Jump to content
Sign in to follow this  
snpl

Πλοήγηση σε Βοσνία, Σερβια, Μαυροβούνιο, Αλβανία

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες θα κατέβω προς τις παραπάνω χώρες με απότερο σκοπό να επιστρέψω ελλάδα.

Δεδομένου ότι προσπαθώ να ενώσω διάφορες περίεργες διαδρομές που έχω δει μέσω google maps σκέφτηκα να τις περάσω σαν σημεία στο GPS.

Διαπίστωσα ωστόσο ότι στο GPS μου (TomTom ) η χαρτογράφηση που προσφέρει η εταιρεία για τις συγκεκριμένες χώρες είναι πολύ ελλειματική, πράγμα που σημαίνει οτι η πλοήγηση δεν μπορεί να γίνει με αυτό.

Σκέφτηκα τις εξής λύσεις :

Χάρτες των περιοχών, τυπωμένες σελίδες από google maps, gps από το κινητό (igo).

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

Α) Όσον αφορά τους χάρτες έχω βρει 2 : Βοσνία & Ερζεγοβίνη 1:300.000 εκδόσεις όραμα και Σερβία - Βαλκάνια 1:300.000 εκδόσεις Marco Polo.

Τους έχει χρησιμοποιήσει κάποιος να μου πει μερικές λεπτομέρειες? Όπως κάλυψη, λεπτομέρεια κλπ.

Β) Έχω στο κινητο ένα Igo .

Υπάρχει κάποιος που να έχει χάρτες για τις περιοχές για αυτό?

Δυστυχώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ για πλοήγηση συνέχεια καθώς το κινητό είναι παλιό και σέρνεται αλλά για να μπορώ να δω που περίπου βρίσκομαι και να τα συγκρίνω με το χάρτη.

Γ) Απο το google maps υπάρχει ένα προβληματάκι διότι αρκετοί δρόμοι που δείχνει δεν συμφωνούν με το earth. Ti συμβαίνει στην περίπτωση αυτή?

Γνωρίζει κανείς από πότε είναι οι φωτό του δορυφόρου?

Στο γοογλε εαρτη βλέπω τελευταίες φωτο το 2005 άντε 2009 σε κάποιες περιοχές.

Στο maps είναι οι ίδιοι?

Επίσης αν γνωρίζει κάποιος τις περιοχές κοντά σε Serbrenica, Luka, Zaovine (σερβία-βοσνία) και Potpece , Pljevlja (Βοσνια-Μαυροβούνιο) ας δώσει μερικές πληροφορίες. Δεκτές προτάσεις, σχόλια, μπινελίκια, συμβουλες! Ευχαριστώ.

P.S. Eπειδή ο browser τρώει σκαλώματα δεν μπορώ να αλλάξω παραγράφους στον κειμενογράφο με αποτέλεσμα να είναι όλα μια παράγραφο, αν κα΄ποιος συντονιστής μπορεί να βοηθήσει...

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εχω ενα παλιο Mio P560 και του εχω περασει IGo 8 και 17 χαρτες απ'ολα τα Βαλκανια. Στο ταξιδι που εκανα προσφατα σε Αλβανια-Μαυροβουνιο-Κροατια-Σλοβενια-Σερβια-Σκοπια οι χαρτες ηταν πληρεις θα ελεγα (για τις διαδρομες και τις πολεις που περασαμε και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Αν εχεις iGo 8 η μπορεις να το περασεις σε GPS/κινητο μπορω να σου στειλω τους χαρτες που εχω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@steven_04 Ευχαριστω, βασικά έχουμε την ίδια έκδοση, οπότε θα με βόλευε άν μπορείς να μου τους στείλεις. Θα στου στείλω pm.

@FZMAN ΄΄Εχω ψάξει ήδη το viamichelin. Ωστ'οσο έψαχνα να διπλοτσεκάρω κάποια απο τα κομμάτια που θέλω να περάσω και ειδικότερα κάποια χωμάτινα που θα ήθελα να συνδέσω, τα οποία όμως δεν υπάρχουν καν. Ευχαριστώ πάντως,

@Panag Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να πάρω καινούργιο GPS, οπότε θα πέσει χάρτης και οι υπόλοιπες λύσεις.

Τους προαναφερθέντες χάρτες τους έχει δει-χρησιμοποιήσει κανείς?

Τροποποιήθηκε από τον snpl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κανω λαθος οι οραμα με τους μαρκο πολο ειναι οι ιδιες εταιριες...

Παντως οι οραμα ειναι χαρτες για πεταμα ....Εχω της ευρωπης ολης....Απαραδεκτος εψαχνα τα χωρια και δεν ειχε τιποτα...Αντε λεω ενταξει ειναι πολυ γενικος χαρτης βλεπε ολη την ευρωπη εχει......Φετος αγορασα εναν της Βουλγαριας....Να μην μακρυγορω σε μια φαση περασα 13 χωρια σταματουσα στο καθε χωριο να το βρω στο χαρτη και.....παπαλα δεν υπηρχε κανενα.....Το ιδιο με το χαρτη ης ευρωπης (βιβλιο ολοκληρο) δεν μπορουσα να βρω που ημουν το 2012.....

Οι πιο απαραδεκτοι χαρτες ειναι οι οραμα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά με λίγη βοήθεια απο το gps και τους χάρτες του steven_04 και πάρα πολύ ψάξιμο επιτόπου (γιατί δεν μούκοψε να βάλω μια φίσα να βγάζω 12V) βγήκε μια παλλαβή διαδρομή. Έχω αφήσει μόνο το κομμάτι Βοσνίας-Μαυροβουνίου που έχει το πιο πολύ ενδιαφέρον. 5ημέρες με λίγα χιλίομετρα αλλα σε όμορφες δασικές διαδρομές μέσα σε λίμνες, βουνα, δάση και ναρκοπέδια.

https://maps.google.com/maps/ms?msid=213845434422829518730.0004f2a01d9ce98147f59&msa=0&ll=43.325178,18.709717&spn=1.320692,3.172302

Και μερικές φωτό για teaser...

this.jpg

that.jpg

andthis-1.jpg

Τροποποιήθηκε από τον snpl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update...

Δεν γνωρίζω αν κανείς προτίθεται φέτος να κατευθυνθει προς τις περιοχές αυτές. Καλό θα είναι πάντως να γνωρίζει ότι στις Βόρειοανατολικές περιοχές της Βοσνίας, και ειδικότερα γύρω από τους ποταμούς Σαβα και Δρίνο, λόγω πλημμυρών έχουν γίνει πολλές κατολισθήσεις και εκτός του ότι έχουν πληγεί πάρα πολλά χωριά και δρόμοι, έχουν μετακινηθεί πολλά ναρκοπέδια και έχει χαθεί η σήμανση τους.

Οι διαδρομή που έχω παραθέσει δεν περνάει απο τις περιοχές αυτές αλλα νομίζω ότι είναι σόφρον οποιος θελήσει να κινηθεί off-road οπουδήποτε να αναζητήσει πληροφορίες απο ντόπιους ή από τις αρχές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα