Jump to content
Ellessar_GR

Ταξίδι στην Tucson, Arizona USA, + εντυπώσεις

Recommended Posts

Kostas-Motolover, ούτε η ΣΙΑ δεν κάνει τέτοια παρακολούθηση...

πιστεύω το καλύτερο τοπικ στο φόρουμ...τουλάχιστον από αυτά που δεν ειναι αμιγώς μοτοσυκλετιστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στις 21 Νοεμβρίου θα το εμπλουτισω και εγώ με νέες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή στις ΗΠΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλη διαμονη να εχεις εκει

Παρομοια τα πραγματα τα περιγραφεις με τον Καναδα που ημουν, απλα εγω εκει ειχα -30, -40

Εγω δεν αντεξα το κρυο και εφυγα, γυρισα Ελλαδα

Τουλαχιστον εσυ εκει εχεις ζεστη που απο οτι καταλαβα παλευεται(και γνωριζουμε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kostas-Motolover, ούτε η ΣΙΑ δεν κάνει τέτοια παρακολούθηση...

πιστεύω το καλύτερο τοπικ στο φόρουμ...τουλάχιστον από αυτά που δεν ειναι αμιγώς μοτοσυκλετιστικά.

Μικρός ήθελα να γίνω ντετέκτιβ...... είχα κλίση, έτσι? :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ημουν ο Παρις, θα ενοιωθα πολυ συγκινημενος με τοσο ψαξξιμο και ενδιαφερον που εχει δωσει ο Κωστας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ημουν ο Παρις, θα ενοιωθα πολυ συγκινημενος με τοσο ψαξξιμο και ενδιαφερον που εχει δωσει ο Κωστας...

Εκτός κι αν τον τρόμαξα κι έχει ήδη φύγει στην έρημο........ :tooth: :P :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός κι αν τον τρόμαξα κι έχει ήδη φύγει στην έρημο........ :tooth: :P :tooth:

Πάρη, Πάρηηηηηη, γύρνα πίσω ρε συ....... δεν κινδυνεύεις.......

Τύψεις αισθάνομαι μαμώ το φελέκι μου..... :sorry:

5.jpg

:tooth: :tooth: :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να απαντήσω στον Di_Manolio, δεν βρήκα δουλειά από κάποιο site. Μόλις τελείωσα το διδακτορικό μου έστηλα βιογραφικά σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, κυρίως σε μέρη που ήξερα τα εργαστήρια και την ερευνητική δουλειά που κάνουν. Η πρώτη επιλογή μου ήταν το πανεπιστήμιο της Αριζόνας γιατί μου έδινε την καλήτερες δυνατότητας για μετά, και καλό μισθό σε μια σχετικά φτηνή πολιτεία. Ερευνητικά ασχολούμε με την φυσική και θεωρητική περιγραφή ισχυρών laser.

Για να πάει κανείς Αμερική για δουλειά δεν είναι εύκολο πράγμα. Για να πας θέλεις visa, που για να την πάρεις πρέπει να έχεις invitation, να σε ζητήσει δηλαδή κάποια επιχείρηση η φορέας στην Αμερική. Το να πας έτσι στο ξεκάρφωτο γίνετε μόνο για να κάνεις τουρισμό για κάνα μήνα το πολύ. Και πάλι θέλεις χαρτιά φυσικά. Δεν ξέρω κάποιο αξιόπιστο site για να βρει κανείς δουλειά εδώ, τα περισσότερα είναι απάτη. Αν κάποιος το σκέφτεται ας μου πει και θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά μήπως και δω κάτι.

Για να βγάλει κανείς visa το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να έχει διαβατήριο. Μετά πας στο αμερικανικό προξενείο για να βγάλεις visa, υπάρχουν καμιά 20αριά διαφορετικές κατηγορίες και ανάλογα επιλέγεις. Το συνολικό κόστος για διαβατήρια και vises στην δική μου περίπτωση ήταν γύρω στα 800 ευρώ (μέσα και τα εισητήρια Κρήτη-Αθήνα-Κρήτη). +1000 περίπου τα εισητήρια (που τα πήρα πίσω απο το πανεπιστήμιο, πάλι καλά) +1200 διαμονή και ζωή τον πρώτο μήνα. Κοινώς για να κάνεις το βήμα πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι για 1-2 χρόνια θα ζεις Αμερική, δεν είναι γερμανία που πας με 150 ευρώ με την Aegean και αν κατσει στραβή επιστρέφεις και δεν έγινε και τιποτα.

Α, και επίσης, αν έδωσα την εντύπωση ότι η Αμερική μοιάζει στο ελάχιστο με οποιαδήποτε μέρος στην Ευρώπη, το έκανα κατά λάθος. Τίποτα δεν θυμίζει Ευρώπη, είναι άλλος πλανήτης εδώ πέρα. Ούτε Ελλάδα, ούτε Γερμανία, ούτε Γαλλία, ούτε Αγγλία.

Την άλλη βδομάδα θα βγάλω δίπλωμα για αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Τα βιβλία για τα σήματα είναι σαν διαφημιστικά φυλλάδια, και τα πέρνεις δωραιάν. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα, μόνο αν θες εσύ κάνεις. Το συνολικό κόστος για τα δύο δικπλώματα είναι 25$ και το δίπλωμα σε περιμένει μόλις γυρίσεις από την βόλτα με τον εξεταστή. Το δίπλωμα αντικαθιστά την ταυτότητα μόλις το πάρεις, για να μην υπάρχουν επιπλεον άχρηστα έγγραφα. Τουλάχιστον αυτό μου είπαν άτομα που πήραν το δίπλωμα πρόσφατα. Θα σας πω σε 3 μέρες πως πήγε.

Φιλε μου καλη σταδιοδρομια ευχομαι και ο,τι καλυτερο!Μου κεντρισε το ενδιαφερον το αντικειμενο που ασχολεισαι μιας και εχω τελειωσει Ηλεκτρονικη και εχω κανει και 2 training στη Σλοβενια σε κατασκευαστρια εταιρια δερματολογικων και οδοντιατρικων μηχανηματων.Εχω εργαστει ως τεχνικος και ως εκπαιδευτης ως προς τη χρηση στα συγκεκριμενα μηχανηματα.Μιλαμε για στερεας καταστασης laser με κρυσταλλους Νεοδημιου και Ερβιου (μη ορατα φυσικα απο το γυμνο ματι λογω μηκους κυματος) καθως και καποια διοδικα laser.Οταν λες ισχυρα laser τι εννοεις και για τι εφαρμογες μιλαμε?Μπορεις να μου πεις καποιες λεπτομερειες?Εντελως εγκυκλοπαιδικα διοτι εδω και μια τετραετια δεν εχω καμια σχεση με το αντικειμενο.Και παλι ευχομαι οτι καλυτερο φιλε και πολυ χαιρομαι! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη δουλειά είμαι ρε παιδιά :P

Τα laser που χρησιμοποιούμε εδώ είναι κυρίως για ερευνητικές δουλιές και είναι παλμικά, τα λεγόμενα femtosecond. Ειναι συνήθως Titanium Sapphire compressed με Chirped pulse amplification στα 30 fs, που σημαίνει ότι η διάρκεια παλμού είναι περίπου 0,0000000000003 δευτερόλεπτα ή 30.0e-15.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα laser που χρησιμοποιούμε εδώ είναι κυρίως για ερευνητικές δουλιές και είναι παλμικά, τα λεγόμενα femtosecond. Ειναι συνήθως Titanium Sapphire compressed με Chirped pulse amplification στα 30 fs, που σημαίνει ότι η διάρκεια παλμού είναι περίπου 0,0000000000003 δευτερόλεπτα ή 30.0e-15.

:online2long: :online2long: :online2long: :online2long: :online2long: :online2long: :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη δουλειά είμαι ρε παιδιά :P

http://youtu.be/sIiwiZfekpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετοιμάζω νέο πόστ, τεράστιο. Ταξίδι 9 μέρες, San Diego, Los Angeles, Las Vegas και Grand Canyon. Έχω βγάλει 10000 φωτογραφίες και 9 ώρες βίντεο, αναμείνατε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αααααχχχχχ... grand canyon.... με ουράνιο τόξο να βυθίζεται μέσα του!!!

las vegas μπλιαχ

los angeles ετσι κι έτσι

περιμένω πως και πως εντυπώσεις και μια άλλη ματιά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά είναι τόσο πολλά που θέλουν ξεδιάλεγμα και upload σε youtube και imageshack, και θα πάρει καιρό. Υπομονή :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετοιμάζω νέο πόστ, τεράστιο. Ταξίδι 9 μέρες, San Diego, Los Angeles, Las Vegas και Grand Canyon. Έχω βγάλει 10000 φωτογραφίες και 9 ώρες βίντεο, αναμείνατε....

Με τη μηχανή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι με αυτοκίνητο, ήρθε φίλος από Ελλάδα και με 2 βαλίτσες, laptop, φωτογραφικές μηχανές κτλ, δεν γινόταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

LA, ονειρο ζωης για μενα να βρεθω καποια στιγμη εκει, και να βλεπω τα απειρα φωτα απο το Mullholland

Δωσε πονο!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οποιος αγαπα τα τυχερα παιχνιδια (απο απλως τζογαδορος εως αρρωστος με τον τζογο .... )

συμβουλη μου .... μεχρι να φυγει απο αυτον τον ματαιο κοσμο , πρεπει να παει εστω μια φορα στη ζωη του ...

στο las vegas .... μιλαμε για καζίνο που ΔΕΝ υπαρχουν πουθενα αλλου στον κοσμο .... :clapping2:

προσωπικα πηγα πριν 3 χρονια κ κυριολεκτικα μαγευτηκα :wub:

( ελπιζω ellessar να βρεις χρονο να πας - κ να γραψεις εντυπωσεις )

Τροποποιήθηκε από τον sotirisss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :clapping: :clapping: :clapping:

Paris is back. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Θα πάρει φωτιά το laptop στο σπίτι........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :clapping: :clapping: :clapping:

Paris is back. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Θα πάρει φωτιά το laptop στο σπίτι........

Φτού.

Κανόνισε μοτοnsa μην του αρχίσεις τα "μα την Τρίτη φορούσες κόκκινο βρακί όταν εμπαινες στο καζίνο. Το είδα σε φωτογραφίες και στο google maps" και τον χάσουμε πάλι για 3-4 μήνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται. Θα είμαι φρόνιμο παιδάκι.... :blush2:

Τέτοιο ταξιδιωτικό δεν είναι να το ρισκάρεις. :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα