Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, κάθε πρωί πέφτει το ρελέ του σπιτιού και πωωωωωωωως μου κόβει εμένα, και λέω "θα ρωτήσω στο mybike"! Κάθε φορά είναι συγκεκριμένη ώρα, στις 08:00 ντάν (σήμερα έπεσε στις 9 μετά την αλλαγή της ώρας). Νομίζαμε οτι έφταιγε το νυχτερινό και το κόψαμε πριν ένα μήνα, αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Φέραμε ηλεκτρολόγους, ΔΕΗδες, τίποτα. Για πείτε καμιά ιδέα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 (τροποποιήθηκε) καποια συσκευη σου φταιει μαλλον... στις 8¨00 το πρωι κανει καποια εργασια ρουτινας και οπως τραβαει ρευμα ριχνει το κυκλωμα... για σκεψου ποια μπορει να ειναι αυτη... παιζει να φταιει και η πριζα πανω στην οποια ειναι συνδεμενη η συσκευη και οχι η συσκευη για να βοηθησω στην αναζητηση σκεψου κατι που εχει ρολοι ή κατασταση stand by και πιθανον να μη το χρησιμοποιεεις συχνα εως καθολου εντιτ: πρωτος υποπτος τα ups βγαλτο απο την πριζα και περιμενε τις 9 το πρωι αν δε σου ερχετε καμια δυο συσευες στο μυαλο μπορω να σου πω ακι αλλο τροπο να την βρεις αν ειναι αυτο επισης εχεις κανενα αυτοματο ποτισμαεκεινη την ωρα? για δες μη ποτιζει καμια πριζα καθε πρωι :P (αν και δυσκολο γηιατι τοτε δε θα σηκωνόταν καπακι το ρελε Τροποποιήθηκε Απρίλιος 2 , 2013 από τον Al_Bandy Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Κατ'αρχάς, ο πατέρας μου επιμένει οτι για να πέσει το ρελέ πρέπει να έχει γείωση αυτή η συσκευή. Ισχύει αυτό; Γείωση έχουν μόνο κουζίνα, ψυγείο, κλιματιστικό, θερμοσίφωνας και μερικά πολύμπριζα. Απο αυτά σχέση με την ώρα δε νομίζω να έχει κανένα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 για να πεσει το ρελε πρεπει να γειωσει το κυκλωμα οχι να εχει γειωση.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Το ρελέ πέφτει και χωρίς γείωση, για αυτό και το έβαλα σπίτι μου γιατί δεν έχω γείωση στο μισό και το δοκίμασα πολλάκις. κζζζζζζζζζζ παφ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Δηλαδή θα μπορούσε να το ρίξει και ένα φωτιστικό ή η τηλεόραση; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 λυση 2 θα σου πάρει μερικές μέρες λιγη ωρα πριν πεσει το ρελε πας στον πινακα σου και κατεβαζεις τις μισες ασφαλειες και βλεπεις αν θα πεσει το ρελε αν πεσει δοκιμαζεις τις αλλες μισες ασφαλειες την αλλη μερα αν πεσει παλι δε ξερω αν δε πεσει δοκιμαζεις με τις ασφαλεις που εχουν μεινει μεχρι να δεις ποια ριχνει το ρευμα, δηλαδη με μια κατευασμενη ασφαλεια να μη πεφτει το ρευμα, μετα τρεκαρεις αυτα που αντιστοιχουν σε αυτη την ασφαλεια Δηλαδή θα μπορούσε να το ρίξει και ένα φωτιστικό ή η τηλεόραση; ανετα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cloud_constructor 490 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 απο τη δεη ειναι.. και σε εμενα γινεται οχι παντα.. παλια γινοταν συνεχεια να πεφτει το ρελε και εφταιγε οτι ο αμορφωτος ο ηλεκτρολογος ειχε βαλει ΟΛΟ το σπιτι και ολες τις μπριζες σε μια ασφαλεια και οι υπολοιπες ηταν μια το πλυντηριο μια η κουζινα και αλλες 2 κ καλα οι μπριζες για ac..ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑΑ ΤΑ ΑΛΛΛΑ , ψυγεια , τηλεορασεις υπολογιστες σκατα φατα ΟΟΟΛΑ σε μια ασφαλεια.. εφερα εναν αλλο ηλεκτρολογο καπως τα ψιλο εφτιαξε οσο μπορουσε γιατι ειχε σαλταρει και δεν εβγαζει ακρη με τις μαλακιες ποιυ ειχε κανει ο αλλος τωρα απλα κοβετε το ρευμα μερικες φορες χωρις να πεφτει το ρελε...γυρναω σπιτι μετα απο την σκλαβια και βλεπω ρολογια και μαλακιες 0δενισμενα αλλα να εχω ρεΒμα... Δεν υπαρχει λυση.Απλα pc κ τετοια τα εχω σε ups και ολα τα αλλα τα εχω stand by για επισκευη...(η πεταμα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Άλλο ένα στοιχείο είναι οτι όταν κάνει κρύο πέφτει κάθε μέρα ενώ όταν καλυτερεύει ο καιρός πέφτει σπάνια. Το καλοκαίρι μπορεί να μη πέσει και καθόλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Παιζει να εχεις υγρασια ή στον πινακα ή σε καποιο σημειο στην ολη καλωδιωση του σπιτιου..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Υγρασία, και να πέφτει μόνο στις 9 το πρωί; Η μόνη λύση είναι αυτή που γράφτηκε και πιο πάνω, "εις άτοπον επαγωγή" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
parachuter 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Κατ'αρχάς, ο πατέρας μου επιμένει οτι για να πέσει το ρελέ πρέπει να έχει γείωση αυτή η συσκευή. Ισχύει αυτό; Γείωση έχουν μόνο κουζίνα, ψυγείο, κλιματιστικό, θερμοσίφωνας και μερικά πολύμπριζα. Απο αυτά σχέση με την ώρα δε νομίζω να έχει κανένα. και βέβαια ισχύει...το ρελέ είναι αποφυγή της διαρροής προς τη γη!Κοίτα κάποια συσκευή που δουλεύει τη συγκεκριμένη ώρα,αλλιώς δοκίμασε να βάλεις καινούριο ρελέ,μηχανήματα είναι κι αυτά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mario27 1.346 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 (τροποποιήθηκε) Μπορει καμια φορα να φταιει το ιδιο το ρελε (ελλατωματικο κλπ) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 2 , 2013 από τον larisa-marios95 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Υγρασία, και να πέφτει μόνο στις 9 το πρωί; Ναι, αν υπερφορτωνεται το δικτυο εκεινη την ωρα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Ρελέ έχουμε αλλάξει, το ψυγείο το έχουμε δοκιμάσει και για την υγρασία δε νομίζω, καθώς μιλάμε για ακριβώς την ίδια ώρα κάθε μέρα και όχι στο περίπου. Εξού και ο λόγος που σκέφτηκα το νυχτερινό. Επίσης για να δοκιμάσω αν φταίει μια συσκευή αρκεί να κατεβάσω την ασφάλεια; ή πρέπει να τη βγάλω και απο τη πρίζα; Γιατί κατεβάζοντας μόνο τις ασφάλειες τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Το δύσκολο είναι να βαζω-βγάζω τη κουζίνα απο τη πρίζα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 αρκει να κατεβασεις την ασφαλεια... τελικα πεφτει καθε μερα η καθε μερα εκτος απο κςαποιες μερες που εχει ζεστη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Πας σε άτοπο. Αύριο 9 παρα 15 με 9 και 15 θα έχει κατεβασμένες τις μισές ασφάλειες. Αν πέσει τότε πάς στις άλλες μισές μεθαύριο. Εαν δεν πέσει, τότε φταίει ο πρώτο γκρουπ, οπότε μεθαύριο κατεβάσεις τις μισες από το πρώτο γκρουπ κοκ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 αρκει να κατεβασεις την ασφαλεια... τελικα πεφτει καθε μερα η καθε μερα εκτος απο κςαποιες μερες που εχει ζεστη? Κάθε μέρα όταν έχει κρύο. Αν αρκεί να κατεβάσεις την ασφάλεια τότε δε φταίνε οι μεγάλες συσκευές. Ηλεκτρολόγος μας είπε πως αν έχει κάπου διαρροή δεν αρκεί η ασφάλεια και πρέπει να το βγάλεις απο τη πρίζα για να το δοκιμάσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Η ασφάλεια κόβει το ρεύμα σε ένα γκρουπ συσκευών. οπότε έτσι θα βρεις ποιό γκρουπ φταίει ή ποιο δεν φταίει ;) Το ότι πέφτει μόνο σε κρύο, κάτι μου λέει για air-condition, το οποίο ίσως κάνει κάποιου είδους test το πρωί :/ Ξεκινάς ή με ασφάλειες, ή με πρίζες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 το νυχτερινο ειναι 23:00-07:00 το πρωι και οχι 08:00 ή κανω λαθος? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Η ασφάλεια κόβει το ρεύμα σε ένα γκρουπ συσκευών. οπότε έτσι θα βρεις ποιό γκρουπ φταίει ή ποιο δεν φταίει ;) Το ότι πέφτει μόνο σε κρύο, κάτι μου λέει για air-condition, το οποίο ίσως κάνει κάποιου είδους test το πρωί :/ Ξεκινάς ή με ασφάλειες, ή με πρίζες! Το κλιματιστικό είναι στην ίδια ασφάλεια με τον θερμοσίφωνα και έχει δοκιμαστεί κατεβάζοντας την ασφάλεια και πάλι έπεσε το ρελέ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 εχεις Ups σε κανα pc? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sfi-ka 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 (τροποποιήθηκε) Το ρελέ το ίδιο δεν έχει καμία σχέση με τη γείωση και δεν συνδέεται με αυτή. "Μετράει" συνολικά το ρεύμα σε φάση και ουδέτερο και όσο αυτά είναι ίσα παραμένει κλειστό. Αν είναι άνισα κατά ποσό μεγαλύτερο από 30 mA τότε υπάρχει διαροή μεγαλύτερη απ' την επιτρεπτή γιά οικιακή χρήση, οπότε ανοίγει το κύκλωμα. Δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται σε μία και μόνο συσκευή (ή αγωγό), μπορεί να υπάρχουν πολλές μικρο-διαροές και με την εκκίνηση άλλης μίας σε συγκεκριμένη ώρα η συνολική διαροή να υπερβαίνει το όριο. Ο ηλεκτρολόγος καλά σου είπε, οι ασφάλειες κόβουν μόνο τη φάση, εκτός απ' τις ασφάλειες κουζίνας - θερμοσιφώνου που κόβουν και τον ουδέτερο. Διαροή όμως μπορεί να υπάρχει και απ' τον ουδέτερο αγωγό στον αγωγό της γείωσης. Όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να βγάλεις τα πάντα από τις πρίζες τους και να δοκιμάζεις μία-μία ασφάλεια και μία-μία συσκευή. Συνήθεις ύποπτοι είναι το κλιματιστικό και ο φούρνος κουζίνας. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 2 , 2013 από τον sfi-ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 κ εγω ελεγα μιλατε γι αυτον τον ρελε??? 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Τζόνης Στραβόξυλος 630 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2013 Το ρελέ το ίδιο δεν έχει καμία σχέση με τη γείωση και δεν συνδέεται με αυτή. "Μετράει" συνολικά το ρεύμα σε φάση και ουδέτερο και όσο αυτά είναι ίσα παραμένει κλειστό. Αν είναι άνισα κατά ποσό μεγαλύτερο από 30 mA τότε υπάρχει διαροή μεγαλύτερη απ' την επιτρεπτή γιά οικιακή χρήση, οπότε ανοίγει το κύκλωμα. Δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται σε μία και μόνο συσκευή (ή αγωγό), μπορεί να υπάρχουν πολλές μικρο-διαροές και με την εκκίνηση άλλης μίας σε συγκεκριμένη ώρα η συνολική διαροή να υπερβαίνει το όριο. Ο ηλεκτρολόγος καλά σου είπε, οι ασφάλειες κόβουν μόνο τη φάση, εκτός απ' τις ασφάλειες κουζίνας - θερμοσιφώνου που κόβουν και τον ουδέτερο. Διαροή όμως μπορεί να υπάρχει και απ' τον ουδέτερο αγωγό στον αγωγό της γείωσης. Όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να βγάλεις τα πάντα από τις πρίζες τους και να δοκιμάζεις μία-μία ασφάλεια και μία-μία συσκευή. Συνήθεις ύποπτοι είναι το κλιματιστικό και ο φούρνος κουζίνας. Ωραία τα λές, αλλά τι μπορεί να κάνει ο φούρνος ή το κλιματιστικό κάθε μέρα στις 8 το πρωί; Και τα δύο έχουν δοκιμαστεί με κατέβασμα ασφάλειας και πάλι έπεσε. Το κλιματιστικό πως να το ξεσυνδέσω, δεν έχει πρίζα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες