Jump to content
lost_gravity

Αθήνα - Πάτρα από παλιά εθνική

Recommended Posts

Καλησπέρα στο πλήθος,

μέσα στο σ/κ θα κάνω το ταξιδάκι αυτό αλλά επειδή δεν με ψήνει ιδιαίτερα να πάω πάλι από τον κανονικό δρόμο (εθνική),θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει πως θα μπορέσω να πραγματοποιήσω τη διαδρομή χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο οδικό δίκτυο, πχ παλιά εθνική χωρίς όμως βέβαια να μου βγουν τα διπλάσια χιλιόμετρα...

Μία απεικόνιση στον χάρτη θα βοηθούσε :D

Ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Α, είναι πολύ απλό. Κατεβαίνεις στην παλιά εθνική από το Νοσοκομείο, και μετά ΟΟΟΟΟΛΟ ΕΥΘΕΙΑ είναι η Αθήνα! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όρεξη να έχεις και είναι πραγματικά πολύ ωραία διαδρομή. :-)

Αφού θα φύγεις από Αθήνα, πιάνεις Καβάλας πηγαίνοντας για Ασπρόπυργο κι εκεί στο ύψος της Χαλυβουργικής πηγαίνεις δεξιά που λέει προς "Ελευσίνα". Ε από εκεί και μετά όπως σε πάει ο δρόμος, όλο ευθεία για 200χλμ.

Φτάνοντας Κόρινθο θα πετύχεις αρκετά χωριά μαζεμένα κατά σειρά. Λέχαιο, Άσσος, Βέλο, κλπ. Αν έχεις βαρεθεί και θες να βγεις στην "Εθνική" Κορίνθου-Πατρών, στο Βέλο μόλις φτάνεις στην εκκλησία με πλατεία κ περίπερο μπροστά σου στρίβεις αριστερά και πας προς τα πάνω. Ακολουθείς πλέον τις πινακίδες για McDonalds. Θα καταλάβεις ότι πας καλά από τον πιο άθλια στρωμένο δρόμο της Ευρώπης. Πραγματικό τεστ αμορτισέρ είναι. :-P

Σε 5' συνολικά αφού στρίψεις στην πλατεία είσαι στο parking των Mac.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμμμμ....κι εγω οταν κατεβω μαλλον αυτη την διαδρομη θα ακολουθησω απο τον Ισθμο και μετα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχετε υποψη οτι λογω Καλοκαιρινης περιοδου και ειδικα τωρα που ειναι αρχες Καλοκαιριου,τα Σαβατοκυριακα εχει αρκετο κοσμο(και παιδια!!!!!)στην Παλια Εθνικη ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και στα πολλα χωριουδακια που περνάμε στη διαδρομη!!!!Θελει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ο χρονος μεταβασης απο Αθηνα σε Πατρα παιζει να ειναι και πολλαπλασιος(σε σχεση με την Ανοιξη ας πουμε)!!!Ναι μεν πολυ ομορφη διαδρομη με εξαιρετικα κομματια για να απολαυσεις το ταξιδι αλλά θελει προσοχη! Σιγουρα καλυτερη εποχη για αυτη τη διαδρομη Απριλης Μαης...:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχετε υποψη οτι λογω Καλοκαιρινης περιοδου και ειδικα τωρα που ειναι αρχες Καλοκαιριου,τα Σαβατοκυριακα εχει αρκετο κοσμο(και παιδια!!!!!)στην Παλια Εθνικη ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και στα πολλα χωριουδακια που περνάμε στη διαδρομη!!!!Θελει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ο χρονος μεταβασης απο Αθηνα σε Πατρα παιζει να ειναι και πολλαπλασιος(σε σχεση με την Ανοιξη ας πουμε)!!!Ναι μεν πολυ ομορφη διαδρομη με εξαιρετικα κομματια για να απολαυσεις το ταξιδι αλλά θελει προσοχη! Σιγουρα καλυτερη εποχη για αυτη τη διαδρομη Απριλης Μαης... :)

LIKE Κωστα.

Απο 15 μεχρι 22 Ιουνιου μαλλον θα κατεβω εγω.Βεβαιως θα προτιμησω καθημερινη για ευνοητους λογους και για τους λογους που ανεφερες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να αποφύγει κάποιος την κίνηση από λουόμενους στην παλιά εθνική από Αθήνα - Κόρινθο αλλά και Κόρινθο - Πάτρα καλό θα ήταν να ταξιδέψει πρωί κατά τις 7 και να απολαύσει πραγματικά φοβερή διαδρομή και καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα χωρίς να ενοχλεί ή να ενοχλείται από τις οικογένειες που ξυπνάν κατά τις 10 να πάνε για μπάνιο..

Καφεδάκι θα πρότεινα λίγο μετά τη Συκιά ερχόμενος από Αθήνα προς Πάτρα..

Καλή βόλτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως εεν ξέρω αν βιάζεσαι, αλλά να ξέρεις ότι θα κάνεις αν όχι τη 2πλάσια, κάτι λιγότερο από την ώρα που θα έκανες αν το έκανες από την εθνική και επίσης ο δρόμος αυτός είναι πιο κουραστικός και έχει και σταμάτα ξεκίνα. Αν δε σε πιάνει, βουρ στον πατσά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.......ο δρόμος αυτός είναι πιο κουραστικός και έχει και σταμάτα ξεκίνα. ....

Τι εννοεις με το "σταματα ξεκινα"!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη εχεις Honda στο λεει...που σβηνει συνεχως :crazy::mB_kalo_e:

Διοδια φιλε...στα διοδια κατι την πιανει και δεν θελει να φυγει :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννώ ότι μετά την Κόρινθο από την παλιά έχει φορτηγά, έχει κάποια φανάρια κτλ Όχι πολλά προφανώς, αλλά έχεις χαμηλή μωτ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε όχι και χαμηλή ΜΩΤ, αλλά πάρα μα πάρα πολύ χαμηλή ΜΩΤ.

Το έχω κάνει 4-5 φορές στο παρελθόν (την 1 με αμάξι) και σχεδόν όλες κατά λάθος.

Κόντεψα να βγάλω μούσια μέχρι να ξαναμπώ στην εθνική οδό.

Στο τσακ δεν πήρα σύνταξη.

ΥΓ Απαπαπαπαπαπαπαπα ποτέ ξανά, καλύτερα από πάνω παρέα με τα κολονάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα προσωπικα μου αρεσει το κομματι Πατρα-Σελιανιτικα και ακρατα- ξυλοκαστρο.ολο το υπολοιπο το θεωρω ταλαιπωρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως θέλει πολύ υπομονή αν πας από κάτω εγώ το κομμάτι Κόρινθος-Ακράτα έκανα και βαρέθηκα τη ζωή μου.

Σκέψου πως ήμουν και με το παπί και πάλι βαριόμουν. ΜΩΤ 60-70 χιλιόμετρα.

Ευτυχώς ήταν κλειστός ο δρόμος από Ακράτα μέχρι Πάτρα και πήγα από εθνική. 90-95 χιλιομετράκια σταθερά και έφτασα μια χαρούλα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα