργαλεια εχω παρα πολλα αλλα τα περισσοτερα ειναι φθηνα, απο το 1996 που ασχολουμαι εχω παρατηρησει οτι: "οτι πληρωσεις παιρνεις" με ενα μικρο ποσοστο εξαιρεσεων.

Εγω λεω να αγορασεις πρωτα μια φθηνη σειρα με κλειδια στις διαστασεις που παραπανω ειπωθηκαν αλλα και οταν εχεις χρηματα αγοραζεις τα ιδια νουμερα κλειδιων σε πιο καλη ποιοτητα ωστε να τα εχεις ολα διπλά, χρειαζονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για εμενα τα φθηνα εργαλεια ειναι και λιγο λαχειο,μερικες φορες μπορει να σου βγουν πολυ καλα συγκριτικα με το ποσο τα πληρωσες για να τα αποκτησεις αλλα τις περισσοτερες φορες ισχυει ο κανονας οτι πληρωνεις παιρνεις.

απο και περα ειναι και τι θες να κανεις με αυτα,παραδειγματος χαρη αν θες ενα γερμανικο για να ασχολεισαι μια στο τοσο να σφιγγεις-ξεσφιγγεις καμμια βιδα,το βρισκω τουλαχιστον ανοητο να πας και να σκασεις μια μικρη περιουσια για να παρεις το σουπερ-ντουπερ εργαλειο της κορυφαιας εταιρειας,οποτε εννοειται αν δεν εισαι επαγγελματιας και δεν υπαγεσαι στις επομενες 2 κατηγοριες του μερακλη και του λεφτα,τοτε βρισκεις λυσεις οικονομικες να κανεις την δουλιτσα σου ομορφα και ωραια και να μην εχεις και κανενα προβλημα.

να πω και κατι τελευταιο,επειδη εγω ειμαι και λιγο ανθρωπος των ακρων και της υπερβολης,μεσες λυσεις αμφιβολου ποιοτητας για εμενα δεν υπαρχουν,δηλαδη τι εννοω.λες εσυ για παραδειγμα βρηκα την ταδε εταιρεια(που δεν την ξερει ουτε η μανα της)και πουλαει το κλειδι 5 ευρω το κομματι,αλλα βρηκα και την αλλη εταιρεια(που παλι δεν την ξερει η μανα της)και πουλαει το κλειδι 2-3 ευρω το κομματι αρα αυτοματα παει το μυαλο σου οτι αυτο που εχει 5 ευρω ειναι καλυτερο απο το αλλο που κανει 2-3 ευρω,λαθος για εμενα αυτο γιατι υπαρχουν 1002 παραμετροι που μπορει το εργαλειο να ειναι ελαχιστα ακριβοτερο και σ`αυτους να μην συμπεριλαμβανεται η ποιοτητα κατασκευης,ερχεται και ο τσακαλος ο πωλητης που ειναι μιλημενος απο την επιχειρηση για να πουλησει το εργαλειο που αποφερει μεγαλυτερο κερδος και μπερδευει ακομα περισσοτερο την αποφαση σου.και εχουμε παντα μεσα στο μυαλο μας στην συγκριση την πολλαπλασια διαφορα ενος πραγματικα ποιοτικου εργαλειου με ενα της σειρας.

επισης εχω την εντυπωση πως ενα καλο εργαλειο π.χ. ενα γερμανοπολυγωνο συνηθως ξεχωριζει απο το βαρος του και απο το χρωμα μεταλλου του που ειναι πιο γυαλιστερο αντι για σκουρο γκρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι πηρα πριν καιρο και τα χρησιμοποιω τοσο στη δικη μου μηχανη οσο και σε φιλων:

Η μικρη συλλογη

Αυτη η μικρη συλλογη ειναι τζαμπα λεφτα, μπορεις να παρεις απο το LIDL αυτην --> http://www.lidl-hell...index_37857.htm στη μιση τιμη και στην ιδια ποιοτητα, τα Force δεν τα λες και εργαλεια ποιοτητας, αναλογικα ειναι και ακριβα για αυτο που προσφερουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μικρη συλλογη

Η μεγαλλη συλλογη

http://www.tool-mani...id=2106&cid=391

Αλενν

http://www.tool-mani...id=2126&cid=391

2 ροποκλειδα: http://www.tool-mani...id=2158&cid=391

α) 3/8 x 295 (6 - 30)Nm και

β) 3/8 x 380 (19 - 110)Nm με τους αντιστοιχους ανταπτορες απο 3/8 σε 1/2 και 1/4

Τα γερμανοπολυγωνα μου εμειναν και ειμαι κομπλε. Μια φορα πληρωνεις αλλα τα κρατας για μια ζωη!

αν παρεις και μπουζοκλειδα σπαστα εισε υπερκομπλε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα σου προτεινα Force. Πολυ καλα εργαλεια , ειδικα για την τιμη τους. Μια φορα τα δινεις αλλα τα κρατας για μια ζωη. Δε φανταζεσαι τι χρηματα εχω γλυτωσει απο το να πηγαινα τη μηχανη σε ''μαστορους'' .

Force force force!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η συλλογη της Force, ιδιας ποιοτητας με αυτην του Liddle. Οκ παρω να αγορασω αυριο ενα piaggio να πηγαινω με 200km/h.

Σε πληροφορω Τασο πως εχω και τη συλλογή απο τα λιντλ αλλα δεν εχει ουδεμια σχεση με αυτήν της Force. Ειτε μας αρέσει, ειτε οχι, οτι πληρωνεις, παίρνεις στα εργαλεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα