Jump to content
deargr

XT660X διπλωμα Α2

Recommended Posts

Υπαρχει κανενας που ειχε ατύχημα ώστε να μας πει τι έκανε; :P γιατι μονο ετσι α βγάλουμε άκρη.. Και η μ@λ@κια ειναι πως το χτχ ειναι ενα αρκετα κοινό μηχανάκι που πολλοι εχουν σκοπό να παρουν, ε πρεπει να δοθεί μια απάντηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υπαρχει κανενας που ειχε ατύχημα ώστε να μας πει τι έκανε; :P γιατι μονο ετσι α βγάλουμε άκρη.. Και η μ@λ@κια ειναι πως το χτχ ειναι ενα αρκετα κοινό μηχανάκι που πολλοι εχουν σκοπό να παρουν, ε πρεπει να δοθεί μια απάντηση...

Οτι πρεπει πρεπει , αλλα αντε να βρεις εναν υπευθυνο που θα σου την δωσει .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυριο θα δω τι λεει η άδεια κυκλοφορίας σε ενα χτχ που εχω μπανησει.. Αν λεει 3.5kw είμαι κομπλε, τωρα αν δεν λεει τιποτα θα ρωτησω ασφαλιστικές, την Yamaha και ίσως το υπουργείο αν δεν βγαλω άκρη. Οπότε ελπίζω να εχω μια απάντηση μεσα στην βδομάδα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυριο θα δω τι λεει η άδεια κυκλοφορίας σε ενα χτχ που εχω μπανησει.. Αν λεει 3.5kw είμαι κομπλε, τωρα αν δεν λεει τιποτα θα ρωτησω ασφαλιστικές, την Yamaha και ίσως το υπουργείο αν δεν βγαλω άκρη. Οπότε ελπίζω να εχω μια απάντηση μεσα στην βδομάδα

3.5 είναι .. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το δικο μου που το πηρα τωρα και ειναι μοντελο του 7 η αδεια του δεν αναγραφει τπτ στο πεδια p2 που ειναι η ισχυς ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα στη παρέα παίδες, ξανά ανοίγω αυτό το θέμα με την ελπίδα να έχει βρει καμιά άκρη κάνας Χριστιανός από 'δω μέσα γιατί μου δίνει ένας ανταλλαγή μια xt660r του 06 και δεν ξέρω αν μπορώ να την οδηγήσω με το γ@μω Α2 μας, έχει βρει κανείς καμιά άκρη;; ευχαριστώ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν παιδιά εγώ έχω το χτακι μου εδω και τρεις βδομάδες. η άδεια πάνω γράφει 3,5. Ασφάλεια έβγαλα κανονικά, οι μπάτσοι που με σταματήσανε δεν μου είπανε τίποτα απολύτως. Άρα στα @@ μου. τώρα αν χτύπα ξύλο γίνει κανα ατύχημα και προκαλέσω τόσο ζημιά που η ασφαλιστική θα αναγκαστεί να το ψάξει τόσο ειλικρινά δεν θα με νοιάζει αν με κάλυπτε ή όχι γιατί πολύ απλά πάει να πει ότι θα έχω κάνει τόσο μεγάλη ζημιά που θα έχω άλλα προβλήματα... Αυτή ήταν η ταπεινή μου γνώμη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραθέτω απάντηση της Yamaha Hellas σχετικά με ερώτημά μου αν η μηχανή Yamaha MT-03 μπορεί να οδηγηθεί από κάτοχο διπλώματος A2.

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει σύμφωνα με την έγκριση τύπου του υπουργείου Μεταφορών την οποία και σας επισυνάπτω, ιπποδύναμη 35,3 kW/6.250 σ.α.λ.

Από αυτό προκύπτει πως δεν μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α2. Με το δίπλωμα αυτής της κατηγορίας μπορεί να οδηγηθεί μοτοσυκλέτα κάτω των 35kW.

Τεχνικό Τμήμα

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ

Βέβαια αυτά τα λέει η Yamaha.

επίσης mt-03 και xtx έχουν το ίδιο μοτόρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν γράφω ότι γράφω χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στον λαιμό μου..

Πριν ένα τρίμηνο είχα ένα πολύ ελαφρύ ατύχημα.. Εγώ όπως και το ΧΤ δεν είχαμε ούτε γρατζουνιά..

(Έπεσα πάνω σε έναν με 5 χαω μέσα στο κέντρο της πόλης σε φανάρι. Ούτε καν έπεσα από το μηχανάκι. Απλός σταμάτησα πάνω του.)

Η τροχαία ήρθε κανονικά όπως και οι ασφαλιστικές.. Εγώ δήλωσα κανονικά ότι ήμουν υπαίτιος, ότι έφταιγα δηλαδή, και ο άλλος δήλωσε ότι δεν έγταιγε..

Η ζημιά του -που ακόμα δεν κατάλαβα πως έγινε- ήταν μία γρατζουνιά 5 εκατοστών στον προφυλακτίρα του..

Η ασφαλιστική μου τον πλήρωσε τον άνθρωπο κανονικά χωρίς να κάνει κανένα απολύτως θέμα.. Ούτε επικοινώνησα ποτέ μαζί της.

Με λίγα λόγια έχοντας Α2 η ασφαλιστική μου με κάλυψε κανονικότατα σε ατύχημα που έφταιγα ΕΓΩ..

Σε ελέγχους αστυνομίας δεν το σηζυτώ καν. Ακόμα και τώρα που μπήκε και χρηματικό πρόστιμο δεν είχα κανένα πρόβλημα σε 4 ελέγχους που με κάνανε!!

Τώρα γιατί η yamaha στην Αθήνα λέει ότι δεν δικαιολογείς το ΧΤΧ με Α2, ενώ η yamaha στην Θεσσαλονίκη λέει ότι μπορείς, δεν ξέρω..

Αυτά από εμένα!! Η ευθύνη δική σας.. Όπως είπα και στην αρχή δεν θέλω να πάρω κανέναν στον λαιμό μου γιαυτό και τόσο καιρό δεν έγραφα τίποτα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχίζοντας το ψάξιμο για το το ισχύει κατέληξα στο τίποτα :crazy: , πάντως για το μοντέλο του '14 γράφουν ακριβώς 35kw http://www.yamaha-mo...=950&quality=75

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί από κάποιον η έγκριση τύπου για το μοντέλο 04-06 ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ποια χρονιά και μετά γράφονται τα ΚW στην άδεια ; :help:

07 και πανω νομιζω,.Του 6 παντως δεν γραφει τιποτα στην αδεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως σε ΧΤ125X σε μοντέλο (στα τέλη) του 08 δε γράφει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τη βοήθεια του Fournari βρήκα την έγκριση τύπου για τα μοντέλα με το σιδερένιο ψαλίδι δε ξέρω αν ισχύει και για τα επόμενα και γράφει 35,3 kw

http://speedy.sh/TMg...DUSTRIE-005.pdf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τη βοήθεια του Fournari βρήκα την έγκριση τύπου για τα μοντέλα με το σιδερένιο ψαλίδι δε ξέρω αν ισχύει και για τα επόμενα και γράφει 35,3 kw

http://speedy.sh/TMg...DUSTRIE-005.pdf

Και μονο η προσπαθεια που κατεβαλες για να βρεις τα 0,3 kw δειχνει ποσο ασημαντα ειναι :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις την άδεια κυκλοφορίας δεν χρειάζεται καθόλου προσπάθεια δηλαδή οποιδήποτε ασφαλιστική από την άδεια κυκλοφορίας (της οποίας έχουν αντίγραφο) βρίσκει την έγκριση τύπου πολύ έυκολα και γρήγορα , εγώ δυσκολεύτικα επειδή δεν είχα άδεια για να δω τους κωδικούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου στην ευρωπη καλυπτεπτε κανονικα και εμεις ειμαστε ευρωπαικη χωρα με ευρωπαικο διπλωμα δεν ξερω τι ακριβως συζηταμε και το εχουμε κανει ολοκληρο θεμα.Χαζομαρες.Αν ηθελαν να ειναι σωστοι να εβαζαν δυναμομετρησεις,αλλιως να παρουν ολοι κανα πιραγμενο drz η να αγορασουν κανα μηχανακι με κοφτη και μετα να το βγαλουν.,

Νομιζω οτι και στο εξωτερικο παλι τοσο το δινουν[35.3,σε πολλα site ετσι το εχω δει],αλλα ελα που εκει το καλυπτουν κανονικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοιγω ξανα αυτο το θεμα μετα απο 2 ολοκληρα χρονια για να δω αν βρηκατε τελικα φως στο τουνελ?? 

Λοιπον;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοιγω ξανα αυτο το θεμα μετα απο 2 ολοκληρα χρονια για να δω αν βρηκατε τελικα φως στο τουνελ?? 

Λοιπον;;;

καλημερα φίλε..πριν καμια εβδομαδα εκανα ασφάλεια σε Χτχ και δεν ειχα κανενα απολύτως προβλημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια ειναι απλα τα πραγματα. Πρεπει να καλυπτονται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ προυποθεσεις. Αν καλυπτονται, καλως. Αν οχι, αν καποιος παρει μια τετοια μηχανη, ουσιαστικα δεν εχει ασφαλεια και δεν ειναι νομιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βάρος είναι (στον λογο ισχυος/βάρους) βάρος μοτοσυκλέτας + βάρος αναβάτη οπότε πρακτικά μας ενδιαφέρει μόνο ή ισχύς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα