Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Υπάρχει και ελληνική ομάδα CB500 στο FB για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη

Honda CB500 X/F/R Hellas Club

Τροποποιήθηκε από τον Steve

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα,

είναι νέος κάτοχος ένος cb500x, και σαν πρώτη "βελτίωση" του έβαλα τα κάγκελα της givi. Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι στις 5000rpm συντόνιζαν με αποτέλεσμα να έχω έντονες δονήσεις, σε σημείο που έτρεμαν τα πατάκια και το τιμόνι.(Έκανα 130 χλμ με 90χλμ/ωρα). Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτό? Τα κάγκελα τα έβγαλα στις πρώτες 10 μέρες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κάνει σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι και να τρίζουν τα πατάκια. Μάλλον δεν τα έβαλαν καλά, με τις σωστές ροπές κλπ κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια οσον αφορα τα λαδια...Στην αλλαγη κρατατε σαν γνωμονα τα χιλιομετρα που γραφει το manual ή το ετος;Εγω με τα υπαρχοντα εχω κλεισει το ετος αλλα εχω 5500.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Παιδια οσον αφορα τα λαδια...Στην αλλαγη κρατατε σαν γνωμονα τα χιλιομετρα που γραφει το manual ή το ετος;Εγω με τα υπαρχοντα εχω κλεισει το ετος αλλα εχω 5500.

Ό,τι ερθει πρωτο ειναι. Έτος ή χιλιομετρα. Αλλαξε τα να εισαι οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους. 

Έπιασα αυτό το θέμα από την 50η περίπου σελίδα του μέχρι και την τελευταία. 

Πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα ήθελα να τις είχα βρει νωρίτερα και τα θέματα του και για τις λοιπές βελτιώσεις και αξεσουάρ που προτείνετε. 

Πρώτη μου μηχανή και μένα, έξι μήνες περίπου στην κατοχή μου. 

Θα ήθελα να πω τα εξής σε όποιον σκέφτεται την αγορά της και κυρίως όσους θα είναι η πρώτη τους μηχανή 

Κάτοχος διπλώματος Α κατηγορίας εδώ και 3 χρόνια.

Μοναδική οδηγική εμπειρία από δίκυκλα, ένα 200αρι σκούτερ του πατέρα μου το οποίο έπαιρνα βόλτα αραιά και που μέσα σε αυτά τα χρόνια, κυρίως λόγω αποθάρρυνσης από τον ίδιο για χρήση οποιουδήποτε οχήματος που δεν έχει 4 ρόδες, για τους γνωστούς λόγους που θα έχετε ακούσει ξανά. Θέμα δηλαδή να είχα κάνει 1.000 χιλιόμετρα σε αυτό το διάστημα. 

Κατά την αναζήτηση δικύκλου για αγορά, κοιτούσα τόσο για σκούτερ όσο και για το CB. Με το που έκανα το test drive στο Σαρακάκη, ήξερα ήδη τι θα αγοράσω απορρίπτοντας άμεσα οτιδήποτε άλλο. Ένα μηχανάκι που σου εμπνέει ασφάλεια - ικανά φρένα, ABS και αρκετή δύναμη να κάνεις μια προσπέραση χωρίς όμως να σε προβληματίσει και να σε φοβίσει. Από το πρώτο δεκάλεπτο του τεστ, ήταν σα να το οδηγούσα χρόνια. Ναι εγώ, που η μεγαλύτερη εμπειρία μου από τους δύο τροχούς προέρχεται από τα ποδήλατα. 

Για να συνοψίσω: Οποίος το σκέφτεται για πρώτο μηχανάκι, πιστεύω πως δε θα απογοητευτεί αν το επιλέξει. Εύκολο στην οδήγηση, οικονομικό σε καύσιμα και συντήρηση, ένα πολύ καλό σχολείο μπορώ να πω. Αρκεί φυσικά να μην περιμένει να τον συνεπάρουν οι επιδόσεις του και να είναι συνηδειτοποιημενος με το τι αγοράζει. 

ΥΓ 1: Το είχα βάλει στο μάτι από το 2013 που κυκλοφόρησε. Κάποιοι επεσήμαναν σε προηγούμενες σελίδες πώς είναι ακριβό για την κατηγορία του. 

Σύμφωνοι μπορεί τα 7.200 ευρώ του ΜΥ19 να είναι πολλά, αλλά όταν βλέπεις το versys 300 στα 5.800, αλλάζει καπως η κουβέντα. 

ΥΓ 2: Κρίμα που το νήμα έχασε την κινητικότητα που είχε παλαιότερα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο. Θα ήθελα να το συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δοκιμασα της motorex  μια φορα οταν την ειχα αγορασει. για να πω οτι καθαρισε χαλασα ολο το περιεχομενο. οντως οπου επεφτε εβγαζε πολλη μακα. αλλα αν χρειαζεται 10-12ευρω για καθε φορα που καθαριζω αλυσιδα δεν συμφερει. 

πηρα με 6 ευρω ενα μπουκαλι παραφινελαιο φαρμακευτικο , νομιζω 1 λιτρο που δεν θυμαμαι απο ποτε το πηρα, και την καθαριζω με ενα πινελο και μια βουρτσα για αλυσιδες. σκουπισμα και ξεπλυμα καλο. στεγνωμα και λαδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ την καθαρίζω με κηροζίνη (η αλλιώς φωτιστικό πετρέλαιο), το οποίο είχα διαβάσει ότι προτείνεται από αρκετούς κατασκευαστές αλυσίδων. 

Στο βίντεο όμως αν καταλαβαίνω καλά, το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι διαβρώνει τα o rings. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ χρησιμοποίησα της Bel Ray. Είχε καθαρίσει πάρα πολύ καλά, αλλά είχε αρκετή βρωμιά οπότε έριξα πολύ πράμα. Συνυπολογίστε και την απειρία μου όσον αφορά τον τομέα, οπότε έριξα και κάτι παραπάνω, όπως επίσης ότι το έτριψα κιόλας στο τέλος. Αλλά δεν βλέπω να το αναφέρει στο βίντεο καν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/18/2019 at 2:18 ΜΜ, το μέλος hkoud έγραψε:

Καλησπέρα,

είναι νέος κάτοχος ένος cb500x, και σαν πρώτη "βελτίωση" του έβαλα τα κάγκελα της givi. Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι στις 5000rpm συντόνιζαν με αποτέλεσμα να έχω έντονες δονήσεις, σε σημείο που έτρεμαν τα πατάκια και το τιμόνι.(Έκανα 130 χλμ με 90χλμ/ωρα). Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτό? Τα κάγκελα τα έβγαλα στις πρώτες 10 μέρες.

το ίδιο κάνει και σε μενα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέω τώρα που έρχεται το καλοκαίρι να κάνω κανένα δώρο στην καλή μου .

Βρήκα λοιπόν :

https://moto-discovery.com/eshop/cb500x-radiator-guard.html

καθώς και :

https://moto-discovery.com/eshop/honda-cb500x-cockpit-gps-bar.html

Τά έχει βάλει κάποιος?

Έχω το μοντέλο του 2017

Ευχαριστώ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω το προστατευτικό ψυγείου είναι πιο σημαντικό. Στο δικό μου είχε κάποια σημάδια από πέτρες που είχαν λυγίσει τις λεπίδες του ψυγείου. Αν φας μια καλή πέτρα μπορεί και να σου τρυπήσει. 

Μπορείς βέβαια να πάρεις και τα 2! Αν και μένα με βολεύει περισσότερο στο τιμόνι το κινητό/gps

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο eBay ή παρόμοια sites θα βρεις πολλές. 

Πιάνουν πάνω στο σωλήνα του τιμονιού και η κάθε μία έχει το δικό της τρόπο να ασφαλίζει το κινητό

Εμένα με βολεύει πιο πολύ έτσι. Έχω βάλει και 1 πρίζα με 12v και 2usb πάνω στο τιμόνι για να έχω ρεύμα για το κινητό και το κομπρεσέρ για τα λάστιχα ή ότι άλλο χρειαστεί

Καλή Ανάσταση σε όλους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά, είμαι στη σκέψη για αγορά της CB500X 2019 (πρώτη μου μηχανή). Έχω πάρει μια προσφορά (για όταν έρθουν οι μηχανές καθώς δεν έχει κανένας τώρα..) στα 7500ε με συναγερμό και βαλίτσα μέσα.
Κίνηση κατά κύριο λόγο σε πόλη ~35χλμ κάθε μέρα, και σπανίως εκδρομή δικάβαλη. Οπότε:
1.Πως είναι ο πίσω αναβάτης; Είναι βολικά; Για 2-3 ώρες ταξίδι ή θα πιαστεί;  
2. Κόστος service, βλέπω από ένα manual ότι είναι ανα 12000 χλμ, και κάθε 24000 το "μεγάλο". Πόσο πάνε στο περίπου αυτά; 
Το να αλλάξω λάδια μόνος μου συνίσταται; Γενικά πιάνουν τα χέρια μου, και στο αμάξι είχα αλλάξει παλιά.. Φαντάζομαι σε μηχανή θα είναι πιο απλό.

Τέλος, συναγερμό θα έχει είπαμε. Να προτιμήσω U-lock ή αλυσίδα βαρέος τύπου με αντίστοιχο λουκέτο; 2-3 μέρες θα είναι στο γκαράζ μέσα, τις άλλες θα είναι όμως έξω. Υπάρχει κάποιο ποστ/tips σχετικό με κλείδωμα των μηχανών μας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα

Αν πληρωνεις μετρητοις τοτε ψαξε καλυτερες προσφορες. Δεν νοειται να μην στα κανουν δωρο αυτα που λες. (ενδεικτικα εγω πηρα δωρο βαλιτσα με μπρατσα και βαση, καγκελα, συναγερμο, λασπωτηρα)

1. Ο συνεπιβατης ειναι ανετος. Παιζουν διαφορα ομως. Μου 'χει τυχει στο διωρο να πιανεται, μου 'χει τυχει να πιανεται και στο διημερο. Δεν αγανακτει ομως σε καμια περιπτωση.

2. Εχε υποψιν πως αν αλλαζεις μονος λαδια-φιλτρο ισως να εχεις θεμα με την εγγυηση. (κανονικα δεν πρεπει να εχεις θεμα αλλα η αντιπροσωπεια μαλλον θα κανει ο,τι μπορει...) Το κοστος για λαδια φιλτρο ειναι 55€-65€ και ισως να δεις οτι προτιμας να αλλαζεις πιο συχνα (προσωπικα το βλεπω οτι γυρω στα 8000 το κιβωτιο δεν ειναι ιδιο.). Μεγαλο σερβις σε εξουσιοδοτημενο παιζει απο ~230€-260€. Με αναλωσιμα αγορασμενα απο εσενα θα σου βγει σαφως λιγοτερα.

Ο,τι αντικλεπτικο και να χρησιμοποιησεις να ξερεις παραβιαζεται. Καλυτερα ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ. Οχι μονο ενα λουκετο. Αν εννοεις οτι θα ειναι εξω τις υπολοιπες μερες επι 24ωρου βασεως τοτε εγω στη θεση σου θα ειχα χασει τον υπνο μου, στο λεω ξεκαθαρα. Ποστ και θεματα και βιντεο, απειρα. Ορεξη να 'χεις να ψαχνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 40 λεπτά, το μέλος Χ έγραψε:

Ο,τι αντικλεπτικο και να χρησιμοποιησεις να ξερεις παραβιαζεται. Καλυτερα ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ. Οχι μονο ενα λουκετο. Αν εννοεις οτι θα ειναι εξω τις υπολοιπες μερες επι 24ωρου βασεως τοτε εγω στη θεση σου θα ειχα χασει τον υπνο μου, στο λεω ξεκαθαρα. Ποστ και θεματα και βιντεο, απειρα. Ορεξη να 'χεις να ψαχνεις.

Υποψιν οτι μπορεις να ασφαλισεις τη μηχανη για μερικη και ολικη κλοπη. Ειναι μονο απο την εθνικη αν δεν κανω λαθος και σαφως ειναι πιο ακριβη απο αλλες ασφαλειες 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασφάλεια κλοπής interamerican 100% έχω κάνει, που το έχω έξω μόνιμα και είσαι οκ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτονοητη η ασφαλεια κλοπης σαν δυνατοτητα γι' αυτο και δεν το ανεφερα καν. Οπως αυτονοητο οτι δεν ειναι και για ολους...

επισης θα ηθελα σε καποια φαση (καθαρα απο περιεργεια) καποιος παθων να μου πει τι ποσο του καλυψαν και με ποιες διαδικασιες. (πολλες και διαφορες οι τιμες μεταχειρισμενων και τα παραθυρακια ισως)

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα