Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Θ΄άνοιγα ξεχωριστό θέμα αλλά μάλλον θα (ξανα)γίνει πόλεμος εδώ μέσα, οπότε το γράφω μόνο εδώ, μια που εδώ ρώτησα κιόλας.

Είχα σήμερα την τύχη να γνωρίσω επιτέλους τον φίλτατο Γιώργο Μουρατίδη και φυσικά δεν είπα όχι στην πρόταση να οδηγήσω το CB του, μια που έψαχνα καιρό τώρα να βρω κάποιο για test ride, ώστε να μπορώ να συγκρίνω με το έτερο μηχανάκι που σκεφτόμουν, το NC. Εντελώς περιληπτικά και χωρίς πολλή ανάλυση (για τώρα), αν είχα τα χρήματα θα'παιρνα το CB αύριο. Νίκησε κατά κράτος μπορώ να πω έναντι του NC. Αν θέλετε περαιτέρω λεπτομέρειες ευχαρίστως να αναλύσω την εμπειρία και τις απόψεις μου, αν και δε νομίζω πως ενδιαφέρουν πολλούς.

Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο για την άψογη παρέα πρωτίστως, και μετέπειτα και για το test ride.

:gd_cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά αλλά και για άλλους που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μηχανάκι αν ήθελες να μας πείς τις απόψεις σου .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα!

Φίλε Mcap έχει δίκιο ο φίλος panosCB500X.

Φίλε έχω ακούσει οτι και άλλες χώρες έχουν προμηθεύτει CB500X. Σίγουρα ένας λόγος είναι οτι είναι εύχρηστο και ελαφρύ για ελιγμούς.Βέβαια το κύριο κριτήριο είναι η εκάστοτε συμφωνία με το κράτος και την εταιρία . Υπάρχει σχετικό βίντεο στο Youtube σχεδόν πάνω από χρόνο.

Φίλε Γκριζομαλη μαγαζί που δεν υποστηρίζει service και πουλάει μηχανές τάζοντας τα περισσότερα δώρα από όλους...χέστα! Εγώ πάντως στο περιβάλλον μου που έχω φίλους χρόνια μοτοσυκλετιστές ποτέ δεν άκουσα καλά λόγια γενικώς για εξυπηρέτηση μετά την αγορά της μότο για διάφορα προβλήματα.

Υγ. Ο Στάθης και ο giorgos266 αναζητούνται από τον Ερυθρό Σταυρό...χα χα χα

με ψαχνετε??? χα χα χα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ, πάμε λοιπόν...

Πρόλογος

Πρωτίστως, ψάχνω για μια μηχανή κατά κύριο λόγο οικονομική μεν, δυνατότερη και ανετότερη του virago 250 που έχω τώρα. Στο θέμα οικονομίας βάζω μέσα και τα διαστήματα συντήρησης. Μιλάω για μηχανές καινούριες και μεταχειρισμένες, όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες, πολυκύλινδρες(sic) και φυσικά τα κυβικά να μην ξεπερνούν (βία) τα 800(752 για την ακρίβεια), με προτιμότερο κυβισμό τα 650cc. Επίσης, δεν ήθελα καθαρό (βλ. χαμηλό & γυμνό) street για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ως έξτρα σημείωση, δε μ'ενδιαφέρει να ξύνω τις κακαράντζες απ'τη μύτη μου σε κάθε στροφή, δε μ'ενδιαφέρει να διπλώνει η άσφαλτος κάθε φορά που ανοίγω, δε μ'ενδιαφέρει να κοκορεύομαι ότι ω τι μηχανάρα έχω, δε μ'ενδιαφέρει να μπαίνω πίστα και δε μ'ενδιαφέρει να'χω άλογα μόνο και μόνο για να'χω άλογα.

Με απλά λόγια, λοιπόν, αυτό μας αφήνει τα: versys, v-strom, NC700-750, CB500X.

Τα versys και strom τα απέρριψα σχεδόν κατευθείαν. Πληρούν μεν τα περισσότερα κριτήρια, όμως εκτός των συχνότερων σέρβις, το versys απορρίφθηκε γιατί ήταν πολύ πιο σπορ στημένο απ'ότι θα'θελα (μου φτάνουν οι λακκούβες που αποφεύγω με το βιράγκο και θα'θελα έστω και δυνατότητα ελάχιστου χώματος, πράγμα που το versys εμένα δε μ'εμπνέει ούτε ελάχιστα) και το v-strom απλά δε μ'αρέσει το καινούριο, και τα παλιά, εκτός από το γεγονός ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις 5 από κάτω, τα θεωρώ υπερτιμημένα γι'αυτό που είναι.

Οπότε, ακόμα πιο απλά, μας μένει η πρώην μαμά Honda, με το NC και το CB, τα οποία είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα - στα χαρτιά τουλάχιστον. Πιο αναλυτικά...

Το NC το δοκίμασα πρώτο και η κριτική μου αφορά το manual και όχι το DCT. Το αυτόματο δεν το'χω οδηγήσει ποτέ και, πέραν της περιέργειας, δεν θα'θελα αυτόματο, οπότε και δεν θα μ'ενδιέφερε.

Αρχικά μου'κανε μια χαρούλα εντύπωση. Μια χαρούλα. Χλιαρά πράγματα. Ήταν μια ΟΚ μηχανή που πήγαινε μια χαρά στον δρόμο. Στα ατού της προφανώς αυτά που ψάχνω σε μια μηχανή. Αραιά σέρβις, εξαιρετικά μικρή κατανάλωση, επαρκώς ροπάτη και επαρκώς γρήγορη για οτιδήποτε θα'θελα εγώ να κάνω με τη μηχανή. Κανένα πρόβλημα λοιπόν, και την σκεφτόμουν μέχρι και σήμερα πολύ σοβαρά. Εκεί που προβληματιζόμουν, ήταν το κόλλημά μου να πάρω κάτι καινούριο, καθώς και το επίσης κόλλημά μου να προτιμήσω τη νέα 750. Πράγμα το οποίο σήμαινε πως με το budget που είχα στο μυαλό μου πήγαινα αναγκαστικά σε μεταχειρισμένο, και παρά τον άσπαστο κινητήρα του, δεν θα το επέλεγα εύκολα εκτός κι αν ήταν έτη φωτός μπροστά απ'την εναλλακτική.

Στον δρόμο ήταν ΟΚ, τα φρένα του ήταν πολύ καλά ομολογουμένως, το βάρος το καταλάβαινες στατικά και μόνο και χωρίς να μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε μανούβρες κτλ, λίγο περίεργη σέλα. Όσο το πήγαινα όμως, τόσο με χαλούσε η αυτοκινητάδικη απόδοση της δύναμής του και ο περιορισμός στις στροφές του κινητήρα. Πιστεύω μακροχρόνια ίσως και να το συνήθιζα αλλά το εντάσσω στην λίστα με τα μείον. Αυτό που με χαλάει είναι ότι μιλάμε για μηχανή με πλαίσιο σκούτερ, κατ'ουσίαν, κάτι που απλά με χαλάει. Μπορεί να'ναι μια χαρούλα, προσωπικά με χαλάει. Έτσι γιατί είμαι περίεργος, ξέρω γω! Καθένας με τις παραξενιές του.

Περιληπτικά για τα + και - του NC:

+ κατανάλωση, αραιά σέρβις, πρακτικά αθάνατος κινητήρας, φρένα

- αυτοκινητάδικη νοοτροπία με κόφτες χαμηλά, αδιάφορα περιφερειακά δεδομένης της τιμής, σκουτεροστήσιμο

Σαν γενικό συμπέρασμα, αν δεν οδηγούσα σήμερα το CB μάλλον ακόμα θα το σκεφτόμουν, δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά αν θα μπορούσα να ζήσω με τα μείον του, ομολογώ.

Το CB τώρα, το οποίο είναι και (θεού θέλοντος και πορτοφολιού επιτρέποντος) θα γίνει η επόμενη μηχανή μου, ήταν η έκπληξη της χρονιάς.

Βάσει όσων είχα ψάξει, δεν περίμενα και θαύματα, σίγουρα. Περίμενα, να πω την αλήθεια, μια σχετικά... πως να το πω διακριτικά... "μελάτη" ας πούμε μηχανή, ίσως και χειρότερη στα σημεία από το NC που με τις παραξενιές μου και του δεν με "έψησε". Κι όμως...

Ανεβαίνω και κωλοκάθομαι φαρδιά πλατιά. Αρχικά, η σέλα του μου φάνηκε σκληρούτσικη, στον δρόμο όμως αλλάζω γρήγορα γνώμη. Σε μπάζει σε αρκετά σωστή στάση, τα πόδια σε βολική θέση, το τιμόνι επίσης ιδανικά. Δεν το περίμενα, ανατομικά παίρνει 10 με rio mare (χι χι χο χο).

Βάζω λοιπόν το κλειδί, βάζω νεκρά, γυρνάω κλειδί, περιμένω να κατασταλάξουν τα ψηφιακά και πατάω να πάρει μπρος. Αρχίζει και σφυρίζει τόσο διακριτικά, σχεδόν ηλεκτρικά η εξάτμιση και δίνω κάνα-δυο ξερογκαζιές για να σιγουρευτώ ότι όντως δουλεύει το μοτέρ και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Ο ήχος με επλήσσει κάθε φορά που ανοίγω. Ήσυχη εξάτμιση που ομολογώ μ'αρέσει πολύ, που στις υψηλότερες στροφές αρχίζει και "αγριεύει" με τόση γλύκα, χωρίς να ενοχλεί. Ίσα-ίσα, σε καλεί ν'ανεβάσεις στροφές για να τ'ακούς να κελαηδάει. Ξαναλέω, την λάτρεψα την εργοστασιακή εξάτμιση, δεν θα την άλλαζα (εύκολα).

Αφήνω συμπλέκτη, δίνω λίγο γκαζάκι και φύγαμε. "Γιώργο μέχρι κάτω θα το πάω και γυρνάω". Ούτε καν κράνος έβαλα, ήμουν σίγουρος ότι το test ride θα τελειώσει στα πολύ γρήγορα και θα μείνω μπερδεμένος. Αμ δε (ξανά)... Δρόμος "αργός", παραλιακός, παρκαρισμένα παντού με κίνδυνο να σου πεταχτεί μαγιουδάτο μπραζίλλια γκομενάκι ανά πάσα στιγμή, οπότε πάω κύριος... έως το τέλος του δρόμο και την στροφή προς το χωριό. Το CB ίσα που ακουγόταν και σχεδόν μου παραπονέθηκε. "Έλα, πάμε λίγο παρακάτω μωρέ, πρώτη φορά με οδηγάς, άσε με να σου δείξω τι μπορώ να κάνω". Δεν το σκέφτηκα πολύ.

Ο δρόμος άδειαζε, μερικές ήπιες στροφούλες και επαρκείς ευθείες για σύντομα αλλά επαρκέστατα ανοίγματα. Έεεερωτας που λέτε το CB. Μηχανή φιλική σε σημείο αηδίας, λες και την οδηγάς χρόνια. Ειδικά γι'αρχάριο θαρρώ θα'ταν μεγάλο σχολείο. Το γκάζι του ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟ για μένα, το Κύριο Αργό. Σίγουρα δεν περίμενα περισσότερο, θα το'θελα σίγουρα λίγο περισσότερο, αλλά περιμένοντας κάτι πιο "νωθρό" μ'έβγαλε ψεύτη πανηγυρικά. Μωρ'μπράβο λέω το 500αράκι...

Η αλήθεια είναι πως θα'θελα σίγουρα παραπάνω δύναμη. Η ακόμα πιο γυμνή αλήθεια είναι ότι δεν τα -χρειάζομαι- και τα αλογάκια του θα μου έφταναν μια χαρά. Θέλω vs Χρειάζομαι...

Τα φρένα του δεν τα στρεσσάρισα, δεν χρειάστηκε άλλωστε. Επαρκέστατα, αρκετά καλά, θεωρώ όμως πως χάνουν λίγο σε αίσθηση και σε αρχικό δάγκωμα. Την δουλειά τους την κάνουν πάραυτα, οπότε δεν το βάζω στα μείον.

Από αναρτήσεις θεωρώ ότι ψιλοπάσχει. Για την ακρίβεια, θεωρώ πως είναι απλά ΟΚ, θα βελτιωνόταν σημαντικά όμως από καλύτερα συστήματα, ειδικά πίσω. Η επαναφορά θεώρησα πως ήταν πολύ γρήγορη, χωρίς να κοπανάει τρελά μεν, αλλά θα τα ήθελα καλύτερα. Με τίποτα δεν είναι dealbreaker.

Το βάρος... ανύπαρκτο. Η μηχανή είναι πούπουλο, κι αυτό από άνθρωπο που σχεδόν όλο τον τελευταίο χρόνο καβαλάει μηχανή... ποδήλατο, 140 κιλών γεμάτη. Σαν διαστάσεις, επίσης αρκετά μαζεμένη. Μεταξόνιο μου φάνηκε το ίδιο με το NC, όμως είναι πιο μαζεμένη σαν "φάρδος". Απίστευτα ματζόβολη μηχανή, μεγάλο παπί.

Τον κινητήρα τον άφησα τελευταίο, γιατί μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Σίγουρα θα'θελα παραπάνω δύναμη, οκ. Αν και αυτό που οδήγησα ήταν Α2 περιορισμένο, οπότε πιθανολογώ πως το "αχαλίνωτο" ίσως έχει το ένα τσικ παραπάνω που θα'ναι οκ.

Πέραν αυτού, μεγάααααλη έκπληξη ο κινητήρας, πάντα σε συνδυασμό με τον πανέμορφο ήχο της εξάτμισης. Ένας κινητήρας σχετικά νωχελικός στις χαμηλές στροφές, χωρίς αυτό το "κλώτσημα" της ροπής του NC, αλλά που γίνεται εντελώς άλλο "ζώο" όσο ανεβαίνουν οι στροφές και σε πριζώνει συνεχώς να το τσιτώνεις. Φαίνεται να βγάζει την δύναμή του ψηλότερα και αυτό δε με χάλασε ΚΑΘΟΛΟΥ. Ίσα-ίσα, θεωρώ πως αυτό το κάνει ΠΟΛΥ πιο διασκεδαστικό μηχανάκι απ'το βαρετό, κατ'εμέ, NC.

Η αλήθεια είναι πως το μόνο που με "χάλασε" ήταν οι λίγο περίεργοι καθρέφτες που δε με βόλεψαν ιδιαίτερα, και το μέγεθος της κόρνας, όπου μ'έκανε και κόρναρα σε κάθε στροφή που πέτυχα. Το οποίο, σαν γενικό σκορ, σημαίνει μια μεγάλη νίκη για το "ταπεινό" CB500X, που δεν του το'χα καθόλου. Ξανά-μανά μωρ'μπράβο χοντάρα...

Περιληπτικά κι εδώ...

+ Αραιά σέρβις, χαμηλή κατανάλωση, μεγαλύτερο range απ'το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, διαστάσεις, βάρος, ήχος... όλα...;

- Θα'θελα λίιιιγη παραπάνω δύναμη, καθρέφτες, κόρνα. Ω ναι, μόνο αυτά.

Όταν το επέστρεψα ήθελα να πάω στην κοντινότερη αντιπροσωπεία και να χώσω προκαταβολή απευθείας. Το CB είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική, οικονομική, τιμιότατη, τεράστιο value for money μηχανή, που, εν αντιθέσει με την αίσθηση που μου άφησε το NC, σου κάνει όντως ΜΗΧΑΝΗ σε όλα του. Και στην σχεδίασή του, και στην λειτουργία του. Και είναι αρκετά "εθιστική" μπορώ να πω, πράγμα που δεν περίμενα να νιώσω από μια μηχανή που ουσιαστικά εξυπηρετεί κατά βάση οικονομικές ανάγκες, παρά καθαρά μοτοσυκλετιστικές.

Ερωτεύτηκα ένα χόνδα, κύριοι. Το παραδέχομαι. :afro:

edit: και μια τελευταία σημείωση που παρέλειψα. Ένας ακόμα λόγος που θα το προτιμούσα είναι σίγουρα και το kit της Rally Raid, όπου θα το τσιμπούσα χαλαρότατα την επόμενη της αγοράς του CB. Αγάπη λέμε.-

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

KΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

Ούτε εμείς Mr.Slow που την έχουμε δεν κάνουμε έτσι!!! Έπισης με εξέθεσες γιατί έχω υποσχεθεί καφέ και test drive στον jimeta, οπότε μαζέψου για να κατέβουμε Αθήνα μέσα στην εβδομάδα.

Στάθη όπως κατάλαβες θα τους φέρω όλους μαζί στο Άργος!!!!!!!!!!

giorgo266 ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!!

SORY για το off topic παιδιά!!!! :clapping::yawn::crazy::gd_cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μr.Slow, σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες σου,είμαι βέβαιος ότι μελλοντικοί αγοραστές του CB 500X θα τους φανεί πολύτιμο το μίνι test ride που έκανες με την μηχανή του φίλου Γιώργου.Kαι μπορώ να πώ και σε εισαγωγικά <<να υπερηφανευτώ>> ότι βοήθησα και φίλο στρατιωτικό που έψαχνε μια μηχανή οικονομική μανιτζέβελη και με αραιά διαστήματα σέρβις και την αγόρασε την άλλη μέρα ακριβώς,είναι καταενθουσιασμένος με την επιλογή του και έξω σε ανοιχτό δρόμο του έχει δείξει 3.2 litra/100 km.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαζέυοντας λίγο στο site της ohlins είδα ότι έχει βγάλει πίσω αμορτισέρ για το CB500 R που είναι ακριβώς το ίδιο με το 500Χ λογικά πρέπει να κάνει αναβαθμίζοντας για όποιον θέλει το υπάρχον εργοστασιακό.

https://www.ohlins.e...k-HO-320--4328/

Και άλλο ένα από την wilbers

http://www.polo-motorrad.com/en/federbein-631-blackline-honda-cb-500-x.html

Τροποποιήθηκε από τον jimeta

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

1. Yamaha MT-09 & MT-09 Tracer μαζί____137

2. Yamaha MT-07____72

3. Honda____48

Πηγή: περιοδικό moto τεύχος 547 Ιουνίου 2015

Σημείωση: Για όσους ψάχνουν πληροφορίες για το CB και δεν θέλουν να διαβάσουν όλες τις σελίδες απλά να υπενθυμίσω ότι στη σελ.61 #904 είναι τα 2 link μου για την ''βίβλο'' του CB.

Τροποποιήθηκε από τον stathis78

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

1. Yamaha MT-09 & MT-09 Tracer μαζί____137
2. Yamaha MT-07____72
3. Honda CB500X____48

Πηγή: περιοδικό moto τεύχος 547 Ιουνίου 2015

Σημείωση: Για όσους ψάχνουν πληροφορίες για το CB και δεν θέλουν να διαβάσουν όλες τις σελίδες απλά να υπενθυμίσω ότι στη σελ.61 #904 είναι τα 2 link μου για την ''βίβλο'' του CB

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια εχει βαλει κανεις τετοιο tankbag?
 http://www.motoexpert.gr/el/givi-tanklock-3d603

Μ'αρεσει, ειναι μια καλη λυση για καθε μερα, αλλα δε νομιζω οτι ταιριαζει στο δικο μας ντεποζιτο...
Δε το βρισκω κ στη σχετικη λιστα συμβατοτητας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ'αρεσει, ειναι μια καλη λυση για καθε μερα, αλλα δε νομιζω οτι ταιριαζει στο δικο μας ντεποζιτο...

Νομίζω πως όλα τα tanklock έχουν συγκεκριμένη βάση για κάθε ρεζερβουάρ. Για να είσαι σίγουρος μπές στο site της givi και ρίξε μια ματιά.  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την εντύπωση ότι επειδή βγαίνει όλη η τάπα του ρεζερβουάρ και δεν είναι σταθερή να βιώσει πάνω στις αντίστοιχες τρύπες δεν έχει βγάλει ακόμα,αλλά το βρίσκω περίεργο και να βγάλει πως θα πιάνει,θα θέση να βάλεις καύσιμο και θα πρέπει να βγάλεις πρώτα το τσαντάκι και ύστερα την τάπα,κοινώς μπελάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους.
Μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και μπλα μπλα (να μην λέμε συνέχεια τα ίδια και πέφτουμε) πιστέυω θα ήταν πολύ χρήσιμο στους μελλοντικούς, σαν και του λόγου μου ελπίζω, κάτοχους της μηχανούλας να μας πουν οι παλαιότεροι κάτοχοι χονδρικά ένα ετήσιο κόστος συντήρησης. Μάλλον κάποιοι θα έχουν φτάσει και στο μεγάλο σέρβις των 12,000 οπότε θα με βοηθούσε πολύ ένα τέτοιο συνολικό κόστος συντήρησης (ασφάλειες, βενζίνες πανω κατω, σερβις κτλ.) αφού δεν είναι ως γνωστον στραγάλια τα λεφτά ούτε οι καιροι πιτρέπουν επιπόλαιες αγορές χωρίς να αναλογιστεί κανείς και την συντήρηση...Δεν ψάχνω μασημένη τροφή από βαρεμάρα, απλά σαν νέος οδηγός να ξέρω περίπου τι με περιμένει για την συγκεκριμένη μηχανή απο εσάς που την ζείτε καθημερινά.

Καλώς σας βρήκα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους.
Μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και μπλα μπλα (να μην λέμε συνέχεια τα ίδια και πέφτουμε) πιστέυω θα ήταν πολύ χρήσιμο στους μελλοντικούς, σαν και του λόγου μου ελπίζω, κάτοχους της μηχανούλας να μας πουν οι παλαιότεροι κάτοχοι χονδρικά ένα ετήσιο κόστος συντήρησης. Μάλλον κάποιοι θα έχουν φτάσει και στο μεγάλο σέρβις των 12,000 οπότε θα με βοηθούσε πολύ ένα τέτοιο συνολικό κόστος συντήρησης (ασφάλειες, βενζίνες πανω κατω, σερβις κτλ.) αφού δεν είναι ως γνωστον στραγάλια τα λεφτά ούτε οι καιροι πιτρέπουν επιπόλαιες αγορές χωρίς να αναλογιστεί κανείς και την συντήρηση...Δεν ψάχνω μασημένη τροφή από βαρεμάρα, απλά σαν νέος οδηγός να ξέρω περίπου τι με περιμένει για την συγκεκριμένη μηχανή απο εσάς που την ζείτε καθημερινά.

Καλώς σας βρήκα

Σήμερα έκανα το σέρβις των 12Κ αλλά γιατί το λες μεγάλο; Το μεγάλο είναι στα 24Κ όπου αλλάζεις φίλτρο αέρος, μπουζί, λάδια-φίλτρο. Τα σέρβις που έχω κάνει ως σήμερα είναι: 1) Το πρώτο στα 1Κ όπου αλλάζεις λάδια και φίλτρο, το σέρβις έγινε ένα μήνα μετά την αγορά δηλ. Μάρτιο 2014 με κόστος 3Lt*15 + φίλτρο*10 + εργασία 15 = 70 ευρώ, 2) το 2ο στα 6Κ στις 20/8/2014 μόνο λάδια + εργασία = 60ευρώ και 3) το 3ο στα 12Κ στις 8/8/2015 με κόστος πάλι 70ευρώ. Όλα αυτά στην αντιπροσωπία όπου το αγόρασα. Επίσης στο τελευταίο σέρβις τέντωσα για πρώτη φορά την αλυσίδα η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς καθόλου σκουριά, καθόλου ταλαιπωρημένη και την συντηρώ με 90άρι λάδι (πάμφθηνο) κάθε 500Km. Το πίσω τακάκι το οποίο χρησιμοποιώ συχνότερα, έχει φαγωθεί περίπου κατά το 1/5 και είπε ο μάστορης ότι με το ρυθμό αυτό θα αλλαχτεί περίπου στα 25Κ.

Από θέμα κατανάλωσης χοντρικά υπολόγισε γύρω στα 4,5lt/100Km (κινούμενος επαρχία), 55 τα τέλη του και 80 το εξάμηνο στην εθνική ασφαλιστική. Τα λάστιχα κοστίζουν 280-300 ευρώ και μάλλον θα αλλαχτούν του χρόνου την άνοιξη. Βάλε μέσα και το κεντρικό σταντ που δεν είναι στο βασικό εξοπλισμό άλλα 90 ευρώ.

Συνοπτικά: 70 το χρόνο για σέρβις, 160 ετήσια ασφάλεια, 55 τα τέλη, 100 τα λάστιχα (επιμεριστικά) = 385 χοντρικά 400 ευρώ το χρόνο.

Το κόστος αυτό σίγουρα θα αυξηθεί με το σέρβις στα 24Κ και όσο παλιώνει η μηχανή. ΚΤΕΟ περνάει για πρώτη φορά 4 χρόνια μετά την αγορά με (σημερινό) κόστος 25 ευρώ.

Βλάβη ως τώρα καμία (να μην το ματιάσω)

Αυτά από εμένα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρόσφατα έκανα και εγώ σέρβις στα 12κ χλμ,αυτά ακριβώς είναι τα λεφτά που ζήτησε και μένα η αντιπροσωπία 
Εγώ βέβαια προτιμώ να κάνει δουλειά  πάνω στη μηχανή μου ένας μάστορας εκτός αντιπροσωπία καθώς τους θεωρώ γενικά όλους στις αντιπροσωπίες λαμογια  
οπότε υπολόγισε 10-15 ευρο φθηνότερα 

Όσο αφορά την κατανάλωση έχω κάτι πάνω από 4,5λτ/100 άλλα έχω βαρύ χέρι , πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δει και κάτω απο 4 λίτρα εάν το πάει χαλαρά 

Προβλήματα κανένα μηχανικό , άλλα έχω ενα θεματακι που το έχει αναφέρει και πιο πάνω ο panosCBX500 ,ι σέλα ακουμπάει λιγο το ντεπόζιτο απο την αριστερή μερια στα πλάγια 
Φτιάχνετε άπλα εάν βάλεις  κάτι σε στο σημείο και δεν τρίβονται μεταξύ τους

Λάδι εαν βάζεις το ηλίθιο απο την αντιπροσωπία honda καλό θα ήταν να αλλάζεις καθε 6κ
έαν βάζεις κανένα καλής μάρκας πχ MOTUL μπορείς και κάθε 12κ δεν θα πάθει τίποτα απολύτως

(φυσικά εφόσον δεν βγάζεις τόσα χιλιόμετρα μια φορά το χρόνο) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλυτικότατος :_thumbsup:

Λάδια άλλαξες στα 6Κ προληπτικά καλού κακού;

Όχι καλού κακού, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Όπως έγραψα πιό πάνω στα 1Κ το Μάρτιο του ''14 άλλαξα πρώτη φορά λάδια και φίλτρο. Τα λάδια αυτά δουλεύτηκαν σχεδόν όλο το καλοκαίρι του ''14 μες στη ζέστη, δεν είναι σωστό να τα αφήνα και όλο το επόμενο καλοκάιρι του 2015 γιατί χαλάνε (δηλ. από το πολύ δούλεμα και την ζέστη χάνουν την συνεκτικότητά τους, πως να στο πω; γίνονται πιό αραιά, σαν νερό!). Επίσης, υπάρχει και ο κανόνας που λέει ότι δουλέψει-δεν δουλέψει η μηχανή τα λάδια πρέπει να αλλαχτούν εντός 12 μηνών από την ημέρα που τα έβαλες.

Αυτά είναι τα λάδια που μου βάζει, έχει και Motul αλλά δεν μου τα έχει προτείνει, αλλά και να μου τα προτείνει ξέρω να κρίνω πιό είναι πιό καλό; Οι ταχύτητες πάντως κουμπώνουν όλες πολύ καλά, δεν έχω κανένα παράπονο.

1o1vrk.jpg

1499jzd.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχω άδεια και θα πάω για τετραήμερο στη Ζάκυνθο. Πρώτη φορά εθνική οδό, Κορίνθου-Πατρών!! Αν καταφέρω και επιζήσω θα πάω στο γνωστό πατρινό μαγαζί να πάρω δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλια ένα καλοκαιρινό μπουφάν καθώς και μία βάση για το κινητό + καλωδίωση φόρτισης usb. Από αυτά τα δύο πράγματα έχει κανείς να μου προτείνει κάτι καλό; Στη συνέχεια πάω Κυλλήνη, βάζω το CB (πρώτη του) στο καράβι  και περνάω απέναντι. Από Ζάκυνθο κανείς; καμιά ταβέρνα δυνατή παίζει πουθενά; Αναμείνατε φωτογραφίες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προβλήματα κανένα μηχανικό , άλλα έχω ενα θεματακι που το έχει αναφέρει και πιο πάνω ο panosCBX500 ,ι σέλα ακουμπάει λιγο το ντεπόζιτο απο την αριστερή μερια στα πλάγια 
Φτιάχνετε άπλα εάν βάλεις  κάτι σε στο σημείο και δεν τρίβονται μεταξύ τους

Αυτό είναι, απ' ότι έχω δει, μάλλον συνηθισμένο πρόβλημα...

https://www.youtube.com/watch?v=iNtpzD2Exbw#t=2m31s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχω άδεια και θα πάω για τετραήμερο στη Ζάκυνθο. Πρώτη φορά εθνική οδό, Κορίνθου-Πατρών!! Αν καταφέρω και επιζήσω θα πάω στο γνωστό πατρινό μαγαζί να πάρω δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλια ένα καλοκαιρινό μπουφάν καθώς και μία βάση για το κινητό + καλωδίωση φόρτισης usb. Από αυτά τα δύο πράγματα έχει κανείς να μου προτείνει κάτι καλό; Στη συνέχεια πάω Κυλλήνη, βάζω το CB (πρώτη του) στο καράβι  και περνάω απέναντι. Από Ζάκυνθο κανείς; καμιά ταβέρνα δυνατή παίζει πουθενά; Αναμείνατε φωτογραφίες...

Εγώ φίλε Στάθη έχω το Nordcap Eolos: https://www.youtube.com/watch?v=mQZlFFT8VhI
(Είναι και ελληνική εταιρεία αν αυτό είναι κάτι που παίζει ρόλο)

Μην κοιτάς που είναι φτηνό, η ποιότητά του και αυτα που προσφέρει είναι πάρα πολύ καλά. Βέβαια δεν το έχω συγκρίνει και μα κανένα των 300-500€ για να σου πω πόσο χάνει και δεν ξέρω επίσης αν θα το βρεις και στο μαγαζι που αναφέρεσαι. Μόνο παράπονο είναι ότι το λευκό χρώμα αποκτά σιγα σιγα λεκέδες (στον γιακά κυρίως) που δεν βγαίνουν ή τουλάχιστον δεν τους κατάφερα εγώ. Καλύτερα σε μαύρο. Από αερισμό είναι πάρα πολύ καλό. Ειδικά αν βγάλεις και την επενδυσούλα. Όλα αυτά φυσικά σε ταχύτητες πάνω από 40-50...από εκεί και κάτω είσαι στον φούρνο με πατάτες τώρα με τις ζέστες...

Καλές αγορές και καλό ταξίδι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωράιο το  eolos, τέτοιο πράγμα ψάχνω. Μου αρέσει το ανοιχτό χρώμα αλλά όπως λες λερώνει. Από την άλλη το μαύρο τραβάει τη ζέστη. Για ταξίδι το θέλω να μην μου καίει ο ήλιος τα χέρια και τα βράδια άνοιξη και φθινόπωρο.

Με την ευκαιρία πήγα και έλενξα την σέλα, ιδού τι βρήκα...!!! Σπασμένο ανταλλακτικό συρραπτικού!!! Ανέλαβα αμέσως δράση πριν είναι αργά...

35db30k.jpg

Μονωτική ταινία και στις δύο πλευρές, (θα βάλω μαύρη όταν επιστρέψω).

11vnn9j.jpg

Αφρολέξ...

6yf5f4.jpg

Μέτρημα και κόψιμο...

rrv5g1.jpg

Και έχω το κεφάλι μου ήσυχο... δουλειά 10 λεπτών.

fz3syr.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας!!

Στάθη είσαι καλλιτέχνης- μάστορας! Πάντως εγώ για την σέλα βρήκα λύση με ταινία σιλλικόνης διπλής επικολλήσεως την οποία θα αγοράσω από το εργοστάσιο κατασκευής καθ' ότι φίλη μου η διευθήντρια. Μπορείτε αν θέλετε να την βρήτε σε ψαγμένο μαγαζί με υλικά συσκευασιάς με την εμπορική ονομασία "ταινίες ΛΑΝΤΖΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ".

Τον Ιούλιο πραγματοποιήσα κάτι αγορές για το κορίτσι-CB500X, τις οποίες θα αναρτήσουμε καποιά στιγμη στο μέλλον με την βοήθεια του φίλου Στάθη και επείδη είμαι κοντά στο service των 12.000km μάλλον θα κάνω ένα 4 ήμερο πρώτα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου προς Άργος μεριά.

Άλλωστε χρωστάω σε κάποιον να του παραδώσω το δώρο του.

Μαγνητικό takbag που γίνεται και σάκος ταξιδίου κρεμαστός αρκετά κάλος για να βάλεις με καλή σειρά κάποια πραγματάκια και μια αλλαξιά ρούχα για ένα Σ/Κ. από το motoraid ΜΌΝΟ 59ευρόπουλα. αυτό να πάρεις. Προσεχώτατα θα ενημερώσω με φώτο!!!:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταθη  υπαρχει περιπτωση να συνταξυδεψουμε αρκετα χλμ μαζι,θα ανεβω κερκυρα μαλλον την πεμπτη,για να δουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα