Jump to content
StevenGalan

Yamaha MT-09 (2014)

Recommended Posts

εντύπωση αρνητική ή θετική εννοείς? Εγώ την θεωρώ τίμια πάντως. Επειδή τυχαίνει να το έχω οδηγήσει είναι έκλπηξη και οδηγικά. παρακάτω αναφέρω με + ή - εντυπώσεις:

Να αναφέρω ότι έχει 3 modes οδήγησης όλα αποδίδουν πλήρη ισχύ αλλά με διαφορετικό τρόπο.

+ STD mode πολύ καλό δυνατό και ζωηρό. Ένιωσα λίγο αεροπλάνο.

- Α mode που είναι το πιο δυνατό νμζ. Έχει κάποια θέματα με την απόκριση και κάνει το μηχανάκι λίγο παραπάνω νευρικό, ίσως θέλει συνήθεια ή να το χρησιμοποιήσει κάποιος πιο έμπειρος. Ή κάποιος που δεν θέλει να φθήρει το μπροστινό του λάστιχο :P γιατί έχει κάθε διάθεση για παιχνίδι.

+ το B mode νομίζω είναι εκεί που θα το βάζεις για να το οδηγείς στην πόλη. Κάπως πιο ανθρώπινο κ smooth.

+ Πολυυυύ ροπή! σέρνει τροχόσπιτο!

+ Κατά τα άλλα φρένα πολύ καλά αν και οδήγησα χωρίς ABS. Ανάρτηση σκληρούτσικη, μ αρεσε, τουλάχιστον σε καταστάσεις πόλης.

+ ήχο γραμμικό ωραίο με κάποια διακριτικά σκασιματάκια αλλά σε καμία περίπτωση υπερβολικό λες και μόλις έκλεψα τράπεζα. :shoot:

+ Ενώ ήταν και πολύ ματζόβολο, ελαφρύ και ευκολοοδήγητο κ η θέση οδήγησης είναι σχετικά όρθια όχι όμως motard αλλά ούτε και τελείως ξάπλα. Λίιιγο πιο ξάπλα από το mt-03 θα έλεγα. Επίσης τιμόνι ωραίο μεγάλο.

+ Κατανάλωση πρέπει να έχει πολύ καλή καθώς εγώ το "ξέσκισα" με πολλές άσκοπες επιταχύνσεις και γκάζια και δεν πέρασα τα 7lt/100km

- που πας ρε καραμήτρο με 14lt ντεπόζιτο. Θα μάθουμε όλα τα ΣΕΑ της ελλάδος

- Το καντράν αν και υπερπλήρες έχει λίγο μικρά γραμματάκια κ λεπτομέρειες που μου τραβούσαν παραπάνω προσοχή από όση θα έπρεπε να του δίνω.

Σέλα σκληρούτσικη μη περιμένετε καναπέ και από κάτω κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να έχει και αξιοόλογο αποθηκευτικό χώρο για δεδομένα μηχανής αλλά εγώ ξέχασα να το ανοίξω. Δεν έβρισκα την κλειδαριά! :blush2: Αλλά την έχει εντελώς κρυμμένη η yamaha (απο κάτω).

Αυτά για τα δικά μου δεδομένα πάντα και από την δική μου οπτική. :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον dio3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Moνο το τεστ του ΜΟΤΟ που διαβασα μ εβαλε στη μπριζα να χρεωθω....

9 στις 10 λεξεις που γραφει ειναι "σουζα"! Ε τι να κανουμε, εχουμε κι εμεις ανθρωπινες αδυναμιες!

Βεβαια μετα απο μισο λεπτο προσγειωθηκα , μιας και σταθερο εισοδημα δεν υπαρχει, αλλα μου βγαζει κατι αλητικο αυτο το μηχανακι, κατι που τα τελευταια χρονια ειχε εκλειψει στην πλειοψηφια των μοτοσυκλετων μαζικης παραγωγης, κατι που τις προηγουμενες δεκαετιες κυριαρχουσε,

Τα ταπεινα μου συγχαρητηρια λοιπον απο εμενα στη ΥΑΜΑΗΑ, που μπορει σε τετοιους καιρους και βγαζει τετοιες μοτοσυκλετες, και σε τετοιες τιμες, γιατι μπορει να εχουμε οικονομικη κριση, αλλα κριση δημιουργικοτητας δε μπορει κανεις να μας επιβαλλει να εχουμε!

Και παλι μπραβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαμάχα, λεφτά να 'χα.....

Τροποποιήθηκε από τον Di_Manolio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οσο το τσεκαρω αυτο το μηχανακι μου αρεσουν τα χαρακτηριστικα του εκτος απο τα οργανα του! εχουν απο την μια ολες τις καλες πληροφοριες οπως ΒΕΝΖΙΝΟΜΕΤΡΟ, ΚΑΝΑΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ (δεν ξερω αν εχει ενδειξη κιβωτιου που θεωρω πως πρεπει να υπαρχει στανταρ σε ολα τα μοτο οπως και τα παραπανω!) αλλα ολα σε μια οθονιτσα φαινομενικα φτινιαρικη και πλαστικουρα!

ισως για εμενα θα επρεπε να ηταν λιγακι ποιο εντυπωσιακο και λιγοτερο ψηφιακό (πχ στροφομετρο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η ποιο ελαφρια μοτο που εχω ανεβει...!!!

Αυτό για μια μοτο που δεν προορίζεται για χώμα,είναι 100% θετικό;Δεν ξέρω,εγώ θέλω να νιώθω ότι έχω κάτι ανάμεσα στα σκέλια μου(μην πείτε μ@λακία!),ότι έχει ένα εκτόπισμα.Βέβαια γούστα είναι αυτά και σαφώς δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος αλλά και το ''ζύγισμα''.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό για μια μοτο που δεν προορίζεται για χώμα,είναι 100% θετικό;Δεν ξέρω,εγώ θέλω να νιώθω ότι έχω κάτι ανάμεσα στα σκέλια μου(μην πείτε μ@λακία!),ότι έχει ένα εκτόπισμα.Βέβαια γούστα είναι αυτά και σαφώς δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος αλλά και το ''ζύγισμα''.

δεν το οδηγισα οταν το κανω θα σου πω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οσο το τσεκαρω αυτο το μηχανακι μου αρεσουν τα χαρακτηριστικα του εκτος απο τα οργανα του! εχουν απο την μια ολες τις καλες πληροφοριες οπως ΒΕΝΖΙΝΟΜΕΤΡΟ, ΚΑΝΑΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ (δεν ξερω αν εχει ενδειξη κιβωτιου που θεωρω πως πρεπει να υπαρχει στανταρ σε ολα τα μοτο οπως και τα παραπανω!) αλλα ολα σε μια οθονιτσα φαινομενικα φτινιαρικη και πλαστικουρα!

ισως για εμενα θα επρεπε να ηταν λιγακι ποιο εντυπωσιακο και λιγοτερο ψηφιακό (πχ στροφομετρο)

Το αντιθετο θα ελεγα. Το κοντερακι του ειναι τερμα μινιλαμιστικο και αλητικα τοποθετημενο πανω στη μηχανη. Οπως πρεπει δηλαδη σε μια naked μηχανη με χαρακτηρα "κωλοπαιδου"....

Πολλα like στη Yamaha...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι δεν λεω! μου αρεσει το στυλ του...λιγο προς τα δεξια, και που ειναι μικρο, αλλα κατι με χαλαει! (ολα αυτα χωρις να το εχω δει απο κοντα! ισως να μου αλλαξει γνωμη :lol: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το ΜΤ-09 παίζει ABS recall στα μοτόρια με πλαίσια μεταξύ JYARN296000000301 - JYARN296000003494

αν κάποιος είναι κάτοχος, ή τον ενδιαφέρει να γίνει, καλό θα ήταν να το τσεκάρει από πριν. Πάντως οι νέες παρτίδες που έρχονται δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Όπως και να έχει πάντως το θετικό είναι ότι η yamaha αναλαμβάνει την αντικατάσταση του ανταλλακτικού σε εξουσιοδοτημένο κλπ.

Ας ελπίσουμε να είναι το μοναδικό και τελευταίο του recall.

Πρόκειται για ελάττωμα συναρμολογήσεως κατά τη διαδικασία παραγωγής της μονάδας ABS. Εκτός από το 09 αφορά και συγκεκριμένη παρτίδα από τα μοντέλα Yamaha YP400R X-Mas Yamaha XV950/R.

Περισσότερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως παιδια να πω ενα σχεδιαστικο παραπονακι;

η yamaha εκανε κατι περιεργο.

Βγαζει το mt-09 ως ενα μηχανακι fun sport καγκουρικο αφασια και γενικα ομορφο, και βγαζει και το mt-07 για κατι ποιο all-around ανταγωνιστή er6-n, που οκ ναι να ειναι ομορφο και sport αλλα μεχρι ενα σημειο οκ!

και βαζει στο mt-09 μονοκοματη σελα εντουρο-motard εμφανισιακά (ας την πουμε ετσι), και στο mt-07 βαζει στου οδηγου εμφανισιακά απο ss και 2 επιπέδων, sport σελα για τον συνεπηβατη...ειναι λογικη αυτη; αν εξερεσει κανεις την λογικη μαρκετινγκ; πραγματικα απορω...

αντι στο mt-09 να μπει κατι τετοιο για να ειναι και ποιο αγριο, να κλεισεις και την σελα με καλυμα κλπ το βαζει στο ποιο απλο της μηχανακι...βαζω φωτο!

mt-07

YamTop.jpg

mt-09

2014-yamaha-mt-09-eu-dom8_stu_002.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να το παρεις και αντιστροφα το 07 απευθυνεται σε πιο νεανικο κοινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι το αλλο που ξεκινάει σε 1 ροδα και παει σαν τρελο ειναι για γερόντια;;;; χεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πράγματι το 07 είναι πιο προσεγμένο σχεδιαστικά.

Μέχρι και την ρύθμιση στην αλυσίδα πρόσεξαν.

Δίσκοι μαργαρίτα κτλ..

Έτοιμο για πιτσιρικάδες, δεν χρειάζεται τίποτα.

Το 09 πιο αλήτικο, πάρτο σου λένε και άλλαξε αυτά που θες, η μοτερουκλα είναι έτοιμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το ΜΤ-09 παίζει ABS recall στα μοτόρια με πλαίσια μεταξύ JYARN296000000301 - JYARN296000003494

αν κάποιος είναι κάτοχος, ή τον ενδιαφέρει να γίνει, καλό θα ήταν να το τσεκάρει από πριν. Πάντως οι νέες παρτίδες που έρχονται δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Όπως και να έχει πάντως το θετικό είναι ότι η yamaha αναλαμβάνει την αντικατάσταση του ανταλλακτικού σε εξουσιοδοτημένο κλπ.

Ας ελπίσουμε να είναι το μοναδικό και τελευταίο του recall.

Πρόκειται για ελάττωμα συναρμολογήσεως κατά τη διαδικασία παραγωγής της μονάδας ABS. Εκτός από το 09 αφορά και συγκεκριμένη παρτίδα από τα μοντέλα Yamaha YP400R X-Mas Yamaha XV950/R.

Περισσότερα

Παρτάλια παιδί μου σκάρτα μηχανήματα... τζάμπα τα λεφτά που έδωκες!

το πασχα ελπιζω να ανεβεις σαλλλλονικα με το μηχανακι, θελω οπωσδηποτε βολτα ! θα σε κανω καγκουρα λεμε και ετοιμασου για σχολειο, μαζι θα παμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτάλια παιδί μου σκάρτα μηχανήματα... τζάμπα τα λεφτά που έδωκες!

Πάψε! Έχω σχέδιο. Οφείλω να ξενερώσω τον κόσμο για να μη γίνει σούπα το 09.

το πασχα ελπιζω να ανεβεις σαλλλλονικα με το μηχανακι, θελω οπωσδηποτε βολτα ! θα σε κανω καγκουρα λεμε και ετοιμασου για σχολειο, μαζι θα παμε!

πάσχα είχα ήδη κλείσει Ryanair 42e μπρος πισω.. αλλά ναι θα γίνει κι αυτό! Κάγκουρας είμαι ρε, τουμπιώτης είμαι αφού...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι το αλλο που ξεκινάει σε 1 ροδα και παει σαν τρελο ειναι για γερόντια;;;; χεχε

Γι αυτό έχει κοντή σέλα ρε.....αλλιώς θα φαγωθεί απο τις σούζες. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτουσα το site της Yamaha, αι επεσα πανω σε αυτο...

http://www.yamaha-motor.eu/designcafe/en/index.aspx?view=survey&id=565600

Λετε απο το καλοκαιρι η και πιο μετα να βγαλουν νεα χρωματα;;;

Θελω το κοκκινο λεμεεεεεεε :mB_kalo_e::wub: :wub: :wub: :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα