Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2017 Έχεις κερδίσει εδώ 9 φορές, και πέρσι, και έρχεσαι ως πρωτοπόρος ''Δε θα το περίμενα ποτέ να έρθω στην Jerez πρωτοπόρος. Είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να λύσουμε κάποια προβλήματα που είχαμε τον χειμώνα και κάνουμε καλούς αγώνες'' Απ την άλλη πρέπει να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται ώστε να μπορέσεις να κρατηθείς μπροστά.'' Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά ακόμα, αυτό είναι αλήθεια. Αυτός ο αγώνας θα είναι σημαντικός. Είναι ο πρώτος στην Ευρώπη και είναι μια πίστα που μου αρέσει. Κάναμε βήματα μπροστά στο Austin και θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε και εδώ. Έχουμε βρει τον τρόπο να δουλεύουμε πιο σωστά πλέον και πιστεύω ότι θα βρούμε αυτά που ζητάμε'' 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2017 Don't go to DUCATI!!!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2017 Άσε αυτό θα το πει ο Lorenzo.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2017 "Ηταν μια δύσκολη μέρα, ειδικά λόγω καιρού. Στο FP1 δοκιμαστήκαμε στη βροχή. Πρέπει να γράψουμε χιλιόμετρα στη βροχή, δεν έχουμε σωστές ρυθμίσεις. Με την Μ1 του 16, η οδήγηση στη βροχή ήταν πιο 'φυσική΄. Μετά στο FP2 ήταν στεγνά, αλλά όχι εντελώς, υπήρχαν βρεγμένα κομμάτια. Ήταν επικίνδυνο και δύσκολο γιατί δε μπορούσαμε να πιέσουμε στο 100%. Στο τέλος η άσφαλτος ήταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά ζοριστήκαμε να βρούμε ρυθμίσεις." Ποιά είναι τα προβλήματα σου στο βρεγμένο? "Παρόμοια με αυτά στο στεγνό. Δε μπορούσα να έχω την κατάλληλη ταχύτητα στη είσοδο της στροφής. Δείχνει να είναι το αντίθετο από πέρσι που ήμασταν γρήγοροι στο νερό και οι Honda είχαν πρόβλημα. Σήμερα οι οδηγοί των RC213V ήταν πιο αποτελεσματικοί στη βροχή. Η περσινή Μ1 ένοιωθε πιο καλά στο νερό και μπορούσαμε να πιέσουμε πιο εύκολα, η 2017 μας παίρνει περισσότερο χρόνο να βρούμε τις σωστές ρυθμισεις. " Την περασμένη Τρίτη στο τεστ της Michelin σε βρεγμένο πήγες δυνατά. Τι άλλαξε? "Ναι ήμουν μια χαρά, αλλά νομίζω ότι η πολύ καλή άσφαλτος στο Le Mans έλυνε αρκετά προβλήματα. Εδώ όμως είχαμε πολλά προβλήματα με σπινιαρίσματα. " Αύριο οι θερμοκρασία θα ανέβει...Πιστευεις ότι θα πας καλύτερα? "Έτσι νομίζω. Σήμερα οι συνθήκες ήταν περίεργες και όπως και το 2016 φαίνεται η Yamaha υποφέρει περισσότερο όταν η άσφαλτος δεν ειναι εντελώς στεγνή. Είχαμε τα ίδια προβλήματα πάνω κατω όπως και στο Qatar και στην Αργεντινή. Μάλλον είναι γραφτό να ζοριζόμαστε στις δοκιμές και να ανεβαίνουμε βήμα βήμα. Ελπίζω να είμαστε μέσα στη 10αδα στο FP3 ». Ο Pedrosa, περιέργως ξεκίνησε πολύ δυνατά. Παίζει για τη νίκη? "Εδώ είναι πάντα δυνατός, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλοςt." 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2017 Προσπαθήσαμε να ρυθμίσουμε ξανά το setup, αλλά δεν πέτυχε. Είχα τρομερό πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό και ένιωθα επίσης και δυνατούς κραδασμούς στο πίσω, ακόμα και στην ευθεία ήταν ανησυχητικό. Καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό. Περίμενα να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Πρέπει να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά στις αυριανές δοκιμές. Το πρωτάθλημα? Είμαστε όλοι πολύ κοντά και το μόνο καλό είναι ότι παραμένω πρώτος. Ο Pedrosa? Για μένα παραμένει μέσα στους καλύτερους. 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.569 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2017 http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=25813 Δύσκολη ημέρα και η χτεσινή για τον Valentino Rossi, ο οποίος στις επίσημες δοκιμές της Jerez ήταν μόλις 21ος. Μπορεί να βγήκε αργά στην πίστα - κι όταν η θερμοκρασία δεν επέτρεπε καλύτερους χρόνους- ωστόσο και πάλι αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη θέση για τον Rossi. Ούτε το «παλιό» ελαστικό της Michelin μπροστά, αυτό που ήθελε τόσο πολύ να δοκιμάσει, δεν άμβλυνε τα προβλήματά του. Η απογοήτευσή του ήταν έκδηλη, καθώς εκτός του ελαστικού, δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε από το νέο πλαίσιο που έφεραν οι μπλε στις δοκιμές. «Σήμερα πήγαμε με ένα πιο νορμάλ στήσιμο, σε σχέση με τον αγώνα που δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς όμως τα νέα πράγματα, το νέο πλαίσιο, δεν δούλεψαν». «Δοκιμάσαμε κάποια διαφορετικά πράγματα και νομίζω ότι καταλάβαμε κάτι σημαντικό, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε στις εισόδους των στροφών στο μέλλον». «Όλο το Σ/Κ ήταν δύσκολο διότι δεν υπήρξε πάντρεμα μοτοσυκλέτας κι ελαστικών στην περίπτωσή μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα». «Σήμερα καταλάβαμε κάτι, όμως η αίσθησή μας είναι η ίδια. Ελπίζουμε στο Le Mans η μοτοσυκλέτα να είναι πιο φιλική με τα ελαστικά». 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2017 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2017 Michelin FTW!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2017 (τροποποιήθηκε) Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα ήταν οι πρώτες δοκιμές στο στεγνό και ποτέ δεν ξέρεις. Αλλάξαμε τις ρυθμίσεις λίγο και αυτό μαζί με την άσφαλτο αυτής της πίστας έκαναν την μηχανή μας να δουλεύει καλά. Ήταν πολύ καλές κατατακτήριες, νομίζω ότι στον πρώτο γρήγορο γύρο ήμουν γρήγορος αλλά έφτασα τον Jack πολύ νωρίς, οπότε έχασα κάποιο χρόνο. Είναι κρίμα που έχασα την pole position, αλλά και η 2η θέση είναι μια χαρά για τον αγώνα. Τροποποιήθηκε Μάιος 20 , 2017 από τον Messer 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2017 “Είναι λογικό να είμαι ικανοποιημένος με την πρώτη σειρά. Δουλέψαμε καλά και φαίνεται πως η Μ1 ταιριάζει και στην πίστα και στην άσφαλτο της” Δε στεναχωριέσαι που δεν είσαι στην pole?“Όταν φτάνεις τόσο κοντά είναι πάντα κρίμα να την χάνεις. Αν ο Miller ήταν κάποια μέτρα πιο μπροστά θα τα είχα καταφέρει. Έτσι είναι όμως τα πράγματα και πιο σημαντικό από την θέση είναι η αίσθηση της μηχανής” Είσαι σε καλή θέση ώστε να προστατέψεις το προβάδισμα στο πρωτάθλημα. “Το προβάδισμα είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε στροφή στροφή αντί να σκεφτόμαστε τους πόντους. Σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι άλλο: Να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να τον αφιερώσουμε στον Nicky και στην οικογένεια του. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτόν” Πόσο δύσκολο είναι να αγωνιστείτε με αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι? “Είναι συνέχεια στο κεφάλι μας. Όπως είπα δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από έναν καλό αγώνα, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο γι αυτόν.” Επίσης θα έχεις και μια χρησή ευκαιρία να εξιλεωθείς για το μαύρο ΣΚ στην Jerez… “Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάναμε, αλλά είναι μόνο Σάββατο. Ήμουν γρήγορος και σε γρήγορο γύρο και σε ρυθμό, αλλά άυριο θα πρέπει να δούμε τι έχουν ακόμα να δώσουν τα Ducati και ιδιαίτερα τα Honda, περιλαμβανομένου και του Pedrosa παρότι ξεκινά από πολύ πίσω.” Άλλες σκέψεις? “Η επιλογή πίσω ελαστικού. Στη θεωρία όλες οι επιλογές μπορούν να παίξουν για τον αγώνα.” Και η μάχη μεταξύ των Yamaha δείχνει δυνατή… “Σήμερα ήμασταν πολύ γρήγοροι με τον Maverick πιο γρήγορο, ακολουθούμενο από εμένα και μετά τον Johann.” Ο Zarco φάνηκε στους τελευταίους αγώνες ότι είναι αρκετά επιθετικός… '' Όπως και πολλοί άλλοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει τον ρυθμό να παίξει για το βάθρο ακόμα και να κερδίσει. Ο Johann ήταν μεγάλη έκπληξη, όχι γιατί δε ξέραμε ότι είναι γρήγορος, αλλά γιατί ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.” Χτες είπε μπροστά σε φιλάθλους ότι είσαι κάτι σαν Θεός και θα ήθελε να πάρει την θέση σου... “Τον ευχαριστώ (he laughs) αλλά έχω ακόμα συμβόλαιο και του χρόνου και μετά θα δούμε. Ε θα πρέπει να περιμένει...” Αλλάζουμε θέμα, χθες στην Επιτροπή ασφαλείας βγήκε η απόφαση να έρθει το περσυνό μπροστινό λάστιχο… “Όπως έχω πει, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του νέου. Παίζει ρόλο και το στυλ οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση στο Mugello το μαλακό μπροστινό του 17 θα είναι σίγουρα χρήσιμο.” Υπήρξε και μια διαφωνία εκεί μεταξύ Lorenzo και Miller. Ο Jack φαίνεται ότι είπε στον Jorge ότι ' οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Όλοι έχουν από μία, οπότε κράτα δικιά σου για τον εαυτό σου'.” “Ναι αυτό ξέφυγε... Ίσως είναι μια αυστραλιανή έκφραση (he laughs) δε νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό. Τέλος πάντων όλα πήγαν καλά σήμερα με τον Jack και το ατύχημα του. Στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός.” 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
alupis 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2017 Τον εφαγε ο εγωισμος για τον νεαρο ομοσταυλο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elprimerozen 4.153 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος alupis έγραψε: Τον εφαγε ο εγωισμος για τον νεαρο ομοσταυλο... Αυτά πρέπει να τα ευνουχιζεις όσο είναι μικρά. Θυμίζω την πιτσιρικά της χοντα που νομίζαμε για ανίκητη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pa18 459 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2017 Έκανε το λάθος εχασε την πρώτη θέση και μετα δυστυχώς παρασύρθηκε και την πάτησε σαν πρωτάρης κρίμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.369 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2017 ήθελε την 500η νίκη της Yamaha και παρασύρθηκε από το πάθος αντί να σιγουρέψει τα ποντάκια που μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα αργότερα - από τη μία λέω "χαζό", από την άλλη σκέφτομαι ότι αν δεν είχε αυτό ακριβώς το πάθος σαν κινητήρα θα τα είχε παρατήσει 5-6 χρόνια πριν να πηγαίνει για ψάρεμα σαν κάτι άλλους* . . *(εκτός και αν το ένα λόγω ψάρεμα το συνταγογράφησε γιατρός και δεν ανακονώθηκε ποτές) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2017 ................ 9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 (τροποποιήθηκε) “Ναι είναι κρίμα. Για μένα και την ομάδα, αυτό ήταν το καλύτερο ΣΚ της σεζόν. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και στο βρεγμένο και στο στεγνό, αλλά και πιο σημαντικό στον αγώνα. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας και ο ρυθμός πολύ γρήγορος, αλλά ένιωθα καλά'' Και τι συνέβη? “Έκανα λάθος στην στροφή 6. Μπήκα ελάχιστα πιο γρήγορα, ίσως και για ένα μόνο km/h, αλλά ήταν αρκετό να μου ανοίξει την τροχιά.” Και εκεί ο Viñales σε πέρασε… “Ναι αλλά ήξερα ότι είχα καλές πιθανότητες να απαντήσω. Ήμουν γρήγορος και ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Μετά δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη, ακόμα και απ την ανάλυση της τηλεμετρίας δεν καταλάβαμε. Έχασα το πίσω. Δε φαινόταν να είμαι στο όριο, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ αν πέσεις, έχεις κάνει κάποιο λάθος. Το πρώτο λάθος ήταν το πρώτο, το δεύτερο και η πτώση ήταν το επακόλουθο.” Και με τι κόστος… “Είναι κρίμα που γυρνάμε σπίτι με μηδέν πόντους, και για τη νίκη και για το πρωτάθλημα. Παραμένει ένα πολύ καλό ΣΚ, σημαντικό για τους επόμενους αγώνες. Δεν είχα ξαναπάει τόσο καλά πάνω σ αυτή τη μηχανή.” Νομίζεις ότι ίσως το παράκανες? “Ήταν τέλειος αγώνας. Έβλεπα τη νίκη μέχρι και 6 στροφές πριν το τέλος. Δεν κατάφερα ούτε τον κινητήρα να βάλω μπρος ώστε να πάρω κάποιους πόντους.” Ο Jovanotti tweeted ότι έτσι είσαι...Δε θέλεις να βγεις δεύτερος αν μπορείς να έρθεις πρώτος. “Τον ευχαριστώ πολύ. Είναι μέρες που ξέρεις ότι μπορείς να κερδίσεις και πρέπει να το προσπαθήσεις, αλλιώς δε θα είσαι καλά με τον ευατό σου. Σήμερα είχα την ευκαιρία. Όπως είπα, πήγαινα πολύ καλά με τη μηχανή σήμερα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στους επόμενους αγώνες.” Σε παρηγορεί καθόλου αυτό? “Ο αγώνας τελειώνει στις 2:45. Το να πας καλά όλο το ΣΚ δεν έχει σημασία, αν κάνεις λάθος στο τέλος του αγωνα. Όμως έτσι είναι το σπορ.” Ήταν όλα υπό έλεγχο μέχρι εκείνη τη στιγμή? “Στο μέσο του αγώνα είχα γλιστρήματα απ το μπροστινό και προσπάθησα να οδηγώ πιο ήρεμα, αλλά στους τελευταίους γύρους τα πράγματα βελτιώθηκαν. Ήταν ευχάριστη έκπληξη που γυρισα στο 1’32”6.” Στον προτελευταίο γύρο, ο Viñales έκοψε σε μια στροφή. Νομίζεις ότι είχε αντίκτυπο σε εσένα? “Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτό του έδωσε την ευκαιρία να έρθει λίγο πιο κοντά. Αν στην αρχή του τελευταίου γύρου είχαμε διαφορά 4 δέκατα και όχι ένα δέκατο, ίσως να είχε τελειώσει αλλιώς ο αγώνας. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ήρθαν έτσι τα πράγματα.” Ο Zarco ήταν εντυπωσιακός πάλι… “Είναι πολύ γρήγορος, είναι πραγματικός ανταγωνιστής.” Ο επόμενος αγώνας θα είναι στο Mugello, καλύτερα να κοιτάξεις μπροστά... “Αν είχα κερδίσει θα πήγαινα εκεί πιο δυνατός, αλλά ας πούμε ότι μετά την ήττα μου είμαι πιο πεισμωμένος (he laughs).” Τροποποιήθηκε Μάιος 23 , 2017 από τον Messer 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.569 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2017 τραυματίστηκε και ο Βαλεντινος σε προπόνηση .ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΑΦΡΙΑ http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=26007 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2017 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2017 Έπεσε ο Vale στο FP 4 αλλά ευτυχώς όλα καλά . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2017 “Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα μετά και τον τραυματισμό στο μοτοκρός. Μέχρι την Πέμπτη είχα την αίσθηση ότι θα ήταν απίθανο να μπορέσω να αγωνιστώ και ένιωθα πολύ άσχημα γιαυτό. Το να είμαι εδώ είναι ένα δώρο για μένα και θα πρέπει να δώσω ότι μπορώ για όλους τους οπαδούς μου” Χτες δεν ήσουν και πολύ αισιόδοξος. “Ήταν μια δύσκολη μέρα. Ο πόνος το έκανε δύσκολο να συγκεντωθώ και είχα επίσης και αμφιβολίες για τη μηχανή. Μετά το Le Mans, είναι σημαντικό να δούμε αν πήγαμε προς την σωστή κατεύθυνση.” Σήμερα? “Σήμερα κάναμε κάποιες καλές αλλαγές στο setup και μπορούσα να είμαι γρήγορος. Έκανα ένα λάθος στο FP4 στη στροφή Correntaio και άνοιξα την γραμμή μου και κατέληξα έξω και έπεσα, αλλά ευτυχώς ήμουν με την 2η μηχανή, αυτή που δε μου άρεσε τόσο.” Η φυσική σου κατάσταση βελτιώθηκε? “Δεν πονάω πλεόν όταν οδηγώ, αλλά χρειάζομαι ακόμα χρόνο για να επανέλθω πλήρως. Για αύριο ελπίζω σε περαιτέρω βελτίωση, όπως έγινε και από χτες μέχρι σήμερα.” Μπορείς να προσδιορίσεις πόσο θα μπορέσεις να αντέξεις? “Πρώτα απ όλα το Mugello είναι μια πίστα που απαιτεί φυσική αντοχή, όπως άλλωστε απαιτουν και οι μηχανές MotoGP, οπότε η οδήγηση εδώ και με την ζέστη είναι απαιτητική ακόμα κι αν είσαι σε τέλεια κατάσταση. Όπως το αισθάνομαι εγώ, αυτη τη στιγμή ζορίζομαι ένα 15 με 20% πάνω απ το νορμάλ. Αύριο θα είναι σημαντικό να είμαι γρήγορος αλλά και παράλληλα να κρατάω δυνάμεις και για το τέλος, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.” Η αδρεναλίνη του αγώνα λες να βοηθήσει? “Φυσικά, πάντα κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης εδώ είναι μια ιδιαίτερη πίστα για εμάς. Είμαι τυχερός που έχω τόσους οπαδούς ανά τον κόσμο, αλλά εδώ μπορώ να τους βλέπω μέσα στον αγώνα οδηγώντας.” Ο στόχος? “Θα ήθελα να παλέψω για το βάθρο, θα δούμε αύριο πως θα είμαι.” Πως βλέπεις τον αγώνα? “Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να παίξουν για το βάθρο, αν όχι και για τη νίκη, σίγουρα 6-7. ΟΙ Ducati, οι Honda και ο Viñales είναι τα φαβορί.” Νομίζεις ότι έχοντας δυνατό teammate σε κρατάει νέο? “Ε θα προτιμούσα να έχω λίγο πιο αργούς αντιπάλους (he laughs). Για χρόνια είχα στο γκαράρ τον Lorenzo και ο Maverick τώρα είναι ίσως ακόμη πιο γρήγορος. Απ τη μιά όλα γίνονται πιο δύσκολα, απ την άλλη όμως κρατάει τα κίνητρα μου ζωντανά.” 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2017 "Αν σκεφτούμε ότι την Πέμπτη δεν ήμουν καθόλου σίγουρος αν θα μπορέσω να αγωνιστώ, το σημερινό αποτέλεσμα μπορώ να το θεωρήσω επιτυχία, αν και το ότι δεν κατάφερα να ανέβω στο βάθρο είναι μια απογοήτευση μιας και είναι πάντα ό στόχος και ιδιαίτερα εδώ στο Mugello μπροστά σε τόσο πολλούς οπαδούς. Ήμουν συνεχώς μέσα στους τρεις γρηγορότερους, και στον αγώνα ήμουν γρήγορος. Δυστυχώς μπροστά μου είχα τρεις οδηγούς που ήταν πιο γρήγοροι από μένα, και ζορίστηκα πιο πολύ απ ότι περίμενα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Μου ήταν δύσκολο να πηγαίνω 100%. Προσπάθησα να μείνω πίσω απ τον Petrucci αλλά δε μπορούσα να πάω όσο γρήγορα χρειαζόταν για να μείνω μαζί του. Θα ήταν ωραία, και λυπάμαι που έχασα το βάθρο, αλλά το πήρε ο Petrucci. Στεναχωριέμαι όμως λιγότερο γιατί είναι φίλος μου και έκανε καταπληκτικό αγώνα. Δεν αισθάνομαι τόσο πολύ άσχημα για μένα, αλλά για την Ιταλία, ίσως το πάρτι να ήταν πιο ολοκληρωμένο αν ήμουν και εγώ στο βάθρο. Όπως και να έχει παραμένει ένα ωραίο ΣΚ, ήμουν καλός στον αγώνα παρά το πρόβλημα που είχα. Με επιρρέασε από φυσικής κατάστασης πιο πολύ απ την πτώση στο Le Mans. Κατάφερα να ξεπεράσω σε ένα ποσοστό το πρόβλημα μου και ήθελα να πάρω ένα βάθρο αλλά οδήγησα στο όριο. Σήμερα οι Ducati ήταν πολύ δυνατές και τα πήγαν καλά και με τα λάστιχα, εμείς στην Yamaha διαλέξαμε να τρέξουμε με πιο σκληρά, αλλά προσωπικά είχα πρόβλημα με την φυσική μου κατάσταση και δεν μπορούσα να δώσω παραπάνω. Η μηχανή δούλεψε πολύ καλά, καταφέραμε να την στρώσουμε και απ το Σάββατο το πρωί ήμουν αρκετά γρήγορος. Για την Βαρκελώνη θα ήθελα να έχω ακόμα μια βδομάδα κενό, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Από τώρα δεν μπορώ να πω αν οι αλλαγές εκεί με ευνοούν γιατί η άσφαλτος εκεί έχει χαμηλή πρόσφυση και σε παρόμοιες συνθήκες φέτος στην Jerez είχα πρόβλημα. Μου αρέσει σαν πίστα και ίσως με τις αλλαγές εκεί να μπορέσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα? Αγωνίζομαι να κάνω ωραίους αγώνες και να ανέβω στο βάθρο και μετά βλέπουμε. " 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2017 (τροποποιήθηκε) "Δυστυχώς χάσαμε πολλή ώρα σήμερα το πρωί στο FP1 λόγω της βροχής που έπεσε πριν. Είναι κρίμα για εμάς γιατί δεν είμασταν στο τεστ που είχε γίνει και θα χρησιμοποιούσαμε τον χρόνο για να σετάρουμε την μηχανή καλύτερα. Στο FP2 είχαμε καλύτερες ενδείξεις και η αίσθηση δεν ήταν σπουδαία αλλά δεν είμασταν και μακρυά απ την κορυφή. Ήταν καλύτερα στην είσοδο της στροφής και με το μαλακό λάστιχο κάναμε τον 10ο χρόνο. Ίσως να μπορούσα και καλύτερα, ο Μαρκέζ είναι αυτός που κυνηγάμε όλοι. Αύριο θα έχουμε την συνηθησμένη μας πια μάχη για είμαστε στην 10αδα. " Η άποψη σου για το νέο chicane? "Αυτό το chicane είναι πραγματικά άσχημο, είναι επικίνδυνο, είδικά στην πρώτη στροφή που περνάς πάνω απ το κέρμπ και είναι εύκολο να χάσεις την μηχανή, και αν την χάσεις, και η μηχανή και ο αναβάτης μένει μέσα στην πίστα. Η χάραξη της Formula 1 είναι σαφώς λιγότερο συναρπαστική αλλά είναι πολύ πιο ασφαλής. Όπως και ένα κομμάτι άσφαλτος που είναι ενδιάμεσα και είναι σα να στρίβεις σε ένα μεγάλο πάρκινγκ. Η τωρινή είναι χειρότερη και λιγότερο ασφαλής και ελπίζω όλοι οι αναβάτες να συμφωνήσουν να αγωνιστούμς στην χάραξη της F1. Αυτό το νέο chicane δεν ήταν σωστή απόφαση. Η χάραξη της F1 είναι αλήθεια ότι περνάει πιο κοντά απ τοίχο αλλά έχει πιο ήπια ροή. " Τα λάστιχα εδώ στην Βαρκελώνη είναι πάντα σημαντικά, είναι και φέτος? "Η Βαρκελώνη μπορεί να σου πει πολλά για τα λάστιχα λόγω τηε ασφάλτου που έχει. Η Michelin έχει βελτιωθεί πολύ από πέρσι, όπως και στους δύο τελευταίους αγώνες μπορούσαμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος. " Πιο σωστή λύση δε θα ήταν να μείνει η 13 όπως παλιά και να μετακινηθεί ο τόίχος και οι θέσεις των θεατών? "Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τα χρήματα. Δεν υπάρχει το απαραίτητο budget για να γίνουν τέτοιες δουλειές. " Τι λέ για τον τραυματισμό του Max Biaggi στην προπόνηση με motard? "Έμαθα ότι έχει σπασμένα πλευρά αλλά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν οδηγείς μηχανή και νομιζω ότι το μοτοκρος και τα μοτάρντ είναι πιο επικίνδυνα από αυτό που κάνουμε στο Ράντζο. " Τροποποιήθηκε Ιούνιος 9 , 2017 από τον Messer 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.569 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2017 problems http://motograndprix.gr/content.aspx?id=26178 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2017 "Οι ανησυχίες μας ότι θα είχαμε εδώ έναν αγώνα όπως στην Jerez, μια ακόμα πίστα που έχει χαμηλή πρόσφυση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Εδώ είχαμε πρόβλημα περισσότερο με το πίσω παρά με το μπροστά, και είχαμε πτώση στην απόδοση στην μεσαία γόμμα που τελικώς βάλαμε. Το καλό είναι ότι αύριο θα έχουμε πολύ σημαντικά τεστ όπου θα δοκιμάσουμε δύο νέα πλαίσια και μια γκάμα από πράγματα που θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικά στη λύση του προβλήματος μας. Πολλή υποστροφή μας αποτρέπει στο να κρατήσουμε τη γραμμή μας μέσα στην στροφή με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το βάρος πίσω λάστιχο, και αυτό να 'τελειώνει' πολύ νωρίς. Υπήρξε γύρος νωρίς στον αγώνα που κατάφερα να κάνω 1'46, δεν ήταν δυνατόν όμως να το ξανακάνω... Αυτά τα προβλήματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα συναντήσουμε και στην βροχή. Πέρσι με την μηχανή του 2016, ήμουν πολύ αποτελεσματικός στην βροχή, αντίθετα φέτος όπου την συναντήσαμε είχαμε πρόβλημα. " 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2017 "Είμαι πολύ, πολύ λυπημένος για αυτό το ΣΚ. Είναι μια απ τις αγαπημένες μου πίστες, κέρδισα πέρσι και περίμενα να έχω έναν καλό αγώνα. Είχα τις ανησυχίες μου γιατί είναι μια πίστα με πρόσγυση παρόμοια με της Jerez. Πέρσι και οι δύο ήταν απ τους καλύτερους αγώνες μου και φέτος οι χειρότεροι, κάτι το οποίο είναι παράξενο. " Φταίει η Michelin? "Φυσικά δεν είχα την απαιτούμενη πρόσφυση και στο τέλος έπρεπε να κόψω, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν άλλο. Η μηχανή έπασχε από υποστροφή, δεν είχα εμπιστοσύνη στην είσοδο της στροφής όπως πέρσι. Η μηχανή δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι και έπρεπε να παλε΄ψω μ αυτήν και αυτό είχε σαν συνέπεια να ζορίζονται τα λάστιχα. " Αυτό εξηγεί γιατί με την M1 του 2016 ο Zarco και ο Folger ήταν πιο γρήγοροι. "Η παλιά Μ1 έχει άλλα προβλήματα, αλλά ζορίζει λιγότερο το πίσω και είναι πιο εύκολη στην οδήγηση. Οδηγώ την Μ1 πολλά χρόνια και είμαι καλός test rider αλλά αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πιο δύσκολη στις στροφές." Σπάνια κάνεις αναφορά στις ικανότητες σου. "Από όταν δοκιμάσαμε την καινούργια Μ1 στην Βαλένθια, αμέσως είχα αυτή την αίσθηση. Ο Vinales ήρθε από την Suzuki, είχε μεγάλο κίνητρο και ήταν ο πιο γρήγορος στα τεστ και άρχισε να κερδίζει και αγώνες. Φαίνόταν όλα καλά, αλλά να που το πρόβλημα ξαναγύρισε. " Και με τον καιρό να περνά η κατάσταση μάλλον δεν βελτιώθηκε? "Ακόμα και όταν ήμουν ανταγωνιστικός όπως στο Le Mans και στο Mugello, το πρόβλημα στο μπροστινό ήταν εκεί. Και επιπρόσθετα πληρώσαμε και την επιλογή μας να μην κάνουμε τεστ εδώ αλλά να προτιμήσουμε την Γαλλία, αλλά οκ αυτές είναι αποφάσεις που είχαμε πάρει μήνες πριν. " Τώρα όμως πρέπει να κυνηγάτε... " Μετά το τεστ στην Jerez κάναμε κάποιες προτάσεις στην Yamaha και αύριο θα έχουμε κάποια νέα πράγματα, θα δούμε αν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας. Προς το παρόν πρέπει να επικτρωθούμε σε εμάς, υπάρχουν 5 αναβάτες σε εύρος 28 πόντων και ο Maverick είναι πρώτος, δε το ξεχνάμε αυτό. Και εγώ χωρίς την πτώση στο Le Mans, θα ήμουν κοντά του, είναι μια περίεργη σεζόν, πολύ ισορροπημένη. Πρέπει να είμαστε καλοί στο να ελαχιστοποιούμε τις ζημιές όταν τα πράγματα πάνε άσχημα και να παίρνουμε τα μέγιστα όταν πάνε καλά”. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες