Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) Στο μηχανακι μου κατι δεν μου αρεσε στα φρενα ,ολοι εκθειαζουν τα φρενα του hyper αλλα εμενα δεν μου φαινοντουσαν αρκετα ,αφου λοιπον εκανα μια εξαερωση το επομενο σταδιο ηταν να αλλαξω τακακια Χωρις 2η σκεψη η επιλογη μου ηταν τα EBC που τα εχω δουλεψει και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος. Ο R3negade ηθελε επισης να αλλαξει τακακια οποτε ευκαιρια για 2 σε 1 αγορα και τοποθετηση. Το ραντεβου κλεινεται ο Παναης καταφθανει και αμεσως ξεκινανε οι ετοιμασιες να προμηθευτουμε με τα καταλληλα εργαλεια 2 φρεντους καπουτσινους γιατι ελληνικους ,φραπεδες και τετοια δεν ειχαμε στο χωριο μου... ετοιμα λοιπον τα μηχανακια περιμενουν υπομονετικα πρωτα φωναζουμε τον αρχιμαστορα ωστε να επιβλεπει αν ολα γινονται σωστα ξεκιναμε λοιπον απο το s2r λυνοντας την δαγκανα αφου η δαγκανα ειναι πλεον (σχεδον) ελευθερη απο το μηχανακι πρεπει να βγαλουμε τον πειρο που συγκρατει τα τακακια στην θεση τους αφου φυσικα βγαλουμε τις 2 ασφαλειες που κρατανε τον πειρο στην θεση του ,εγω χρησιμοποιησα ενα μικρο αλλενακι για να τις τραβηξω ,αλλα μπορουμε και με πενσα. εδω καλο ειναι να πατησουμε την μανετα να βγουν λιγο πιο εξω τα εμβολα (οχι τελειως-προσοχη) και με καθαριστικο σπρευ και μια οδοντοβουρτσα να τα καθαρισουμε ,κατοποιν ξεπλενουμε με αφθονο νερο στην συνεχεια σπρωχνουμε μεσα τα εμβολα για να χωρεσουν τα καινουρια (και χοντρα λογω παστας) τακακια ,μπορουμε να το κανουμε με κατι σπρωχνοντας τα απο μεσα(πενσα εδω) η χρησιμοποιωντας εναν καβουρα να τα πατησουμε (προσοχη θελει προστασια στην δαγκανα μην την γδαρουμε) αφου τα εμβολα ειναι τερμα μεσα τοποθετουμε τα καινουρια τακακια με προσοχη να κατσουν σωστα στην θεση τους επειτα με ενα λεπτο κατσαβιδι η κατι αντοιστοιχο ανοιγουμε τα τακακια ωστε να εχουν χωρο για να μπει αναμεσα η δισκοπλακα και τοποθετουμε την δαγκανα στην θεση της ,πολυ προσοχη εδω μην τραυματισουμε την παστα. στο τελος σφιγγουμε τις βιδες που συγκραττουν την δαγκανα στην μποτα με ενα δυναμοκλειδο στην ενδεδειγμενη ροπη απο τον κατασκευαστη. ακουλουθουμε ακριβως την ιδια διαδικασια και για την αλλη δαγκανα μην ξεχασουμε να τρομπαρουμε την αντλια ωστε να πατησουν τα τακακια στον δισκο γιατι αλλιως στο πρωτο φρεναρισμα θα γινει κατι τετοιο οποτε τρομπαρουμε μεχρι να αποκτησει η μανετα την φυσιολογικη της συμπεριφορα τελος λοιπον απο το s2r και παμε τωρα στο hyper ξεκιναμε φυσικα ξεσφιγγοντας την δαγκανα απο την βαση της η δαγκανα του hyper s δεν εχει ασφαλειες και τα λοιπα ,εχει ειδικα διαμορφωμενες εγκοπες οπου περνανε τα αντιστοιχα "αυτακια" απο τα τακακια και ασφαλιζουν στην σωστη θεση ,οποτε το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να φερουμε τα τακακια στο κεντρο της δαγκανας και να τα αφαιρεσουμε καθαριζουμε παλι τα εμβολα και τα παταμε παλι μεσα ωστε να ειναι ετοιμα να δεχθουν τα νεα τακακια κατοπιν τοποθετουμε την δαγκανα στην θεση της και σφιγγουμε παλι με ροποκλειδο στην καταλληλη ροπη (κανονικα-οχι εμεις...) ακολουθουμε την ιδια διαδιακασια και για την αλλη δαγκανα και δεν ξεχναμε να τρομπαρουμε την αντλια γιατι ειπαμε... μετα ακολουθησε μελετη για κοψιμο του φιλτροκουτιου στο s2r και ρυθμιση αναρτησεων στο Hyper αλλα φωτογραφιες δεν βγαλαμε αλλες για αλλη μια φορα η αλλαγη στα τακακια μου εφερε πολυ θετικα αποτελεσματα τουλαχιστον ως προς την αμεσοτητα ,την αισθηση και την δυναμη στο φρενο μου.οποτε σε αυτον τον τομεα τα ebc αφησαν παλι πολυ θετικες εντυπωσεις σε μενα ,να σημειωθει οτι τα τακακια που φοραγε το μηχανακι επανω ηταν τα μαμα brembo (η καλη σειρα) με αρκετη παστα ακομα και οτι αυτο ειναι 2η φορα που μου συμβαινει ,η 1η ηταν στο ss800 ,οποτε brembo vs ebc ξεκαθαρο 2 απο μενα,δοκιμασμενο σε 2 μηχανακια εντυπωσεις απο το s2r ο θα γραψει φανταζομαι ο Παναγιωτης Τελος αυτη ηταν μια περιγραφη του πως αλλαξαμε εμεις τα τακακια των φρενων μας ,σε καμια περιπτωση δεν απο τελει αριστο παραδειγμα Τα τακακια και οι δαγκανες απο το s2r χρησιμοποιουνται επισης σε μηχανακια οπως το TTR600 ,950/990 ADVENTURE ,παλαιοτερα KTM EXC και διαφορα αλλα αντιστοιχα μηχανακια Τα τακακια και οι δαγκανες απο το Hypermotard s χρησιμοποιουνται επισης σε μηχανακια οπως 1098/1198 ,STREETFIGHTER S ,848 EVO ,990 SMR ,RC8 ,MV F41000RR ,BRUTALE 1098 κ.α. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2013 από τον innova 04 Προσθήκη ετικετών. 19 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
juve750 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Ωραια τα μαστορια........... οντως τα EBC HH δινουν μια καλυτερη αισθηση στο φρεναρισμα!!! ειμαι και εγω για αλλαγη στο δικο μου. Αληθεια ποσο πηγε η αγορα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Αληθεια ποσο πηγε η αγορα? σε ευχαριστουμε... δεν θα ειναι πολυ ενδεικτικες οι τιμες ...εχω ειδικες τιμες στα ebc εγω λογω καποιας γνωριμιας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
juve750 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Φιλε μου......... που εισαι και σε ειχα χασει τοσα χρονια...... ??? :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mario27 1.346 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) Περα απο τo ασχημo μηχανακι σου βλεπω οτι το εχεις και πενα εξωτερικα! Edit Και το s2r μια απο τα ιδια Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 από τον larisa-marios95 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Περα απο τo ασχημo μηχανακι σου βλεπω οτι το εχεις και πενα εξωτερικα! Edit Και το s2r μια απο τα ιδια ναι το πλυσιμο και το γυαλισμα ειναι το ευαισθητο σημειο μας (ειδικα εμενα...) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Konangera 2.098 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Ειχα την εντυπωση οτι τα τακακια στου Παναγιωτη θα αλλαζαν χωρις να βγει η δαγκανα απο την μποτα,οπως συμβαινει με τις τετραπιστονες brembo. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 κατοπιν τοποθετουμε την δαγκανα στην θεση της και σφιγγουμε παλι με ροποκλειδο στην καταλληλη ροπη (κανονικα-οχι εμεις...) Ξεχασεις να πεις για loctite , ασχετα αν την αγορασα εγω και καθετε σε ενα σιρταρι 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Ειχα την εντυπωση οτι τα τακακια στου Παναγιωτη θα αλλαζαν χωρις να βγει η δαγκανα απο την μποτα,οπως συμβαινει με τις τετραπιστονες brembo. με τις διπιστονες γινεται αυτο ,αλλα θελει πολυ προσοχη πατωντας την δαγκανα πανω στον δισκο να κρατας κοντρα να μην στραβωσει ο δισκος ,πραγμα το οποιο δεν προτεινω με τιποτα ,στις τετραπιστονες πως θα πατησεις μεσα τα εμβολα αν δεν βγαλεις την δαγκανα απο την μποτα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Τα της διαδικασιας, τα ειπε πολυ σωστα ο Γκι!! Highlight του θεματος ειναι, οπως θα ειδατε, (περα απο τις οδηγιες για σωστο καθαρισμο της δαγκανας και των εμβολων) το αποτελεσμα του καθαρισμου το οποιο ειναι οφθαλμοφανες στις οθονες σας!! Τωρα, οσον αφορα τις αλλαγες στο φρεναρισμα, ειναι εντυπωσιακες!! Παρ'οτι δεν εχουν στρωθει ακομα, και δεν εχουν πατησει καλα πανω στην δισκοπλακα, πηγα να φρεναρω απο τα 120, συνηθισμενος απο τα παλια τακακια, και το σοκ ηταν μεγαλο!! Ο απο πισω μου, που ειδε μια μηχανη να φρεναρει στα καλα καθουμενα στην μεση της εθνικης βεβαια, πρεπει να επαθε μεαγλυτερο σοκ! Μενει να γινει μια βολτα το ΣΚ, να πατησουν γερα και βιρα τις αγκυρες!! (ενταξει, και καμια ακτινικη τρομπα ποτε δεν χαλασε κανεναν!!) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Ξεχασεις να πεις για loctite , ασχετα αν την αγορασα εγω και καθετε σε ενα σιρταρι α γεια σου ,αν βαλετε loctite χρησιμοποιηστε μπλε ,ΟΧΙ κοκκινη η πρασινη αν θελετε να ξαναξεβιδωσουν οι βιδες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 θα χρειαστώ και εγώ τακάκια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
brutos 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Μπράβο παιδιά! GEE που είπαμε ότι μένεις; :P ...έλα ρε συ...δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι...θα κεράσω εγώ καφέ! εχεις πμ. με τα τακάκια που φοράω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 θα χρειαστώ και εγώ τακάκια... εσυ αλλαξε τα μονος σου ,δεν τρωω παλι ολη μου την μερα με τα ρημαδοφρενα σου :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 την πάτησες gee... αφού βρήκες χρόνο να βγάλεις φωτο, να τις κάνεις θέμα και να γράψεις κείμενο, θα βρεις χρόνο να μου αλλάξεις τα τακακια... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 30 λεπτα υποθεση ηταν ξουραφ'!!!! :P Ειδικα του Hyper, εγιναν σε χρονο dt! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 30 λεπτα υποθεση ηταν ξουραφ'!!!! :P Ειδικα του Hyper, εγιναν σε χρονο dt! αναφέρομαι στον χρόνο που αφιέρωσε για το θέμα και όχι για την καθ' αυτή αλλαγή, πατάτα... για αυτό και χασκογελάω, φαντάζομαι τον gee να γράφει, να ποστάρει, να ανεβάζει φωτο κτλ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 αναφέρομαι στον χρόνο που αφιέρωσε για το θέμα και όχι για την καθ' αυτή αλλαγή, πατάτα... για αυτό και χασκογελάω, φαντάζομαι τον gee να γράφει, να ποστάρει, να ανεβάζει φωτο κτλ... Εγω παντως αν εχει φρεντο καπουτσινο το χωριο το δικο σου, ερχομαι να τραβαω φωτογραφιες!! :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 για αυτό και χασκογελάω, φαντάζομαι τον gee να γράφει, να ποστάρει, να ανεβάζει φωτο κτλ... τυ θαις να πις ,ωτη οιμε κανα αγρραματω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.005 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Εύγε κατ' αρχάς Γιώργη και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας ! Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω και κανά δυό σκέψεις - τίπς? 1.Καλό είναι όταν βγάλουμε τα παλιά τακάκια να γλύφουμε με την ευκαιρία τις δαγκάνες μας. Λίιιιιιιιγη πίεση στα έμβολα να βγούν λίιιιγο παραέξω και συνέχιση καθαριότητας. 2.Όταν θέλουμε να βάλουμε τα πιστόνια τελείως μέσα στη φωλιά τους βάζουμε τα παλιά τακάκια μέσα πούναι για πέταμα και με μεγαλούτσικο κατσαβίδι ενδιάμεσα σπρώχνουμε εναλλάξ στις κατευθύνσεις και μπαίνουν μέσα τέλεια χωρίς να κινδυνέψουμε να τραυματίσουμε τα νέα τακάκια. Πόνεσε λίγο το στομάχι μου όταν είδα την πένσα, όχι ότι έγινε τίποτα κακό αλλά ...........είμαι υποχόνδριος.........το ομολογώ ! Και πάλι ΕΥΓΕ, είστε ωραίοι ! :D Υπάρχει και ειδικό εργαλείο για να ανοίγει τα πιστόνια αλλά........no money no honey ! Παλιά τακάκια και κατσαβίδιους λοιπόν !!!!!!!!!! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.379 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Σαββα αρχικα ευχαριστω για τα ως συνηθως καλα σου λογια. στην συνεχεια τωρα... το 1. το εγραψα κ εγω οτι καλο ειναι να γινεται...,ασχετα αν εγω δεν το εχω κανει ποτε μου... οσο για το 2. εγω χρησιμοποιω την πενσα και ανοιγω το ενα ζευγος απο τα εμβολα ,επειτα σφηνωνω αναμεσα τους ενα καρυδακι να κραταει αυτο το ζευγος πατημενο μεσα και ανοιγω το αλλο ,τα εμβολα δεν τα τραυματιζει η πενσα ,πρεπει να εισαι πολυ ατσαλος για να τα τραυματισεις. οπως καταλαβες εγω υποχονδριος δεν ειμαι :lol: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.005 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 Σαββα αρχικα ευχαριστω για τα ως συνηθως καλα σου λογια. στην συνεχεια τωρα... το 1. το εγραψα κ εγω οτι καλο ειναι να γινεται...,ασχετα αν εγω δεν το εχω κανει ποτε μου... οσο για το 2. εγω χρησιμοποιω την πενσα και ανοιγω το ενα ζευγος απο τα εμβολα ,επειτα σφηνωνω αναμεσα τους ενα καρυδακι να κραταει αυτο το ζευγος πατημενο μεσα και ανοιγω το αλλο ,τα εμβολα δεν τα τραυματιζει η πενσα ,πρεπει να εισαι πολυ ατσαλος για να τα τραυματισεις. οπως καταλαβες εγω υποχονδριος δεν ειμαι :lol: Νάσαι καλά φίλε μου, όντως τώρα που το ξαναδιάβασα το είπες το πρώτο, συμπάθα με, μου ξέφυγε. Καλό είναι να μην είσαι σαν και μένα γιατί δεν λέει, είναι βασανιστικό νάναι κανείς ψείρας αλλά ...........το παλεύω όμως, έχω ξεκινήσει με την απλυσιά τώρα ! Ωραίο θέμα και πάλι ΕΥΓΕ φίλε μου, θα βοηθήσει τους κατόχους τα μέγιστα και για να μάθουν το μοτοσακό τους και να γλυτώσουν κανά φράγκο τέτοιες εποχές ! Πρέπει να αποδίδονται τα εύσημα φίλε μου γιατί μη ξεχνάμε ποτέ ότι η γνώση κοστίζει (θυμηθείτε φροντιστήρια αγγλικών κ.λ.π. πόσα έχετε πληρώσει). Όποιος προσφέρει τέτοιο έργο λοιπόν και επιδεικνύει αλτρουιστικά αισθήματα πρέπει κατά την άποψή μου κατ' ελάχιστον να ευχαριστείται θερμά ! Αυτό είναι πνεύμα μοτοσυκλετισμού αγνού ! :vv: :vv: :vv: 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2013 την πάτησες gee... αφού βρήκες χρόνο να βγάλεις φωτο, να τις κάνεις θέμα και να γράψεις κείμενο, θα βρεις χρόνο να μου αλλάξεις τα τακακια... Εγω συμφωνω με τον απο πανω κυριο και ας μην τον ξερω.Ειναι θεμα ασφαλειας και πρεπει να του τα αλλαξεις ! 30 λεπτα υποθεση ηταν ξουραφ'!!!! :P Ειδικα του Hyper, εγιναν σε χρονο dt! Ναι ειδαμε την υποθεση, για αυτο καθε φορα τρεχεις στου ηλια η στου γκι για να κανεις τις δουλειες σου 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες