Jump to content
bill_daytona

υπαρχει εστω ενας???

Recommended Posts

Οδηγώ 4 χρόνια περίπου κι έχω πέσει κι εγώ 2 φορές.

Η 1η ήταν την πρώτη μέρα που την πήρα αλλά κατάφερα και σταμάτησα τελείως με κλίση στη μηχανή και απλά πέσαμε στο δρόμο.

Η 2η ήταν η πρώτη μέρα μετά το καλοκαίρι που έβρεξε και σε μια στροφή 90 μοιρών τη φάγαμε την τούμπα. Πάλι καλά που είχαμε στοπ και είχα κόψει αρκετά και πέσαμε με 5-10 χαω. Ήμουν δικάβαλο. Η μηχανή σύρθηκε σύρθηκε μισό μέτρο. Εγώ δεν έπαθα τίποτα γιατί κάτω ήταν όοοοοοοολο γλίτσα και απλά την έγλειψα με τη γάμπα μου. Η κοπέλα μου έκανε το απίστευτο(!), χτύπησε τον δεξί αστράγαλο ενώ πέσαμε απ'την αριστερή μεριά!!!!!

Πιστεύω θα έχουμε κι άλλες στο μέλλον, οπότε πάντα προστατευτικό εξοπλισμό και όσα κάγκελα-μανιτάρια μπορείτε στη μηχανή :)

Υ.Γ.: Και τις 2 φορές φορούσα κράνος, μπουφάν, γάντια. Δυστυχώς, δε φορούσα παντελόνι και μπότες μιας και ήταν καλοκαίρι αλλά ευτυχώς δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

2 χρονια παπιο-οδηγος με περιπου 1200km το μηνα .. μεσα στην ζουγλα αθηνα.. ποτε δεν εχω ακουμπισει την ασφαλτο ουτε και αλλο αμαξι .. και ελπιζω να αργησω πολυ ακομα να το νοιωσω αυτο ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστευω αδυνατον βαση στατιστικων να μην πεσεις εστω κ μια φορα,

αλλα παντα υπαρχουν κ καποιες εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Εγω ειμαι στα 20 τωρα σχεδον κ οδηγαω περιπου απο τα 16 μου,πρωτα με το

daytona κ τωρα με το kawasaki.Μεχρι τωρα τουμπα δν εχω μετρησει,με εχει τρακαρει

ντελιβερας αλλα απλα μου εσπασε καποια πλαστικα στο παπι χωρις να πεσω.

Πιστευω ομως οτι καποια θα γινει ειτε απο μαλακια δικια μου ειτε απο αλλου.

Οποτε το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να ειμαι καθε φορα προετοιμασμενος

οσο μπορω (κρανος,γαντια κτλ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα πρεπει να φοραμε.αλλα ειδικα το κρανος πρεπει να μη το βγαζουμε ουτε μεχρι το περιπτερο.οδηγω παπι πανω απο 4 χρονια και μηχανη σχεδον 4 μηνες.εχω πεσει 3 φορες και τις 3 με το παπι παλιοτερα,τη πρωτη πατησα λαδια σε στροφη με μηδενικη ταχυτητα,τη δευτερη πηγε ενας να στριψει δεξια ενω ηταν στο αριστερο ρευμα και εγω στο δεξι και με στουκαρε,και τη τριτη παω να στριψω σε ενα στενακι κοντα στο σπιτι μου στη γωνια ομως του στενου ηταν παρκαρισμενο ενα φορτηγακι με αποτελεσμα να μην εχω ορατοτητα στο στενο που εμπαινα και την ωρα που μπαινω βγαινει ενα μηχανακι αναποδα και σκαει πανω μου.ηταν και ανασφαλιστος αυτος που με τρακαρε,σηκωθηκε και εφυγε,του πηρα τον αριθμο κυκλοφοριας,του εκανα μηνυση οπως με συμβουλεψαν απ τη δικη μου ασφαλιστικη και ακομα @ρχιδι@ λεφτα εχω παρει μετα απο 2 χρονια,και ας εφταιγε,κι ας ηταν ανασφαλιστος και ας το ειχα σε μεγαλη ασφαλιστικη το παπι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι στατικες πτωσεις μετρανε?

Επισης οι περιπτωσεις που η μηχανη ειναι κατω και ο αναβατης μενει ορθιος μετρανε?

Όχι και στα δύο. Παρακαλώ όταν κάνουμε κάτι να το κάνουμε σωστά :tooth: .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να θυμαστε ολες τις πτωσεις

1) Ειαστε πολυ μικροι

2) Δεν εχετε κανει χωμα

3) Εισαστε παγκοσμιοι και δεν πεφτετε ποτε

:peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιο πιθανο ειναι να βρεις στεγνο ψαρα.... :secret:

Γελάω σαν χαζος και με κοιτάνε οι συνάδελφοι. Να σαι καλα!! Δακρυσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο φοβος μου ειναι η πτωση στην ασφαλτο γιαυτο το λογο ειμαι καπως πιο κουμπομενος και προσεκτικος, εχω πεσει καποιες φορες παλιοτερα αλλα ευτυχως χωρις σοβαρα χτυπηματα, πλεον πεφτω πιο συχνα στο βουνο και μαλιστα στον ισιο δρομο, αλλα δεν φοβαμαι τοσο λογω εξοπλισμου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες εγω εχω κανενα δυο μηνες που το εβγαλα το διπλοματακι για 50κ.ε ετιμαζομαι τωρα το καλοκαιρακι μεσα ιουνιου να τσιμπισω ενα οδηγαω απο τα 14 σε αλανες παντα ,προτιμο αδεια παρκιν για να μην με κατηγορισετε αδικα τωρα που το εβγαλα περνω βολτουλες του πατερα μου αλλα ειναι σαπιο γιατι ειναι 120 κιλα και το σαπισε το 50 τωρα πηρε 250 που και που με την επιβληψη του το περνω και αυτο μπορω να πω οτι κανω τις μ@λ@κιτσες με την παρεα αλλα δοξα τον θεο μετα απο κατι μπαντες σε χαλικια που θα εφεβγα στο γκεμο αφησα τις μαγκιες και πηγαινω προσεκτικο ,σιγουρα θα την φαω την σαβουρα μου γιατι δεν ειναι και σταθερο το μηχανακη ειμαι και νεος δεν εχει και καλα φρενα ειναι κινεζικο το πηρα και σημερα μετα τις εξετασεις πιστεβω τα πιγα αριστα 4,5 σελιδες οχι πως σας νοιαζει κιολας αλλα τελος παντων αυτα ηταν η δικια μου εμπειρια ελπιζω να μην γαω τα μουτρα μου αλλα οτι θα πεσω δεν πιστεβω να την γλιτωσω .... αυτα για μενα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω στα 2 χρονια εχω πεσει 2-3 φορες. Η πρωτη ακομα ερευναται *δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι*, αλλη μια-δυο επειδη επαιζα και αλλη μια με τις καταραμενες τις ασπρες λωριδες μας....!

Και μια φορα που πεταχτηκε ενα ταξι στην λωριδα μου και τον βρηκα λοξα μπροστα αλλα δεν μου εφυγε η μοτο..

Τροποποιήθηκε από τον Technician J

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες εγω εχω κανενα δυο μηνες που το εβγαλα το διπλοματακι για 50κ.ε ετιμαζομαι τωρα το καλοκαιρακι μεσα ιουνιου να τσιμπισω ενα οδηγαω απο τα 14 σε αλανες παντα ,προτιμο αδεια παρκιν για να μην με κατηγορισετε αδικα τωρα που το εβγαλα περνω βολτουλες του πατερα μου αλλα ειναι σαπιο γιατι ειναι 120 κιλα και το σαπισε το 50 τωρα πηρε 250 που και που με την επιβληψη του το περνω και αυτο μπορω να πω οτι κανω τις μ@λ@κιτσες με την παρεα αλλα δοξα τον θεο μετα απο κατι μπαντες σε χαλικια που θα εφεβγα στο γκεμο αφησα τις μαγκιες και πηγαινω προσεκτικο ,σιγουρα θα την φαω την σαβουρα μου γιατι δεν ειναι και σταθερο το μηχανακη ειμαι και νεος δεν εχει και καλα φρενα ειναι κινεζικο το πηρα και σημερα μετα τις εξετασεις πιστεβω τα πιγα αριστα 4,5 σελιδες οχι πως σας νοιαζει κιολας αλλα τελος παντων αυτα ηταν η δικια μου εμπειρια ελπιζω να μην γαω τα μουτρα μου αλλα οτι θα πεσω δεν πιστεβω να την γλιτωσω .... αυτα για μενα

Σορρυ κιολας, αλλα με επιασε ταχυπαλμια... Προσπαθησε να βαζεις καμια τελεια. Σαν να ακουω τη γκομενα μου (λεμε καμια μ@κακια τωρα) να παραπονιεται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κ εγω εχω κανει 2 μηχανες τροπετα..

ελπιζω να την εβγαλα την υποχρεωση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα υπάρχουν και χειρότερα

http://www.dailymoti...na_news?start=3

χαχαχαχαχαχα, το πιο πιθανο ειναι να του κολλησε το γκαζι. Δεν μπορω να βρω αλλη λογικη εξηγηση γι αυτο.

Οτι βρηκε το κοπανησε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σορρυ κιολας, αλλα με επιασε ταχυπαλμια... Προσπαθησε να βαζεις καμια τελεια. Σαν να ακουω τη γκομενα μου (λεμε καμια μ@κακια τωρα) να παραπονιεται...

σορρυ ρε αλλα γραφω απο tablet και για να βαλω τελια.Χριαζετε να μεταβω σε αλλες δυο σελιδες του πληκτρολογιου,και να ξαναγυρισω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ έπεσα μέσα στην πρώτη βδομάδα :shoot::crazy:

χωρίς εξοπλισμό, με μπλουζάκι και τζινάκι.. μπότες όχι μοτοσυκλετιστικές

ήμουν άσχετος (κάγκουρας) και μάθαινα τη μηχανή. και έμαθα.. ποτέ στροφή με πατημένο συμπλέκτη που άπειρος και σαστισμένος δεν ξέρεις αν πρέπει να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις και έχουν πάει οι στροφές στο ρελαντί και μέχρι να πάρεις την απόφαση έχει έρθει ο τόίχος κατακούτελα...

μετά από τόσα χρόνια, δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω πέσει. αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι δεν πήγαινα τάπα, οι πτώσεις έγιναν λόγω «κακιάς στιγμής» που με τίποτα δεν μπορείς να έχεις υπολογίσει (προβλέψει το μέλλον), απροσεξίας δικής μου ή του άλλου (π.χ. πάει να βγει κάποιος από δεξιά, με βλέπει να κατεβαίνω και κοντοστέκεται, νομίζω ότι με αφήνει και πάω να περάσω, μόλις φτάνω κοντά ξεκινάει και ...μπουμ. και φταίω κιόλας).

η τελευταία μου ήταν πέρισυ τον απρίλη στην εθνική κατά το φιλτράρισμα.. όπου μπλέχτηκα με μια άλλη μηχανή που προσπερνούσε αυτοκίνητο, πήγε να βγει το αυτοκίνητο, νόμιζα ότι θα έβγαινε και θα είχα χώρο από αριστερά, κόβω αριστερά, με ακούει ο οδηγός που έρχομαι και από τον φόβο του μήπως τον περάσω όπως ο μπροστινός ξυστά, σταματάει να βγαίνει, κλείνομαι, τσαρούχι και χύμα (φθαρμένα λάστιχα) με 120... σούρσιμο, χτύπημα με το κράνος στη νησίδα, μερικές τούμπες και το μηχανάκι το άκουγα να σέρνεται και να πηγαίνει... ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει πουθενά.

γιατί όλοι (ή οι περισσότεροι) πρόκειται να πέσουν; γιατί στατιστικώς ένα 80-90% των ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα οφείλονται σε οδηγικό λάθος του αναβάτη. τα περισσότερα είναι απώλεια ελέγχου της μηχανής πάνω σε στροφή, κακή εκτίμηση συνθηκών, κούραση, υπερεκτίμηση δυνατοτήτων, υπερεκτίμηση κατάστασης μηχανής/ελαστικών, ανικανότητα αναγνώρισης κινδύνου προερχόμενου από άλλα οχήματα, έλλειψη εμπειρίας και εξάσκησης. δυστυχώς δεν πέφτουν μόνο οι κάγκουρες και αυτοί που πάνε μαλλιά... (αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε κάγκουρες). αυτοί συνήθως δεν πέφτουν γιατί την ώρα εκείνη είναι στην τσίτα, εκτός του ότι τρομάζουν όλους τους γύρω και κάνουν στην άκρη.

θα σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις, γιαυτό να το περιμένεις για να μην σου έρθει. μην νομίσεις ότι είσαι ο τσακ ο νόρρις ή ο απόλυτος κωλόφαρδος και ότι δεν θα σου τύχει ποτέ. μην νομίσεις ότι εφόσον είσαι προσεκτικός και δεν τρέχεις δεν πρόκειται να γίνει η στραβή. εκτός από τις φορές που έχω πέσει, έχω γλυτώσει από πολύ περισσότερες πτώσεις αλλά και στούκες. δηλαδή μισό δευτερόλεπτο να αργούσε ο άλλος να πατήσει το φρένο, θα γινόμουν ήχος και φως.. ουκ ολίγες φορές.

σκεφτείτε ότι κινούμαστε όλοι σε έναν δρόμο, όπου πάνω του βρισκόμαστε χιλιάδες οχήματα με χιλιάδες οδηγούς που πηγαίνουν κυριολεκτικά «στην τύχη». ναι μεν πάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση με πάνω-κάτω ίδιες ταχύτητες, αλλά ο κάθε οδηγός έχει ελεύθερη βούληση να πατήσει ό,τι θέλει όποτε θέλει, ή ακόμη κι αν δεν θέλει. ο κάθε ένας από εμάς έχει να αντιμετωπίσει κάθε μέρα χιλιάδες άλλα οχήματα που κινούνται στην ίδια περιοχή με το δικό του και να τα βλέπει ως κινητά εμπόδια που μπορεί να κάνουν ό,τιδήποτε ανά πάσα στιγμή (π.χ. έχετε δει λάστιχο φορτηγού να σκάει; φανταστείτε να προσπερνάτε εκείνη τη στιγμή...). κυριολεκτικά βασιζόμαστε στην ικανότητα, την προσοχή και την ...καλωσύνη των υπόλοιπων οδηγών στον δρόμο προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας. το παράξενο τελικά είναι πως καταφέρνουμε και ΔΕΝ τρακάρουμε και όχι το αντίθετο, αν αναλογιστούμε επίσης πόσοι από τους εν λόγω χρήστες του δρόμου είναι «ζώα όρθια» που δεν βλέπουν μπροστά τους και δεν παίρνουν χαμπάρι γενικώς.

όποιος φτάσει την 20ετία, το πιο πιθανό είναι να έχει πέσει... αρκετές φορές (και να την έχει βγάλει καθαρή). και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με αυτό, γιατί θα ξέρει πλέον ότι αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

ίσως το ερώτημα θα έπρεπε να έχει και κάποιο χρονικό πλαίσιο, γιατί κάποιος που οδηγεί 1 εβδομάδα μάλλον δεν έχει πέσει ακόμα (εξαιρούμαι εγώ :whistling: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να θυμαστε ολες τις πτωσεις

1) Ειαστε πολυ μικροι

2) Δεν εχετε κανει χωμα

3) Εισαστε παγκοσμιοι και δεν πεφτετε ποτε

:peep:

Σου ξέφυγε μια τέταρτη περίπτωση: όταν πέφτουμε σημειώνουμε μέρα και ώρα :tooth: :tooth: :tooth: .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 4 χρόνια ποτέ εκτός από μια φορά όταν πρωτοπήρα το xt που νόμιζα ότι είναι ξερό και πέρναγα μέσα από κάτι παρτέρια και εγώ δεν έπεσα αλλά το μηχανάκι έφυγε κάτω :kaaaala: . Μια φορά επίσης στις αρχές κόντεψε να με τρακάρει μια μαλακισμένη σε μια κυκλική πορεία που είχε στοπ αλλά μίλαγε στο κωλοκινητό και δεν ένιωθε , ο δρόμος ήταν βρεγμένος , τσεκούρωσα το μπροστά , έκανε μια μικρή τσουλίθρα προς τα εξωτερικά και απλά ακουμπήσαμε . Για την ακρίβεια όπως τσούλησα ακούμπησα ομαλά στο αμάξι και γιαυτό δεν έπεσα :shades: . Η άλλη έπαθε σοκ χωρίς ιδιαίτερο λόγο και δεν φτάνει που πήγε να με πατήσει ήθελε μετά να με πάει και στο νοσοκομεία ντε και καλά . Αφού την ηρέμισα χαιρετηθήκαμε και γεια σας .

Τροποποιήθηκε από τον komitis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω πέσει ακόμα και ελπίζω όταν γίνει η πτώση να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται.

Τελικά ήρθε η πρώτη (ελπίζω και τελευταία) πτώση πριν 2 βδομάδες . Ταχύτητα ~30 δρόμος ΓΥΑΛΙ φρενάρω για να σταματήσω σε στοπ γλιστράει το μπροστινό και βρίσκομαι κάτω με το μηχανάκι πάνω στο πόδι μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από το μόνο όχημα που δεν έχω πέσει, είναι το αμάξι, και για να λέμε την αλήθεια δεν ορκίζομαι κιόλας ότι δεν έχει συμβεί!

Πέφτουμε! Πέφτουμε και μας αρέσει! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά ήρθε η πρώτη (ελπίζω και τελευταία) πτώση πριν 2 βδομάδες . Ταχύτητα ~30 δρόμος ΓΥΑΛΙ φρενάρω για να σταματήσω σε στοπ γλιστράει το μπροστινό και βρίσκομαι κάτω με το μηχανάκι πάνω στο πόδι μου

αδερφε ΧΤακια μακαρι να ναι η πρωτη και η τελευταια πτωση,αν δεν επαθες τιποτα ολα καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε ΧΤακια μακαρι να ναι η πρωτη και η τελευταια πτωση,αν δεν επαθες τιποτα ολα καλα!

τη βγάλαμε καθαρή και εγώ και το χτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου ξέφυγε μια τέταρτη περίπτωση: όταν πέφτουμε σημειώνουμε μέρα και ώρα :tooth: :tooth: :tooth: .

27 ιανουαριου, ημερα γενεθλων μου επεσα με το τ50 του μπαμπα και εγινα σα γρουνι στις λασπες.Και το πιο ωραιο ειναι οτι με εκαναν surprise party και στο σπιτι ηταν ολοι οι θειοι, θειες παππουδες φιλοι και μολις μπηκα μεσα στο σπιτι ολοι επεσαν κατω απο τα γελια :lol: :lol: :kaaaala: :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οδηγαω απο τα 15 δεκαδες χιλιαδες χλμ ειμαι 20 και δεν εχω πεσει ποτε ας ελπισουμε να συνεχισω ετσι :D

Τροποποιήθηκε από τον billakos13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω κανέναν που δεν έχει πέσει. Ούτε καν δάσκαλο. Οσο οδηγάρα και να είσαι, στο αστικό περιβάλλον ειναι αδύνατο να αντιληφθείς τα πάντα. Κάποια στραβή θα σου κάτσει αργά ή γρήγορα. Θες λάδια; Θες σαπουνάδες; Θες κάποιος ανεγκέφαλος οδηγός; Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις, που αν μάλιστα συνδιαστούν η πτώση είναι εγγυημένη. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες μια και άλλοι έχουν αναλύσει διεξοδικά το θέμα (π.χ. ο Χούντρας με το "Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια").

Μερικές φορές βάζω την κάμερα και γράφει, απλές και καθημερινές διαδρομές. Αυτό που βλέπω ειναι ότι όντως κάποια πράγματα μου είχαν ξεφύγει μέσα στην κίνηση... Κάποιες φορές την γλύτωσα στο παρα-τσακ χωρίς να το έχω συνηδητοποιησει...

Εγώ μετράω 2-3. Η μια δεν κατάλαβα πως έγινε. Ο μάστορας μου είπε ότι μπορεί να έφταιγε το ρουλεμάν του τιμονιού που είχε χάσει αρκετές μπίλιες (γνωστό θέμα στα MP3). Εγώ λέω ότι τα έχασα προς στιγμή...

Η άλλη σε ένα parking που η πρόσφυση ήταν στα επίπεδα πετρελαιοκηλίδας. Χαλαρά το πίσω με προσπέρασε... (Επίσης κλασσικό MP3). Αν είχα λίγο χώρο ακόμη πιθανώς να το κράταγα.

Κάποιες ηληθιες στατικές δεν τις μετράω... (Αν και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό).

Με το NC ευτυχώς δεν έχει συμβεί τίποτα ακόμη...

Μετράω επίσης και ένα whiskey throttle από πανικό. Απορώ πως τη γλύτωσα αφού διέσχισα κάθετα έναν δρόμο και το διάζομα του... Κολοφαρδία μαζί με απόκτηση ελέγχου σχετικά γρήγορα. (1-2" κράτησε το πολύ).

Γενικά προσπαθώ να βελτιωθώ ως αναβάτης διαβάζοντας ο,τι έχει τυπωθεί σχετικά με την οδηγηση και την ασφάλεια και κάνοντας μαθήματα (CSS κλπ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα